De Ligt niet bezig met interesse: ‘Omdat ik speler van Ajax ben’

Woensdag, 18 april 2018 om 11:51

Matthijs de Ligt wordt de laatste tijd geregeld in verband gebracht met een vertrek bij Ajax. Zo zouden onder meer Barcelona, Manchester City, Tottenham Hotspur, Arsenal en Bayern München interesse hebben in de achttienjarige verdediger. De Ligt is zelf niet zo bezig met die vermeende belangstelling, zo vertelt hij in een interview met ELFVoetbal.

“Als Ajacied wordt je gelinkt aan transfers. Dit suddert al een tijdje. Maar ik besteed er geen aandacht aan. Waarom niet? Omdat ik speler van Ajax ben. Dat is het enige dat telt. Het gaat niet om denken van en dan en dan en dan. Nee, het gaat om dit moment. En op dit moment ben ik speler van Ajax. Dus focus ik me op Ajax. Met volle overgave”, benadrukt De Ligt, wiens contract bij Ajax nog loopt tot medio 2021.

De verdediger baalt ervan dat Ajax het dit seizoen moet stellen zonder Europees voetbal, nadat de Amsterdammers door het Noorse Rosenborg BK werden geëlimineerd in de play-off van de Europa League. “Ik mis het Europese voetbal wel, die wedstrijden gaven ons het afgelopen seizoen een extra boost. Ik mis ook het ritme van drie wedstrijden in de week en alles eromheen”, stelt de vijfvoudig international van Oranje.

“Laatst nog, de loting voor de Europa League. Dat waren mooie momenten, vorig jaar. Keken we daar met zijn allen naar. Het besef dat je er nog in zat, dat was echt heel mooi”, vervolgt De Ligt. Dit seizoen heeft hij uiteindelijk zijn uitdagingen weten te vinden in de Eredivisie. “Het was voor mij ook een uitdaging om een compleet Eredivisie-seizoen te spelen. Vorig seizoen heb ik uiteindelijk maar elf wedstrijden gespeeld.”


Poll

Denk jij dat Matthijs de Ligt volgend seizoen nog bij Ajax speelt?


Gerelateerd

54 reacties (laatste reactie door rinusmichelss)

Deze jongen kan het beste weggaan volgend jaar als ik eerlijk ben. Ik bedoel, wees allemaal nou even realistisch. De kans dat Ajax geen Europees voetbal haalt, is reëel. Pijnlijk, maar waar. Wordt deze jongen dan zoveel beter van 34 potjes eredivisievoetbal, waar die in veel wedstrijden niet eens voldoende getest wordt? Ajax speelt amper topwedstrijden. Tweemaal tegen Psv, één keer tegen Feyenoord aangezien die in de Arena altijd met poep in de broek spelen (zeg ik als Feyenoorder). Die jongen krijgt onvoldoende weerstand en moet volgend jaar naar een club gaan in een top competitie, die Europees speelt én waar hij minimaal 30 potjes op een jaar speelt!

18 april 2018 om 12:11

Waarom is het reëel dat Ajax geen europees voetbal haalt? Afgelopen jaren is het zelden voorgekomen dat Ajax niet minimaal EU league speelde. Omdat het dit jaar niet lukte, waar PSV ook last van had, betekent toch niet gelijk dat er een reëele kans is dat er geen EU voetbal wordt gehaald?

18 april 2018 om 12:23

Ik baseer het op het feit dat er bij Ajax meerdere spelers definitief zullen vertrekken (onana, Veltman, Ziyech). Daarnaast is het momenteel nog een puinhoop bij Ajax, maar laten we er even van uitgaan dat dat allemaal goedkomt.

Dan heb je aankomend WK voor de deur staan. Een groot deel van Ajax zal hieraan deelnemen waardoor hun rustperiode zeer kort zal zijn, aangezien de voorrondes van de Champions League vroeg starten. De voorbereiding zal dus rommelig en verre van optimaal zijn.

Het is een gok voor de Ligt want je kan het natuurlijk nooit zeker weten, en ik ga ervan uit dat hij zijn keuze ruim op tijd laat weten.

18 april 2018 om 12:42

Het is nog geen feit dat meerdere spelers definitief zullen vertrekken. Dat is het pas als ze daadwerkelijk weg zijn.

18 april 2018 om 12:50

Goed, ik kan er nog inkomen. Dan nog was het buiten dit seizoen 10 jaar geleden dat Ajax voor het laatst niet minimaal de EL haalde. Ook daarvoor is het weer een flink aantal jaar dat EL niet gehaald werd. Dan is er nog wat van te zeggen dat je 4 jaar lang CL hebt gespeeld toen je kampioen werd maar ook in de CL is Ajax altijd doorgestroomd naar de EU door derde te worden in de CL poules.

Ook in die jaren zijn dragende krachten weggegaan en zijn er ek's en wk's geweest waar Ajax spelers aan meededen. Daarom is in mijn ogen de kans redelijk groot dat Ajax wel de EL haalt. Dat de kans aanwezig is dat je het niet haalt, zal altijd blijven. Maar die is in mijn ogen zeker niet reëel.

18 april 2018 om 12:53

Dat er veel spelers vertrekken betekent niet altijd wat. Afgelopen zomer vertrokken er minder spelers dan de jaren daarvoor, terwijl dit sinds lange tijd het jaar was zonder Europees voetbal

18 april 2018 om 12:58

Ik wil hier niet betweterig mee overkomen maar dit is de manier waarop ik het bedoel. Reëel betekend geloofwaardig, en ik vind het best geloofwaardig als Ajax volgend jaar geen Europees haalt. Ik hoop het overigens wel want we moeten met het Nederlandse voetbal gewoon weer terug naar een directe Champions League plek, en met de mogelijke finale plek van RB Salzburg wordt dit steeds moeilijker.

@kzmaks: Ziyech en Onana hebben al toegezegd te willen vertrekken dus ja, misschien niet in de feit in de zin van hoe jij het bedoelde maar je krijgt je gelijk hoor ventje.

18 april 2018 om 13:06

"reëel betekend geloofwaardig"

Kijk eens wat je opschrijft man, geen wonder dat niemand je serieus neemt

18 april 2018 om 13:23

Reëel

Let op: Spelling (deels) uit 1864: [bijvoegelijk naamwoord] en [bijwoord] werkelijk, waarlijk; echt, zeker, geloofwaardig; de reële (werkelijke) waarde (in tegenstelling van de nominale waarde)

Of ga je nu lopen mierenneuker over taalfouten?

18 april 2018 om 14:24

niet alleen bij Ajax zullen spelers het WK spelen en vertrekken dot gebeurt bij elke club. dus ook de tegenstanders van Ajax dus normaal gesproken trekt dat weer gelijk oja dit geldt ook voor 010 en 040 dus waarom alleen over Ajax dit verkondigen

18 april 2018 om 14:24

@ Son Goku:

Wederom kom je met uitspraken die je stelt als "feit", terwijl werkelijk niemand weet wat er staat te gebeuren. Jij en niemand weten zeker, of Onana, Ziyech en andere spelers Ajax zullen gaan verlaten. zit er een kans in dat dit gebeurt ? Jakere wel. Is het een omonstotelijk feit ? Absoluut niet.

Dan de volgende alinea; "een groot deel van Ajax zal deelnemen aan het Wk"... Ook dit slaat (maar dat weet je zelf denk ik ook wel) nergens op. Welgeteld 2 spelers zullen vrijwel zeker deelnemen: Ziyech en Tagliafico. Vrijwel zeker, omdat Ziyech nog geblesseerd zou kunnen raken en Tagliafico is (bij mijn weten) nog niet de vaste linksback.

Voor de rest zullen Dolberg en Schone opgeroepen kunnen worden, maar Dolberg is net terug van een blessure en Schone is niet meer een vaste keuze...

Leuk dat je van alles benoemd, jammer dat het in de meeste gevallen kant nog wal raakt...

18 april 2018 om 16:29

Volgens mij maakt Kristensen nog een kans, Onana nog een kans. Toch al bijna de helft van de basisspelers, niet waar? Daarnaast is de bank van Ajax dit jaar niet van het kwaliteit dat ze wensen, overigens van mijn eigen clubje ook niet voor je daar over begint.

@wimhorst: ik bedoel dit niet als een aanval op Ajax, je mag overigens de clubnamen gewoon typen ipv die getalletjes. Feyenoord gaat het ook heel zwaar krijgen en ik ben zelfs bang dat we het niet eens gaan redden als we voorronde krijgen. PSV idemdito. Ik hoop daarom van harte dat Ajax het wél haalt.

18 april 2018 om 16:58

Onana lijkt me niet, gezien Kameroen niet op jet WK actief zal zijn. Ook Kristensen lijkt me heel stug, die speelt in Denemarken O21 normaal, zie hem er niet zo snel bij zitten. Ik denk eigenlijk dat alleen Ziyech, Tagliafico en Dolberg gaan, heel misschien Schöne nog als backup maar hij speelt niet vaak meer als ik me niet vergis..

18 april 2018 om 12:18

"de kans is groot dat Ajax geen Europees voetbal haalt" Na deze zin was voor mij de rest net zoveel onzin als die ene regel.

Ajax staat nog steeds 2de, wat voorronde CL betekent. Mocht AZ hen nog inhalen dan wordt het EL. De kans dat Ajax Europees voetbal haalt in nagenoeg zeker...

18 april 2018 om 12:25

Wat probeer je nou te zeggen? Wil je bijdehand proberen te doen en je gelijk halen door te beweren dat als je voorronde Europees voetbal haalt je toch Europees haalt? Ja, dan heb je gelijk! Maar een voetballer wilt zich laten zien en dat kan niet in alleen voorrondes. De Champions League is helaas een lastig verhaal vanwege de tegenstanders, en de Europa League is voor Nederland de laatste jaren ook gewoon een lastig verhaal. Daardoor is het alles behalve zeker dat ze de groepsfase halen en ik ga er van uit dat de Ligt zijn keuze op tijd kenbaar maakt en dus dat niet laat afhangen van wel/niet behalen groepsfase, aangezien dat vrij laat zeker is.

18 april 2018 om 12:51

Hoe zit het alweer met de kwalificatie? Psv moet 1 voorronde spelen, Ajax 2? En als je uit de voorrondes ligt, heb je dan wel nog Europa League voorrondes?

18 april 2018 om 13:03

Ajax stroomt in bij de tweede voorronde, PSV bij de derde. Volgens mij, maar dit weet ik niet zeker, heb je bij verlies in de derde voorronde nog kans op Europa League, en bij verlies in de vierde ronde stroom je direct in bij de Groepsfase van de Europa League.

Daarnaast heeft Feyenoord bij bekerswinst een reële kans op directe plaatsing, indien Arsenal of Marseille de Europa League wint.

18 april 2018 om 13:10

PSV stroomt bijna zeker de 4e voorronde in. Tenzij Roma zich niet via de competitie plaatst voor de Champions League én de Champions League dit seizoen wint.

18 april 2018 om 13:25

Oh, dat is heel gunstig. Als kampioen hebben ze toch ook weer een makkelijkere loting dan als niet-kampioen? Is er ergens al een lijstje bekend waar mogelijke tegenstanders opstaan?

18 april 2018 om 14:32

Ik doe niet bijdehand, ik constateer feiten die ik kan onderbouwen, in tegenstelling tot de uitspraken die jij doet. Ook in bovenstaand stuk je tekst weer: "de EL is voor Nederland de laatste jaren een lastig verhaal" , terwijl Ajax in de vorige editie nota bene de finale heeft bereikt...

Erg leuk wat je allemaal vertelt, maar zowel jij als ik zijn niet helderziend en hebben geen glazen bo, dus uitspraken als "vrijwel zeker" of "vrijwel zeker niet" en "ik ga ervan uit" nul en geen waarde hebben.

Dat je problemen hebt met mijn reacties op wat je schrijft moet je zelf weten. Echter doe ik niet "bij de hand", maar reageer op je ongefundeerde uitspraken met een onderbouwing..

18 april 2018 om 16:30

Volgens mij heb ik mijn eerste bericht prima onderbouwd, de hoofdreden dat de Ligt weg moet gaan is toch prima onderbouwd. Het verdere verhaal kan je het niet mee eens zijn en heb ik misschien niet goed onderbouwd, dat kan.

18 april 2018 om 15:13

Nou volgens mij moet Ajax normaal gesproken Europees voetbal kunnen halen. Ajax zal toch in staat moeten zijn om de CL voorronde te halen die dan recht geeft op nog een play-off dan wel EL poule voetbal.. Dat ze afgelopen zomer werden uitgeschakeld door eerst Nice en daarna Rosenborg was heel pijnlijk maar verder heeft Ajax voor het laatst geen Europees voetbal van september tot de winter in 2006 gehad..

Waarbij afgelopen zomer dat wel een incident was, vergeet niet het drama rond Nouri was zeer vers en met de loting had Ajax ook wat pech (zowel Nice als Rosenborg werd beschouwd als iig 1 v.d. 2 meest zware tegenstanders waartegen geloot kon worden)..

En volgens mij spelen niet veel Ajacieden een WK hoor.

Dat zal misschien Schone en Dolberg zijn (waarbij je maar moet afvragen hoeveel die spelen) en Ziyech. Tagliafaco dan nog maar de vraag is ook of hij basis en uberhaupt nog wel mee gaat na die 6-1 tegen Spanje. De rest zijn Nederlanders of spelers waarvan het land niet naar het WK gaat (wober bijv.) of ze geen kans maken op een selectie (neres bijv.)..

Bij PSV gaan bijv. iig Lozano en Arias naar het WK en misschien die wisselspeler uit Ijsland en bij Feyenoord gaan Jorgensen, El Ahmadi en wellicht Amrabat en Jones nog mee.

Dus dat zijn niet zoveel spelers, aankopen daargelaten..

Zolang de Ligt volgend seizoen maar een basisplaats heeft, of dat bij Ajax is maakt niet heel veel uit.

De volgende Ajax speler die weer helemaal de hemel ingeprezen wordt voordat hij de 20 bereikt heeft. Velen vergeten dat De Ligt in het begin van dit seizoen ontzettend veel cruciale fouten heeft gemaakt maar mensen zijn blind en zien alleen de goede dingen. Davinson Sanchez was tot nu toe in alles verder toen hij bij Ajax vertrok. Dus ja ik denk dat De Ligt nog heel veel kan leren bij Ajax ipv weg te rotten op de bank bij een Barcelona of Arsenal. Die zien namelijk wel dat hij nog lang niet meedogenloos en rustig genoeg is voor dat niveau.

18 april 2018 om 12:10

Die kiest voor het beste project. Zijn portemonnee.

18 april 2018 om 12:28

Sanchez Maakte ook nog zat fouten, en moest heel vaak herstellen.

Tuurlijk maakt de Ligt nog fouten, is niet gek hij is 18. Maar dat doet een Ramos ook nog steeds wel eens.

Maar de Ligt draagt met zijn 18 de verdediging van Ajax. Dat is bijzonder knap, maar hij kan zich dan ook aan niemand optrekken meer. Hij is al de beste. Dan is het tijd voor een stap dat je weer kan leren van een ander.

18 april 2018 om 13:11

In vergelijking met de "toppers" die de voorbijgaande seizoenen de hemel werden ingeprezen (depay, Strootman, Maher, Klaassen, Janssen etc), vind ik van De Ligt dat die wel zou kunnen uitgroeien tot een klasse speler. Hij doet me enorm denken aan de stijl van de jonge Kompany toen die debuteerde bij Anderlecht. Komt uiterste intelligent over, lef, voetballend sterk, goede timing qua ingrepen en draagt de defensie als 18 jarige.

Het enige twijfelpunt is dat hij dit seizoen Europees niet getest geweest is.

pff...weer die mythe van 3 wedstrijden in de week.
t zijn er toch echt maar 2
En als het er toevallig wel een x 3 zijn (zondag, woensdag, zaterdag),
dan speel je die week erna maar 1 wedstrijd.

Basketballers en tennissers...die spelen 3, 4 of 5 wedstrijden per week. Voetballers niet

18 april 2018 om 13:40

Dit gaat over begrijpend lezen. 3 wedstrijden per week, daarmee bedoelt hij dat het er dan regelmatig 3 zijn. Niet altijd, nee, hij claimt dat ook nergens, hij zegt ook niet dat hij net zoveel speelt als een basketballer. Hij bedoelt gewoon: lekker druk schema, veel pittige en uitdagende wedstrijden, niet alleen maar naar Venlo en Almelo.

Trouwens, jij zegt dat je na een week met 3 wedstrijden er altijd een week met 1 wedstrijd volgt. Maar ik herinner je even aan vorig jaar, waarin Ajax 19 Europese (= midweekse) wedstrijden speelde, in een periode van 10 maanden. Tel daar Oranje bij op, de beker, af en toe een midweeks programma, en haal de winterstop er weer van af, en dan zie je dat je met een goed Europees seizoen zeker de helft van de speelweken ook midweeks speelt. Dat is wat De Ligt bedoelt.

Ik snap echt niet waar je nou heen wilt met je commentaar.

18 april 2018 om 13:58

Wat Rinusmichelss bedoelt is dat je 2 wedstrijden per week speelt. Bijv.

Week 1: woe: Europese wedstrijd. Za: Eredivisie
Week 2: woe: Europese wedstrijd: Za: Eredivisie

Dus dan speel je 2 wedstrijden per week en niet 3 zoals De Ligt het noemt. Tel je wel die laatste wedstrijd op Zaterdag van week 1 bij week 2, dan speel je in week 1 dus maar 1 wedstrijd. (of dus de week daarna in week 3, net hoe je het wil bekijken.

18 april 2018 om 15:01

Ja dat snap ik ook wel. Het gaat mij erom dat Rinusmichelss alleen maar letterlijk naar de cijfertjes kijkt en de bedoeling erachter vergeet. De Ligt wil gewoon zeggen: lekker vaak midweeks spelen. Of dat nu letterlijk 3 keer in de week is of niet, daar gaat het hier niet om. Dat zou pas relevant zijn als De Ligt zou zeggen: Wat hebben wij het zwaar als voetballers, we spelen maar liefst 3 keer per week!
Hij gebruikt de uitdrukking "3 keer per week" misschien niet helemaal volgens de letter, maar iedereen snapt wat hij wil zeggen.

Als ik zeg "het stadion is stijf uitverkocht, er kan geen muisje meer bij" dan moet je dat ook niet te letterlijk nemen. Of "we hadden 10 keer zoveel kansen als zij", dat betekent: we waren veel beter (en als je gaat tellen dan blijkt het misschien maar 7 keer zoveel te zijn of zo).

Vandaar mijn opmerking over begrijpend lezen.

19 april 2018 om 10:06

ik bedoel het precies zoals bram het zegt. Ze spelen gewoon 2 wedstrijden per week en geen 3.
Er zit nog al een verschil tussen. Stel dat ze echt elke week 3 moeten spelen...bijvoorbeeld zondag, dinsdag, vrijdag
en de week er op weer...

Voetballers hebben soms echt het idee dat ze 3 wedstrijden in de week spelen, terwijl dat dus niet zo is. En veel mensen praten de voetballers gewoon na.
Dus waarom niet gewoon zeggen wat je bedoelt: ik speel liever 2x in de week, dan 1x per week.

18 april 2018 om 14:53

Of het er nou 2 in 7 dagen is of 3 in 8 dagen. Is dat nou een wereld van verschil? Bovendien kun je die sporten nooit met elkaar vergelijken, want er is een hele andere intensiteit. Voetbal is een duursport waarbij er 10-12 km per wedstrijd gelopen wordt. Dus 3 wedstrijden zit je op 30-36 km. Bij tennis haal je 2-3 km dus met 8 dagen tennissen haal je dat aantal ook niet. Als je dat zo door blijft rekenen in een voetbalseizoen dan voel je dat wel hoor.

19 april 2018 om 10:10

ja dat is een wezenlijk verschil..reken het maar eens door naar een hele maand.
Aan het einde zul je zien dat je 2 wedstrijden per week speelt en geen 3.
2 wedstrijden per week, betekent dat je na 4 weken 8 wedstrijden hebt gespeeld.
3 wedstrijden per week betekent dat je na 4 weken 12 wedstrijden hebt gespeeld...en dat doen ze dus niet.

en je kunt sporten idd niet vergelijken, maar 10 kilometer in 1,5 uur dat is wandelen in een hoog tempo. Met andere woorden dat stelt ook niet zo veel voor.
Maar ik begrijp wel dat het voor een voetballer genoeg is om om de 3 a 4 dagen te spelen, maar dat zijn gewoon 2 wedstrijden per week.

Een van de beteren bij Ajax, maar moet nog wel een paar stappen maken. Dit is het eerste jaar dat hij er echt staat, maar wel met ups en downs. Nog een jaar Ajax en dan maar naar Barcelona..

Elke speler die er in Nederland bovenuit steekt wordt door de media helemaal gek gemaakt met vragen van 'wanneer hij weggaat'. En dan vervolgens begint die zelfde media weer te toeteren dat zo'n jongen veelste vroeg die stap heeft gemaakt, dat hij beter in Nederland had kunnen blijven en dat het zonde is voor de Eredivisie dat alle goede spelers zo snel weggaan.

Blijf me er toch telkens weer over verbazen hoe volwassen deze jongen op zijn 18e is. Onze ideale aanvoerder, ik hoop dan ook van harte dat hij nog minimaal 2 jaar te bewonderen is bij Ajax, zou een gemis zijn voor ons en de eredivisie mocht hij deze zomer al vertrekken.

De topteams hebben interesse in hem?
Waarom dan? Overschatte speler vanaf dag 1, hij werd zondag nog helemaal weggespeeld.

Bij de topteams zal ie op de tribune terechtkomen.

18 april 2018 om 12:27

Zet je Feyenoord bril alsjeblieft af. Dat jij De Ligt overschat noemt zegt genoeg over jouw inschattingsvermogen.

18 april 2018 om 12:44

Heb geen Feyenoord bril op, geen enkel verdediger in de eredivisie is klaar voor de Europese top, ook die van Feyenoord niet.

18 april 2018 om 15:56

Nee die van feyenoord helemaal niet nee! Psv was trouwens zeker beter maar de Ligt speelde gewoon een prima pot.

Zolang je speler bent van Ajax ga je niet in op eventuele interesse. Dus je dient je contract uit en gaat pas dan verder kijken...?

Verdedigend een van de beteren in NL, maar het kan en moet nog veel beter wil je in het buitenland een basisplek afdwingen.

18 april 2018 om 15:37

Er is een verschil tussen interesse hebben en een aanbod krijgen. Hij vindt het gewoon nutteloos om iedere keer dezelfde vraag te krijgen, terwijl er helemaal niets concreet is en iedereen dus alleen maar meer zou gaan speculeren.

18 april 2018 om 20:19

Ik bedoel dat hij aan alle speculaties een eind kan maken door te zeggen dat ie blijft. Zolang hij bij Ajax speelt zal hij niet op eventuele interesse ingaan zegt ie, dus feitelijk doet ie dat als zn contract is afgelopen of niet meer bij Ajax speelt... Gewoon aan contract houden, maar goed, dat zouden ze bij Sanchez ook doen...

Voor Oranje zou het echt geweldig zijn als De Ligt naar Liverpool gaat. Dan heb je een centrum dat bij hun club en in Oranje met elkaar speelt. Als Cilessen dan ook nog naar Liverpool gaat hebben we 4 Nederlanders bij een topclub in Engeland.

De Ligt moet gewoon lekker twee seizoenen bij Ajax blijven en CL voetbal spelen (mocht Ajax de voorrondes doorkomen natuurlijk) en is erg jong voor basis bij een topclub waar allemaal fysieke sterke verdedigers rondlopen. Hij moet niet haasten, kan stap naar een topclub altijd maken maar wel met veel wedstrijden (vooral Europees wedstrijden) in de benen.

18 april 2018 om 13:36

Aan de andere kant kan je ook te lang in Nederland blijven waardoor ontwikkeling stagneert.

Zie de Ligt ook vertrekken, net zoals Veltman, Ziyech en Onana. Zou erg klote zijn, maar zo'n jongen houden is ook niet meer te doen blijkbaar. Gewoon lekker 60 mln vragen en met een sterker team terug komen.

18 april 2018 om 13:16

Vorig jaar hebben ze ook genoeg ontvangen voor de spelers maar zijn ze niet echt met een sterker team terug gekomen. Bij het vertrek van veel spelers zal de voorronde cl er ook niet makkelijker op worden.

18 april 2018 om 13:59

Nee klopt, maar als je voor 100 mln kunt verkopen hoor je je ook weer goed te versterken.

Dikke kans dat dit zijn laatste wedstrijden zijn bij Ajax. Uitermate teleurstellend jaar, waar de ligt als een van de weinige redelijk stabiel presteerde. Dan heeft het eigenlijk weinig zin, meer. Hij heeft gewoon betere spelers om zich heen nodig die hem de fijne kneepjes bij kunnen brengen, dat zijn dus niet de Kristenssens, Veltmans of Schones op deze wereld. Tot nu toe is alles wat Ajax heeft laten zien, weinig hoopgevend en dan kiezen spelers meestal voor de uitgang.

Het biedt gewoon geen enkel perspectief en dan vliegt de club in brand. Met als dieptepunt de akties van een aantal Ajax volgers van zondag (gaat mij echt te ver omdat supporters te noemen, dan breng je, je club niet op een dusdanige manier in diskrediet.

Overmars gaat echt een zware dobber krijgen komende zomer, hij moet namelijk hoop en perspectief bieden en dan kan eigenlijk maar op een manier of grote inkomende transfers, of een grote naam als trainer binnen halen. En met een toernooi in de zomer, wordt het een moeilijk verhaal dat allemaal tijdig voor elkaar te krijgen.

politiek correct antwoord matthijs!

Nou basis van de laatste 2 wedstrijden verdient hij helemaal geen transfer naar de opgenoemde clubs

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

52 fans
Verdediger, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 2 1 0 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0

In de wandelgangen

Maandag 20 augustus
Lazio heeft deze week een bod van 95 miljoen euro afgeslagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren