Veldwijk goed voor hattrick; Jong Ajax trakteert NEC op pak slaag

Vrijdag, 9 november 2018 om

Sparta Rotterdam heeft zijn koppositie in de Keuken Kampioen Divisie met succes verdedigd. De formatie van trainer Henk Fraser beleefde vrijdagavond op eigen veld een valse start tegen Jong FC Utrecht, maar werd uiteindelijk gered door Lars Veldwijk, die driemaal scoorde en nu na dertien speelrondes op dertien doelpunten staat. Tegelijkertijd verloor FC Twente de topper bij FC Den Bosch, won Go Ahead Eagles in extremis en kreeg NEC een pak slaag van Jong Ajax.

Sparta Rotterdam – Jong FC Utrecht 4-2
Sparta kende op het eigen Kasteel een werkelijk dramatische start. De beloften van Utrecht kwamen brutaal uit de startblokken en stonden binnen het kwartier al met 0-2 voor. Sylla Sow opende na zeven minuten de score door een voorzet van Nick Venema binnen te lopen, waarna laatstgenoemde kort erna zelf de 0-2 voor zijn rekening nam. Sparta toonde echter karakter en wist de wedstrijd nog in de eerste helft volledig te kantelen. Een eigen doelpunt van Rick van der Meer betekende na een klein halfuur de 1-2, waarna Lars Veldwijk er met een benutte strafschop en een intikker voor zorgde dat de thuisploeg alsnog met een voorsprong aan de thee kon. Twintig minuten na rust wist Sparta Utrecht definitief van zich af te schudden: Halil Dervisoglu had een fraai passje in huis op Veldwijk, waarna de aanvalsleider van de Rotterdammers met de buitenkant van de voet zijn hattrick completeerde. Veldwijk was in zijn laatste zeven duels telkens trefzeker en wist in die reeks in totaal elf doelpunten te maken.

FC Den Bosch – FC Twente 2-1
Twente ontsnapte in Den Bosch aan een vroege achterstand. Jordy van der Winden haalde na tien minuten voetballen verwoestend uit, maar het schot van de verdediger ging vervolgens via doelman Joël Drommel en de lat over de achterlijn. Kort erna nam de thuisploeg alsnog de leiding: Luuk Brouwers bracht de bal in het strafschopgebied, waarna Stefano Beltrame achter het standbeen langs schitterend wist te scoren. Den Bosch was de bovenliggende partij en wist zijn voordelige marge halverwege de eerste helft verdiend te verdubbelen via Stefan Velkov. Twente kwam daarna echter beter in de wedstrijd en wist de achterstand door een treffer van Tom Boere nog in de eerste helft te verkleinen. In het eerste kwartier na de theepauze lag het initiatief bij Den Bosch. Beltrame was dicht bij de 3-1, maar zijn vrije trap scheerde rakelings voorbij het doel van Drommel. Velkov werd een kwartier voor tijd met rood van het veld gestuurd vanwege een elleboogstoot jegens Boere, maar met tien man wist Den Bosch uiteindelijk toch op de been te bleven.

Go Ahead Eagles – FC Dordrecht 2-1
Go Ahead pakte dit seizoen op eigen veld in zes competitieduels liefst zestien punten, maar tegen Dordrecht had de ploeg van coach John Stegeman het lastig. De bezoekers leidden halverwege met 0-1, doordat Jeremy Cijntje op slag van rust een voorzet van Antonio Stankov binnenliep. De grootste kans van Go Ahead kwam toe aan Thomas Verheydt, maar hij schoof de bal na een kwartier voetballen naast het doel van Dordrecht. Go Ahead bleef in de tweede helft aanmodderen, maar kwam negentien minuten voor tijd toch nog langszij dankzij een rake kopbal van Julius Bliek. De club uit Deventer leek daarna genoegen te moeten nemen met een punt, maar Pieter Langedijk zorgde diep in blessuretijd toch nog voor opluchting.

Jong Ajax – NEC 4-0
De beloften van Ajax begonnen uitstekend aan de wedstrijd op De Toekomst. Nadat Danilo Pereira da Silva in de openingsfase nog een uitstekende mogelijkheid om zeep had geholpen, zorgde Dani de Wit na een halfuur spelen alsnog voor de 1-0. De middenvelder tikte attent binnen, nadat de bal via het aluminium was teruggekomen. Na de onderbreking opende NEC de jacht op het Amsterdamse doel, maar het team van de geplaagde Jack de Gier moest halverwege de tweede helft een bittere pil slikken. Jasper ter Heide wist op de rand van het strafschopgebied Kaj Sierhuis te bereiken, waarna laatstgenoemde de bal met enig fortuin voorbij Marco van Duin schoot. De genadeklap volgde zeventien minuten voor tijd: Vaclav Cerny trok vanaf rechts naar binnen en schoot vervolgens raak in de korte hoek. Ché Nunnely pikte in de absolute slotfase ook nog zijn doelpunt mee.

Jong AZ – TOP Oss 1-3
Met Calvin Stengs in de basiself kwam Jong AZ na 24 minuten voetballen op voorsprong tegen het dit seizoen sterk presterende TOP Oss. Owen Wijndal bracht de bal vanaf de linkerkant in het strafschopgebied van de bezoekers, waarna Ferdy Druijf van dichtbij zijn twaalfde competitietreffer dit seizoen liet aantekenen. De gelijkmaker van TOP Oss liet echter niet lang op zich wachten: Ragnar Oratmangoen trok de bal na precies een halfuur terug richting de rand van het strafschopgebied, waarna Bryan Smeets via de onderkant van de lat raak schoot. Het bezoek bleef daarna de bovenliggende partij, hetgeen zeven minuten voor rust resulteerde in de 1-2 van Huseyin Dogan. Halverwege de tweede helft liep TOP Oss via opnieuw Dogan verder weg van de thuisploeg.

RKC Waalwijk – Jong PSV 3-5
Jong PSV kende een droomstart in het Mandemakers Stadion, want Cody Gakpo opende al na vijf minuten voetballen de score. De negentienjarige aanvaller beproefde zijn geluk van afstand en zag de bal vervolgens via de vingertoppen van doelman Jordy Zielschot binnenvallen. Een laag schot van Dylan Seys betekende na een kwartier de gelijkmaker, maar via Joël Piroe stelde PSV zijn voordelige marge vrijwel onmiddellijk weer in ere. De Eindhovense beloften pakten daarna door en gingen door treffers van Ramon Pascal Lundqvist (strafschop) en opnieuw Gakpo uiteindelijk met 1-4 rusten. In de tweede helft zette het doelpuntenfestijn zich voort. Emil Hansson deed zeven minuten na rust wat terug namens RKC door een strafschop in twee instanties te benutten, voordat Piroe met zijn tweede doelpunt van de avond de 2-5 liet aantekenen. Hansson verzorgde zeven minuten voor tijd het slotakkoord met een heerlijk schot van afstand.

Almere City – SC Cambuur 2-1
Nadat een doelpunt van Edoardo Soleri in de openingsfase nog was afgekeurd vanwege buitenspel, nam Almere na een klein halfuur alsnog de leiding. Torino Hunte werd aan de linkerkant van het veld aan het werk gezet door Youri Loen, waarna de buitenspeler de bal terugtrok op James Efmorfidis. De Griek schoot vervolgens vanaf een meter of tien raak. Cambuur herpakte zich daarna en wist de stand op slag van rust ook gelijk te trekken. Doelman Timo Plattel blunderde opzichtig, waarna Nigel Robertha de bal in een leeg doel kon schuiven. Almere wist zijn voorsprong na een uur spelen in ere te herstellen, al kreeg het daarbij wel de hulp van Xavier Mous. De keeper van Cambuur zat volledig mis bij een laag schot van Torino, die zo als doelpuntenmaker op het scorebord belandde. Almere hield in het vervolg stand, maar eindigde het duel wel met tien man door een directe rode kaart voor Loen.

FC Volendam – MVV Maastricht 3-2
Volendam is de laatste weken aan de beterende hand en de start tegen MVV mocht er ook absoluut wezen. Erik Schouten leverde na ruim een kwartier een perfecte voorzet af op het hoofd van Boy Deul, waarna de spits via de onderkant van de lat raak kopte. Volendam bleef daarna de bovenliggende partij, maar wist zijn voorsprong voor rust niet meer verder uit te breiden. Kort na de onderbreking liep Volendam razendsnel weg van MVV. Een rake kopbal van Darryl Bäly betekende de 2-0, waarna Deul met zijn tweede treffer van de avond de wedstrijd vroegtijdig op slot gooide. Anthony van den Hurk en Jerome Déom scoorden in het laatste kwartier nog wel voor MVV, maar een definitieve ommekeer bleef uiteindelijk uit.

FC Eindhoven - Telstar 1-2
Telstar had weinig tijd nodig om op voorsprong te komen, aangezien Terell Ondaan Jasper van Heertum na tien minuten spelen na een afgeslagen corner in stelling bracht en de verdediger af zag ronden. Lang hadden de bezoekers echter niet om van deze voorsprong te genieten: na een korte corner was het Alvin Daniëls die tien minuten later alweer voor de gelijkmaker tekende. Een directe rode kaart voor Elton Kabangu zorgde echter een paar minuten na de 1-1 voor een flinke domper aan Eindhovense kant en Telstar profiteerde op slag van rust via opnieuw Van Heertum van de man-meersituatie. In de tweede helft probeerde Eindhoven nog wel om het gat te dichten, maar slaagde het hier met tien spelers niet meer in.

Roda JC Kerkrade - Helmond Sport 3-0
Roda trok in de openingsfase het initiatief naar zich toe en zag hoe Gyliano van Velzen na tien minuten spelen de lat trof. De Limburgers lieten zich hier echter niet door ontmoedigen en Van Velzen speelde een kwartier later een grote rol bij de openingstreffer. De aanvaller was zijn directe tegenstander te snel af en legde de bal vervolgens goed klaar voor Mitchell Paulissen, die kon afronden. In de eerste helft werd er verder niet meer gescoord, maar vlak na de onderbreking moest Helmond door toedoen van Mario Engels opnieuw een goal incasseren. Daar bleef het niet bij, want Van Velzen tekende een halfuur voor het einde van de wedstrijd ook nog voor een doelpunt.


Poll

Pakt Lars Veldwijk dit seizoen de topscorerstitel in de Keuken Kampioen Divisie?


Gerelateerd

80 reacties (laatste reactie door qweras74)

goed dat Lars gewoon laat zien een goede spits te zijn

9 november 2018 om 22:04

grappig dat jong PSV van RKC wint . goedmakertje

9 november 2018 om 22:31

Tja goed...
Ik vind het eerder appart dat hij er in Groningen geen kloten van heeft laten zien.
Behalve dan zijn willy aan Monica in de auto laten zien natuurlijk ;-)
Kennelijk is dit zijn niveau en is elke stap hoger te veel.

Wat ironisch dat Jong PSV zonder moeite van RKC wint

Kunnen we gewoon stoppen met die beloften-elftallen? Wat belachelijk dat Sparta zo makkelijk over jong FCU kan gaan nadat ze gewoon 0-2 achter komen. In vergelijking, NEC krijgt 4-0 pak slaag.

9 november 2018 om 22:09

Wat is precies het punt? Zijn toch twee compleet verschillende teams? Jong Utrecht is toch ook niet van hetzelfde niveau als Jong Ajax?

9 november 2018 om 22:12

Wat een rare beredenering.. Jong Utrecht is zwakker als Jong Ajax zoals Utrecht zwakker is als Ajax en zoals Top Oss zwakker is als NEC.. snap sommige argumenten die tegen jong elftallen zijn maar die van U..

9 november 2018 om 22:12

Wat is je punt precies? Dat er niveau verschil zit tussen de beloften ploegen? Idd ronduit belachelijk!

9 november 2018 om 22:13

Er zit wel een verschil tussen jong Ajax en jong utrecht. Jong Ajax is nog steeds het duurste team uit de eerste divisie.

9 november 2018 om 23:16

Dus.. de één is rijker dan de ander. Dat is un de eredivisie niet anders..

10 november 2018 om 00:29

Puur hypothetisch; wanneer RKC een speler koopt van 20 miljoen euro mogen zij niet meer mee doen in de KKD?

10 november 2018 om 07:57

@janssen

Je schrijft: "er zit wel een verschil tussen jong Ajax en jong utrecht. Jong Ajax is nog steeds het duurste team uit de eerste divisie".

Complete onzin. Jong Ajax wordt gezien als het team met de hoogste marktwaarde. Dat is iets heel anders dan het duurste team. Jong Ajax is een opleidingsteam en bestaat voor 3/4 uit zelf opgeleide spelers. Alleen voor Jensen, Johnson, Schuurs en Pereira is een kleine transfersom betaald. Bij elkaar amper 10 miljoen Euro. Probeer je voor de verandering eens aan de feiten te houden. Bij PSV speelt Romero. Die heeft dat bedrag al in zijn eentje gekost. Uitspraken over de prijs van een selectie zijn volstrekt onzinnig in een tijdperk waarin een substantieel deel van selecties vaak uit huurspelers bestaat.

10 november 2018 om 08:04

Ik zeg helemaal niets over het feit dat ze wel of niet mee mogen doen. Ik zeg alleen dat er een groot verschil zit tussen de jong Ajax en jong Utrecht. Bij Ajax doen er meerdere miljoenen aankopen mee en bij Utrecht zijn het bijna alleen jeugd spelers.
Los daarvan ben ik tegen jong teams in de eerste divisie. En wel om 2 redenen: de eerste heeft wel om de wisselende samenstellingen te maken, maar daarnaast vind ik het juist slecht voor het Nederlands voetbal. Vroeger werden de grote talenten verhuurd aan eredivisie clubs en moesten ze vechten om in een betere competitie hun wedstrijden te spelen en te winnen. Nu spelen ze in een lagere competitie voor spek en bonen mee. Langer dan 1 jaar in de KKD is slecht voor de ontwikkeling van de meeste spelers.

10 november 2018 om 08:25

Ik was idd Romero vergeten (hoewel hij ook niet mee deed) maar jij bent Cerny vergeten. Maar los van een ander jong team is er volgens mij geen enkel team in de eerste divisie die meerdere spelers op stellen die miljoenen gekost hebben.

10 november 2018 om 08:37

@janssen

Je schrijft: "ik zeg helemaal niets over het feit dat ze wel of niet mee mogen doen. Ik zeg alleen dat er een groot verschil zit tussen de jong Ajax en jong Utrecht. Bij Ajax doen er meerdere miljoenen aankopen mee en bij Utrecht zijn het bijna alleen jeugd spelers".

Wat is nu eigenlijk je probleem? Er zit ook een groot verschil tussen clubs als Sparta, Twente, en Roda en clubs als Telstar. Er bestaat geen enkele voetbalcompetitie waarin de clubs gelijkwaardig aan elkaar zijn.

Vervolgen schrijf je: "los daarvan ben ik tegen jong teams in de eerste divisie. En wel om 2 redenen: de eerste heeft wel om de wisselende samenstellingen te maken, maar daarnaast vind ik het juist slecht voor het Nederlands voetbal. Vroeger werden de grote talenten verhuurd aan eredivisie clubs en moesten ze vechten om in een betere competitie hun wedstrijden te spelen en te winnen. Nu spelen ze in een lagere competitie voor spek en bonen mee. Langer dan 1 jaar in de KKD is slecht voor de ontwikkeling van de meeste spelers".

Ook dat is weer complete onzin omdat het meestal om hele jonge spelers gaat. Voor spelers van 18, 19 jaar is het helemaal niet erg om langer dan 1 jaar in de eerste divisie te spelen, het is altijd nog heel veel beter dan bij een eredivisie op de bank terecht te komen. Door die spelers bij de eigen club te houden, geef je ze niet alleen de mogelijkheid om (deels) met de eerste selectie mee te trainen, maar kan je ook zelf hun speeltijd bepalen, terwijl je daar bij verhuur voor afhankelijk bent van de hurende club. Frenkie de Jong werd door Ajax verhuurd aan zijn oude club, maar heeft daar geen wedstrijd gespeeld. Daar schoot Ajax niets mee op en voelde zich dan ook genoodzaakt om hem na de eerste seizoenshelft terug te halen. Voor clubs als PSV en Ajax is deelname aan de eerste divisie een uitkomst als eindpunt van de opleiding en aangezien er van iedere lichting uiteindelijk maar een paar spelers doorstromen naar het eerste elftal en de rest beschikbaar komt voor andere clubs, profiteert de totale voetbalpiramide daarvan mee. Dat gehuil over hun deelname slaat dan ook echt helemaal nergens op omdat daar uiteindelijk iedereen van mee profiteert. En Ajax en PSV zijn natuurlijk geen uitzendbureaus

10 november 2018 om 08:45

@janssen

Je schrijft: "ik was idd Romero vergeten (hoewel hij ook niet mee deed) maar jij bent Cerny vergeten".

Ik ben Cerny niet vergeten, die speelt al sinds 2013 bij Ajax en heeft geen transfersom gekost.

10 november 2018 om 19:11

Ik lees op internet dat hij 750.000 gekost heeft. Voor geen transfer som is dat wel veel.

9 november 2018 om 22:38

Kunnen we dan gelijk ook stoppen met clubs uit Rotterdam? Echt belachelijk dat De Graafschap kan winnen van Excelsior, terwijl Feyenoord gewoon wint van PEC Zwolle

Het is nog vroeg in het seizoen maar ik denk niet dat Twente promotie gaat afdwingen door kampioen te worden. Zorgen dat assaidi en vuckic fit worden en een goede spits gehuurd wordt. In de playoffs moet het gebeuren voor Twente

Lekker bezig Twente, iedereen haat jullie al genoeg. Met twintig man het veld opkomen en reclameborden gooien naar Bosschenaren... En rennen als er een paar stewards aankomen, de mieten. En dan die Twente-speler die een geblesseerde lastig komt vallen die er met brancard vanaf moet. Om te kotsen.

9 november 2018 om 22:22

Vond redelijk logisch dat Aitor nog even verhaal ging halen.
Je vind zelf hopelijk toch ook dat die "geblesseerde" rood had moeten hebben. Totaal geen oog voor de bal en enige was de speler omver schoffelen.

Zijn er altijd een paar die het moeten verzieken voor de rest, Echt walgelijk en dit mag je geen supporters noemen maar gewoon hooligans die alleen uit zijn op vernieling en bederf. Zou Twente winnen gaan liever bezig met provoceren dan de overwinning te vieren.

9 november 2018 om 22:31

En alle spelers van twente die geen gele kregen voor al hun overtredingen?

9 november 2018 om 23:08

Vond de scheids echt erg sterk fluiten. De laatste gele kaart is inderdaad twijfelachtig maar snap dat je daar geen rood voor geedt. Vond de reactie van Aitor schandalig. Ik snap dat het frustratie is maar dan nog...

10 november 2018 om 01:05

Van Boekel fluit nooit goed. Faalde meerdere keren vanavond. We hebben terecht verloren vandaag en schuif het niet af op hem, maar wanneer van Boekel Twente fluit, verliezen we vaak, sla de boeken er maar eens op na. Maar dat je hem goed vond fluiten, uitspraak hoor. Laatste minuut die vent die Aitor eraf wil schoppen, dat is direct rood en geen geel. Hopelijk lang geblesseerd door zijn eigen achterlijke actie, wat een maf.

9 november 2018 om 22:41

Ach.. die arme geblesseerde die zelf als een idioot in kwam vliegen. Hij had daarmee Aitor voor een seizoen in de ziekenboeg kunnen schoppen. Eigen schuld, dikke bult! Wat betreft die paar supporters, is dat uiteraard niet goed te praten. Net als dat jij hopelijk niet goed kunt praten dat bij de bekerwedstrijd enkele jaren terug FCDB supporters vuurwerk naar beneden in een familievak gooiden (die vervolgens ontruimt moest worden)

9 november 2018 om 22:53

Ja, wat dacht je van die Twente supporters in de jaren '80. Dat praat jij toch hopelijk ook niet goed. Zullen we de complete geschiedenis erbij halen en dan zeggen 'hunnie doen het ook'?

9 november 2018 om 22:57

Zeg ook helemaal niet dat het onterecht was en ja hij heeft zichzelf hier mee sowhat dat noem je strijden voor het team. Niet met 40 man het veld op komen en wegrennem voor 4 stewards

9 november 2018 om 23:00

Inderdaad, dat keur ik ook niet goed. Ik ben geen hooligan, maar de normale man met de pet. Liefhebber van club en voetbal. Distantieer me van geweld en haatzaaierij.

10 november 2018 om 00:32

Gelukkig dat we al kampioen zijn geworden haha

10 november 2018 om 06:49

"Nooit geen" is een dubbele ontkenning. Dus wel kampioen?

10 november 2018 om 11:34

Ben benieuwd wat er gaat gebeuren als er Kowet supporters juichen in de thuisvakken. Er zullen er vele zijn. Wel allen pet en sjaal.....

10 november 2018 om 17:29

Ik zal mij, zoals gebruikelijk in een thuisvak, inhouden bij alle doelpunten die wij gaan maken in Enschede..

10 november 2018 om 19:02

Harmr dat zou ik maar doen inderdaad in de vakken waar nog plek zal zijn met al die kinderen en ouders in de buurt.

10 november 2018 om 19:36

Oprecht geen haar op mijn hoofd wat eraan denkt gek te gaan doen. Ben vaker bij Twente geweest en dat gaat altijd prima..

9 november 2018 om 22:55

Snap wat je bedoeld , want dit zijn géén supporter , maar achterlijke mensen. Echter is dit slechts een groepje , en hebben meerdere clubs dit. Ik wil dit niet goed praten, ze mogen gewoon niet meer in een stadion worden gezien, maar om heel Twente te beoordelen door een actie van een groep gaat me te ver

9 november 2018 om 23:48

Tsja zo gaat dat tegenwoordig moet is weten wat ze over een fc den bosch supporter zeggen

10 november 2018 om 00:50

Kerel mag blij wezen dat hij slechts geel krijgt. Volledige terechte reactie van Aitor. Scheids moet die speler met rood eraf sturen, schopt Aitor bijna voor wat weken de ziekenboeg in. De mieten? In eigen huis bang achter de boarding blijven staan.....wanneer ze verhaal komen halen. Liedjes van tig jaar geleden, de eeuwige vuurwerkgeluiden, in den bosch willen ze ook een keer meedoen hoor. Weglopen voor de beveiliging met al die stadionverboden is niet zo gek. In eigen stadion achter de boarding blijven staan, helden.

10 november 2018 om 08:30

Het lijkt dat jij het gedrag van misdragende supporters goed keurt. Ik snap dat niet. Waarom moet alles van de eigen club goed gesproken worden ?

10 november 2018 om 09:18

Keur het niet goed...maar die eeuwige vuurwerkgeluiden ook niet. Als er 2 ruzie maken hebben er 2 schuld.

10 november 2018 om 01:03

Ach, dat zijn jullie toch wel gewend daar in Den Bosch? Aangezien de helft van de supporters ongeveer een stadionverbod heeft?

10 november 2018 om 01:09

En dan kunnen ze keer los tegen 10 man en blijven ze staan in eigen huis. Zo stoer zijn ze blijkbaar niet.

10 november 2018 om 03:22

Jordifcdb wees blij met de overwinning, een terechte ook. Gefeliciteerd

10 november 2018 om 08:27

Het er waren eerder 50 Twente supporters op het veld dan 20. Hopen op veel stadion verboden. Bij een kampioenschap kan ik er prima mee leven dat supporters op het veld komen maar in alle andere gevallen hard aanpakken.

Dit is toch lekker voor lars. Hij snoert wel de monden van de haters nu. Ook die van mij want ik was er 1 van😂😂 lekker hoor

9 november 2018 om 22:39

Goed genoeg voor de KKD, niet goed genoeg voor de eredivisie

Wat een waardeloze trainer heeft FC Twente toch

9 november 2018 om 22:36

En supporters

9 november 2018 om 22:44

Echt he. Hoe kun je ook blijven aanklungelen met Holscher. Waarschijnlijk heeft vriendje Ted daarbij een flinke vinger in de pap.

10 november 2018 om 03:25

Makkelijk. Ted v Leeuwen haalt ook goein binnen

10 november 2018 om 05:32

Dat ontken ik ook niet. Maar het direct aantrekken van de zwakke Holscher (die eerder vertrok met een grote zak geld) en het constant blijven opstellen (en niet wisselen) stinkt aan alle kanten.

Het mini uitvakje van de toekomst niet eens voor de helft gevuld, hoeveel mensen zijn dat? 50 ofzo? Vorig jaar alles vol omdat ze toch wel zouden promoveren, en nu ben je een middenmoter in de KKD. Jammer, nec toch wel een leuk clubje, en qua historie etc hoort het wel in de ED..

9 november 2018 om 22:31

Ze zouden toch wel promoveren omdat? Ze kregen er zelfs twee wedstrijden voor.. en nog lukte het ze niet.

10 november 2018 om 13:01

Dat bedoel ik, fans waren er zeker van dat ze gingen promoveren, en zelfs met hulp van de knvb lukt het ze nog niet

Wat een tenenkrommend slechte wedstrijd van de Eagles zeg! Grote verschil met voorgaande seizoenen is dat we dit soort wedstrijden dit seizoen wel weten te winnen! Wat een ontlading in de Adelaarshorst..

10 november 2018 om 11:50

Zit een trend aan te komen van slecht spelen. Ik zie het dan ook niet goed komen tegen Rente....

10 november 2018 om 13:27

@qweras. Ik denk dat het juist bij Twente makkelijker gaat. Go Ahead voetbalde gister prima maar kwam er gewoon niet doorheen omdat Dordrecht met 11 man voor de goal hing en anti voetbal speelde. Irriteren, tijdrekken vanaf minuut 4, overal duiken etc. Dat is irritant maar wel de beste tactiek. Go Ahead moet het hebben van het voetballend vermogen en Dordrecht liet ze niet in hun spel komen. Dat is het risico als je zo succesvol bent, tegenstander gaat zich op je instellen. Grote verschil is echter dat ik verwacht dat Twente zelf niet gaat ingraven maar ook zal voetballen en juist dan is Go Ahead in haar kracht en vaak de beste. Ik denk wel dat het na de winterstop erg zwaar wordt omdat alle tegenstanders weten hoe je speelt en je anders gaan bestrijden.

Ik wil de rkc'ers wel horen nu en al die mensen die roepen dat van Bommel respectloos was.

Wat is de keuken kampioen divisie toch leuk om te volgen als neutrale kijker (als in fan een luisteraar van de gelijknamige podcast 😊). Goals, goals, rare uitslagen, spanning bovenin, leuke talenten, goed gevulde stadions (bij de topteams dan) en goals niet te vergeten. Dat schakelkanaal is echt een feest om naar te kijken.

Is het nog steeds zo dat Twente de komende twee jaar moet promoveren om niet failliet te gaan? Dan was dit een extra zure verliespartij voor Twente.

10 november 2018 om 00:53

Joh de rest loopt ook nog wel tegen verlies aan. Het is een zure nederlaag, maar het is nog niet gelopen hoor.

Hoe zal Sierhuis zich voelen ? Hij wou minuten gaan maken in het eerste en is nu achter een aankoop reserve bij jong Ajax.

10 november 2018 om 11:09

Tja vast minder maar misschien schuift hij volgend jaar wel weer 2 plekjes op. Ik denk dat hij sws te kort komt maar het kan nog best. Vanwaar je reactie eigenlijk ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Actuele wedstrijden

8 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren