Kluivert: ‘Een uitstekende keeper, Onana zal er normaal gesproken wel bij zijn’

Vrijdag, 10 augustus 2018 om

Clarence Seedorf en Patrick Kluivert signeerden donderdag in Kameroen hun contract voor twee jaar met een optie voor nog twee jaar. Seedorf is op papier de bondscoach van het Afrikaanse land en Kluivert gaat als rechterhand fungeren. “Op papier is Clarence de bondscoach en ben ik zijn assistent, maar in de praktijk is het een duobaan. We hebben aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen”, verzekert Kluivert.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door selassi 020)

Toch vond ik Onana vorig jaar minder dan het jaar onder Bosz. En ik vind het behoorlijk zorgwekkend dat hij dit seizoen nog zwakker is begonnen. Uiteraard heeft Ajax pas 3 officiële wedstrijden gespeeld, maar deze trend zal hij snel moeten doorbreken.

10 augustus 2018 om 09:48

Heb je het alleen over die stuiterbal over zijn voet? Verder vind ik hem namelijk erg sterk keepen!

10 augustus 2018 om 10:25

Nee hoor, ik vind hem gewoon erg onrustig. En ik heb een paar ballen gezien, bijvoorbeeld de eerste van Standard, die hij twee jaar geleden nog pakte. Hij keept niet slecht, maar zeker niet beter dan twee jaar terug. En spelers van die leeftijd zouden beter moeten worden. Dat zie ik vooralsnog niet.

10 augustus 2018 om 10:33

"Bijvoorbeeld de eerste van Standard", dat was tevens de enige neem ik aan? Ja, die had hij inderdaad misschien wel kunnen hebben ja. Daar tegenover staat weer bijvoorbeeld een geweldige reflex bij de ogenschijnlijke 1-1 van Luik die hij niet alleen tegenhoudt maar ook nog de goede kant op verwerkt. Ook tegen Graz enkele spectaculaire saves gezien. Nee, om Onana maak ik mij niet zo druk, we hebben gewoon de beste doelman als hij lekker in z'n vel zit vind ik. Als Onana geblesseerd zou raken tho, dan wordt het een ander verhaal...

10 augustus 2018 om 13:32

Sander, probeer het eens niet vanuit je Ajax bril te kijken. In 2 wedstrijden achter elkaar maakt hij 2 grote fouten. Tegen Sturm Graz had het geen gevolgen. Tegen Luik kan zijn fout zomaar uitschakeling kosten. En ja hij zal ook wel eens een bal tegen houden. Maar dat lijkt me ook gewoon zijn taak?

Zijn sterke punten zijn zn reflexen en het is een goede lijnkeeper. Zwak vind ik hem op hoge ballen en uitkomende. Daar zit hij er vaak naast en is hij onzeker. Voor Eredivisie begrippen een prima keeper, maar internationaal maximaal subtopniveau. Onder Peter Bosz had hij een topjaar. Vorig jaar was al wat minder en hij is nu ronduit matig begonnen.

10 augustus 2018 om 14:13

@BurdyM Er is geen Ajaxbril voor nodig om te zien dat deze jongen boven de subtop kan eindigen. Maar dat zal wel goed komen als hij dit seizoen als beste keeper gezien wordt en de meeste clean sheets zal hebben. Klaag maar over Bijlow met 2 a 3 blunders in 2 officiële wedstrijden. Want als die goal van Carcela een blunder is, dan gaan Bijlow en Zoet ook een moeilijk seizoen tegemoet. Ongelofelijk ..

10 augustus 2018 om 14:51

@ Burdy

'onder Peter Bosz had hij een topjaar. Vorig jaar was al wat minder en hij is nu ronduit matig begonnen'. Wat probeer je te schetsen? Hoe zijn carrière nu bergafwaarts dreigt te gaan? Het is potverdorie een week in Augustus, veel spelers zijn nog lang niet op 100 % en jonge spelers kennen vaak vormdippen en pieken, sterker dan dat ervaren spelers dat doen. Nu doen alsof zijn talent incidenteel was en hij niet meer dan subtop niveau waardig is is te makkelijk gedacht. Keepers pieken vaak pas rond de 25, soms zelfs pas ver boven de dertig.

Onana heeft nog zeeën van tijd om te verbeteren en hem nu afdoen op de vorm van de dag, die per speler verschilt en niks zegt over de vorm van het resterende seizoen, is ondoordacht.

10 augustus 2018 om 10:28

Nog zwakker is begonnen?? Hij pakte tegen Graz en Luik weer een paar geweldige ballen! Die stuiterbal die de eigen goal inluidde is een incident, dat heeft niets met de vorm te maken, gelukkig was het niet op een belangrijk moment. Ik ben benieuwd wanneer jij hem nog meer zwak vond, ik vind hem juist sterk keepen!

10 augustus 2018 om 11:01

In mijn optiek valt er héél vaak iets op Onana zijn keeperskwaliteiten aan te merken. Met name kijkend naar zijn positionering. Veel van deze 'fouten' worden niet als zodanig opgemerkt door de algemene voetbalkenner, mede omdat Onana over een onwijs snelle reflex beschikt, die hem vaak redt. Het is duidelijk dat Onana zelf ook overtuigd is van zijn geweldige reflex waardoor hij hier, onterecht, op leunt. Naar mijn mening zet Onana daardoor té weinig druk op de bal. Mooi voorbeeld hiervan is de wedstrijd tussen Vitesse en Ajax (4/3/18), waar hij hier niet mee wegkomt. Verder kan hij goed meevoetballen maar bevindt hij zichzelf te vaak in situaties waar het verkeerd af kan lopen. Recentelijk in de wedstrijd tegen Graz waar hij over de bal heen trapte. Toegegeven, ongelukkig, maar als de bal met een stuiter terugkomt richting goal, dan neem je deze met je ene been aan en leg je hem klaar voor de andere. Nu loopt de bal over zijn been heen. Ongelukkig polletje ja, schuldvrij nee. Technische fout. Daarnaast lijkt Onana niet héél zeker bij afstandsschoten, dit omdat hij er best vaak voor kiest om direct een duik te maken i.p.v. een tussenpasje. Ook hiermee is menig Amsterdams tegendoelpunt gevallen. Uiteraard doet hij ook veel goed, het is een redelijke keeper, die bovengemiddeld mee kan voetballen en over een uitzonderlijke reflex beschikt, maar één die veel technische fouten maakt (ook al zijn deze voor het merendeel van het publiek niet zichtbaar). Geluk voor Onana is wel, zijn fouten zijn trainbaar.

10 augustus 2018 om 11:28

Onana zal wss toch geen eerste keeper zijn want die Ondoa keepte goed vorig jaar op de Confed. Cup en op de Afrika cup.

Kameroen heeft in potentie een sterk elftal. Met Onana en Ondoa zijn er twee relatief talentvolle keepers, een middenveld-blok van Kundé en Anguissa is zeer sterk en voorin beschikken ze over meerdere spelers van subtop-niveau als Clinton N'jie, Vincent Aboubakar en Karl Toko Ekambi. De minste linie is tot dusver de achterhoede, waar alleen Allan Nyom en Nicolas N'koulou degelijke spelers lijken. Hoewel laatstgenoemde heeft bedankt voor het nationale team, verwacht ik dat hij voor de komende Afrika Cup in eigen land wel te paaien is voor een terugkeer. Daarnaast zou ik zo snel mogelijk de spelers met een dubbele nationaliteit benaderen om uit te komen voor Kameroen. Vooral in Frankrijk lopen goede spelers rond met een Kameroense dubbelnationaliteit:
- Ibrahim Amadou;
- Georges-Kevin N'koudou;
- Maxime Poundjé;
- Olivier Ntcham;
- Jean-Claude Bilong

Laten we er gemakshalve even vanuit gaan dat bovenstaande spelers open staan voor de Afrika Cup 2019, dan kunnen Seedorf en Kluivert een kampioenswaardig elftal bouwen met deze selectie:

Onana
Nyom
Bilong
NKoulou
Poundje
Anguissa
Amadou
N''jie
Kunde
Toko Ekambi
Aboubakar
10 augustus 2018 om 10:42

Ik vind het knap dat je zoveel info weet te vertellen over een relatief onbekend voetballand als Kameroen. Complimenten! Heb jij toevallig connecties met Kameroen?

Op het moment dat Seedorf trainer werd had ik het idee dat hij het wel eens goed zou kunnen gaan doen in die rol. Helaas is het tot nu toe nog niet geworden wat ik ervan had verwacht, wat in mijn ogen voornamelijk met zijn keuzes te maken heeft. Bij Milan kwam hij in een lastige periode, waar het continu een komen en gaan van trainers was. Naar China voor een volgende klus is ook altijd maar afwachten waar je mee te maken gaat krijgen. Bij Depor stapte hij in op het moment dat ze er al niet goed voor stonden en daarnaast begonnen de directe concurrenten ook nog eens wekelijks te winnen. Ik denk nog steeds dat Seedorf er als trainer best wat kan maken, alleen hoop ik dat deze keuze wel goed voor hem uitpakt.

10 augustus 2018 om 10:03

Bij Milan en Depor heeft hij het gewoon goed gedaan. Bij Milan was het gewoon een puinhoop, maar het spel verbeterde en hij pakte gemiddeld evenveel punten als zijn opvolgers. Bij Depor begon hij aan een bijna onmogelijk klus, maar was zijn invloed duidelijk zichtbaar. Depor begon best aardig te spelen en creeerde ontzettend veel kans in vergelijk met de periode voor Seedorf. Dat de kansen niet werden gemaakt kan hij ook niks aan doen. Was dit wel het geval geweest dan waren ze niet gedegradeerd. Dit had zeker gekund als je ziet wat voor kansen er werden gemist.
Zijn Chinese avontuur kan ik niet beoordelen,

de afgelopen 2 Europa League wedstrijden heeft Onana wel domme blunders gemaakt maar het blijft zeker een talentvolle keeper waar nog genoeg rek in zit

Ik denk dat Kameroen zeker weer een favoriet zal zijn in de volgende Afrika Cup, samen met Marokko, Egypte en Senegal. Ik ken Ondoa niet (z'n naam wel,maar waar hij speelt, zijn kwaliteiten enz. niet), maar ik hoop dat Onana een goede kans krijgt in het nationaal elftal van Kameroen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

49 fans
Keeper, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 21 0 2 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
2015/2016 Ajax 0 0 0 0
2014/2015 Ajax 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Frenkie de Jong: ‘We gaan niet beter voetballen als er gefloten wordt’

Ajax won zondagmiddag in eigen huis uiteindelijk met 5-0 van NAC Breda, maar de Amsterdammers moesten wel even geduld tonen voordat de score op begon te lopen. Na een openingsfase waarin...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Real Madrid overweegt Gareth Bale in te zetten als ruilwaar in een eventuele deal met Chelsea over Eden Hazard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren