‘Het was schandalig, ik denk dat PSG voor zijn komst beter was’

Vrijdag, 21 september 2018 om 11:15Robin Bruggeman • Laatste update: 11:51

Liverpool begon het nieuwe Champions League-seizoen dinsdag met een 3-2 overwinning op Paris Saint-Germain en de verliezend finalist van de vorige editie kan zodoende terugkijken op een geslaagde start. Joey Barton was onder de indruk van de sfeer op Anfield en denkt dat de fans een belangrijke factor vormden achter het Europese succes van afgelopen seizoen.

“Er zijn altijd van die speciale Europese avonden geweest op Anfield. De sfeer met de vlaggen en de fakkels is dan geweldig. Daarom denk ik ook dat Liverpool in Europa beter is geweest dan in de Premier League. Ze zijn nu 28 jaar geen kampioen geworden en ik denk dat de reden dat zij vorig seizoen de finale hebben gehaald, veel te maken heeft gehad met de energie die de spelers van de fans kregen. Maar misschien wordt dat dit seizoen anders”, vertelt de voormalige middenvelder van onder meer Manchester City bij talkSPORT.

Barton was daarnaast niet echt onder de indruk van Neymar: “Ik sla hem al een tijdje niet zo hoog meer aan. Hij is een fenomenale speler, maar hij speelt alleen voor zichzelf. Ik denk dat hij een nadelige invloed heeft gehad op dat PSG-team, ik denk dat ze beter waren voor zijn komst. Ik weet dat hij een geweldige speler is en dat hij veel geld binnenbrengt. Hij is waarschijnlijk ook de reden dat PSG nu in zee is gegaan met Air Jordan als kledingsponsor. Maar de manier waarop hij tegen Liverpool speelde was schandalig.”

“Ik had medelijden met de back. Hij werd totaal niet geholpen door Neymar, die alleen maar bezig was met zijn eigen ding. Kylian Mbappé was ook niet goed, maar hij probeerde het tenminste nog”, is Barton, die grote problemen zag bij PSG, duidelijk: “Ze willen een wereldelftal zijn en ze hebben een goed team, maar je kunt niet met drie aanvallers spelen die niet meeverdedigen. Vergelijk ze eens met de voorste drie van Liverpool, zij zijn net zo goed en ze werken keihard voor het team. Als je succes wil hebben op wat voor niveau dan ook, of het nu Fleetwood Town in de League One, de Premier League of de Champions League is, moet je een team zijn. Dat zag ik niet bij PSG. Ik was enorm teleurgesteld en Liverpool heeft verdiend gewonnen.”


Poll

Vind jij dat Paris Saint-Germain erop vooruitgegaan is met de komst van Neymar?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door sirius)

Daar zit ie dan vast bij psg. En maar huilen dat je weer terug wilt naar Barça, terwijl je spelletjes speelt Neymar!

21 september 2018 om 11:56

Ik heb Neymar nergens horen zeggen dat hij terug wil naar Barca, Barca zal hem ook niet terug willen. Enige spelletje wat hij speelt is voetbal.

21 september 2018 om 12:01

Neymar huilt helemaal niet om terugkeer naar Barcelona. Hij heeft afgelopen zomer nog gezegd niet weg te willen bij Psg. Hij zegt dat hij PSG ziet als uitdaging en dus wilt blijven.

21 september 2018 om 12:43

Het lijkt me in iedergeval beter dat Real Neymar niet gehaald heeft. Het is overduidelijk dat de huidige Hazard een klasse beter is.

21 september 2018 om 13:07

Als beiden in vorm zijn is Neymar een klasse beter dan Hazard. Onder Messi en Ronaldo heb je Neymar en daaronder heb je spelers als Hazard.

21 september 2018 om 13:43

Hazard heeft nog niet eens 10 keer gescoord in de CL. Hazard is daarnaast een speler die in pas 1 seizoen 15 goals of meer heeft gescoord in de PL. Neymar vind ik een betere speler, hoewel Hazard nu in topvorm is blif ik Neymar een betere speler vinden.

Ik ben het met Barton eens, naar mijn mening is dit de trainer toch aan te rekenen. Als de 2 vedettes alleen voor zichzelf spelen dan zet je ze er maar een keer langs, dit moeten ze afleren om in de toekomst bij de grote der aarde te horen.

21 september 2018 om 12:16

Zonder Mbappe en Neymar is het maar een hele matige ploeg. Dan zijn ze direct kwetsbaar. Dat zijn ze nu ook, maar veel wedstrijden worden opengebroken door individuele acties van Neymar of Mbappe. Die luxe heeft PSG op sportief gebied niet. Bovendien denk ik niet dat je je twee sterspelers daar scherper mee maakt. Ik denk eerder dat ze geirriteerd raken en zich tegen de trainer en/of de club keren.

21 september 2018 om 12:18

Dan verlies je maar een wedstrijd in de Ligue 1, worden ze met maar 10 punten verschil kampioen. Dat is juist de bedoeling, dat ze geïrriteerd raken, en dan hopelijk genoeg zelfreflectie hebben om in te zien dat ze zich aan moeten passen, je kan toch niet alles accepteren omdat ze zoveel talent hebben?

21 september 2018 om 12:33

Dit zijn geen jongens die je even op scherp zet door ze op de bank te zetten. Dit zijn de twee grote meneren van Psg. Als Tuchel dat doet, gaan Neymar en Mbappe zich geheid tegen de trainer keren en dat is iets wat je als trainer absoluut niet wilt.

Het is gewoon te hopen dat die twee door alle kritiek een knop omzetten en zich realiseren dat hun gedrag in het veld erge vormen aan begint te nemen. Mbappe zie ik die switch wel maken gezien zijn leeftijd, maar bij Neymar zit het schijnbaar in zijn karakter. Hij hoort inmiddels al volwassen te zijn.

21 september 2018 om 12:45

Ik ben het daar niet mee eens, natuurlijk moet je eerst gesprekken aangaan, beelden terugkijken etc etc. Maar als dat niet werkt moet je ook een statement maken anders lopen die 2 over je heen.

21 september 2018 om 15:49

Ondanks dat ik Tuchel een talentvolle trainer vind, heeft hij niet genoeg bewezen en heeft hij niet de naam om dat te kunnen doen. Neymar en Mbappe zijn allebei groter dan Tuchel, al zou dat niet moeten. Zo werkt het alleen helaas in het hedendaagse voetbal.

21 september 2018 om 22:33

Ik snap het wel maar juist dan moet je ballen tonen. Ik denk dat het voor zijn reputatie beter is want als hij niks doet en het blijft zo wordt het helemaal niks

22 september 2018 om 03:22

Ik deel jouw denkwijze absoluut en ik wou dat de huidige voetbalwereld zo in elkaar zat, maar helaas hebben jongens als Neymar en Mbappe meer macht dan bijvoorbeeld Tuchel. Je moet als coach sterk in de schoenen staan wil je dat soort jongens buiten de ploeg zetten. Dat neemt overigens niet weg dat ik jouw denkwijze volledig begrijp en er helemaal mee eens ben.

Helaas gaat dat echter niet gebeuren. De maatregelen moeten bij PSG komen vanuit de hoge toren (het bestuur) en die gaan hun sterspelers niet slachtofferen. De coach staat niet voor kapitaal, de sterspelers wel.

21 september 2018 om 13:26

@tubby

dat ligt meer aan het bestuur. hoe kan je nou met een elftal vol vedettes een coach zonder status als Tuchel aanstellen? daar zou een type Zidane moeten zitten. iemand die internationaal gerespecteerd is en waar deze jongens wat van aannemen omdat hij zelf ook een wereldtopper is geweest. zo een man kan zijn gezag laten gelden, bij een Tuchel heb ik daar mijn twijfels bij. die heeft nooit echt op een heel hoog niveau prestaties geleverd als speler of als coach

21 september 2018 om 13:33

Helemaal mee eens. Maar zolang dat niet het geval is moet Tuchel in ieder geval iets doen.

21 september 2018 om 14:17

Ja ik ben het ook eens met wat Japie zegt. Ik denk dat Tuchel niet echt de ruimte zal voelen om die spelers ernaast te zetten. Dan moet je echt cojones hebben hoor, en heel hard duimen dat je alle wedstrijden wint waarin die gasten naast het veld staan.

Ik vind het persoonlijk mooi om te zien. Een blauwdruk voor hoe een enorme hoeveelheid extern geld zijn eigen problemen creëert.

21 september 2018 om 22:31

Ik snap helemaal wat jullie zeggen maar hij ziet dit toch zelf ook gebeuren? Als hij niks doet blijven ze zo spelen, als gevolg daarvan zullen de resultaten niet verbeteren en wordt hij dus ontslagen. Wil hij een toptrainer worden moet hij de status toch krijgen, niet over je heen laten lopen dus.

Wat ik vooral jammer vind om te zijn althans zo lijkt het is dat Mbappe bepaalde trekjes over lijkt te nemen. Ben het eens met Barton dat er een groot verschil zit tussen de Neymar van Barcelona en de Neymar van PSG. Ik denk dat hij zich hier langzamerhand ook een beetje de nummer twee begint te voelen achter Mbappe

21 september 2018 om 12:12

Maar Mbappe is nog maar 19 jaar en op die leeftijd ben je gevoelig voor kritiek. Hij mag die fouten nog maken, zolang hij er maar van leert. Neymar daarentegen is 26 jaar en hoort nu zo'n beetje op de top van zijn kunnen te presteren.

Die jongen gaat niet meer volwassen worden en is in tegenstelling tot wat heel veel mensen een aantal jaren geleden zeiden geen opvolger van Messi of Ronaldo. Ook is Neymar de afgelopen twee seizoenen geen betere speler geworden.

21 september 2018 om 13:50

Neymar heeft vorig seizoen pech gehad met een blessure. Verder verliest PSG nu 1 keer van Liverpool terwijl en is het nu gelijk waardeloos. Terwijl PSG vorig jaar uitstekend heeft gespeeld in de CL en Neymar het ook prima deed door in 7 wedstrijden 6 keer te scoren en 3 assists te geven. Als PSG in de knock out fase bij Liverpool dit resultaat had gehaald dan zou iedereen hebben gezegd dat het een prima resultaat was geweest voor de return. Stop toch is met dat overdreven gedoe allemaal! Neymar is een verschrikkelijk goede voetballer die bij elk team een basisspeler zou zijn daarnaast is PSG een team dat de CL kan winnen.

21 september 2018 om 15:04

Ik kan niet zeggen dat in erg onder de indruk ben van Paris saint germain. Ondanks alle miljoenen die ze erin hebben gepompt zijn de resultaten ronduit belabberd. Natuurlijk een paar keer kampioen geworden prima, maar wel van een competitie als de league 1. Wanneer het in Europa een tegenstander van formaat tegenkomt is het vrijwel direct over. Volgens mij slechts twee keer de kwartfinale gehaald. Dat vind ik, gezien het bestedingspatroon zeer pover. Om dan te stellen dat ze uitstekend hebben gespeeld in de championsleague gaat mij dan ook te ver. Dat hebben ze niet en eigenlijk nooit. Ik denk ook dat zoiets vrijwel onmogelijk is in het hedendaagse voetbal. Wanneer je in een kleinere competitie speelt waar je niet in wordt uitgedaagd denk ik dat het lastig is jezelf te meten met de absolute top.

21 september 2018 om 15:46

@memphisdepay

Neymar krijgt al kritiek sinds zijn komst bij Psg. Die kritiek slaat niet op zijn voetballend vermogen, maar op zijn houding en gedrag binnen de lijnen. Niemand zegt dat Neymar geen ontzettend goede speler is, maar een speler van het kaliber Messi of Ronaldo zal hij simpelweg niet worden.

3 aanvaalers die niet meeverdedigen? Als er een topspits is die wel meeverdedigt is het Cavani wel. Over die andere 2 heeft hij wel gelijk. Ik ben benieuwd of deze wedstrijd PSG nou wakker heeft geschut en er dingen gaan veranderen.

21 september 2018 om 12:08

Wedstrijd gezien? Neymar heb ik echt wel zien meeverdedigen, werd zelfs nog even voor lul gezet door Mané. Deze kritiek is altijd makkelijk en ook al ben ik het er vaak mee eens moet ik nu toch echt een keer toegeven dat Neymar een degelijke pot speelde, het elftal in z'n geheel draaide echter voor geen meter, en dan vooral het middenveld.

21 september 2018 om 12:14

Daarom heb je ook aanvallers nodig die mee-verdedigen. Dan creeer je extra mannen op het middenveld en dan word je daar in ieder geval niet overlopen. Ik ben het met Marc Juventus eens. Cavani werkt inderdaad hard en speelt eigenlijk altijd voor de ploeg. Mbappe en Neymar hebben het in verdedigend opzicht af laten weten tegen Liverpool. Daar doet 1 verdedigende actie niets aan af.

21 september 2018 om 12:16

Ik vond het niet meeverdedigen van de aanvallers niet echt de doorslaggevende factor. Het middenveld - dat bestond uit een omgeschoolde vleugelaanvaller en een centrale verdediger - was gewoon dramatisch. PSG’s selectie is gewoon erg matig en mager, ze hebben een wereldaanval maar daarmee is alles ook wel gezegd. Dit PSG acht ik niet echt een titelkandidaat meer voor de CL, hebben veel te weinig kwaliteit imo.

21 september 2018 om 12:19

Maar juist door het mee-verdedigen van de aanvallers heb je op het middenveld een vollere bezetting, vooral als je de bal niet hebt. Het grootste probleem voor PSG is inderdaad de kwaliteit, want Liverpool speelde niet eens een hele goede wedstrijd. Ik vond ze zelfs wat slordig spelen bij vlagen.

Ik denk zijn transferprijs hem heeft laten denken dat hij al binnen alleen is dat het moment om te laten zien dat je echt topspeler bent te beginnen bij het presteren in grote wedstrijden. Valt wel op dat Psg veel spelers kopen die geen grote wedstrijden beslissen.

Tja dat zit misschien ook in het DNA van Psg. Meeste spelers zijn natuurlijk allemaal gekomen puur vanwege het geld. Niet omdat PSG nou zo'n geweldige historie had of club is (als real/barca/bayern/liverpool etc). Nu is het enigzins gissen, maar ik gok dat spelers die met name voor het grote geld kiezen net een stapje minder doen dan spelers die kiezen voor een club omdat ze deze geweldig vinden/grote historie/eer om voor te spelen. Bij City heeft het ook wel even geduurd voordat ze spelers daar hard aan het werk kregen, of spelers die kwamen voor de club city en neit het geld.

PSG werd grote delen van de wedstrijd gewoon compleet overlopen door Liveprool. Natuurlijk helpt het niet mee dat Neymar en Mbappé niet echt meeverdedigen. Tuurlijk ze doen een beetje alsof ze jagen, maar dat mag geen naam hebben. Echter, ook als ze wel wat harder hadden gewerkt, hadden ze dit niet gewonnen. Liverpool speelde als geheel gewoon met 30% meer intensiteit. Dat gaat Neymar met z'n 40 kilo echt niet veranderen.

Ben het wel eens met Barton dat PSG niet ontzettend fantastisch is, maar heeft dat ook niet te maken met het feit dat ze 95% van hun wedstrijden vrijwel geen tegenstand hebben?

Ben nooit zo'n liefhebber van Neymar geweest. Vreselijke aansteller die bij het minste of geringste ligt te rollebollen. Dat ie er een paar inschiet bij Barcelona en PSG is niet zo'n wereldprestatie. Ergerde me wekelijks dood aan die duikelaar als ik Barcelona zat te kijken.
Buiten wat trucjes en rollen valt het allemaal wel mee hoor bij die Neymar. Misschien is dat ook wel het aard van het beeste. Meer van die Brazilianen zijn ontzettende jankballen.

Of je moet het elftal rond deze twee bouwen en er dus een ferm blok achter zetten.

2 woorden: Juergen Klopp!!! Hij is de kracht achter dit LFC. Iedereen met geld kan spelers kopen maar respect, bereidheid om offers te brengen en samenhorigheid is niet te koop en laat nou juist Klopp hier heel goed in zijn.

21 september 2018 om 16:44

Ik ben fan van Klopp. Ik had nooit wat met Liverpool, die kochten altijd gewoon voor belachelijke hoeveelheden geld allemaal spelers die niks bereikten, met Carroll als dieptepunt. Maar toen Klopp kwam was ik gelijk enthousiast. Zonder flauwe woordgrap te willen maken klopt het nu gewoon bij Liverpool. Het toont in mijn ogen ook aan dat clubs beter 25 miljoen in de juiste trainer kunnen steken, dan 50 miljoen in een willekeurige goede voetballer.

Psg was idd de mindere vd twee. Het speelde wel zonder Verratti en Alves en kwam zo dus minder aan balbezit toe. Daarnaast is Liverpool uit Europees gezien een vd zwaarste wedstrijden. Vorig jaar tikte psg bayern zo vd mat in de poule fase met bijna hetzelfde team en gingen ze der weer af in de poulefase. Het gaat er niet om hoe je start maar hoe je eindigd, daar weet real madrid alles van in dit toernooi.

Grootste fout van PSG was het zo makkelijk (!!) verkopen van Matuidi, al helemaal wetend dat Motta bijna met pensioen zou gaan.. en ze missen ook nog Veratti.. als je ziet wat voor middenveld er tegen Liverpool stond.. om te janken..

Neymar en Mbappe direct met de grond gelijk maken door een slechte wedstrijd uit bij Liverpool. Lekker makkelijk, als je over meer talent bezit maar je werkt niet hard genoeg val je meestal altijd door de mand. “Hard work beats talent if talent doesn’t work hard enough”. Ik ben het mee eens dat Liverpool meer functioneert als een team en daarom ook terecht de 3 punten heeft gekregen. Combinatie van strijd, passie en thuisvoordeel waren hierin doorslaggevend. Klopp heeft zijn team gewoon beter op de rails en dat is Totaal geen schande aangezien het basis elftal van PSG dit seizoen nauwelijks heeft samengespeeld. Waarbij steunpilaren als Verrati, Alves en Kurzawa nog ontbraken. Tuchel heeft een uitdagende taak om het naar zijn filosofie om te zetten. Echter zal dat niet lukken na 5 a 10 wedstrijden en zeker niet tegen een ingespeelde machine zoals Liverpool die bij de Favorieten behoord voor de PL en CL

Tegen Liverpool waren Mbappe en Neymar ook gewoon slecht. Telkens rennen met de bal terwijl er 3 spelers vrij staan. Die hebben te veel bal verlies geleden op momenten waar je gevaarlijk kon worden. Je kon gewoon zien aan Cavani dat hij echt geiriteerd begon te worden..

Die Mbappe is ook een stuk minder na het WK.. Hij begint al vedette neigingen te ontwikkelen, en dat pas op z'n 19e. Hopelijk beseft hij zich dat hij nog een hele lange weg te gaan heeft om in het zelfde rijtje als Messi,CR7 etc te komen.

21 september 2018 om 16:43

Ohw Jee krijgen we dit weer! Hij is zelfs na het WK gewoon fenomenaal geweest! (competitie 2 wedstrijden 4 goals en 2 assist) en de laatste keer dat ik heb gecheckt hebben Messi en Ronaldo beide geen WK titel achter hun naam. Laat staan überhaupt zo beslissend zoals hij is geweest op een eindtoernooi. Ze hebben heel wat individuele prijzen gewonnen bij teams als Real en Barca waar voetballen veel makkelijker is. Reminder hij is 19 jaar!! Op basis van wat heeft hij vedette neigingen?
Hij is nooit een harde werker geweest of een constante afjager, terecht want hij heeft ze krachten nodig om het verschil te maken met zijn individuele klasse.
Tegen Liverpool was zijn team niet dominant genoeg omdat het middenveld werd overlopen door het harde werken van Henderson, Milner en Wijnaldum. Daar tegenover stonde Di Maria, Rabiot en Marquinhos. Die nog nooit als 3 mans middenveld hebben samen gespeeld, als resultaat hiervan werd de aanval van PSG de dupe! En aangezien ik op de tribune zat van Anfield was het toch Mbappe die de gelijkmaker op de rekeing nam, ondanks een onzichtbare pot.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Lille OSC4220
4.AS Monaco3610
5.Rennes368
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Ander HerreraMiddenvelder191
K. MbappéAanvaller1612
Pablo SarabiaMiddenvelder143
K. NavasKeeper150
M. KeanAanvaller149
M. VerrattiMiddenvelder130
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1286 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 8 3 3 1
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
Laatste voetbalnieuws

Koeman noemt Neymar en Mbappé na vraag over Messi: ‘Dan zeg ik 'ja''

Ronald Koeman kan niet zoveel met de vragen over de toekomst van Lionel Messi bij Barcelona. De Argentijnse spelmaker is reeds in verband gebracht met onder meer Paris Saint-Germain en Manchester...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren