‘We verliezen met 3-0, terwijl we van Nederland hadden moeten winnen’

Zondag, 14 oktober 2018 om

Joachim Löw staat onder druk na het mislukte WK in Rusland, waar Duitsland roemloos in de groepsfase werd uitgeschakeld. Onder leiding van de bondscoach, die al twaalf jaar voor de selectie van die Mannschaft staat, werden slechts drie van de laatste twaalf A-interlands in winst omgezet. In drie van de laatste vier interlands kwam Duitsland niet eens tot scoren en dus houdt Löw rekening met een nieuw debat over zijn toekomst.

“Natuurlijk moet je dat verwachten”, vertelde Löw na de 3-0 nederlaag tegen Nederland in de Nations League. “Ik moet daar mee leven. Maar voor dit resultaat zijn we met z’n allen verantwoordelijk.” Duitsland stuit dinsdag op Frankrijk in de Nations League, maar Löw weet nu al dat het de komende dagen vooral over hem zal gaan in de Duitse media.

Ver esta publicación en Instagram

De goal van Georginio Wijnaldum was de eerste Nederlandse treffer OOIT tegen Duitsland in de negentigste minuut of later #duitsers #neddui #oranje #nederland #nationsleague #wijnaldum

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

“Debatteren is normaal”, zei Löw, die nog vier jaar bij de Duitse voetbalbond (DFB) onder contract staat. “Maar het is aan mij om de ploeg goed voor te bereiden om het duel met de Fransen.” In Groep 1 van divisie A in de Nations League leidt Frankrijk met vier punten, voor Nederland (drie) en Duitsland (één).

Mats Hummels betreurt de nederlaag in Amsterdam. “Het is een kwestie van het niet benutten van kansen. Ik weet niet of men het anders kan zien, maar we verliezen met 3-0, terwijl we van Nederland hadden moeten winnen”, oordeelde de verdediger. “Dat gebeurt weleens. Soms is het pech, soms is het een gebrekkige afwerking. Mijn kopbal werd op de doellijn gekeerd. De tegenstander benutte meteen de eerste kans. Nu staan we hier met een 3-0 nederlaag. We zullen er in de media ongetwijfeld van langs krijgen, maar naar mijn mening kunnen we onszelf niet veel verwijten.”

“Op de manier waarop wij tegen Nederland hebben gespeeld, hadden we minstens twee, drie of zelfs drie of viermaal moeten scoren. Uiteindelijk worden we tweemaal weggecounterd na balverlies”, vervolgde Hummels. “Dat is natuurlijk ergelijk. Het is eigenlijk van de gekke dat we na de duels met Frankrijk en Nederland een punt hebben en drie doelpunten om de oren hebben gekregen, als je kijkt naar hoe we gespeeld hebben.” Ook Manuel Neuer vond dat Duitsland te weinig had gekregen. “We hebben te weinig uit onze kansen gehaald”, besefte de doelman annex captain. “We hadden op voorsprong moeten komen. Tegen het einde van de wedstrijden speelden we te open en hebben we natuurlijk ook fouten gemaakt.”Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door danniealberts)

Terwijl we van Nederland hadden kunnen winnen bedoelt ie mag ik hopen, Duitsland was zeker niet magistraal ofzoiets.

Haast Nederlandse naïviteit. Op die zware 20min onder druk na heeft Duitsland het gewoon verloren op efficiëntie.

Duitsland had zeker een paar keer kunnen scoren. Minimaal 2 keer als je de megakans van Sane en een mogelijke penalty meerekent. Maar goed, Nederland heeft 3 keer gescoord en dan waren er nog al die counters waar de eindpass telkens niet goed was, waar je dus bij wat meer overzicht ook zomaar nog 1 of meer keer uit had kunnen scoren. En dan heb ik het nog niet eens over die redding op die voorzet van Dumfries, wat er meer uit zag als geluk dan wijsheid. Bal op de lat van Memphis in de slotfase ook nog. Duitsland was bij vlagen gevaarlijk en dan met name zo'n 25 minuten van de tweede helft, maar wij ook en wij waren dan gewoon effectiever. Verdiend gewonnen uiteindelijk. Als je met 3-0 op je broek krijgt moet je daar ook gewoon eerlijk in zijn. Nota bene de grootste zege op Duitsland Ooit van Oranje.

Boateng ging weer op ze messi's liggen bij actie van Wijnaldum en uiteindelijk een goal werd heerlijk..

14 oktober 2018 om 10:56

Boateng was helemaal op de laatste 20 min. Die kon niet meer. (Kleine nuance)

Denk dat Duitsland er goed aan zal doen om Low te vervangen. Hij heeft voor Duitsland heel veel betekent, maar op een gegeven moment is het gewoon tijd voor een frisse wind, want Duitsland zit nu in de bekende fase waarbij de kwaliteit afneemt en er dus doorgeselecteerd moet worden. Muller, Boateng en ook Kroos zitten nu niet bepaald in de beste fase van hun carriere en het is zelfs best schrijnend dat je als Duitsland met een Uth komt aanzetten en nog iemand van de 2. Bundesliga.

Schads Deutschland, maakt voor mij de overwinning alleen maar mooier dat ze het nog goed proberen te praten. Ouderwets lesje gekregen in efficiëntie.

Zo klonk nederland ook altijd in het verleden. We speelden goed creeerden kansen maar maakten ze niet. Nieuwe realiteit haha

Nou, ik kan me werkelijk geen grote kans voor Duitsland herinneren. Ja, een kopbal die Babel weghaalt, maar als dat het is? Duitsland creeerde geen uitgespeelde kansen en mogelijkheden. In de eerste helft hadden ze gewoon geluk dat ze niet met 2-0 achter kwamen na die perfecte pass van Dumfries op Babel, die Ginter net bij de tweede paal weg tikte. Cillisen heeft zich ook niet echt hoeven in te spannen dus ik vind het verre van onverdiend. Nederland had de beste kansen en heeft ze benut

14 oktober 2018 om 01:32

Sowieso Mã£â¼ller en Sane die hadden kunnen (en moeten) scoren.
Cillisen heeft een paar goede reddingen gemaakt.
En Duitsland creeerde geen uitgespeelde kansen en mogelijkheden?
Daarbij geluk van Ginter? Magistraal hoe hij dit gevaar weet om te zetten in een corner. Zo zou je t ook kunnen zien.

Heb je de wedstrijd niet gezien ofzo? Want als je dit allemaal zegt dan moet je echt even de samenvatting gaan kijken!

14 oktober 2018 om 01:47

Ik heb een samenvatting gezien en ook al kun je spreken van gelijke kansen dan nog kom je tot de conclusie dat Nederland bijna op zn Italiaans veel efficiënter was door 50% van de uitgespeelde kansen beter te benutten, dat is ook klasse.

14 oktober 2018 om 02:17

Vooral die kans van sane was enorm. Het had vanavond prima 2-2 kunnen worden. Maar het is ook wel eens lekker om geflatteerd te winnen

14 oktober 2018 om 02:27

Die kansen van Sane en Muller waren gewoon hartstikke lastig om af te maken. Dat soort kansen gaan er vaker niet dan wel in.

14 oktober 2018 om 09:15

Ik wijs wazza op zijn reactie dat Duitsland geen uitgespeelde kansen heeft gecreeerd. Niet of het wel of niet afgemaakt had moeten of kunnen worden.

14 oktober 2018 om 11:38

@w.s.

Als Sane met zijn andere been had geschoten, was hij er zeker in gegaan. Zo'n hoek, en dan met links willen scoren... verdraaid lastig.

14 oktober 2018 om 17:44

Je zal het ongetwijfeld niet met me eens zijn, maar ik vind ook die van Sane geen uitgespeelde kans danwel een 100 procent doelpunt. Je moet gewoon geluk hebben dat die bal net binnen de bal valt of dat je die bal zo kan sturen. Alleen met rechts is dat te doen en anders snoeihard met links zonder echte controle over de bal. Dus nee, niet zo'n uitgespeelde mogelijkheid als die bal van Dumfries. En ja, Ginter had hem echt keurig weggehaald. Daar hoor je me ook niet over. Ik zeg dat ie hem net bij de tweede paal weg tikte, wat ie volgens mij ook deed? Al met al heeft Duitsland geen kansen gehad zoals Nederland en dat heb je wel nodig. De eerste, tweede en de derde goal waren uitgespeeld. Geen zondagsschot, geen zwabberbal, geen gelukstreffer. Jammer dat je doet voorkomen alsof ik een andere wedstrijd heb gezien, terwijl ik hier toch gewoon feiten overleg. Zo niet, dan moet je ff kansen (inclusief de afgemaakte kansen op gaan tellen. Wint Nederland wederom.

Als je met 3-0 wint is dat gewoon verdiend, voetbal draait om goals maken en om niks anders en daar waren de duitsers vandaag gewoon slecht in en wij niet!

Ik heb de 1e helft gemist, en de eerst minuten van de 2e helft. Maar op basis van de 2e helft had Oranje beslist kunnen verliezen.

Ik denk dat we nog wel even goed moeten kijken wat er gebeurde deze pot. Mogen niet klagen dat we 1 misschien wel 2 pingels niet tegen hadden.

Van Dijk was gewoon een rots in de branding, en daardoor bleef je overeind. De Duitsers hadden de betere kansen. Dus we zijn er totaal nog niet als land.

Wel is het zo dat ze goed groeien, want ik heb ook wel goede dingen gezien.
En wel heerlijk dat die Duitsers op zijn Duits verliezen van ons. Hoeveel potten ik ons onterecht heb zien verliezen tegen die gasten, heerlijk dat het nu de andere kant op komt. Weten zij ook hoe het voelt!

Haha zo'n reactie van hummels is toch te lachwekkend voor woorden. Je verliest met 3-0, en misschien is dat een beetje geflatteerd maar toch echt niet onterecht!

14 oktober 2018 om 17:38

Zou de wedstrijd dan maar nog eens terug kijken

Natuurlijk had duitsland een paar dikke kansen, maar ik vond het wel fijn om te zien hoe Nederland kan spelen. Een verdediging van wereldklasse (al zie ik tot nu toe liever de Vrij) en een aanval die uit het niets kan scoren met veel snelheid. Ik denk niet dat de kansen van Duitsland veel groter waren dan die van ons, en Nederland had zeker meer kunnen scoren. Ik heb zeker meer vertrouwen in het elftal gekregen

Mooie open wedstrijd met veel slordigheden aan beide kanten. Een wedstrijd die beide kanten op kon gaan, denk aan 6-6, waarbij NL 50% benutte en D 0%. D speelt onder Low aanvallend, alleen heeft hij niet meer het top materiaal als voorheen. Op het WK was D ook "beter" en werd het eruit gecounterd door Mexico en Korea. Open huis achterin en weinig efficient voorin. Was op het WK het manco en tegen Oranje ook.

Als Sane die 100 % kans had gemaakt was de wedstrijd gekanteld denk ik

Hummels heeft hier zeker een punt, maar soms zit het tegen.
Ik heb in ieder geval vier keer, een honderd-procentkans gezien bij de manschafft, waarbij ik m'n hart vasthield.
Ik had wel sterk de indruk dat vanaf de vijfenzeventigste minuut de Duitsers conditioneel de mindere waren van Oranje, en dan kun je de pot in het slot gooien, met een snelle counter, die we gezien hebben.

Slechte verliezers. Er word nergens een compliment uitgedeeld dat ze tactisch beter waren en efficiënter om gingen met de kansen. Overigens had nl nog veel meer kansen kunnen creeeren , maar die speler die dan de laatste eindpass moest geven maakte te vaak de verkeerde beslissing of wachte te lang en leed dan balverlies. Al om al goed om niet als een gek aan te vallen met Depay, Bergwijn, Promess en Groeneveld. Snelle jongens allemaal met allemaal een aardige techniek en scorend vermogen.

Lol je bent wel een slechte verliezer zo. Duitsland was echt geen bovenliggende partij. Oké ze drukten Nederland een paar x goed terug maar zowel nederland als Duitsland hadden kansen. En hoe durf je te zeggen dat je recht had op 3 punten als je hele achterhoede in elkaar stort in de 75e minuut omdat ze kramp hebben of er door heen. Zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Duitsland

FIFA ranking: 16
163 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Jonas HectorVerdediger62
Joshua KimmichMiddenvelder61
Julian DraxlerMiddenvelder52
Julian BrandtMiddenvelder31
Shkodran MustafiVerdediger21
Leon GoretzkaMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Duitsland.

152 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Bayern München 14 0 0 0
2017/2018 Bayern München 26 1 3 0
2016/2017 Bayern München 27 1 4 0
2015/2016 Borussia Dortmund 30 2 1 0
2014/2015 Borussia Dortmund 24 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

Klopp: ‘Ik heb die twee waarschijnlijk nog nooit zo zien verdedigen, respect'

Spektakel bleef dinsdag uit in de ontmoeting tussen Liverpool en Bayern München in de achtste finales van de Champions League. Niko Kovac vond dat prima en koesterde de 0-0 op Anfield....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 februari
Didier Deschamps is momenteel een kandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren