Blind is ‘best wel pissig’: ‘We moeten het volgende week afmaken’

Dinsdag, 7 augustus 2018 om

Daley Blind wilde even niet horen dat een gelijkspel van 2-2 in de uitwedstrijd tegen Standard Luik ook best wel een goede uitgangspositie voor Ajax is. De ploeg van trainer Erik ten Hag gaf in de eerste wedstrijd van de derde voorronde van de Champions League immers een dubbele voorsprong uit handen. “'Ik ben best wel pissig.”

“In de eerste helft deden we het gewoon goed”, vertelde Blind in gesprek met het ANP. “We kwamen ook met 0-2 voor en in het begin van de tweede helft misten we twee goede kansen op de 0-3. Dan was het misschien wel klaar geweest. Vervolgens schoven zij een man door naar de linkerkant van het middenveld en daarna ging het fout.”

“We moeten weten waar we op terug kunnen vallen. Geen paniek, we moeten het volgende week afmaken. We hebben wel gewoon twee uitdoelpunten gemaakt”, benadrukte Blind bij Ziggo Sport. Een mogelijke verklaring voor de moeizame tweede helft zoekt Blind in de bijna onmogelijke onderlinge communicatie. “Ik kon eigenlijk alleen Matthijs de Ligt en Lasse Schöne bereiken, de rest van het team was niet te doen. Ik heb zelfs last van mijn keel.”

Ook Frenkie de Jong baalde van het verspelen van de riante voorsprong. "We komen, ondanks dat we niet heel goed spelen, met 0-2 voor. Na rust vergeten we iets te voetballen, is er minder beweging. Na de 2-1 weet je dat het lastig gaat worden en dan valt ook nog de 2-2”, baalde de middenvelder in gesprek met de NOS.

Ajax hinkte op twee gedachten, zo zag ook De Jong. “Soms denk je, we gaan de boel controleren. Maar dan ga je juist stilstaan en ben je niet meer dynamisch. Dan kom je niet meer aan de bal. Wij moeten altijd op zoek gaan naar goals. Als we ons terugtrekken worden we kwetsbaar.”


Poll

Wie komt een ronde verder?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Het spel was niet goed, het middenveld niet met name. De jong erg matig en schone eerste helft onzichtbaar. Tweede helft wel zichtbaar maar niet in positieve zin. Had hem dan ook veel eerder gewisseld voor wat meer balans. Ook de rol van beiden backs vond ik vreemd. In het begin stonden ze veel te hoog en en continue was er dreiging via de vleugels. Dit was tegen sturm ook al zo alleen die deden er minder mee. Tactische keuze of kwaliteit? Desalniettemin speel je uit 2-2 in een wedstrijd die je eigenlijk gewoon erg matig speelt. Leer er van en trek dit thuis over de streep!

8 augustus 2018 om 00:00

Inderdaad. 2-2 is heel gevleid, eerste helft waren ze slecht en hadden ze geheel onverdiend een 0-2 voorsprong. Tweede helft waren ze rampzalig en op het einde nog een terechte penalty voor Standard.

Maar goed, 0-0 of 1-1 thuis is al genoeg en dat gaan ze nu wel makkelijk redden.

8 augustus 2018 om 00:13

Terechte penalty Standard? En die rode kaarten dan die niet gegeven werden dat waren er ook 2.. Ajax laat zich ouderwets door een op intimidatie spelende ploeg het kaas van het brood eten pingel was echt niks en publiek intimideerd punt naar standaard.. ze verdienen in Amsterdam een afstraffing en 2 onterechte pingels die gaan ze ook tegen krijgen als de uefa deze wedstrijd en alles eromheen bestudeerd dit standaard willen ze echt niet in de cl!!

8 augustus 2018 om 10:37

@ramon Ja de uefa zit in deze voorronde wedstrijden te analyseren en gaan de arbitrage opdragen onterechte penalties toe te kennen, omdat ze liever Ajax dan Standard in de volgende voorronde zien. Dat klinkt wel realistisch.

8 augustus 2018 om 09:14

Ik vond het spel soms voetballend wel goed. Ajax kon bij vlagen de bal makkelijk rond laten gaan. Ajax had geen antwoord op Carcela en de mannen die vanaf het middenveld door kwamen. De Jong op 4 vond ik destijds niet zo gek gevonden door Keizer. Je ziet dat hij op de 6 voetballend sterk is, maar niet de man die de kastanjes uit het vuur haalt. Dat moet hij nog leren. Van Schöne kan je dat niet meer verwachten. Maar op 6 hoort een bikkelaar/passer te staan. Mazaroui moet de beelden nog maar eens terugkijken. Die had namelijk geen idee waar hij moest lopen. Geen probleem hij komt net kijken. Tagliaficio viel mij enorm tegen. Wat betreft de discussie over de leider: dat is Tadic en De Ligt vervult zijn taak als aanvoerder prima. Blind is geen leider en dat weten we allemaal. Ik vond hem gisteren degelijk spelen.

8 augustus 2018 om 09:20

Jawel er zaten zeker goede momenten tussen maar dat lijkt me logisch gezien het feit dat er op een enkeling na allemaal technisch zeer begaafde spelers op het veld staan. Ik denk dat dat het probleem van Ajax ook een beetje kan zijn dit seizoen. Een combinatie tussen De Jong, tadic, Ziyech kan een heerlijke aanval opleveren maar kan ook erg maskeren dat er positioneel niet veel van klopt. Dus dat er goede momenten tussen zaten zag ik ook, maar dat verbaasd me niet. Dat er veel ruimte op het middenveld lag en dat de vleugels verzopen wel.

8 augustus 2018 om 09:23

Dat klopt ook, daarom was het zo jammer dat je die 0-3 niet maakte. Aan de andere kant kan je hier lering uit trekken, want er moet nog wat geschaafd worden. Laat dat maar aan Ten Hag over. Voetballend gezien ziet het er namelijk best aardig uit.

Blind vergeet de kansen van Standaard te noemen. Hadden eerste helft ook twee goede kansen, en na de 1-2 nog een bal op de paal. Vond beide teams verdedigend te veel weg geven. Standaard stond echt slecht opgesteld bij beide tegengoals.

8 augustus 2018 om 00:21

Standard was gewoon duidelijk beter, dus met 2-2 moet je gewoon nederig zijn en lachend naar huis trekken. Die 0-2 was ook op alles behalve de wedstrijd gebaseerd. En de tweede helft waren ze nog veel slechter. Maar thuis houden ze hun goede uitgangspositie sowieso wel vast.

8 augustus 2018 om 07:59

Ondanks dat standard beter was is dit een beperkte ploeg. Voetballend kon Ajax er vaak door heen voetballen, echter ging men steeds vaker de lange bal spelen, en fysiek is standard veel sterker en sneller, want met een Tadic, Huntelaar en Neres in de aanval heb je wel voetbal maar weinig snelheid.

Ajax is thuis in Europees verband meestal wel gewoon prima en de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz, was de sfeer uitstekend en hopelijk laat het publiek zich ook gelden in de wedstrijd tegen Standard Luik.

Balen dat Ajax vandaag een uitstekende uitgangspositie, een 0-2 voorsprong, uit handen gaf. Ajax speelde eigenlijk niet best en de 0-1 van Huntelaar, was eigenlijk de eerste kans voor Ajax en die ging er direct in, maar om eerlijk te zijn had ik al het idee dat Ajax de 0 vandaag niet zou houden en minimaal 1 goal tegen zou krijgen.

Volgende week in de Arena moet Ajax gewoon met deze opstelling spelen (zie opstelling). Met Eiting op de plek van Schöne, staat het verdedigend wat beter en ook vind ik Eiting best slim voetballen. Zowel verdedigend als aanvallend draagt hij zijn steentje bij en Schöne verdiend zeker respect voor de manier waarop hij zich de afgelopen jaren meerdere malen terug heeft gevochten in de basis, maar het wordt tijd dat Schöne in de basis vervangen moet worden en natuurlijk moeten we Eiting nog niet teveel ophemelen, maar Eiting speelde 2 prima wedstrijden tegen Sturm Graz en ook het afgelopen seizoen in o.a de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (waar hij toen van de Beek vrij voor de doelman zette met een goede pass, waarna van de Beek tegen de paal schoot) maakte Eiting een goede indruk en zoals ik dus al aangaf: Eiting is iemand die het spelletje en de situaties goed leest, zowel verdedigend als aanvallend en in aanvallend opzicht strooit hij ook regelmatig met fraaie passes, waardoor hij de verdediging van de tegenstander openbreekt, zoals dus dat voorbeeld wat ik noem afgelopen seizoen tegen Zwolle, maar ook vorige week bij de 0-2 van Tadic tegen Sturm Graz.

Neres moet trouwens ook vanaf rechts spelen, in plaats vanaf links. Vanaf links komt er vrijwel geen dreiging van Neres. Tadic kan gelukkig zowel rechts als links prima uit de voeten, dus Neres moet gewoon op rechts blijven staan en Tadic op links.

Onana
Mazraoui
de Ligt
Blind
Tagliafico
F.de Jong
Eiting
Ziyech
Neres
Huntelaar
Tadic

Blind toon wat meer de leidersrol. De Ligt is dan wel aanvoerder, maar als hij de enige is die wat roept.
Dit was weer kinderlijk eenvoudig weggeven.
Ajax moet die balans zien te behouden en hiervan te leren.
'over de streep trekken' is nooit het beste geweest wat NL deden in Europa. Je zit nooit lekker op je stoel.
Wedstrijden plat gooien kunnen ze niet..

8 augustus 2018 om 00:42

Blind is helemaal geen leider, die persoonlijkheid heeft hij niet. dan moet hij de leider gaan acteren en daar prikt iedereen zo doorheen. spelers met persoonlijkheid zoals bv een Ziyech zouden zo een leidersrol op zich moeten nemen

8 augustus 2018 om 05:17

Je bedoelt die Ziyech die als het niet loopt het eerste half uur zn hoofdje laat hangen en de rest van de wedstrijd dan onzichtbaar of als een natte krant speelt? Alsjeblieft niet zeg.. begrijp me niet verkeerd, fantastische speler als ie het op zn heupen heeft en in zn goede wedstrijden ook echt wel strijdlustig.. maar vorig seizoen ook teveel wedstrijden gezien waar ie zn koppie veel te snel liet hangen en het team in de steek liet..

8 augustus 2018 om 11:24

@markv

daar heb je inderdaad wel een punt maar Blind is ook geen leider dus die moet je ook niet met die rol opzadelen. misschien een Tadic dan

8 augustus 2018 om 08:08

De Ligt als aanvoerder is ook een gok vind ik. Het meest bizarre en zorgwekkende moment was rond minuut 85 bij een 2-1 stand meen ik. Ajax krijgt een vrije trap op een meter of 30. De ligt stuurt iedereen weg en gaat die bal op goal lopen rammen. Een aantal dingen gaan dan fout in mijn ogen. Sinds wanneer bepaald de Ligt wie de vrije trappen neemt, waarom hou je de bal niet in de ploeg op zoon moment (denk je nou dat dat je die bal in de kruising jaagt?) en waarom wordt de Ligt, ookal is hij aanvoerder, niet gecorrigeerd door zijn medespelers. Opvallend moment en het valt me op dat dit moment niet is benoemd door de heren aan tafel.

Blind heeft geluk dat Standard haar favoriete spelletje van hoge ballen in de 16 droppen niet heeft kunnen spelen, anders ging hij veel meer problemen hebben. Vind hem met alle respect meer een paniekaankoop, 16 miljoen voor een 28 jarige vind ik veel te veel voor een club als Ajax.

8 augustus 2018 om 00:43

ligt eraan. voor een bepalende speler zou het kunnen maar voor een simpele waterdrager als Blind vind ik het erg veel geld

8 augustus 2018 om 03:01

Ik ben dat met je eens. Ik had Blind ook nooit gekocht. Snap de aankoop ook niet, zou pa toch wat zeggenschap hebben of zo?

Bij Blind heb je altijd het gevoel dat hij weer verkeerd timed, is ook geen echte verdediger, maar op het middenveld is hij ook niet creatief genoeg.

Als je ziet hoeveel voetbal Tadic brengt, is de aankoop van Blind onbegrijpelijk. Men zegt ervaring, in wat vraag ik mij af. Was nooit onomstreden bij Man U, en in het NL elftal valt hij ook nooit echt op...een enkele pot daargelaten.

Ik had hem nooit gekocht, maar goed, hopen dat het wel wat beter gaat met hem erbij, hij kan wel iets.

8 augustus 2018 om 08:08

Zet blind maar op 6 ipv Schone, dat gaat echt een verademing zijn. Blind speelde daar goed vlak voordat jij werd verkocht aan ManU, speelde daar goed bij het nl elftal en bij Manu werd hij daar ook nog wel neergezet. En dan de Jong gewoon weer centraal, want je hebt er niks aan dat de jong de bal tot 10 meter voor de verdediging gaat ophalen, om een pass te geven die Blind ook wel kan geven.

8 augustus 2018 om 16:55

Blind op 6 is sleutel tot succes. Wober centraal, de Jong op middenveld met van de Beek. Ziyech hopelijk voor mooie prijs weg.

Blind was heel slecht. Geen noemenswaardige aanvallende of verdedigende actie

Blind was pissig? De enige dat ik zijn naam hoorde was bij zijn wissel...iemand anders zijn schuld? Slappe hap...vooralsnog.

8 augustus 2018 om 07:34

Erg knap, aangezien hij niet gewisseld werd.

Ten Hag was gister ook niet echt duidelijk in zijn opstelling en wisselbeleid. Vd Beek had gewoon moeten starten ipv Schöne. Middenveld de Jong vd Beek en Ziyech. Als je tegen een team staat wat fysieke spelers heeft, dan verzuipt schöne aan alle kanten. Schöne is handig als de tegenstander op de eigen 16 blijft hangen, nu miste Ajax een speler die box to box kan spelen zoals vd Beek, door dat Schöne de zones niet kan belopen, kwam Luik makkelijk door het middenveld heen, de jong moest voor Schöne gaan lopen en raakte de 2e helft geen bal meer. Ten Hag had Wöber erin moeten zetten bij 0-2 stand en Blind naar het middenveld moeten zetten. Ajax had in de 2e helft 442 moeten spelen met Neres en Tadic in de aanval.Ajax heeft het zelf verprutst.

Eigenlijk is het weer het zelfde liedje , maar nu met ervaring in de ploeg. Thuis moet Ajax zorgen dat ze als eerste scoren. En dat is tegen deze ploeg mogelijk.
Ik denk dat Standard in Amsterdam erg afwachtend gaat spelen en hopen op een laat doelpunt voor hen. Dus is het voor Ajax zaak om zo snel mogelijk de 1-0 op het bord te krijgen.

Standard had hele fysieke spelers die makkelijk langs een man konden lopen, dus wanneer ze onder de druk konden uitvoetballen hadden ze een overtal situatie op het middenveld. Volgende wedstrijd misschien toch Neres slachtofferen voor Donny en met een 442 of 451 spelen, met veel positiewisselingen en met Ziyech en Tadic als valse vleugelspelers.

Ajax mist twee spelers die niet kunnen voetballen. Een stopper a la Sanchez en een balafpakker/killer op het middenveld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
4.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

273 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Barcelona lijkt Juan Larios kwijt te raken aan Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren