Duits toptalent biedt tegengeluid: ‘Özil heeft veel gedaan voor Duitsland’

Dinsdag, 21 augustus 2018 om

Kai Havertz geldt als een van de grootste talenten van Duitsland en hoopt zich in de nabije toekomst in de kijker te spelen bij bondscoach Joachim Löw. De pas negentienjarige middenvelder is al bijna twee seizoenen lang een vaste waarde bij Bayer Leverkusen en wijst Mesut Özil dinsdag in gesprek met Spox aan als rolmodel.

Havertz weigert in te gaan op de controverse die de creatieveling recentelijk heeft veroorzaakt. Özil ging voor het WK van deze zomer op de foto met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, waarna hij onder vuur kwam te liggen in Duitsland. De Arsenal-ster zette na het WK een punt achter zijn interlandcarrière, vanwege vermeend racisme bij de Duitse voetbalbond. "Ik wil het slechts hebben over het sportieve gedeelte. Zijn voetbalkwaliteiten staan voor mij buiten kijf", laat Havertz optekenen.

"Hij is voor mij altijd een speler geweest waar ik graag naar kijk. Ik zou graag het pad van Özil bewandelen. Mesut Özil is echt een geweldige speler, die veel gedaan heeft voor de nationale ploeg van Duitsland en zijn clubs", vervolgt de middenvelder van Bayer Leverkusen. Havertz neemt ook de ontwikkeling van Leverkusen-ploeggenoot Julian Brandt als voorbeeld. Laatstgenoemde behoorde tijdens het WK in Rusland onverwachts tot de selectie van Löw. "Maar ik zou hem eerder een vriend noemen dan een rolmodel."Gerelateerd

22 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

Ik begrijp niet waarom Turkije op dit moment het gouden eitje is..?! Overal op het nieuws en media gaat het maar door over Turkije. Eerst waren het de slaven die als zondebok waren gekozen daarna de joden en nu de moslims. En met name Turkije nu Marokko geen hot nieuws meer oplevert. Dan maar Erdogan bashen of in dit geval Ozil. Als vrijheid in Duitsland voor iedereen geld, waarom mag Ozil dan niet die vrijheid gebruiken en met Erdogan op de foto. Of geld die vrijheid niet voor bepaalde soorten omdat ze van een andere “minder” etniciteit zijn? Deze wereld is echt kapot aan het gaan. Ozil is een van de beste 10’s die Duitsland ooit heeft gehad. Hij had wel wat meer respect verdiend

22 augustus 2018 om 02:15

@acqua_di_gio

Wanneer je als speler van Duitsland vlak voor een Wk met een dubieus staatshoofd op de foto gaat dan is dat gewoon niet zo handig. Ik snap niet waarom je gelijk het op etniciteit of wat dan ook wil gooien.

En dat Turkije zo in het nieuws komt hebben ze vooral zelf een flinke hand in:
- Olie gekocht van Is
- Corruptie
- Journalisten opgepakt
- Censuur
- Coupe poging die waarschijnlijk nep was
- Conflicten zoeken met o.a. Nederland, Duitsland en de V.s.
- Etc.

Dat calimero gedrag siert je niet echt op deze manier.

22 augustus 2018 om 07:18

Ga eerst al jou zogenaamde feiten goed nakijken voor je zulke uitlatingen doet @eazy-e

22 augustus 2018 om 08:38

Beetje Eazy dit te roepen snotaap.....zoals je ziet is het maar politiek en drinkt , luncht de president van Turkije met heel Europa? Dus wie is hier fout, hypocriet??? Bepaalt jullie zgn redder usa de economie, kleur, geloof vd hele wereld. Nee je zal maar wat tegen de usa zeggen want anders ben je bang dat je Apple, hp toestellen worden afgepakt....dus lul niet slap. En nee ik ben geen Erdogan man, believe me!!! Realiteit

22 augustus 2018 om 11:10

Hoezo wat is er mis de uitlatingen van Eazy?
Hij zegt ook niet dat Ozil fout is, hij zegt alleen dat het onhandig is. Tuurlijk moet Ozil het zelf weten, tuurlijk mag Ozil Erdogan aanhangen, maar het is gewoon wel onhandig, dat moet je toch met hem eens zijn?!

Ik ben een tegenstander van Erdogan, maar ik zal Ozil er niet om veroordelen. Het is zijn keuze. Maar je kunt toch aanvoelen dat veel mensen op zo'n foto heftig reageren. Moet je kijken hoe heftig jij al reageert op een comment op Voetbalzone taatje66.

22 augustus 2018 om 16:18

Het boeit mij totaal niet wat er allemaal daar in Turkije gebeurt. Ik heb het over dat zogenaamde vrijheid in Europa! Als wij zelfs zo vrij zijn om elkaar te beledigen en zelf mogen bepalen wat wij doen en laten. Wie ben jij dan om Özil te beoordelen? En ik las net dat Turkije de Koerden aanvalt. Volgens mij hebben de Koerden juist nu meer vrijheden in Turkije dan ooit tevoren! Zelfs begrafenissen van pkk terroristen bezoeken terwijl je nota bene in het Turkse parlement zit als volksvertegenwoordiger. Hoe hypocriet is dat dan?! Het is zo funest om al die Turkije haat hier te lezen terwijl dit een sportapp hoort te zijn. Lijkt wel meer op FB tokkies site waar iedereen maar gelooft wat die NOS correspondent in Turkije vertelt op over Turkije. Nederland loopt echt mijlen ver voor als je het vergelijkt met Turkije. Dat heb ik deze zomer maar weer eens live bevestigd gekregen in Turkije, maar we gaan wel heel leuk op vakantie naar dat land wat o zo slecht is en zo corrupt is en je zomaar in de gevangenis beland toch EAZY koerd?!

22 augustus 2018 om 06:23

Voetballers moeten gewoon slimmer zijn en zich ver van politiek houden. In Turkije zitten momenteel tienduizenden mensen vast zonder dat ze een proces gehad hebben. Ook voert Turkije een dicutabele oorlog tegen de Koerden in Irak en Syrie.

Het is dan gewoon niet slim om met Erdogan op de foto te gaan. Ozil staat het uiteraard vrij om het toch te doen, hij wordt niet gearresteerd omdat hij het doet, maar heel veel mensen kotsen hem er wel voor uit. Net zoals Ozil het recht heeft om Erdogan te willen ondersteunen door met hem op de foto te gaan, hebben die mensen het recht om hun afschuw daarover uit te spreken.

Het beste voor een voetballer is gewoon om zich niet met politiek te bemoeien. Voor je het weet wordt je zoals Ozil misbruikt als propaganda en dan krijg je een hoop over je heen.

22 augustus 2018 om 07:38

Ga fietsen man.. Als je een andere achtergrond hebt in Duitsland, dan krijg je, net als hier in Nederland, precies dezelfde kansen als iemand met een Duitse/nederlandse achtergrond. Als Huntelaar op de foto zou zijn gegaan met Erdogan, dan was ook heel Nederland in rep en roer.

Ik geef Ozil gelijk in het feit dat men de slechte prestaties van de nationale ploeg leek te wijten aan die foto, maar voor de rest vind ik al dat racisme gejank een beetje vergezocht. Dat jij ook al over een 'minder etniciteit' (goed Nederlands) begint, geeft maar weer aan verwaand sommige mensen zijn...

22 augustus 2018 om 08:27

Oja, waar was Nederland toen Van Persie, Sneijder en Kuyt op de foto gingen met Erdogan? Geen rep en roer gemerkt hoor. Jammer dat ik geen foto’s kan plaatsen hier anders had ik je die foto’s even laten zien.

22 augustus 2018 om 08:58

Je moet het wel in het juiste perspectief plaatsen, destijds was Erdogan nog lang niet zo omstreden als nu. Dat was nog voor de verzonnen coup waarbij duizenden mensen onterecht zijn vastgezet, en nog voordat hij al die schandalige uitspraken over onder andere Nederland en Duitsland gedaan had. Als ze dit vandaag de dag hadden gedaan, hadden ze ook bakken met kritiek gekregen..

22 augustus 2018 om 09:24

Echt goed gereageert gozer di gio

Ik begrijp niet waarom Turkije op dit moment het gouden eitje is..?! Overal op het nieuws en media gaat het maar door over Turkije. Eerst waren het de slaven die als zondebok waren gekozen daarna de joden en nu de moslims. En met name Turkije nu Marokko geen hot nieuws meer oplevert. Dan maar Erdogan bashen of in dit geval Ozil. Als vrijheid in Duitsland voor iedereen geld, waarom mag Ozil dan niet die vrijheid gebruiken en met Erdogan op de foto. Of geld die vrijheid niet voor bepaalde soorten omdat ze van een andere “minder” etniciteit zijn? Deze wereld is echt kapot aan het gaan. Ozil is een van de beste 10’s die Duitsland ooit heeft gehad. Hij had wel wat meer respect verdiend

Zo hoort het ook. Voetbal en politiek moeten gewoon gescheiden blijven. Ken deze jongen eerlijk gezegd niet, omdat ik de Bundesliga niet echt volg de laatste jaren, maar als hij echt zo goed is zal ik hem vast wel opmerken dit seizoen. Vind de Bundesliga de laatste jaren een beetje saai en totaal niet spannend als het gaat om de titel. Om de plekken 2-4 en onderin is het vaak wel erg spannend. Schalke vond ik altijd wel een mooie club net als HSV, dus kijk ik er naar uit om eerstgenoemde weer in actie te zien in de CL dit jaar. Is alweer een tijd geleden en ze hebben een aantal leuke spelers waaronder Harit en Mendyl die pas is aangetrokken. In ieder geval blij om ze in de CL te zien en dat geldt ook voor Valencia waar ik ook wel een zwak voor heb. Verder ben ik ook blij dat Inter weer actief is in de CL en als PSV en Ajax ook CL voetbal halen word het toch wel een CL seizoen om naar uit te kijken zonder een echte topfavoriet.

Blijf lekker doorreutelen over die stompzinnige foto en alles wat daar aan is opgehangen.
We zitten een seizoen verder volgens mij.

22 augustus 2018 om 06:26

Kan je nagaan wat de gevolgen ervan zijn als je als voetballer op de foto gaat met een controversieel politiek figuur. Als voetballer moet je gewoon slimmer zijn en dat niet doen. Al die negatieve publiciteit, publiek dat zich tegen je keert, sponsor contracten die opgezegd worden. Het geeft echt een hoop gedoe en dan wordt het erg lastig om je op het voetbal te concentreren.

Hoop niet dat hij precies hetzelfde pad gaat belopen😂

22 augustus 2018 om 01:42

Is er iets mis met een carriere bij onder meer Real Madrid, Arsenal en international van het Duitse Nationale team. Een wereldbeker achter zijn naam en nog meer prijzen. Snap niet waarom Havertz niet hetzelfde pad zou willen belopen

Özil heeft Duitsland belachelijk gemaakt door met Erdogan te poseren vlak voor het Wk.
Ik heb Turken in Nederland ontmoet die journalist waren in Turkije, maar op tijd zijn weggegaan, en waarvan nu al hun collega's achter de tralies zitten. Die man heeft letterlijk honderdduizenden mensen opgesloten omdat ze een geluid vertegenwoordigden dat niet volkomen met zijn eigen politieke boodschap overeenkwam; leraren, journalisten, ambtenaren, politieagenten... Tegelijkertijd heeft hij dan ondanks zijn eigen werkwijze nog het lef om anderen, zelfs complete volken, zoals het Nederlandse, fascistisch te noemen...
Het is zonde dat die figuur zo'n mooi land helemaal verpest, want het kan nog maar één kant op gaan daar, en dan gaat zo'n vent als Özil, tegen wie veel Turks-Duitse jongeren opkijken omdat hij een succesvolle voetballer is, lekker met hem op de foto staan poseren. Dan laat je je gewoon gebruiken, of je bent werkelijk zo stupide dat je de man steunt, en je draagt in beide gevallen bij aan de destructie van je land van herkomst, en maakt ook nog Duitsland, dat terecht kritisch is tegenover Erdogan, compleet belachelijk.
Ik heb er geen sympathie meer voor.

22 augustus 2018 om 09:40

Haaaahahahaha wat een onzin sla jij uit hoogindeconcen de duitse regering en europa zijn zwaar maar dan ook zwaar hypocriet ze verdienen jaarlijks miljarden euros aan turkije en met name duitsland hahahaha ze moeten iemand als zondebok aanwijzen zodat europa zijn gang kan gaan op andere vlakken in de wereld zoals het steunen van onzinnige oorlogen. En volgens mij zijn de smerigste oorlogen en sneaky daden door europeanen en duitsland is er 1 van 2de wereldoorlog😤 nog in hetgeheugen .en turkije die als enigste terwereld geen staatsschuld heeft is de pineut strategisch gelegen evonomisch sterk produceerd alles zelf , ja en dat mag niet hee😉 je moet een slaaf blijven .stelletje hypocriet de grootste oorlogen waren toch de westerlingen 😉 wo1 wo2 vietnam korea slachting indianen alle oorlogen in afrika door italianen belgen fransen en natuurlijk de nederlanders indonesie. Dus erdogan is zeker zeker een lieverdje geloof me

22 augustus 2018 om 13:15

Tja, als jij ter verdediging van Erdogan over de Tweede Wereldoorlog gaat beginnen dan denk ik dat ik er niet zoveel aan toe hoef te voegen, je hebt jezelf al een beetje voor paal gezet. Ik snap niet wat de misdaden van Duitsland of andere Europese landen te maken hebben met het feit dat Erdogan een fascist is. Ik wil zelfs best van je aannemen dat 'de westerlingen' hypocriete en oorlogszuchtige genocideplegers zijn hoor, maar dat verandert helemaal niets aan wat ik over Erdogan zei. Jij denkt dat je hem verdedigt door te beginnen over wat anderen in het verleden gedaan hebben?

Het is maar net hoe je naar Erdogan kijkt. Over bv Kim Jung-Un is vrijwel iedereen het eens, dus die gebruik ik even als voorbeeld: wat zouden wij ervan vinden als bv Van Dijk of Memphis op de foto zou gaan met Kim? Ik denk dat iedereen daar schande van zou spreken. Laten we van VZ geen politiek forum maken. Je mag van Erdogan vinden wat je wilt. Maar dat je negatieve reacties riskeert wanneer je met hem op de foto gaat, tja, dat is dus wel heel duidelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayer Leverkusen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

1 fan
Middenvelder, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Bayer Leverkusen 22 9 1 0
2017/2018 Bayer Leverkusen 30 3 3 0
2016/2017 Bayer Leverkusen 24 4 2 0
2016/2017 Bayer Leverkusen U19 9 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

UEFA Europa League: uitslagen en de volledige loting voor de achtste finales

Inmiddels heeft de loting voor de achtste finales van de Europa League plaatsgevonden. De heenwedstrijden worden op 7 maart afgewerkt, terwijl een week later de returns op het programma staan. Hieronder...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 23 februari
Saúl Ñíguez heeft nu ook een optie in eigen land, naast Juventus, Manchester City en Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren