Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Goed nieuws voor PSV: Borussia Dortmund ziet basiskracht wegvallen

Laatste update:

Edin Terzic, trainer van Borussia Dortmund, kan woensdagavond tegen PSV geen beroep doen op Julian Ryerson. Dat nieuws brengt Sky Deutschland op de wedstrijddag naar buiten. 26-jarige rechtsback uit Noorwegen moest de afsluitende training van dinsdag missen wegens een huidontsteking. Marius Wolf lijkt zijn logische vervanger in het Signal Iduna Park.

Het ontbreken van Ryerson is een aderlating voor Terzic, daar de Noorse international vrijwel altijd kan rekenen op een basisplaats bij Borussia Dortmund. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op 15 miljoen euro.

Ryerson kwam dit seizoen al 2.042 minuten in actie namens BVB, verdeeld over 23 officiële optredens. Daarin was de rechtspoot goed voor drie doelpunten. Eenmaal fungeerde Ryerson als aangever.

Zijn vervanger, de 28-jarige Wolf, is vijfvoudig international van Duitsland. De rechtspoot kwam dit seizoen tot 1.074 speelminuten in 22 officiële wedstrijden. Volgens Transfermarkt is Wolf een stuk minder waard dan Ryerson: slechts 6,5 miljoen euro. Wolf krijgt woensdag de zware taak om Hirving Lozano te bewaken.

De huidinfectie van Ryerson is een extra domper voor Terzic, aangezien de coach eerder al moest puzzelen vanwege de schorsing van Nico Schlotterbeck. De Duitser wordt vervangen door zijn ervaren landgenoot Mats Hummels (35).

Hummels deed tijdens het heenduel in Eindhoven (1-1) al mee als vervanger van Niklas Süle, die vorige maand last-minute moest afhaken wegens een blessure. Hummels veroorzaakte, tot zijn eigen ongenoegen, een strafschop. Daardoor kon PSV-spits Luuk de Jong vanaf elf meter de cruciale gelijkmaker noteren.

Oranje-international Donyell Malen, die in het Philips Stadion trefzeker was, zal opnieuw aantreden in de basiself van Borussia Dortmund. Datzelfde geldt voor Vlaardinger Ian Maatsen, die als linksback PSV-aanvaller Johan Bakayoko zal bestrijden. De wedstrijd tussen Borussia Dortmund en PSV begint woensdagavond om 21:00 uur en is live te zien op RTL 7.

Nieuwe vermoedelijke opstelling Borussia Dortmund: Kobel; Wolf, Süle, Hummels, Maatsen; Can, Sabitzer, Brandt; Malen, Füllkrug, Sancho.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maakt niet uit wie er wel en niet mee doen bij Dortmund. Ik zie Dortmund wel winnen vanavond. Ajax en PSV gaan er uit deze week.

13 maart 2024 om 11:53

Ajax uit de conference league, PSV door in de Champions League.

13 maart 2024 om 15:51

Bedankt voor de toevoeging, maar ik denk dat iedereen daar al wel van op de hoogte was.

13 maart 2024 om 11:54

Denk het juist niet. Heb wel vertrouwen in PSV vanavond. Geweldige ploeg dit seizoen.

13 maart 2024 om 12:20

Ze hebben zeker een goede ploeg maar denk niet goed genoeg om Dortmund uit te schakelen

13 maart 2024 om 15:52

Ik vind ook dat beide ploegen zeker niet de favoriet zijn. Echter op basis van de eerste wedstrijd zie ik ook wel voor beide ploegen kansen.

13 maart 2024 om 11:54

Ai, dat is balen

13 maart 2024 om 12:16

Mijn gevoel zegt dat zowel Ajax als PSV met 0-6 winnen en vervolgens beide het toernooi winnen!

13 maart 2024 om 14:11

Lekker positief echt Nederlands praat lekker voor je eigen club. Wij pakken Dortmund of althans daar gaan we alles aan doen.dat je als ajax supporter roept dat jullie er ook uitgaan zegt een hoop. De bal is rond en een wedstrijd op ze minst 90 min. Come on Psv zie morgen graag je felicitaties tegemoet.

Mijn gevoel zegt toch dat PSV er vanaf het begin al overheen gaat walsen. Ploeg in vorm waarbij de wedstrijd uit bij GAE perfect uitkwam. Het komt niet aanwaaien en ze moeten er vollenbak op. We gaan een mooie avond beleven.

13 maart 2024 om 12:56

Ploeg in vorm? Psv heeft wel betere periodes gehad dan nu. Buitenspelers totaal uit vorm, blessures en verdedigend niet altijd top.

13 maart 2024 om 13:14

PSV staat zonder verliespartij bovenaan in de Eredivisie en staat er toch prima voor in de KO fase van de CL. Gaan we zeggen dat ze niet in vorm zijn?

13 maart 2024 om 15:00

En wat houd dat walsen precies in? 70% balbezit en 2 schoten op doel? Of staat het 0-3 met de rust voor PSV?

13 maart 2024 om 15:53

Mag je zelf invullen Tijgertje

Blessures zijn geen goed nieuws. Win liever van een ploeg op volle oorlogssterkte, dan kan je echt zeggen dat je de betere was. Vind het toch het leukste als er aan beide kanten zo min mogelijk blessures en schorsingen zijn.

13 maart 2024 om 11:58

normaal zou ik je gelijk geven maar kwartfinale CL is niet iets wat vaak zo dichtbij is voor PSV. koste wat het kost winnen vanavond.

13 maart 2024 om 14:23

Ik heb eens aan introspectie gedaan en je hebt gelijk. Het boeit me geen reet hoe we vanavond winnen. Mochten ze echter wel op volle sterkte zijn en we winnen dan, dan is dat toch het allermooiste.

13 maart 2024 om 12:05

Noa is er ook niet bij dus....

13 maart 2024 om 12:06

Real en Juventus miste tegen Ajax ook een aantal krachten. Het boeit niemand meer. Van mij part mist Aston Villa morgen de vaste basis elf. Ik slaap er echt niet slechter van.

13 maart 2024 om 12:23

Juve was juist op volle oorlogssterkte toch? Was toen ook gewoon nog Europese top. Geeft toch net dat extra beetje glans

13 maart 2024 om 12:42

Staat mij vaag iets bij dat beide ploegen wat spelers miste. Maar wellicht dat ik er dan naast zit hoor. Zou ook kunnen.

13 maart 2024 om 12:53

Real miste Ramos, maar dat deed hij toch echt zelf.

13 maart 2024 om 13:21

Cuadrado, Chiellini, Douglas Costa en Mandzukic waren er niet bij als ik het wedstrijdverslag en de selectie van 18/19 bekijk.

13 maart 2024 om 15:36

Costa en Mandzukic waren er in de eerste wedstrijd wel bij. Overigens miste Ajax in de return Tagliafico, en viel Mazraoui heel vroeg uit. Als we dan toch tijden van weleer gaan ophalen.

13 maart 2024 om 15:56

Tinus

idd ik win ook liever tegen een matig team dan dat ik verlies tegen een beter team. Uiteindelijk gaat het erom om verder te komen. Als je later beelden terug gaat kijken zal er ook niet lang stilgestaan worden bij het feit dat PSV tegen Sevilla lange tijd de mindere was en dat ze pas na een domme rode kaart de wedstrijd na zich toe trokken.

Ik denk dat zowel Ajax en PSV gaan verrassen. Denk dat PSV het bijna verplicht is gezien de vorm van Dortmund en het missen van Schlotterbeck en nu ook Ryerson. Ajax wordt kiele kiele.

13 maart 2024 om 12:21

Verplicht niet, maar ik denk wel dat er een enorm klote gevoel is bij uitschakeling A la Ajax in 2022 tegen Benfica. In een topseizoen wil je naam maken, historie schrijven en met alle respect alleen een Eredivisie titel is het gewoon een prima seizoen.

Dit is fijn nieuws. Die Ryerson was goed in de eerste wedstrijd en z'n vervanger is een pak minder.



Vanavond pakken we ze.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren