Oranje Leeuwinnen lijken zeker van WK na overtuigende zege

Vrijdag, 9 november 2018 om

Het Nederlands vrouwenelftal heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan in de Utrechtse Galgenwaard. In de eerste wedstrijd van het tweeluik voor WK-kwalificatie tegen Zwitserland werd het 3-0 voor de regerend Europees kampioen, waardoor de kans groot lijkt dat de Oranje Leeuwinnen volgend jaar van de partij zijn in Frankrijk. Aanstaande dinsdag zal in het Zwitserse Schaffhausen de definitieve beslissing vallen.

Vivianne Miedema keerde ten koste van Lineth Beerensteyn weer terug in de basiself en de spits van Arsenal zag hoe Lieke Martens de Oranje Leeuwinnen al vroeg bijna op voorsprong zette. De aanvalster koos ervoor om een voorzet van Jackie Groenen met de borst richting het doel van Gaëlle Thalmann te sturen, maar haar poging kwam uiteindelijk via de lat weer terug het veld in. Na een wat onwennige openingsfase voerde Nederland naarmate de eerste helft vorderde de druk steeds verder op en dat leidde bijna tot de openingstreffer van Groenen.

Daniëlle van de Donk vond de doorgelopen middenveldster met een slimme steekbal, waarna Groenen van een meter of drie naast knalde. De wurggreep van de thuisploeg bleef daarna aanhouden en leidde nog tot mogelijkheden voor Van de Donk en Shanice van de Sanden. Doordat Oranje het vizier echter niet op scherp had staan bleven doelpunten in de eerste helft echter uit en kon een opgelucht Zwitserland met een perspectiefrijke tussenstand aan de thee.

Jackie Groenen haalde door een blessure het einde van de wedstrijd niet.

Na de onderbreking slaagde Nederland er, in tegenstelling tot in de eerste helft, al wel snel in om het verschil in kwaliteit uit te drukken in een doelpunt. Sherida Spitse mocht namelijk een paar minuten na de hervatting aanleggen voor een vrije trap en knalde de bal buiten bereik van Thalmann via de binnenkant van de paal in het doel. Het uitvallen van Groenen met een op het oog vervelende blessure zorgde even later voor een smetje op de feestvreugde, maar Oranje liet zich hier niet door van de wijs brengen.

De thuisploeg bleef namelijk scherp op foutjes in de Zwitserse verdediging en profiteerde met nog een kleine twintig minuten te gaan optimaal. Van de Sanden onderschepte de bal op de helft van de tegenstander, stoomde op en vond de vrijlopende Martens aan de linkerkant. Voor de aanvalster van Barcelona was het daarna een koud kunstje om de 2-0 binnen te schieten. Bondscoach Sarina Wiegman gaf vervolgens met het inbrengen van Beerensteyn aan dat het wat haar betreft nog niet gedaan was en de invalster speelde een grote rol bij de 3-0. Beerensteyn bediende Miedema na een goede actie namelijk in de zestien en de spits kon, nadat zij zich vrij wist te kappen, de marge nog verder in het voordeel van de Oranje Leeuwinnen uitbreiden.


Poll

Denk jij dat het dinsdag nog mis zal gaan voor de Oranje Leeuwinnen?


Gerelateerd

69 reacties (laatste reactie door protukker)

Goed gedaan van de leeuwinnen. Maar moet ik hier een pushmelding voor krijgen?

9 november 2018 om 21:58

Pushmeldingen van heel veel sites. Dan wil je niet achterblijven hè als VZ. Bovendien gaan 'we' bijna naar de WK. De vorige, afgelopen zomer, hebben 'we' gemist.

9 november 2018 om 23:03

Dit hele vrouwenvoetbal word me door de strot gevoerd. Zit om half 9 te wachten op VI, krijg je dit circus weer. Pleur allemaal op met dat vrouwenvoetbal, tis niet om aan te zijn.

9 november 2018 om 23:16

Nou dan kruip je toch je grot in en ga je pas rond 18:00 wakker worden om Eredivisie te kijken? Als het je niks boeit waarom reageer je hier op dan?

9 november 2018 om 23:41

Om een punt te maken?
Vind ook dat er onevenredig veel aandacht aan het vrouwenvoetbal wordt besteed, terwijl het niveau gewoon slecht is.
Elk 4e elftal van een kleine club op t platteland zou hier nog van winnen.

Ik heb respect voor het vrouwenvoetbal, en vind hun doorzettings- en incasseringsvermogen (geen theatraal gedoe als bij de mannen) bewonderingswaardig, maar er is een overdaad aan aandacht.

10 november 2018 om 00:13

Overdaad aan aandacht? Die gemiddeld 1 á 2 keer per maand dat ze in het nieuws verschijnen vind jij een overdaad? En krijgen ze daar onevenredig veel aandacht voor? Dat valt toch reuze mee. Ze zijn in het nieuws als ze spelen of gespeeld hebben, dat is alles.

ik snap echt niet dat er zoveel mensen als jij zijn, die zich zo druk maken om die paar berichtjes per jaar. Waar maak je je druk om. Als je het niet interesseert, dan sla je ze toch lekker over en reageer je toch niet? Dat doe ik ook met dat e-sport voetbalgedoe.

10 november 2018 om 00:33


Alle wedstrijden van de dames worden live uitgezonden en dat is in mijn ogen overdaad aangezien het niveau gewoon te slecht is.
Maar dat is mijn mening en schijnbaar zijn er toch veel mensen die er naar kijken. Moeten ze zelf weten maar mij niet gezien.

En ik ‘moet’ wel reageren want het interesseert mij op een negatieve manier.
Ik geef mijn mening over het vrouwenvoetbal en de aandacht die ervoor is. En dit is voetbalforum waar je kan discussiã«ren. En als je dat niet bevalt kan je misschien maar beter zelf niet reageren.

10 november 2018 om 00:51

Elke werkdag ‘Goede tijden, slechte tijden’ op de buis, dat is pas een overdaad van slecht niveau. Of ‘Utopia’, enzovoort. Of Veronica Inside tweewekelijks en ga zo maar door.

Maar hooguit 1 á 2 keer per twee maanden gemiddeld het Nederlands Oranje vrouwenelftal op tv? Daar hoef je je toch niet negatief door te laten beïnvloeden? Zap ‘t gewoon weg toch? Dat doe ik ook met bovenstaande programma’s. En skip lekker voor je eigen gemoed de paar maandelijks berichtjes erover. Niets moet, maar het kan wel.

Ik zeg ook helemaal niet, dat je geen mening mag hebben en al zeker niet, dat je er niet over mag discussiëren, maar ik vraag me gewoon oprecht af, waarom mensen zich zo druk maken om de aandacht en summiere berichtjes op VZ. Het is niet zo dat discussie daarover me niet bevalt, maar meer dat ik denk bij mezelf: laat ‘t gaan joh.

Zoals ik al zei, laat ik bijvoorbeeld de berichten over E-voetbalsport hier op VZ lekker aan mij voorbijgaan. Dat interesseert me gewoon niet. Waarom zou ik er dan ook negatief op moeten reageren?

10 november 2018 om 02:33

Ga huilie huilie doen ... wat eem onrecht wordt jullie aangedaan zeg. Het vrouwenvoetbal wordt even onder je aandacht gebracht, het is wat zeg! En sommigen maken ook nog eens de kolossale fout om het met het mannenvoetbal te vergelijken ... hoe stom kun je zijn? Als je al vrouwenvoetbal kijkt, calculeer dat (niveau verschil) dan gewoon in. En als je niet wilt kijken, zap je weg. Als je geen meldingen wilt, doe je de pushberichten uit. Heel simpel! Ik word Wim Kieft moe van die 'IK hou er niet van dus deugt het niet!' types en Johan Derksen is de voorzitter van dit zeurcollectief. Zelf kijk ik ook als er letterlijk anders op tv is maar het afzeiken wegens niveau slaat nergens op alsof de ED zo'n daverend niveau heeft. Ik durf te wedden dat de Oranje Vrouwen menig Keukenkampioen Divisie club een zware middag bezorgen kan.

10 november 2018 om 03:50

Ja en waarom worden die wedstrijden uitgezonden? Omdat het een Nederlands elftal is op het hoogste niveau van die afdeling . Anders kunnen we ook net zo goed ook stoppen met Jong Oranje de KKD divisie etc omdat dat niveau ook niet hoog genoeg is.

10 november 2018 om 07:28

Gezien de kijkcijfers, & de uitverkochten stadions die ze trekken valt wel mee met de overdaad aan aandacht vd media.

10 november 2018 om 08:54

@ savano
Huilie huilie doen? Omdat ik mijn (negatieve) mening geef? Ik vind het niveau te slecht om daar een live wedstrijd aan te besteden. Dat is mijn mening maar, nogmaals, schijnbaar zijn er genoeg mensen die toch willen kijken.

En waar wil je om wedden? Want ik zou graag zien dat alle keuken kampioen divisie-clubs een keer een wedstrijd tegen de Oranje dames voetballen! Lijkt me geweldig om het niveau te meten. Ze worden op alle fronten voor schut gezet en gaan met dubbele cijfers naar huis. En dat zijn dan wedstrijden die ik zeker wel ga kijken. Sterker nog: ik zou zelfs kaartjes kopen voor alle wedstrijden.

10 november 2018 om 09:16

Ja en als je Twente tegen Barcelona zet, dan hebben ze ook niets te vertellen. En toch word Twente elke week live uitgezonden.. En dat boeit veel minder mensen dan de Nederlandse dames gezien de kijkcijfers...

10 november 2018 om 09:32

Tja als je Daphne Schippers tegen Bolt laat sprinten...de hockeymannen tegen de hockeyvrouwen laat spelen, de handbalsters tegen de mannenploeg laat spelen of Wüst tegen Kramer laat schaatsen is er ook niveauverschil. Dat is toch logisch...

9 november 2018 om 22:00

Je hoeft niets met die pushmelding te doen, he? En toch klik je erop, lees je het artikel en neem je de moeite om te reageren. Dat doe je echt helemaal zelf.

9 november 2018 om 22:01

Tsja, het heet nou eenmaal Voetbalzone. Ik krijg ook een pushbericht over een hattrick van Lars Veldwijk, dat van veel minder landsbelang is dan de overwinning van de Leeuwinnen.

9 november 2018 om 22:04

precies dit!

9 november 2018 om 22:07

Ik vond inderdaad de pushmelding over Jong Ajax en Veldwijk storender dan dit.

9 november 2018 om 22:09

Zijn wij het ook eens eens marocberkane!

10 november 2018 om 00:51

Nee een push bericht over een jong elftal in de eerste divisie is belangrijk. Hou toch op man...

10 november 2018 om 01:31

De dames plaatsen zich voor het WK. Prachtig! Hopen dat de mannen er ook weer aankomen!

Leuk voor de dames. Af en toe best aardig gespeeld. En we gaan het niet vergelijken met Mannen-voetbal. Off: niemand interesseert zich hier ook voor 😂. Niemand bij live-meepraten en VZ zelf had de score bij live-meepraten nog op 1-0 staan terwijl het al lang 3-0 stond 😂😂

9 november 2018 om 22:00

Live meepraten waar dan? Krijg wel push bericht hierover, maar live meepraten stond nergens!

9 november 2018 om 23:05

FHNB: ik had wel live-meepraten, met één ander persoon. Waarschijnlijk foutje bij VZ

9 november 2018 om 22:03

Ik kon niet mee praten. Zag die optie er niet bij, maar er hebben denk ik meer dan 1 miljoen mensen gekeken.

9 november 2018 om 22:08

Spreek lekker voor jezelf Formus. Ik had hem er lekker op staan en vond het een stuk boeiender dan PEC-Willem II.

9 november 2018 om 23:01

Myvision: vier reacties bij live-meepraten, waarvan drie van mij. En VZ die de tussenstand van 1-0 nog gaf terwijl het al lang en breed 3-0 stond. Daarom reageer ik zo. Het verbaasde me dus enorm, maar ik nam aan omdat niemand reageerde dat niemand er iets aan vind. Ook na de reacties de vorige keer. Heb zelf zeker gekeken en vind het leuk dat de dames gaan. Groener, Van de Donck en Martens deden best vaak leuke dingen. Leuk potje gezien. En uit de reacties hierboven merk ik dat live-meepraten het bij anderen niet (goed) deed. Dus Myvision, iets te snel geoordeeld.

10 november 2018 om 00:06

Haha ok. Goed dat je het nog wat verduidelijkt!

Prachtige vrije trap van Spitse. Werd die in de Champions League gemaakt, dan was het een 'wereld goal'. Verder vooral breien en kansen verprutsen, tegen Zwitserland wat helemaal niets liet zien.

Goede wedstrijd. Oranje speelt echt wel goed en het voetbal is ook zeer leuk om naar te kijken (en het feit dat er een aantal mooie dames bij lopen komt daar nog bovenop). Voor wie nog geen wedstrijden van ze gezien heeft, het is een aanrader!

Ik vind vrouwenvoetbal zo verschrikkelijk slecht, ze zouden zelfs tegen een hoofdklasser kansloos verliezen bij de mannen. Snap niet dat ze zoveel aandacht moeten krijgen.

9 november 2018 om 23:59

Misschien omdat het voor hun top is? En daarbij maken sommige speelsters minder fouten dan de gemiddelde eredivisie speler, dan een stapje lager, nou en, zijn ook mensen

9 november 2018 om 23:59

Misschien omdat het voor hun top is? En daarbij maken sommige speelsters minder fouten dan de gemiddelde eredivisie speler, dan een stapje lager, nou en, zijn ook mensen

10 november 2018 om 00:06

Ik vind er persoonlijk ook niet veel aan, maar ik gun ze daarentegen het beste hoor. Hoop dat ze het goed doen en dat het vrouwenvoetbal zich in het algemeen ook blijft doorontwikkelen. Prima toch. Waarom zouden ze de aandacht die ze momenteel krijgen niet verdienen?!

10 november 2018 om 02:39

Ja Serena Williams verliest ook van elke mannelijke top 300 speler. Het wereldrecord op de marathon is bij de mannen bijna een kwartier sneller dan bij de vrouwen. Wil je nog meer kromme vergelijkingen trekken? Die twee sporten die ik opnoem, daar zijn de vrouwen al een tijdje echt op topniveau bezig. Bij het voetbal zit het in de groei.

Ik check alleen de uitslagen, maar kan er niet naar kijken. Net als bij Feyenoord en PSV zeg maar.

Top prestatie! Op naar het WK

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Nederlands vrouwenteam

Stand
Actuele wedstrijden

Nederland
14 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 20 april
Manchester City kampt met een ontevreden selectie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren