‘Koeman moet hem zéker een aantal speelminuten geven tegen Duitsland'

Vrijdag, 12 oktober 2018 om

Bondscoach Ronald Koeman doet er volgens Valentijn Driessen, chef sport van De Telegraaf, goed aan om Arnaut Danjuma Groeneveld te laten debuteren in Oranje tegen Duitsland. De buitenspeler van Club Brugge heeft een Nigeriaanse moeder en kan derhalve nog kiezen voor de nationale ploeg van Nigeria zolang hij geen officiële wedstrijd voor het Nederlands elftal heeft gespeeld.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

22 reacties (laatste reactie door blieke)

Minimaal een helft, het zou schofterig zijn om op Driessens wijze een speler zo ""vast"te leggen.

12 oktober 2018 om 11:55

Gebeurt in amateur voetbal vaak hoor! In de 1e officiele (beker)wedstr iemand ff laten spelen zodat ze niet terug kunnen! (En vervolgens als opvulling gebruiken)

12 oktober 2018 om 12:41

Is natuurlijk een slechte vergelijking. Als amateur kan je het seizoen erop gewoon weg. Als je vast zit aan een land is het klaar. En kan je niet meer switchen.

12 oktober 2018 om 12:52

Overschrijven moet al voor het seizoen gebeuren toch? In mei ofzo dacht ik.

12 oktober 2018 om 13:02

Klopt, alleen zolang je geen officiele wedstrijd voor je nieuwe club hebt gespeeld kan je altijd nog terug naar je oude club, Je kan niet meer naar een andere club overstappen na deze periode.

12 oktober 2018 om 12:59

Zo werkt het tegenwoordig nu eenmaal. Laat hem dan 10 minute spelen en geef hem tegen Belgie minimal een helft. Dat is een "echte" oefenpot.

12 oktober 2018 om 14:26

Is in het verleden weleens gebeurd met die vrije trappen specialist toch? Ugur Yilderim? Heeft 1x in Oranje gespeeld en kon daardoor niet meer voor Turkije uitkomen. Zal wel eens spijt gehad hebben.

Dit is inderdaad de enige reden dat deze jongen bij Oranje zit! Zeker potentie maar ben ervan overtuigd dat als hij geen dubbelen nationaliteit had hij niet erbij zou zitten..

12 oktober 2018 om 11:57

Dat weet ik zo niet. Bergwijn, Promes, Babel en Depay zijn de andere mogelijke buitenspelers. Waarvan de laatste twee vermoedelijk vooral als spits gebruikt gaan worden. Dan heb je met Groeneveld 4 buitenspelers in je selectie in het geval dat Babel/Depay spits staat. Van alle mogelijke opties lijkt me Groeneveld geen gekke keuze. Enige die nog had gekund was Kluivert of Berghuis maar de eerste speelt nooit en de ander is niet echt in vorm

12 oktober 2018 om 12:12

En waarom zou hij er dan niet bij zitten? Die jongen speelt echt enorm goed in België.

12 oktober 2018 om 12:23

Hij doet het in Belgie vanaf het begin van het seizoen prima. In de Champions League heeft hij zich ook al goed laten zien tegen Dortmund en Atletico Madrid. Gezien de concurrentie zit hij er qua prestaties gewoon zeer terecht bij. Heeft niks met een dubbele nationaliteit te maken.

12 oktober 2018 om 13:28

Die jongen presteert gewoon goed in zijn eerste jaar op het hoogste niveau en was uitblinker tegen Dortmund en in mindere mate tegen Atletico. Hij wordt bij Brugge bovendien omgevormd tot een wingback, wat een interessant profiel kan zijn als Koeman met 3 cv's wil spelen.

Wordt hier zo moe van. Het moet een eer zijn om voor oranje te spelen. Wil je liever voor een ander land spelen omdat die je toevallig iets eerder 5 min laten invallen. Nou jammer dan

Valentijn Driessen... Zucht. Dunjuma een concurrent van Memphis noemen op de linksbuiten positie, terwijl laatstgenoemde onder Koeman toch echt als diepe spits speelt. Daarnaast vind ik het principe van spelers met een dubbele nationaliteit zo snel mogelijk laten debuteren in Oranje zo onzinnig. Klopt, we hadden een Hakim Ziyech zeker goed kunnen gebruiken, maar je wil toch spelers die voor het Nederlands Elftal kiezen omdat ze voor de volle 100% trots zijn om voor dit land uit te komen? Als een Dunjuma zich meer Nigeriaan zou voelen; even goede vrienden en groot gelijk als hij voor dat land zou kiezen dan. Daarom vind ik dat we dergelijke situaties niet moeten gaan benaderen zoals Valentijn hier schetst en spelers niet moeten 'claimen', maar moeten laten kiezen met hun hart.

12 oktober 2018 om 12:02

En toch heeft bijvoorbeeld Ziyech zelf ook aangegeven dat als Nederland hem had gebeld/geselecteerd hij voor oranje had gekozen. Dan kiest hij toch zelf ook niet met zn hart maar gewoon waar die het eerst geselecteerd wordt. Hoezo zou dat andersom dan niet kunnen?

12 oktober 2018 om 12:27

De vraag is alleen hoe je je in hemelsnaam meer Nigeriaan zou voelen alleen maar omdat je Moeder daar vandaan komt. Heeft verder bij mijn weten nooit in Nigeria gewoond of whatsoever. Ik ben er niet om te bepalen wat iemand zich moet voelen, maar ik zou het niet kunnen begrijpen als heel je leven uit Nederland bestaat en je je dan toch meer Nigeriaan zou voelen. Ik vind het met Turkse en Marokkaanse Nederlanders vaak wel anders, dat zijn cultureel gezien echt nog Turkse en Marokkaanse families/gezinnen. Groeneveld is een halfbloed en ik denk niet dat hij in Nederland een super Nigeriaansachtig leven heeft geleid.

Tegen Duitsland moet je gewoon de beste 11 opstellen (zie opsteling). Ik vind dat we met 4 goede Cv's in de selectie gewoon met 3 achterin moeten! spelen. Vooral tegen de betere landen. Het middenveld zou normaal gesproken Propper Wijnaldum en Frenkie moeten zijn. Wie de vervanger van Propper wordt is mij eigenlijk om het even. Op rechtsback hebben we nu wel een probleem. Dumfries is net goed bezig en het zou wel erg snel gaan als hij nu al de vaste RB van oranje wordt. Hateboer is gewoon erg matig. Hopelijk kan een Karsdorp of Tete zich herpakken zodat er wat concurrentie komt.
Ik zou beginnen met Promes en Depay voorin en Bergwijn als wissel gebruiken.

Tegen Belgie kun je meer experimenteren. en kun je deze Danjuma best een helft gunnen maar dan gewoon omdat hij goed bezig is en niet om hem "vast te leggen"

Cillessen
De Ligt
Van Dijk
De Vrij/Ake
Dumfries
De Jong
Vil/Ros/Beek
van Aanholt
Wijnaldum
Promes/Bergw
Depay

Mij lijkt tegen België een logischer moment. Tegen Duitsland gewoon serieus spelen graag en hem alleen in laten vallen als je denkt hem te kunnen gebruiken. Volgens mij heeft Dunjuma trouwens gewoon bewust voor Nederland gekozen, dus heeft hij voor zijn gevoel Nigeria denk ik ook al afgewezen.

12 oktober 2018 om 12:31

Heb je uiteindelijk niks aan, want het is een oefeninterland.

12 oktober 2018 om 12:54

Volgens mij is een officiële oefeninterland ook gewoon geldig, maar los daarvan, want dat interesseert me helemaal niks. Het Nederlands Elftal moet spelers gebruiken omdat ze ze nodig hebben, niet omdat ze ze in de toekomst misschien wel eens zouden kunnen gebruiken.

12 oktober 2018 om 12:59

Een officiële oefeninterland? Wat is dat? Alle oefeninterlands zijn officieuze wedstrijden, behalve de Nations League wat je deels als oefenwedstrijden zou kunnen zien. De wedstrijd tegen België valt niet onder de Nations League en is dus een officieuze wedstrijd, geen idee wat een officiële oefenwedstrijd in zou moeten houden. Alle oefenwedstrijden zijn officiële oefenwedstrijden, maar worden gezien als officieuze (lees: niet competitive) wedstrijden. De term officiële oefenwedstrijd is door jou verzonnen, maar de kleinegeneraal7 wijst jou gewoon op een terecht punt.

Danjuma werd geselecteerd door zijn opvallende prestaties en niet doordat hij kan switchen dat is een bijkomstigheid die logischerwijs meespeelt maar niet andersom.
Alsof je een vrouw kiest om te voorkomen dat ze met een ander wegloopt, om er later achter te komen dat zij niets om je geeft maar enkel om je paspoort. Hoe dom kun je dan zijn!
Danjuma gaf steeds aan dat Oranje zijn enige échte keuze is.

Ziyech bleek naar zijn moeder te hebben geluisterd. ..gekozen met zijn hart dat wilt de Marokkaanse gemeenschap natuurlijk graag horen net als dat hij niet of wel met zijn hart voor Ajax heeft gekozen.
Vermoedelijk had hij net zo goed met zijn hart voor Oranje gekozen, indien de KNVB niet zo treurig irritant treuzelden en de Marokkaanse bond daar direct op inhaakten en dan geef ik Ziyech groot gelijk met zijn uiteindelijk rationele beslissing, ja graag of niet!
Laten we niet vergeten dat hij lange tijd bewust of onbewust zeer obstinaat tegen een snelle keuze voor Marokko in ging, de Knvb had kansen genoeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2200 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

0 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren