Felle kritiek op Messi: ‘Hij speelt liever op de PlayStation en is geen God’

Zaterdag, 13 oktober 2018 om

Lionel Messi wordt door velen gezien als de beste voetballer aller tijden, maar Diego Maradona is niet de grootste fan. Pluisje vertelt in een interview met La Ultima Palabra Mexico dat de aanvoerder van de nationale ploeg van Argentinië en Barcelona veel meer kan dan hij bij los Albicelestes laat zien.

Maradona vindt Messi ‘een geweldige speler, maar geen leider’: “Hij speelt liever op de PlayStation dan dat hij met de coach en de spelers praat. En op het veld wil hij de leider zijn. We moeten stoppen met het met maken van een God van Messi. Hij is gewoon een van de spelers van Argentinië”, aldus de trainer van Dorados de Sinaloa.

“Ik zou hem momenteel niet oproepen, maar zeg nooit ‘nooit’. We moeten in ieder geval druk bij hem weghalen. We moeten het leiderschap weghalen bij Messi, want dan zullen we de beste Messi pas weer zien. Ik zou hem uiteindelijk laten spelen zoals ik wil. Ik zou hem oproepen en hem laten spelen zoals Messi speelt”, besluit Maradona.

Messi en co overleefden op het WK ternauwernood de groep met Kroatië, Nigeria en IJsland en werden in de achtste finales uitgeschakeld door wereldkampioen Frankrijk. Les Bleus waren met 4-3 te sterk voor Argentinië. Sinds dat duel heeft Messi geen wedstrijd meer gespeeld voor het team van bondscoach Lionel Scaloni.


Poll

Is Lionel Messi voor jou de beste voetballer ooit?


Gerelateerd

51 reacties (laatste reactie door ivanh0e)

Hahahaha, die Maradona is compleet gestoord. Niet meer serieus te nemen en al mijn respect voor die man is inmiddels wel vervlogen.

13 oktober 2018 om 12:48

Heel jammer idd. Blijft voor mij de grootste voetballer ooit, maar als mens niet meer serieus te nemen. Heel jammer dat hij zijn voetbalgogme niet kan overbrengen naar volgende generaties en zijn oude glorie alleen maar gebruikt om anderen neer te halen en zichzelf daarmee alleen maar voor paal te zetten.

13 oktober 2018 om 12:53

@JFK010 Mag ik je vragen waarom je hem de grootste voetballer ooit vindt?

13 oktober 2018 om 13:06

@norderligt: Mooiste dribbel. Strijdlust, kracht. Uiterste wil om te winnen. Kwaliteiten die je op dit moment bij de grote der aarde mist vandaag de dag

13 oktober 2018 om 14:06

@jfk010;
"kwaliteiten die je op dit moment bij de grote der aarde mist vandaag de dag"
Mooiste dribbel? Wat dacht je van Messi zelf? Ronaldinho?

Strijdlust, kracht en uiterste wil om te winnen? Ronaldo?

Ik vind dat je wat overdrijft.

13 oktober 2018 om 15:51

@nolimit: Messi heeft een mooie dribbel, maar Maradonna stak het hele veld over met de bal. Messi doorgaans niet. Ronaldinho heeft zijn (veld)kicksen allang ad wilgen gehangen. Ronaldo mist die dribbel idd. Zoals RVO070 noemt: zet die 2 bij elkaar en je hebt Maradonna

13 oktober 2018 om 16:37

Je bedoelt de bal binnen slaan met de hand. Nee voor mij is Maradona niet de beste voetballer. Met vals spel WK gewonnen.

13 oktober 2018 om 16:55

Als dat je enige referentiepunt voor hem is, prima

14 oktober 2018 om 13:42

Verschil is wel dat zowel Messi als Ronaldo de prestaties leveren zonder verboden middelen te gebruiken

13 oktober 2018 om 12:51

Maradona is inderdaad wat gestoord maar hier heeft hij zeker wel een punt. Messi is geen leider, hij stuurt niet het team aan en neemt hen op sleeptouw zoals je van grote spelers zoals Messi zou mogen verwachten. Zijn kwaliteiten staan ook niet ter discussie. Wel zijn manier van spelen bij Argentinië en zijn leiderschap daar. Puur objectief bekeken heeft Maradona gelijk en ik ben het helemaal met hem eens. Men hemelt Messie op en ziet hem als een halfgod maar buiten dat hij extreem goed van voetballen heeft hij te weinig verdere kwaliteiten om dat te rechtvaardigen. Maar goed, meningen zijn per definitie subjectief.

13 oktober 2018 om 13:09

Hij heeft zeker geen punt.. Ookal is Messi niet zo'n grote leider als Diego was is het natuurlijk volstrekt gestoord om dit zo uit te spreken over de absolute sterspeler van je eigen nationale team.. Kom op, dit is echt overdreven nors.

13 oktober 2018 om 13:23

Want we moeten zeggen dat messi als aanvoerder argentinie zo goed op sleeptouw neemt het is niet voor niets dat die bij barcelona nooit de 1e aanvoerder is toch?

13 oktober 2018 om 13:26

Hij is nu 1ste aanvoerder bij Barcelona

13 oktober 2018 om 13:33

En hoe doet Barcelona het tot nu toe vind je?

13 oktober 2018 om 13:43

Hoe bedoel je hij neemt zijn team niet op sleeptouw?

13 oktober 2018 om 13:44

En daar komt dat door? Beetje kort door de bocht vind je niet?

13 oktober 2018 om 13:55

@Sander Al is het gestoord om je zo uit te spreken, heeft hij natuurlijk wel een punt. Een beetje misplaatst, maar hij heeft wel gelijk. Daarnaast hoeft Messi toch ook geen leider te zijn? Je beste speler een leider hoeft niet perse op te gaan vind ik.

13 oktober 2018 om 14:41

Vind dat hij ergens dat hij gelijk heeft. Haal de druk weg bij hem dan zal Messi floreren. Daar kan ik Maradona volledig in volgen. Eens Messi druk begint te voelen en hij alles op zich moeten nemen gaat hij dan dingen forceren die dan niet lukken en dat leidt naar meer frustraties bij hem. Hij moet zich vrij voelen

13 oktober 2018 om 14:44

Heeft gewoon gelijk stuurt het team niet en eerste die opgeeft bij tegenslag.

13 oktober 2018 om 15:00

#JWVZ. Je kunt Maradona natuurlijk een rare gast vinden, en daar ben ik het ook mee eens. Maar ik vind, dat hij hier niet zo veel geks zegt. Ik ben het eigenlijk een met hem eens.

Ik vind Maradona een geweldige voetballer, maar een naar mens. Zo heeft iedereen wel zijn goede en slechte punten.

13 oktober 2018 om 12:49

Toch gewoon zijn mening, al ben ik het er niet mee eens. Behalve dat gedeelte van dat mensen doen alsof Messi God is, heeft ie gelijk in.

Als mensen Messi teveel gaan ophemelen en hem gaan zien als de beste voetballer aller tijden dan gaat dat ten koste van Maradona zelf natuurlijk. Snap wel dat hij ieder keer als het even tegenzit bij Messi zijn kans grijpt om Messi neer te halen en te doen alsof hij er allemaal niet zoveel van kan. Feit is wel dat hij wel 15 jaar top presteert en met zijn club heel veel heeft gewonnen en volgens mij hield Maradona dat nooit voor zo een lange periode vol. Maradona was dominanter en nam Argentinie echt op sleeptouw naar de wereldtitel. Dat Messi niet degene is die Argentiniã« moet leiden naar successen als captain van het team dat is wel duidelijk, maar je moet iemand ook niet willen pushen in een rol die hem niet ligt. Messi is een buitengewoon goede voetballer die met een goed team en een strategie van een coach met tactisch inzicht echt wel dingen kan bereiken als je bv kijkt naar Barcelona. Presteren en het team laten draaien is op de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de coach en het is ook zijn taak om Messi te laten renderen zoals hij dat bij zijn club doet. Het ligt dus eerder aan de coaches mr Maradona, want dat Messi geweldig kan voetballen laat hij elke week zien. Zet je Mourinho voor de groep bij Barcelona dan zal Messi er ook niet veel meer van bakken, want Messi rendeert niet onder hoede van zulk soort coaches.

Was het een maandje geleden niet o dat hij zei dat Messi voorgoed moest stoppen, dta Messi te goed was om gehaat te worden en is hij an het haten op hem

13 oktober 2018 om 15:10

Maradona is gewoon een labiele vent.

Tja Maradona hadden ze na zijn voetbal carrière ergens achteraf neer moeten planten waar niemand hem meer kon vinden. Inderdaad de beste voetballer aller tijden maar daarna de grootste randdebiel. En dat veel mensen nu Messi als beste zien is doordat mensen onbewust de "grootste" live mee gemaakt willen hebben. Over 20 jaar is iemand die het dan goed doet weer de beste aller tijden voor die generatie.

Het eerste wat ik opzocht op YouTube, waren filmpjes van Maradona. Uren kon ik daar naar kijken, wat was deze man een idool voor me. Nu schaam ik me bijna dat ikzelf, deze man als voetbalgod zag. Heel ver afgelegen is deze man en ik denk dat hij bang is. Bang dat Messi gezien gaat worden als een grotere voetballer dan hem.

Hij is gewoon een van de spelers. Ik zou hem niet oproepen. Ik denk dat Diego aardig wat lijntjes heeft genomen. Messi is inderdaad geen leider, daar heeft hij gelijk in.

Hoezo wisselt hij altijd positieve berichten af met negatieve berichten? Zei hij laatst niet sat Messi niks te bewijzen heeft blah blah blah?

Hij heeft gelijk wat betreft Messi en leiderschap en ik snap nooit waarom hij de rol heeft gekregen als je er weinig van terug ziet op t veld.

Kijk dat je iemand leider maakt van t team omdat hij de beste speler is of omdat je een team om hem heen wilt bouwen kan ik mee leven, maar als het minder gaat moet de leider ook de leiding nemen en iedereen op t veld wakker schudden.
Dit zie ik zelden bij Messi ongeacht of hij aanvoerder van Argentinië of Barcelona is.

Ben diehard fan van hem sinds tijden van Rijkaard, maar als er iets is dat je Messi niet moet geven is het wel de leiding, want hij is als ik me niet vergis licht autistisch en was tot afgelopen paar seizoenen ook altijd stil. Laat die jongen gewoon voetballen en geef de bijzaken aan Piqué of Busquets en bij Argentinië zijn er zat veteranen die ook als aanvoerder kunnen functioneren.

Voor de rest blijft Diego een comedian dus altijd lachen om zijn interviews te horen/lezen.

Ik snap niet waarom men hier Maradona aanvalt want hij heeft 100% gelijk Messi is ook geen leider bij tegen slag aks het niet gaat laat Messi zijn hoofd als eerste hangen en sjokt hij maar wat rond en toont hij geen winnaarsmentaliteit... Alles is naar de zin naar Messi gemaakt maar het hielp niet echt.

Vind dat niet een probleem van Messi. Moet lekker z'n ding blijven doen

Oh nee Voetbalzone bezoekers, er wordt iets naars gezegd over Messi!! Dat kan toch niet!

13 oktober 2018 om 17:43

Verbaas ik ook over je mag niets negatiefs over Messi zeggen dan ben je de sjaak. Maradona zegt in mijn ogen niets verkeerd en hij slaat de spijker op zijn kop...

Dat hij geen god is heeft ie gelijk in. Ik vind geen een mens god

Pele,Messi en Cruijff speelden of spelen in een team met 10 andere grote spelers.. Maradona daarentegen maakte een middelmatig Argentinië wereldkampioen en ook met Napoli werd hij 2x kampioen..

13 oktober 2018 om 18:18

Met zijn handsbal?

14 oktober 2018 om 08:07

En je vergeet voor het gemak een van de mooiste rushes, gestart rond de middellijn waarbij 6 Engelsen werden gepasseerd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 11
123 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
Ángel Di MaríaMiddenvelder61
Nicolás OtamendiVerdediger50
Javier MascheranoVerdediger50
Lucas BigliaMiddenvelder51
Ezequiel LavezziAanvaller51
Marcos RojoVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.

3637 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 22 22 2 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
2014/2015 Barcelona 38 43 4 0
Laatste voetbalnieuws

Stand Gouden Schoen 2018/19: De Jong naast Suárez en Aubameyang

Lionel Messi werd vorig seizoen voor de vijfde keer in zijn carrière topscorer van Europa. Hij was 34 keer trefzeker namens Barcelona in LaLiga. In de top van het klassement van...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 februari
Didier Deschamps is momenteel een kandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren