Van Persie: ‘Feyenoord is wereldwijd onverslaanbaar, dat meen ik serieus’

Vrijdag, 7 december 2018 om

Robin van Persie sluit niet dat uit dat hij zondag in de uitwedstrijd tegen FC Emmen ‘gewoon’ meedoet bij Feyenoord. De aanvaller is met zijn broze lichaam geen fan van kunstgras en dus is het de vraag of hij in Drenthe in actie zal komen. Het ligt eraan hoe hij zich de komende dagen voelt, gaf Van Persie donderdagavond na de zege op VVV-Venlo (4-1) te kennen.

“Ik ben geen fan van kunstgras, maar we maken zaterdag een keuze.” Van Persie hield het in De Kuip bijna zeventig minuten vol, langer dan verwacht én afgesproken met trainer Giovanni van Bronckhorst. Hij stond een maand buitenspel. “Het plan was zestig minuten, dat ging goed, maar daarna kwamen er wat krampjes”, vertelde hij aan het ANP.

“Het was goed om weer terug te zijn en lekker de wei in te kunnen.” Van Persie genoot afgelopen zondag vanaf de bank van het duel met koploper PSV (2-1). “De eerste helft was fantastisch, we speelden ze gewoon weg. Thuis winnen van PSV betekent drie prachtige punten. Maar het schiet natuurlijk niet op als we daarna van VVV zouden verliezen."

“We zijn blij en opgelucht dat we een vervolg hebben kunnen geven aan zondag.” In gesprek met FOX Sports ging Van Persie dieper in op de kwaliteiten van Feyenoord. Is de club uit Rotterdam in deze vorm onverslaanbaar in de Eredivisie? “Ik denk zelfs wereldwijd, dat meen ik echt serieus”, verzekerde Van Persie. “Als je zo speelt als in de eerste helft tegen PSV, dan maakt het echt niet uit tegen wie dat is, zelfs als Barcelona hier komt. Als je zo scherp en met zoveel druk vooruit speelt, maak je het hen ook moeilijk, daar geloof ik echt in.”


Poll

Denk jij dat Feyenoord de landstitel gaat winnen?


Gerelateerd

72 reacties (laatste reactie door spijkenisser)

Haha kom op man, Barcelona speelt jullie met 0-10 van de mat. Ik snap best dat je positief bent en het al helemaal niet logisch is om negatief over je team te praten, maar je moet ook geen onzin verkopen.

7 december 2018 om 00:24

Hij doelt meer op het feit dat ze zondag PSV weg speelden in de eerste helft en dat ze het clubs zoals Barcelona ook moeilijk kunnen maken in De Kuip. Hij zegt niet dat ze de Champions League winnen. En dat Barca 10-0 in De Kuip zal winnen is ook een beetje overdreven he.

7 december 2018 om 02:23

Nou, als je zegt dat je door niemand op de hele wereld te verslaanbaar bent, zeg je dus eigenlijk impliciet wel dat je de Champions League gaat winnen (mocht je meedoen).

7 december 2018 om 02:25

Ik ben het met Marra nr1 eens. 1 zwaluw maakt in Rotterdam al zomer. Grootspraak van de bovenste plank en niet verstandig.

7 december 2018 om 09:55

Beetje overdreven met je 0-10, vind je niet? Net zo goed onzin. Ook ik denk trouwens wel dat Van Persie een beetje overdrijft. Door van een doodgewone Eredivisieploeg als PSV te winnen ben je niet opeens goed genoeg om ook Barcelona te verslaan. Maar 0-10 is provocatieve onzin, ook PSV verliest niet met 0-10.

7 december 2018 om 12:21

@Luc-FR

Hij zegt letterlijk Feyenoord is onverslaanbaar, dus niet dat ze het Barca moeilijk maken, nee ze zijn onverslaanbaar.

Met alle respect, van Persie slaat compleet door. Niet voor niets speelt dit Feyenoord geen Europees voetbal, een clubje uit oost Europa was te sterk. Ja de eerste helft tegen PSV was vrij aardig, PSV werd overtroefd maar na 20 minuten kwam ook PSV er weer gevaarlijk uit.

7 december 2018 om 00:25

Volgens mij zegt Van Persie niks geks. Als ze spelen zoals de eerste helft tegen PSV zijn er wereldwijd weinig clubs die dat kunnen overtreffen. Dat is gewoon zo.

7 december 2018 om 06:56

Ja, maar de realiteit is dat ze zo bijna nooit spelen. Tegen ajax werden ze van de mat geveegd. Realiteit is dat het een matige ploeg is. Van persie is nog steeds een fantastische speler, een sierraad voor de eredivisie. Met deze ploeg denk ik echter wel dat 3e worden het hoogst haalbare is.

7 december 2018 om 08:08

Dat je tegen Ajax wordt weggevaagd komt natuurlijk ook door de Rode kaart. Ajax werdt ook weggevaagd door PSV. Nou vind ik Feyenoord gewoon een goed ploeg hebben alleen ze moeten allemaal hun niveau halen. Van Bommel zei het mooi soms wil je wel maar gaat het gewoon niet en kan je op onverklaarbare reden het niet oppakken. Het Feyenoord in de eerste helft tegen PSV kan je vergelijken met de speelstijl van Liverpool overal druk en erboven op zitten. Een Liverpool kan ook van iedereen winnen. Dus de opmerking van van Persie kan ik begrijpen dat als je dit altijd en overal kan brengen dat je een ploeg bent die wereldwijd onverslaanbaar kan zijn dat houdt dus niet in je nooit kan verliezen want elke ploeg zal wel eens punten verliezen. Zelfs het Ajax van nu heeft punten verloren PSV heeft punten verloren en Feyenoord dus ook. Meerdere leden hier hebben het al gezegd ivm met het kampioensjaar heeft Feyenoord maar 1punt minder. Dat houdt gewoon in dat als je die punten nu hebt dat je ook derde zou staan. Ik vind dat PSV en Ajax gewoon geweldig draaien en Feyenoord erg goed. Feyenoord op dit niveau zal dus altijd meedoen om de titel want ik wil niet (en dat is mijn hoop) geloven dat PSV en Ajax seizoen in en uit dit niveau halen. Er zit dus wel de kanttekeningen aan dat Feyenoord minimaal dit qua punten aantal elk jaar moet Brengen

7 december 2018 om 12:22

Echt de grootste onzin, de grote ploegen van deze wereld spelen ze zich zo onder de druk uit en dan komen aanvallers zoals Mbappe een op een te staan tegen de verdedigers van Feyenoord.

Maar goed, Feyenoord heeft weer eens een thuis wedstrijd tegen PSV gewonnen en nu zijn ze de beste van de wereld. Droom lekker verder.

7 december 2018 om 01:22

Beetje simpele reactie. Feyenoord heeft in de Kuip ook ploegen als Sevilla en Man United verslagen en hoe verklaar je dat dan? De Kuip kan een onneembare vesting zijn en dus JA ook voor een ploeg als Barcelona. Waarom zou PSV het ze wel moeilijk kunnen maken en Feyenoord niet terwijl PSV in de eerste helft van de mat is gespeeld? Tuurlijk is het kwaliteits verschil enorm en zul je 9 van de 10 keer verliezen, maar als de vorm daar is zoals tegen PSV en Barca heeft een iets mindere dag dan is het zeker mogelijk. Is niet zo moeilijk om te begrijpen lijkt mij.

7 december 2018 om 02:18

Feyenoord uit tegen City, gaf Guardiola een compliment hoe Feyenoord speelde en vond dat ie minimaal 2punten had gestolen. Van Persie verwoord het goed. Als ze spelen zoals eerste helft tegen PSV kunnen ze van iedereen winnen. Ze waren elke keer overal 3, 4 stappen eerder. Je moet dan wel 80% van je kansen verzilveren in de eerste helft. Zo ook Feyenoords eerste CL duel na tijden City thuis. Man man man, leek wel of City met 14 man op veld stond. Uitslag zeer teleurstellend, maar wat een voetbal liet City toen zien.

7 december 2018 om 08:52

We zien ieder jaar wat voor onneembare vesting de Kuip is als Ajax op bezoek komt. Daar veranderd een leuke eerste helft tegen PSV helemaal niks aan. Het was goed inderdaad, maar niet dermate dat de wereldtop in de problemen komt. Die hebben namelijk wel de handelingssnelheid om onder de druk uit te voetballen. In tegenstelling tot het middenveld van PSV met Pereiro en Hendrix.

7 december 2018 om 08:53

@rkallan

Eens, want die wedstrijd lieten ze (Feyenoord) idd hun klasse zien en ook al was het op een moment dat City geplaatst was kan ik mij herinneren, dus ze gingen niet meer voor bolle 100%. Maar dan zie je idd dat je zelfs tegen dit soort groot machten kansen krijgt. Wat betreft City thuis waren die gasten idd fenomenaal en was niet te doen.

7 december 2018 om 09:02

@MasterD

Als je de voorbeelden bekijkt die ik opnoem dan zie je dat het wel degelijk kan en Feyenoord ook kan stunten tegen de grote clubs. Iedere club heeft wel een tegenstander waar hij moeilijk van kan winnen en ja, voor Feyenoord is dat Ajax en bij Ajax zelf is dat PSV. Zoals ik al aangeef zullen clubs als Barca in de meeste gevallen sterker zijn en vaak ook winnen. Echter kunnen zij op een hele goede avond wel degelijk worden geklopt. Ook voor hun waakt namelijk onderschatting en dus verslapping.

7 december 2018 om 11:07

@foebelevp

we waren vorig jaar niet best in de Champions League maar we hebben iig wel Napoli in de Champions League verslagen. PSV moet nog maar een wedstrijd in hun poule zien te winnen, want vooralsnog hebben ze het niet beter gedaan als Feyenoord in dit toernooi

Toch wel jammer dat zelf zo’n grote speler zijn realiteitszin kwijt raakt in de euforie van t moment.

7 december 2018 om 00:30

Misschien het interview terugkijken ipv afgaan op titels? Hij zei dat als je speelt zoals tegen psv de eerste helft dat je het alle ploegen moeilijk kan maken.

7 december 2018 om 02:25

Maar dan moeten die andere ploegen ook zo spelen als PSV in die eerste helft. Ik heb zeker een zwak voor Feyenoord gekregen de afgelopen jaren, maar er is wel heel veel optimisme na slechts 1 goede helft in een wedstrijd waarin je zomaar had kunnen verliezen. Natuurlijk is Feyenoord lang niet zo slecht als men deed voordoen, maar Ajax en PSV gaan ze het niet meer moeilijk maken dit seizoen.

7 december 2018 om 02:36

Glas half vol of half leeg 2de helft was ook niet verkeerd van Feyenoord. Nagenoeg geen kans weg gegeven en zelf ook kansen / mogelijkheden weten te creeeren. Feyenoord moet juist elke wedstrijd zo spelen. Linies kort houden, kort opzitten.

7 december 2018 om 04:51

Zelfs dan is het nog een belachelijke opmerking. Zelfs al speelt Feyenoord 2x zo goed als de eerste helft tegen psv dan gaat het Liverpool, Barcelona, City, PSG en Juve echt niet moeilijk maken.

7 december 2018 om 08:55

@rugu

Precies. Die ploegen weten wel de vrije man te vinden en onder de druk uit te spelen. Hetgeen wat PSV allemaal niet kon omdat juist op het middenveld hun zwakke schakels die middag speelden.

7 december 2018 om 10:49

@sirius Allemaal een beetje onzin wat je zegt. Het optimisme was er al voor de wedstrijd tegen PSV en zeker niet 'na slechts 1 goede helft'. Het was vooral de buitenwereld die overdreven negatief was over Feyenoord. De overwinning tegen PSV voelde waarschijnlijk alleen als een bevrijding omdat iedereen eindelijk eens ziet dat Feyenoord gewoon weer op de goede weg is. Het optimisme dat er al was is misschien wel nog iets groter geworden of wordt iets meer uitgesproken uit revanche voor alle negativiteit rond Feyenoord de laatste tijd.

Verder slaat het nergens op om te zeggen dat Feyenoord ook had kunnen verliezen, dat kan je dan over iedere ploeg die een wedstrijd wint zeggen. Je kunt net zo goed zeggen dat Feyenoord in de eerste helft nog wel meer dan 2 doelpunten had kunnen maken.

Tot slot is het ook onzin om nu al te zeggen dat Feyenoord het Ajax en PSV niet moeilijk meer gaat maken dit seizoen, tenzij je over een glazen bol beschikt. We zitten nog niet eens op de helft van het seizoen, het heeft er alle schijn van dat Feyenoord in een goede vorm aan het raken is, Feyenoord staat maar 5 punten achter op Ajax, Ajax moet nog tegen PSV en Ajax moet nog naar de Kuip, waar ze tegen een Feyenoord in deze vorm echt niet zo makkelijk zullen winnen.

7 december 2018 om 11:03

Misschien moet de verantwoordelijke site dan zijn misleidende titel corrigeren.. afgaan op een titel die de speler nooit heeft gezegd zorgt voor ruis op de lijn.

7 december 2018 om 08:10

Zoals men hier al zegt, kijk het interview terug. Ben ook fan van Ajax maar wij moeten zeker niet van stapel lopen, die 3-0 tegen PSV moet je zeker ook niet vergeten. Best knap van Feyenoord om PSV zo weg te spelen

7 december 2018 om 02:26

En die drive die van Persie heeft, en zijn mede spelers, geeft is vele malen belangrijker. Hij zegt namelijk totaal niks verkeerd. Ik citeer hem even nogmaals voor jou, ‘als we spelen zoals eerste helft tegen PSV kunnen we het iedereen moeilijk maken en er van winnen’. Zoiets heet winnaarsmentaliteit. En Feyenoord us absoluut niet afgehaakt van de top. Dat PSV en ajax, 3 respectievelijk 5 verliespunten hebben is in de historie uitzonderlijk, denk dat je terug moet naar generatie 94/95 van ajax onder van Gaal.

Van Persie heeft wel gelijk. Wanneer je er als team in slaagt enorm veel energie in een wedstrijd te steken kun je met de sfeer daar tot grote hoogte stijgen. Dortmund heeft ook best veel spelers zonder grote naam maar veegt thuis Atletico gewoon met 4-0 van de mat. Wanneer Feyenoord zich kan vastbijten in een tegenstander zijn ze traditioneel op hun best.

7 december 2018 om 01:36

Tuurlijk heeft hij gelijk, maar sommige mensen zijn zo kortzichtig en kunnen niet met enig zin van realiteit nadenken. Er zijn namelijk al vele grote clubs gesneuveld in de Kuip. Het gaat niet om structurele winst, maar incidenteel kun je stunten tegen de groten der aarde.

Oh nee toch Feyenoord heeft ook weer een keer gewonnen, moet ik van Persie even herinneren aan de wedstrijd tegen Groningen ongeveer 2 en een halve week geleden

7 december 2018 om 01:30

Die wonnen ze?

7 december 2018 om 02:32

Die werd gewonnen. Dus wat wil je daarmee zeggen?

7 december 2018 om 07:44

Dat het niveau 2de divisie was en zeer slecht waar zelfs de blinde en de lamme van beide deelnemende teams zou winnen. En nu dit roepen ik snap hem wel

Met andere woorden het is een schande dat Feijenoord geen Europees voetbal speelt en dat het zolang onder hun kunnen heeft gespeeld. Dan kan je je afvragen wie hier schuld aan heeft. Nog geen week geleden was de competitie een strijd tussen Ajax en PSV en nu op eens lijkt het wel of Feijenoord favoriet nummer één is.

7 december 2018 om 07:47

Lijkt dat echt zo in jouw ogen ja? De Feyenoorder is daar veel te sceptisch voor hoor, wij maken ons nu vast druk over het kunstgras in Emmen.

7 december 2018 om 08:31

Als ik lees wat van Persie zegt, dat als ze zo blijven spelen dat ze het iedereen in Europa moeilijk kunnen maken. Dan vraag ik me af waarom ze dit dan maar een helft hebben laten zien en niet eerder. Het blijkt dat het nu pas er uit komt. Hebben ze zoveel nieuwe spelers moeten inpassen,waren er zo veel geblesseerd?

Hahhaha goede ploegen die rustig blijven en zich niet laten opfokken door de druk, de overtredingen en het publiek voetballen hier onderuit, als het team dan is uitgedraaft na 20 min is het klaar.

Waarom maken veel mensen zich zo druk om deze uitspraken van Van Persie. Er zijn ajacieden die elke week roepen dat ze van iedereen kunnen winnen. Er zal ongetwijfeld nog wel een interview aankomen waarin iemand zegt dat ze van Bayern Munchen gaan winnen en dat ze in de Champions League zeker thuis van niemand bang hoeven te zijn. Als iemand van Ajax dit zegt is het toch ook geen probleem. Dus waarom is dat nu wel dan?

7 december 2018 om 08:42

Je argument slaat natuurlijk ook hellemaal nergens op, dat je het überhaupt nodig vind om Ajax hier bij te halen zegt eigenlijk al genoeg. Als er een ajacied is die dit verkondigd in de media staat half Nederland op zijn kop om er een mening over uit te spreken. Dus doe niet zo schijnheilig omdat er nu een speler van je eigen club een opmerking maakt waardoor je dit soort reacties krijgt.

En terecht trouwens, het is natuurlijk grote onzin.

7 december 2018 om 10:08

Het is ook een hele vreemde opmerking. Bovendien is Ajax wel een paar maatjes groter dan Feyenoord, in elk opzicht eigenlijk. Als een Ajacied zegt dat we van Bayern München gaan winnen, zegt hij dit keer niet eens iets heel vreemds. Bayern is uit vorm en we hadden in de uitwedstrijd al moeten winnen. Daarnaast kan je beide uitspraken niet eens met elkaar vergelijken. Niet omdat het perse Ajax is, maar je vergelijkt een Feyenoord dat welgeteld 45 minuten goed gespeeld heeft met een team wat al bijna het hele seizoen uitblinkt. Laat ik voorop stellen dat die eerste helft van Feyenoord tegen PSV prima was hoor, fantastisch. Maar als het 2-2 was geworden na 90 minuten had niemand gek opgekeken. Bovendien maakt Ajax het Europees ook waar vooralsnog, zeker voor Nederlandse huidige begrippen. Feyenoord.. Ja maakt niks waar.

7 december 2018 om 13:48

Ajax kan dan wel maatjes groter dan Feyenoord zijn maar er zijn Ajacieden die beweren dat Ajax wel even finale CL gaat halen. Dat is natuurlijk misplaatst. Ajax is lekker bezig dit jaar maar wordt chromelijk overschat in Amsterdam tov de rest van Europa

Domme mensen weer hier. Hij heeft het over als feyenoord speelt zoals eerste helft tegen psv. Alleen stak feyenoord toen boven zichzelf uit, dat weet hij ook. Maar na al het negatieve geluid wil hij nu iets positiefs bijdragen

Nee, het is dom te denken dat goede ploegen als Barcelona hier niet onderuit lunnen voetballen. Dat druk zetten is leuk, maar dit is eredivisie hè, geen Championsleague, waar de kwaliteit hoger ligt.

Als je met drie man druk zet op her middenveld en je hebt een type als bijvooebeeld Xavi, dan leg je je hoofd op de slachtbank en sta je in no time met 3/4-0 achter.

7 december 2018 om 10:22

Bayern zal Ajax ook van de mat spelen. Maar Bayern speelt flut en Ajax had een goede dag.
Dat is toch ook niet fijn om te horen? Ajax verdiende de credits. Maar nu is het Feyenoord en dan kraken we het af....

Feyenoord is de reden dat Ajax terug is in de Kampioensrace, eigenhandig had Ajax tot op 2 punten kunnen komen door thuis te winnen.

7 december 2018 om 15:17

Ik kraak een hypothetische discussie af ja, klopt. Van Persie roept iets dat je nooit zult kunnen bewijzen, want ze spelen niet tegen topploegen, want liggen al lang en breed uit Europa, dus wat verwacht je?

7 december 2018 om 16:12

Feyenoord speelde tegen Manchester United en Napoli recentelijk. Toen wonnen ze op karakter, het team destijds was matig te noemen. Dus ik snap niet waarom je zegt 'nooit kunnen bewijzen'.

Feyenoord verloor dan wel van kleine ploegen, maar dat doen meer Nederlandse clubs (rosenborg, Wien bij Ajax en PSV Osijek, Chornomorets).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller3312
S. LarssonAanvaller326
R. van PersieAanvaller2516
N. JørgensenAanvaller247
J. BijlowDoelman160
K. VermeerDoelman180
Eric BotteghinVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

1654 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 25 16 0 1
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

Van Persie wijst twee beste tegenstanders aan: ‘Een heel speciaal duo’

Robin van Persie speelde in zijn achttien jaar durende carrière tegen de beste verdedigers ter wereld. Gevraagd naar de beste tegenstanders die hij tegenkwam, wijst Van Persie naar Rio Ferdinand en...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Feyenoord wacht de beslissing van Javi Gracia met betrekking tot Daryl Janmaat gespannen af. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren