‘Ten Hag appte mij ook: ‘Dit zie ik een stuk liever dan dat je met PSV feest’’

Dinsdag, 10 juli 2018 om

Eddy Pepels is in het dagelijks leven verzorger bij PSV, maar deze zomer is de 63-jarige Belg met hele andere dingen bezig. Pepels is als masseur aanwezig bij de Belgische nationale ploeg en zit dinsdagavond op de eerste rij als de Rode Duivels het in de halve finale van het WK in Sint-Petersburg opnemen tegen Frankrijk. Voor de verzorger is het vooralsnog een onvergetelijk avontuur.

“Ongelooflijk, wat is het voor ons een schitterend toernooi tot nu toe”, begint hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Pepels geeft aan dat de manschappen van bondscoach Roberto Martínez ondanks de goede prestaties met beide benen op de grond zijn blijven staan: “Voor het WK lazen we zever in een stukje van Ronald Waterreus. Dat ze bij ons elkaar de kleedkamer uit zouden slaan en zo.”

“Wat een grap. We zijn nu zes weken met elkaar onderweg en er is werkelijk nog geen akkefietje geweest. Het is een hecht team”, legt hij uit. Met het bereiken van de halve finale ligt ook de eindstrijd binnen handbereik. Pepels wil zich echter niet laten verleiden tot uitspraken over een eventueel wereldkampioenschap: “Het is niet aan mij om dat te zeggen, maar de groep gaat zeker proberen de missie te voltooien. Dat merk je elke training weer. Het is een mooie verzameling spelers, die ons elke keer verrast.”

Pepels heeft veel contact met spelers en staf bij PSV en kreeg al felicitaties van onder meer Mark van Bommel, Jeroen Zoet, Jorrit Hendrix en Steven Bergwijn. Ook de inmiddels vertrokken hoofdtrainer Phillip Cocu liet van zich horen, terwijl Ajax-coach Erik ten Hag, in het verleden assistent in Eindhoven, eveneens contact opnam: “‘Dit zie ik een stuk liever dan dat je met PSV feest’, appte hij. Geweldig. Dan voel je de situatie perfect aan. We gaan hier samen alles op alles zetten om het hoogste te bereiken”, sluit Pepels af.


Poll

Denk jij dat België wereldkampioen gaat worden?


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door jordyb)

Aan de ene kant gun ik het België wel, aan de andere kant weet ik dat ze ons dat nooit meer zullen laten vergeten.

10 juli 2018 om 10:45

@tubes: Inderdaad. Ik heb hier een beetje hetzelfde gevoel bij als toen Ajax de EL-finale haalde. Ik wilde eigenlijk heel graag dat ze die zouden winnen, maar aan de andere kant denk je als PSV-supperter: dat krijgen we dan waarschijnlijk nog 100 jaar te horen... Ik zou het op zich gaaf vinden als België het WK wint, maar het zou ook een beetje pijnlijk zijn omdat wij al 30 jaar teren op één EK.

10 juli 2018 om 10:47

Dat heb ik ook. Je weet dat ze je gek gaan maken. En begrijpelijk. Hadden wij ook gedaan. Zelfde als bij Engeland nu. De Schotten en Ieren zijn ook al zenuwachtig aan het worden. Die denken ook, het zal toch niet. Engeland wereldkampioen. Verschrikkelijk.

10 juli 2018 om 10:54

@blackpool: Ik gun het de Engelsen toch wel heel erg. Misschien wel het ultieme voetballand en toch al 52 jaar niets meer gewonnen. Het mag wel weer een keertje.

10 juli 2018 om 10:56

Servië zal dat ook bij Kroatië hebben, dus misschien toch maar beter dat Frankrijk het WK wint. Ik werk voor Belgische werkgever, maar tot nu toe is het vooral een groot feest. Word nog weinig 'gepest', haha.

10 juli 2018 om 11:34

Denk dat dat met Servië en Kroatië wel mee zal vallen.

10 juli 2018 om 12:02

Aan de ene kant is Engeland natuurlijk het ultieme voetballand, qua clubs, stadions en sfeer. Maar aan de andere kant ook de allergrootste import competitie van de wereld. De spelers van buiten Engeland maken toch de Bpl. Je ziet het ook aan het spel van Engeland. Ze spelen totaal geen leuk voetbal, moeten het alleen maar hebben van de dode spelmomenten. Van de vier overgebleven landen vind ik Frankrijk het beste voetbal spelen.

10 juli 2018 om 12:54

Misschien de grootste importcompetitie, maar wel een nationaal elftal met spelers die allemaal in Engeland spelen (om logische redenen). Het is dus vreemd om dat als argument te noemen om het Engeland niet te gunnen, aangezien het elftal waarom het gaat juist het tegenovergestelde van import is. En totaal geen leuk voetbal is ook overdreven. Ze spelen zeker geen oogstrelend combinatievoetbal, maar er zit voor het eerst sinds jaren tenminste enig idee achter het spel. Het materiaal maakt het ook niet mogelijk om elke tegenstander kapot te spelen. Het is ook weer niet zo dat ze parkeer de bus spelen en niet willen voetballen.

Frankrijk speelt misschien het beste voetbal, maar dat mag ook gezien het materieel en eigenlijk spelen die gewoon te behoudend voor de kwaliteit die ze hebben.

10 juli 2018 om 10:54

Precies. Laat het die Fransen maar worden. Die kan ik toch al niet uitstaan :P

10 juli 2018 om 13:45

Man naar mijn hart, verschrikkelijk die Fransen. Maar ik hoop dat ze het WK winnen.

10 juli 2018 om 11:17

Dan gaan we toch gewoon Jan Mulder tactieken gebruiken en zeggen dat wij alleen willen winnen met mooi voetbal. Niet met dat "vieze" counter voetbal. Is natuurlijk grote onzin maar je moet toch iets 🤐

10 juli 2018 om 11:34

En terecht dan toch. Zou een top prestatie zijn voor België.

10 juli 2018 om 11:42

Het is niet dat we geen kans hebben gehad om wereldkampioen te worden. Het is misschien zuur maar je moet er dan mee leren leven. Er zijn volgens mij wel ergere dingen

10 juli 2018 om 12:03

https://speld.nl/2018/07/10/ik-belgie-best-het-wk-gegund-als-ik-niet-zo-bekrompen-nationalistisch/ Je moet toegeven, het klinkt toch best kleinzielig als dit de reden is om een ander iets te misgunnen?

10 juli 2018 om 12:18

Ik misgun ze toch niets. Zeg zelfs dat ik ze het gun. Ik weet alleen dat als gevolg van het gunnen we het nog wel een tijdje gaan horen. Terechte constatering lijkt me.

10 juli 2018 om 12:37

Je weet dat ‘de speld’ geen nieuwsbron is? 😂

10 juli 2018 om 12:55

Tubes, dan heb ik je reactie verkeerd geïnterpreteerd, waarvoor mijn excuses! Thucan: Joh, je meent het!

10 juli 2018 om 15:44

Haha precies waarom ik hoop dat België niet wint.. Wij moeten eerst die cup omhoog gehouden hebben!

Man, zoveel top generaties gehad, heeft België er éindelijk eentje, zul je net zien..

Natuurlijk ook wel flauw van die verzorgen om direct na de 3-0 winst op Ajax voor de neus van Ten Hag een feestje te bouwen.

10 juli 2018 om 11:13

Inderdaad, hoe durft hij. Ben je net kampioen geworden en dan moet je het er zo inwrijven door een feestje te vieren? Heb dan het fatsoen om te wachten!

10 juli 2018 om 11:23

Misschien is het beter als er, uit respect voor de gevoelens van de tegenstander, sowieso nooit meer gejuicht wordt!

10 juli 2018 om 12:00

Sowieso maar een rare gewaarwording. Juichen omdat je je werk doet? Heel gauw mee stoppen.

10 juli 2018 om 12:02

Want dit is natuurlijk niet overduidelijk een grapje. Misschien moeten we daar maar mee ophouden omdat mensen klaarblijkelijk niets meer kunnen hebben.

België voor de wereldbeker!!!! Vroeger toen ik nog in Nederland woonde wist ik nog dat ik altijd die Belgen aan het treiteren was betreft voetbal. Ze zouden het nooit beter doen dan ons Nederlanders. En dat wilde ik ook niet. Maar nu ...! Hoe ik in België een prachtig leven lijd al een aantal jaartjes. Totaal geen zorgen wat in Nederland wel zo was (mijn mening; daar werk je voor de staat), hoop ik zo graag dat België hem wint. Nederlanders zijn altijd arrogant geweest in tegenstelling tot de Belgen. Die weten het “zogenaamd” altijd beter. Dus als ze hem winnen mogen zo van mij zo arrogant doen als ze willen. En zeker tegen de Hollanders. Gelukkig hebben ze mij al in open armen gesloten, dus ik heb weinig te maken met die pesterijen. Maar wat zal het prachtig zijn, in een land wonen waar de wereldbeker word binnen gehaald. #wearebelgium. En als Oranje weer mee doet zal ik ze zeker weer supporten. Simpelweg, er zijn altijd Surinamers in het elftal geweest die ik nooit zal laten vallen. Wij Surinamers hebben altijd voor Nederland gewerkt. Waren de eerste allochtonen die in Oranje speelde (Mijnals). Zo is het en zo zal het blijven.

10 juli 2018 om 11:58

Je beschrijft precies waarom ik vurig hoop dat de Belgen vanavond onderuit gaan. Leuk dat jij je draai zo hebt gevonden bij de buren maar veel Nederlanders hebben zich de laatste jaren afgekeerd tegen de Belgen. Voor mij een vreselijk scenario als de Belgen wereldkampioen worden. Er wordt vaak gedaan alsof we bevriend zijn met de Belgen maar dat is meestal schone schijn. De afkeer is er vanuit Belgie altijd al geweest naar ons en dat heeft uiteindelijk geleid tot een situatie waar een hoop Nederlanders inmiddels de gemiddelde Belg niet kan uitstaan. Dus voor mij bestaat de liefde tussen beide landen niet en gaat mijn support vanavond naar de Fransen. Allez les Bleus!!

10 juli 2018 om 13:59

Ik weet niet hoe het daar bij jou is, maar er zit nogal verschil in welk gebied je komt met Belgie. De meeste Nederlanders hebben echt geen hekel aan Belgie (wellicht meer aan het franse gedeelte)

Ook is het algemeen bekend dat wij het leuk vinden om de Belgen te 'kleineren' met voetbal of uit te maken voor dom. Belgen vinden ons arrogant en diknekken (zit nog wat in ook)

Maar afkeer tegen Belgen is echt nieuw voor mij.

Dus voor mij bestaat er zeker 'liefde' voor de Belgen en hoop dat ze de Cup pakken. (ookal zouden we het dan tijden moeten aanhoren, maar dat is niet meer dan terecht)

10 juli 2018 om 14:32

Ik heb het over een hoop Nederlanders maar jij weet blijkbaar iets te zeggen over de meeste Nederlanders? Wel, de meeste die ik ken zijn vanavond zeker niet voor Belgie . Zal aan de regio liggen waar je leeft. In mijn omgeving zijn ze niet meer populair. Dat was vroeger wel zo. Tegenwoordig kennen we ze wat beter.

10 juli 2018 om 19:25

Deze arrogante houding van de Nederlanders zal ervoor zorgen dat het bij die ene EK-titeltje zal blijven!!!

10 juli 2018 om 19:37

Ik kijk NOS nu en daar is 70% van Nederland voor België. Misschien in dat dorpje van je misgunnen ze die Belgen. En dat mag. Ieder zijn favoriet. Maar zolang België mijn belastingteruggave, vakantiegeld en eindejaarspremie betaald zal ik ze zeker toejuichen. En jij mag Frankrijk toejuichen!! Das je goedrecht jonge. Veel kijk plezier en moge de beste winnen.

10 juli 2018 om 12:06

Eerst was je Nederlander, nu heb je het over wij Belgen en dan heb je als Surinamer altijd voor Nederland gewerkt. Terwijl je al jaren in Belgie woont. Volgens mij is het bij de meeste buurlanden wel zo dat ze elkaar "pesten" met het wel of niet behalen van successen. Kijk naar de Duitse reclame van Snickers afgelopen WK. In Brazilie heb je het zelfde met Argentinië etc. Je klinkt als iemand die dit jaar voor PSV is omdat ze kampioen zijn geworden, en vorig jaar voor Feyenoord was omdat die toen kampioen waren....

10 juli 2018 om 19:33

Ten eerste ik ben in hart en nieren een Ajacied. Dus noem me naam aub niet samen in één zin met PSV en Feyenoord!!! Ten tweede ik heb geen Belgische nationaliteit. Ik ben een Nederlander!!! Dus die zin “eerst was je Nederlander” klopt ook totaal niet. Ik woon nu in 4 jaar in België. Ik ben zelf in Amsterdam geboren. Sinds mijn 14e begon ik met werken (bij Ah als jobstudent). Doe jij de rekensom hoelang ik in Nederland hebt gewerkt. Ik weet niet wat je probeert te forceren in je tekst, maar het is een hoop bullshit als ik het zo mag zeggen. Ik gun de Belgen van harte net als de Nederlanders. Maar op dit moment hebben de Nederlanders niks te zeggen net als 2 jaar geleden toen ze er ook niet bij waren bij het EK.

10 juli 2018 om 12:06

Het grappige is dat Nederlanders door de Belgen arrogant en egoistisch worden genoemd. Asociaal en het toont weinig medeleven. Ik weet uit ervaring echter hoe erg de Belgen het de Nederlanders altijd misgunnen. Er zijn vrijwel geen (echte) Belgen die het de Nederlanders gunde in 2010 en 2014. Terwijl er naar mijn idee nog best veel Nederlanders zijn die het de Belgen wel gunnen(vorig EK en dit Wk).

Wie zitten er dan ''fout''? De Belgen met het minderwaardigheidscomplex, of de Arrogante Nederlanders die het de Belgen meer gunnen dan andersom? Zie je het paradoxale?

10 juli 2018 om 12:40

Complete bullcrap. Eindhoven stond afgeladen vol tijdens die finale in 2010 en er waren heel veel Belgen die daar kwamen om het feestje te vieren. Dat mocht helaas niet zo zijn.

10 juli 2018 om 13:46

Laat ze maar arrogant doen tegen de Hollanders, maar liever doen ze normaal tegenover de andere 10 provincies

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 1
112 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Jan VertonghenVerdediger60
Axel WitselMiddenvelder61
Toby AlderweireldVerdediger51
Romelu LukakuAanvaller56
Dries MertensAanvaller54
Voor de complete selectie: Clubpagina België.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina België.

20 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Veltman draagt met doelpunt bij aan zege Ajax in oefenduel met AZ

Ajax heeft dinsdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen AZ met 0-3 gewonnen. Bij beide teams kwamen spelers in actie die dit seizoen genoegen moeten nemen met een bijrol. Aan de kant...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 februari
Justin Kluivert heeft AS Roma nog niet overtuigd van zijn kwaliteiten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren