Ziyech: ‘Kijk, dat soort schuine grappen haal je in Marokko niet zo snel uit’

Woensdag, 16 mei 2018 om 11:13

Hakim Ziyech maakt zich met Marokko op voor het WK. De Ajacied koos er in 2015 voor om uit te komen voor de nationale ploeg van Marokko en daarmee niet voor het Nederlands elftal. Op de clubsite van zijn werkgever Ajax laat de aanvallende middenvelder nog altijd blij te zijn met zijn keuze voor Marokko. Hij noemt het spelen voor de nationale ploeg een ‘geschenk’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

60 reacties (laatste reactie door edo)

Hartstikke leuk dat hij blij is met zijn keuze, maar die bewuste keuze had volgens mij anders uitgepakt als hij niet was afgevallen destijds.

Ach ja, beetje een zou ik ook zeggen verhaal dit.

Verder denk ik dat de humor ook wat te maken heeft met de eercultuur. Mensen nemen zichzelf daar een stuk serieuzer. Of ze hebben geen humor, geef het beestje een naampje.

Hoop wel dat Marokko door de poule heen komt, hebben een leuk team.

16 mei 2018 om 11:42

wel zonde. als Blind hem gewoon 1 keer had opgeroepen voor een oefenpotje was hij nu Oranje international en hadden we wat creativiteit op het middenveld gehad. natuurlijk is Ziyech geen wereldtopper maar het was dan wel de enige Oranje middenvelder geweest met een eindpass in huis

16 mei 2018 om 11:58

Japie, wat je zegt is onzin.. een oefenwedstrijd is geen officiële interland en dan mag je dus nog steeds wisselen.. ik snap ook niet dat mensen nog altijd maar Blind blijven aanrekenen dat Ziyech voor Marokko speelt, dat is de keuze van Ziyech, niet van Blind..

16 mei 2018 om 12:02

@feelingood

een normale interland dan. dat Ziyech niet werd geselecteerd was wel degelijk de keuze van Blind omdat zijn maatje, assistent bondscoach Van Basten Ziyech niet meer kon pruimen omdat Hakim ooit kritisch was geweest op hem in een interview.

je hebt toch zelf ook dat overspannen gedoe van Van Basten op die persconferentie destijds kunnen zien denk ik, toen de naam Ziyech viel

Ziyech speelde destijds geweldig bij Twente maar Blind kwam met een of andere drogreden aanzetten dat hij hem niet selecteerde omdat Ziyech bij Twente in een 2 spitsen systeem speelde.

Ziyech voelde ook dat hij onder Blind geen kans zou krijgen en heeft toen voor Marokko gekozen wat hij later uitlegde als een keuze uit zijn hart maar als je zijn VI interview van destijds terug kijkt zegt hij wel degelijk dat de keuze ook voor een heel groot deel bestond uit rancune voor Blind, die hem onterecht bleef passeren

deze jongen is nooit gepasseerd op sportieve gronden maar op persoonlijke gronden en dan schiet je als bondscoach je doel voorbij. de Knvb had destijds gewoon moeten ingrijpen en Blind hem verplicht laten selecteren maar die liepen te slapen

16 mei 2018 om 12:11

Hij heeft toch zelf gekozen en dat herhaalde van Basten. Het is zijn keuze en niemand anders. Wat jij denkt dat er misschien wel had kunnen gebeuren is niets meer dan een wens of heb je bewijs dat Hakim toch liever voor oranje had gekozen? Hij geeft hier weer aan de juiste keuze te hebben gemaakt maar Japie weet het beter. Dus graag aantoonbare feiten dat Hakim hier liegt i.p.v. Blind de schuld geven met een onderbuikgevoel.

16 mei 2018 om 12:13

"'maar ik vind het ook al een hele eer dat ik in de voorselectie zit. Dan hoor je toch bij de beste dertig spelers van het land. Dat is nogal wat.'

Dit zei Ziyech tijdens zijn tijd bij de selectie van Oranje. Hij raakte vervolgens op de training geblesseerd en moest afhaken.

Een aantal dagen ervoor zei hij in een interview met Fox Sports: "voor elke speler is dit een moeilijke keuze, maar wat voor mij de doorslag heeft gegeven, is dat Nederland vaak op grote toernooien uitkomt''

Nogmaals, het is leuk voor hem dat hij het nu naar zijn zin heeft bij Marokko, maar hij was gewoon op z'n pik getrapt dat Blind hem links liet liggen.

16 mei 2018 om 12:18

En dan nog voorstellen dat de bondscoach maar gepasseerd moet worden met wie er geselecteerd moet worden. Waarom neem je dan een bondscoach? Dan snap je er echt weinig van hoe het werkt maar heb je wel een oordeel klaar waar je waarschijnlijk toch niet meer ban af wil wijken.

16 mei 2018 om 12:38

@vassinerend een bondscoach hoort zijn beste spelers te selecteren. gebeurd dat niet is hij incapabel voor zijn functie en moet er ingegrepen worden

16 mei 2018 om 14:11

@vassinerend

De tekst van Migi #19 geeft volgens mij uitstekend weer hoe het gegaan is.

Het was duidelijk echt een moeilijke keuze voor Ziyech, en waar moeilijke keuzes gemaakt moeten worden, kunnen kleine zaken de doorslag geven. Zoals slechte persoonlijke relaties. Als je hart duidelijk bij 1 land ligt, dan laat je je niet weerhouden door een slechte band met een (assistent) coach. Maar als de keuze moeilijk is...

Uiteindelijk is het zijn eigen keuze, maar we zijn er als Nederland echt heel slecht in geweest om de keuze onze kant op te laten vallen. We zullen nooit met zekerheid weten dat de keuze anders was uitgevallen, als er anders gehandeld was. Maar er zijn veel aanwijzingen dat hij een keuze voor Nederland serieus overwoog.

16 mei 2018 om 19:09

@ Japie_krekel

Het is de taak van een bondscoach om een elftal op het veld te zetten en een selectie te maken.
Het is aan de bond om de randvoorwaarden zo goed mogelijk te faciliteren. Het is niet aan de bond om te bepalen wie er wel en niet in de selectie wordt opgenomen.
En als de bond vind dat een bondscoach niet functioneert dan moet men ingrijpen ja, maar niet door te bepalen wie er wel of niet opgeroepen dient te worden.

Daarbij heeft de speler nog altijd de keuze of hij wel of niet voor zijn land wilt uitkomen. In het geval van Ziyech speelt ook nog eens dat hij over een dubbel paspoort beschikt en hij dus niks overhaast hoeft te doen.

Dus je hele betoog snijdt helemaal geen hout.

16 mei 2018 om 19:30

@the ref

dat is jouw mening. een bondscoach dient het belang van het Nederlandse voetbal en niet zijn eigen belang. als het Nederlandse voetbal dan een van zijn grootste talenten verliest omdat de bondscoach hem om niet sportieve redenen passeert, verliest het Nederlandse voetbal ook een hele goede speler, misschien wel een van de beste en dat kan niet de bedoeling zijn.

zeker als je al weet dat we buiten Ziyech op dat moment geen creatieve voetballer hadden om Sneijder op te volgen. dus moet je op dat moment als Knvb wel degelijk ingrijpen in het belang van het Nederlandse voetbal

Blind heeft zijn oren laten hangen naar zijn maatje Van Basten die een persoonlijke vete had tegen Ziyech en de Knvb pikt dat nog ook. dan ben je als hoogste orgaan van het Nederlandse voetbal hard aan het falen als je deze mensen daarmee weg laat komen

nu is Blind, een falende passant inmiddels alweer weg en zijn we onze enige creatieve speler die zeker nog 8 jaar had meegekund, kwijt aan Marokko. tel uit je winst

16 mei 2018 om 14:06

Het kwam in elk geval toen niet over als een bewuste keuze. Hij werd er voor de camera op gewezen dat een wedstrijd voor Marokko een definitieve keuze zou betekenen, terwijl hij er zelf van uit leek te gaan dat hij daarna nog kon kiezen voor Nederland. Kwam heel rommelig over.

Ik kan me overigens goed voorstellen dat hij blij is met de beleving in de stadions. Bij het Nederlands elftal zit je soms net in de bioscoop. Je komt binnen met je drankje, zoekt je stoeltje op, niet al te lang voor de wedstrijd, er is wat verplicht entertainment, en dan is het wachten tot de voorstelling begint. En als het tegenvalt, dan gaan we fluiten. Heel jammer.

Raakte hij ook bewust geblesseerd op trainingskamp met Oranje zodat Marokko überhaupt een optie bleef?

16 mei 2018 om 13:49

Nee want dit was een voorselectie voor twee vriendschappelijke interlands. Wanneer hij deze gespeeld had kon hij daarna nog steeds voor Marokko spelen.

17 mei 2018 om 00:28

Nee, hoor. Oranje speelde toen tegen de VS vriendschappelijk, maar tegen Letland een EK kwalificatie wedstrijd.

Ja maar het scheelt dat de gemiddelde leeftijd bij Ajax 20 is. Worden de grappen ookw at meer onvolwassen haha.

Maar het is nog al anders een club kleedkamer of natioaal team. Met de club zit je heel het jaar, en moet er ook wel wat lol zijn anders word het een heeeeeel lang jaar. Bijv bij een Real of een Man U hebben ze ook echt wel grappen in de kleedkamer.

16 mei 2018 om 11:39

Toch is het wenselijk als iedereen zich 100 % focust voor een wedstrijd. Vind het een beetje kinderachtig en onproffesioneel wat bij ajax gebeurt. Lijkt er wel een speeltuin, geen wonder dat de sportieven resultaten uitblijven.

16 mei 2018 om 11:45

Volgens mij heeft die het over de kleedkamerhumor in het algemeen? Ik verwacht niet dat ze voor de wedstrijd grapjes met elkaar uithalen, maar na de wedstrijd of voor/na de training is het toch niet zo erg? En dat van die sportieve resultaten heeft denk ik meer met het beleid te maken, dan een beetje kleedkamerhumor. Dat hij zegt dat in Marokko het een stuk volwassener aan toe gaat, vind ik een rare vergelijking. Hij heeft nog nooit voor een Marokkaanse club gespeeld, alleen een paar wedstrijdjes voor het nationale team.

16 mei 2018 om 12:00

@baabman haha...arme jongen toch. Je snpat natuurlijk ook wel dat ze dat niet voor de wedstrijd doen.

Bij psv gaat het precies zo en die worden kampioen. Onzin dus wat je zegt

16 mei 2018 om 12:17

@Rinus arme opa toch, jij weet daar niks vanaf net zo als ik. Ik reacheer alleen op gegeven info. Kuyt heeft ook niet voor niets gezegt dat het een speeltuin is in nederland, onverantwoordelijk van die duurbetaalde jochies. En wij maar geld erin stoppen, bij de mac doen ze er toch ook geen tijgerbalsem bij je burger. Leuk die geintjes maar niet op het hoogste nivo.

16 mei 2018 om 12:50

Baabman ik heb niks met ajax maar jou reactie is echt vaag hahah. Vergelijking met dr mac? Stopt Ziyech tijgerbalsem in jou boxer ofso? Weet niet of je hebt gevoetbald, maar humor in kleedkamer moet kunnen. Zorgt dat teamgeest verbeterd en op den duur zorgt dat voor beter resultaat. Je hebt liever dat die spelers met elkaar lachen en een vriendschap opbouwen zodat ze voor elkaar door het vuur gaan. Verder ja niemand verplicht je om een fox abbo te nemem. Als je het een speeltuin vind kijk je niet. Denk niet dat de clubs je 30 euro per maand gaan missen

16 mei 2018 om 12:51

*jouw boxer.

16 mei 2018 om 13:01

@Baabman

Zulke flauwe voetbalhumor en letterlijke onderbroekenlol is van alle tijden en hoort bij elke niveau. Je krijg snel als je een groepje mannen dagelijks in een kleedkamer bijelkaar zet. Dan zijn het net grote kinderen. Dat heeft niks, maar dan ook niks met onverantwoordelijkheid te maken.

Dat hoeft in principe ook geen invloed te hebben op professionaliteit en sportieve focus. Het gouden Ajax uit de 70er jaren had Suurbier en Krol in de gelederen en is qua sportieve resutaten nog steeds ongeëvenaard.

Zo heeft elke selectie wel zijn Knabbel en Babbel als gangmaker en lolbroeken in de kleedkamer. Kleedkamerumor door de weeks is naast de de serieuze momenten in aanvang van de wedstrijd onontbeerlijk voor de goede en luchtige sfeer in de groep

Sla elke willekeurige biografie van welke nationale- of internationale voetballer er maar op open en je leest puberale, ongezouten voetbalhumor-anekdotes. Als je verder geen info over voetbalhumor kent, dan stel ik voor je er eerst daarin in te verdiepen hoe het in praktijk in z’n werk gaat. Profvoetballers zijn soms ook net mensen.

16 mei 2018 om 13:16

Chirurgen maken tijdens een zware operatie ook flauwe grappen (niet met vaseline en tijgerbsem natuurlijk). Dit kan juist helpen bij het verminderen van spanning.

16 mei 2018 om 14:15

"ik reacheer alleen op gegeven info"

Waar zeggen ze dan dat ze die grappen voor de wedstrijd uithalen? Juist: dat zeggen ze nergens. Die gasten trainen vaker dan dat ze spelen, dus er is voldoende tijd om die grappen rond de training uit te halen. Gisteren zag ik nog een mooi filmpje uit de Real Madrid kleedkamer, waar de zoon van Marcelo aan het dollen is met de selectie. Zijn die dan ook kinderachtig?

Beetje makkelijk om te stellen dat de beleving in Marokko zo veel intenser is dan in Europa. Een van de redenen dat de wereldtop in Europa speelt en niet in Marokko is dat het meer leeft en de belangen er groter zijn. Wat de Marokkanen betreft heeft het meer te maken met temperament en trots geloof ik.

16 mei 2018 om 12:05

Je vergeet de reden voor dit alles te noemen, namelijk geld.
Temperament en intense beleving is nauw verbonden vind ik.

16 mei 2018 om 14:18

huh? Die temperament en trots zijn volgens mij overal duidelijker zichtbaar, hoe zuidelijker je komt. In Italie zie je ook een stuk meer passie dan in Finland hoor. Is helemaal niks raars aan en heeft niks met geld te maken. Dat topspelers in Europa spelen, dat komt door geld en de kans op prijzen winnen. Hier is nou eenmaal meer geld te verdienen dan in Noord-Afrika.

16 mei 2018 om 14:43

voetbal wordt in zuid amerika ook heel intens beleefd, kijk maar naar een wedstrijd als boca juniors - river plate , toch spelen de beste argentijnse spelers in europa, heeft vooral met geld te maken..

'volwassener' of de Zuiderlingen hebben gewoon wat minder gevoel voor humor. Ik hoop nog steeds eens dat Ramos tijgerbalsem in het broekje van Ronaldo doet, 5 minuten voor de aftrap.

16 mei 2018 om 12:00

nou idd, als je daar een persoonlijk grapje uithaalt beginnen ze gewoon gelijk over respect en zien ze er de humor niet van in.
Als je ziet wat er bij ons allemaal over moeders en zussen gezegd wordt, dat hoef je daar niet te doen. Gewoon andere cultuur. Heeft niks met volwassen te maken

Dat voetbal anders wordt beleefd in Afrika (en Zuid Amerika) is zeker. Het spel is wel stukke minder, maar de sfeer maakt veel goed. Zelf een keer de Afrika Cup onder 16 mogen meemaken in Gambia. Je moest in 40 graden 3,5 uur van te voren aanwezig zijn, anders was er geen plaats meer. In het stadion kon 30.000 man, er zaten er 50.000. Niet gek dat er na een doelpunt in de laatste seconde veel gewonden (en zelfs een dode) zijn gevallen. In Zuid Amerika is dat gelukkig anders. Daar zingt en springt vrijwel iedereen mee. Het spel wordt daardoor zoveel mooier. Als je de wedstrijd op tv zonder geluid terugkijkt, dan zit je naar een oersaaie wedstrijd te kijken. Zo heb ik het alleen niet in de stadions ervaren. Mooi om meegemaakt te hebben...

Uiteindelijk is de keuze toch goed uitgepakt voor Ziyech die gaat nu met Marokko naar het WK. Oranje heeft denk ik nog een paar jaar nodig om weer terug te komen. Ziyech word bij Marokko ook enorm gewaardeerd het publiek staat voor hem op de banken. In Nederland hebben ze het meer over hij hoe in de media overkomt en vinden ze hem eng mannetje.

16 mei 2018 om 14:08

Dat is natuurlijk ook niet vreemd. In geen enkele competitie kom je weg met het feit dat je 2 keer via de achterdeur vertrekt bij twee verschillende clubs, vervolgens ruzie krijgt met een bondscoach na slechts 1 of 2 interlands en bij de derde club nou ook niet bepaald een lekkere indruk maakt qua gedrag/karakter.

In Marokko word hij beoordeeld als international. In Nederland staat men ook op de banken als Memphis een geweldige wedstrijd speelt. Echter hebben we hier in Nederland een volledig overzicht op wat er op de Europese velden gebeurt. In Marokko heeft niet (bijna) elk gezin een abonnement op FOX Sports en seizoenskaarten voor hun lokale club.

16 mei 2018 om 14:42

@adil

Voor nu is die keuze inderdaad goed uitgepakt. En hij is ook gewoon blij met die keuze, zo te zien ook los van de prestaties. Dat lijkt me het belangrijkst.

Op de iets langere termijn kan je je afvragen of de keuze puur sportief ook de beste is. Nederland heeft een bredere basis om uit te kiezen en speelt veel vaker op het WK dan Marokko, en komt daar dan bovendien verder. Dus over 2 of 4 jaar kan alles anders zijn. Als je nu kijkt naar oranje; de ideale opstelling bestaat inmiddels uit zeer goede spelers. In mijn ogen heb je het dan in elk geval over Cillessen, Van Dijk, De Vrij (kort daarachter De Ligt), Wijnaldum, Strootman, Depay, Promes, dat begint alweer een prima elftal te worden. Nu we ook weer een fatsoenlijke coach hebben, zit daar veel muziek in, en missen we eigenlijk vooral.... een creatieve middenvelder. We zullen het nooit zeker weten, maar sportief gezien zou Ziyech zomaar een ideale spelers geweest zijn voor oranje, die inmiddels op heel wat interlands zou hebben gestaan, met uitzicht op nog veel meer.

16 mei 2018 om 17:19

@edo ik weet het niet. de huidige Oranje selectie zie ik persoonlijk voorlopig geen eindronde bereiken. we hebben geen enkele creativiteit in het elftal en ook geen speler die in staat is elke wedstrijd het verschil te maken zoals Robben in het verleden

17 mei 2018 om 15:21

Japie, dat klopt, en voor het behalen van het soort resultaat als in 2010 en 2014 is het nu dus gewoonweg onvoldoende.

Voor het bereiken van een eindronde is dat anders. Daar heb je geen Robben voor nodig. Ijsland kan het ook, dus met dit materiaal moet Nederland het ook kunnen.

Daarnaast denk ik dat Blind gewoon te weinig uit het materiaal heeft gehaald, dus een gedegen coach als Koeman moet op zichzelf al verschil weten te maken, met hetzelfde materiaal. Als het materiaal dan ook nog beter wordt, dan zit er nog heel wat rek in.

En tot slot; in de voetballerij zie je dat er in vrij korte tijd spelers op kunnen staan die verschil maken. Kijk naar Depay; een tijd lang verguisd, maar inmiddels is hij ernstig in vorm. Dat gaat allemaal heel snel, in positieve en negatieve zin. Kijk naar 1986 - 1988, van waardeloos loser-elftal naar de enige hoofdprijs in onze geschiedenis, en dat in 2 jaar tijd.

Ik wil Ziyech echt aan het werk zien tijdens het wk. Dit is zijn kans op het grote podium. De tegenstanders zijn alledrie sterk, maar Marokko is niet kansloos.

16 mei 2018 om 12:10

Ik ben ook benieuwd wat hij kan laten zien op het WK hij is in ieder geval wel gebrand om te vlammen. Maar ook hij kan het niet in zijn eentje Marokko heeft een sterke ploeg dus ben benieuwd. Als je wat wil moet je sowieso de eerste wedstrijd van Iran winnen tegen Portugal en Spanje. Moet je kijken wat er te halen valt met een beetje geluk win je ook van Portugal en ben je na 2 wedstrijden zeker.

Kan er dan nooit eens een goed woord vanaf voor Nederlanders? Je hebt hier alles geleerd, je krijgt hier de kans, je krijgt alles op een gouden bordje voor je geschoven. Ondankbare speler.

16 mei 2018 om 13:20

Waar ben jij zo verdrietig over als ik vragen mag? Had je zin om je aan te stellen vandaag zodra je uit je bedje kwam?

Altijd op zoek naar dankbaarheid alsof Ziyech iets verschuldigd is. Ga toch iets nuttig doen met je 24u per dag.

16 mei 2018 om 13:28

Nee jouw reactie is lekker..

16 mei 2018 om 13:38

Ik ben niet verdrietig ik geef gewoon mijn mening.

Ik stel me niet aan ik zeg gewoon wat ik vind.

En zo te zien aan de duimpjes zijn er meerdere mensen het met mij eens.

16 mei 2018 om 16:33

De duimpjes...serieus, dat is jouw drijfveer? Iemand gaat goed slapen deze nacht zo te zien!

Droog je traantjes en doe ff normaal jong.

16 mei 2018 om 13:49

Haha, je doet net alsof Ziyech een immigrant is die naar Nederland is verkast / gevlucht.
Hij is, net zoals jij(?), in Nederland (dronten) geboren en getogen.

Waarom verwachten mensen zoals jij dat hij dankbaar moet zijn? En waarvoor moet hij precies dankbaar zijn?

16 mei 2018 om 16:37

Mensen als justmark hebben frustraties, verdriet en een hoog gehalte woede en moeten dat wekelijks kunnen uiten. In het openbaar gaat dat nogal moeilijk dus maar lekker op het internet.

16 mei 2018 om 14:25

@justmark, zo'n goed woord zou leuk zijn, maar waarom zou het moeten? Hij heeft gewoon gewerkt voor zijn geld en voor zijn kansen. De clubs die hem de kans hebben gegeven, hebben dat gedaan omdat ze in hem een potentiële topspeler zagen, aan wie ze bovendien mooi geld konden verdienen. Dat zijn geen persoonlijke gunsten ofzo, die ze aan hem hebben gegeven. Ajax gaat nu ook een prachtig bedrag aan hem verdienen. Dus aan wie moet hij zijn dankbaarheid uitspreken? Ik zou het niet zo goed weten. Het klopt dat hij wel erg vaak zuur doet over Nederland, dat is zonde en niet helemaal terecht. Hij is zelf bovendien ook geen heilige, een spiegeltje kijken op zijn tijd is goed voor hem. Maar aan de andere kant krijgt hij ook weer bovengemiddeld veel gezeik over hem heen. Dat is voor niemand motiverend om dan heel erg dankbaar te gaan lopen zijn.

Overigens zegt hij in dit artikel dat hij zelf ook van de flauwe grappen is. En dat hij zich dus in Marokko aan moet passen. Hij zegt niet dat het daar beter is dan hier.

Dat zegt hij wel over de sfeer in de stadions, en daar heeft hij wat mij betreft gewoonweg gelijk in.

16 mei 2018 om 16:39

Edo, denk je nu echt dat justmark de moeite heeft genomen om het artikel te lezen?

Hij zag 'ziyech' in het artikel + de titel, heeft ff snel diagonaal gelezen en denkt 'oh, hoe durft hij dit te zeggen!' terwijl er eigenlijk niks vreemd in vermeld staat.

Maar neen, justmark is ontevreden en de hele wereld moet het geweten hebben.

17 mei 2018 om 15:16

Geen idee, ik heb geen profiel van voetbalzone-klanten in mijn hoofd, dus ik weet niks van hem. Soms zie ik iets wat me triggert, en als ik dan zin heb om er energie in te steken, dan doe ik dat, en anders niet. Negen van de tien keer bereik je er niks mee, maar dat heb ik geaccepteerd.

Ben zelf niet van de Nederlandse kom af maar voel me ondanks dat ik hier niet geboren ben, behoorlijk verbonden met dit land dat mij en mijn familie zoveel mogelijkheden heeft gegeven om hier een veilig en relatief goed leven te hebben. Het was onze keuze om hier naar toe te komen. Ik vind Ziyech eigenlijk een zeer ondankbare persoon en ook nog hypocriet: hij zat al bij Oranje maar raakte geblesseerd, wat lult hij dan hier over een "bewuste keuze"? Meneer heeft de mond vol van mensen die huichelachtig zijn of niet eerlijk en maakt van zichzelf een soort "ik ben altijd eerlijk-figuurtje", maar heeft niet de ballen om toe te geven dat als hij geen blessure had opgelopen en zijn debuut had gemaakt, Marokko nooit in beeld was geweest.....
Bovendien is het respectloos naar het land dat jou, El Ahmadi, Amrabatjes, Labyad, Ayoub en eigenlijk de helft van het Marokkaanse elftal heeft opgeleid, geschoold en zeer mooie basis heeft gegeven, op deze manier neer te zetten. De beleving is hier niet goed, de stadions zijn dit of dat en de grappen zijn hier kinderachtig..... Mag ik hem er op wijzen dat zonder die flauwe mensen en dit systeem hij en vele maatjes van hem misschien nooit voetballers waren geweest maar nu ergens in de dorpjes waar hun ouders vandaan komen, hooguit een winkeltje hadden of in een fabriek werkzaam waren of misschien helemaal geen werk hadden? Ik heb toch liever een El Ahmadi die zegt met zijn Oranje sjaal voor de TV gezeten te hebben tijdens het WK 2014!

16 mei 2018 om 13:41

Waar maak jij zo een probleem van? Alsof Ziyech hier zich negatief heeft uitgelaten over Nederland of de humor hier. Enige wat hij zegt is dat het daar anders is qua humor, hij zegt nota bene dat hij ZELF flauwe grapjes uithaalt met zijn teamgenoten. Sommige mensen willen ook maar zeuren om te zeuren.

16 mei 2018 om 14:00

Wat een onzin! Die clubs hebben heb hen alleen opgeleid omdat zij over talent beschikken. Als je niet goed genoeg bent en zij zien geen toekomst in jou dan word je zsm weggestuurd. In andere woorden je moet het gwn zelf afdwingen door hard te werken.

16 mei 2018 om 14:34

@zekerneutraal

Mooi om te lezen dat je je verbonden voelt met Nederland en dat je de kansen waardeert die je hier hebt gekregen. Nederland biedt ook veel kansen en het is goed om stil te staan bij hoeveel je hier kan en mag.

Ziyech is ook inderdaad regelmatig vrij negatief over Nederland, en dat is jammer.

Het mooie vind ik echter wel dat Ziyech eigenlijk heel Hollands is, in de manier waarop hij praat over zijn keuzes. Hij is ronduit bot in zijn uitspraken (wat heel Hollands is, en weinig Marokkaans), hij is heel individueel ingesteld en maakt zijn keuzes puur in zijn eigen belang (ook heel Hollands), en vindt dat hij aan niemand dankbaarheid is verschuldigd. Dat laatste is ook heel Hollands, en ook al voel jij dat persoonlijk anders, het is een mooie verworvenheid van Nederlanders dat ze rechten en vrijheden hebben waar ze niet hardop dankbaar over hoeven te zijn, maar waar ze gewoon aanspraak op kunnen maken. Ziyech heeft gewerkt voor zijn geld en zijn kansen. En ja, hij heeft het geluk dat hij in Nederland is geboren, maar dat geluk heb ik als blanke Nederlander van twee 100% Nederlandse ouders ook, en ik hoef ook niet dankbaar te zijn. Dus Ziyech hoeft dat ook niet.

17 mei 2018 om 10:34

Ik denk dat je het artikel anders nog eens moet doornemen.

Blijft pijn doen dat Ziyech niet voor Nederland speelt... Wat een spelmaker. Had denk ik goed gepast tussen onze waterdragers op het middenveld, maar goed... het is niet anders. Ik zal Marokko steunen tijdens deze WK, dus (hopelijk) alsnog voor hem juichen.

16 mei 2018 om 15:30

Ja ik ook, ben heel benieuwd naar hun prestaties en hoop op een paar keer toeterende auto's door onze straten. Sinds het EK van 2016 begin ik steeds meer sympathie te krijgen voor de wat kleinere landen. De grote landen zijn toch vaak wat vermoeider en plichtmatiger op zo'n toernooi, en ook al zal de winst uiteindelijk toch naar een groot land gaan, het is leuk om te zien dat de kleinere, op-en-top-gemotiveerde landen steeds vaker een resultaat kunnen halen op toernooien.

De ligt komt eraan toch....alles komt goed oranje leeuwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 46
393 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Youssef El-ArabiAanvaller21
Adil KerrouchyVerdediger10
Brahim NakachMiddenvelder10
Marwane SaadaneMiddenvelder10
Anass LamrabatVerdediger00
Mohamed OulhajVerdediger00
Mohamed AberhounVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

201 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 2 0 0 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0
Laatste voetbalnieuws

De Ligt, Ziyech en Mazraoui blinken uit in winnen van persoonlijke duels

Ajax liet in de eerste speelronde van de Eredivisie meteen punten liggen. De Amsterdammers kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Heracles Almelo en gaan nu op bezoek bij VVV-Venlo....Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 augustus
De toekomst van Ki-Jana Hoever ligt bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren