Uitblinker Tadic baalt na gelijkspel in Luik: ‘Hier moeten we van leren’

Dinsdag, 7 augustus 2018 om

Ajax liet dinsdagavond na om zich een uitstekende uitgangspositie te verschaffen in het tweeluik met Standard Luik. De Amsterdammers kwamen in de eerste helft op een 0-2 voorsprong, maar zagen les Rouches in de slotfase nog terugkomen tot 2-2. Dusan Tadic was met een assists en een doelpunt de grote man aan de zijde van Ajax en de Servische vleugelaanvaller baalt na afloop.

“Heel erg jammer. We hadden het af moeten maken toen we met 0-2 voor stonden en het duel controleerden. Daarna misten we wat kansen en lieten we ze terugkomen. Hier moeten we van leren”, zegt Tadic in gesprek met Ziggo Sport. “Als we de derde goal gemaakt hadden… Tsja, 2-2, wat kun je ervan zeggen. Daar hadden we vooraf misschien wel voor getekend, maar na het wedstrijdverloop niet.”

“De eerste helft was inderdaad goed, met prima momenten. Dat, en de slechte fases, moeten we analyseren om ervan te leren. Of ik het goed deed? Het gaat om het team, we moeten het samen doen. Ik kan niet zonder mijn ploeggenoten”, vervolgt de aanwinst van de Amsterdammers. Na achttien minuten spelen leverde hij een afgemeten voorzet af op Klaas-Jan Huntelaar, waarna hij twintig minuten later zelf trefzeker was.

“Ik heb het prima naar mijn zin, Ajax is een mooie en grote club”, aldus Tadic over zijn eerste weken in Amsterdamse dienst. In drie duels leverde de vleugelaanvaller tot dusver twee doelpunten en één assist. “We willen de Champions League halen en kampioen worden. En daar moeten we alles aan doen. De focus moet nu op Heracles en daarna volgt de return.”


Poll

Wie bereikt de volgende voorronde van de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door arnino)

Hier leren we al 10 jaar van en iedere keer weer is het precies hetzelfde. We verkloten het zelf, we waren inderdaad de mindere maar op het moment dat je in een uitwedstrijd 0-2 voor staat dan mag je dit niet zo weggeven. Ik had echt niet verwacht dat zoiets zou gebeuren, ik rekende ons nog niet rijk maar met blind en tadic en huntelaar op het veld had ik echt niet het idee dat we het zo kinderlijk zouden weggeven. Overigens is 2-2 nog een mooie uitslag en zou iedereen daar voor tekenen van te voren.

7 augustus 2018 om 23:16

Fijn dat ze eerst uit mochten. Nu moeten ze het thuis kunnen afmaken. En dan hopen dat ze er ook echt van geleerd hebben want een ploeg als Dinamo wordt weer iets stugger.

7 augustus 2018 om 23:27

Kom je terug naar NL voor Europees voetbal! Jammer joh ....

8 augustus 2018 om 01:48

Mocht Ajax verliezen in de vCL dan gaan ze gewoon EL spelen. Dus je comment klopt totaal niet. Jammer joh....

Niet weer die "moeten we van leren"-kaart. Je geeft t hier gewoon weg op inzet en onkunde. Middenveld was echt een drama, wat een gatenkaas. Opbouwend ook geen meerwaarde. Tadic is wel behoorlijk traag overigens, had m wat sneller verwacht

7 augustus 2018 om 23:40

Ja met Ziech, Frenkie en Schone heb je drie middenvelders met creativiteit die uitstekend kunnen opbouwen. Maar het zijn geen echt balafpakkers, hebben moeite om controlerend te spelen. Het is net teveel van het goede.

Vervang je Schone door Blind en het ziet er meteen al stukken beter uit. Iemand zal toch de gaten moeten stoppen en ervoor moeten zorgen dat spelers niet zomaar door het midden kunnen oprukken.

Ik was nogal gefrustreerd, maar ik zie het absoluut niet meer fout gaan in een kolkende Arena. De nonchalance moet er uit, maar ik heb daar wel vertrouwen in. Ik zie het goed komen!

7 augustus 2018 om 23:03

Dat het niet meer fout kon gaan dacht ik ook na nice uit vorig jaar

En iedereen (veel ajacieden op dit forum) was maar aan het roepen dat Ajax dit Standard wel even zal pakken, zonder enige kennis van de selectie van de Luikenaars. Standaard heeft gewoon een degelijke ploeg met een geweldige doelman in de vorm van Ochoa en een altijd sterke Carcela bij Standard. Dan vergeet ik nog namen als Agbo, Marin, Laifis en Mpoku. Gewoon een degelijke ploeg dat een Ajax zeker kan verslaan.

Het cijfermatige voordeel ligt nu bij Ajax, door de twee uitdoelpunten. Maar mentaal gezien heeft Standard een streepje voor, door het terugkomen uit een dubbele voorsprong. Ik ben zeker benieuwd naar de terugwedstrijd. Ajax is in mijn ogen de favoriet, maar ik zie Standard echt verrassen eerlijk gezegd. Ben heel erg benieuwd.

7 augustus 2018 om 23:43

Hou toch op zeg, iedereen was juist voorzichtig.ajax weet zich al jaren niet via de play offs te kwalificeren. Gerwoon sneu dat je dit probeert.

En al met al is 2-2 een prima uitslag bij een Europese uitwedstrijd. iedereen had er vooraf voor getekend. Echter als je 0-2 voor komt en zelfs vlak na rust een levensgrote kans op 0-3 had, dan volet het toch enigzins teleurstellend.

7 augustus 2018 om 23:51

Nochtans had ik nog een discussie met enkele leden hier op een artikel geplaatst door VZ enkele dagen geleden. Ik probeer helemaal niets. Weet voordat je spreekt.

8 augustus 2018 om 02:07

Iedereen was voorzichtig? Misschien de echte voetbalkenners, maar hier las je toch ook veel over de waardeloze Belgische competitie en hun matige ploegjes.

8 augustus 2018 om 04:06

@jesuis

Ah kijk dat klinkt al anders. Je hebt het eerst over iedereen, en in je tweede reactie beperk je het tot enkelen waarmee je een discussie had.

8 augustus 2018 om 07:46

Weet voordat je spreekt... Klinkt als een god uitspraak. Wat jij nu probeer vind ik zo laag. Achteraf proberen je gram te halen. Wen er maar aan dat ajax supporters de Amsterdamse bluf in stand houden.

8 augustus 2018 om 08:47

Zou fijn zijn als de spelers dan ook mee doen. Afgelopen weekend werd het niveau om de jc schaal compleet afgekraakt, maar Ajax moet nog ingespeeld raken lees ik overal.

''moeten we van leren'', ongeveer de meest uitgesproken leus van elke Eredivisieclub na een Europese wedstrijd, en dan vooral Ajax de laatste jaren. Tadic speelde fantastisch, heerlijke speler om erbij te hebben. Maar leren, dat moet vooral de trainer doen die vorig seizoen al aan het aanmodderen was en nu vrolijk doorgaat. Ik ben bang dat dit geen goed huwelijk gaat worden, het zou toch verdomd jammer zijn wanneer de trainer zo'n goede selectie niet optimaal kan laten renderen. Ik denk dat Ajax met de volgende opstelling moeilijk te kloppen is in de ED, met gewoon een 4-3-3 systeem waarbij Dolberg in de spits staat en Blind de laatste man op het middenveld pal voor de verdediging.

Die rechtsback positie kan weleens een probleemgevalletje gaan worden. Ik vind die Mazraoui absoluut niet sterk verdedigen, maar die Deen die net gehaald is kan er ook niet veel van. Dan ook nog eens Veltman die langdurig is geblesseerd.

Onana
Mazraoui?
De Ligt
Wober
Tagliafico
F.de Jong
Blind
Ziyech
Neres
Dolberg/Hunt
Tadic
7 augustus 2018 om 23:09

Das helaas de makke van Nederlandse clubs. Elk seizoen verlies je je beste spelers en kun je weer van voren af aan beginnen met getalenteerde spelers, die echter nog dit soort fouten maken.

Met dit team moet dat excuus er echter bij Ajax snel uit, ze hebben nu de spelers én de ervaring om dat te vermijden.

7 augustus 2018 om 23:46

Het is toch ook een prima leermoment. Je hebt absoluut gelijk dat Mazraoui geen rechtsback is, Prima in de eredivisie maar in Europees verband gaat het niet, hij kan niet verdedigen, mist de kennis en kunde om goed in de zestien te verdedigen. Iedereen zag die penalty aankomen behalve hij. We hebben nog die Columbiaan, die kan goed verdedigen maar totaal niet opbouwen en we hebben Veltman nog.

Daarnaast hebben we geleerd dat drie creatieve middenvelders met uitstekende opbouw kwaliteiten teveel van het goede is. Er zal minimaal een controleur opgesteld moeten worden, een echte balafpakker op zes die ervoor zorgt dat je niet overlopen wordt en al helemaal niet door het midden.

Dat zijn toch twee waardevolle lessen waarvan we de rest van het seizoen ons voordeel mee kunnen doen

Balen dat Ajax een 0-2 voorsprong heeft weggeven en Tadic speelde met name in de eerste helft prima, maar de 1-2 viel in mijn ogen ook wel een beetje door Tadic.

Carcela kreeg de bal en draaide vervolgens z'n rug in het duel met Tadic, waarna Tadic niet echt meer ingreep en Carcela uithaalde en scoorde. Ook vond ik Onana niet best ogen bij dat doelpunt van Carcela.

Maar desondanks ben ik wel blij met Tadic, maar helaas was dat wel een moment van Tadic waar hij meer had moeten doen en eigenlijk stond heel Ajax een beetje te kijken bij de 1-2 van Carcela. Ziyech en Huntelaar hadden hun kansen 1 op 1 met Ochoa gewoon af moeten maken en Neres moet gewoon altijd vanaf rechts spelen, want als je Neres vanaf links laat spelen, dan haal je alle dreiging die er van Neres afkomt, meteen weg.

Vorige week na de wedstrijd tegen Sturm Graz gaf ik ook al aan dat Neres gewoon vanaf rechts moet spelen, omdat er daar dus meer dreiging van hem afkomt. Maar toen kreeg ik reacties over me heen dat het goed was dat Neres en Tadic van positie wisselen tijdens de wedstrijd, maar ik denk dat dat weinig zin heeft, want zoals ik dus al aangaf: vanaf links komt er gewoon vrijwel geen dreiging van Neres af, dus moet hij gewoon op rechts spelen en Tadic is zowel vanaf rechts als links prima, dus voor Tadic is dat dan toch geen probleem.

Ook moet Schöne echt gewoon vervangen worden en ik had eigenlijk verwacht dat hij dit seizoen zijn plek kwijt zou raken, zeker na de komst van Blind (omdat Frenkie dan door schuift naar het middenveld), maar zelfs nu heeft hij nog een basisplek en Schöne is handig als 12de man en zal zo zeker nog zijn wedstrijden meepikken, maar als basisspeler moet Ajax gewoon met Eiting of van de Beek op de plek van Schöne spelen en dan heb ik liever Eiting, want die strooit regelmatig met fraaie passes, is opbouwend beter en voetballend goed, terwijl hij in verdedigend opzicht ook zijn mannetje staat en van de Beek is meer een loper, maar vind ik toch wat minder verfijnd dan Eiting.

Ook bouw je met Eiting naar mijn mening net wat meer defensieve zekerheid in, iets wat ik vandaag wel mistte bij Ajax. Daarbij vind ik Eiting ook best wel een slimme speler, in zowel verdedigend als aanvallend opzicht.

Zie opstelling: zodra Dolberg weer fit is, zou ik Dolberg als eerste spits opstellen.

Onana
Mazraoui
de Ligt
Blind
Tagliafico
F.de Jong
Eiting
Ziyech
Neres
Huntelaar
Tadic

Het is toch best grappig dat dr afgelopen twee weken ten hag door vele werd gezien als een goede trainer die ajax fantastich liet voetballen maar na vandaag begint de ten hag out stemming weer.

7 augustus 2018 om 23:12

Ach oude, vermoeiende liedje.

Er zit een duidelijk idee achter het spel van Ajax, wat alleen maar beter zal worden. Meer scherpte en agressie zal er moeten komen, maar het is het begin van het seizoen. Als Ajax in oktober 4e staat in de Eredivisie en nog geen wedstrijd in de EL heeft gewonnen (ervan uitgaande dat ze geen Cl halen), tja, dan is de kritiek terecht. Maar eerst eens afwachten hoe Ajax zich ontwikkelt de komende weken.

8 augustus 2018 om 03:28

Ik had het echt niet beter kunnen verwoorden

7 augustus 2018 om 23:44

Tonikroos8,

Spreek voor jezelf, ik zeg al vanaf dag 1 dat hij trainer is bij Ajax dat hij niet geschikt en goed is. Daar veranderd 2 wedstrijden tegen Graz niets aan, ik zet hem zeker niet in de wolken.

Het is ook weer door tactisch falen dat we vandaag onderuit gaan. Totaal verkeerde wissels voor de zoveelste keer. Lijkt alsof hij nooit een idee heeft, en kijkt wat er gebeurt.

Ajax gaat door hem ook geen kampioen worden. Ik schat van Bommel 100 keer hoger in dan ten Hag die als een heel onzeker figuur op mij overkomt. De groep lacht hem waarschijnlijk constant uit, die man is een karikatuur van zichzelf.

8 augustus 2018 om 03:28

Luister dat hij domme wissels maakte vandaag begrijp ik je helemaal in. Ik begreep niet dat schone mocht blijven staan voor 88 min maar ik denk echt dat je ff moet wachtrn met je oordeel

De 1-2 was slap ingrijpen van Tadic zelf waarna die speler de bal binnenschoot..... hij hoort niet bij de spelers die er nog van moeten leren. Begrijp me niet verkeerd, ik ben zo blij dat hij bij mijn team speelt!!! Thuis afmaken, maar eerst 3 punten pakken tegen Heracles aankomende zaterdag

In 2011 hoopte ik dat Preudhomme op de laatste wedstrijddag (Ajax-Twente) als winnaar tevoorschijn zou komen, na 90 minuten.
Toen, helaas als verliezende choach, ik hoop volgende week weer als verliezende choach.
En dit keer t.g.v. het Nlvoetbal.

Daley moet op 6 komen te staan. Dus gewoon met de punt naar achter. Lasse en Frenkie zijn verdedigend gewoon te zwak. Het middenveld was totaal uit balans, waardoor de verdediging in de problemen kwam. Beiden backs en buitenspelers vond ik met het terugverdedigen ook erg pover vandaag. Neres heeft op links totaal geen meerwaarde. Zet hem op rechts of op de bank, want dit heeft geen zin.

Brate,
het is me al duidelijk dat Tadic de man gaat zijn die Ajax in moeilijke tijden kan redden.
Denk ook dat de ajaxieden veel va hem aannemen.

Puike pot van hem en idd leermoment voor de klas.
Standard heeft de standaard wel gezet nu.

8 augustus 2018 om 09:27

Puike pot van hem? Volgens mij liet hij zich juist kinderlijk eenvoudig uitspelen bij de 1-2. Hij moet daar juist het gevaar ruiken, en dan maar misschien een overtreding maken.

8 augustus 2018 om 09:54

Ja hij had wellicht daar meer kunnen doen, maar dan nog was hij by far de beste man bij ajax he . (is ook wel te zien aan zijn cijfer zie ik nu net lol)

Daarnaast zaten verdedigers ook best te slapen want die hadden ook moeten instappen of op zijn minst in het schot van de baan gaan staan na dat pirouetje want het was best duidelijk waar die bal heen zou gaan en ook keeper had het daar kunnen verwachten.

8 augustus 2018 om 09:55

Als je een goal en een assist maakt in een Europese uitwedstrijd speel je een puike pot ja.. dat hij wat slapjes ingaat doet daar niets aan af. De kans dat die bal vanuit die positie de goal in flikkert is gewoon klein.

8 augustus 2018 om 10:09

Dus als hij een goal en een assist maakt, maar daarnaast bv. bij 4 tegendoelpunten aan de basis staat speelt hij nog steeds een puike pot?
Tja kan je ook zeggen van de goal van Tadic, dat hij hem vanuit die positie de goal in flikkert is ook gewoon klein? Ik ben van mening dat juist hij daar het belang van ingrijpen weet. Hij heeft dus laten zien dat hij aanvallend veel toe kan voegen, maar dat je verdedigend niet de ervaring heeft waar men op hoopte, hopelijk kan Blind dit wel brengen.

Heb nog steeds het idee dat Ziyech in de etalage staat. En daardoor basis staat. Ben altijd verbaasd over de vele Ziyech aficionados op voetbalzone. Die jongen mist balans in zijn spel. Ik denk dat de balans terug komt bij Ajax met Wober naast de Ligt. Blind op 6 vergezeld door Donny en Frenkie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoreAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

234 fans
Middenvelder, 31 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 16 7 0 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
2016/2017 Southampton 33 3 4 0
2015/2016 Southampton 34 7 2 0

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Barcelona en Internazionale nemen op korte termijn plaats aan de onderhandelingstafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren