Advocaat stelt met tien man eerste punt veilig met FC Utrecht

Zondag, 30 september 2018 om

Dick Advocaat heeft zijn eerste punt binnen als trainer van FC Utrecht. Zondag leken de Domstedelingen op weg naar een zege op FC Groningen, maar de noorderlingen herpakten zich na een rode kaart van Simon Gustafson: 1-1. In de slotfase van de wedstrijd zocht Groningen nadrukkelijk naar de zege en dus mocht Utrecht zich nog gelukkig prijzen met het punt. Het team van Danny Buijs blijft zeventiende staan in de Eredivisie, terwijl Utrecht daalt naar plek zestien.

Advocaat wilde eigenlijk 4-3-3 spelen met Utrecht, maar viel vanwege het ontbreken van Oussama Tannane terug op een 4-4-2-systeem. Daardoor begon Cyriel Dessers op de bank. Groningen moest het nog altijd stellen zonder Mimoun Mahi, terwijl Mike te Wierik voor het eerst in Eredivisie-verband de aanvoerdersband droeg. In de vijfde minuut had het al 0-1 kunnen staan, maat Urby Emanuelson tikte via de grond over na een voorzet van Gyrano Kerk.

Diezelfde Kerk stond na een kwartier alsnog aan de basis van een doelpunt. Aan de rechterflank stuurde hij Julian Chabot het bos in met een fraaie schijnbeweging in het strafschopgebied, waarna hij Sander van de Streek vond. Van dichtbij rondde de van een blessure teruggekeerde aanvaller af: 0-1. Utrecht was de betere partij in het Hitachi Stadion en voetbalde een stuk gemakkelijker dan Groningen. Desondanks had de ploeg van Advocaat geen totale controle over het duel.

In de laatste minuten van de eerste helft werd Groningen wat sterker, zonder echt voor gevaar te zorgen. Na rust kreeg de thuisploeg wel een uitstekende kans om langszij te komen: nadat een schot van Uriel Antuna werd gekraakt, trof Michael Breij de lat Niet veel later stuitte Utrecht aan de overzijde ook op het aluminium, na een pegel van Gustafson. Diezelfde Gustafson moest het veld na 65 minuten verlaten, na een te harde charge op Samir Memisevic.

Het werd voor Utrecht zodoende een nog zwaardere taak om de voorsprong vast te houden. Een kwartier voor tijd moesten de bezoekers capituleren. Een kopbal van Tim Freriks, die een minuut op het veld stond, werd aanvankelijk nog gekeerd door doelman David Jensen. In de rebound was het echter raak door toedoen van Ahmad Mendes Moreira: 1-1. Tegen tien man opende Groningen vervolgens het slotoffensief. Er kwamen enkele doelpogingen, onder meer van Ritsu Doan, maar Utrecht stelde het punt veilig. Sterker nog: in de blessuretijd schoot Nicolas Gavory namens de bezoekers nog op de paal.


Poll

Verdiende FC Groningen meer dan een punt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door janh)

Terechte rode kaart, wat een domme domme actie zeg. Kan beter een keertje gaan banken na zijn schorsing, naait zn eigen ploeg.

30 september 2018 om 16:32

Mooi dat hij weg is bij ons.

30 september 2018 om 16:33

Heb de wedstrijd niet gezien dus ook niet die actie. Toevallig beeld iemand?

Zuur voor Groningen dat De Graafschap dan nog ternauwenood wint.

Voorafgaand dit seizoen had ik er echt zin in. Met Gustafson, Van Overeem, Letschert, Gavory, Guwara, Boussaid en Bergström waren er duidelijke versterkingen binnengehaald en wederom staat er een selectie die alleen echt onderdoet voor de top-3 en gewoon moet strijden voor de 4e/5e plaats

Nu zijn we zeven wedstrijden verder en heeft Utrecht verloren of gelijkgespeeld tegen Vvv, FC Emmen, Fortuna en nu Groningen. Kan daar maar een woord op bedenken en dat is schandalig.

Het veldspel is armoedig en de resultaten spreken voor zich. Hopelijk krijgt Dick er gauw greep op want anders is het seizoen al afgelopen voordat het goed en wel is begonnen.

Overigens was die rode kaart voor Gustafson vandaag wel heel makkelijk gegeven. Belachelijk besluit en al de zoveelste rode kaart dit seizoen

30 september 2018 om 16:33

Ik vind het ook wel bijzonder. Op papier heeft Utrecht een heerlijke selectie voor een club buiten de top 3. Maar ja, deze en de vorige wedstrijd tegen Emmen geef je beiden weg doordat een speler direct rood pakt. Twee wedstrijden achter elkaar direct rood pakken is toch best schandalig. In beide wedstrijden stond je 1-0 voor en die had Utrecht dan ook beiden wel gewonnen, of in ieder geval een grote kans. Dat zijn al 5 punten waar je in ieder geval het linkerrijtje mee haalt.

30 september 2018 om 19:37

Helemaal gelijk alleen vorige week speelde we in de Kuip😜

30 september 2018 om 16:34

Geheel met je eens.. we zitten dit seizoen qua scheidsrechters wel in de hoek waar terech of onterecht de klappen vallen.. en helemaal raar dat een scheids de var niet laat mee oordelen of de rode kaart terecht is

30 september 2018 om 17:43

Derde keer dat je rood pakt in zeven wedstrijden (zonder bekerwedstrijden meegeteld) en het kost je twee keer een overwinning... Afgezien van dat lijkt 4-4-2 mij wel de juiste opstelling. Het veldspel was redelijk alleen zie je dat het in de eind fase steeds mis gaat. Hopelijk kan dick snel de sleutel naar succes vinden en er alsnog een redelijk seizoen van maken!

Utrecht heeft een punt gestolen, gefeliciteerd daarvoor, schandalige overtreding vam Gustafson trouwens, gelukkig is Samir niet geblesseerd geraakt. Groningen goed gespeelt alleen de afronding moet beter, ook wel veel pech gahad voor groningen maarja.

30 september 2018 om 16:31

Punt gestolen? Op basis van de 2e helft kan ik het daar mee eens.. maar als je de eerste helft erbij pakt valt het wel mee..

30 september 2018 om 16:36

Tweede helft was Utrecht nergens.

30 september 2018 om 16:52

Dus? In de eerste helft stonden we gewoon verdiend op 1-0 en in de 2e helft scoort Groningen pas na een rode kaart.. zonder die rode kaart had ik het nog wel eens willen zien.. gelijk spel is terecht

30 september 2018 om 16:54

Schandalige overtreding je bent niet lekker. Is te laat met het er in zetten van zijn lichaam. Gewoon geel niks rood.

30 september 2018 om 18:25

Logisch dat ze nergens waren met z’n 10en Einstein

We worden weer genaaid en die Nijhuis wil niet eens naar de Var kijken

30 september 2018 om 17:07

Want? Van wie moest ie gaan kijken dan? Utrecht is simpelweg bijzonder matig dit seizoen evenals ~groningen

Verdomme Nijhuis, nu heb je de var ter beschikking, ga je egoistisch, eigenwijs zelf een beslissing nemen mbt het incident. Dit was geen rood. Het niveau van de scheidsrechters is betreurend! Ook al zijn het mensen, die fouten maken, vind ik het vooralsnog dat je op dit niveau toch wel beter moet presteren. Deaondanks vind ik een gelijkspel wel op zijn plaats. Gefeliciteerd Gro supporters

Hoe dom de overtreding van gustafson ook was is dit nooit rood en het slaat ook nergens op dat Nijhuis te eigenwijs is om de VAR te bekijken. Verder was de eerste helft prima en moet je eigenlijk dan al 2-0 voorstaan dan is het voorbij. Groningen was de 2e helft wel stukken beter maar ik denk toch dat we met 11 man wel hadden gewonnen. Volgende week zonder gustafson vind ik eigenlijk nog niet zo erg eindelijk vd streek daar kijken hoe het dan loopt.

30 september 2018 om 16:43

Ik geloof dat de VAR bij een rode kaart sowieso de beelden bekijkt en beoordeeld. Daar hoeft de scheidsrechter niet om te vragen. Dat Nijuis niet naar de kant is gegaan om de beelden te bekijken betekent dus enkel dat de VAR het met hem eens was. Of dat de VAR het in elk geval geen fout van Nijhuid vond.

Ik zie een aantal mensen zeggen dat Nijhuis weigerde de beelden te bekijken, maar hoe weten jullie dit? Hoe weten jullie dat de VAR Nijhuis heeft gezegd dat hij moest gaan kijken?

Gustafson komt te laat in, geel is op zijn plaats. Overigens dom van hem maar er is geen sprake van een gestrekt been of iets in die richting, hij loopt hem als het ware omver. Dat Nijhuis vervolgens weigert de VAR in te schakelen slaat helemaal alles. Het is goed dat de VAR bestaat maar gebruik hem dan ook als hij nodig is. Tot nu toe wordt hij alleen in ons nadeel gebruikt. Verder was het spel van Utrecht weer om te janken. Groningen gefeliciteerd met het punt!

30 september 2018 om 17:57

Ik heb na onze wedstrijd tegen AZ, toen Zeefuik er met rood werd afgestuurd als subjectieve supporter hier niet meer iets van te vinden. Al jouw argumenten gingen ook op bij Zeefuik: geen gestrekt been, geen opzet, speelde zelfs de bal. En ja de VAR vond greep toen wel in en maakte er rood van. Ik vond dat toen niet nodig, zelfs onzin. De wedstrijd was bovendien al minuten verder. Accepteer dat de leiding beslist, goed en fout.

Al die Utrecht fans, hou eens op met zeggen dat dit geen rode kaart is. Het is hoe dan ook een rode kaart. Als een speler er zo ingaat, dan mag die het verwachten. Overigens had FC Groningen de winst wel verdiend. Ik vond Nijhuis verder prima fluiten

30 september 2018 om 16:37

Op basis van 1 helft had Groningen de winst wel verdient? Een helft waarin ze pas gelijk komen na een rode kaart? Zet die groen witte bril maar weer af.. gelijk spel is gewoon terecht

30 september 2018 om 16:54

Utrecht was eerste helft beter maar om te zeggen dat ze geweldig en echt goed voetbalden. Dat viel tegen. Verder speelde Groningen vanaf het begin tweede helft al prima. Mijn mening is inderdaad dat FC Groningen de winst verdiende. En dat terwijl ik een Fries ben 😂

30 september 2018 om 17:23

Ik zeg nergens dat Utrecht “geweldig” of “goed” voetbalde in de eerste helft.. maar de eerste helft was wel duidelijk voor Utrecht. Dus is een gelijkspel gewoon terecht. Dat je Fries bent betekend overigens dat je geen Groningen supporter kan zijn....?

30 september 2018 om 19:42

Hij vergeet de ballen op de paal van Gavory en Gustafson... kwam Groningen maar klein beetje goed weg... maar ja misschien nieuwe sterkte voor zijn groen witte bril nodig?

Van de laatste plaats af ! Weer een beroerde eerste helft,een betere 2e. Gustafson olie dom. Vindt het geen rode kaart maar op die plek met een 1 0 voorsprong is dit zo onnozel.

Luister nu naar twee reacties van Utrecht zijde.beide beweren ze dat het geen rood was .nou dacht toch wel dat het rood was

Dit was een terechte Rode kaart voor Gustafson. Gelijkspel is op dit moment het beste resultaat ondanks dat 1e helft weer bar slecht was van de kant van Groningen. Voor mij waren de 2 beste spelers op het veld Michael Breij en Doan. Eerste helft was gewoon echt voor Utrecht, maar 2e helft was meer voor Groningen. Kansen over en weer tot die Rode kaart voor Gustafson viel, dat was het kantelpunt van deze middag. Ik als scheidsrechter vind t ook rood waard mede door de snelheid waarmee hij op Memisevic afkomt. Nu hopen dat er nu eens beter spel komt van Groningen en dat ze wat sneller kunnen opklimmen in de ranglijst. Nu afwachten wat de volgende wedstrijd brengt, op dit moment moeten we bij Groningen kijken van wedstrijd tot wedstrijd en aan de hand daarvan kijken hoe het beter kan worden.

30 september 2018 om 16:51

Knap van je dat je weet hoe hard hij in het duel ging man. Ook knap van je scheidsvaardigheden dat je deze overtreding weet te analyseren en rood weet te geven. Ik voetbal al jaren, ja het is een discustabele overtreding, maar rood?? Als je een goede scheids bent kijk je ook naae de houding van de slachtoffer. Maar goed, mijn mening.

30 september 2018 om 16:52

Doe je Utrecht bril aub af

30 september 2018 om 16:55

En jij je gro bril af. Ik heb dit seizoem hardere overtredingen gezien die minder zwaar bestraft werden.

30 september 2018 om 16:57

Hahah santos, hier kun je moeilijk de scheids de schuld geven. Wat een oliedomme speler. met zo'n vaart inkomen en op een plek waar het totaal niet relevant is.. wat dom!

30 september 2018 om 17:51

Kerwinc. de speler is niet oliedom, maar de actie van de speler. Dat maakt de speler nog niet dom. Je oordeelt, dat is iets op om te letten. Desalniettemin, je hebt helemaal gelijk hoor. Maar alsnog... Kom op, was dit een rode kaart?!

1 oktober 2018 om 16:51

@ Kerwinc1: Vandaag is de kaart geseponeerd, dus overduidelijk Toch een fout van de scheidsrechter en de Var. Dus kan je wel degelijk de scheids de schuld geven

30 september 2018 om 17:08

Heb je de reactie van Nijhuis gehoord of zo
Zielig om dan dit te gaan roepen.

Dit was geen rood en een kantel punt.

Maar je reactie, op dit moment moeten we bij Groningen kijken van wedstrijd tot wedstrijd en aan de hand daarvan kijken hoe het beter kan worden. Geeft aan dat je "als scheids"niet erg objectief bent .

Maar goed dat is mijn mening(als 13 in een dozijn scheidsrechter)

We mogen niet ontevreden zijn met een puntje denk ik. In ieder geval van de 18e plek af, al schiet het zo ook niet op.
Zonder die domme actie van Gustafson zag ik Groningen niet meer scoren eigenlijk, ook geen toeval dat hij enigszins via de kluts goed valt. Zit nog altijd erg weinig voetbal en een compleet gebrek aan scorend vermogen in de FC, blijft zorgelijk.

Utrecht viel me trouwens ook flink tegen, die speelden erg matig. Had ik aan het begin van het seizoen veel meer van verwacht.

Ook advocaat gaat dit niet op de rit krijgen. Ga je vd maar el inbrengen, terwijl venema op de bank blijft zitten. Dick is een ontzettende laffe coach. Met Sparta ondanks de vele versterkingen niet gehandhaafd

30 september 2018 om 18:10

Utrecht gaat gewoon in de top 8 eindigen,Bahebeck is binnenkort ook weer fit

Natuurlijk speel je tegen 13 man maar wederom is onze keeper er debet aan dat we punten verliezen.
Wat doet die mafkees bij die zachte kopbal?
Als hij hem gewoon pakt hebben we gewoon 3 punten.

Nu geeft hij die Randdebiel van een Nijhuis het moment om Utrecht(onterecht) pijn te doen. Geen strafschop maar wel een onterecht rood.
Dit is Nijhuis in een dop wat betreft Utrecht.
Hij haat de club en supporters van Utrecht zo intens dat hij gewoon maar doorgaat.
Psv uit was al schandalig maar nu weer.

Vragen of de knvb ingrijp doe ik niet want die gaan alleen voor het grote geld. Voor wie twijfels heeft kijk er de geschiedenis maar eens op na.

De Nederlandse competitie is gewoonweg vervloekt.

dat is toch nooit een rode kaart? Ja komt hard in, maar geen gestrekt been of 2 benen. Niet van achteren en het is geen natrappen ofzo. Nijhuis wou weer het mannetje zijn en aandacht krijgen. En dan ook nog geen VAR bekijken. Die man spoort niet helemaal.

Lachwekkend hoe die ‘groningen supporters’ hier roepen dat utrecht een punt steelt! Groningen krijgt misschien 2 mogelijkheden in de laatste 10 minuten tegen 10 man! Ja ze waren beter de hele tweede helft maar creëren nul komma nul 100% kansen (schotje op de lat niet meegeteld) en utrecht schiet twee keer op de paal en meot misschien een penalty krijgen toen die dikke Padt een speler omverloopt als een dwaze stier

30 september 2018 om 18:27

Jullie stelen een punt! Cheers

30 september 2018 om 18:40

Frustraties? Maar volgens mij was FC Groningen na rust gewoon de betere ploeg. Hahaha zoveel frustraties dat die zelfs spelers uitscheld. Het zegt wel iets over je niveau.

30 september 2018 om 18:52

Dus als je na rust de betere ploeg bent verdien je automatisch 3 punten? Zegt wel iets over jullie niveau

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse3310
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van RooijenAanvaller10
J. HouwelingKeeper00
D. JensenKeeper00
T. NijhuisKeeper00
M. PaesKeeper180
J. ZoetKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

88 fans
Coach, 72 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

Fortuna en Feyenoord spreken voorkeur uit voor inhaaldatum

Als het aan Fortuna Sittard en Feyenoord ligt, wordt de onderlinge bekerwedstrijd volgende week dinsdag hervat. De ploegen moeten nog iets minder dan een halfuur spelen, bij een stand van 1-1....Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 21 januari
Olympique Lyon heeft net als onder meer Chelsea ook winterse interesse in Robin Gosens. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren