Update: Sporting kondigt terugkeer van Bas Dost zaterdag aan

Vrijdag, 20 juli 2018 om

Bas Dost blijft bij Sporting Portugal, zo meldt O Jogo donderdagochtend. De Portugese krant meldt dat de spits uiteindelijk heeft besloten niet te verkassen, nadat de aanvaller samen met zijn collega's in mei werd belaagd door vijftig hooligans. Dost keert donderdag terug bij de Portugese topclub om de laatste details glad te strijken, zo klinkt het.

Dost, die met zijn oude contract nog tot medio 2020 verbonden was aan Sporting, gaat zeer binnenkort zijn krabbel zetten onder een verbintenis voor drie jaar. Daarbij krijgt de 29-jarige aanvaller een afkoopclausule van zestig miljoen euro. Naar verluidt gaat Dost in de komende uren om de tafel met de clubleiding van Sporting om de deal definitief te beklinken.

De aanvaller was na het voorval met de fans een van de eerste spelers die binnenskamers kenbaar maakte dat hij wilde vertrekken. Ook de bedreigingen aan het adres van zijn familie woog mee in zijn overweging. Zo voelde de vriendin van de achttienvoudig Oranje-international zich naar verluidt niet meer veilig bij de topclub uit Lissabon.

Woensdag kwamen de eerste berichten naar buiten dat Dost tóch bij Sporting wil blijven, met als voorwaarde dat Bruno de Carvalho, de voormalig voorzitter van Sporting, niet meer betrokken wordt bij het reilen en zeilen van de club. De Carvalho heeft onlangs aangegeven dat hij in de nabije toekomst weer wil terugkeren bij Sporting, maar de nieuwe clubleiding zou een terugkeer hebben uitgesloten.

Update 20 juli 22.56 uur - Sporting kondigt terugkeer van Bas Dost zaterdag aan
Bas Dost blijft bij Sporting Portugal. Voorzitter Sousa Cintra heeft vrijdagavond gesproken met de advocaten en zaakwaarnemer van de aanvaller om de laatste plooien glad te strijken, meldt O Jogo. Zoals eerder al bekend werd, gaat de 29-jarige Dost zijn contract met één jaar verlengen en komt hij tot medio 2021 vast te liggen in Estádio José Alvalade. In de arbeidsovereenkomst zal een gelimiteerde transfersom van zestig miljoen euro worden opgenomen. Sporting zal het nieuws zaterdag bekendmaken.


Poll

Verwacht jij dat Bas Dost deze zomer gaat vertrekken bij Sporting Portugal?


Gerelateerd

50 reacties (laatste reactie door elmo1908)

Dan zal die wel een leuke salarisverhoging hebben gekregen. Niks mis mee

19 juli 2018 om 11:28

Ik vind er wel iets mis mee. Dit is niet de juiste manier om meer geld te ronselen van de club. Als je echt bent bedreigt en daar moeite mee heb dan ga je weg. Zoals patricio

19 juli 2018 om 13:02

Dit is volgens mij allesbehalve een bewuste manier om meer geld te ronselen. Hij is letterlijk op z'n kop geslagen door idiote Sporting hooligans tijdens zijn werk, waarna hij het logischerwijs helemaal niet meer zag zitten daar en weg wilde.

Nu zijn we een poos verder, die dictator van een voorzitter is weg en de rust is weer een beetje wedergekeerd, dus kan Dost er anders instaan. Het is dan voor beide partijen goed om de herstelde werkrelatie met een nieuw contract te bezegelen. Hij gaat hij er dan nu wellicht (?) op vooruit qua salaris, maar hij vertrekt dus niet transfervrij, wat Sporting dus tientallen miljoenen "bespaart". Immers, anders had men een vervanger moeten aantrekken en in deze markt betaal je buitensporige bedragen voor veelscorende spitsen. En daarnaast geeft hij een commitment af met zijn drie-jarige contract.

Je kan toch niet verwachten dat na alles dat er gebeurt is, de mogelijk psychische klachten die Dost in eerste instantie overhield aan de aanval en zijn duidelijke vertrekwens (net als de halve selectie), hij weer vrolijk binnenstapt alsof er niets gebeurd is? Daarvoor was de situatie namelijk te serieus. En bovendien laat Sporting zo ook zien dat ze hem waarderen en graag behouden. Er moest wat gerepareerd worden.

Zou jij zelf terugkeren naar je baas als je daar tot bloedens toe bent aangevallen en er niet een (financieel) "gebaar" wordt gemaakt dat men je aanwezigheid en inbreng daadwerkelijk op prijs stelt? Ik niet hoor.

19 juli 2018 om 13:14

Ach er was gewoon geen andere club voor bas. 500. 000 per jaar extra en hij is de aanval vergeten haha

19 juli 2018 om 11:37

Ik vind het spijtig, hoopte hem bij sevilla te zien met een team dat om m heen is gebouwd, maarja hij had het voor het incident naar zn zin daar, dus een paar knaken meer en op een mooie plek blijven wonen is ook niet erg, Hoop dat er nog wel een team overblijft dat hem kan bedienen.

19 juli 2018 om 12:28

Denk je nou echt dat Sevilla een team om Dost heen gaat bouwen? Hij doet het aardig in de Portugese League maar laten we niet doen alsof hij een echte ster is, hij is totaal geen type spits voor Sevilla.

19 juli 2018 om 13:42

Ik vind het een understatement om te zeggen dat 'Dost het wel aardig doet in de Portugese liga'. Hij scoort zoveel goals, niet normaal meer. Natuurlijk is hij niet de meeste behendige, snelle of technische speler, maar hij maakt wel ontzettend veel goals. Het zou kunnen dat hij qua stijl niet past in sevilla, maar een beetje meer respect voor zijn prestaties in Portugal is mijns inziens wel op z'n plek.

19 juli 2018 om 18:20

Waar zie je mij hem disrespecten dan moraalridder? Ik zeg duidelijk dat we niet moeten doen alsof hij een echte ster is omdat hij het in Portugal aardig doet, enige die geen respect heeft is Dost om op deze manier een salarisverhoging te vragen, meneer had toch een trauma gekregen door de fans? Waarom ga je dan alsnog een contract tekenen als je je niet veilig voelt? Gewoon een ontzettende vieze actie van de heer Dost.

Dit is precies wat Dost wil. Zijn waarnemer heeft waarschijnlijk al een club achter de hand die die 60 mio wil aftikken (chinese club?) nu kon echter Sporting vragen wat men wilde en was wegkomen lastig. In de huidige markt is 60 Mio geen obstakel meer

19 juli 2018 om 10:58

Zelfs in deze markt is 60 miljoen voor Bas Dost krankzinnig. Deze jongen koopt gewoon zijn 'onveilige gevoel' af met een flinke salarisverhoging.

19 juli 2018 om 13:46

Hij heeft nu vast wat centen over voor wat extra beveiliging

19 juli 2018 om 10:58

60 miljoen voor Dost vind ik in de huidige markt nog steeds aan de hoge kant hoor..

19 juli 2018 om 10:59

Hahahhahahahahhahahha wat een onzin man. Gaat echt niemand 60 miljoen voor Dost betalen ook niet in de huidige markt.

19 juli 2018 om 10:59

60 miljoen geen obstakel om een 29 jarige Dost te halen?
Voor dat geld kun je toch wel wat beters krijgen.

Ik voel me niet veilig maar voor meer geld blijf ik....

19 juli 2018 om 11:14

Gevarengeld!

19 juli 2018 om 13:33

Hij had nog veel meer geld kunnen verdienen elders, contract zou ontbonden worden als hij wilde en dan kon hij vele malen meer verdien als wat hij nu gaat krijgen

19 juli 2018 om 13:47

In China ja, hij wil denk ik nog in beeld blijven voor oranje hahaha

19 juli 2018 om 13:58

onderschat niet wat Ptss met je doet hé.
Je kunt heftig reageren op bepaalde situaties, zoals bijtekenen bijvoorbeeld

Wat een dramaqueen, wat een diva, wat een ereloze vent! Kom op man, eerst was huilen en dat hij traumas heeft en nog elke dag last heeft en nu is het opeens ‘voor een beter contract is alles vergeten en vergeven joh’ wat een acteur man, bah. Om een beetje geld zoveel sensatie verkopen

19 juli 2018 om 11:01

Hoe alles precies gegaan is weten jij en ik niet. Maar met wat er is gebeurt daar heeft hij alle recht om een beetje moeilijk te doen.

19 juli 2018 om 11:03

Ik denk dat je het zo niet moet interpreteren, het draait niet zo zeer om meer geld in eerste instantie. Ik denk oprecht wel dat Dost (en veel andere spelers) wilden vertrekken maar uiteindelijk met de nodige juridische kennis inzagen dat het erg lastig werd om zomaar even dat contract op te laten heffen. Daardoor zit je gewoon in een veel lastigere situatie, en als er dan weinig concrete interesse is en je kan bijtekenen en je salaris verdubbeld zien worden. Waarom niet? Gezien het feit dat andere opties lijken te vervallen is dit de beste die is overgebleven.

19 juli 2018 om 11:05

En vanwaar deze overtrokken reactie? Waar staat dat Dost een verbeterd contract krijgt? Want dat is uit die artikel niet af te leiden. Daarnaast is dit nog steeds een gerucht en geen officieel bericht van Sporting of Bas Dost zelf. Het is dus gewoon twijfelachtig of dit waar is.

19 juli 2018 om 11:07

Wow, wat een heftige reactie. Als jij door 50 gemaskerde mannen op je werk wordt aangevallen, zou jij je dan nog veilig voelen? En je hebt geen idee wat wat de exacte reden is. Miss wilde hij helemaal niet weg, maar koos hij voor zijn veiligheid. Als de club die veiligheid wel kan garanderen, dan kan het zomaar zijn dat hij wel wilt blijven. Erg kortzinnig om te denken dat het alleen om geld kan gaan.

19 juli 2018 om 11:10

Wat een onzin zeg misschien heeft sporting wel garanties gegeven waardoor dost zich weer veilig zou voelen met (extra) bewaking of iets dergelijks. Je weet toch niet wat er besproken is? En al zou het alleen om het geld zijn, dan vind ik dat dost zijn goed recht na wat er gebeurd is. Als je zo wordt aangevallen vind ik dat je wel wat extras mag krijgen.

19 juli 2018 om 13:33

Soms kan jij echt van die nare non-empatische reacties plaatsen. Als je er niet bij was of geen insider bent kan je best wat genuanceerder zijn.

19 juli 2018 om 14:01

Wat een smakeloze reactie. Mogelijk heeft de tijd de pijn wat doen verzachten en zijn de emoties nu weg? Daarnaast staat in de tekst ook iets over de voorzitter die is vertrokken. Om dit op geld te gooien is gewoon niet fair en zelfs triest. Mogelijk slaat je reactie op wat jij zou doen in deze situatie ?

21 juli 2018 om 08:09

Grote jongen ben je hoor. Denk dat jij wel ervaring hebt met trauma's aan je naam te zien. Waar haal je er trouwens uit dat hij een verbeterd contract krijgt?

Begrijpelijke keus. Blijkbaar was er geen concrete interesse van andere teams, en je kan helaas niet op basis van een incident een heel contract verscheuren. Althans niet in deze situatie, juridisch heb je gewoon geen poot om op te staan. Daardoor zal bijvoorbeeld ook Wolves nog wel een transfersom gaan overmaken aan Sporting betreffende Rui Patricio.

De situatie die zich voordeed was natuurlijk bizar en schokkend, maar het is geen situatie die zich herhaaldelijk heeft voorgedaan en ook het gevaar op nog een dergelijk iets is nihil. Daarnaast is die rare voorzitter gelukkig verdwenen bij de club. Ik ben geen fan van Sporting, integendeel zelfs, in Portugal vind ik Porto de mooiste club, maar Sporting is natuurlijk ook een roemrijk team met een mooie aanhang. Deze doorgeslagen imbecielen die een tijd terug het trainingscomplex binnendrongen staan niet voor wat Sporting is.

19 juli 2018 om 11:09

Contract kan via de rechter zo ontbonden worden na wat hem is aangedaan. Onder de noemer " onveilige werksfeer". Niemand kan hem garanderen dat het nooit weer gebeurd. Op basis van dit incident kan je dus gerust je contract laten ontbinden. Daarnaast het nihil noemen is nooit te zeggen. Als Bas echt daar weg wil en zich onveilig voelt, is een stap naar de rechter zo gemaakt en heeft die zijn gelijk zo binnen.

19 juli 2018 om 12:21

Volgens mij is al bij meerdere spelers bij Sporting gebleken dat het niet zo makkelijk werkt. Helaas kun je niet op basis van een dergelijk incident je hele contract laten opheffen. Als het echt zo had gewerkt waren inmiddels al wel veel meer jongens daar weg.

Is die afkoopsom inclusief met zijn waardigheid?

Is uiteindelijk wel beter. Beter passende club, zal Dost niet zo snel vinden en zal waarschijnlijk fikse loonverhoging gehad hebben

Aha, met een beter contract kan hij zich misschien veiliger voelen. Als je was vertrokken, had je een statement kunnen maken naar de club toe. Maar nu laat hij zich van zijn mindere kant zien. Typisch in de tijd waarin we leven natuurlijk.

Tsja, 60 miljoen voor Dost is veel maar hij scoort er toch wel even 30+ per seizoen.. Het is een lachtertje maar er gaan spelers voor meer en presteren ook niet veel of niks. Bij Wolfsburg toen hij zijn kans kreeg was hij ook zeker niet slecht. Ergens vind ik het nog niet eens zo heel gek, wie weet kan hij nog wel 5 seizoenen mee.

60 miljoen voor Dost gaat echt geen enkele club betalen. Of het moet een club zijn die echt alleen naar cijfertjes kijkt. Wie iets beter kijkt ziet dat het niet zoveel voorstelt.

19 juli 2018 om 12:22

Het is een spits. Dus er zal vast naar cijfertjes gekeken worden. Heb jij liever een spits die snel, behendig en technisch is, maar aan de andere kant maar 3 doelpunten scoort per seizoen, of een Dost, die er jaarlijks 25+ inlegt maar "niet kan voetballen"? Nou, ik weet het wel hoor.

Ik had het contract laten ontbinden bij een rechter. Als je aangevallen wordt door supporters die de toestemming hadden van je voorzitter, zijn er weinig rechters die het contract niet zullen ontbinden. Dan was hij vrij man geweest en had hij flink tekengeld kunnen vangen.

19 juli 2018 om 11:44

Tegen de tijd dat het contract ontbonden is, is de transferperiode al voorbij en heeft elke club al zaken gedaan.

19 juli 2018 om 13:18

Je kunt ook een spoedprocedure aanvragen. Bij sommige clubs wordt er op de laatste dag nog goede spelers weggekocht dus die zullen anders tot de winterstop moeten wachten. Als jij geen club hebt, zit je niet aan een transferperiode gebonden.

19 juli 2018 om 16:17

Klopt maar de club zelf gaat daar niet risico nemen en op de uitspraak wachten, die hebben dan in de transferperiode al een andere spits gehaald.

20 juli 2018 om 23:19

Als een contract ontbonden is en je dus een vrije speler bent, heb je weinig met de transferperiode te maken.

Hoe kan je jezelf ongeloofwaardig maken? Lachwekkend dit, je wordt geslagen, familie wordt bedreigd en je loopt te janken dat je er ontzettend last van hebt en wat doe je? Je contract verlengen voor een paar centen meer..

Jullie vergeten dat de reden van die overval, de voorzitter, weggestemd is.

Dat kan uiteraard een hoop schelen in zijn besluit om te blijven.

19 juli 2018 om 13:20

Je weet toch hoe dat gaat in dat soort landen. Ze komen weer met een bak geld over de brug en het bestuur knikt weer ja en amen.

Nooit meer selecteren voor oranje die kerel. Oh wacht even..

Misschien had hij die hooligans zelf wel ingehuurd. Mensen doen vreemde dingen vandaag dag om salaris te verhogen.

Maar de hooligans die Dost & Co. belaagd hebben, zijn toch niet verdwenen? Is de veiligheid van de spelers nu opeens wel gewaarborgd? Of zat Dost gewoon klem vanwege contractuele verplichtingen? En uiteindelijk eieren voor zijn geld () heeft gekozen. Zo komt het wel wat over, want ik veronderstel dat Mevrouw Dost zich niet veiliger voelt vanwege een verbeterd contract. Je hebt de dwangarbeiders van de weg in de Tour en nu dus ook de slaven van de clubs;-))). Al sneuvelen deze niet direct in de Arena....

Quote na zijn vertrek bij Oranje: ‘Het gaat er ook om hoe ze met je omgaan...’ Verklaarde zich onveilig na de aanval van Sporting’s harde kern... Hoe een zak vol euro’s de pijn verzachten en principes verkwanselen.... Opportunistische nepprof!

Geen interessante clubs langsgekomen Bas? Zijn trauma is snel over......

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sporting Portugal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Benfica6349
2.FC Porto6338
Voor de complete stand: Liga NOS
SpelersPositieW
Bryan RuizAanvaller348
Joao MarioMiddenvelder336
Islam SlimaniAanvaller3327
William CarvalhoMiddenvelder272
Voor de complete selectie: Clubpagina Sporting Portugal.

71 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 maart
Real Madrid en Atlético Madrid hebben zich gemengd in de strijd om Julian Brandt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren