Nederlandse topclub aast op Hines-Ike: ‘Ze hebben hem bekeken’

Dinsdag, 8 mei 2018 om 14:03Robin Bruggeman • Laatste update: 14:08

Brendan Hines-Ike speelt dit seizoen nog zijn wedstrijden voor het Zweedse Örebro SK, maar de kans is aanwezig dat de 23-jarige Amerikaan volgend seizoen in de Eredivisie te zien is. Zijn zaakwaarnemer geeft namelijk aan dat hij op dit moment in gesprek is met een, niet nader genoemde, grote Nederlandse club over een transfer.

“Brendan zou er niet voor terugdeinzen om in de zomer een nieuwe stap in zijn loopbaan te zetten. We hebben gesproken met een Nederlandse club en zij hebben Brendan ook bekeken. We hebben ze daarna geïnformeerd over wat er verder allemaal speelt”, legt Daniel Rönnberg, die bevestigt dat het om een Nederlandse topclub gaat, uit aan Nerikes Allehanda.

In een reactie aan Fotbollskanalen geeft technisch directeur Magnus Sköldmark van Örebro aan dat er inderdaad iets speelt, maar houdt hij wel en slag om de arm: “Het is alleen speculatie en geruchten en niets waar ik nu op in wil gaan. Hij is een van de meest getalenteerde centrale verdedigers in de Allsvenskan en hij doet het nu weer goed. Er is interesse van andere clubs, maar we hebben het ook over Rönnbergs baan. Ik richt me op ÖSK en dan zullen we wel zien wat er gebeurt in de zomer.”

Hines-Ike, die in januari 2016 transfervrij van South Florida Bulls naar Zweden kwam en tot nu toe 64 wedstrijden voor Örebro speelde, lijkt in ieder geval wel wat te voelen voor een overstap naar de Eredivisie: “Ik weet er wel wat van, maar ik heb mijn zaakwaarnemer gevraagd om het niet te vaak met mij te bespreken. Ik sta nog twee jaar onder contract bij ÖSK (tot december 2019, red.) en het is beter dat ik me daar op concentreer.”

“Maar het is fantastisch dat een buitenlandse club hiernaartoe komt om mij te bekijken. Ik hoop dat ik voorlopig in Europa kan spelen. Het doel is om zoveel progressie te boeken dat ik door kan naar een competitie als die van Nederland, België of Denemarken, of naar een van de Zweedse topclubs. Op dit moment in mijn carrière lijkt de Major League Soccer mij geen goed idee, dat is wellicht iets voor later.”


Poll

Denk jij dat Brendan Hines-Ike een versterking zou zijn voor de Nederlandse top?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Heb zo een gevoel dat het om AZ gaat. De andere 3 clubs mikken toch iets hoger.

8 mei 2018 om 14:21

Wat anderen ook vinden.. schaar AZ toch echt niet tot een van de topclubs..

8 mei 2018 om 14:32

Nee maar jullie weten toch dat die zaakwaarnemers dat alleen maar zeggen om de situatie uit te buiten .
Ze zullen al gauw zeggen dat Excelsior een stabiele subtopper is of dat AZ steevast in de top 3 eindigt.
Zo werkt dat nu eenmaal.

8 mei 2018 om 14:32

Idd. Het kan hier gaan om eigenlijk elke club in het linkerrijtje.

8 mei 2018 om 14:50

Het kan zelfs nog gaan over FC Groningen of SC Heerenveen. Als ik Doan hoorde zeggen bij z'n presentatie dat die met Groningen de CL in wil, verbaasd niks mij meer.

8 mei 2018 om 14:22

sinds wanneer is AZ Nederlandse top, maar ik geef je gelijk ik denk ook dat het om AZ, Utrecht Heerenveen of Vitesse gaat.

8 mei 2018 om 15:47

Misschien dat er een link ligt tussen Matt miazga en deze speler. Er gaan veel verdedigers weg bij Vitesse waaronder; van der Werff, Kruiswijk, miazga (chelsea) kashia die het Welleens hogerop wil proberen en oude kotte die transfervrij weg wilt gaan.

8 mei 2018 om 19:20

Uit dat rijtje vertrekt alleen Oude Kotte (naar Italië) definitief. De rest staat nog onder contract of komt wellicht terug (Miazga). Al verwacht ik zelf eigenlijk dat Kruiswijk stopt en Vitesse Van der Werff probeert te lozen. Het klopt overigens dat vitesse intetesse in deze jongen heeft, samen met nog twee Nederlandse clubs. Ik ben benieuwd wat hij kiest.

8 mei 2018 om 16:24

AZ is geen Nederlandse topclub. Ik denk dat het gaat om PSV of Feyenoord.

Er staat in het artikel dat hij een van de meest getalenteerde verdedigers uit de competitie is. Er wordt niet duidelijk beschreven wat zijn positie precies is en wat voor een soort type verdediger hij is. Iemand meer info?

8 mei 2018 om 14:16

Heb bij YouTube iets van hem gezien. Hij is een centrale verdediger.

8 mei 2018 om 14:21

az is nog op zoek naar centrale verdediger- dus zou kunnen. afgelopen periode waren ze ook al bezig met memisevic van fc groningen.

8 mei 2018 om 14:21

Centrale verdediger van 1,85. Wat ik kan vinden is dat hij positioneel goed is en veel inschuift. Z'n tackles kunnen beter. Maar goed, dit soort kwalificaties zijn natuurlijk altijd maar relatief.

AZ, want Scandinavië. Dat is waar ik van uitga.

8 mei 2018 om 14:16

Nederlandse topclub...

8 mei 2018 om 14:36

Vermarkten van je speler..

Topclub klinkt toch een stuk aantrekkelijker dan subtopclub en aangezien hij er toch geen clubnaam bij noemt kan hij zeggen wat hij wil. Wie weet wil Utrecht 'm wel.

En daarnaast staat AZ ook gewoon (knap) derde. Dan sta je toch in de 'top' 3.

9 mei 2018 om 08:13

Wat MGMV zei, plus dat je ervan mag uitgaan dat de definitie van wat een topclub is altijd wordt uitgerekt.

8 mei 2018 om 16:13

@Roscoe, ik dacht precies hetzelfde. Plus hebben ze met Johansson en Altidore ook al ervaring met Amerikaanse spelers. Ach ja, het blijft gissen.

Tja, geen Heerenveen want geen Scandinavische slimmigheid meer, geen top en afgezakt naar anonieme middenmoot en niet bereid om te investeren..
Zal Feyenoord wel zijn, nieuw Gustafson-achtig gokje

8 mei 2018 om 14:32

Feyenoord haalt alleen maar spelers uit eigen competitie. Ik gok op AZ. Ze hebben het namelijk over een topclub en zo wordt AZ in het buitenland wel gezien.

8 mei 2018 om 14:39

Klopt, Jorgensen was ook gehaald van Heerenveen.

Maar het lijkt me sterk dat dit Feyenoord is. Met van Beek en St. Juste hebben we al een jong duo en met v/d Heijden en Botteghin twee ervaren spelers. En daarachter komen talenten als een Geertruida en bijv. Knoester die terugkomt van een blessure.

Lijkt me wel dat het AZ is, ja. Ron Beton is al geen zekerheid meer en met o.a. Hatzidiakos of Wuytens ga je de oorlog niet winnen achterin.

8 mei 2018 om 14:44

Ga er maar vanuit dat het AZ is inderdaad. Ze hadden eerder al interesse in Sandler en Memisivic van Groningen. Daarnaast is zoals je zegt Vlaar niet meer op niveau en denkt Wuytens aan een buitenlands avontuur. AZ scout graag in Scandinavië, wat vaak uitloopt op een succes. Dit alles maakt AZ toch wel de meest logische club.

8 mei 2018 om 14:44

Wat een onzin. Geen Scandinavische slimmigheid meer? Ze halen elk jaar spelers uit Scandinavie (thorsby, Zeneli, Hoegh, Larsson etc.)

Anonieme middenmoter? Ze staan gewoon bijna jaar op jaar in de sub-top...

Niet investeren? Oh ja, want Zeneli en Larsson kwamen voor een appel en een ei naar Friesland...

Al met al heb je een hoop onzin geschreven.

8 mei 2018 om 15:44

Laatste 4 seizoenen is Heerenveen nou niet bepaald een echte subtopper. Daarvoor inderdaad wel altijd.

Het lijkt me gek genoeg toch om Ajax te gaan.
Ajax heeft toch herhaaldelijk al interesse getoond en zelfs een bod uitgebracht op Magallan, 24 jarige verdediger van Boca Juniors.
Geeft gewoon aan dat ze rekening houden met een vertrek van de Ligt, aangezien ze ook toen al Perr Schuurs hadden gehaald. Ik vermoed zomaar dat die jongen (magallan red.) niet gaat komen en ze overgeschakeld zijn naar een alternatief. Welke andere Nederlandse club zou dit kunnen zijn?
Feyenoord zit ruim in de verdedigers, PSV zie ik niet knutselen aan de selectie tot er mensen weggaan. AZ zou nog wel kunnen, maar reken ik toch niet onder een topclub.

Denk ook aan Az omdat die erg op zoek zijn naar een centrale man en reeds een goede verstandhouding hebben met spelers uit de Scandinavische competitie en Amerikanen natuurlijk.
Het woordje topclub word uiteraard gebruikt als marktwoirdjd in deze.

Het lijkt mij dat het hier om vitesse gaat. Van de werf en kruiswijk gaan weg. Miazga terug naar chelsea en oude kotte wil transfervrij weg. dus vitesse heeft maar 1 centrale verdediger. Dus conclusie luid lijkt me een leuke speler.

8 mei 2018 om 15:32

Sterker nog.. geruchten dat kashia het nog eens hogerop wil proberen. Idd grote kans dat het hier om Vitesse gaat

8 mei 2018 om 19:22

Oude Kotte vertrekt definitief naar Italië. Ik moet nog zien dat we Van der Werff kwijt weten te raken. Ik verwacht wel dat Kruiswijk stopt...

Net als 99% hier, ik ken hem niet en kan daarom niets over hem vertellen.

Goede CV zou zeer welkom zijn bij AZ. Zeker als Wuytens ook nog een keer gaat. Vlaar is wel een beetje klaar, ben ik bang, in ieder geval niet zeker voor een volledig seizoen. Hatzidiakos ben ik niet van overtuigd, tenminste, ik begin er van overtuigd te raken dat hij niet het niveau van AZ gaat halen.

Feyenoord zal het niet zijn, want deze speler heeft geen eredivisie ervaring

Gaat om Pec Zwolle

8 mei 2018 om 18:40

Even lezen: 'topclub'

Als het echt om een Nederlandse topclub gaat vermoedt ik Psv. Ajax zal er uiteindelijk wel in slagen Magallan vast te leggen en heeft ook na een vertrek van De Ligt met Wöber, Schuurs en evt. De Jong opties voor centraal achterin. Bovendien heb ik het gevoel dat Ajax zich minder richt op de Zweedse competitie.

Feyenoord loopt wel over van de centrale verdedigers. Sven van Beek, Botteghin, Van der Heijde, St. Juste en Tapia maken de komst van een extra man op die plek overbodig.

Rest nog Psv, dat kwalitatief erg dun gezaaid is in de defensie. Derrick Luckassen toont geen enkele progressie, is een blijvende bron van onrust en mag wel als een miskoop bestempeld worden en Nicolas Isimat-Mirin zal na drie jaar PSV Eindhoven waarschijnlijk achter zich laten - hoeven we niet rouwig om te zijn. In Obispo heeft PSV een groot talent, maar het is onwaarschijnlijk dat hij de basisklant wordt die naast Schwaab het centrale blok zal vormen, waar Nick Viergever eveneens een te trage optie is. Wetende dat PSV voor zijn laatste linies vaak voor een dubbeltje op de eerste rang zit en niet bepaald de eisen stelt die een Europees spelende topclub zou moeten nastreven, lijkt het me het me erg typerend dat de club deze waarschijnlijk niet al te dure optie op het oog heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Orebro SK

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Sirius15-10
13.Varberg13-6
14.Örebro SK11-16
15.Mjällby10-7
Voor de complete stand: Allsvenskan
SpelersPositieW
D. SegerMiddenvelder131
D. HümmetAanvaller134
B. AllainKeeper110
K. WalkerMiddenvelder70
A. MehmetiAanvaller71
H. AliVerdediger120
M. AlmebäckVerdediger120
Voor de complete selectie: Clubpagina Orebro SK.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Orebro SK.

0 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2021 DC United 11 1 4 0
2021/2022 Kortrijk 0 0 0 0
2020/2021 Kortrijk 8 0 3 0
2019/2020 Kortrijk 15 0 2 0
2018/2019 Kortrijk 7 1 1 0

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Chelsea is in gesprek met Udinese over de verhuur van Armando Broja. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren