Fans eisen ontslag van Cocu en zingen trainer van tegenpartij toe

Zondag, 28 oktober 2018 om 20:27Gijs Freriks • Laatste update: 21:07

Fenerbahçe komt maar niet weg uit de onderste regionen van de Süper Lig. De club van Phillip Cocu speelde zondagavond tegen Ankaragücü, de nummer zes van de competitie, en ging met 1-3 onderuit. De Gele Kanaries staan met negen punten op de vijftiende plaats met slechts één punt boven de degradatiestreep.

Fenerbahçe liep na 35 minuten achter de feiten aan en kwam voor de vierde keer in vijf thuiswedstrijden dit seizoen op achterstand te staan in de Süper Lig. Na een hoekschop werd de bal door spits Kubilay Kanatsizkus terug naar de eerste paal gekopt en daar stond Ricardo Faty vrij om er 0-1 van te maken. Fenerbahçe kwam in de eerste helft nauwelijks tot serieuze kansen. In de tweede helft kwam het eerste gevaar van Ankaragücü: Moestafa El Kabir vond de ruimte om uit te halen, maar zijn poging werd uit het doel geslagen door Harun Tekin.

Trainer Cocu greep na een uur voor het eerst in en slachtofferde middenvelder Oguz Kagan Güctekin ten faveure van de Zwitserse aanvaller Michael Frey. Na 55 minuten was Fenerbahçe dicht bij de gelijkmaker: Korcan stopte een kopbal van Jaílson en verrichtte bij de daaropvolgende hoekschop een geweldige redding na een inzet van Martin Skrtel. Na 71 minuten werd het 0-2: Yassine Benzia veroorzaakte met een domme tackle een strafschop en die werd benut door Erdem Özgenç.

Islam Slimani had kort hiervoor rood gekregen omdat hij commentaar had gehad op de arbitrage. De supporters waren er klaar mee en zongen ‘Cocu istifa’, wat vertaald kan worden als ‘ontsla Cocu’. Bovendien scandeerden zij de naam van Ersun Yanal, die genoemd wordt als opvolger van de Nederlander, en zongen zij Ismail Kartal toe, nota bene de coach van de tegenstander. Alsof dat nog niet erg genoeg was, liep Ankaragücü in de slotfase uit naar 0-3: El Kabir schoot diagonaal raak. Frey deed in de 89e minuut nog wat terug naar Fenerbahçe, maar die treffer lijkt een vertrek van Cocu niet meer te kunnen voorkomen.


Poll

Denk jij dat Phillip Cocu volgend weekeinde nog de trainer is van Fenerbahçe?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door menzor)
28 oktober 2018 om 20:37

Cocu wordt 100% ontslagen. Als nota bene je eigen supporters schreeuwen om je ontslag en de naam scanderen van waarschijnlijk de nieuwe trainer dan weet je dat het niet goed gaat. Zijn positie is onhoudbaar. Was ook te verwachten dat hij het niet lang zou volhouden. Zijn CV heeft hierdoor een vieze smet gekregen jammer genoeg

28 oktober 2018 om 20:39

Ik had dit al.vooraf verwacht om eerlijk te zijn je ziet het nu bij PSV die hebben nog nooit zo goed gespeelt onder cocu zoals nu bij v.Bommel des ondanks zn aardige CV is Cocu een matige trainer

28 oktober 2018 om 20:40

Vorige wedstrijden werd hij ook uitgefloten en werd om Ersun Yanal gevraagd. De voorzitter heeft gezegd dat hij niet zal komen.

Ooit waren Nederlandse coaches groot van naam , tegenwoordig worden ze overal ontslagen of ze bakken er niks van !

28 oktober 2018 om 20:59

Buiten Koeman en van Gaal inderdaad..maar nederlandse trainers zijn dan ook zeer matig

28 oktober 2018 om 21:00

Koeman heeft ook bij buitenlandse clubs gefaald. Bijvoorbeeld bij Valencia en Everton (tweede jaar).

28 oktober 2018 om 21:25

Valencia is niet echt gefaald, daar was toen de tijd ook alleen maar problemen en was er geen geld. Daarbij stonden ze destijds al heel erg laag, toen die erin stapte en had die geen voorbereiding.

29 oktober 2018 om 00:21

Bij Everton lopen ze nu nog de polonaise dat Koeman weg is

28 oktober 2018 om 21:00

Hij had sowieso niet naar de slangenkuil dat Turkije heet moeten gaan.
Niet als trainer van een topclub, want de kans van slagen is zo ontzettend veel kleiner dan de kans van falen.
Daarnaast is het geen land dat veel overeenkomsten heeft met hetgeen hij gewend is, waardoor je sowieso een flinke periode moet overbruggen voor je enigszins mee kunt gaan.

Verder lul je natuurlijk behoorlijk. We hebben feitelijk bovenal Frank de Boer en nu Cocu hierin. Jos Luhukay wordt in heel Duitsland gewaardeerd. Koeman en v. Gaal worden gewaardeerd. Hiddink ook nog steeds.

28 oktober 2018 om 21:05

Hij kon nergens anders heen... De tijden dat ze in de premier League zitten te springen om Nederlandse trainers zijn voorbij. Naar de Boer en Cocu heeft natuurlijk ook Bosz gehaald... Die oude generatie die jij noemt telt niet meer mee... Bovendien was van Gaal bij United ook gefaald

Waarom zou je daar als Cocu zijnde nog willen blijven? Valt geen graantje prestiege meer te behalen.

28 oktober 2018 om 20:40

Hij blijft puur voor de ontslagpremie. Dat is ook zijn goed recht.

29 oktober 2018 om 07:50

Als een buitenlandse trainer bij pak m beet Ajax dramatisch presteert en op zijn oprotpremie blijft is het een geldwolf, maar een NLse trainer in Turkije is het zijn goed recht toch? Wat eennscheinheilige gasten hier zeg

Dit is de beste man niet gegund. Heb t idee dat Nederlandse trainers niet echt serieus genomen worden in t buitenland. Dat was met De boer ook zo. Misschien moeten we wel gewoon erkennen dat je in Nederland gewoon heel veel goed kan doen

28 oktober 2018 om 20:58

Nederlandse coaches hebben altijd wat meer tijd nodig en dat krijg je niet in het buitenland. Laat je cocu of de boer ergens een jaartje hun ding doen dan komen de resultaten vanzelf.

Heel triest en heel respectloos dit...

28 oktober 2018 om 20:40

Er is helemaal niks respectloos aan het eisen van ontslag van een trainer die alles telkens maar weer verkloot.

28 oktober 2018 om 20:50

De enige reden dat je dat zegt is omdat Cocu een Nederlander is. Hij staat na 1/3e competitie in de degradatiezone met Fenerbahce. Heeft 2 uit 10 gewonnen. Het spel lijkt nergens op. Dit is compleet terecht. Cocu verdient ontslag.

28 oktober 2018 om 20:59

Het team verdiend dan ook ontslag. Die kunnen er niks van en tonen ook geen inzet.

28 oktober 2018 om 21:04

Ja cuco we moeten ze allemaal maar even een contractonbindingkje geven.... denk even na man

28 oktober 2018 om 23:39

Het gaat hier om de manier waarop, helemaal die Yanal die als een soort Messias het publiek staat op te zwepen, hou op man. Fijne aanname weer 'omdat hij nederlands is'. Niveautje hoor.

Lijkt me over en uit, zo zie je maar dat voor de poen gaan niet altijd goed is voor je carrière. Geen medelijden cocu blijft een aparte vent.

Als de fans er zo om vragen lijkt er helaas geen houden meer aan lijkt mij

Terecht natuurlijk, in het begin zou je nog als excuus kunnen opvoeren dat hij tegengewerkt zou worden, nu heeft hij in principe geen reden meer onder de maat te presteren. Thuis, kansloos verliezen van een promovendus. 4 punten met een wedstrijd meer gespeeld boven de laatste plek. Terecht zou niet meer dan logisch en terecht zijn.

28 oktober 2018 om 20:42

Helemaal mee eens. Als Cocu nu ontslagen wordt, is het zijn schuld.

Dit zou voor mij de ultieme leedvermaak zijn, ware het niet dat we er zelf helemaal niks van bakken. Het enige wat wij nu kunnen doen is onze eeuwige rivaal een handje te helpen door morgen te winnen, zodat Rizespor Fenerbahce niet inhaalt en Fener in de degradatiezone terechtkomt. Meer zit er voor ons ook niet in dit seizoen. Het is nu of nooit voor Abdullah Avci en Basaksehir. Als ze dit seizoen geen kampioen worden, lukt het ze nooit meer want je zal de traditionele top 3 uit Istanbul een lange tijd niet meer in deze situatie tegenkomen.

Hele domme keus geweest om naar Fenerbahçe te gaan. Ik vraag me af welke club hem nu nog wilt.

28 oktober 2018 om 20:43

Turkse cultuur en mentaliteit is heel anders dan de Nederlandse. Je moet je daar aanpassen en niet je eigen gang gaan.

28 oktober 2018 om 20:51

Hahahah het ligt ook nooit aan de trainer he, behalve als het om Mourinho gaat natuurlijk.

28 oktober 2018 om 20:57

Waar zeg ik dat het niet aan de trainer ligt dan? En ik snap niet wat Mourinho ermee te maken heeft.

28 oktober 2018 om 22:05

Ik heb het niet per se over jou, maar over Nederlanders in het algemeen. Als een trainer in Turkije of ook in Italië faalt dan wordt er vaak gezegd dat het niet de juiste club was voor de trainer (in dit geval Cocu, in Italië was het De Boer) etc etc. Dan wordt een club snel trainerskerkhof genoemd (bij Inter hadden ze wel een punt maar dat is weer een andere discussie).

Manchester United heeft sinds Ferguson geen stabiele trainer gehad, het beleid van de club faalt, maar toch heeft niemand op VZ Man United een trainserskerkhof genoemd. Juist het tegenovergestelde gebeurd, iedereen negeert het wanbeleid en wilt Mourinho ontslagen hebben. Beetje hypocriet vind je niet? (nogmaals dit gaat niet over jou)

28 oktober 2018 om 23:18

Totaal niet waar. Zowel de Boer als Cocu als van Gaal zijn uitgebreid bekritiseerd om hun aanpak en keuzes. Dat gezegd wordt dat het alleen aan de club ligt is onzin.

Ik wil niet de schuld bij de scheids leggen, alles behalve. Maar hij mist bij de stand van 1-0 wel een gele kaart voor de nummer 7 van Ankaragucu, die al geel had.

Ik denk dat het over is voor Cocu, Ali Koc heeft lang geduld geeist maar dit zal de laatste druppel moeten zijn. Het liefst zie ik zelfs die Ismail Kartal het stokje overnemen. Er zit genoeg talent en energie in deze ploeg om het tij te keren.

28 oktober 2018 om 20:42

De scheids is al helemaal een gek. Vergeet nooit de derby Besiktas - GS waarin hij werd aangevallen door supporters na een slechte wedstrijd. Hij had in de eerste helft 3x geel moeten geven aan een speler van Ankara, wat een slechte scheids

Nu mag hij wel ontslag indienen, dit gaat te ver. Ook raar om Kartal te scanderen, terwijl we paar jaar geleden hem uitkotsten met z'n allen.
Hopelijk komt Ersun of iemand anders met aanvallend voetbal. Cocu met zijn slechte opstellingen mogen weg.

Cocu, Bosz en De Boer zijn in Nederland toptrainer. In het buitenland zijn het gewoon matige trainers. Cocu haalt de kerst gewoon niet. Lijkt mij meer dan logisch.

28 oktober 2018 om 20:44

Denk niet zozeer dat zij in het buitenland slecht zijn. Ik denk dat het probleem is dat ze het Hollandse spelletje in het buitenland willen spelen en dat kan gewoon niet. Ze moeten begrijpen dat in ieder land er anders wordt gespeeld

28 oktober 2018 om 20:47

Inter was nog slim genoeg om de Boer na een paar weken te ontslaan. Ali Koc is gewoon een koppige Turk die zijn fout niet zal toegeven. Uiteindelijk zal die hem toch moeten wegdoen, want zo beschadigd hij alleen maar zichzelf en de club nog erger.

28 oktober 2018 om 20:53

Inter slim genoeg? Die hadden er niet eens aan moeten beginnen, in deze was Frank slim genoeg om het geld op te halen. Een Nederlander die trainer is in Italië is gelijk aan een Italiaan in een Bmw, het past niet bij elkaar.

28 oktober 2018 om 20:57

Dus was Inter slim genoeg om hun fouten te zien en hem te ontslaan. Bij Fener komen ze er na ongeveer 3 maanden achter en ontslaan ze Cocu nu pas!

28 oktober 2018 om 21:19

Bij fener is het daarbij ook een puinhoop, Cocu heeft het wel in zich te slagen met zijn denken en beleving van voetbal, maar denk dat er teveel tumult binnen de club is

Nederlandse trainers moeten gewoon goed kijken welke competitie ze gaan werken. De Boer bij Inter kon niet goed gaan, Nederlandse trainer passen niet bij het Italiaanse. Daarna Engeland is ook niet bepaald iets waar Frank paste. Cocu is gewoon in een hele rommelige situatie terecht gekomen. Die heeft juist meer kans in Italië, terwijl de Boer beter in Duitsland past met zijn spel opvatting. Ik heb ook het idee dat er bij de cursus betaald voetbal teveel gehamerd word op 1 tactiek de Hollandse school, daar ga je het in het hedendaagse voetbal het niet meer mee redden. Een Hiddink, van Gaal waren veelzijdige kwa spelopvattingen, waardoor ze beter konden aarden bij de clubs waar ze werkten.

afgeslacht worden door een promovendus, nota bene thuis!!! hoe pijnlijk het ook is, ligt niet aan cocu maar aan het materiaal, fener rekenen we niet meer als een topploeg, helemaal naar de klote.

28 oktober 2018 om 20:50

bijna hetzelfde materiaal als vorig seizoen . Souza en Guiliano werden vorig seizoen ook al uitgekotst. Met Eljif en Benzia hebben we redelijke vervangers.

28 oktober 2018 om 20:53

Het ligt aan beide maar voor het grootste deel aan Orospu Cocu.
Met dit team hoor je in de top 3 te staan.

28 oktober 2018 om 20:55

Ligt aan het materiaal zegt die...Fener heeft lijkt me sterk, een selectie wat niet slechter is dan de meeste clubs uit de Super Lig. Volkan moet gewoon weer op doel, het wordt hoogste tijd dat Skrtel of Neustader gaan banken. Elke week weer die twee met een vaste basisplek. Wie zet er nou Elmas op de bank, terwijl hij de man is dit seizoen. Ayew idem, mag een keer banken ipv Baris of Alper. En dan nog het lef om Ismail in de basis te zetten en dan nog als linkermiddenvelder.

28 oktober 2018 om 21:02

Even een vraagje wat vond jij ervan dat hij dirar en atif uit de selectie heeft gehaald?

28 oktober 2018 om 21:08

Heel dom, omdat er een aantal spelers de schuld moesten krijgen. Werden die twee en aanvoerder Volkan uit de selectie verwijderd. Toch denk ik dat ze weer terug kunnen komen, nu Cocu eindelijk is ontslagen. Aatif vond ik wel een prima speler, maar van Dirar ben ik geen fan van.

Cocu blijft ook prima zitten in de dugout. Een gemiddelde trainer had al een raamwerk gesloopt of bidons het veld in geworpen.

Waarom ga je ook naar een club ( land ) waar je de taal niet spreekt.
Zonde dat cocu niet slaagt, maar nu is het over ben ik bang.
In elk geval hoop ik dat fener alles verliest als cocu ontslagen word. Dan lag het in elk geval niet aan hem.

Er wordt net door het account van Fenerbahce getwitterd dat Cocu is ontslagen. Heel erg zuur. Ben benieuwd wie hem gaat vervangen.

Sorry maar cocu faalt gewoon zwaar, snapte ook niet waarom die dirar en atif eruit haalde. Atif is iemand die altijd 100 procent gaat en altijd goed met men kan opschieten. Dirar kan je goed gebruiken als rechtsback en zijn ervaring, het leek meer dat hij ze niet selecteerde vanwegen hun afkomst en kijk nu. Mooi dat El kabir weer scoorde

Ik kan me niet voorstellen dat een andere coach dit ballenteam in dat rare land aan de praat gaat krijgen. Het is een selectie van niks dit seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe


729 fans
Actuele wedstrijden

Nederland
215 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Erik ten Hag heeft er nogmaals bij het bestuur van Manchester United op aangedrongen om Antony aan te trekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren