Guardiola is vol vertrouwen: ‘Man City wordt niet geschorst, nee’

Zaterdag, 8 december 2018 om

Manchester City zal niet worden geschorst door de Europese voetbalbond UEFA. Josep Guardiola heeft er in ieder geval vertrouwen in dat de club ook volgend seizoen zal uitkomen in de Champions League, mits men zich natuurlijk voor dat toernooi kwalificeert. Guardiola heeft gesproken met voorzitter Khaldoon Al-Mubarak en directeur Ferran Soriano.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door samcro)

Als ze niet geschorst worden weet iedereen dat het politiek is in plaats van echte rechtspraak. Hij kan niets anders zeggen maar dit is echt totale onzin dat hij hie roeptoetert.

8 december 2018 om 02:06

Hoezo totale onzin? Pep geeft duidelijk aan dat hij er vertrouwen in heeft omdat de eigenaren en voorzitter hem dingen hebben verteld. Of dat de echte waarheid is weet Pep zelf ook niet en wij ook niet. Misschien hebben ze wel een heel goed verhaal aan Pep verteld waardoor het voor hem duidelijk is dat alles legaal is gebeurd. Heeft toch niets met onzin te maken wat hij roept.

8 december 2018 om 03:39

Het is per definitie geen rechtspraak, de Uefa commissies zijn totaal niet onafhankelijk en worden gestuurd door de leiding van de Uefa. Mooi voorbeeld was afgelopen zomer toen de FFP commissie oordeelde dat PSG aan het FFP voldeed. Die uitspraak beval de leiding niet, dus besloten ze op eigen houtje dat het onderzoek over moest. Dat heeft allemaal niets te maken met rechtspraak, bij rechtspraak behoren de rechters onafhankelijk te zijn.

Gelden uit derde bronnen zijn altijd in het voetbal aanwezig geweest. Nimmer werd er ingegrepen toen de Spaanse topclubs afgelopen 17 jaar de macht grepen. Dat derde partijen zoals noodlijdende banken die met Europese steun overeind gehouden werden, wel Ronaldo aan gekocht bleken te hebben om die vervolgens al die jaren bij Real te laten spelen, geen enkel probleem. Niemand klaagde toen Qatar als land de shirt sponsor werd van Barcelona..

Maar nu de geldstromen verlegd zijn naar clubs als Manchester City en PSG is er ineens heel veel verontwaardiging. Nu wordt er ineens getwijfeld of sponsor bedragen niet te hoog zijn.nu vind men dat landen ineens niet meer mogen sponsoren.

Uiteindelijk zal het niets uitmaken, indien de commisie straks stelt dat Man City of PSG teveel geld uitgeven, dan zullen die clubs gewoon gaan bezuinigen. Verkopen ze een paar spelers zodat ze weer aan FFP voldoen. Echter tot op heden is dat niet noodzakelijk want de Uefa heeft nog helemaal niet vastgesteld dat Man City of PSG niet aan FFP voldoen.

Maar PSG en Man City zullen hun toppers gewoon vasthouden. Die verkopen ze niet. Dus zal het Bayern, Real en Barcelona verder niet helpen, want die clubs hebben gewoon liggen slapen en hun sterren niet vervangen, terwijl ze allemaal al over de dertig zijn. De nieuwe sterren liggen allemaal al vast en zijn niet te koop.

8 december 2018 om 07:03

Mooi stukje proza, eens!

8 december 2018 om 09:56

Merci jij snapt het tenminste, en idd nu psg en city ook genoeg geld hebben om te halen wie ze eigenlijk willen. Nu gaan die clubs die dat jaren lang deden op hun achterste poten staan. Top kerel!

"Maar als het toch gebeurt" is zo'n one liner die veel de discussie doodt (dus ideaal gebruikt door Pep in deze situatie). Mijn interpretatie hiervan is dat hij op de hoogte is (eg uitgesproken woord) van onregelmatigheden binnen de club ivm de regulations. Hij maakt zich hier breder dan hij is, en laat ons eerlijk zijn, dat is in het voetbal een heel efficiënte techniek (zeker bij de huidige beleidsmakers)

8 december 2018 om 03:50

FFP gaat niet over onrechtmatigheden, het gaat om de balans tussen inkomsten en uitgaven van de clubs. Heel vele landen steunen hun clubs. Zo stonden de Spaanse clubs jarenlang miljarden in het rood bij de Spaanse fiscus maar die inde de betalingsachterstanden niet. Zo konden de clubs heel veel geld aan transfers blijven uitgeven terwijl ze eigenlijk dikke schulden hadden.

Afgelopen jaren bleken heel veel La Liga stervoetballers bleken voor hun inago rechten zwart betaald te worden via offshore rekeningen. Zo konden de clubs hun maandlasten laag houden en dure spelers blijven kopen. Spelers als Messi en Ronaldo zijn hiervoor aangeklaagd en hebben schuld bekend. Geen van de Spaanse clubs is hiervoor bestraft door de Uefa.

De discussie die nu gevoerd is of de hoofdsponsors van Man City en PSG niet teveel sponsorgeld betalen. Een hele lastige discussie, want wie bepaald hoeveel geld er voor een shirt sponsor betaald mag worden? Daar zijn momenteel helemaal geen regels voor. Dus krijg je heel snel een welles-nietes discussie.

De Uefa zal nu eerst met een standpunt moeten komen, daarna zullen de betreffende clubs deze ongetwijfeld aanvechten. En dat zal echt niet moeilijk zijn, want wat clubs als Real en Barcelona in het verleden mochten, dat mogen andere clubs ook. Maar zodra de Uefa met de regels komt, zal men die ook moeten gaan toepassen op de Spaanse clubs. En dan kan het ineens allemaal zeer verrassend worden.

8 december 2018 om 06:02

Dat klopt, maar bij City is het hele verhaal over "project Longbow" al vreemd, en dan de sponsorcontracten, die zijn nog vreemder. Ik kan je het youtubekanaal van Tifo Football aanraden, die werpen er een neutrale blik op.

8 december 2018 om 08:02

Reuters - money game (Google it) https://www.reuters.com/investigates/special-report/soccer-files-fairplay/

8 december 2018 om 08:40

Beide clubs zijn al gestraft. En hebben des tijds een boete gehad. Daarmee was het afgewikkeld en klaar. Voornamelijk de Spaanse Liga klaagt bij UEFA over ffp

8 december 2018 om 09:59

Klopt helemaal de la liga klagers, ze hebben meer schulden dan andere clubs maar dat is geen probleem! Maar nu psg en city al jaren sterk aan het opkomen zijn en ze schrik beginnen krijgen dat ze voorbijgestreefd gaan worden, dan is het oei oei! Een hoopke klein kinderen in la liga.

10 december 2018 om 12:41

lizoke

Dat vind ik wel heel makkelijk afschuiven. Er zijn verdachte zaken aan het licht gekomen, welke ook in het door mij genoemde artikel uitvoerig uiteengezet worden.

Dat een sponsor een bedrag betaalt dat 100x de waarde van het gesponsorde bedraagt en die sponsor ook nog eens aan de eigenaar/voorzitter gelinkt kan worden, is het logisch dat er vraagtekens bij gezet worden.

Als die gasten(ook arabieren) al wegkomen met een moord op een journalist dan is dit kinderspel...

Zo lang ze niet bestraft worden moeten wij er naar can uitgaan dat alles klopt. Sommige mensen hier weten al dat er iets niet goed zit, lijkt wel.

8 december 2018 om 08:03

Als je de onderstaande link volgt dan weet jij ook dat er iets niet goed zit. https://www.reuters.com/investigates/special-report/soccer-files-fairplay/

8 december 2018 om 08:37

Bedankt voor de link Er worden veel zaken in de voetbalwereld op het randje gedaan. De belangen zijn zeer groot, dus ja. Ik houd tegenwoordig altijd minstens 2 slagen om de arm. Je weet nooit waar het nieuws vandaan komt en wie er ook belang bij heeft. Het is wel een wereld van list en bedrog, dus ja er zal wel wat spelen, maar wat precies....?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9767
3.Chelsea7224
5.Arsenal7022
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. SterlingAanvaller3417
S. AgüeroAanvaller3321
L. SanéAanvaller3110
Gabriel JesusAanvaller297
Ederson MoraesDoelman380
DaniloVerdediger111
A. MurićDoelman00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

53 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2013-2016 Bayern München
2008-2012 Barcelona
2007-2008 Barcelona B
1992-2001 Spanje
Laatste voetbalnieuws

‘Ze moeten een enorm gat opvullen en Matthijs de Ligt is de enige kandidaat’

Vincent Kompany maakte onlangs bekend na elf jaar te vertrekken bij Manchester City en de Belg heeft inmiddels als speler-trainer van Anderlecht alweer een nieuwe werkgever gevonden. Voor the Citizens betekent...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 25 mei
Edin Dzeko staat voor een toptransfer binnen de Serie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren