Update: Bogarde gaat verder in Duitsland: ‘Ik kan niet wachten’

Maandag, 9 juli 2018 om

Melayro Bogarde vertrekt bij Feyenoord. De zestienjarige centrale verdediger laat via zijn Instagram-pagina weten dat hij heeft besloten om de club uit Rotterdam ‘na bijna tien jaar’ te verlaten. Het talent verkast waarschijnlijk naar Engeland.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een verstandig besluit van Melayro Bogarde?


Gerelateerd

80 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik begrijp niet waarom zulke jongens telkens op jonge leeftijd al uit Nederland vertrekken. Als je straks op hoog niveau wilt voetballen, is de kans dat je daar belandt via een Nederlandse club groter dan via de jeugd van United of City. Als hij het voor het geld doet kan ik het nog begrijpen, maar voor sportieve redenen ga je Nederland toch niet verlaten?

9 juli 2018 om 15:12

Allemaal geld, geld, geld. Je vertelt dat ze een mooi plan hebben liggen en dat de club de jeugd steeds meer kansen wil geven, maar het draait enkel om die bankrekening.

Als die jongens echt zoveel talent hebben, waren ze toch wel bij goede clubs terecht gekomen en hadden ze zat verdiend. Maar ze willen het allemaal nu al hebben.

9 juli 2018 om 15:17

"als die jongens echt zoveel talent hebben, waren ze toch wel bij goede clubs terecht gekomen en hadden ze zat verdiend."

Nee, dat is dus niet zo. Kijk naar Achahbar, kijk naar Boëtius, kijk naar Sleegers, Verdonk, Schuurman. En dat is dan alleen nog maar Feyenoord. Ik ben er zeker van dat je bij de andere topclubs ook zo'n rijtje kan maken van spelers die verschillende aanbiedingen hebben afgeslagen maar er helaas niet beter van zijn geworden. Denk jij niet dat Achahbar een klein beetje spijt heeft als hij op een koude maandagavond op de Toekomst voor 3,5 toeschouwer staat te spelen?

9 juli 2018 om 15:17

Ze kunnen nu ook bij een goede club terecht komen. sterker daar gaat hij nu al naar toe zelfs. En kan hij zelfs daarbij nog eens extra verdienen nu al.

9 juli 2018 om 15:19

@frtorres:
Juist zeker Achabar, die kon toen overal in de wereld tekenen. Waar Ake, Bruma, rekik, Ebecilio allemaal gingen bleef hij. En kijk nu eens.. Dan had hij liever die 5 jaar Engeland mee gepakt met een 3voud van zijn huidige salaris.

9 juli 2018 om 15:21

Dan heeft hij dus blijkbaar het talent niet? Hoewel ik bij Achahbar begreep dat hij ook niet altijd als topsporter leeft. Je kan bij elke club inderdaad zo'n lijst maken. Maar die jongens die echt talent hebben komen echt wel bij goede clubs. Ik bedoel niet de clubs als Real en Barca, maar gewoon de middenmoot in de grote competities, waar je ook genoeg verdient.

9 juli 2018 om 15:25

@falonso:

Talent en het halen is heel wat anders. Achabar was het grootste talent van zijn generatie. Maar laatste stap niet gemaakt.

Schuurman is in zijn laatste A jaar uitgeroepen tot beste speler in NL. Boven Nouri, vd Beek en dergelijke. Krijgt ook de kans niet bij Feyenoord of weet het niet te maken.

In Nederland blijven is geen garantie dat je het wel haalt. De kans dat je het via het buitenland halt is net zo groot/klein.

9 juli 2018 om 15:36

Nou, haal de cijfers er maar bij, de kans in het buitenland is veel kleiner. Als we het even puur bij de Nederlandse jongens houden dan hè. Hoeveel breken er door in het buitenland? En hoeveel hier? Kijk naar een Malacia, had die een kans gekregen bij Chelsea? Of City? Of United? En hier vind ik hem de meest talentvolle linksback, ik ben echt fan van hem. En dat zegt toch wel wat, als een Ajacied dat zegt.

Hetzelfde geldt bij een heleboel andere jongens bij Feyenoord, Ajax en PSV maar ook AZ en andere Nederlandse clubs.

Van de jongens die het in het buitenland hebben gehaald, denk ik aan Krul en Aké. Ongetwijfeld vergeet ik er nog een paar. Bruma en Rekik vind ik er niet echt bij horen, die hadden ook een periode terug in Nederland nodig om te slagen in het buitenland.

Maar als je écht talent hebt, zoals nu De Ligt bij Ajax, dan kom je er wel. Nu is De Ligt ook wel uitzonderlijk denk ik, een jongen als Bazoer heeft al veel meer moeite om het te halen. Ik blijf erbij dat als je écht talent hebt, je het wel haalt. Blessures natuurlijk niet meegenomen. Dat Schuurman dan het grootste talent in Nederland was, wil nog niet zeggen dat hij ook écht zo'n groot talent was.

Als Ajacied ben ik niet heel bekend met de jeugd van Feyenoord, maar van Schuurman had ik wel verwacht dat hij het zou redden bij Feyenoord.

Uiteindelijk betekent een talent zijn niets meer dan de potentie hebben om het te halen. Als dat dan uiteindelijk niet lukt, waar komt dat dan door? Dan is er ergens iets fout gegaan, misschien mentaal, misschien in de ontwikkeling. Maar uiteindelijk blijkt dan toch dat hij iets te kort komt?

9 juli 2018 om 15:59

Malacia stond niet te kijk als groot talent, dus zijn beste kans (en misschien enige) was om bij Feyenoord te blijven. Dat hij zo'n stormachtige ontwikkeling doormaakt is best onverwacht, dus niet echt een goed voorbeeld voor talenten die op jonge leeftijd worden weggepikt. De Ligt wel, maar daar staat Dolberg tegenover, die weg kon maar niet weg mocht en geblesseerd raakte, waardoor die misschien niet meer die kans krijgt.

9 juli 2018 om 16:05

@falonso:
Via het buiteland of Nederland of wat dan ook Bruma en Rekik hebben het wel ook gemaakt.

Malacia was nooit een top talent dus die keuze was er nooit voor hem. Maar hijad niet in Chelsea 1 gespeeld nee. Maar misschien wel met omwegen er alsnog weten te komen. Kijk Matic, Lukaku, de Bryuyne, Hazard, Bruma, Rekik en nog zat andere jongens die heel jong weg gingen al.

9 juli 2018 om 16:13

Lukaku had al tientallen potjes voor Anderlecht gespeeld, De Bruyne ook. Dus die passen niet echt in de vergelijking vind ik, al snap ik je punt wel. Matic had overigens ook 'al' 70 duels gespeeld, maar wel voor heen hele kleine club (kosice?)

Het is een beetje onhandig dat we nu op 2 plekken discussiëren over exact hetzelfde punt eigenlijk, maar je ziet veel vaker zulke talenten ergens eindigen waar ze liever niet kwamen. Ik denk dat als je cijfermatig gaat kijken naar de spelers die hier blijven en dan vertrekken versus het overstappen op 16/17-jarige leeftijd, dat je ziet dat het de kans op succes het grootst is als je hier blijft.

9 juli 2018 om 16:56

@falonso

Het gaat er om dat die gasten geen enkele zekerheid hebben of ze via de "verstandige route" de top gaan halen. Ze hebben allemaal talent, maar gaan het niet allemaal halen. En je kan die zak met geld maar 1 keer afwijzen.

Het is volstrekt begrijpelijk dat een groot deel van die gasten de zak met geld pakt. Achahbar is een voorbeeld van hoe je de buit mis kan lopen, maar er zijn er meer. De cijfers zeggen die jongens niks. Want het gaat ze niet om hoe het met anderen is gegaan, of waar qua kansberekening de beste kansen liggen. Het gaat hen om henzelf. En daar hebben ze gelijk in. Je hebt heel veel ballen nodig om een concrete zak met geld te weigeren voor een eventuele toekomstige zak met geld. En als je niet uit een vermogende familie komt, is het misschien wel gewoon onverantwoord om "nee" te zeggen tegen die zak met geld.

9 juli 2018 om 17:38

Ja, ik begrijp dat het om het geld draait, maar de discussie die wij voeren gaat over de sportieve kant van het verhaal. Als een club als Chelsea even veel aan jeugdspelers zou betalen als Ajax of Feyenoord, gingen die talenten die kant hoogstwaarschijnlijk niet op.

9 juli 2018 om 15:14

Hoezo is die kans groter als je hier blijft?

Als je een groot talent bent, wat deze jongen wel is kan je via daar ook gewoon de wereld top halen. Of gewoon de top, wereld top moeten we nog maar zien.

Maar die clubs daar kunnen ook echt wel opleiden en trainen. zal alleen vooral aan hem zelf liggen en kijken hoe hard hij er voor werkt. Sportief kan je daar het zelfde halen, alleen je verdient wel al veelmeer nu al ja.

9 juli 2018 om 15:44

Kom op, je ziet toch zelf ook wel dat de kans daar kleiner is? Hoeveel jongens breken door bij zulke clubs in Engeland? En hoeveel doen dat hier en komen uiteindelijk ook in die competities?

Tuurlijk, het kan best dat hij daar doorbreekt, maar de kans is kleiner. Ja, die clubs kunnen opleiden, maar als er een gat vrij komt op zijn positie als hij straks 19/20 is, wie gaat daar dan spelen? Een aankoop van tientallen miljoenen. Ook als hij aantoont het PL niveau aan te kunnen.

Dus sportief kan hij hetzelfde halen, klopt, meer verdienen nu, klopt ook, maar de nadruk ligt op kan. Als hij bij Feyenoord basisspeler wordt, goed doorontwikkelt, kan hij ook naar clubs waar hij goed kan verdienen.

Wie denk je dat straks meer verdiend heeft in totaal: Mink Peeters of Stefan de Vrij? Nu de overstap maken is gewoon korte termijn denken in de hoop dat je doorbreekt. Bij Feyenoord blijven is lange termijn denken, weten dat je nu veel minder verdient, maar de geleidelijke weg naar boven pakken. En bij beide loop je het risico dat je op je 22e in de JL speelt of lager, bij beide heb je de kans dat je dan PL speelt of vergelijkbaar. Maar zoek de feiten er maar bij, welke routes hebben het vaakst tot een succesvolle carrière geleid?

9 juli 2018 om 16:00

Beetje kortzichtig denken zo.

Ja tuurlijk speel je hier eerder. Maar dat komt niet door het hoge niveau van opleiden. Maar het lage niveau van de competitie en kan je dus eerder mee.

Fysiek train je daar zwaarder en op conditie ook. Je traint met de wereld top, daar word je echt niet minder van. En je zal niet direct basis worden daar nee, sterker misschien 3x verhuurd of zelfs verkocht naar een lager team.

Maar vaak zijn die teams lager nog steeds een stap omhoog ten opzichte van de top hier tegenwoordig!

Het gaat er om waar je staat rond je 25/28ste zeg maar en niet dat je vroeg minuten maakt in een eerste. Anders kunnen ze net zo goed in de topklasse gaans pelen.

9 juli 2018 om 16:08

Ik zie wat er kortzichtig is aan mijn reactie, maar goed.

Het gaat mij niet alleen om het eerder spelen hier, want dat komt idd mede door het lagere niveau, maar ook op de kans om alsnog in die competities uit te komen, zoals de PL, La Liga, Bundesliga, noem maar op.

Ja, een ploeg daar is beter dan de top hier, maar kom je daar ook terecht? Al die talenten van City, Chelsea, United, komen die in de PL? Lang niet allemaal. Sommigen verdwijnen naar de gekste clubs. En dat kan ook gebeuren hier, dat klopt helemaal, kijk maar naar jongens als Ebecilio (die van Ajax), die voetbalt ook overal en nergens.

Nogmaals, pak de cijfers erbij, welke route levert het meest succes op? Iedere speler is anders, dus voor sommigen is de Aké-route misschien beter dan de De Vrij-route, maar cijfermatig is de De Vrij-route toch echt in het voordeel.

9 juli 2018 om 16:35

@falonso:
Je blijft zeggen pak de cijfers er bij.. Maar laat die cijfers dan eens zien? Er is nooit bewezen dat het beter is om hier te blijven kwa cijfers. Je kan dat ook niet meten.

Sommige talenten die als top bekend staan halen het niet waar dan ook. Andere jongens die geen top zijn in de jeugd weten het alsnog te halen...

9 juli 2018 om 16:39

Natuurlijk is de de Vrij route in het voordeel. Immers is de Vrij een voorbeeld uit duizenden talenten die hier in Nederland probeerden te slagen. Daar zet je slechts een fractie aan spelers tegenover die wel de overstap waagden. Dan maak je dus een vergelijking van niets.

9 juli 2018 om 16:41

Het is wel te meten. Heel simpel zelfs. Je stelt vast wat je ziet als de top halen (bijvoorbeeld het spelen in een van de vijf grote competities), je kijkt hoeveel spelers dat halen die vanuit Nederland al weg gaan als 16/17-jarige en hoeveel dat halen die vanuit de Eredivisie (dus met een bepaald aantal gespeelde potjes) het haalt. En dan kijk je hoeveel spelers in totaal beide routes hebben geprobeerd en dan heb je dus een slagingspercentage.

Laatste alinea eigenlijk maar één woord over te zeggen; eens.

9 juli 2018 om 17:00

@falonso

Er komt iemand naar je toe en die zegt op 16-jarige leeftijd: ik geef je een zak met geld met 2 miljoen euro er in. Je mag dan een paar jaar met de beste spelers van de wereld komen trainen.

Daarnaast staat iemand en die zegt: ik geef je een zak geld met 300.000 euro er in. Dan mag je een paar jaar met minder goede spelers trainen. Je hebt alleen wel kans dat je op termijn meer geld gaat verdienen. Hoe groot die kans is, weet niemand.

Dat is de keuze die die gasten moeten maken. Wat hebben zij aan cijfers? Niks.

9 juli 2018 om 23:07

Dat valt toch wel mee - er zijn maar een handvol Nederlandse jongens naar Engeland gegaan, waarvan Bruma, Rekik, Van Aanholt, Ake en Fosu-Mensah het NL elftal hebben gehaald. Zet dat af tegen de honderden jeugdspelers die bij Ajax, PSV en Feyenoord zijn gebleven, dan lijkt de kans om vanuit het buitenland te slagen toch veel groter.

Maar goed, je kan ook kijken hoeveel spelers in totaal (ook niet NLse) vanuit Chelsea, City, etc slagen (als in, in een topcompetitie terecht komen). Ook dat zijn er niet minder, tov de Nederlandse opleidingen. Hoeveel Ajax-Feyenoord-PSV opgeleide spelers zitten er nu in een topcompetitie, tov ex-Chelsea-United-City jeugd bv?

9 juli 2018 om 15:14

Hij verdient er een flink salaris, speelt op een hypermodern complex en hij staat onder contract bij een grote Europese club. Bovendien mag je je afvragen in hoeverre Nederland nog zo'n geweldig opleidingsinstituut is. We brengen de laatste jaren nou niet bepaald toptalenten voort vanuit de Eredivisie.

9 juli 2018 om 19:39

Dat laatste vind ik Calimero-denken. Ik ben nog steeds verbaasd hoeveel spelers op het WK in Nederland ervaring opbouwde. We hoeven heus niet ze geringschattend over onze competitie te praten.

10 juli 2018 om 01:02

Je hoeft geen expert te zijn om te concluderen dat de Eredivisie van een laag niveau is. Ook is het simpelweg een feit dat de Eredivisie de laatste jaren geen toptalenten voortbrengt. Dat heeft niets met de term 'geringschattend' te maken, maar met simpele feiten. Toptalenten uit het buitenland komen minder snel naar Nederland en de Nederlandse toptalenten verkiezen het buitenland tegenwoordig al voor ze uberhaupt een seizoen in de Eredivisie hebben gespeeld.

9 juli 2018 om 15:27

Die gedachte heb ik ook lang gehad, maar de laatste jaren bekruipt me steeds vaker het gevoel dat de opleiding in de Eredivisie verre van zaligmakend is. We kunnen moeilijk blijven beweren dat de Eredivisie de beste route is, wanneer er net zoveel spelers via een opleiding in het buitenland (relatief) succes boeken als spelers die hier echt doorbreken.

9 juli 2018 om 15:38

Er breken ook lekker veel jeugd spelers door die al zo vroeg naar e PL clubs gaan . Zeg gewoon ik ga voor de poen en niets anders

9 juli 2018 om 15:55

@sloep:
niks voor de poen!
als wij zo goed en geweldig zijn in opleiden.. Waarom staan we er dan nationaal en internationaal zo bagger voor?!?!

Waar halen wij die arrogantie vandaan dat wij zo geweldig zijn in het opleiden?

9 juli 2018 om 16:13

We zullen zien of wij nog iets van deze jongen gaan vernemen , en wat opleiden betreft zij wij gewoon goed hoor , waarom wil roma Kluivert hebben ? betalen ze 17 miljoen on zijn mooi bruine ogen ? En waarom zit de top achter de Ligt aan of de Jong omdat wij zo slecht opleiden ? Ga fietsen man nee echt serieus kan ik je reactie niet nemen hoor .

9 juli 2018 om 16:15

Niet voor het geld? Hoe weet je dat? En hoe wij weten dat we zo goed opleiden? Vraag het de spelers, die zeggen dat vaak genoeg. En waarom wij er zo slecht voor staan? Nou, jonge spelers die vroeg weggaan en hun potentie niet waarmaken, naïviteit in het spel, ouderwetse gedachten (en slechte keuzes voor bondscoaches)... en de clubs kunnen gewoon financieel niet mee, waar ze niets aan kunnen veranderen.

9 juli 2018 om 16:34

@sloep01; de jeugdopleiding is inderdaad niet zo slecht, maar is het zaligmakend voor die jongens om meerdere jaren in het eerste te spelen? Worden ze daar internationale topspelers van? Dat trek ik erg in twijfel. Een Vilhena en Klaassen hebben recent voldoende minuten gemaakt. Zij halen die top (vooralsnog) niet. Een Depay en Wijnaldum wel.

9 juli 2018 om 16:57

Jij reageerd tenminste normaal , maar daar heb je gelijk in Klaasen was een van de betere in de eredivisie en redde het niet bij Everton , maar aan de andere kant zie ik ook niet veel jeugdspelers die wel doorbreken ja Depay en Wijnaldum maar verder is het niet veel , blijkt toch dat de stap naar de PL erg groot , maar nu al met 16 jaar naar Engeland gaan dat doe je niet zomaar dat is toch gewoon meer geld?

9 juli 2018 om 17:09

@sloep:

en waarom gaan Kluivert en de Ligt ZO jong ook al weg? Omdat ze in het buitenland zich beter denken te kunnen ontwikkelen. Mooi dat je zelf precies 2 voorbeelden aanhaalt die juist mijn punt bevestigen!

Jonge gasten hier kiezen steeds mee en jonger voor het buitenland. Dat zegt toch wel iets, dat is geen toeval.

9 juli 2018 om 17:31

Ja maar die hebben wel al 2 jaar in Ajax 1 er op zitten en dat vind ik wel wat anders , spelers die weggaan als jeugd en nog niet eens aan het eerste hebben geroken en dan weggaan daar heb ik moeite mee , en daar hoor je nl nooit mee wat van .

9 juli 2018 om 23:09

Er spelen meer voetballers uit de top 3 Engelse opleidingen (op t moment Chelsea City United) bij een topclub, dan spelers uit de opleiding van de Nederlandse top 3.

9 juli 2018 om 16:42

Nou nee. United stond in het onderzoek van het CIES op plek 3 aangaande Home Grown spelers in top 5 competities. Wil je in een grote competitie spelen, dan is de kans via zo'n club dus veel groter. Chelsea en City zullen de komende jaren op dat gebied ook wel aardig naar de top gaan bewegen.

9 juli 2018 om 16:44

Het grote probleem is het geld maar ook de homegrown player regeling waar hij nu nog onder valt als hij verkast! Deze regeling heeft het werkterrein van de scouts verplaatst van de kuip,arena en Philips-stadion naar varkenoord,de toekomst en de herdgang... het grote gevaar is dat onze toptalenten niet de opleiding afmaken zoals ze gedaan zouden hebben in Nederland en meer middle of the road voetballers worden waardoor wij ons straks echt niet meer onderscheiden maar ook een land worden dat de bus parkeeert en zo zn resultaten haalt!

9 juli 2018 om 19:44

In hoeverre speelt bij Feyenoord mee dat ze geen Jong Feyenoord hebben? Immers een podium met behoorlijke toeschouwers-aantallen en TV-tijd. Als je nog niet in het eerste kunt is dat een aantrekkelijk alternatief.

10 juli 2018 om 01:04

@jannijhof

Aan de andere kant; hoeveel spelers zijn er in de afgelopen jaren doorgestroomd van Jong Feyenoord of vertegenwoordigde jeugdelftallen naar het eerste van Feyenoord? Jeugdspelers krijgen dat ook te horen. Dat neemt uiteraard niet weg dat de jeugdopleiding van Feyenoord zeer aantrekkelijk is voor jonge spelers. Echter zullen toptalenten altijd snel naar grote Europese clubs vertrekken. Dat is tegenwoordig nou eenmaal het lot van Nederlandse clubs.

9 juli 2018 om 18:31

Je moet ook niet vergeten dat er niet eens zo veel spelers zijn bij Feyenoord die echt doorbreken. Nu Feyenoord een beetje geld heeft lopen ze uit te geven zonder naar de eigen jeugd te kijken.

10 juli 2018 om 06:42

Dat ligt er meer aan omdat er een lichting is geweest die niet heeft geleverd van wat er verwcht werd. Denk aan jongens als Achahbar, Verdonk en Schuurman. Verder krijgt de jeugd nog genoeg kansen. Nu mogen er weer een aantal mee op trainingskamp.

Hoe "meneer" bogarde dit zegt is het net of ie al zoveel heeft gepresteerd in het Feyenoord shirt terwijl die nog geen minuut in het A team heeft gemaakt, van iemand die daadwerkelijk in het a team heeft gespeeld en na zoveel jaar kan ik zulke uitspraken begrijpen.

9 juli 2018 om 15:13

Dat vond ik dus ook al. Blij dat het niet alleen aan mij ligt. Denk dat de zaakwaarnemer dit ervan heeft gemaakt.

9 juli 2018 om 15:27

Dan ligt het aan jullie beiden denk ik Waar impliceert hij veel bereikt te hebben dan ?

9 juli 2018 om 15:38

Nergens, maar dat idee krijg ik gewoon. Het is zulke volwassen praat, alsof hij 25 is en honderden potjes heeft gespeeld. Terwijl hij eigenlijk nog helemaal niks heeft bereikt.

10 juli 2018 om 01:07

Zegt hij nou werkelijk iets dat feitelijk incorrect is? Je moet er natuurlijk ook niet teveel achter zoeken. Deze jongen vertrekt naar een grote Europese club en dankt uit fatsoen de club waar deze jongen de transfer aan heeft te danken. Niets mis mee, lijkt mij zo.

10 juli 2018 om 06:43

Niets mis mee? Daar is juist alles mis mee. Het zijn namelijk woorden zonder betekenis. Als je Feyenoord écht dankbaar bent geweest dan teken je een contract. Nu gaat hij er van door. Oftewel, het is gewoon een smerige actie.

10 juli 2018 om 10:03

Het is zijn goed recht om z'n heil ergens anders te vinden. Men doet tegenwoordig net alsof het een verplichting is. We moeten niet doen alsof clubs zoveel beter zijn, want zij danken een jeugdspeler ook af als de betreffende jeugdspeler niet mee komt met de rest.

Dit is nou eenmaal de erfenis van de enorme commercialisatie binnen de voetballerij. De afstand tussen competities wordt steeds groter en in het buitenland kunnen spelers meer verdienen. De Eredivisie is lang niet meer zo aantrekkelijk voor jonge spelers.

Puur zonde dit, je hoopt op een route als de Vrij, maar hij gaat Ake achterna.
Hopelijk redt die het in de Premier League gekkigheid.

Ik vind die tekst net lijken alsof hij jaren in het eerste heeft gespeeld, meer dan 100 wedstrijden achter zijn naam heeft in Feyenoord 1 en dat Feyenoord mede door hem de landstitel en beker heeft gewonnen. Maar dat zal aan mij liggen misschien. Zijn zaakwaarnemer heeft een mooi stukje bedacht in ieder geval. Het enige wat deze jongen doet, is Feyenoord in de steek laten. Bedankt voor al het vertrouwen en alle hulp, nu wil ik meer geld!

Zonde dat weer een Nederlands talent zo vroeg vertrekt. En net zoals ik dit bij alle talenten denk die dit doen, denk ik dat hij het niet gaat redden. Laten we hopen dat hij een van de uitzonderingen is, zoals ook Aké dat toch wel is (oké, niet geslaagd bij Chelsea maar wel een hele goede verdediger die basisspeler is in de Pl).

9 juli 2018 om 22:35

Aan de andere kant is hij twee jaar langer bij de club verbonden geweest dan bijvoorbeeld een El Amhadi (zelfs als ik Karim’s beide periodes inclusief verhuur meereken), dus mag hij ook wel wat dankbaarheid tonen. Maar wat je zegt, hij laat ze wel vallen voor (waarschijnlijk) geld. Het scheelt in ieder geval dat hij niet als Ebecilio, Rekik en Ake (om maar wat voorbeelden te noemen) van Feyenoord verkast naar een topploeg in de EPL, maar een ‘gematigd’ team in Duitsland kiest. Lijkt me voor zijn carrière vele malen beter.

9 juli 2018 om 22:42

Vind het te simpel om te stellen dat hij vertrekt vanwege geld. Hoffenheim vind ik een club met een prima beleid en zij besteden veel aandacht aan (jong) talent. Daarbij presteren ze ook nog eens goed, eindigde 3e vorig seizoen. Zelfs boven het grote Dortmund.

10 juli 2018 om 09:50

Ben het met je eens hoor, vandaar dat ik ook waarschijnlijk erbij zei

Tja, dit zal ongetwijfeld steeds vaker voor gaan komen. Of het goed is voor z'n toekomstige carriere weet ik niet, maar ik snap z'n beslissing wel. Hij verdient bij dat soort clubs al meer dan een Eredivisie subtop-salaris, traint onder prima omstandigheden en het is gewoon heel lastig om grote Europese clubs af te wijzen. Dan moet je sterk in je schoenen staan.

Dit hing al een tijdje in de lucht, jaamer maar helaas. Dit zijn de meest pijnlijke jeugd transfers voor Nlse clubs, al weg zijn voordat je het eerste hebt gehaald.

Verlangen weer naar die tijd waarin spelers bij een club zitten in de hoop de eer te krijgen ooit het 1e te halen.
Deze net uit de luiers gekomen jongen vind het na 10 jaar Feyenoord/jeugdvoetbal dus al wel mooi geweest zo en komt dan met de woorden eer etc...

9 juli 2018 om 15:18

Het Nederlandse voetbal is niet meer wat het geweest is, althans in clubverband. Clubs stellen niet meer zoveel voor en het gat met de grote competities wordt steeds groter, zowel qua niveau als qua financiele middelen. Het is dus niet meer dan logisch dat jonge spelers sneller voor een avontuur in het buitenland kiezen. Of dat goed is voor hun toekomstige carriere, dat moet blijken.

Je zou je kunnen afvragen waarom zoveel jongens van 16 a 17 vertrekken bij feyenoord? Ik persoonlijk denk dat het te maken heeft met de trainer die al meer dan 10000 jaar bij de A jeugd elftal zit! Veel jongens willen niet onder hem trainen

10 juli 2018 om 06:45

Huh, welke trainer bedoel je nu?

Tuurlijk je kan maar beter snel naar het buitenland verkassen want voor je het weet is het te laat en is je carrière voorbij...

Is dit de zoon van

9 juli 2018 om 16:16

Neefje van...

Kan de overheid hier niks aan doen. Minimale leeftijd van zo'n speler verhogen naar 18. Ongeacht voor welke club je bent is het vervelend dat Feyenoord investeert in zo'n speler, de tijd en vooral de kans geeft aan zo'n jonge talent en hier 0 maar dan ook 0 profijt van heeft. Een schrale opleidingsvergoeding..

9 juli 2018 om 16:43

Heeft de overheid niks mee te maken, dit valt volgens mij onder EU wetgeving. In België hebben ze een soort van oplossing, daar mag je al vanaf je 15e een profcontract tekenen. Maar ja, als je weg wilt, weiger je gewoon en een jaar later teken je in Engeland.

9 juli 2018 om 23:12

Maar je mag max drie jaar tekenen op die leeftijd, dus dan ben je op je 18e transfervrij. Zo is Barcelona ooit Pique kwijtgeraakt, United met Pogba, etc - elke club heeft dezelfde handicap.

Zou heel goed kunnen dat hij ook geen goed gevoel heeft bij de A-selectie van Feyenoord. De meeste jeugdspelers vertrekken toch bij Feyenoord. En de reden kan niet altijd “geld” zijn. Voor hun is het dan ook zeker geen eer om voor Feyenoord te spelen. De meeste zien die club als een opstapje naar het verdere leven in de voetballerij. En je zal het zeker ook bij mijn club Ajax hebben en zeker ook bij PSV. Maar toch in mindere doen.

9 juli 2018 om 22:21

Vind je? Volgens mij vertrekken er evenveel bij Ajax en Psv. Voor Bogarde was het volgens mij Chong ondertussen zijn er helaas bij Ajax en PSV ook wat grote talenten vertrokken.

9 juli 2018 om 23:09

Bij Psv valt het nog wel mee. Bij ajax zijn er echt wel de meeste vertrokken afgelopen jaren hoor. Fosu mensah, Redan, Familia Castillo, Hoever, Dilrosun, Malen, Peeters,

Familie van? Dan heeft hij een goed voorbeeld, iemand die heeft laten zien dat je zonder te voetballen ook multimiljonair kan worden. Deze jongen komt er financieel wel!

Je zou toch zeggen dat Chelsea wel heeft geleerd van hun eerste Bogarde

De keuze voor Hoffenheim verbaasd me enorm, zeker door interesse van andere clubs, maar is wel een héél interessante keuze naar mijn mening. Zou aansluiten bij Feyenoord u19 volgend seizoen als hij zou blijven, nu lijkt een start bij Hoffenheim u17 nieteens zo raar. Duitsland is van de topcompetities er een waar het sportieve en financiële hand in hand gaan vlak onder de absolute top. Is niet eerste zijn laatste jaren die stap naar Duitsland maakt (Zirkzee en Pherai vorig jaar bijvoorbeeld) en denk dat de kansen door te breken hier groter zijn dan in Engeland. Wel benieuwd naar zijn plekje in Oranje jeugdelftallen naar toekomst toe. Voor mij een starter bij eventueel EK u17 in 2019.

Hele vreemde transfer. Voor het geld kan je beter naar Engeland gaan + homegrown status en om in een grote competitie terecht te komen + speeltijd kan je het beste naar Frankrijk gaan. Hoffenheim en Duitse clubs in het algemeen staat ook laag qua geproduceerde spelers voor de top 5 competities. Hoffenheim staat nog lager dan Feyenoord die al vrij laag staat

9 juli 2018 om 23:15

Homegrown is leuk maar enkel echt belangrijk voor de top 6 clubs die wanhopig zoeken naar de schaarse Engelse wereldtoppers, als je dat niveau niet haalt dan zit je in een grote groep middenmoter clubs die geen moeite hebben om genoeg home grown spelers van hun niveau te vinden.

9 juli 2018 om 23:43

De Crystal Palaces, Watfords en Newcastle Uniteds lukt het amper om Engelsen te krijgen. Die balanceren ook op net wel / net niet. Een Southampton en Everton redden het makkelijk maar dat zijn de uitzonderingen

9 juli 2018 om 23:51

Crystal Palace? Als ik die selectie zo snel bekijk hebben die geen enkel probleem met home grown spelers.

10 juli 2018 om 00:17

Nja ik had vorig seizoen in mijn hoofd, inmiddels zijn 5 buitenlandse spelers vertrokken zonder hg status. Redelijk wat van die Engelsen spelen nooit. Crystal Palace heeft toch van 3 buitenlandse spelers gebruik gemaakt met die hg status. Patrick van Aanholt uiteraard, afgelopen seizoen Timothy Fosu Mensah, Jeffrey Schlupp is een Duitser met de homegrownstatus.

Jammer dat wij niet dankbaar kunnen zijn richting jou Bogarde. Allemaal leuk en aardig die tekst, maar je hebt nu 10 jaar geprofiteerd van de Academy om vervolgens zonder tegenpreststie te vertrekken. Smerige actie.

Wat zitten hier mensen allemaal dramatisch te reageren het is niet dat hij naar een club gaat waar je amper speeltijd krijgt. Hoffenheim is gewoon een goeie club voor jonge spelers

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 19 februari
Justin Kluivert heeft AS Roma nog niet overtuigd van zijn kwaliteiten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren