Robben kondigt afscheid aan: ‘Het is mooi geweest’

Zondag, 2 december 2018 om

Arjen Robben bevestigt dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen bij Bayern München. De 34-jarige aanvaller maakt zondagmiddag op een fanbijeenkomst in Kersbach bekend dat hij afscheid gaat nemen. Robben weet nog niet wat hij volgend seizoen gaat doen: hij erkent dat er aanbiedingen zullen komen en heeft nog geen knoop doorgehakt.

"Dit is mijn laatste jaar hier", wordt Robben geciteerd door Sport1. "Het is mooi geweest." De routinier vertelt het besluit om afscheid te nemen een paar weken geleden te hebben genomen. Ik denk dat dit het juiste is om te doen en het nu kenbaar te maken. "Het is wel een hele stap. Ik ben tien jaar bezig bij de club en heb hier prachtige jaren gehad."

We gaan ook nog voor een geweldig slot tot aan de zomer. Het is gewoon bijzonder dat ik op mijn leeftijd nog steeds op dit topniveau kan spelen en nog zo’n wedstrijd als dinsdag tegen Benfica op de mat kan leggen", zegt Robben volgens het Algemeen Dagblad. Eerder op de zondag gaf president Uli Hoeness al aan dat Robben en aanvalspartner Franck Ribéry 'waarschijnlijk' na dit seizoen vertrekken; het tweetal heeft een aflopend contract.

Robben is bezig aan zijn tiende seizoen bij Bayern. Vorig seizoen beschikte hij ook over een aflopend contract, maar toen werd op de dag voor de laatste competitiewedstrijd een nieuwe verbintenis aangegaan. Sinds 2009 kwam Robben tot 198 duels in de Bundesliga, waarin hij 98 keer scoorde. Ribéry was sinds 2007 goed voor 259 duels en 80 treffers.

Onlangs schreef Kicker al dat een verjongingskuur aanstaande is in München. De roep om vernieuwing is groot, nu Bayern bezig is aan een teleurstellend seizoen. De club staat derde in de Bundesliga en sommigen wijzen als verklaring naar het feit dat Bayern de oudste selectie van de competitie heeft. "Ik krijg natuurlijk ook mee dat de discussie begint te ontstaan over 'de oudjes' bij Bayern, enzo. De fans weten nu hoe ik erin sta", aldus Robben.


Poll

Denk je dat Arjen Robben doorgaat als voetballer?


Gerelateerd

76 reacties (laatste reactie door nostradamus050)
2 december 2018 om 15:17

Of Groningen 😏

2 december 2018 om 16:15

Ik denk ook dat hij naar Groningen gaat, want Robben heeft namelijk net een villa laten bouwen in Groningen. Ook heeft hij zijn familie vlakbij de stad Groningen (bedum) wonen en ik kan me voorstellen dat je na een lange periode weer dicht bij je familie wilt gaan wonen. Daarnaast weet ik niet hoe de relatie is tussen Robben en Van Bommel. Kan natuurlijk meespelen met de keus die Robben gaat maken.... dus de tijd zal het leren. In ieder geval is Robben meer als welkom wanneer hij weer naar het hoge noorden komt!

2 december 2018 om 16:24

Denk dat Robben zomaar ge oeg op de bank heeft voor een villa in Groningen en een huis in Eindhoven.

2 december 2018 om 19:00

Hij kan ook na zijn voetbalcarrière in Groningen gaan wonen. Dat kan dus ook over 3 jaar zijn.

2 december 2018 om 15:18

Vergeet het maar die gaat naar fc Groningen

2 december 2018 om 15:19

Kan hij doen maar denk niet dat PSV dat wil is meer geblesseerd dan dat hij voetbalt.

2 december 2018 om 15:20

Maar als ie speelt sloopt ie de CL gewoon nog steeds. Dan zou hij vast tegen Vitesse en PEC ook nog wel wat bij kunnen dragen.

2 december 2018 om 15:25

Zei men ook over van Persie en die heeft ook nog best veel wedstrijden gespeeld. Toevallig is hij nu geblesseerd

2 december 2018 om 15:31

Ik denk dat Robben naar iedere club uit de Eredivie kan als hij wil.

2 december 2018 om 15:37

Hahah, de jaloezie. Zou met afstand de beste speler in de Eredivisie zijn met zijn huidige niveau. Stiekem wil hem hem gewoon bij Ajax 😂

2 december 2018 om 16:54

AadMaat? Ja zou je denken? ;-)

2 december 2018 om 15:19

Gaat niet naar Nederland , wilt niet op kunstgras spelen

2 december 2018 om 16:27

Kan die wedstrijden toch overslaan? Net als dat Bergkamp als ik het goed heb de wedstrijden oversloeg die alleen met vliegtuig waren te bezoeken..

2 december 2018 om 15:24

Heeft daar 1 jaartje meegespeeld, die gaat echt niet naar Psv. Of Groningen ( wat ik een geweldige aktie zou vinden), of gaat nog even 2 jaar volop cashen.

2 december 2018 om 17:16

Robben heeft twee jaar bij PSV gespeeld.

2 december 2018 om 19:30

Dus? Kuyt speelde toen 3 jaar bij Feyenoord..

2 december 2018 om 15:32

Hij heeft ook geen keus... Voorzitter had t al aangegeven... Hij kan moeilijk zeggen ik ga wel verlengen...

Koffers pakken en op naar Groningen dan maar?

2 december 2018 om 15:22

Ja. hij stond te springen om weer terug te komen, maar van de 3e verdieping was blijkbaar niet hoog genoeg.

2 december 2018 om 15:28

Of naar china of de Emiraten oid

jaartje PSV eraan vast plakken!

2 december 2018 om 15:17

Groningen nee joh hahaha

Hopelijk nog een jaartje eredivisie maar ben er bang voor.

Pff wat hij heeft het lang volgehouden kan je alleen maar respect voor hebben op je 34e nog bij Bayern!

2 december 2018 om 15:18

En dat met een glazenskelet

2 december 2018 om 15:21

Het glazenskelet komt door een te bolle rug. Müller-Wohlfahrt en zijn Nederlandse osteopaat Westhovens hebben dit euvel verholpen waardoor hij bij Bayern ondanks blessures nog verder op topniveau kan presteren.

De ex-patiënten van Van Toorn daarentegen verloren hun topniveau na herhaaldelijke blessures.

2 december 2018 om 15:53

Moet je nagaan als hij net zo blessurevrij zou zijn geweest als Messi en Ronaldo, dan had hij veel meer prijzen gewonnen.

2 december 2018 om 17:27

Ik heb Nederlandse grootheden zoals Cruijf, van Basten niet live zien voetballen, voor mij was Arjen Robben de beste Nederlandse voetballer van de laatste decenia. Zoveel klasse, zoveel hoogtepunten. Ik vond vooral zijn mentaliteit een groots voorbeeld voor allen, ondanks vele blessures, bleef hij knokken en terugkomen. Daardoor bleef hij ondanks hoge leeftijd nog uitstekend presteren bij Bayern de laatste jaren, met hoogtepunt de CL in 2013. Weer tekend voor hem, seizoen daarvoor miste hij de belangrijke strafschop in de finale. Hij kwam uitstekend terug. Ik enk als hij niet zo blessure gevoelig zou zijn geweest, hij nog meer uit zijn carriere had gehaald, maar desondanks, een geweldige cariere, respect voor de voetballer en mens Robben, nooit gekke dingen. Prachtig voorbeeld voor ons allen!

Terugkeer naar PSV? Hoop het niet als Ajacied, want Robben is naar mijn mening nog gewoon goed genoeg voor de Eredivisie en misschien wel voor een stap daar boven.

2 december 2018 om 15:23

Waarom niet naar Ajax nog een jaartje Ziyech vervangen? Stam kwam ook tegen alle verwachtingen in en hij kan die jonkies nog heel wat leren, zeker op het gebied van professionaliteit.

2 december 2018 om 15:25

Verschil was natuurlijk dat Stam in zn jongere jaren supporter van ajax was. Volgens mij heeft robben meer antipathie tegen dan sympathie voor ajax

2 december 2018 om 16:53

Zon nuchtere boeren jongen als Robben gaat niet naar Ajax denk ik. Past daar totaal niet.

2 december 2018 om 16:53

Dat zou ik niet weten. Laatst wel een artikel gelezen over zijn keuze voor PSV. Hij was ook met Ajax in gesprek maar daar had een droppie ( weet miet meer wie) zijn naam verkeerd gespeld. Dat was voor hem een reden om voor PSV te kiezen in plaats van Ajax. Dat getuigd niet direct van een antipathie tegen Ajax.

2 december 2018 om 20:05

Hij heeft bij Chelsea, Real en Bayern gespeeld. Vergeleken met die clubs is Ajax een rustige oase denk ik voor zo'n nuchtere boer.

2 december 2018 om 22:22

Beenhakker noemde zn moeder schat of lieverd ofzo en op zn map stond ArjAn Robben. Toeb was het klaar.

Altijd waanzinnig waardevol geweest voor club en land, met zijn drive en wilskracht zie ik hem graag nog even doorgaan!

Nog 1jaar Groningen svp. Wat een boost zal dat de club geven. Op alle vlakken.

Lekker stoppen! Een dramatische afgang met alleen maar medelijden a la Van Bommel bijv. Gun je deze held niet

Nu maar hopen dat hij biet naar PSV gaat

2 december 2018 om 15:23

Zou hem op zich wel graag op de nedelandse velden zien. Alleen al omdat hij dan in elk stadion een staande ovatie zal krijgen. Maar idd, PSV is zo al sterk genoeg

2 december 2018 om 15:26

Laat m die ovaties dan maar in ajax-shirt ontvangen 🤔😜

Bruce Lee: “I fear not the man who has practiced 10000 kicks once, but I fear the man who practiced 1 kick 10000 times.” Toepasselijk op de stijl van Robben met scoren

Mooie momenten gehad bij Bayern München. Met als hoogtepunt denk ik toch de champions league 2013

Einde van een tijdperk voor Bayern Munchen. 10 jaar alweer, ik had helemaal niet in de gaten dat hij al zo lang daar speelde. Ik gun hem een fantastisch afscheid, wat een legende!

Misschien is 'vertrek' hier meer op zijn plaats dan 'afscheid'. Bij het lezen van de titel dacht ik namelijk dat hij van plan is om te stoppen als voetballer, maar dat blijkt gelukkig niet per se het geval te zijn! Hopelijk is deze legende volgend seizoen in de Eredivisie te bewonderen. Bij welke club maakt mij als voetballiefhebber niets uit.

Hopelijk kunnen Ribéry en Robben dit jaar nog knallen.
Zijn verdienen bij Bayern een groots afscheid.
Zij hebben onder meer de opeen na beste periode bezorgd voor Bayern na het gouden tijdperk in de jaren 70.

Als ajacied hoop ik dat ie nog even een jaar of 2 gaat cashen ergens in China.. liever niet bij PSV 🤣

Wat zou het toch prachtig zijn als deze man nog een jaartje eredivisie pakt.

Kom met ribery dan maar ff jaartje in amsterdam ballen 😝 maar ben zeer benieuwd wat ie gaat doen. Kan met gemak minimaal jaartje eredivisie doen en er boven uit steken zelfs. En om de week bijna weekendje rust als je naar de kunstgrasclubs moet

Kunstgras verbannen en die jongen terug halen naar de eredivisie! Psv, Groningen, maakt niet uit, als ie maar terug komt.

Zou het een mooie stunt vinden als Ajax met hem aankomt. Afhankelijk van hoe er dit seizoen in de CL en/of Eredivisie gepresteerd gaat worden ben ik erg benieuwd of Robben zelf zou willen.

Ik ben Groningen fan, maar ik zou hem zeker niet adviseren om terug naar de Nederlandse competitie te komen. Met zijn blessuregevoeligheid zijn al die kunstgrasvelden niet ideaal. Heeft ie zijn hele carriere niet op gespeeld.

Een van de beste spelers die in de BuLi heeft mogen spelen. Ik heb hier vaker mijn ongenoegen over Robben geuit maar ik was wel de eerste die op sprong als hij zijn trade mark doelpunt maakt. Ik ga volop genieten van Robben in zijn laatste jaar. Ik ga je missen Mr. Wembly!

Stoppen als voetballer. Lekker in Beieren blijven wonen als een half God. Misschien wel een van de beste drie spelers die Nederland ooit gekend heeft. Er hadden straten, kinderen en scholen naar hem vernoemd kunnen worden,.. het scheelde een teendikte.

2 december 2018 om 16:45

Hij laat een huis bouwen in Groningen dan blijft hij niet in Duitsland.

Zou gruwelijk zijn als hij naar Psv komt. Daarna verder voor een trainerscarriere bij Psv.

Misschien nog 1 laatste afscheidsseizoen bij Psv. Bergwijn is nu bepaald ook niet alles. Bergwijn kan dan mooi een jaartje ontwikkelen achter Robben

Lekker terugkomen naar Groningen. Of nog een jaartje spelen, of als opvolger van Nijland? Hij is een huis aan het bouwen, zal in de zomer afzijn. Timing is perfect, kan niet anders.

Die gaat lekker naar Azie ... blijf maar hopen dat tie naar NL terug komt.

2 december 2018 om 16:55

Dat gaat ie sowieso niet doen. Hij heeft genoeg geld en is veel te fanatiek om in zn spek en bonen competitie te spelen.

Robben gaat niet nog een keer voor 1 of 2 seizoenen zijn hele hebben en houden verhuizen. Hij gaat zich settelen in Groningen waar hij aan de verlengde hereweg een enorme woning heeft gekocht die net helemaal is verbouwd. Dus of hij doet nog een jaartje Groningen of hij stopt.

2 december 2018 om 17:12

Dat denk ik dus ook, welke sportieve uitdaging is er nog voor hem? Ik zou het niet weten, tja of het moet al een jaar bij Groningen zijn en zorgen voor Europees voetbal. Hij gaat straks lekker genieten van zijn huisje in Helpman wat volgens mij ook meer dan gegund is.

Overduidelijk dat de timing perfect is om terug te keren naar Groningen. Rond de zomer is zijn woning klaar in Groningen. Nijland stopt ermee, dus wellicht nog jaartje ballen bij de FC en ondertussen klaargestoomd worden om de nieuwe directeur van Groningen te worden.

Verwacht dat Lozano vertrekt na dit seizoen bij Psv. Een betere kun je niet halen. Bovendien verwacht ik dat PSV volgend seizoen ook in de CL en zou Robben wel kunnen gebruiken. Nadeel is wel dat hij geen 34 wedstrijden gaat kunnen spelen.

hahaha al die Psvers hier die daadwerkelijk denken dat Robben zijn carriere af gaat sluiten in Eindhoven. Psv was maar een tussenstop club, meer niet. In Groningen ligt zijn hart en als jullie het nieuws een beetje in de gaten hadden gehouden hadden jullie geweten dat Robben al 2 x aangegeven heeft dat FCG zijn laatste club zal zijn en dat hij na Bayern naar de FCG zou gaan om zijn carriere af te sluiten en de cirkel rond te maken. Behalve dat ze zijn werkgever zijn geweest 2 jaar heeft hij helemaal niks met Psv. En Ajax zal hij al zeker niet doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Actuele wedstrijden

1474 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 juni
Lucas Torreira kan niet aarden in Londen en wil vertrekken bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren