Nick Viergever: ‘Ik denk dat dit aan de bal de beste wedstrijd was’

Donderdag, 29 november 2018 om

PSV nam het woensdagavond in eigen huis op tegen Barcelona in de Champions League. Voor de Eindhovenaren was het de laatste kans om te proberen Europees voetbal na de winterstop te realiseren, maar moesten ondanks goed spel toezien hoe de Catalanen met de drie punten aan de haal gingen (1-2). Voetbalzone was bij het duel en verslaggever Justus Dingemanse sprak na afloop onder meer met Nick Viergever.


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Welk cijfer zou je PSV geven voor dit duel?


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door vedet)

Met 35% balbezit kan je weinig fout doen ja

29 november 2018 om 01:45

Tegen Ajax ook 35 balbezit en waren veel beter imho. PSV is gewoon goed met dit voetbal. Vandaag verdiende PSV 3 punten, maar individuele kwaliteit van Messi maakt weer het verschil.

THE Goat

29 november 2018 om 01:56

Hopelijk nu ook eens een x na de kwartfinales

29 november 2018 om 02:08

Lastig met zo'n matig team. Barcelona is echt al jaren redelijk matig voor hun doen en dat vooral achterin. Als je ziet hoeveel ze weggeven al tegen een 'psv' Hij heeft al zat wedstrijden beslist hoor vroeger in de halve finale/finale in de CL.

29 november 2018 om 02:14

Ik weet het. Maar het zou dit jaar weer eens kunnen, de andere teams zijn ook (nog) niet 100 procent..

29 november 2018 om 02:18

Ik zie City en Juve als de topfavorieten dit jaar. Ik zie Real het ook gewoon weer goed doen uiteindelijk imho.

29 november 2018 om 11:37

Op dit moment zou ik mijn geld zetten op Juventus, maar ik vlak Manchester United ook niet uit. De laatste niet als winnaar, maar wel als een reuzendoder. Man u speelt echt bagger, maar de resultaten zijn toch weer genoeg. Mourinho blijft een etter die als het er op aankomt vaak wel resultaat haalt :/

Typisch weer dat veel mensen zo negatief over PSV doen. PSV speelt tegen 3 topteams met veel beter spelersmateriaal, heeft elke wedstrijd keihard gestreden, heeft heel veel kansen gecreëerd, redelijk wat pech gehad en op de eerste wedstrijd na heel dicht bij goed resultaat geweest. En toch is dat niet genoeg. Want mensen verwachten wel even dat PSV nog meer laat zien tegen deze teams. Deze reacties zijn gewoon afgunst of van mensen die er echt geen kijk op hebben.

29 november 2018 om 06:57

Maar in Eindhoven is het resultaat toch het enige dat telt?

29 november 2018 om 12:12

Het is veruit het belangrijkste ja. Maar je kan nog wel trots zijn als je ploeg gestreden heeft en goed heeft gevoetbalt. Maar uiteindelijk is het geen succesvolle CL geweest voor Psv.

29 november 2018 om 12:39

Ironisch genoeg vond ik het juist vaak aan strijdlust ontbreken. Vooral tegen Spurs en Inter. Terwijl ze qua resultaten niet bijzonder slecht hebben gedaan

29 november 2018 om 07:03

PSV is een btje zoals Ajax de laatste jaren in Europa. De bloemen voor de inzet en soms ook het spel, maar punten..bijna niet. Hopelijk kan PSV dezelfde stappen zetten als Ajax dit jaar gedaan heeft en ook daadwerkelijk een resultaat binnen halen, want dat hard gewerkt en goed je best gedaan zijn we nu wel klaar mee toch?

29 november 2018 om 07:17

Ajax heeft juist aardig wat punten binnengehaald de laatste 5 jaar. Niet alleen dat ene seizoen. Behalve seizoen 15-16 was het ieder jaar 2 of 3 keer zo veel als PSV. En dit seizoen gaat dat weer gebeuren.

29 november 2018 om 09:00

Vorig seizoen 1 punt.

29 november 2018 om 10:59

Vorig seizoen zat iedereen er in het begin van het seizoen er doorheen door Nouri.

29 november 2018 om 11:05

Hahaha Vedet je hebt er weinig kijk op dat is wel duidelijk gelukkig haalt Ajax nog wat punten voor nederland de laatste jaren. Uitzondering vorig seizoen door dat Nouri neervalt want anders had Ajax gewoon europees gespeeld. Anders had Nederland helemaal geen rechtstreekse plekken meer.

29 november 2018 om 11:47

@vedet
Houd op, zeg. PSV heeft enkele jaren geleden ook de achtste finales van de CL bereikt en toen hebben ze ook resultaat geboekt.
Ik had dit jaar op meer gehoopt, maar uiteindelijk was het krachtsverschil te groot en zat het een aantal keer ook net niet mee.

29 november 2018 om 16:02

Beetje lezen mensen.

PSV is dit jaar (ja dit jaar) een beetje zoals ajax de laatste jaren was in de CL.

Dus heb je niks te maken met PSV tegen Atletico want dat is een jaar of drie terug. Ook heb je niks te maken met de EL winstpartijen van Ajax in de laatste jaren.

Wat ik dus eigenlijk zeg..psv speelt leuk, maar nu nog de punten, een probleem wat naar mijn idee Ajax jaren had. Niet efficient genoeg en soms te Nederlands. Trap die bal gewoon een keer in de tribune als je daarmee kan winnen dat soort dingen.

Kan er helaas niks aan doen dat mensen het normaal vinden dat men tevreden is met 1 schamel puntje in de CL, een aantal wedstrijden hadden echt over de streep getrokken moeten worden en dat is ook een kwaliteit die dit PSV in Europa nog mist

29 november 2018 om 11:28

Inter is te vergelijken met Benfica. Dan heb je nog Barca en De Spurs over. En als je dan kijkt naar de resultaten van de Spurs de afgelopen jaren kan je ook niet spreken van een top team. Dan houd je nog alleen Barca over. Qua voetbal heeft PSV me positief verrast qua resultaat was het niet goed

29 november 2018 om 11:58

Waarom zou je naar de resultaten van afgelopen jaren kijken? Dat zegt toch niets over het huidige niveau van een club. PSV kan bijna geen moeilijkere poule dan dit krijgen en dan is resultaat gewoon heel lastig te halen.

Daarnaast ben ik niet met je eens dat Inter te vergelijken is met Benfica.

29 november 2018 om 12:56

@bossie; als je dan toch wil gaan vergelijken met Ajax (aangezien je Inter vergelijkt met Benfica). Benfica en Bayern hebben in geen jaren zo'n slechte seizoensstart gehad als dit jaar. Athene is niet eens (erg) serieus te nemen.
Daarentegen blijft Barca buitencategorie (ook al is t minder buitencategorie als voorheen), draait Inter uitstekend in de serie A en deden de Spurs het vorig jaar helemaal niet zo verkeerd?
In mijn ogen zit er een behoorlijk verschil in de poules die beide teams troffen. Ajax deed het goed, PSV behoorlijk... maar er zat bij PSV ook geen enkele wedstrijd tussen waarvan ik durf te beweren dat Ajax 'die wel even gewonnen zou hebben.'
Andersom durf ik wel te beweren dat PSV niet minder hoeft te zijn dan Benfica en sowieso sterker is dan Athene.

29 november 2018 om 13:19

Eens, Spurs versloeg chelsea laast gewoon nog met een 3-0 en doet mee in de top van de PL. inter doet ook mee in de top van de Serie A. tottenham en inter waren best aan elkaar gewaagd. psv zit in een veel moeilijkere poule dan ajax maar sinds de 8e finale is bereikt zie ik alleen maar van zulke opinies komen. Bayern bijvoorbeeld staat nu gewoon 6e in de bundesliga en speelt gelijk tegen een dusseldorf, vind dat psv het wel goed gedaan heeft in de poule eerlijk gezegd.

29 november 2018 om 15:58

Ik zeg ook niet dat inter en de Spurs slecht zijn, maar het zijn geen topploegen zoals hierboven wordt beweerd.

29 november 2018 om 11:56

Ik ben negatief over het feit dat ze maar 1 punt hebben, met het goede spel hadden ze best wat meer mogen hebben. Ook het structureel weggeven van een voorsprong vind ik ontzettend jammer.
Vooraf had ik PSV ingeschat als ploeg die minder tegenstand zou kunnen geven tegen Tottenham en Barca en meer kans zou hebben tegen Inter.
Inter valt me mee, die spelen beter dan verwacht.

PSV heeft het qua spel beter dan verwacht gedaan, ze hebben voldoende kansen gehad, qua resultaat echt minder dan verwacht. Daar ben ik dan ook zeer kritisch op.

29 november 2018 om 12:41

Heeft niks met afgunst te maken. Het is in ons aller belang het nivo van het NL omhoog te krijgen. Dan MAG je niet tevreden zijn met 1 uit 5, ook al is de poule sterk. Dan MOET je niet wijzen op de kansen die je creeert maar jezelf verwijten dat je zwak was in de afronding. Als mijn club 1 uut 5 had zou ik balen, ook al was het spel goed. Dat heet jezelf uutdagen, de lat hoog leggen.

29 november 2018 om 15:01

Je kunt ook gewoon realistisch zijn. Het niveauverschil is gewoon ontzettend groot en als je dan 3x met 2-1 verliest en 1x 2-2 speelt heb je het zo gek nog niet gedaan. Zeker aangezien het spel bij vlagen gewoon prima was.

Niet omdat ik Ajacied ben, maar ik vind het echt niet kunnen dat je, wanneer je verliest, je kunt spreken van ‘de beste wedstrijd’. Je hebt verloren. Dan kun je niet spreken van een goede wedstrijd. Ook al schiet je 100 keer op de paal, je gaat er niet van winnen. Verliezen kan, maar ga niet zeggen dat je aan de bal dan je beste wedstrijd hebt gespeeld, want je staat gewoon met lege handen.

29 november 2018 om 08:54

Ik vind wel dat je nu oprecht kan zeggen dat het hun beste wedstrijd was. Al was Barça echt dramatisch slecht, zoals ze gisteren speelde.. dat kan echt niet was gewoon echt niveau van een PEC en NAC (bij vlagen... en Messi was hierop de uitzondering maar die had niet echt veel zin om mee te doen) Al vind ik wel dat er wat realistischer gekeken mag worden, je mag best uitspreken dat je deze wedstrijd had moeten winnen, dat lees ik nergens terug, maar PSV moest deze wedstrijd gewoon winnen. Toen Ajax tegen Bayern gelijk speelde was het ook slecht van Ajax dat ze niet hadden gewonnen... dat lees ik nu nergens terug.

29 november 2018 om 11:30

Als je zo goed speelt tegen een van de beste club ter wereld. Mag je zeker trots zijn. Tuurlijk sta je met lege handen maar kijk hoe ze met lege handen staan. Ze waren in de afgelopen champions league wedstrijden niet kansloos. Als Ajax nou in een poule zat met barca, Tottenham en Inter. Dan zouden ze het ook niet ver schoppen

29 november 2018 om 14:06

Wat een onzin. Ajax dit ajax dat, Ajax is 11 duels in Europa ongeslagen. Toen ajax gelijkspeelde tegen Bayern kwam dat omdat Bayern niet in vorm was en had ajax moeten winnen, want ze waren beter en hadden de beste kansen. Kijk de interviews maar na, allemaal in de strekking van; van te voren teken je voor 1-1 maar er had meer in gezeten, we hadden eigenlijk moeten winnen. Nu speelt Barça de slechtste pot die ik ze ooit heb zien spelen, hebben ze in de Primera Division meer punten laten liggen dan ooit, en dan mag niemand kritisch zeggen dat je had moeten winnen deze wedstrijd. Niemand die je hoort dat Barça uit vorm is en dat het er gisteren niet uitzag, nee alleen jammer dat PSV zo 'geweldig' stond af te ronden.. Maar goed dat is Nederland haha

PSV behoort dit jaar niet bij de beste 16 clubs van Europa en daar is niets mis mee. Hebben toch af en toe leuk gevoetbald zo in de groepsfase en veel kansen gecreëerd. Maar met Viergever en Schwaab als centraal duo en Hendrix op het middenveld moet je ook niet verwachten dat je Europees potten gaat breken. Volgend jaar wellicht beter, maar als ze slim zijn dan zonder deze 3 spelers.

29 november 2018 om 11:35

Ik ben ook niet volledig overtuigt van Viergever, maakt op mij geen zekere indruk achterin en dat Hendrix de voorkeur kreeg boven Guti iedere keer snap ik helemaal niks van. Schwaab mag van mij gerust centraal bij Psv staan.

29 november 2018 om 11:50

Schwaab is gewoon echt een heel goede verdediger. In de eredivisie vind ik De Ligt beter, maar verder zie ik niemand in de Eredivisie die beter is. Dus of je kijkt weinig wedstrijden van PSV of je hebt er weinig kijk op.

29 november 2018 om 13:51

Ja voor de Eredivisie is het een heel goede verdediger. Maar als PSV Europees nog wat had gewild hadden ze of voor de plek van Viergever een betere verdediger moeten kopen. Of ze hebben zich vergist in Schwaab dat hij de boel wel zou kunnen leiden met een mindere verdediger (viergever) naast zich.
En Hendrix kan gewoon niet op Champions League niveau. Zoals ik al zei zijn dit gewoon de zwakste punten van PSV en als ze daar andere spelers voor hadden gekocht PSV zeker wel de Europa League had gehaald. En of Guti er al wel klaar voor is durf ik niet te zeggen. Net als dat ik Rosario nog niet wil afrekenen omdat hij nog heel jong is. Maar de meer ervaren spelers moeten er gewoon staan zoals Hendrix, Viergever en Schwaab. Dan heb ik er maar weinig kijk op volgens jou maar ik denk dat jij zelf niet echt verder kijkt dan je eigen bril.

29 november 2018 om 12:13

Schwaab is al het hele seizoen fantastisch.

Iedereen heeft toch gezien dat barca niet eens op 50% speelde en het allemaal wel goed vond zo

29 november 2018 om 11:32

De speelwijze van Barca ziet er wel vaker nonchalant uit moet ik eerlijk zeggen, maar de trainer heeft gewoon aangegeven 1e te willen worden in de groep en de sterkst mogelijke opstelling neergezet.

Even zonder dollen volgens mij heeft Pereiro in ieder CL-duel tegen de paal of lat aangeschoten voor mijn gevoel. En dan nagaan dat je op 1 duel na de overige duels met 1 goal verloren had. Man man man had zoveel meer in gezeten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de JongAanvaller3428
D. MalenAanvaller3110
H. LozanoAanvaller3017
C. GakpoAanvaller161
M. RomeroAanvaller10
J. ZoetDoelman340
A. BehichVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

32 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 34 3 3 0
2017/2018 Jong Ajax 1 0 0 0
2017/2018 Ajax 12 2 2 0
2016/2017 Ajax 29 2 4 1
2015/2016 Ajax 17 0 4 0

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Wilfried Zaha staat op het wensenlijstje van Arsenal-manager Unai Emery. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren