ADO stopt gesprekken met Heerenveen: ‘Liefde moet van twee kanten komen’

Dinsdag, 7 augustus 2018 om

ADO Den Haag doet geen verdere pogingen om Henk Veerman te contracteren. Technisch manager Jeffrey van As heeft dinsdag zowel sc Heerenveen als Veerman laten weten dat hij de onderhandelingen stopzet en geen interesse meer in de aanvaller heeft.

“Het duurt ons allemaal te lang”, zo verklaart Van As op de clubsite van ADO de beslissing. “We hadden Veerman graag als opvolger van Bjørn Johnsen vastgelegd, maar dan moet de liefde wel van twee kanten komen. Wij hebben lang en vooral vaak met Henk en Heerenveen gesproken en hebben uiteindelijk een maximale financiële inspanning gedaan om hem naar ADO Den Haag te halen.”

“Dat zag er lange tijd goed uit, maar inmiddels heb ik het idee dat Henk een voorkeur heeft voor een overgang naar Duitsland. Eerder stonden wij nog bovenaan zijn lijstje. Prima, maar dan schakelen wij door naar andere opties en zetten we er een streep door” benadrukt Van As, die vanwege het vertrek van topscorer Johnsen naar AZ zo snel mogelijk een spits wil vastleggen.

Aanwinst Yuning Zhang is namelijk niet inzetbaar vanwege zijn deelname aan de Asian Games. “Gelukkig hebben wij ons niet blindgestaard op Veerman, maar ook gewoon verder gekeken in deze periode. Op namen ga ik voorlopig niet in, maar neem maar van mij aan dat wij achter de schermen druk bezig zijn”, besluit Van As.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door vries153)

ik sta niet raar te kijken als FC Utrecht hem nog vastlegt, want daar wil Veerman graag naar toe. Dessers zou dan nog vertrekken daar hij niet het vertrouwen geniet en nog 2 spitsen voor zich moet dulden

Maar het is nu al tijdje stil, je zou zeggen dat die Duitse club er zo uit zou zijn, want de wereld moet ie niet kosten die Veerman

Ik hoop tegen beter weten in dat Utrecht nog een poging doet Fran Sol van Willem II te halen, of zal AZ opnieuw een poging doen, want Sevilla is schijnbaar niet meer in beeld voor Sol?

Wie zijn nu de 1e spitsen van Heerenveen? Reza is toch ook weg?

7 augustus 2018 om 15:24

De aanvallers die Heerenveen momenteel in de selectie heeft zijn Veerman, Lammers, Zeneli, Rojas, Mihajlovic en Hornkamp, maar wie de 1e spits zou moeten zijn geen idee?

Veerman zou toch makkelijke de 1e spits kunnen zijn bij Heerenveen? Waarom zou hij weg willen/gaan?

Nieuwe trainer dus waarom niet voor een nieuwe kans gaan en desnoods als het niet lukt in de winterstop alsnog een transfer maken?!

7 augustus 2018 om 15:27

Sam Lammers zit nu ook bij Heerenveen. En ik denk dat Sol zijn zinnen heeft gezet op Spanje. Ik zie AZ, na Johnson niet nog een spits binnenhalen deze periode. En denk ook niet dat utrecht 5 miljoen gaat betalen voor Sol, en dat zal er toch betaald moeten worden aangezien zijn contract nog 2 jaar doorloopt.

7 augustus 2018 om 15:33

Fran Sol is geen optie voor Utrecht , hij wilde immers niet eens naar Az . Fran zal in Nederland alleen in het rood wit blauw spelen.

7 augustus 2018 om 15:35

Mooi, dan gaat Heerenveen hem hopelijk snel benaderen. 😉

7 augustus 2018 om 18:05

Ook die zijn kansloos , maar i get you lol😂

7 augustus 2018 om 17:09

Heerenveen moet gewoon het contract van Veerman openbreken en met 2 jaar verlengen. Mooi 4-2-3-1 gaan spelen met Veerman in de punt en Lammers erachter. Daarnaast moeten ze Bulthuis en Woudenberg zsm laten gaan, Schaars omtoveren tot laatste man, Rienstra halen van AZ en financieel toetsen of de komst van Kenneth Vermeer mogelijk is.

Zal volgens Henk Timmer wel weer de schuld van Heerenveen zijn.

7 augustus 2018 om 15:33

Heerenveen doet anders wel erg lastig over die 4,5 ton die er betaald zou moeten worden. Dit is al de derde keer dat ik clubs zie afhaken(in dit geval dan door Henk zelf inderdaad ) Daarbij snap ik überhaupt niet waarom Heerenveen hem laat gaan. Lammers is toch ook maar een piepjonge huurling? En Reza is ook al weg.

7 augustus 2018 om 15:49

Hij vertrekt omdat hij na Reza, Te Vrede ook Lammers niet uit de basis weet te spelen onder de vierde trainer tijdens zijn verblijf hier. Zegt opzich al wel wat. Prima supersub, geen basismateriaal. Buiten dat kost hij wat hij kost. Kleinzerig dat er al drie clubs afhaken omdat ze niet aan de vraagprijs willen voldoen. Zegt ook alweer iets. Gelukkig een Duitse partij er bij als alternatief.

7 augustus 2018 om 15:50

Deze 4,5 ton is niet door Heerenveen genoemd, dus wie zegt dat dat bedrag klopt?

Daarnaast staat toch duidelijk, nota bene op de officiële site van Ado, dat ze de indruk hebben dat Henk zelfs niet meer wil. Maar goed, blijf jij maar naar Heerenveen wijzen. Zal vast met vorig jaar te maken hebben.

Ik ben wel met je eens dat Heerenveen hem zou moeten behouden, aangezien wat er achter Lammers zit nog jonger is. Ik hield hem, dan maar transfervrij laten vertrekken volgens jaar. Ook als ze dit jaar geen 1e spits in hem zien, want als je hem nu toch verkoopt hou je er netto er toch niet zo heel veel van over en probeer dan maar eens een minimaal gelijkwaardige speler te vinden. Dat gaat weer geld kosten.

7 augustus 2018 om 20:45

Ik schrijf toch ook dat het deze keer niet aan Heerenveen ligt. Maar het is toch best opvallend hoe moeizaam deze transfer op gang komt?

9 augustus 2018 om 11:37

Omdat Timmer en Veerman salaris eisen hebben die niet te betalen zijn voor de Nederlandse clubs

Snap het best vanuit Veerman. Heerenveen vraagt veel meer voor Veerman dan ADO wil betalen. Als dan een Duitse club voorbij komt die mogelijk meer kan bieden aan zowel Veerman als Heerenveen, is het ook logisch dat hij daar meer van verwacht.

7 augustus 2018 om 15:44

Ja maar met die Duitse club (sankt Pauli) komt er ook geen schot in. Als het zo doorgaat zie ik hem nog blijven bij Heerenveen ook.

7 augustus 2018 om 15:53

Ik denk dat voor Heerenveen prima zou zijn. Netto ga je toch niet veel aan zo'n transfer over houden en als je minimaal een gelijkwaardige vervanger wilt halen kost het je weer meer geld.

Gewoon houden, dan maar transfervrij volgens jaar.

Ik zou proberen Sierhuis of Vente te huren. Voor beide is speeltijd belangrijk

7 augustus 2018 om 16:15

Vente gaat echt niet verhuurd worden dit seizoen, hij is gewoon 2de spits achter Jorgenson. Heerenveen zou eigenlijk niet spelers moeten huren, maar het is vaak de makkelijke weg. Veerman is toch geen basis, dus zou je beter kunnen vervangen voor een talent dat er nog aan moet komen.

7 augustus 2018 om 16:25

Ik bedoelde ADO dat die imo kan proberen bij die spelers. Heerenveen heeft Lammers en die schiet er, denk ik, minimaal 20 in

7 augustus 2018 om 16:30

Op die fiets, ja die zijn over het algemeen minder bij machten om geldsommen op tafel te leggen. Ado heeft wel echt een spits nodig en eentje die er minstens net zoveel inlegt als Johnson. Ik hoop voor ado dat het dit seizoen geen billenknijpen wordt.

7 augustus 2018 om 18:46

Ja ik denk Cassierra bij Groningen ook. 😂 Lammers is best een redelijke spits maar mag denk ik blij zijn met 10 goals als hij überhaupt veel gaat spelen.

7 augustus 2018 om 19:41

Lammers is beter dan jij denkt, maar dat is mijn mening. Cassiera kan het ook zeker leuk doen bij Groningen, goede transfer

Wat ben ik hier blij mee zeg. Veerman schei toch uit. Dat is niks. Het is niet voor niks dat die nooit basis haalt. Miskoop voorkomen. Op naar een talentje.

Heerenveen doet wel moeilijk met transfers, binnen de kortste keren laat iedereen alle spelers links liggen in heerenveen. Dit is het zoveelste verhaal, waarbij een overstap niet goed gaat en clubs gewoon afhaken. Als het zo doorgaat dan kunnen ze hem helemaal niet meer kwijt en loopt hij transfervrij de deur uit. Ze willen ergens rond de 6ton, maar als er meerdere clubs dat niet op tafel willen leggen moeten ze toch ook gewoon een keer eieren voor hun geld kiezen. Ik weet niet wat de loonkosten zijn voor Veerman, maar zal toch sowieso wel rond de 2 ton liggen. Verschillende clubs bieden rond de 4 plus de besparing van 2 toon loon komt ook op 6 uit, terwijl als die zo meteen transfervrij de deur uitloopt het je 2 ton kost.

7 augustus 2018 om 19:07

Wat een gezwam. Elke club heeft wel onderhandelingen die niet soepel lopen. Er is gewoon veel belangstelling voor spelers van Heerenveen, dus waarom zou je je spelers makkelijk laten gaan. En verkopen doen ze toch wel. Gelukkig is Heerenveen niet zo dom als jij en gaan ze niet steeds eieren voor hun geld kiezen wanneer onderhandelingen wat moeizamer verlopen.

De meeste spelers maken gewoon een normale transfer zonder dat hun zaakwaarnemer gelijk moord en brand schreeuwt als de onderhandelingen wat meer tijd en verdere onderhandelingen vragen. Zo hebben de laatste jaren bijvoorbeeld Dumphries, Van Aken, St. Juste, Uth, Finnbogason, Narsingh, Assaidi, Sinkgraven, De Roon, Ziyech, Johnsson geruisloos allemaal een mooie transfer gemaakt. Maar sommige zaakwaarnemers bespelen slim de media als het even niet loopt zoals hun het willen en krijgt een club al snel een naam als moeilijke onderhandelaar. Mensen zoals jij blaten dat dan weer na enz. Terwijl er dus vele voorbeelden zijn dat spelers van Heerenveen geruisloos een mooie stap maken.

Rekensom van jou is ook weer erg simpel gedacht. Als Heerenveen voor Veerman rond de 4 ton vangt, dan mag het blij zijn als het aan de einde van de streep 2 ton overhoud. Leuk dat je een salaris bespaard, maar er zal ook weer een nieuwe speler moeten komen. Voor die 2 ton ga je niet een speler kopen die minimaal net zo goed is als Veerman. Kortom, kost allemaal weer extra geld. Gezien Lammers als spits nummer 1 wordt gezien, is dat de moeite niet waard.

Heerenveen moet Veerman gewoon aan zijn contract houden en dan maar transfervrij laten gaan. Je weet nu wat je aan Veerman hebt. Veerman verkopen en een nieuwe speler halen gaat veel meer geld kosten.

7 augustus 2018 om 19:16

Je noemt me dom en mijn rekensom erg simpel, ben dan benieuwd hoe jij die berekening maakt. Daarnaast levert een speler die niet meer wilt spelen niks op en gaat ook ten koste van de synergie. Je kan iedereen die aan zijn contract gehouden is terwijl die weg wilde zien dat het ten koste gaat van zijn prestaties.

7 augustus 2018 om 19:43

Je denkt toch hoop ik niet dat als Heerenveen 4 ton beurt, dat er dan 4 ton op de bankrekening komt? Tis geen Fifa! Percentage naar speler, Percentage naar zaakwaarnemers, 5 naar opleidende clubs onder 23 jaar van hem, belasting na winst en misschien heeft Volendam nog wel een paar procent doorverkoop bedwongen destijds.

Ten koste van de Synergie? Wederom een aanname van jou. Alves wou bij de eerste beste kans weg en Bas Dost wou ook al bij de 1e beste kans weg. Beiden gooiden gingen dwarsliggen, maar een transfer kwam er niet. Beiden werden vervolgens topscoorder van Nederland en maakte beiden alsnog een mooie transfer.

En waarom zou Veerman niet meer willen spelen als hij zijn transfer mis loopt en volgend jaar transfervrij is? Lijkt mij dan juist alle reden om je zelf in de kijker te spelen. Of denk je dat er volgend jaar veel clubs op de stoep staan naar een jaartje lanterfanteren? Daarnaast zou zijn geschil dan met de directie zijn en niet met zijn ploeg. Hij zal echt geen boeman in de ploeg willen worden, waar hij het hele jaar bijna elke dag mee moet optrekken. Hij en de ploeg zullen ook voor hun winstpremies willen spelen. En nog belangrijker zoals gezegd, hij zal zich in de kijker willen spelen want dan heeft hij als transfervrije speler alle keus.

Edit: Ohja, nog belangrijker in deze: In de tekst, notabene citaat van de officiã«le site van Ado, staat dat Veerman niet meer naar Ado wil volgens Ado zelf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.PEC Zwolle16-14
15.FC Emmen15-14
16.VVV-Venlo15-24
17.ADO Den Haag13-13
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. BeugelsdijkVerdediger171
A. MeijersVerdediger171
S. PinasVerdediger171
D. BakkerMiddenvelder160
L. ImmersMiddenvelder162
T. NecidAanvaller166
C. SummervilleAanvaller121
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

23 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Voorzitter Florentino Pérez van Real Madrid wil in januari verrassen met het binnenhalen van Phil Foden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren