Benfica komt met waslijst aan misdragingen van Nederlands probleemkind

Donderdag, 27 september 2018 om 20:10Tim Siekman • Laatste update: 20:21

Bilal Ould-Chikh ruilde in de zomer van 2015 FC Twente in voor Benfica, maar het avontuur in Portugal liep anders dan gehoopt. In het voorjaar van 2017 werd het contract van de aanvaller ontbonden. De FIFA heeft onlangs bepaald dat de Portugese topclub onjuist heeft gehandeld, maar Benfica blijft bij het standpunt dat de momenteel clubloze Ould-Chikh moest vertrekken.

Volgens de FIFA moet Benfica 3,5 miljoen euro aan compensatie betalen, maar de opponent van Ajax in de groepsfase van de Champions League heeft een waslijst aan argumenten waarom de beëindiging van de samenwerking terecht zou zijn geweest. Het eerste wangedrag vertoonde Ould-Chikh in november 2015, toen hij in Frankrijk met 230 kilometer per uur een auto bestuurde zonder rijbewijs.

In het tweede seizoen begonnen de problemen pas echt, aldus Benfica. Hij arriveerde met overgewicht bij de club en bleef maar aankomen, ondanks een special trainingsregime. Op 28 juli klaagde Ould-Chikh over rugpijn, maar de medische staf mocht niet checken wat het probleem precies was. Twee dagen later verliet hij tijdelijk de training en weigerde hij zichzelf na afloop te wegen.

Op 2 augustus maakte hij, samen met teamgenoot Adel Taarabt, enkele oefeningen belachelijk en stelde dat Portugal een 'waardeloos land' was met 'waardeloze mensen'. De dag erop kwam hij 25 minuten te laat voor de training, aldus Benfica, terwijl hij in het medisch centrum sprak over een 'waardeloze club' en een 'waardeloze fysiotherapeut'. Ook verlangde hij bij een massage dat hij 'werd behandeld als een koning', zo claimt de club.

Op 5 augustus kwam de nu 21-jarige voetballer uit Roosendaal weer 25 minuten te laat op de training, waarna de club weigerde hem mee te laten trainen. De volgende dag trainde hij ook niet, omdat zijn auto in vuur en vlam had gestaan. Enkele dagen later beledigde hij fysiotherapeut Hugo Zagalo met de woorden 'Son of a b*tch' en 'fa**ot'.

“Jij verlaat je werk om acht uur 's avonds en verdient niets. Ik ben rijk en werk alleen maar twee uur per dag. (...) Ik neuk je vrouw en je moeder”, zou Ould-Chikh hebben gezegd volgens Benfica. Daarna miste hij wederom enkele trainingen en weigerde hij deel te nemen aan enkele weegmomenten. Ook zou Ould-Chikh in november betrokken zijn geweest bij een ruzie in een nachtclub.

Ould-Chikh sloot zich in 2017 aan bij FC Utrecht, maar de buitenspeler liet zich ook bij de Domstedelingen gelden. In maart kwam Ould-Chikh in het nieuws nadat hij door trainer Jean-Paul de Jong van de training was gestuurd na een scheldkanonnade op het veld. In augustus van dit jaar maakte de Eredivisionist bekend dat de wegen van speler en club per direct zouden scheiden.


Poll

Komt het nog goed met de carrière van Bilal Ould-Chikh?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door jesuis)

En eerlijk gezegd, zou dit me allemaal niet verbazen. Wat een mentaliteit heeft deze jongen toch, had zover kunnen komen met de juiste mindset.

27 september 2018 om 20:18

Waar slaat deze reactie op. Alleen maar omdat je hem niet mag neem je het voor waar aan. Er is ook nog zoiets als bewijs.

27 september 2018 om 20:23

Nouja het lijkt me toch wel heel sterk dat een club een lijst als deze uit de duim zuigt he.

27 september 2018 om 20:24

Benfica is niet de enige club die zijn rare gedrag heeft meegemaakt.

27 september 2018 om 20:30

Slede - En alsnog is er geen bewijs en kunnen wij nergens van uit gaan. Een verhaal heeft altijd 2 kanten.

27 september 2018 om 20:39

Skede Hij is in het gelijk gesteld door de Fifa. Benfica heeft er alle belang bij om hem zwart te maken als er 3,5 miljoen op het spel staat. Hij is gewoon niet goed genoeg bevonden en ze wilden onder hun betalingsplicht uit komen omdat ze zich vergist hadden in zijn kwaliteiten.

27 september 2018 om 20:42

Het gaat wel om 3enhalfmiljoen euro. Dat is niet niks, zelfs niet voor een club als Benfica, dan moet je zulke aantijgingen niet zomaar voor waar aannemen ookal heeft deze jongen de schijn tegen. Bovendien komt alles van 1 fysio vandaan, die uit clubliefde of wat centen wel wat dingen kan verzinnen.

27 september 2018 om 20:45

Ik zeg nergens dat ik hem niet mag en ook bevestig ik het artikel niet. Ik zeg enkel dat ik, kijkende naar zijn verleden, niet vreemd zal opkijken wanneer Benfica hier gewoon de waarheid spreekt.

27 september 2018 om 20:49

Excuses, is reageerde op Skede. Had ik er wel bij mogen vermelden

27 september 2018 om 20:51

Fc Hollandia Welk verleden heeft hij dan?

27 september 2018 om 21:24

Geen bewijs..ik neem aan dat weeg momenten, en trainingen..
rijden met 230km per uur wel vastgelegd zijn hoor.

Sowieso word elke training van elke speler bij gehouden, en zeker overgewict. enkel de ruzie zal moeilijk te bewijzen wezen.

27 september 2018 om 21:34

Een verleden met op zijn minst een hoop twijfel. Bij Willem II ging hij niet bepaald lekker weg, bij Benfica een hoop gezeik, door de bondscoach weggestuurd. Bij Utrecht wil het nu ook niet, terwijl met zijn talent weinig mis lijkt, dus wat ging er bij Utrecht allemaal mis? Nog wat extreme verkeersovertredingen, al kun je hem dat gezien de leeftijd wellicht nog wel vergen. Tuurlijk, het zijn allemaal incidenten en niet alles is bewezen (een aantal streken staan echter gewoon feitelijk vast), maar het zijn toch wel erg veel incidenten, en bij verschillende clubs en onder verschillende trainers. Helpt hem niet in ieder geval.

27 september 2018 om 21:47

En toch heeft de FIFA hem in z’n gelijk gesteld....

Zo, dit zijn geen misselijke aantijgingen. Indien dit waar is lijkt het mij dat Benfica volledig in zijn recht staan. Indien dit niet waar is, is dit een ontzettend naar spelletje wat zij spelen. De waarheid zal vast ergens in het midden liggen. Je kan wel concluderen dat ook hij te vroeg is weg gaan uit Nederland.

27 september 2018 om 20:37

Dat hij 230 km/h reed zonder zijn rijbewijs bij zich te hebben en dat zijn auto was uitgebrand werd in 2015 door verschillende media gemeld, dus dat geloof ik wel. In diezelfde periode werd hij ook bij oranje onder 19 eens weggestuurd.

Nu moet er inderdaad nog maar blijken wat er van deze aantijgingen allemaal waar is, maar hij heeft de schijn nou niet bepaald mee. Het is voor hem te hopen dat hij zijn carrière nog op de rit krijgt. Hij was eind augustus op proef bij een Deense club maar heeft daar blijkbaar geen contract afgedwongen.

27 september 2018 om 22:31

Deze jongen gaat het echt niet redden. Mentaal is hij gewoon niet sterk genoeg.

Wat moeten hiervan geloven? Klinkt wel heel zielig en laag en totaal dom en onnozel. Nu de reactie van Bilal.

Tja, als je echt niet geschikt bent om te gaan met enige verantwoordelijlheid, red je het niet als voetballer. Heb je zo'n talent en doe je er dit mee, wat een weggooier.

Zolang een verhaal maar van één kant gehoord wordt is het wat mij betreft te vroeg om er conclusies aan te verbinden of het voor waar aan te nemen. Anders kan je wel over iedereen wat roepen.

27 september 2018 om 20:39

Wie weet reed hij netjes 110, heeft ie nergens ruzie gehad, de fysio netjes behandeld en ook bij Utrecht keurig getraind. Misschien wel, we zijn er niet bij geweest, dus het is altijd uit tweede hand. Wie weet zitten we met z'n allen wel in een soort Matrix.

Maar als ik dan toch voorzichtig conclusies voor mezelf mag trekken, gok ik dat dit toch wel degelijk een moeilijke jongen is. Niet alleen bij Benfica problemen gehad, maar ook bij Utrecht en Twente. Dus tenzij het allemaal een groot complot is, en meneer Bilal overal keurig traint en z'n best doet, gok ik toch dat het een vervelend rotjoch is dat niks doet met het flinke talent dat ie gratis en voor niks heeft gekregen.

27 september 2018 om 20:45

Ik ontken ook niet dat het een moeilijke jongen is, maar het zou goed kunnen dat Benfica hier handig op inspeelt aangezien 3,5 miljoen toch een behoorlijk bedrag is.

Verder vind ik alleen dat van de fysiotherapeut echt belachelijk mocht dat waar zijn (maar het is wel toevallig dat hij steeds dezelfde persoon moest hebben, misschien dat er ook van de andere kant iets gezegd is). Een verkeersovertreding maken we allemaal wel eens.

27 september 2018 om 20:47

Over het feit dat ie de schijn tegen heeft ga ik niet in discussie, maar hier klinkt wel wat wrok door van je.. bovendien niemand krijgt zomaar wat 'talent' in de schoot geworpen, daar moet altijd, in mindere of meerdere mate wat voor gewerkt worden. Ookal is dat hier tegen een bal aantrappen.

27 september 2018 om 20:53

Rijden zonder rijbewijs is een misdrijf...

27 september 2018 om 22:31

"een verkeersovertreding maken we allemaal wel eens"... De meesten wel ja, maar er is maar een klein percentage mensen wat 220 rijdt bij een maximum snelheid van waarschijnlijk 130, oftewel levensgevaarlijk. Daarnaast reed hij ook nog eens zonder rijbewijs, wat inderdaad gewoon een misdrijf is. Dat is niet zomaar een verkeersovertreding....

27 september 2018 om 22:46

Ben het met je eens, maar wil toch deze grap maken.. heb jij wel eens 230 gereden dan haha ;-)

27 september 2018 om 23:28

Alleen in Duitsland want dat is legaal, wel balen dat je ruitenwissers na de 180 niet meer goed werken

28 september 2018 om 00:08

@marocbekarne Een verkeersovertreding maken we allemaal wel? Die knul rijdt 230 zonder een rijbewijs. Hij is geen rally coureur ofzo! Dit kun je gewoon zien als poging tot doodslag. Als die knul met die snelheid een auto raakt, komt er niemand levend vanaf. Lekker opsluiten zo'n pipo. Hoop dat die echt niets van zijn talent waarmaakt, kan niet met zijn talent en niet met zijn geld omgaan. Heeft het te hoog in zn bol en mag wat mij betreft de rest van zn leven in een kliniek doorbrengen of vrijwilligerswerk met verkeersslachtoffers

28 september 2018 om 07:26

Ik vind dat hij zijn volledige salaris moet terug betalen plus een boete. Wat hij heeft gedaan is pure diefstal. En nu moet Benfica bloeden. Hoe lang gaat men dit soort dingen nog belonen?

27 september 2018 om 20:49

''anders kan je wel over iedereen wat roepen''. Zoals jij dat laatst zelf deed door te roepen dat alle voetballers met tattoos hele domme mensen zijn.. De enige conclusie die we kunnen trekken is dat hij sportief niets heeft laten zien de laatste jaren. Bij Benfica geen één wedstrijd in het eerste, bij Utrecht slechts 3 en op dit moment clubloos.

27 september 2018 om 21:07

Dat over die tattoos verwoorde ik toch echt heel anders dan hoe jij het hier stelt maargoed, dat hij sportief niets heeft laten zien ben ik met je eens maar dat is voor de rest niet direct terug te koppelen aan dit verhaal. Er zijn wel meer jongens op jonge leeftijd naar het buitenland vertrokken en mislukt.

Dit zijn onzin verhalen. Dit doen werkgevers altiid als ze geen dossier hebben opgebouwd. Dingen verzinnen om onder hun betalingsplicht onder uit te komen.
De Fifa heeft het beoordeeld en de speler staat in zijn recht.

27 september 2018 om 20:22

bombanera99 27 september 2018 om 20:18
"waar slaat deze reactie op. Alleen maar omdat je hem niet mag neem je het voor waar aan. Er is ook nog zoiets als bewijs."

Waar is jouw bewijs dan?

27 september 2018 om 20:36

De Fifa is mijn bewijs. Hij is in het gelijk gesteld. Benfica heeft er alle belang bij om iemand zwart te maken. 3,5 miljoen euro stond op het spel. Nu jouw bewijs

27 september 2018 om 20:40

Maar is die lijst met argumenten van voor of na die uitspraak? Er staat namelijk dat de Fifa de speler in het gelijk stelt, maar Benfica blijft erbij dat zij gelijk hebben. Nu komen zij met deze lijst. Dus zoals ik het zie, is dit een reactie op die uitspraak. Dan is die uitspraak natuurlijk geen bewijs.

En waarom vraag je om "mijn" bewijs? Ik maak toch helemaal geen standpunt, waar moet ik dan bewijs voor leveren?

27 september 2018 om 20:43

Zoek anders maar op, het verhaal over 230 km/h rijden zonder rijbewijs op zak, de uitgebrande auto en de ruzie in een nachtclub zijn dingen die gewoon door verschillende media zijn bericht in die tijd. Het lijkt dus in ieder geval niet allemaal uit de duim gezogen en deze jongen heeft de schijn ook niet bepaald mee.

27 september 2018 om 20:45

De Fifa heeft Bilal in het gelijk gesteld voordat deze lijst door Benfica is aangedragen. Op basis van welk bewijs heeft de Fifa dan gelijk? Er zullen zeer zeker onwaarheden in staan en een en ander is misschien aangedikt, maar gezien het feit de speler ook is weggestuurd bij FC Utrecht wegens slecht gedrag, zal er een hele grote kern van waarheid in zitten. In dit soort gevallen is het altijd het woord van de een tegen het woord van de ander. Tenzij er opnamen zijn gemaakt zullen we nooit weten wat er allemaal exact is voorgevallen. Ik gok dat het erop uitdraait dat Benfica iets moet betalen, maar niet het volledige bedrag

27 september 2018 om 21:08

Pim1986
Waar staat dat de lijst pas is aangedragen na het besluit?
Jij denkt dat Benfica een pipo als advocaat heeft aangesteld die deze informatie niet gebruikt heeft bij dit besluit?
Mocht Benfica zoals jij vermoedt dit nu pas aandragen dan is het helemaal ongeloofwaardig om zulke 'belangrijke' informatie pas aan te dragen in het hoger beroep. Dat maakt het helemaal ongeloofwaardig.
Ik ga ervan uit dat Benfica over professionals beschikt en deze informatie al geprobeerd heeft te gebruiken bij dit eerste besluit.
Ze geven nu in de media alleen maar aan waarom ze denken in hun recht te staan. Nergens staat dat ze nieuwe informatie aandragen.

27 september 2018 om 21:30

Bombanera99

Waar staat dat deze lijst al is aangedragen voor het besluit? Alles wat daarna komt, zijn aannames. Er staat nergens dat ze deze informatie eerder hebben overlegt aan de Fifa.

Een deel van de beschuldigingen van Benfica zijn zeer simpel te checken. Ik kan me het bericht van die snelheidsovertreding nog wel herinneren. Het te laat komen is vast ook te checken, want ik ga ervan uit dat ze bewakingscamera's hebben bij de ingang. Als dat niet zo is, denk ik niet dat ze daar bewijs voor kunnen leveren.

27 september 2018 om 21:54

""dit zijn onzin verhalen. Dit doen werkgevers altiid als ze geen dossier hebben opgebouwd."

Klinkt als iemand die zelf ook al vaker ontslagen is omdat hij zijn werk niet goed deed.

Was ooit een groot talent, een combinatie van verkeerde keuzes en mentaliteit is de reden dat hij nu werkloos is geworden, over de zaak Benfica kan ik natuurlijk weinig zeggen wat die club moet een hoop geld betalen en dan is de waarheid moeilijk te achterhalen.

Zelf met 230 zonder rijbewijs rijden en andere beledigen en dan nog andere mensen waardeloos durven noemen, dan ben je echt niet helemaal 100. Als het waar is wat benfica claimt, dan hoop ik dat ze gelijk krijgen en bilal hun nog geld moet betalen ook.

Niemand is schuldig totdat het bewezen is, echter is het heel opmerkelijk dat hij bij FC Utrecht binnen een jaar ook uit de selectie gegooid werd. Een hoop vraagtekens dus..

En uiteindelijk rond je dertigste tot de conclusie komen dat je het heel goed hebt gehad en het verpest hebt...

als dit echt allemaal waar is zal het einde carriere zijn voor hem want welke club wil er dan nog met je in zee? ik zal niemand veroordelen voordat er bewijs is dus ik ben heel benieuwd naar de uitkomst van de arbitragezaak. als dit echt waar blijkt te zijn is het echt een hele kwalijke zaak

27 september 2018 om 22:36

Volgens mij speelt ie nu toch ergens in Zweden of Denemarken bij een hele lage club? Zal het straks nog eens ff opzoeken. Viel me op dat ik ineens z'n naam voorbij zag komen. Maar zijn carrière gaat als een nachtkaars uit. Zo zonde, wel het talent maar niet de mentaliteit

27 september 2018 om 22:38

Nou, op transfermarkt.de staat 'zonder club'. Zal wel een ander probleemkind zijn die ik had gespot haha!

Dat hier serieus nog mensen zijn die hem hier gaan verdedigen. Gezien het feit dat hij overal voor problemen heeft gezorgd. Verder is wat Benfica beschrijft zo detaileerd dat het wel heel raar zou zijn als ze dit allemaal verzonnen zouden hebben. Misselijk ventje uit het rijtje bakkali, labyad, kali.

27 september 2018 om 21:28

@chrisajax92

Kali heeft zich aardig misdragen maar die andere twee vallen wel mee toch? Labyad zit nu zelfs bij Ajax na een goede periode bij Utrecht dus die zal heus wel een professionele instelling hebben

27 september 2018 om 21:35

Bakkali, Labyad en Kali? Nu laat je je echt wel kennen dat voor jou alleen de afkomst bepaalt of iemand een 'misselijk ventje' is.
Kali heeft een keer een opstootje op de training gehad zoals dat dagelijks voorkomt. Zelfs Peterson zei dat hij 'zijn vriend' Kali niks kwalijk neemt en dat er niets aan de hand was. Voor de rest heeft die jongen een onberispelijke staat van dienst.
Labyad en Bakkali hebben problemen gehad betreft hun contract en dat is iets tussen hun en de betreffende club. Daar hebben wij geen inzicht in. Dat ze beiden tegenwoordig nog op hoog niveau spelen bewijst wel dat er met hun mentaliteit niets mis is.

27 september 2018 om 22:05

Opstootje dat dagelijks voorkomt... hahaha! Hij sloeg ‘m een gebroken kaak. Nou ik ben benieuwd bij wie dat vandaag is gebeurd dan. Mocht ik het gemist hebben dan gebeurd het wel ergens morgen. Want ja, dagelijks..

27 september 2018 om 22:41

Ja, eens dat het nu erg wordt gebagatelliseerd. Maar ja, Peterson zegt nu ook dat hij bij Utrecht als de grote man rondliep en op iedereen neerkeek, dus dat brengt die ruzie toch in een iets wat ander licht.

27 september 2018 om 23:19

Ik sla mijn collegas dagelijks gebroken kaken, moet toch kunnen. Sowieso allemaal een compleet om die lieve Bilal zwart te maken. Hij is hier sowieso het slachtoffer.

28 september 2018 om 00:55

@TheRoscoe Peterson liep als het grote mannetje rond bij Utrecht maar zoals je zelf aangeeft kun je niet bagatalliseren dat iemand hem dan maar even een gebroken kaak slaat. Wat Ould Chikh betreft heeft hij alle schijn tegen, Benfica is niet de enige club waar deze jongen problemen had plus een aantal klachten van Benfica zijn relatief eenvoudig te bewijzen. Sowieso het argument dat ik hier lees dat het voor Benfica om veel geld gaat en deze beschuldigingen zomaar doet is een beetje lachwekkend, als dit leugens blijken te zijn zou Benfica reputatieschade oplopen die erger is dan die 3,5 miljoen, dan zou iedere speler die daar weg wil kunnen wijzen op dit voorval en hebben talenten en andere spelers een hele hoge drempel om bij deze club te willen tekenen. Er zijn genoeg spelers en clubs die conflicten hebben over geld maar zo'n waslijst lees je maar zelden.

27 september 2018 om 21:47

Dit soort zaken heb ik nog nooit van Bakkali gehoord. Hij speelt terug in België. Dus kan ik het beter volgen. Is geen basisspeler, maar klaagt daar niet over. Is ook omdat hij met conditionele achterstand is toegekomen. De problemen bij PSV waren contractueel. Snap niet wat hij hier mee te maken heeft. Elk geval is anders. Hierboven is wel een extreem verhaal.

Ik neem aan dat de beweringen die Benfica doet aan de bewijsnorm zullen moeten voldoen voor dat het in het gelijk zal worden gesteld. Het is een flinke lijst. Dat het met Ould-Chikh niet ophield met verondersteld wangedrag bij Benfica maar het ook bij Utrecht mis is gegaan spreekt zeker niet in zijn voordeel. Net zo min als het veronderstelde feit dat het om zo veel verschillende akkefietjes lijkt te gaan, zoals asociaal autorijden, te laat op trainingen komen en belachelijke teksten uitbraken.
Bij Peter R de Vries zou hij geen veroordeelde zijn, maar wel zwaar verdacht.

Knap dat ze constateren dat er sprake van overgewicht is en dat die aan blijft komen terwijl hij niet meewerkt aan de weging. Ik weet alweer genoeg denk ik

27 september 2018 om 23:00

Ze zeggen dat hij met overgewicht op de club aankwam, ondanks een speciaal traningsschema bleef aankomen en dat hij later een training verliet en zich na afloop niet wilde laten wegen. Van tevoren hebben ze dit dus wel gedaan.

27 september 2018 om 23:06

Grappig om te denken dat je genoeg weet. Twijfel.. zekerheid... whats the difference!

Hahaha sorry maar ik vind dit echt hilarisch. Enorm onprofessioneel van Ould-Chick natuurlijk, maar voor een buitenstaander als ik, is dit wil echt grappig.

Wat een domme lokale dit daadwerkelijk allemaal klopt, al zou het me eigenlijk niets verbazen. Zo help je dus een carrière om zeep. Veel succes met een simpel baantje in een fabriek Bilal!

Hij heeft de mazzel dat hij nog even heeft kunnen voetballen, maar dat zal nu ook wel klaar zijn lijkt me.

Hij zal alles uiteraard ontkennen of zeggen dat het verdraait is omdat ze van hem af wilden, en er zullen ongetwijfeld spelletjes met hem gespeeld zijn.. Beetje jammer en zonde hoe dit kind met zijn talent om gaat, en er pas over een jaar of 15 achter komt dat hij fout was en zijn carrière voordat die al begonnen was vergooid heeft..

Hoeveel verdiende hij bij Benfica per jaar dan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Benfica

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.FC Porto6031
3.Benfica5731
Voor de complete stand: Liga NOS
SpelersPositieW
PizziMiddenvelder243
ÉvertonMiddenvelder243
J. WeiglMiddenvelder230
H. SeferovićAanvaller2316
D. NúñezAanvaller225
L. WaldschmidtAanvaller227
Helton LeiteKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina Benfica.

90 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 13 april
Sergio Peña wordt gevolgd door clubs uit België, Spanje en Mexico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren