Modric wijst naar Sneijder en consorten: ‘Dit is een zege voor het voetbal’

Dinsdag, 4 december 2018 om

Luka Modric won maandagavond de Ballon d'Or en daar is de middenvelder van Real Madrid erg blij mee. De Kroaat liet onder anderen Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann en Lionel Messi achter zich. Na afloop van de ceremonie zette Modric verschillende mensen in het zonnetje, onder wie Wesley Sneijder, die in de ogen van Modric in het verleden de prijs eveneens had moeten winnen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een terechte winnaar?


Gerelateerd

23 reacties (laatste reactie door joentje)

Het grote verschil vind ik dat Sneijder in 2010 Inter, samen met Milito, aan een treble heeft geholpen en vervolgens grotendeels alleen Nederland naar de finale van het WK heeft geschoten, door 5 goals te maken! Dat vind ik een andere prestatie dan die van Modric, die ook prima is hoor.

Wat mij betreft had hij dit jaar gewoon nog naar Messi of Ronaldo moeten gaan, want zij steken er nog steeds iedere wedstrijd met kop en schouders bovenuit!

4 december 2018 om 08:43

Ja en dan komt messi niet eens in de top 3 dat klopt in mijn ogen niet maar vind het verdiend voor modric

4 december 2018 om 09:08

Persoonlijk ben ik het deels met je eens, ik vond zelf Robben van een grotere waarde dan Sneijder op het WK 2010. Dat Sneijder uit alle hoeken en standen mocht schieten en Robben er maar achteraan mocht rennen om er soms nog wat van te maken zal niet iedereen zich zo herinneren. Ik denk eerder dat Oranje door het collectief en Robben in de finale stond dan de, vaak wat gelukkige, doelpunten van Sneijder.

4 december 2018 om 09:10

Robben is erg belangrijk geweest, maar heeft ook enkele keypasses ontvangen van Sneijder. Die bal in minuut 62 in de finale kwam van Sneijder bijvoorbeeld. Ik vind Sneijder dat toernooi net iets belangrijker omdat zijn bijdrage wat mij betreft echt tastbaar is in die hoeveelheid doelpunten.

4 december 2018 om 09:49

Sneijder is ook meer een doelpuntenmaker dan Modric. Modric dicteert het tempo en bepaalt hoe het team speelt. In mijn ogen was hij echt onmisbaar voor Madrid en Kroatie vorig jaar, en die clubs hebben allebei een wereldprestatie geleverd. Daarom denk ik dat deze jongen het verdient. Een jaar zo bizar constant spelen en altijd thuisgeven.

4 december 2018 om 10:12

Ik merk dat er vaak, nu ook door Modric, gekeken wordt naar het jaar 2010 waarin Sneijder de beste voetballer van het jaar had moeten zijn. Los van dat Sneijder toen een heel goed jaar had, was het toch echt Messi die dat jaar veruit de beste voetballer was. Juist dat jaar zou als voorbeeld gezien moeten worden over hoe er gekeken zou moeten worden naar die Ballon d'Or. JUIST die periode werd er gekeken naar de individuele prestaties van een speler. Daarna zijn er diverse criteria bijgehaald/bedacht om die prijs aan een ander te kunnen geven.

4 december 2018 om 10:53

Waarom wordt er altijd het aantal goals bijgehaald? Dat zou betekenen dat iedere verdediger of verdedigende middenvelder nooit deze prijs zou kunnen winnen.

4 december 2018 om 12:04

@yoericfc

ik heb Messi in de Champions League en op het WK amper gezien op de momenten waar het erom ging dus dat die hem niet heeft gewonnen snap ik wel.

Ronaldo won de Champions League maar Portugal lag er ook snel uit op het WK. Modric won de Champions League en haalde de Champions League finale en had in beide elftallen een belangrijke rol. in dat kader snap ik wel dat hij heeft gewonnen

dat Sneijder die prijs in 2010 niet heeft gewonnen is idd wel vreemd want dat was toen de grote man bij Inter dat de treble won

Het is een beetje als met de Oscars. Van tevoren hebben veel mensen felle meningen. Dan is de prijsuitreiking en de dag erna is iedereen het vergeten en gaat het leven verder. De echte prijzen win je toch op het veld.

4 december 2018 om 08:44

Ik snap ook niet waar al dat gehuil vandaan komt. Het is maar een prijsje van notabene een tijdschrift. Wat maakt het uit wie er wel of niet wint? Uiteindelijk win je inderdaad de echte prijzen op het veld. Zijn wel belangrijkere zaken in het voetbal om je zorgen over te maken.

4 december 2018 om 09:36

Precies dit Berserko.
Die voetballers van tegenwoordig zijn zo ontzettend aandachtsgeil dat ik mijn schoonmoeder er wel op durf te verwedden dat ze liever dit winnen dan de CL. Modric valt overigens wel mee, maar als ik die Kluivert zie gaan me de nekharen recht overeind staan. Waardering is leuk, maar welke tosti heeft ook een Frans tijdschrift het alleenrecht gegeven op het beoordelen van spelers. En nog belangrijker: waarom nemen voetballers dit serieus? Dat is echt een toppunt van narcisme.

Zoals jij ook al afsluit: echte prijzen win je op het veld en niet door een of ander Frans blad die denken dat ze het voetbal uitgevonden hebben.

Echt weer zo'n symbool van toenemende individualisering. Krijg het gevoel dat spelers deze prijs steeds belangrijker vinden.

4 december 2018 om 09:08

Natuurlijk vinden ze die prijs super belangrijk... Had ik ook gedaan... Ja teamprijzen zijn zeker belangrijker, maar hoe gaaf is t, als je zo'n prijs krijgt individueel....

4 december 2018 om 10:10

hoe gaaf is het als je zo'n prijs krijgt, terwijl je weet dat er in ieder geval 2 spelers beter zijn dan jij bent..... Idd...helemaal niks waard

Ik zou graag voor iedere positie een prijs willen zien voor beste voetballer. En 1 voor de allerbeste in dat team

Heb nu sterk het idee dat onder het mom van ''we willen nu wel eens wat anders'' Modric is gekozen. Ik vond Sneijder het in 2010 toch echt wel meer verdienen dan in deze situatie met Modric nu. Maar wel leuk dat hij hem even benoemd.

Een zege voor het voetbal, maar het zou ook gelijk het einde van deze prijs moeten winnen. Als de beste speler hem niet meer wint, wat is de waarde dan nog?

Ik ben ongelooflijk fan van Modric. Maar de prijs is toch voor de beste speler op aarde bestemd? In dat geval moet hij, hoe saai dat ook is, gewoon een hele generatie naar Ronaldo of Messi. Dit is inderdaad enkel en alleen voor de afwisseling en omdat het saai begon te worden. Maar goed, het is maar een benoeming. Gelukkig ben ik nog altijd vrij om er het mijne van te vinden

4 december 2018 om 10:29

Het gaat ook om de waardering voor een bepaald speltype. Was Cannavaro de beste speler op aarde dan? De tijd is blijkbaar rijp dat een type als Modric een keer geëerd wordt, min of meer mede plaatsvervangend voor Xavi, Iniesta en Sneijder. Tenminste zo zie ik het.

Ben ik de enige die zich niet kan voorstellen dat mensen zo heftig discussiëren over de winnaar van dit soort prijzen. Het zou mij echt niet interesseren wie dit wint. Het is namelijk een prijs zonder graadmeter. Daarbij gaat het in voetbal om de echte teamprijzen. Voor de spelers is het wel mooi die extra waardering maar als supporter kan dit je toch niet boeien

Wat is die Modric toch een sympathieke en voorl een topvoetballer. Ik geniet altijd van hem bij Real. Vooral de wedstrijden tegen het Bayern in goede doen. Maar ook Modric nadert zijn houdbaarheidsdatum. Er komt nu een nieuwe lichting voetballers.

Misschien regel maken dat een speler deze prijs maar één keer in zijn leven kan winnen. Dit maakt de prijs bijzonderder. Want eens een winnaar, altijd een winnaar.

4 december 2018 om 15:55

Ik snap je bedoeling, maar dat kan toch niet? Als je de beste bent, ben je de beste.. of zullen we alle landen die al eens wereldkampioen zijn geworden maar uitsluiten van deelname aan het WK, want ja.. eens een winnaar, altijd een winnaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

529 fans
Middenvelder, 33 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Real Madrid 34 3 6 0
2017/2018 Real Madrid 26 1 3 0
2016/2017 Real Madrid 25 1 2 0
2015/2016 Real Madrid 32 2 5 0
2014/2015 Real Madrid 16 1 4 0

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Vincent Kompany gaat Manchester City na een lang dienstverband verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren