Mourinho denkt aan rentree Depay: ‘Iedereen houdt van hem’

Donderdag, 20 september 2018 om

Memphis Depay mislukte in het verleden bij Manchester United, maar mogelijk keert de international van het Nederlands elftal in de toekomst terug op Old Trafford. De Engelse grootmacht bedong toen het Depay in 2017 verkocht aan Olympique Lyon namelijk een terugkoopclausule en manager José Mourinho sluit niet uit dat United daar in de toekomst gebruik van zal gaan maken.

Depay werd in de zomer van 2015 voor ongeveer 34 miljoen euro door Louis van Gaal naar United gehaald, maar de aanvaller slaagde uiteindelijk niet op Old Trafford. Hij speelde in anderhalf jaar tijd 53 officiële wedstrijden, waarin hij slechts 7 doelpunten en 6 assists wist aan te tekenen. Depay werd vervolgens begin 2017 voor een slordige zestien miljoen euro verkocht aan Olympique Lyon en daar presteert hij uitstekend.

In 75 duels voor de Franse grootmacht was de 24-jarige Depay goed voor 28 doelpunten en 28 assists. "Hij is in potentie een erg goede speler", wordt Mourinho donderdagavond geciteerd door onder meer de Daily Mirror. "Ik denk dat Van Gaal er destijds goed aan gedaan heeft hem te kopen. Hij kende hem van de nationale ploeg, Depay was jong en toonde op het WK van 2014 bij vlagen zijn kwaliteiten. Hij speelde goed in de Eredivisie. We weten dat de Nederlandse competitie niet vergelijkbaar is met de Premier League, maar hij liet goede dingen zien."

"Daarom denk ik dat Van Gaal en Manchester United er destijds goed aan gedaan hebben hem te kopen", vervolgt de Portugese coach. "Hij is in achttien maanden tijd uiteindelijk niet geslaagd, maar hij is nog steeds erg jong. Ik denk dat het voor Manchester United belangrijk is om de volledige controle te houden over dit talent. We hopen dat hij zeer, zeer goed speelt voor Lyon. Waarom zou hij op een dag niet terugkeren? Iedereen hier houdt van hem."


Poll

Zie jij Memphis Depay op een dag terugkeren bij Manchester United?


Gerelateerd

61 reacties (laatste reactie door edo)

Rooney houdt denk ik niet van hem

20 september 2018 om 22:19

Rooney is gewoon jaloers, hem staat zo'n mooie hoed nietðÿ˜‰

20 september 2018 om 23:17

Niet alleen daarom, het voetbal onder Mourinho is ver te zoeken en zal Memphis niet tot zijn recht komen

21 september 2018 om 01:04

Die twee gaan elkaar ook wat betreft persoonlijkheid niet liggen. Volgens mij is Mourinho niet zo van wat extravagante, aanwezige persoonlijkheden, wat Depay wel is.

20 september 2018 om 22:33

Oh, denk het wel hoor. De meeste voetbalsites, waaronder VZ, liet de laatste zin uit het interview met Rooney weg. "But Memphis is a lovely lad and it’s good to see things going well for him now.” Geeft het interview wel een andere lading.

21 september 2018 om 06:43

Maar Rooney is niet daar

Heerlijke reactie. Alleen ik denk niet dat Memphis terug zal keren.

Probeer eerst maar Martial en dergelijke bij te houden en te ontwikkelen. Probeer Depay maar lekker te paaien.

21 september 2018 om 07:22

Depayen? Sorry het is nog vroeg...

21 september 2018 om 07:31

Hahaha, in de avond is die ook grappig.

Manchester united is een prachtige club maar niet met Mourinho als coach.

20 september 2018 om 22:45

Zo! Je populaire uitspraak is weer gedaan. Leuke one liner is weer uitgedeeld.
Nu kun je heerlijk slapen.

20 september 2018 om 23:30

Populair omdat wat hij zegt wel waar is.

21 september 2018 om 00:09

Nee hoor, ik noem 1 feit op en daar heb je geen ellende lange verhalen voor nodig.

21 september 2018 om 01:36

Denk dat 90% het met janta eens is

21 september 2018 om 07:34

Ook al ben je het niet eens met zijn uitspraak omdat je bijvoorbeeld Mourinho wel een geschikte coach vind, maar als je het afzet van het united van sir alex ferguson ken je niet om de uitspraak van janta heen. Persoonlijke mening hè.

21 september 2018 om 07:34

Zo MoniqueVerschoor iets van de pot verwijt de ketel.... hij heeft gewoon gelijk. En dat was bij Real ook al het geval. Een club die Mourinho aantrekt verliest tegenwoordig direct veel sympathie.

21 september 2018 om 10:56

@moniquevers

We weten ondertussen al dat je een echte Mourinho fan bent, maar eerlijk is eerlijk, United is gewoon verschrikkelijk onder Mourinho. Hij faalt enorm hard op dit moment.

21 september 2018 om 11:39

En ieder jaar weer vraagt hij om versterkingen dat United 100derden miljoenen kost.

Zou een interessante terugkeer zijn. Zou hij mentaal wel gegroeid zijn, kan mij namelijk herrineren dat sommige spelers zijn gedrag niet zo prettig vonden. Zou hij mentaal ook gegroeid zijn? Ben benieuwd.

Als Depay een beetje hersens heeft keert die niet terug bij United.. stijl van Mourinho past niet bij Depay clubs als City, Liverpool, Chelsea en Tottenham vind ik beter bij hem passen. Hij heeft zijn transfer naar Lyon door een speciaal bureau laten uitzoenen.. die hebben met Lyon zeker en goede keuze gemaakt qua speelstijl etc. Wellicht verstandig voor Depay om die mensen gewoon nogmaals in te schakelen.

20 september 2018 om 22:33

Ah nice, een detail waar ik niets vanaf wist.. Kan je me meer vertellen over dat bureau en hoe ze dat hebben bijgehouden (of iets in die koers)? Vind dat best interessant om te weten

20 september 2018 om 22:39

@wazza

https://www.vi.nl/nieuws/databasebureau-adviseerde...

21 september 2018 om 04:49

Thanx Edo! Kan helaas alleen niet de hele link kopiëren maar ik ga eens op onderzoek uit

20 september 2018 om 22:34

Waarom vind je Depay niet bij Mourinho passen eigenlijk? Lijkt mij juist een speler waar hij graag mee werkt.

20 september 2018 om 22:36

Zo'n terugkoop clausule is een beetje schimmig wat mij betreft. Lyon zal dan akkoord moeten gaan met een bepaald bod van United. Dat lijkt me duidelijk. Maar Memphis lijkt me nergens toe verplicht te zijn. Zou interessant zijn om te zien wat er gebeurt als United hem wil, maar hij zelf niet terug wil.

21 september 2018 om 02:59

Kan me moeilijk voorstellen dat de ijdele Depay niet nog eens op het grote podium wilt staan. En ik zie Madrid/Juve/City/Barca niet voor hem komen. Heel misschien Bayern die met halfbejaarde vleugels spelen, maar dat niveau trekt ie niet denk ik.

21 september 2018 om 10:15

Hij speelt de laatste tijd vooral als spits.

21 september 2018 om 13:59

@john Terry

Depay zal zeker op het grote podium willen, maar ik betwijfel of hij dat bij United zal willen. Er zijn andere clubs op dat niveau, waar het veel beter mee gaat en waar het geen slangenkuil is. En daar heeft hij dan geen verleden mee. Als ik hem was zou ik bij zo'n andere club willen spelen, Liverpool, Tottenham, of een club op dat niveau buiten Engeland. De echte top 4-5 clubs van Europa zie ik ook niet komen, maar direct daar achter kan hij best slagen, mits hij die club goed uit kiest, zoals hij met Lyon ook heeft gedaan.

20 september 2018 om 22:47

T is natuurlijk ook de vraag hoe lang Mourinho daar nog zit. Stel de Zidane geruchten zijn waar, geeft dat toch weer stof tot nadenken.

20 september 2018 om 22:49

Grappig. Al de zoveelste keer dat ik een analist op vz het zie hebben over " de stijl van Mourinho".
Kan iemand mij ff uitleggen wat deze beruchte stijl precies in houdt?

En hoe het toch komt dat deze stijl blijkbaar wel kon zorgen voor het feit dat spelers als C.Ronaldo, Ozil, Millito, Sneijder, Drogba, Lampard de beste fase uit hun carrière gekend hebben, om maar een paar nobody's te noemen...

20 september 2018 om 23:53

Omdat hij als persoon verandert is en echt echt echt weinig gepresteerd heeft de laatste jaren. Ook een premier league met chelsea winnen stelt niet veel voor. ( vaak echt mooi materiaal net als bij inter, real) ook is de speelstijl nu achterhaald. Dus daarmee bedoel ik de typische twee controleurs en dan met name grpte wedstrijden alleen willen vontroleren n niet aanvallend domineren en kansen uitcalculeren en niet heerlijk voetballen n puur op instinct. Alles heeft een patroon. Daarom ist saai. Van Gaal had hier ook een handje van.

21 september 2018 om 01:58

De speelstijl van Van Gaal en Mourinho zijn toch behoorlijk verschillend? Van Gaal speelt eigenlijk altijd hetzelfde spel, op balbezit op eigen helft en lanzaam combinatievoetbal, Mourinho speelt ofwel ietwat chaotisch aanvallend ofwel geeft de bal weg en parkeert de bus.

21 september 2018 om 04:22

Mourinho is geen trainer voor de lange termijn dat zie je terug bij alle clubs waar hij langer dan 3 seizoenen is geweest.. dan is simpelweg de chemie op tussen spelersgroep en Mourinho.. dat zag je bij Chelsea bij real en nu bij united.. dit is iemand die met afbraakvoetbal (want het voetbal dat bijv guardiola speelt zal je hem nooit zien spelen). Zijn parkeer de bus na 1 of 2 doelpunten te hebben gemaakt is nu achterhaald. Terwijl hij bij van gaal in de leer is geweest bij barca zie ik geen voetbal a la van gaal terug bij hem

20 september 2018 om 23:32

Mooi man, vier clubs met vier verschillende speelstijlen noemen...

Wat is het mooi als hij gecoacht word door Zidane. Mede door Zidane hebben Casemiro en Isco zich rapid kunnen ontwikkelen.

Zie Depay zeker nog wel een stap vooruit maken in de toekomst en waarom dan niet bij United? De stap vanaf PSV was duidelijk te groot maar hij zet bij Lyon echt stappen voorwaarts (ook terug te zien bij Nederlands elftal). Vind hem ook wel bij Mourinho passen, goed in de counter, balvast en kan individueel een wedstrijd open breken met acties en vrije trappen. Er is wel wat weinig ruimte in de selectie voor hem dus kan hij beter ergens anders aan de slag, misschien dat een Spurs of een Italiaanse (sub)topclub hem kan halen.

Iedereen houdt van hem ?
Hoe kom je er op........

21 september 2018 om 04:23

Hij is ook heel geliefd bij de supporters van united .. kijk voor de grap eens op insta hoeveel supporters hem een warm hart toedragen

Ik zou hem bij Arsenal wel willen zien. Heeft het karakter en nu ook de prestaties om zo'n selectie een flinke boost te geven. Zal toch niet gebeuren, maar hopelijk krijgt Memphis een nieuwe kans in de top.

20 september 2018 om 22:48

Vind het zelf heel lastig om depay in te schatten. Vond hem bijvoorbeeld gister heel goed spelen tegen city maar arsenal lijkt me dan net iets te hoog gegrepen ofso. Misschien een napoli ofso

20 september 2018 om 22:48

Zo goed is Arsenal niet meer hoor haha, dus opzich zal het best kunnen voor Depay.

20 september 2018 om 23:04

Best wel raar wat je zegt want ik schat Napoli namelijk hoger in dan Arsenal. Depay zou niet alleen bij Arsenal passen maar zelfs bij een Chelsea zou hij niet misstaan. Hij heeft zich echt ontwikkeld bij Lyon en is klaar voor een stap vooruit.

20 september 2018 om 22:48

Op welke positie dan? Hij lijkt mij ook een goede aankoop, maar dan wel voor op de flank eigenlijk.

22 september 2018 om 09:01

Spits. En dan een Lozano/Bergwijn/Zaha voor links en een Berardi voor rechts. Of Nelson een kans geven. In zo'n situatie was een Walcott eigenlijk ook handig geweest.

Maar je moet je gehele aanval omgooien, maar dat vind ik niet erg. Ben het een beetje zat dat we alleen maar middenvelders en spitsen op de flanken gooien.

Man United heeft wat met oud spelers terug halen die toen ze nog voor hun speelde niet goed genoeg waren.

21 september 2018 om 02:00

Hebben ze dat ooit gedaan dan? Alleen Pogba is teruggehaald en die vertrok niet omdat-ie te slecht was.

21 september 2018 om 09:12

Die lieten ze waarschijnlijk gaan om dat die te goed was, was zeker niet te houden. Als ze het op dat moment wel in hem zien zitten dan hadden ze hem wel gehouden en niet een aantal jaren later voor meer dan 100 miljoen terug kopen.

21 september 2018 om 13:03

Ze lieten hem niet gaan, hij liep uit zijn jeugdcontract en tekende al bij Juve voordat United een voorstel kon doen. Is toch vrij uitgebreid in t nieuws geweest?

Als die terugkoopclausule voordelig is moeten ze het gewoon doen. Dan haal je een topspeler voor "relatief" weinig geld, anders moet je iemand kopen die dubbel zoveel kost.

Als ik Memphis was zou ik zeker niet terug gaan veel te veel concurrentie Memphis moet voor zijn ontwikkeling juist veel spelen hij doet het nu goed bij Lyon dus waarom weggaan??

Momenteel schaar ik Ol.Lyon tot een van de absolute Europese topclubs met veel ambities en potentie.
Uit winnen van City zal niet zomaar voor elke club vergeven zijn zelfs niet voor bv. een Real of Bayern.
Depay is een van de pilaren waar het succes op gebaseerd is.
Het succes van Real is niet gebaseerd op de inbreng van Ronaldo, evenmin als het succes van Juventus...in dat licht bezien heeft Depay een veel grotere en onschatbare invloed op de uitmuntende prestaties van de club en ongelofelijk onderschat.
Het is daarintegen normaliter geen kunst om een top elftal te creëren met als fundament een onbeperkt financiële platvorm zoals PSG of Real.
Net zoals de ongekend grote prestatie van Ajax om uit het niets te ontwaken tot een zeer gezonde onderneming met grote potentie en de ambities om op de kort middenlange termijn uit te groeien tot weer een absolute Europese topclub, bij akte.

Onder de huidige omstandigheden overigens zou ik Depay niet adviseren om terug te keren, ongeacht trainer Mourinho.
Mijn keuze en advies nog even aanblijven op termijn Liverpool...en afsluiten bij Real.

En dan als linksback moeten spelen in jouw filosofie? Hij is op zijn plek bij Lyon en speelt voor een mooie, grote club waar hij tot zijn recht komt en ook iedereen van hem houdt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool6544
5.Arsenal5016
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

797 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Olympique Lyon 25 5 4 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
2015/2016 Manchester United 29 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Memphis kan een van de drie beste spelers van de wereld worden’

Memphis Depay was afgelopen seizoen, verspreid over alle competities, nog goed voor 22 doelpunten namens Olympique Lyon, maar in de huidige voetbaljaargang blijf hij vooralsnog steken op 6 treffers. De aanvaller...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 februari
Voor Saúl Ñíguez is het Champions League-duel van Atlético Madrid met Juventus een kans om zichzelf in de kijker te spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren