Transfersom van Bilal Basacikoglu kan voor Feyenoord fors oplopen

Dinsdag, 12 juni 2018 om 07:12

Feyenoord verkoopt Bilal Basacikoglu volgens De Telegraaf voor meer dan een miljoen euro aan Kayserispor. Het dagblad schrijft dat de Turkse club heeft ingestemd met het feit dat de Rotterdammers rechten houden op een deel van toekomstige transfers van de 23-jarige buitenspeler.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een goede deal voor Feyenoord


Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door ruudos)

Ligt het aan mij, of is die 1 miljoen + doorverkooppercentage gewoon ontzettend slecht onderhandeld door Feyenoord? Ik snap dat Kluivert overtuigender was, maar als je ziet dat Ajax daar grofweg 20 mijloen uit haalt.. dan is dit echt karig. Natuurlijk is Kluivert een speler met meer potentieel, maar een miljoentje of 3/4 had hier toch uit moeten halen? Zelfs Younes ging met een halfjaar-contract voor 5 mijloen de deur uit. Een toch niet al te geslaagde speler als Derk Boerigter haalde zelfs 2,5 keer zoveel centen op als Bilal, en dat met deze markt. Een miljoen of 3/4 had best mogelijk kunnen zijn.

12 juni 2018 om 07:12

Die Bilal kan er echt helemaal niks van. Ik denk dat Feyenoord überhaupt al blij is dat ze van hem af zijn. Verlies moeten ze maar nemen en hopen dat hij in Turkije weer wat kan laten zien zodat er nog wat extra centjes verdient worden.

12 juni 2018 om 07:59

Ah ja. Als de td van Feyenoord op dezelfde manier te werk is gegaan dan snap dat ze maar een miljoen hebben gekregen. Davy heeft gelijk. Feyenoord krijgt altijd maar zachte prijsjes voor uitgaande transfers. Zo'n Boerrigter kon ook alleen maar hard rennen en werd nog voor meer verkocht. Ze mogen zich wel eens wat harder opstellen. Ook al kon 'ie er niks van, hij werd door Gio toch nog aardig vaak gebruikt.

12 juni 2018 om 08:01

Ajax verkoopt nou eenmaal beter. Dat heeft niet alleen met de TD te maken maar ook met je reputatie in het buitenland. Ajax heeft met Eriksen, Suarez, Verthongen, Alderweireld wereldtoppers afgeleverd. Wat voor wereldtoppers komen er bij Feyenoord (of zelfs PSV) vandaan de afgelopen jaren?

12 juni 2018 om 08:07

Psv: Strootman, Wijnaldum, Mertens, Depay.
Feyenoord: Wijnaldum, Pelle, en natuurlijk Kuyt en Van Persie, al zijn die al wat langer geleden. Karsdorp en Kongolo moeten we misschien nog even niet beoordelen.

Snap dat Ajax een betere reputatie heeft, maar het is niet dat er alleen maar mislukkelingen bij PSV en Feyenoord vandaan komen, en dat alles wat uit Amsterdam vertrekt goud oplevert. Een klein verschil mag er zijn, maar dit is wel heel extreem.

Daarnaast zijn alle bovengenoemde spelers geslaagd in de eredivisie, en Bilal is dat niet. Daar houdt de vergelijking dus al op en is daarom irrelevant.

12 juni 2018 om 08:17

Het is dan ook geen vergelijking maar een voorbeeld van waarom Ajax een betere reputatie in het buitenland heeft. Bovendien is Pelle bij lange na geen wereldtop, nooit geweest ook. Wijnaldum en Strootman zijn goed maar niet bijzonder en Depay is er nog (lang) niet. Mertens was ik even vergeten maar als ik pak en beet 10-15 jaar pak zal Ajax minstens drie keer zoveel 'top'spelers hebben afgeleverd dan Feyenoord en PSV bij elkaar.

12 juni 2018 om 08:47

Hou er ook even rekening mee dat Ajax een gevuld geldpakhuis heeft staan. Dat maakt onderhandelen een stuk leuker, dan de portemonnee die van Geel in zn achterzak heeft zitten.
Dit verschil inhalen gaat jaren kosten (als het al zou lukken). Daarvoor moeten jongens als Kongolo en Karsdorp enorme successen boeken in het buitenland. Falen ze daar (zoals nu bijv Clasie), dan werpt dat Feyenoord flink terug.

12 juni 2018 om 09:17

We hadden het over wereldtoppers... dus van persie Kuyt en Wijnaldum verder niks. Depay kan nog maar

12 juni 2018 om 09:28

@davy

Meen je dit? Pelle wereldtop? Dan heb ik iets gemist..

Het zegt eigenlijk al genoeg dat je zo ver in het verleden moet graven om bij Rvp en Kuyt uit te komen. Dan vergeet je ook nog Sneijder, vd Vaart, Ibrahimovic, Chivu, Maxwell, van Bommel, Robben e.d.

Hij zegt ook nergens dat er buiten Ajax alleen maar mislukkingen vandaan komen, alleen levert Ajax vaak de betere spelers af, dat is gewoon een feit.

Maar dat maakt bijvoorbeeld een Kasdorp (in mijn ogen in potentie de toekomstige vaste RB van oranje) niet minder.

12 juni 2018 om 09:48

@grasveld, @benfica
Uiteraard is Pelle geen wereldtop. Maar voor de prijs dat hij wegging is hij wel van absolute waarde geweest bij Southampton. En dus goed voor het imago van Feyenoord.

De enige echt recente topper die van Feyenoord afkomstig is, is Wijnaldum. Al heeft die tussendoor nog bij PSV gespeeld.

12 juni 2018 om 09:57

Vergeet Stefan de Vrij niet!

12 juni 2018 om 07:14

Volgens mij betaald feyenoord 1 miljoen en krijgen ze Bilal erbij.

12 juni 2018 om 08:59

Dat zou ik als Feyenoorder echt een topdeal vinden om deze gozer weg te krijgen. Echter heeft hij graag een grote mond tijdens huldigingen, Kayserispor is 9e geworden dus snap deze transfer niet.

12 juni 2018 om 07:18

Met alle respect, maar gezien de prestaties van Bilal verwacht ik dat er binnenkort een soort roparun wordt georganiseerd door de supportersgroepen om hem weg te brengen...

12 juni 2018 om 07:31

Los van het feit dat hij niet geliefd was (is), alleen op basis van zijn statistieken zou hij al meer waard moeten zijn. Bij Heerenveen een groot talent met prima statistieken, bij Feyenoord op zijn 23e toch al meer dan 100 wedstrijden gespeeld. En in die wedstrijden 7 goals en 19 assists. Kan beter, maar ik ken slechtere aanvallers. Daar komt bij dat Bilal het veel van invalbeurten moest hebben. 1 miljoen voor een speler van de uittredend landskampioen en met CL ervaring (welgeteld 30 minuten) is echt een peulenschil.

12 juni 2018 om 11:23

Wij zijn blij dat wij er vanaf zijn. Verlies pakken en door. Je mening is duidelijk. Maar waarom je blijft herhalen begrijp ik niet. Waarom hebben Fischer, Anderssen, Boilessen, Kishna, Tete enz niet allemaal minimaal 25 miljoen opgebracht. Waten toch allemaal de grootste talenten, gingen toch allemaal naaar Barcelona of Real. Waren toch niet te koop. Soms lopen dingen nou eenmaal anders. En bij Feijenoord worden minder spelers gekocht dus is de kans ook kleiner op een grote transfer en daarbij hebben ze niet het zelfde talent als bovengenoemde spelers.

12 juni 2018 om 12:24

Fischer - blessures helaas Anderssen - mentaal niet stabiel Boilesen - niet stabiel in kwaliteiten + ernstige blessure Kishna - hele zware blessure en wilde weg voor 'speeltijd' (raiola) Tete - gepasseerd door Bosz, snappen we allemaal niks van, altijd beste man op het veld ongeveer en presteert bij Lyon ook goed Bazoer - ongeduld El Ghazi - ongeduld en Raiola Soms loopt het inderdaad anders, maar je kunt niet ontkennen dat deze spelers en ook Cerny bijvoorbeeld mega talenten leken en interesse hadden van de grootste clubs op aarde, niet te vergelijken met Bilal dus. Daarbij waren een aantal van deze spelers vertrokken voor overmars deze rol + zeggenschap had. Je slaat letterlijk de plank enkele meters mis.

12 juni 2018 om 07:33

Bilal heeft dus echt niks laten zien bij Feyenoord he. Zegt genoeg dat als je aan Bilal denkt je aan een rollende speler denkt...

12 juni 2018 om 07:56

Ligt aan jou. Kluivert wordt gezien als een van de grootste talenten wereldwijd (persoonlijk vind ik dat een beetje overdreven maar ok), komt van een club die internationaal beter bekend staat, heeft een bekende achternaam. Bilal daarentegen heeft bijna niet gespeeld, al een paar jaar lang, nooit potten kunnen breken. Stukje ouder. Lijkt me logisch dat je voor Kluivert een stukje meer kan vangen.

12 juni 2018 om 08:09

Joh? Je meent het? Een stukje meer? Dit is gvd zeven straatlengtes meer. Als ze voor Bilal 3/4 miljoen hadden gekregen dan had mij de verhouding al een stuk beter geleken. Gewoon slecht onderhandeld van Feyenoord. Punt uit.

12 juni 2018 om 08:30

Ze willen hem al jaren kwijt maar niemand wil hem. Dat is een wereld van verschil he.

12 juni 2018 om 09:11

Ben het wel met je eens dat er wellicht wat meer uitgehaald had kunnen worden (twee a drie miljoen o.i.d.), maar hij had nog een eenjarig contract, er was weinig interesse, was in feite 3e keus, heeft het nooit waargemaakt en - waarschijnlijk mede door de mindere interesse - werd de overstap 'm snel(ler) gegund. Dat laatste overigens ook omdat hij altijd hard is blijven werken en alles voor de club gaf, hoor.

En Bilal komt nu terecht bij een club die beter bij z'n kwaliteiten past en wie weet maakt hij nog wel een grote overstap voor (..) miljoen. Dan treedt dat doorverkoop percentage weer in werking, wat je wellicht niet had gehad als je nu meer geld voor 'm ving. Dus werkt beide kanten op bij deze transfer denk ik zo.

12 juni 2018 om 09:28

Feyenoord wil al tijden van hem af maar niemand wil hem hebben. Als er dan eindelijk iemand komt en 1 miljoen wil betalen ga je niet stom zijn en 3/4 eisen, dan gaat hij echt niet weg. Als er geen vraag naar een speler is kan je moeilijk hoog in de boom gaan zitten qua transfers. Buiten dat weet je niet hoe hoog het percentage is dat feyenoord krijgt bij doorverkoop. Stel dat dat zo'n 40 procent is is het prima gehandeld en kan je nog aan jouw bedrag komen als bilal het weer op zijn heupen krijgt.

12 juni 2018 om 09:42

In het geval van Bilal ben ik het niet helemaal met je eens, maar in andere gevallen zeker, Feyenoord krijgt een veel minder bedrag voor een ‘dragende’ speler die op zijn minst een gelijk seizoen heeft gedraaid als een speler van Ajax. Dit komt natuurlijk doordat Ajax de bekendste club van Nederland is, maar dit zijn ook de verdiensten van Marc Overmars die gewoon heel goed blijkt te zijn, in het maximum te ontvangen voor spelers.

12 juni 2018 om 09:53

Aan de andere kant ging ebecilio weg voor een ton en jody lukoki voor 5 ton

12 juni 2018 om 10:15

Als die miljoen ook nog eens in lira's uitbetaald wordt, dan ziet het er nog dramatischer uit.

12 juni 2018 om 13:29

Ajax wilde Kluivert helemaal niet kwijt en Feyenoord is Bilal maar al te graag kwijt.
Daar zit ook een groot verschil.

Ik denk dat Feyenoord allang blij is dat ze er nog iets voor krijgen. Flinke miskoop, verlies afschrijven en door.

Eindelijk, denk dat iedereen hier al een tijdje op zat te wachten. Ben benieuwd wie als vervanger in aanmerking komt. Tot dusver is het heel erg rustig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

24 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
Ki-Jana Hoever gaat vertrekken bij Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren