Wegen van Andrés Iniesta en Barcelona scheiden na 22 jaar

Vrijdag, 27 april 2018 om

Andrés Iniesta heeft vrijdagmiddag op een persconferentie op het trainingscomplex van Barcelona zijn vertrek bij de Spaanse topclub bekendgemaakt. Onder toeziend oog van tal van ploeggenoten en media bevestigde de middenvelder, die komende maand zijn 34e verjaardag viert, dat hij de club van zijn leven na dit seizoen gaat verlaten. De 125-voudig Spaans international behoort al sinds zijn achtste levensjaar tot Barcelona en gaat in de herfst van zijn loopbaan waarschijnlijk voor een avontuur bij Chongqing Dangdai Lifan in China.

Iniesta ondertekende in oktober nog een contract voor het leven met Barcelona. Hij liet destijds tijdens een bijbehorende persconferentie optekenen dat hij nog belangrijk wilde zijn voor het team van Ernesto Valverde. Alhoewel de in Castilië-La Mancha geboren middenvelder deze voetbaljaargang in het overgrote deel van de Champions League-duels in de basis stond en hij daarnaast in 24 van de 33 LaLiga-duels een aandeel had (waarvan 21 als basiskracht), heeft hij er toch voor gekozen om zijn loopbaan buiten het Camp Nou te vervolgen.

Iniesta hoopt dit weekeinde zijn 32e prijs met Barcelona in de wacht te slepen, de landstitel. De middenvelder maakte op 29 oktober 2002 zijn debuut in de Catalaanse hoofdmacht, in het Champions League-duel met Club Brugge (0-1). Barcelona stond destijds onder leiding van Louis van Gaal. De teller staat inmiddels op 669 wedstrijden en 57 doelpunten. Daar kunnen nog maximaal vier optredens, allen in LaLiga, bij worden opgeteld. Geen enkele Spaanse speler kan aan de huidige prijzenkast van Iniesta tippen. Naast 31 prijzen met Barcelona vierde hij in 2008 en 2012 de winst van het EK en werd Spanje in 2010 wereldkampioen.

De logische verwachting is dat Iniesta komende zomer tevens zijn laatste interlands voor het nationale elftal van Spanje afwerkt. Bondscoach Julen Lopetegui zal de middenvelder ongetwijfeld meenemen naar het WK in Rusland. Alhoewel ook de opvolger van Vicente del Bosque zeer regelmatig beroep heeft gedaan op el Blanquito, wil de middenvelder na de zomer plaatsmaken voor zijn jongere landgenoten. Iniesta schreef als tiener het EK Onder-17 en Onder-19 achter zijn naam en speelde op 27 mei 2006 zijn eerste A-interland.

Iniesta was ook in beeld bij Tianjin Quanjian, dat zich in januari echter vanwege de financiële eisen van de Spanjaard terugtrok uit de strijd om zijn handtekening. Chongqing Dangdai Lifan is eigendom van Jian Lizhang, die ook eigenaar is van Granada, zestig procent van het aandelenpakket van Parma heeft en ongeveer voor de helft eigenaar van basketbalclub Minnesota Timberwolves is. Chongqing is geen onbekend terrein voor Iniesta. Hij was vorig jaar al op bezoek in de stad om reclame te maken voor zijn voetbalschool en sportieve activiteiten te ondernemen.

Chongqing Dangdai Lifan staat momenteel zesde in de Chinese Super League, na zeven speeldagen. Het team staat onder leiding van voormalig Portugees bondscoach Paulo Bento en heeft verder bekende spelers als Nicolás Aguirre en Alan Kardec op de loonlijst staan.


Poll

Andrés Iniesta doet er goed aan om niet bij Barcelona te stoppen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door elmatador27)

Hulde voor deze man. Niets dan respect voor El Blanquito. Beste middenvelder van de afgelopen 20 jaar. Het beste!

27 april 2018 om 14:03

Probeer nou eens niet zulke dingen te kwalificeren. Krijg je alleen maar zinloze discussies mee, terwijl dit topic volgens mij meer geschikt is om Iniesta te waarderen om wie hij is.

Ik denk dat er geen Nederlander een hekel aan hem heeft, ondanks wat hij ons heeft aangedaan. Dat an sich tekent Iniesta. De wijnboer die voetballer werd (of andersom). Volgend jaar in Feyenoord 1

27 april 2018 om 14:20

Een hele goede middenvelder en altijd belangrijk geweest. Is even oud als CR7 dus dat verbaasd me een beetje maar als middenvelder wordt je constant getest en het tempo is moordend tegenwoordig. Volgensmij is Coutinho gekocht om hem te vervangen dus die plek laat Iniesta mooi achter voor een andere grote speler.

27 april 2018 om 14:51

Nou dan volg je niet zolang voetbal en heb je o.a. Zidane niet zien voetballen.

27 april 2018 om 15:30

Jawel, al bijna 36 jaar. Iniesta is ook voor mij de beste middenvelder die ik heb zien voetballen.

27 april 2018 om 15:41

Vindt Iniesta ook de beste middenvelder, wat een pass heeft deze man zeg en kon in zijn beste tijd heel makkelijk spelers passeren.

El Blanquito. De grootste speler allertijden zonder ballon dor. Zelfs zo een oranje dag als vandaag maakt mijn emotie er niet beter op. WE ZULLEN JE MISSEN MAESTRO!

Verschrikkelijk jammer dat hij nog in een ander tenue te zien gaat zijn, zoals Xavi. Een afscheid zoals Puyol in het Barcelona shirt vind ik toch het mooiste..

Neemt niet weg dat dit een grandioze speler is, die voor altijd aan Barcelona verbonden zal blijven en ongetwijfeld na zijn loopbaan een functie gaat krijgen bij Barcelona. Het zal in elk geval wennen worden, een Barcelona zonder Iniesta.

27 april 2018 om 14:18

Als je in Azië gaat voetballen, is jouw carriere gewoon voorbij. Net alsof je zoals Van Hooijdonk of Van der Meyde gaat spelen bij de amateurs. Gun het hem van harte hoor, begrijp het best. Al zou ik zelf liever in een mooi land gaan spelen. Misschien Japan, de VS, Indonesië, Australië of Zuid- of midden Amerika.

Einde van een tijdperk. Het ga je goed, Andres. Onvervangbare magistrale voetballer die we zullen missen.

Speciaal op deze dag gewacht met de bekendmaking, Koningsdag.. de dag van de koning iniesta

Legend! Wat zal Barca hem missen met zijn schitterende passes..

Respect voor deze man maar hij kon gewoon het niveau niet een hele wedstrijd meer volhouden. Lekker cashen in de herfst van zijn carriere.

Erg jammer dat clubicoon na clubicoon zo afscheid neemt. Ronaldinho, Puyol, Xavi en nu Iniesta. Eigenlijk mag Dani Alves daar ook nog wel genoemd worden aangezien hij zo ontzettend belangrijk is geweest voor de club. Van de gouden generatie en die wereldselectie blijven zo alleen Messi, Busquets, Piqué en Alba over. Bovengenoemde helden die al zijn vertrokken, bleken niet te vervangen voor Barcelona. Keer op keer lever je ze toch wel echt veel kwaliteit in helaas en dat zal ook met het vertrek van Iniesta zo zijn.

Ik gun hem het beste in zijn verdere carriere en het doet me pijn dat hij niet afscheid neemt op de manier van bijvoorbeeld een Totti: bij zijn lievelingsclub, met zijn fans, in zijn stadion. In plaats daarvan zal hij net als Ronaldinho en Xavi langzaam van het toneel verdwijnen wat toch echt jammer is.

27 april 2018 om 14:12

Iniesta hoeft het toch niet voor de poen te doen. Die jongen had zijn hele carrière al het dubbele kunnen verdienen door bijvoorbeeld naar Engeland te gaan. Op een gegeven moment ben je klaar met voetballen op het hoogste niveau. Dan kun je kiezen of voor een subtopper te gaan spelen of lekker ergens ver weg. Misschien wil hij nog graag spelen maar niet meer tegen Barcelona of in Europa. Dan kan je kiezen uit de zandbak, Amerika of China. Overal kan die evenveel verdienen dus waar maak je je druk om.

27 april 2018 om 15:42

Ja en het doet toch echt pijn. Mijn meest favoriete speler wil toch ergens anders afsluiten. We kunnen hem alleen nog bedanken en het beste wensen.

En ja Alves hoort daar ook zeker bij in dat rijtje, maar een Mascherano hoort daar ook bij. Er zijn nog meer spelers die ook in dat rijtje horen te staan. Echter wil ik zo’n discussie niet begin. Iedereen weet dat Messi, Iniesta en Xavi er bovenuit steken.

Het is natuurlijk geen nieuws meer dit zat er helaas aan te komen na al die Jaren komt er een einde aan een van de beste middenvelders ter wereld die voor ons gespeeld heeft en ik vind dat wij zijn keuze moeten respecteren als je zoveel betekent hebt voor de club zowel binnen het veld als buiten het veld mag je van mij echt lekker je zakken gaan vullen in China , Andres Iniesta enorm bedankt dat jij voor de club hebt betekent LEGEND!!!!!!!!!!!!!!

Fout in de tekst. Deze spelers spelen bij Beijing Guoan niet bij Chongqing.

Dit gaat geen leuke tijdperk worden die wij nu ingaan. Steeds meer van de grootste spelers van deze generatie beginnen zo langzamerhand op het punt te komen dat zij gaan stoppen. Nog een paar jaar en dan stoppen de geweldenaren Messi en Ronaldo... stel je eens voor CL zonder deze legendes Maarja, zo gaat het altijd al in het voetbal natuurlijk. Ik ben benieuwd welke voetballers er in de toekomst zullen opstaan om hun leegtes maar een beetje op te vullen.

27 april 2018 om 14:12

Sommige mensen doen zo overdreven.. niet normaal.. het is een voetballer die naar China gaat, de volgende staat al klaar om zijn plaatsje over te nemen..

27 april 2018 om 14:21

En die heet?

27 april 2018 om 22:20

Isco

27 april 2018 om 23:46

Dit is een grapje toch. Isco is kwa dribbel bijna net zo balvast als Iniesta, maar is op het gebied van pass techniek balbezit en inzicht niet zo ver als Iniesta. Desondanks zou het prachtig zijn als Isco in de toekomst net zo goed kan worden als Iniesta, maar dan hopelijk bij een andere club 😉

27 april 2018 om 17:21

Je zegt wel over legendes die stoppen maar dat dacht ook iedereen met Pelé toen kwam Cruijff toen Maradona toen Henry toen ronaldinho toen messi en Ronaldo er staan altijd nieuwe legendes op

27 april 2018 om 17:56

Volgens mij zeg ik ook letterlijk dat het altijd zo in het voetbal gaat, toch? Begrijpend lezen

"Waarschijnlijk voor een avontuur bij Chongqing Dangdai Lifan in China." Een avontuur VZ? Nog meer geld zul je bedoelen. Avonturen beleven kan die de rest van zijn leven al wel met het geld wat hij heeft. Zo jammer, net zoals Xavi. Smet op hun carrières.

27 april 2018 om 14:14

Eens.. hebben al zoveel verdiend bij Barca, maar dan toch nog even het onderste uit de kan trekken.. zoals Xavi zou zeggen: het voetbal heeft verloren

27 april 2018 om 16:48

Ja, ze hebben al zoveel verdiend dus ze mogen nooit meer wat verdienen! Ook jullie zouden natuurlijk nee hebben gezegd tegen al dat gelf

27 april 2018 om 17:18

Als ik bij Barcelona al 10 miljoen verdien en daar heerlijk mn wedstrijdjes mee kan spelen dan zou ik inderdaad niet naar China gaan. Chinees eten is lekker maar verder.

Ben heel benieuwd naar zijn rol tijdens het WK. Ik zou hem op de bank zetten en in laten vallen als het nodig is of het als het enigszins kan. Met Koke, Saul, Thiago, Isco, Parejo, Javi Martinez en eventueel Fabregas, Mata of Hererra heeft Spanje voldoende opties op het middenveld. Als ik Barcelona was zou ik trouwens alles in het werk stellen om Saul te halen als opvolger. Isco zou het beste bij Barcelona passen, maar die zal de overstap niet maken.

27 april 2018 om 14:06

Tja, als hij zo speelt als tegen Sevilla laatst, is er geen enkele andere Spaanse middenvelder die beter is. Parel die je moet laten spelen als hij zich goed voelt.

Blijf het toch bijzonder vinden dat je na zo'n carrière en het niveau dat hij nog steeds haalt, er voor kiest om nog tientallen miljoenen in China op te halen in plaats van voor een van de grootste clubs ter wereld te blijven spelen.

27 april 2018 om 15:30

Hij voelt dat hij het niet meer wekelijks aan kan. Hij kan wel blijven om zichzelf vervolgens kapot te maken. Maar hij kiest ervoor om en tientallen miljoenen op te halen, maar ook voor zijn wijnhandel waar hij nu mee over de grens gaat.

Iniesta,prachtige speler met een prachtige carriere..een prijzenkast waar je u tegen zegt! Helaas 1 cup die me dwars..you know which I mean haha.. De spelers die in de laatste alinea benoemd worden spelen bij Beijing Gouan.. Voetbalzone,wel weten wat je op je site zet 😂😂

Ongelofelijk dat zo een grote speler bezwijkt voor het geld. Heeft vorig jaar een contract voor het leven getekend en vertrekt een jaar later naar china, hoor daar niemand over praten bah!!

27 april 2018 om 16:05

Dat geld gaat anders wel naar zijn stad en niet naar hemzelf. Als het om geld ging had hij al lang de overstap naar de PL gemaakt om daar het dubbele te verdienen. Hij is gewoon uitgespeeld op het hoogste niveau en nee dan ga je niet afbouwen bij een middenmoter. Gewoon lekker weg van je omgeving en het geld dat hij opstrijkt gaat naar zijn eigen project waar dus de hele stad van profiteert. Daar hoor je dan weer niemand over he? Ken je feiten voordat je iets doms roept.

27 april 2018 om 16:25

Wat voor doms roep ik dan feit is dat hij vorig jaar rond deze tijd een contract voor het leven heeft getekent bij barcelona dat betekent dat wanneer hij stop bij barca hij een ambassadeur of directeur of trainer word. En een jaar later vertrekt ie naar China. Dus dat zijn feiten, wat lul je van stad profiteren?? Iniesta komt uit een dorp met maar 2 duizend inwoners waar hij nj zijn wjjn buissness heeft dus wat lul jij allemaal.

27 april 2018 om 17:28

Wat is het probleem als hij meer geld wilt?

27 april 2018 om 17:41

Het doms dat je roept is dat hij bezwijkt voor het geld. Het is toch duidelijk dat hij was gebleven bij Barcelona als hij het nog allemaal aan kon. We zijn inmiddels een jaar verder na zijn contract en blijkbaar is hij er achter gekomen dat hij het niet nog een seizoen fysiek en mentaal kan opbrengen bij Barcelona. Ten eerste wist hij dat vorig jaar nog niet en ten tweede moet hij een contract voor het leven weigeren? Je doet net alsof hij niet graag daar wilt blijven. Je doet alsof geld zijn drijfveer is. Nee dan had hij allang elders meer kunnen verdienen. Hij had ook al veel eerder naar China kunnen gaan maar nee hij wilde bij Barcelona blijven.

Iniesta zelf komt Fuentealbilla ja maar hij doet ook dingen voor Albacete op financieel gebied.

Weet je wat het mooiste van dit verhaal is dat hele “ China “ project. Hij geeft werkgelegengeid aan heel veel spanjaarden zowel ze familie als mensen uit het dorp. Die stap is niet financieel alleen voor hem gunstig, maar voor zijn hele dorp. Dat siert de man nog meer! Optimistische mensen kijk ff naar het grote plaatje!

27 april 2018 om 23:15

Hij doet dit voor China opkomend voetballand

Karma dat hij stopt bij Barcelona op een nationale dag vol met Oranje .

OT: jammer natuurlijk. Ondanks dat het hem nooit vergeven wordt dat hij de winnende maakt tegen Nederland, kan hij een aardig potje ballen. De echte waardering zal hij van mij nooit krijgen. Hij heeft mij daarvoor teveel tranen bezorgd in 2010. En dat waren geen tranen van geluk.

27 april 2018 om 14:55

karma? omdat hij stopt na een geweldige carrière?

27 april 2018 om 15:05

@younesmarchouh: geen slecht woord over zijn loopbaan. Behalve dat eerder besproken smetje dan, haha. Heeft jaren lang op een hoog niveau gespeeld en daarop gedomineerd. Kan hem door de omstandigheden alleen niet in mijn lijst met beste spelmakers aller tijden opnemen. Geeft niet, maken we de lijst wat korter en spelen we een beetje vals waardoor hij er niet op past. Op dit moment bestaat het uit: Zidane, Ronaldinho, Bergkamp, Maradona, Cruijff, Pirlo, Messi, Figo, Nedved en Totti.

Spelers komen en gaan, maar deze man heeft ons zo laten genieten. Ik zal die dribbels, passes en combinaties met Messi zo erg missen!

Zwarte dag voor het voetbal, maar dit zat eraan te komen. Legendes verdwijnen nooit, ook deze niet. Niemand zal ooit aan hem kunnen tippen in de toekomt. De absolute nummer 1 aller tijden.

Beste middenvelder van de laatste 20 jaar.
Had trouwens niet verwacht dat ie naar China zou gaan. Was mooier geweest als ie zijn carrière zou afsluiten bij Barca.

Pfff dit voeld dit al aankomen.vaarwel iniesta.een absolute legende van barca en spanje.hij heeft zoveel gegeven voor deze club.

Je ziet gewoon dat hij kwa physiek en spel nog wel 1 of 2 jaar mee kan,maar het feit dat hij stopt ligt niet alleen aan daar.iniesta voelt dat hij gewoon niet meer de drive en honger heeft om alles te geven.

Pff het is einde van een tijdperk.geen xavi&iniesta meer op dat middenveld van barca.het wordt echt even wennen.

Het wordt tijd om te bouwen aan een nieuw team dat de kwaliteit,wil en honger moet hebben om prijzen te winnen.ze moeten bij barca eerst beginnnen om het middenveld te versterken.want dat moet weer de aandacht krijgen.met een sterk middnveld kun je wedstrijden domineren net als toen met xavi&iniesta.

27 april 2018 om 16:01

@kingbarca7: Zo'n fenomeen moet je niet ten koste van alles bij je club laten spelen. Dit jaar zie je dat hij minder speelt en zoals hij zelf zegt mag Barcelona alleen genoegen nemen met hem in zijn beste vorm.

Bij grote voetballers heb ik liever dat ze op een zeker moment en op een respectabel niveau stoppen dan dat zij herinnerd worden aan de voetbalnadagen. De voetbalwereld leeft namelijk bij de waan van de dag. Die moet je geen voer geven om een minder beeld te vormen van een goede speler en een geweldig mens.

Einde tijdperk generatie voor Barca. Deze gaan we volgende seizoen echt voelen helaas. Ik gun hem het beste en dank hem zeer voor zijn service al die jaren. Enorm genoten om hem aan t werk te zien voor Barca en Spanje.

Goede voetballer maar nog steeds een hekel aan hem, krijg die goal in Johannesburg nooit meer uit me hoofd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4899 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Sevilla104
Voor de complete stand: LaLiga

1060 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 18 september
Liverpool lette dinsdagavond nadrukkelijk op de verrichtingen van Fabián Ruiz in zijn onderlinge duel met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren