AZ maakt miljoenen over aan PSV: ‘Hij zal hier veel wedstrijden spelen’

Dinsdag, 14 augustus 2018 om

Albert Gudmundsson ruilt PSV per direct in voor AZ. De aanvaller heeft de medische keuring in Alkmaar met succes doorlopen en heeft zijn krabbel gezet onder een vierjarig contract. PSV houdt volgens het Eindhovens Dagblad circa twee miljoen euro over aan de transfer en heeft bovendien een doorverkooppercentage bedongen.

Omdat Gudmundsson zijn aflopende contract bij PSV niet wilde verlengen, was de regerend kampioen bereid om mee te werken aan een transfer. De 21-jarige IJslander kwam in 2015 over van sc Heerenveen en speelde vorig seizoen nog negen wedstrijden in de Eredivisie voor PSV. Onder Mark van Bommel had Gudmundsson geen uitzicht op veel meer speeltijd.

Bij Jong PSV maakte de international wel indruk: hij kwam in totaal tot 63 wedstrijden in de Eerste Divisie, waarin Gudmundsson 28 keer scoorde en 14 doelpunten voorbereidde. In het eerste elftal moest hij echter Hirving Lozano, Steven Bergwijn, Donyell Malen en Gastón Pereiro voor zich dulden. Een verhuur zag hij niet zitten en dus werd Gudmundsson verkocht.

“Ik ben heel blij dat ik hier getekend heb en kan niet wachten tot ik op het veld sta”, zegt de aanvaller op de clubsite van AZ. “Ik heb voor AZ gekozen omdat ze me al langer volgen en omdat ze aanvallend voetbal spelen. Er zijn hier bovendien al veel IJslandse spelers geweest die het goed hebben gedaan. Met een paar van hen heb ik gesproken en ze waren positief over AZ.”

“Albert is een creatieve, technisch vaardige en snelle speler die heeft bewezen dat hij op verschillende posities in de aanval kan spelen”, reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts. “Wij hebben hem al sinds zijn tijd bij sc Heerenveen op onze lijst staan. Op het moment dat Albert bij ons zijn niveau haalt, zal hij veel wedstrijden gaan spelen.”


Poll

Gaat Albert Gudmundsson slagen bij AZ?


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door binny)

Wens hem het allerbeste toe, de concurrentie op de flanken bij PSV is heel groot waardoor hij niet de gewenste minuten kreeg. Hoop hem ooit nog eens terug te zien in het shirt van PSV. Goede versterking voor AZ.

Ik blijf dit alsnog jammer vinden. Deze jongen heeft echt wel potentie om PSV 1 te halen. We hebben alleen een luxeprobleem met Lozano, Bergwijn en Pereiro. En dan heb ik niet eens talenten als Malen, Gakpo en Mauro genoemd waarvan de eerstgenoemde hem al heeft ingehaald en de laatste twee ook aantoonbaar beter worden. Ik hoop dat PSV een goede doorverkooppercentage heeft bedongen aangezien ik ervan overtuigd ben dat hij waarschijnlijk een leuke som zal opleveren in de nabije toekomst.

Veel succes Albert!

14 augustus 2018 om 18:25

Toch zag Van Bommel meer in Malen en Gakpo dan deze jongen. Zal niet voor niets zijn. Desalniettemin veel succes bij AZ.

14 augustus 2018 om 18:47

Ik vind het opvallend dat iedereen toch mauro blijft noemen als concurrent op de vleugel. Oké, hij kan er uit de voeten, maar Mauro is toch meer een aanvallende middenvelder dan een buitenspeler.

14 augustus 2018 om 19:15

Gudmundsson kan ook als aanvallende middenvelder uit de voeten. Ik vind hem daar eerlijk gezegd beter dan als vleugelspeler. Hij heeft geen explosiviteit wat naar mijn mening een fysieke aspect is die wel aanwezig moet zijn in het moderne voetbal. Ga maar eens na wie de meest succesvolle vleugelspelers zijn en dan valt je een ding op: ze zijn allemaal explosief. Hazard, Reus, Ronaldo in zijn hoogtijdagen, Sané, Willian etc.

14 augustus 2018 om 19:21

Mauro is voor op dezelfde positie als Pereiro.

14 augustus 2018 om 18:55

Ik snap echt voor geen meter dat je kan zeggen dat de andere talenten aantoonbaar beter Kunnen worden. Ik ga regelmatig kijken op de herdgang en naar trainingen en een ding is duidelijk PSV gaat hier spijt van krijgen. Ik ben ook zeer benieuwd hoe vaak jij gakpo hebt zien spelen oa in de jeugd. Want Albert is dus echt wel een stuk beter. Vind het zeer raar dat PSV hem zo weinig kansen heeft gegeven. Ik denk dat AZ hier echt een goede speler aan heeft. Ven laatst nog gaan kijken op de training. Albert maakt acties die er toe doen, waar je wat aan hebt. Nee het zal geen speler worden die heel veel energie legt in het veroveren van de bal tijdens trainingen (misschien zou die dat wel doen in wedstrijden van het eerste). Maar acties waarbij je een verschil kan maken zijn heel wat waard. Nogmaals; zeer slecht beleid van PSV mbt deze jongen. Eeuwig zonde

14 augustus 2018 om 19:09

Trainingen... Gudmundsson doet alles op een veelste lage tempo. Mooie aanname om daarna net als Ramselaar de bal vier kleine tikjes te geven voordat hij er wat mee gaat doen. Bij wedstrijden waar Jong PSV niet rond de zestien van de tegenstander speelt zie je hem nooit. Heeft weinig loopvermogen, snelheid en fysiek, dat zag je duidelijk in de uitwedstrijd tegen Sparta. Waar hij serieuze minuten en een kans kreeg. Zegt genoeg dat PSV lang afwachtte om hem een nieuw contract te geven.

14 augustus 2018 om 19:33

Denk dat je weinig hebt gekeken. Is totaal niet waar wat je zegt. Speelt vele malen directer dan ramselaar daarnaast heeft hij een redelijk tot goede dribbel waar je dan ook gebruik van moet maken. En hij beschikt over scorend vermogen.

Jammer dat hij het niet heeft gehaald en jammer dat hij niet wilde bijtekenen.
Maar veel succes bij AZ, maar niet tegen ons he?

Prima transfer voor alle partijen. Weet iemand wat het doorverkooppercentage is?

14 augustus 2018 om 18:26

Daar zal je nooit achterkomen bij AZ ,de transfersom en doorverkooppercentage blijft achter gesloten deuren in samenspraak met de verkopende of kopende club.

14 augustus 2018 om 18:34

Ik vind 2 miljoen vrij fors dus lijkt me sterk dat het meer dan 10-15% is.

Super goede versterking voor AZ die eenmaal op niveau echt een aanwinst zal zijn in de voorhoede.
Benieuwd hoe de vaste voorhoede er straks uit gaat zien aangezien je Idrissi, Johnsen, Rotariu, Boadu, Stengs en nu dus Gudmundsson hebt.
Met Vejinovic er straks ook nog bij en een fitte Wuytens ipv Vlaar kan het weer een mooi seizoen worden in Alkmaar.

14 augustus 2018 om 18:51

Alleen helaas te laat om de eer in Europa hoog te houden. Niet lullig bedoeld.

14 augustus 2018 om 19:02

Ach ja....achteraf is het te laat uiteraard en een lichtelijk schande, ook al weet iedereen dat Kairat volop ingespeeld is en Nederlandse clubs net uit de voorbereiding komen.
Duur leer momentje voor volgend jaar, mochten we weer Europees voetbal halen.

14 augustus 2018 om 20:54

Duur leermomentje die de Nederlandse clubs elk jaar weer krijgen. Denk dat we het nooit leren.

15 augustus 2018 om 06:31

Nou, maar laten we preciseren dat dit voor AZ (in tegenstelling tot andere clubs helaas) echt uitzonderlijk was hoor.

Basisspeler voor alle eredivisieclub buiten de top om. Jammer dat ie weggaat!

Nou nou miljoenen. Gaat om krap 2 miljoen. Kop doet wel wat meer vermoeden.

14 augustus 2018 om 19:41

Andere bronnen hebben het over 1,5 a 2 miljoen. Dan valt het wel mee... jahanbaksh was rond de 2,2 en gudelj 3 dus als dat Eem voorteken is ;-)

14 augustus 2018 om 23:00

Klopt bij miljoenen denk je aan 4-5 miljoen. 2 miljoen is letterlijk een paar miljoen en dan is de titel te sensationeel. On topic; goede versterking voor AZ!

Voor alle partijen het beste. Wij 2 miljoen, AZ blij met Gudmundsson.

Liet het altijd zien bij Jong Psv. Maar de kansen die die kreeg bij het eerste, liet die het nooit zien. Geen idee waarom, misschien was de druk te hoog voor hem. AZ gaat hier heel veel plezier aan beleven, als die daar doorbreekt.

Succes Albert in Alkmaar.

14 augustus 2018 om 18:56

Zoveel kansen heeft hij niet gehad.

14 augustus 2018 om 19:01

Ja maar de kansen die die kreeg, liet die het nooit zien. Volendam uit voor de beker bijvoorbeeld was die slechtste op het veld. Tegen Roda mocht die een halfuur invallen, liet die ook niks zien, tegen ADO mocht die in de basis starten, liet die het ook nooit zien.

Zal bij AZ vast wel doorbreken. Minder druk daar, dus kan die daar op zijn gemak door ontwikkelen. Nog een jaar Jong Psv, heeft die niks aan.

Ben heel erg benieuwd naar deze jongen! Als ik zo de reacties lees van verschillende PSV supporters hier op VZ dan mogen we best wat verwachten. Met Rotariu, Idrissi en straks Stengs heb je toch wel 4 veelbelovende spelers voor 2 posities. Wordt een mooie concurrentiestrijd verwacht ik zo.

14 augustus 2018 om 18:32

Ben bang dat AZ het niet gaat redden met alleen goede voorhoedespelers.. Vind het centrale duo veel te zwak.. Misschien dat ze beter naar een vervanger kunnen kijken van Vlaar?

14 augustus 2018 om 18:39

Weigelt en bergsma zijn gehaald voor de cv positie

14 augustus 2018 om 18:39

Helemaal mee eens! Op papier staat er nu echt een goed middenveld en goede aanval welke ook in de breedte sterk zijn. Backs zijn ook prima, maar dat centrale duo komt naar mijn mening veel te kort. Vlaar kan niet meer en Hatzidiakos komt simpelweg te kort. Met Bergsma en Weigelt zijn er wel 2 jonge jongens gehaald voor die posities, maarja dat is ook maar afwachten of die het niveau hebben. De terugkeer van Wuytens zou overigens ook al een stuk schelen..

14 augustus 2018 om 18:45

Wuytens is bijna weer terug van blessure leed en die zie ik de positie van Vlaar overpakken vermoed ik.
De laatste tijd krijgt hij terecht soms de bijnaam "ron Klaar" omdat hij nu eenmaal snelheid en wendbaarheid mist.
Met zijn ervaring en winnaarsmentaliteit is hij uiteraard een enorme aanwinst voor in de kleedkamer en tegen de "mindere" ploegen zal hij gerust wel mee kunnen maar tegen de top 5 ploegen valt hij echt buiten de boot denk ik.....john zal toch niet blind zijn.

14 augustus 2018 om 18:50

@tinus45, Ik krijg toch af en toe sterk de indruk dat die blind is hoor! Maar hij zal het wel beter zien dan wij.

15 augustus 2018 om 06:30

Ik vind het opvallend hoeveel kritiek er is op Vlaar/Hatzidiakos. Zag er tegen Kairat niet goed uit, maar vorig seizoen hebben ze toch veel en goed gespeeld? Met Wuytens erbij zie ik het acute probleem niet zo. Tegenover Ron’s lagere snelheid staan wel andere belangrijke punten. En voor toekomst zijn er nieuwe jongens in aantocht.

14 augustus 2018 om 18:37

Ben je niet ontzettend boos? Gekloot om tonnen voor johson die een goed seizoen draaide in de eredivisie. En voor een (nog) niet geslaagde speler wordt tussen de een en twee miljoen neergelegd.

14 augustus 2018 om 18:46

Zie geen reden om boos te zijn. Het is absoluut waardeloos dat we Europees al zijn uitgespeeld, maar op dit moment kan je daar toch niks meer aan doen. Denk ook niet dat Johnsen voor een overwinning had gezorgd. Ik vind deze Gudmundsson een interessante aankoop. Echt een typische AZ aankoop. Een speler al jaren volgen, waarschijnlijk al sinds zijn tijd bij Heerenveen en vervolgens toeslaan wanneer hij ineens haalbaar wordt. Hij heeft ook veel meer potentiële waarde dan Johnsen dus is in dat opzicht ook niet vergelijkbaar. Blijft natuurlijk wel een gok. Maar die kan je nemen als je 35 miljoen binnenhaalt.

14 augustus 2018 om 18:50

Boos?
Wie zou er boos moeten zijn.
Als Friday nou gewoon doorging met wat hij in de voorbereiding deed dan had hij er tegen Kairat ook wel 1 of 2 ingelegd......was Az verder in Europa en zeurde niemand nu over dit gegeven.
Gelukkig hebben we Zondag gezien dat Az als van ouds weer voetbalt en een ingespeeld Kairat gewoon te vroeg is gekomen, maar daar kunnen meer clubs over spreken gezien het verleden.

Prima versterking voor de voorhoede die nu dubbel bezet is: Rotatiu, Stengs (traint weer mee met de groep) Helmer (nog geblesseerd), Idrissi en Gudmundsson. Daarnaast kunnen Boadu en Mihalik (nog geblesseerd) ook op de vlanken, maar deze zijn eigenlijk spitsen, net als Johnson, Friday en Druif. De selectie is nu aardig op orde, maar ik denk dat er nog op de rechtsback positie een backup komt voor Svensson. Deze ontbreekt nog

14 augustus 2018 om 18:53

Had ergens gelezen dat AZ Van Rhijn weer een contract wou aanbieden. Lijkt mij een prima oplossing voor nu, hoeft ook niet meer te wennen. Als ze dan toch bezig zijn geef Maher dan ook maar een contract. Kan die een beetje druk uitoefenen op Til.

14 augustus 2018 om 18:58

Dat zou zeker ideaal zijn. Ik zie van Rhijn en Maher zeker graag naar AZ komen. Ben vooral dan erg benieuwd naar hoe Maher het zal doen indien AZ hem een contract aanbiedt. Bij fc twente was hij welmatig maar dat geldt hetzelfde voor de rest van fc twente. We zullen zien!

14 augustus 2018 om 19:06

@az95.
Wat dacht je van Vejinovic?

14 augustus 2018 om 19:12

@tinus45, Veijnovic vind ik een heel ander type speler dan Maher. Met Maher geef je jezelf wat meer opties als de wedstrijd daarom vraagt. Ene speler die momenteel ontbreekt in de selectie.

Goede transfer van AZ, Gudmundson kon mij zeker wel bekoren in de wedstrijden die ik van hem heb gezien. Ik mag hopen dat er een vervanger komt van Friday, die komt gewoon voor de Keukenkampioen divisie te kort, hoe die jongne ooit bij AZ terecht gekomen is blijft mij een raadsel.

14 augustus 2018 om 22:08

Boadu en johnsen zijn de spitsen. En mihalik is in november weer fit dat is spits 3

15 augustus 2018 om 20:38

Mooi zo. Hoop dat het goed gaat, Johnsen heeft het leuk gedaan maar moet nog zien of hij bij AZ past, denk t zelf wel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller328
M. BizotDoelman340
A. GudmundssonAanvaller256
B. JohnsenAanvaller226
C. StengsAanvaller213
M. BoaduAanvaller83
L. BergsmaVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

1 fan
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Napoli heeft zich gemeld voor verdediger Nathaniel Clyne van Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren