Donderdag, 11 Oktober 2018

Ajax verlangt 130 miljoen euro voor dubbeldeal

Niet alleen Manchester United en Liverpool hebben het voorzien op Aaron Ramsey. Juventus en AC Milan gaan de middenvelder van Arsenal eveneens proberen in te lijven. (Diverse Engelse media)
Watford is tevreden over het werk van Javi Gracia. De Spaanse manager staat op het punt om een nieuw, driejarig contract te ondertekenen. (The Telegraph)
/
Barcelona gaat mogelijk voor een dubbeldeal aangaande Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. De twee Ajacieden zouden voor 130 miljoen euro op te pikken zijn. (Sport)
Om de twee nogmaals aan het werk te zien, zijn scouts van Barcelona zaterdag aanwezig bij het duel van Oranje met Duitsland. De Ligt en De Jong lijken allebei in de basis te beginnen tegen die Mannschaft(Mundo Deportivo)
José Mourinho baalt dat Ivan Perisic niet bij Manchester United speelt. Baas Ed Woodward wilde niet meer dan 52 miljoen euro bieden voor de aanvaller van Internazionale. (Daily Mirror)
Antonio Candreva staat op de radar van Torino. De aanvallende middenvelder van Internazionale staat ook in de belangstelling van Sevilla en AS Monaco. (Tuttosport)Poll

Zou jij 130 miljoen euro een goede prijs vinden voor Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong?


83 reacties (laatste reactie door araman)

Ja lijkt me wel meer dan redelijk. Ik zou zeggen rond de 50 miljoen voor frenkie en dan rond de 80 voor de ligt.

11 oktober 2018 om 12:35

Ik denk dat 130 Mio veel te weinig is.

- Voor Dembele alleen is 105 Mio betaalt, die kan nog niet eens een bal recht vooruit spelen
- Voor Coutinho is 130 Mio betaalt en die is minder dan Frenkie

Nu weet ik wel dat deze spelers uit Eredivisie komen en dat drukt de prijs maar ik zou Coutinho niet willen ruilen voor Frenkie en De Ligt samen en dat is dezelfde waarde.

Als ik naar die transfers kijk zouden Frenkie en De Ligt meer waard moeten zijn maar of ze het gaan krijgen is natuurlijk een tweede

Feit is wel dat een waarde van meer dan 100 mio er echt wel in zit voor Ajax. Tevens staan er al weer talenten klaar om die plekken in te nemen want Gravenberch is een nog groter talent dan Frenkie en er komen meer toppers aan vanuit de jeugdopleiding

Ajax moet dan wel investeren met dat geld om aansluiting in Europa te houden. Wellicht Alderweireld proberen terug te halen met ene enorme tekensom.

op het middenveld heb je met Gravenberch echt een topper maar haal er nog maar een bij en liefts een verrassing ala Tadic.

Ajax (ook PSV overigens) heeft de juiste keuze gemaakt door te investeren, alleen zo kan het niveau omhoog. Natuurlijk moet je ook jeugd laten doorkomen maar alleen jeugd kan niet meer in deze tijden

11 oktober 2018 om 12:42

Okeeee, dus frenkie is beter dan coutinho en dembele. Hou op hoor.

11 oktober 2018 om 12:42

Waarom wil je zo graag reacties uitlokken gezien je opmerkingen over dembele en coutinho? Sjees men. Dit bericht is sowieso onzin. Ajax heeft geen prijzen genoemd.

11 oktober 2018 om 12:43

kun je natuurlijk niet vergelijken. Coutinho speelde in de top van Engeland en verdiende daar ook veel meer dan een speler van ajax doet.
Logisch dat een Liverpool hem niet zomaar laat gaan.

130 miljoen zou gewoon een fantastische deal zijn voor ajax. Liever pas over 2 jaar, maar dat wordt lastig.

11 oktober 2018 om 12:43

Gast, Frenkie is echt niet beter dan Coutinho. En Dembele was weergaloos bij BvB voor hij naar Barca ging. Daar heeft hij het inderdaad nog niet helemaal laten zien. Maar die jongen kan echt wel voetballen.

11 oktober 2018 om 13:08

Frenkie en Mathijs moeten zich eerst nog maar eens bewijzen op het hoogste niveau. En dan contstant. Ik zou zeggen, 80 mln voor package deal is meer en meer dan genoeg voor deze twee tieners zonder noemenswaardige ervaring.

11 oktober 2018 om 13:16

@atleticofc gelukkig ben jij geen TD van Ajax. Want als de berichten kloppen heeft Ajax al 115 miljoen afgewezen als je de afzonderlijke transferbedragen bij elkaar optelt.

11 oktober 2018 om 13:17

Buiten het feit dat Frenkie 21 is, maar goed..

11 oktober 2018 om 14:15

"- Voor Coutinho is 130 Mio betaalt en die is minder dan Frenkie"

Coutinho in de Pl en CL laatste 2 jaar.

PL: 45 wedstrijden 20 goals 13 assists.
CL: 5 wedstrijden 5 goals.

Frenkie
ER 28 wedstrijden 0 goals 7 assists
CL 9 wedstrijden 0 goals.

Hoe kun je dan zeggen Coutinho is minder dan Frenkie ?

11 oktober 2018 om 14:43

Is niet te vergelijken. Ze spelen op andere posities

11 oktober 2018 om 14:56

@atleticofc

Ajax vind 80 mio euro niet genoeg, ondanks jou zwaarwegende advies. Dus krijgt Barcelona haar gewenste spelers niet, en gaan ze naar City, Juve of Real.

11 oktober 2018 om 16:54

@xajacfa

dan heb je Dembele duidelijk niet bij Stade Rennes en Dortmund zien voetballen als je dat gaat beweren. Barca is weer een heel ander niveau, ook voor Frenkie straks. wie weet weet word het een succes of wie weet lijkt het als hij daar speelt ook of hij er helemaal niks van kan

en Coutinho minder als Frenkie? dat was een van de grote uitblinkers in een topcompetitie als de Premier League. ik zeg niet dat Frenkie nooit kan gaan uitblinken op dat niveau maar vooralsnog moet je dat toch echt nog afwachten

11 oktober 2018 om 19:19

Soccerroos, ik vind net als jou Coutinho zeker beter dan Frenkie, maar hoe kun je nu zulke statistieken erbij halen hahaha. Frenkie heeft meer dan de helft centraal achterin gespeeld.

11 oktober 2018 om 19:27

grapjas

11 oktober 2018 om 12:43

Hahahaha. Ik denk dat je blij mag zijn met de helft als Nederlandse club zijnde.
Presteerden ze ook zo in Duitsland dan was het een ander verhaal geweest.

En dan ook nog een opvolgende reactie dat 130 mil te weinig is en Coutinho minder is dan Frenkie.
Hahaha, hoe wil je ervoor zorgen dat je nooit meer serieus genomen word.

11 oktober 2018 om 13:16

Als jij genoegen wilt nemen met de helft van 130 miljoen voor de Ligt en de Jong samen kunnen we jou ook nooit meer serieus nemen!

11 oktober 2018 om 13:49

Het doet er niet toe of ik daar genoegen mee neem. Het gaat erom dat ze geen 130 mil neer leggen voor anderhalf talent, en al helemaal niet uit de Eredivisie.

11 oktober 2018 om 14:08

Dan neem ik aan dat je volgend jaar je excuses aan zult bieden en toe zult geven dat je ongelijk had, wanneer blijkt dat ze meer dan 65 miljoen opleveren?

11 oktober 2018 om 13:53

Puur gebaseerd op de huidige ontplofte markt zou Ajax nog veel hoger in de boom kunnen gaan zitten. Nog niet zo lang geleden gingen spelers uit de Portugese competitie voor tientallen miljoenen naar het buitenland. Nederlandse clubs hebben eindelijk door dat zij dat ook moeten doen. Het word immers gewoon betaald. Er is zoveel geld in omloop dat de markt totaal overspannen is. Het is letterlijk wat de gek er voor geeft. Of andere (veelal oudere) spelers (die een hoger salaris verdienen) meer hebben laten zien of beter zouden zijn (omdat ze in een hoger aangeschreven competitie spelen) doet totaal niet terzake. Wie zijn wij om dat te beoordelen? En waarom zou je daar als verkopende partij al direct rekening mee houden? Gewoon een hoog bedrag vragen en kijken wat er gebeurd. Als club A zegt dat is veel teveel en club B zegt nou wij bieden ietsje minder dan gaat er een biedingsoorlog overheen en zit je op, rond of boven je initiële bedrag. En zo niet dan heb je het in ieder geval geprobeerd.

11 oktober 2018 om 14:24

Ik weet niet waarom we het weer hierover hebben, het zijn slechts geruchten, maar ik vind dat Overmars die kerels aan hun contract moet houden. Wie boeit dat geld? De directie niet, want er is voldoende geld, de aandeelhouders niet, want dat is de vereniging Ajax en de commeriele partijen hebben de aandelen Ajax blijkbaar niet gekocht als investering en de supporters al helemaal niet, want wij willen kwaliteit op het veld zien.

Vanuit Ajax' perspectief gezien zijn deze twee spelers onbetaalbaar, want dergelijke kwaliteit kan Ajax niet terugkopen. En volgens mijn niet geheel objectieve mening zijn deze heren internationaal gezien ook uniek. Ik denk dat als je naar de huidige markt kijkt, dat 130 miljoen veel te weinig is. Overigens is dit bedrag gewoon nattevingerwerk van Sport; dat kan niet anders.

Wat betreft de argumenten betreffende de top 5 competities: de Braziliaanse competitie kan zich ook niet meten met die competities(want hun beste spelers spelen in de Europese competities) en die clubs kunnen gerust 80 miljoen of meer vragen voor hun tienersterretjes die nooit wat bewezen hebben. Dan is er hier geen heiza op het forum.

11 oktober 2018 om 14:38

Aan hun contract houden? Ben je echt zo dom? Jij ziet ze liever transfervrij de deur uit wandelen dus? Of denk jij dat ze op hun 24/25e nog even gaan verlengen. Goed bezig ben je dan. Heb je helemaal niks!! Uiteindelijk loopt zo iedereen weg en kun je er niks aan kwaliteit voor terug halen. Het vermogen zal op die manier heel snel afnemen

11 oktober 2018 om 14:40

Wie boeit dat geld. Nou mij wel. Ik zie Ajax graag nog spelers als Ziyech, neres etc halen maar als je iedereen aan het contract wil houden dan is het geld wel op over een paar jaar.

Zou een slechte deal zijn van Overmars als dat waar wordt. Alleen voor De Ligt al kan hij minimaal 100 miljoen vragen in de huidige transfermarkt.
De Ligt is misschien wel het grootste CV talent ter wereld in zijn leeftijdscategorie. Daar mag je de absolute hoofdprijs voor vragen. Over een paar seizoenen is hij alweer het dubbele waard.
En voor Frenkie De Jong kan hij inmiddels ook wel minimaal 100 miljoen voor vragen met die grote interesse voor hem.
Minimaal 200 miljoen voor dit tweetal vragen dus.
130 miljoen lijkt erg veel geld maar waarom zou je genoegen moeten nemen met 70 miljoen minder dan je er wellicht voor kan krijgen?
70 miljoen is al ongeveer het bedrag wat Ajax heeft betaald om het huidige basiselftal te kopen.
Zou dus stom zijn om zo'n bedrag te laten lopen.

11 oktober 2018 om 12:25

Dat vraag ik mij af. De Ligt is een super talent en gaat het wel redden bij de top, maar hij komt wel vanuit de Eredivisie. Dat feit op zichzelf maakt het al heel moeilijk om 100 miljoen te vragen. Het is niet als of hij wekelijks tegen spelers zoals Hazard, Sane of Salah staat te ballen. Hij heeft het heel goed gedaan tegen Lewandoski, maar heel veel wedstrijd op een hoog niveau heeft hij nog niet gespeeld.

11 oktober 2018 om 12:29

De Ligt deed het ook zeer goed in de EL, bij Oranje en nu ook in de CL. Dus het is niet alleen de eredivisie waar hij uitblinkt.

11 oktober 2018 om 12:52

Maar op basis waarvan zou hij de duurste verdediger ooit moeten worden? En waarom zou deze transfer ineens 2,5x zo duur moeten zijn als de duurste uitgaande transfer uit de eredivisie?

11 oktober 2018 om 13:03

Op basis van zijn uitzonderlijke kwaliteiten en talent. Op basis van zijn zeer jonge leeftijd en toch al zo volwassen spelen, al international en aanvoerder zijn. Op basis van zijn doorgroei potentie (in potentie kan hij de beste CV ter wereld worden), duur van zijn contract, interesse van veel grote Europese topclubs, enzovoorts.

11 oktober 2018 om 13:08

Ja daar ben ik ook benieuwd naar. Waarom zou je 100 miljoen betalen voor een speler die alleen nog maar in de ED heeft gespeeld en een x een CL wedstrijd tegen Bayern? Als je 100 miljoen wil geven dan betekend dat dus dat hij de allerbeste verdediger over de hele wereld is? Want er is nog nooit een verdediger voor dat bedrag weggegaan. Vraag t me af

11 oktober 2018 om 13:11

Nogmaals De Ligt liet het ook zien in de EL, bij Oranje en nu dus ook in de CL. Niet alleen in de eredivisie dus. In potentie zou hij zeker de beste CV ter wereld kunnen worden als je al zo steengoed bent op 19 jarige leeftijd.

11 oktober 2018 om 13:20

@Arnino dat slaat dus helemaal nergens op. Dan zou Mbappe nu ook al beter zijn dan Ronaldo. Sterker nog, dan is Coutinho of Dembele zelfs al beter dan Ronaldo, als je puur kijkt naar transferbedrag. Je betaalt voor kwaliteit en potentie. De Ligt is een van de betere verdedigers in Europa en heeft de potentie om 10 jaar lang de beste in Europa te zijn. Dan lijkt zo een transferbedrag me wel gerechtvaardigd.

11 oktober 2018 om 14:51

De Ligt is een speler waar je nog zeker 13 jaar plezier van kan gaan hebben en mogelijk kan uitgroeien tot de beste verdediger ter wereld. Dat is toch wel 100 miljoen waard voor 13 jaar? Dat is een minimaal bedragje per jaar, die 7 miljoen. Als je 100 miljoen betaalt, betaal je dat ook voor potentie en leeftijd.

11 oktober 2018 om 12:27

Het zijn ook maar geruchten. Wie weet hoeveel geld eruit te halen valt en misschien blijven ze wel bij Ajax maar dat lijkt mij onwaarschijnlijk.

11 oktober 2018 om 12:33

Hahahaha ja je kunt ook overdrijven!! 70 miljoen voor de ligt zou een super bedrag zijn en als Frenkie een mooie 40 miljoen oplevert zit je op 110 miljoen dat is een megabedrag.. ik vind 130 miljoen wel erg positief zoals in de tekst en die 200 van jou tja hoop niet dat je jezelf al te serieus neemt!!!!

11 oktober 2018 om 12:43

Afgelopen zomer was er al 65 miljoen op De Ligt geboden en 50 miljoen op Frenkie, in totaal dus een slordige 115 miljoen euro.
Nu spelen ze CL, en is Frenkie ook nog eens Oranje International geworden, nee ik verwacht dat 130 miljoen wel aardig in de richting komt.
70 miljoen voor De Ligt en 60 miljoen voor Frenkie ...
Denk dat Lozano en Bergwijn bijvoorbeeld dat ook gaan opleveren bij PSV

11 oktober 2018 om 12:41

Vreemd dat hij dan niet genomineerd is voor de Gouden Bal voor talenten.

11 oktober 2018 om 12:43

Ik vind Matthijs De Ligt inderdaad in de top 3 talenten ter wereld horen, Mbappe is nummero uno natuurlijk.

11 oktober 2018 om 12:47

Hij zit toch niet bij de 10! genomineerden. Misschien dat we in Nederland toch iets te enthousiast zijn.

11 oktober 2018 om 12:49

Komt waarschijnlijk omdat Oranje niet op het WK speelde.

11 oktober 2018 om 12:55

Nee maar Kluivert zit er wel tussen.
Hoe serieus kan je die verkiezing dan nemen?
0,0%

11 oktober 2018 om 13:03

Haha alles wat niet in je voordeel is of je argument niet ondersteunt kun je meteen niet serieus nemen.

11 oktober 2018 om 13:07

Wat vind jij er dan van.
Ritsu Doan, Justin Kluivert, Boven een Matthijs De Ligt?
Kan je toch niet serieus nemen ..
Heeft niks met ondersteunen te maken, een blinde ziet nog wel dat De Ligt beter is an Kluivert en Doan bij elkaar man.

11 oktober 2018 om 13:11

Op zijn positie is er geen betere verdedigend talent. Mocht je het er niet mee eens zijn dan hoor ik graag van je wie beter is. Niet dat we 100 miljoen gaan vangen lol. Wel geloof ik in 60 miljoen.

11 oktober 2018 om 13:12

Kluivert won beste tiener ter wereld prijs dus logisch dat hij erbij zit. Terecht of niet dat maakt niet uit.

11 oktober 2018 om 13:15

Schei toch uit..
Hoeveel moet De Ligt nog bewijzen.
In zijn 1e jaar , 17 jaar jong, was hij de beste Ajacied tegen United.
Vervolgens is hij het talent van het jaar van de Eredivisie geworden.
Vervolgens Ronaldo uit de wedstrijd gespeeld tegen Portugal, en ook tegen Frankrijk speelde hij een goede pot, ook tegen Engeland...
Tegen Bayren Munchen speelde hij heel goed, de Uefa heeft hem zelfs afgelopen week als de talent van de week gekozen , van de CL, maar nee.. hij is minder dan Kluivert en fucking Ritsu Doan..
Nuff Said.. Bullshit.. niet serieus te nemen.

11 oktober 2018 om 15:37

Neemt niet weg dat Kluivert beste ter wereld werd en er daarom bijzit. Nergens zeg ik dat de ligt minder is. Ik geef gewoon aan waarom Kluivert er wel bij zit.

11 oktober 2018 om 12:51

Niemand gaat 100milj betalen voor een 19 (dan 20) jarige CV. Cv's leveren niet super veel geld op normaal. De duurste CV ooit was van Dijk voor 85. En dit betrof een transfer binnen de Engelse competitie. Daar betalen die gasten altijd meer voor. En dan ging het ook nog eens om een nog een speler van wereld top. Waardoor je wist dat als je hem kocht hij er ook zou staan.

11 oktober 2018 om 13:07

Ja dus? Elk jaar worden de transferprijzen meer bizar. De Ligt heeft de potentie om veel eerder bij een Europese topclub basis te spelen dan V.Dijk.

11 oktober 2018 om 13:18

Kan me vergissen, maar volgens mij speelt van Dijk al in de basis bij een Europese topclub, namelijk Liverpool....

11 oktober 2018 om 13:52

Hij bedoeld dat De Ligt direct kan gaan zonder 2 tussenstappen (Celtic en Southampton) te nemen.

11 oktober 2018 om 14:06

Dat zegt nog niet dat de ligt gelijk een basis plaats krijgt

11 oktober 2018 om 14:10

Hoezo niet? Bij Bayern bijvoorbeeld hebben ze broodnodig behoefte aan verjonging. Zet daar De Ligt naast Boateng en ze hebben weer een top CV duo voor de komende jaren. De vraagprijs voor De Ligt zal dan alleen nog maar stijgen. Zeker in deze op hol geslagen transfermarkt.

11 oktober 2018 om 13:09

vragen kan altijd.

en over een paar seizoenen is hij niet het dubbele waard. Wat een onzin. ALs de ligt tot zn 26e in de eredivisie speelt gaan clubs zich ook afvragen waarom hij nog zolang in Nederland zit. Dan zal niemand meer bieden wat nu in de wandelgangen rondgaat

11 oktober 2018 om 13:14

Als hij na dit seizoen naar een grote Europese topclub gaat en daar basis speelt zal zijn prijs nog meer gaan stijgen en stijgen.

11 oktober 2018 om 13:51

Alsof De Ligt tot z’n 26e in de ED blijft.. Als, als, als.. Als m’n broertje een meisje was geweest dan was hij m’n zusje..

11 oktober 2018 om 16:58

Ook in de huidige markt krijg je geen 100 miljoen voor De Ligt of De Jong.
We moeten niet doen alsof elke transfer tegenwoordig 100 miljoen of meer is. In heel 2018 waren dat er, inclusief het transfer window in de winter 2 (countino en Ronaldo) of 3 als je Mbappe vanwege de huur deal van een jaar eerder mee neemt. Bij deze spelers gaat het niet eens alleen om de kwaliteit, maar ook om de marketing waarde die ze wereldwijd vertegenwoordigen. Zelfs boven de 65 miljoen, wat De Ligt en de Jong dan per stuk zouden moeten kosten, waren er in de afgelopen twee transfer windows bij elkaar maar 7 spelers met een hogere transfersom en kom je naast de hier boven genoemde spelers namen als Mahrez en Lemar (net wereld kampioen geworden) tegen. Een jaar eerder waren er er zelfs maar 4 spelers die 65 miljoen of meer kosten en dat waren ook nog is alle 4 aanvallers.
Daarnaast, is er tot nu toe nog nooit een transfer geweest van meer dan 50 miljoen van een speler uit een niet top 4 competitie op 2 or 3 braziliaanse aanvallers na (neymar naar Barca, Hulk naar China en Fred naar United).

Van Dijk is de duurste verdediger ooit met 85 miljoen en had zich bewezen in de premier league.
Hoogste transfer ooit uit de eredivisie was 45 miljoen en uit een niet top 4 land is het 59 miljoen.
De Ligt en de Jong hebben ongetwijfeld de potentie om nog beter te worden. Maar de nadruk ligt wel op potentie.
De Ligt en/ of de Jong zullen best het transfer record van de eredivisie breken. Maar de Ligt zal echt niet in een klap de duurste verdediger ooit worden, of ruim twee keer zo veel moeten kosten als Sanchez een jaar gelden. En ze zullen ook niet alle twee het dubbele opbrengen als de hoogeste bedragen die tot nu toe betaald zijn voor spelers uit een kleinere competitie . Als ze allebij bij de top 10 transfer bedragen van 2019 komen en samen 100 mln + opleveren is dat al een top prestatie.

11 oktober 2018 om 17:12

We zullen zien. De transferbedragen worden wel steeds gekker ieder jaar. Het zou kunnen dat de vraagprijzen van De Ligt en De Jong nog verder zullen stijgen bij goede prestaties in de CL, Oranje en in de eredivisie. Mochten ze uiteindelijk 100 vragen en 80 krijgen voor Mathijs ben ik ook tevreden. Zelfde geldt voor Frenkie.

11 oktober 2018 om 19:47

Als ze dat niet zullen, zal Overmars ook geen behoefte hebben ze te verkopen. Als we alle belangstelling nu moeten geloven vertrekken er komend seizoen 7-8 basisspelers. Geen enkel elftal heeft de illusie dat te kunnen opvangen met eigen aankopen.

@miccoli

Je schrijft: "dat vraag ik mij af. De Ligt is een super talent en gaat het wel redden bij de top, maar hij komt wel vanuit de Eredivisie. Dat feit op zichzelf maakt het al heel moeilijk om 100 miljoen te vragen".

Zo werkt het dan ook niet. Een onderhandelaar noemt nooit een vraagprijs omdat je daarmee jezelf in de voet schiet als je minder vraagt dan de geinteresseerde partij bereid is te betalen. Hoeveel dat is weet je pas als je de boot een tijdje afhoudt en niet meteen toehapt. Het heet niet voor niets onderhandelen. Ajax wil die spelers in principe helemaal niet kwijt en als de club een vraagprijs noemt, geeft men daarmee aan dat men bereid is de spelers te laten gaan. En creeer je dus voor jezelf een slechte onderhandelingspositie. Als je de boot afhoudt en zegt dat je de spelers niet kwijt wil, dwing je een geinteresseerde partij op een serieus bod uit te brengen en omdat betreffende spelers in de belangstelling staan van meerdere clubs, ligt het voor de hand dat die tegen elkaar gaan opbieden en de transferprijs omhoog stuwen. Ook als een geintereerde partij een bod doet, ben je niet verplicht om meteen een vraagprijs te noemen, maar kan je gewoon zeggen dat het aanbod (veel) te laag is. Onderhandelen is net een pokerspel, hoe langer je je kaarten tegen de borst weet te houden, hoe groter de kans is dat je het spel uiteindelijk wint. Overmars zit in een riante uitgangspositie omdat Ajax het geld dat de spelers zullen gaan opbrengen in principe niet nodig heeft en de spelers feitelijk helemaal niet kwijt wil. Ook heeft Ajax natuurlijk een signaal afgegeven door de spelers dit seizoen niet te laten gaan. Het lijkt mij sterk dat geinteresseerde partijen inmiddels niet door hebben dat Ajax geen buurtsuper is waar je spelers tegen uitverkoopprijzen kunt ophalen, maar dat er harde valuta op tafel moeten komen en ook heel veel. Ajax is nog steeds een grote naam in voetballand en dat geldt in feite ook nog voor Oranje. Dat De Ligt en Frenkie de Jong in de eredivisie spelen, zal daarom slechts een marginale invloed op het uiteindelijke transferbedrag hebben omdat beide spelers ook in de internationale wedstrijden laten zien dat ze een enorme potentie. Door die potentie is ere grote belangstelling voor hen en het is vooral die belangstelling die de hoogte van het transferbedrag zal bepalen. Net zoals dat opgaat voor de huizenmarkt. Voor iets dat je heel graag wil hebben, ben je nu eenmaal bereid meer te betalen, dan voor iets dat je minder graag wil hebben. Dit soort berichten hoort thuis in de categorie onzin. Iedereen die zijn gezonde verstand gebruikt, weet dat er geen enkele club is die de media zal gaan bellen om de vraagprijs van haar spelers te gaan noemen, terwijl men die spelers helemaal niet kwijt wil. Door die vraagprijs te noemen ondergraaf je je eigen onderhandelingspositie, terwijl het helemaal niet nodig is en daarvoor is iemand als Overmars veel te slim. Dit soort berichten wordt de wereld in geslingerd door de media om klanten te binden. Het waarheidsgehalte is meestal nul procent.

11 oktober 2018 om 13:51

Helemaal eens dat Ajax geen bedragen genoemd heeft in de media, dat zou idd dom zijn. Puur gebaseerd op de huidige ontplofte markt zou Ajax nog veel hoger in de boom kunnen gaan zitten. Nog niet zo lang geleden gingen spelers uit de Portugese competitie voor tientallen miljoenen naar het buitenland. Nederlandse clubs hebben eindelijk door dat zij dat ook moeten doen. Het word immers gewoon betaald. Er is zoveel geld in omloop dat de markt totaal overspannen is. Het is letterlijk wat de gek er voor geeft. Of andere (veelal oudere) spelers (die een hoger salaris verdienen) meer hebben laten zien of beter zouden zijn (omdat ze in een hoger aangeschreven competitie spelen) doet totaal niet terzake. Wie zijn wij om dat te beoordelen? En waarom zou je daar als verkopende partij al direct rekening mee houden? Gewoon een hoog bedrag vragen en kijken wat er gebeurd. Als club A zegt dat is veel teveel en club B zegt nou wij bieden ietsje minder dan gaat er een biedingsoorlog overheen en zit je op, rond of boven je initiële bedrag. En zo niet dan heb je het in ieder geval geprobeerd.

Verlangt Ajax dat of de media?
Er is geen club te noemen uit een competitie buiten de top-5 landen waar spelers die nog geen beker of schaal op hun naam hebben staan weggaan voor zulke absurde bedragen.
Ik vraag me dan ook hardop af....waarom bij Ajax wel?
Als het Overmars lukt om deze jongens voor zulk soort bedragen te slijten mag er een standbeeld van hem naast Cruijff komen....en dan 2 keer zo groot, want er is niemand belangrijker geweest voor het bedrijf Ajax dan Dhr. Overmars.

11 oktober 2018 om 13:49

Puur gebaseerd op de huidige ontplofte markt zou Ajax nog veel hoger in de boom kunnen gaan zitten. Nog niet zo lang geleden gingen spelers uit de Portugese competitie voor tientallen miljoenen naar het buitenland. Nederlandse clubs hebben eindelijk door dat zij dat ook moeten doen. Het word immers gewoon betaald. Er is zoveel geld in omloop dat de markt totaal overspannen is. Het is letterlijk wat de gek er voor geeft. Of andere (veelal oudere) spelers (die een hoger salaris verdienen) meer hebben laten zien of beter zouden zijn (omdat ze in een hoger aangeschreven competitie spelen) doet totaal niet terzake. Wie zijn wij om dat te beoordelen? En waarom zou je daar als verkopende partij al direct rekening mee houden? Gewoon een hoog bedrag vragen en kijken wat er gebeurd. Als club A zegt dat is veel teveel en club B zegt nou wij bieden ietsje minder dan gaat er een biedingsoorlog overheen en zit je op, rond of boven je initiële bedrag. En zo niet dan heb je het in ieder geval geprobeerd.

11 oktober 2018 om 19:52

Heel simpel omdat Ajax niet hoeft te verkopen, aangezien ze financieel gezond zijn. Pas als je moet gaan verkopen om de begroting sluitend te houden dan zijn er koopjes te halen. Met de aankoop door PSG van een goede speler met potentie tot groei voor meer dan 200 miljoen is feitelijk alles mogelijk.

Ajax verlangt niks dit is wat volgens de geruchten geboden gaat worden en Madrid bied volgens de geruchten al 140 aan het eind van het seizoen is het 160 als ze goed blijven presteren

11 oktober 2018 om 13:08

Ja precies, misschien doen ze het wel zo goed in de CL en bij Oranje dat hun prijzen weer verder zal opdrijven.

Volgens mij denkt Overmars dat de spelers bij Ajax van goud zijn. En waarom eigenlijk? Omdat ze bij ajax spelen? Zal Rosario die net zoveel potentie heeft als de jong over bijvoorbeeld 2 jaar voor 70 Milljoen weggaan? Denk het niet he. Hoeveel moet Dumfries de beste rechtsback van Nderland kosten als hij een keer weggaat ook niet zoveel. En voor Bergwijn wordt ook veel minder gevraagd. Echt niet te geloven. Volgens mij probeert Overmars zelfs Lamprou nog voor 10 miljoen te verkopen

11 oktober 2018 om 13:18

Tsja dat is het voordeel van als je bij Ajax speelt. Dan ben je sowieso al gemiddeld meer waard dan een Psv speler gemiddeld. Ajax heeft veel meer internationale uitstraling als club dan Psv, hebben een uitstekende naam opgebouwd als opleidingsclub.
Rosario en Dumfries zullen nu hoogstens op 10 miljoen worden geschat lol.

11 oktober 2018 om 13:49

Je kritiek moet je op de juiste personen en club richten. Ajax doet wat het moet doen; de huid zo duur mogelijk verkopen. Als ze dat bij PSV niet doen dan heeft dat niks maar dan ook werkelijk niks met Ajax te maken.

11 oktober 2018 om 15:24

Het is vraag en aanbod. Als City Barca en Bayern achter de ligt/ frenkie aanzitten dan gaat de prijs vanzelf omhoog. Daarnaast slagen de laatste jaren veel spelers in het buitenland die van ajax komen. Denk aan eriksen, milik, sanchez, alderweireld. Dus die clubs durven die risico te nemen. Psv heeft met rosario bergwijn en lozano ook goud in handen. Alleen daar zullen bedragen tussen de 25 en 40 mil betaald worden.

Puur gebaseerd op de huidige ontplofte markt zou Ajax nog veel hoger in de boom kunnen gaan zitten. Nog niet zo lang geleden hingen spelers uit de Portugese competitie voor tientallen miljoenen naar het buitenland. Nederlandse clubs hebben eindelijk door dat zij dat ook moeten doen. Het word immers gewoon betaald. Er is zoveel geld in omloop dat de markt totaal overspannen is. Het is letterlijk wat de gek er voor geeft. Of andere (veelal oudere) spelers (die een hoger salaris verdienen) meer hebben laten zien of beter zouden zijn (omdat ze in een hoger aangeschreven competitie spelen) doet totaal niet terzake. Wie zijn wij om dat te beoordelen? En waarom zou je daar als verkopende partij al direct rekening mee houden? Gewoon een hoog bedrag vragen en kijken wat er gebeurd. Als club A zegt dat is veel teveel en club B zegt nou wij bieden ietsje minder dan gaat er een biedingsoorlog overheen en zit je op, rond of boven je initiële bedrag. En zo niet dan heb je het in ieder geval geprobeerd.

Dit is net als dat ajax 20 miljoen betaald voor een speler uit de jupiler leaugue. gaat niet gebeuren, hoe goed hij ook is. een feit is nou eenmaal dat de lijst van de spelers die na zo een grote stap mislukt een stuk groter is dan de lijst die slaagt.

11 oktober 2018 om 14:23

De scouts hebben daar wel redelijk goed kijk op. Spurs hadden ook geen 42 miljoen neergelegd als ze over Sanchez zouden twijfelen of hij die grote stap wel succesvol zou kunnen maken.
En scouts zullen opschrijven dat De Ligt een uitzonderlijk groot talent is, enzovoorts.

alle prijzen die nu verschijnen lijken me onzin. Het lijkt mij dat de waarde pas vast gesteld kan worden aan het eind van het seizoen. Een dubbeldeal lijkt me eerlijk gezegd de grootste onzin. Er is zoveel interesse van andere clubs dus waarom zou Ajax een marktplaats dealtje maken met het idee van je koopt er 2 dus dan maken we er een mooi prijssie van?? Als Ajax het goed blijft doen in de Champions league dan denk ik dat het eerder een soort van veiling gaat worden met sommige spelers van Ajax, met prijzen die we niet gewend zijn.

Als je dat kan vangen direct doen! 40-50 mil voor frenkie is echt meer als voldoende. 80mil. Voor de Ligt gezien zijn potentie is martkconform. Met dat geld kan ajax 3-4 spelers halen die er direct staan.

Volgend seizoen moet Ajax gewoon een soort open huis houden haha.
En dan voor zo'n 450 miljoen aan spelers verkopen:

Onana: 60 miljoen
Veltman: 5 miljoen
De Ligt: 100 miljoen
Tagliafico: 30 miljoen
Sinkgraven: 5 miljoen
Vd.Beek: 30 miljoen
Ziyech: 40 miljoen
Neres: 60 miljoen
F.De Jong: 100 miljoen
Cassierra: 10 miljoen
Orejuela: 3 miljoen
Kristensen: 7 miljoen

Dan heeft Ajax een eigen vermogen wat te vergelijken is met die van een Europese topclub. Samen met wat Ajax nu al op de bank heeft staan gaat het eigen vermogen dan naar zo'n 600 miljoen.
Hum vervangers staan al klaar in de eigen jeugdopleiding:

Kotarski
Mazraoui
Schuurs
Wober
Bakker
Gravenbergh
Eiting
Jensen
Ekkelenkamp
Cerny
Sierhuis
Matusiwa
Van Gelderen
Johnsen
Enzovoorts.

11 oktober 2018 om 17:11

En dan speel je amper wat klaar in de ED en laat staan in Europa (CL of EL).. Daar schiet je helemaal niks mee op. Als je zoveel geld hebt zal je gewoon moet investeren, wat heeft Ajax en de supporters er nou aan als er pak ‘m beet 600 miljoen op de bank staat? Ik zie liever een talentvol en weerbaar elftal voetballen.

11 oktober 2018 om 17:16

Oh als je een beetje creatief inkoopt (Stekelenburg is goedkoop op te halen, Vertonghen is transfervrij volgend seizoen, Alderweireld en Mount kosten zo'n 25-30 miljoen) en jeugd inpast kun je nog steeds een representatief/talentvol elftal neerzetten wat goed in Europa zou kunnen presteren en in de eredivisie:

Stekelenburg
Mazraoui Alderweireld Wober Vertonghen
Gravenbergh Blind Mount
Tadic Dolberg Bande

Plus Ajax heeft dan zo'n 600 miljoen op de bank staan waardoor Ajax het salaris van de spelers ook hoger kan maken. Waardoor ze spelers langer kunnen behouden, nog meer geld voor ze kunnen vragen. En desnoods kopen ze Fosu Mensah en Pavon er ook nog bij om echt ambities te hebben.
Een aanval met Pavon, Dolberg en Tadic zou briljant zijn voor eredivisie begrippen.

Wil ajax dat of wil voetbalzone dat hou aub op met het promoten van je clubje vz nou weten we het wel

Zeker te weinig om 2 redenen; 1. We hebben het geld niet nodig. 2. Er zijn veel clubs die interesse hebben en die willen allemaal niet misgrijpen. Mensen die vinden dat ze dit niet waard zijn hebben mss gelijk maar vergeten hoe de markt momenteel werkt.

Ik zou voor geen enkele speler van de eredivisie meer dan 20 miljoen betalen. Zelfs niet in deze tijd van gekke bedragen. Er is er de laatste 5 jaar bijna geneen het waar gemaakt. Ik zeg niet dat ze het niet zullen redden en ook niet dat ze die bedragen in de toekoomst waard zullen zijn. Maar ik heb het er niet voor over.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 19 juli
Benfica heeft Carlos Vinicius voor zeventien miljoen euro van Napoli overgenomen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren