‘Benítez is exact wat Arsenal op dit moment nodig heeft’

Dinsdag, 17 april 2018 om 11:37

Het is nog altijd niet zeker of Arsène Wenger ook volgend seizoen aan het roer staat bij Arsenal. De Franse manager heeft nog een contract tot medio 2019, maar was ook dit jaar geregeld het mikpunt van felle kritiek. Volgens Danny Murphy is Rafael Benítez de juiste man om the Gunners terug te loodsen naar de top van het Engelse voetbal.

“Benítez is exact wat Arsenal op dit moment nodig heeft. Ik hoorde Paul Merson zeggen dat Arsenal-fans een bepaalde speelstijl willen zien, aanvallend voetbal. Nu doen ze dat, maar worden ze vermoord”, zegt de oud-middenvelder van onder meer Liverpool en Tottenham Hotspur tegenover talkSPORT. “Ik heb maar kort onder Benítez gespeeld bij Liverpool, maar onder hem zal het spel wel goed zitten bij Arsenal.”

“Hij zei altijd: Dit is wat we gaan doen en we gaan dat op deze manier voor elkaar krijgen. Je wist exact waar je aan toe was bij hem”, vervolgt Murphy. Benítez staat sinds 2016 aan het roer bij Newcastle United, waar zijn contract nog tot medio 2019 loopt. “Hij is een rustige manager, maar ook assertief. Je wil geen ruzie met hem krijgen, want hij heeft een bepaalde meedogenloosheid.”


Poll

Ben jij het met Danny Murphy eens?


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door schop1989)

Opportunisme ten top. Puur omdat Benitez Wenger heeft geklopt. Benitez is echt niet de man die Arsenal terug naar de top kan brengen...

17 april 2018 om 18:34

Waarom niet? Zouden de spelers bij Arsenal niet kunnen profiteren van een tactisch meesterbrein die de poppetjes als geen ander goed weg weet te zetten en rust brengt in een spelersgroep?

Kijk... elke trainer heeft zijn nadelen en dat van Benitez is zijn aankoopbeleid tot dusver, maar die is toch al crap bij Arsenal, dus ik snap het probleem daar niet

Op zich ook geen verkeerde optie. Arsenal heeft hoe dan ook behoefte aan vers bloed en, inderdaad, een andere kijk op de huidige tactiek. Wat stabiliteit met een ervaren trainer zou zeker niet gek zijn, al zie ik zelf graag Jardim komen.

Wat Benitez dit seizoen heeft gepresteerd met Newcastle is ook waanzinnig. Toch vrij stabiel overeind gebleven met deze selectie en heeft zich eigenlijk amper Ãâ©cht zorgen hoeven maken om degradatie.

17 april 2018 om 12:25

Nee, ik ben geen Benitez fan en ik denk dat hij ook niet kan rekenen op de symphatie van de Arsenal fans. Iets waar we echt rekening mee moeten houden.

Hij zal ongetwijfeld wat leuke dingen doen, misschien zelfs een prijs pakken, maar de man staat niet bekend om het leuk en attractief voetbal. Iets wat ik en meer Arsenalfans wel verwachten.

Volgens mij is er maar éã©n man de juiste op dit moment en dat is Jardim.

Mocht hij niet willen, dan zie ik iemand anders graag komen. Let wel, hij zou dan een als tijdelijke oplossing gezien moeten worden, om de tijd te overbruggen en rustig af te bouwen na jarenlang te genoten hebben van Wenger: Carlo Ancelotti. Hij kan de rust bewaren in een tijd waar het sowieso moeilijk gaat worden. Of je het wil of niet, met het vertrekt van Wenger vertrekt er een stukje Arsenal en dat heeft tijd nodig. Hetzelfde gold voor Sir Alex Ferguson. Moyes daar als relatief kleine jongen neerzetten was een fatale fout van de club. Arsenal mag niet dezelfde fout maken.

17 april 2018 om 12:42

Met de komst van Benitez doel ik ook meer op een ''overbruggings'' oplossing, zoals jij het ook met Ancelotti ziet. Ik zie in Benitez absoluut wel iemand die de rust kan bewaren, zoals hij nu ook heeft gedaan met Newcastle, wat overigens razend knap is. Want wat je zegt is wel waar denk ik; het wordt sowieso rumoerig, mede door de (onrealistische?) hoge en nieuwe verwachtingen omdat Arsenal de potentie heeft om weer te groeien.

Moyes was overigens wel een 'kleine' jongen ja, maar Benitez heeft zich wel ruimschoots bewezen in de voetballerij, ook bij topclubs.

Maar afijn; ik vond Benitez wel een bijzondere plotselinge optie, omdat hij nogal over het hoofd wordt gezien. Voor mij blijft Jardim ook de beste optie en zijn er daarna ook nog wel een aantal betere opties dan Benitez, maar zou het geen gekke gedachte vinden mocht hij het worden. Leuk en attractief voetbal is mooi, maar realistisch voetballen mag ook wel eens aan gedacht worden om serieus ergens om mee te doen.

17 april 2018 om 12:42

Dat leuke attractieve voetbal heeft Arsenal anders weinig prijzen opgeleverd tegenwoordig gaat het om winnen leuk voetbal is meegenomen maar zeker geen eis die je kunt stellen ,
En of de supporters van Arsenal nu een trainer sympathiek vinden of niet die bepalen toevallig niet wie er komt spelen zeker niet wie er trainer wordt het moet niet gekker worden .

Niet echt fan van Benitez. Tuurlijk goed gedaan bij Liverpool, maar daarna niet echt meer gepresteerd toch? Staat ook echt haaks op het voetbal dat Arsenal nu speelt. Attractief winnen is echt niet onmogelijk en best een nobel streven. Qua salaris, transfersommen etc kunnen / willen ze toch niet concurreren met club als City en United, dus daarvan winnen gaat sowieso moeilijk worden.

17 april 2018 om 11:53

Benitez heeft het onmogelijke gepresteerd met Liverpool, en daarna ook nog genoeg successen (wereldbeker voor clubs, Europa League, twee Italiaanse bekers). Met Newcastle ook buitengewoon goed gedaan, van het chaotische zooitje waar hij mee begon is hij toch bij ze in de Championship gebleven, heeft ze gepromoveerd en weer tot stabiele middenmoter gemaakt, dat is echt knap.

17 april 2018 om 12:29

Dat is inderdaad prima, maar Newcastle is wel van een andere orde. Dan zou ik eerder voor Sean Dyche gaan, die doet het ook echt fantastisch.

De wereldbeker voor clubs is trouwens toch geen noemenswaardige prijs

17 april 2018 om 18:36

Dyche is verdedigend counter voetbal, daar heeft Arsenal het personeel niet voor en dat is tegen de waarde van de club.

Newcastle binnen een jaar terug naar de PL brengen en het jaar daarna in de middenmoot eindigen is super knap.....

Alsjeblieft niet zeg. Bij Real hebben we nog kunnen zien wat er gebeurd wanneer hij een grotere club onder zijn hoede krijgt. Wie het wel moet worden zou ik echt niet weten. Verschillende namen hebben de ronde gedaan, maar uiteindelijk denk ik dat Wenger gewoon zijn contract uit gaat zitten.

17 april 2018 om 11:55

Real is dan ook wel van een andere statuur dan Arsenal. Bij Liverpool en Valencia heeft hij het heel erg goed gedaan en ook nu bij Newcastle doet hij het naar behoren en eigenlijk beter dan verwacht zelfs. Benitez is een prima coach, al betwijfel ik of hij een match zal vormen met Arsenal.

Geen enkele coach zal een garantie zijn voor verbetering bij het huidige Arsenal, dus zou inderdaad ook niet weten wie de 'beste' optie is. Er moet wel duidelijk een nieuwe coach komen en zelfs dat is geen zekerheid.

17 april 2018 om 11:55

Haha, je kan ook stellen dat hij het team heeft gebouwd waarmee Zidane direct twee Champions League titels heeft gepakt Nee serieus, die tegenvaller bij Real doet natuurlijk niet af aan zijn behoorlijk grote erelijst, wat hij vooral met 'underdogs' heeft behaald, iets wat Arsenal tegenwoordig wel is.

17 april 2018 om 11:56

Dan liever dat Wenger blijft zitten, dan benitez komt. De man heeft 2 dingen laten zien, kan niet op de langere termijn presteren en heeft mooite met topclubs. Daarnaast vind ik ziin voetbal ook nog drama om naar te kijken dus aub geen benitez.

17 april 2018 om 11:58

Is Arsenal een grotere club nu dan Liverpool toen Benitez daar zat? Dat denk ik niet, en toen ging het toch niet slecht he. Als je je bedenkt dat hij bijvoorbeeld met Valencia de eerste titel in meer dan 30 jaar heeft gewonnen, doet je toch een beetje denken aan Arsenal dan, niet?

Bij Madrid was het inderdaad hopeloos maar dat allemaal aan de voeten van Benitez zelf leggen is onzin. Don Carlo werd buiten gegooid, tot groot ongenoegen van alles en iedereen bij Madrid op Perez na. Benitez kon als zijn opvolger vanaf dag 1 al helemaal niets goed doen. Niet bij de fans en niet bij de spelers, dan maak je als coach geen kans.

Zo werd hij helemaal afgebrand voor het opstellen van Case en het feit dat James te weinig speelde. 2 cl titels en een la liga onder Zidane verder en Case is onaantastbaar en James is het afgetrapt wegens een tekort aan minuten.

Zoals ik zei, Benitez kon goud poepen en dan had hij alsnog onder vuur gelegen. Die periode mag je niet als maatstaf nemen.

17 april 2018 om 12:15

Zijn laatste (echte) successen dateren al zowat van de periode dat Wenger nog succesvol was. Liverpool en Valencia, kom op, da's al een groot decennium geleden.

Arsenal heeft een jonge, dynamische coach nodig die voor vernieuwend en offensief voetbal staat. Een complete ommezwaai en niet een iets jongere dinosaurus, lood om oud ijzer. Coaches als Wenger, Benitez en zelfs Ancelotti hebben het gewoon niet meer.

Barcelona heeft met Valverde ook een wat oudere en ouderwets voetballende coach genomen en je kan nu ook niet stellen dat ze een geweldig seizoen hebben gespeeld, ook al worden ze wellicht ongeslagen kampioen. Nee ze moeten de gok wagen met een jonge coach. Het is het proberen waard.

17 april 2018 om 12:39

Naja het is geen titel maar ik vind dit seizoen met Newcastle toch echt als een succes tellen. Met een beetje geluk komen ze nog op de 8e plaats, dan is hij voor mij toch manager of the season na Pep.

Ik zeg ook niet dat hij de juiste man voor Arsenal is hoor. Ik wou gewoon even duidelijk maken dat de reactie van Santi hierboven bijzonder kort door de bocht was

17 april 2018 om 12:44

Hij won de Europa League in 2013.

17 april 2018 om 13:11

En de beker met Napoli in 2014.

17 april 2018 om 13:12

Hangover, ik zet speciaal (echte) erbij. De Europa League kan je een succesje noemen, maar winst met het grote Chelsea FC (dat het jaar ervoor verdorie de CL won) is niet echt speciaal. Ze wonnen dan ook nog eens met veel geluk en dankzij individuele kwaliteit, en zeker niet met overtuigend voetbal.

Nee, geen knappe prestatie.

17 april 2018 om 13:37

Ze zaten in de EL, omdat Di Mateo het verpestte in de CL met een 3e plek in de groepsfase. Benitez heeft daarna het maximale eruit gehaald, want net als bij Real kon hij ook bij Chelsea vanaf dag 1 niks goed doen. Haalde ook halve finale van zowel de FA Cup als de League Cup en eindigde op een prima 3e plek (jaar ervoor 6e).

17 april 2018 om 13:22

Real en Arsenal liggen wel heel erg ver uit elkaar qua grootte van club. Daarbij heeft hij het gewoon laten zien bij Liverpool, die club was toen groter dan Arsenal nu is.

17 april 2018 om 13:45

Arsenal kun je nooit vergelijken met Real Madrid hahaha. Maar gelukkig voor jou, want Benitez heeft stabiliteit gebracht bij Newcastle en gesprekken met Staveley zijn er weer om de club te verkopen. En anders denk ik dat de fans hem toch niet laten gaan .

Bij Arsenal willen ze ook aanvallen wanneer ze eigenlijk moeten verdedigen. De amusementswaarde gaat onder Wenger omhoog, maar er wordt op knullige wijze verloren. Desondanks vind ik dat spel zo verankerd met de clubcultuur, dat ik het niet graag gewijzigd zie. Nee, daar past Rafael niet. Het maakt hem namelijk geen fluit uit of zijn ploeg attractief voetbal speelt. Daar zijn de fans niet van gediend. Een huwelijk tussen de twee (arsenal en Benitez) zie ik niet gebeuren. Dat slaat als een tang op een varken. Eenzelfde als hoe Valverde nu onder spanning staat bij Barcelona omdat het veldspel niet is wat de fans verwachten, ondanks de ongeslagen status in La Liga.

ik zou het jammer vinden als Wenger weg moet bij Arsenal. ik vind die man echt een sieraad voor het voetbal. gaat altijd uit van eigen kracht en laat zijn teams leuk voetbal spelen en het is iemand die niet het succes voor miljarden bij elkaar wil kopen maar eerst liever de eigen jeugd eerst een kans geeft. ik heb echt heel veel respect voor deze man

17 april 2018 om 12:13

ben t wel deels met je eens en hij koopt idd niet het succes bij elkaar en gaat altijd uit van eigen kracht.. Probleem is wel dat ze nu al jaren geen succes meer hebben. In t begin werd dat nog een beetje door de vingers gezien omdat ze zich altijd plaatsten voor de CL, maar zelfs dat lukt nu niet meer.
33 punten achter op de nummer 1. 13 punten achter op een CL plek. Dat is natuurlijk schandalig en kan gewoon niet.

17 april 2018 om 12:21

daar zit ook wel wat in inderdaad. Wenger zijn beleid is een beetje het slachtoffer geworden van de concurrentie in Engeland die zo absurd veel geld uitgeven elk seizoen dat je bijna verplicht word om daarin mee te gaan.

het is misschien iets teveel een romanticus waar de harde realiteit van het huidige voetbal is dat er juist amper meer sprake is van beleid. alles wat los en vast zit word gekocht en voor jeugdspelers inpassen is er sportief gezien amper meer ruimte omdat je het dan al heel snel verliest van je concurrentie die op die posities al gearriveerde topspelers hebben aangekocht

Met alle respect voor Benitez en wat hij allemaal heeft gepresteerd in zijn carrière, inclusief de afgelopen jaren met Newcastle en het feit dat hij na de degradatie is gebleven om zich terug in de PL te vechten, ik denk dat niemand bij Arsenal op hem zit te wachten.
Ik denk overigens dat hij zelf ook geen interesse zou hebben om daar aan de slag te gaan. Hij zal ook wel goed genoeg weten dat het stokje overnemen van Wenger gepaard gaat met enorm hoge verwachtingen, vooral omdat de mensen meteen resultaten zullen willen zien. Als gevestigde naam heb je dan enkel wat te verliezen, want om te slagen, zul je haast meteen prijzen moeten winnen of op zijn minst meedoen om de titel, maar ik vrees dat dat er niet inzit voor Arsenal in de komende twee seizoenen (tenzij ze de beker winnen).

17 april 2018 om 12:12

Benitez deed het geweldig bij Valencia en Liverpool maar daarna is zijn carriere een beetje bergafwaarts gegaan. ik vind het op dit moment ook niet echt een coach waarvan ik verwacht dat hij Arsenal naar een hoger niveau gaat brengen

ook is Arsenal een club die voor aanvallend voetbal staat waar Benitez toch ook wel bekend staat om zijn soms behoudende speelwijze

17 april 2018 om 13:10

Bergafwaarts? Zo zou ik het niet noemen. Klopt, met Newcastle zal hij nooit de Champions League winnen, maar hij bewijst er wel dat hij nog steeds een erg goede coach is en veel meer respect verdient dan wat hij krijgt. Helaas wordt hij afgerekend op zijn periodes bij Real Madrid en Inter, maar ook doordat hij nooit goed kon doen bij Chelsea (en de achterban). Heeft Newcastle in elk geval wel weer in niveautje hoger gebracht en presteert uitstekend dit seizoen.

Als ik bij Arsenal of ManU het voor het zeggen zou hebben dan zou ik de mogelijkheid onderzoeken of Luis Enrique haalbaar is. Hij is nu vrij en heeft een enorme staat van die dienst met geweldige resultaten in zijn onderlinge duels met Pep, Zidane etc.

17 april 2018 om 12:47

Lijkt me ook een goede optie idd. Emery van PSG zou ook een goede zijn, speelt tactisch erg goed combinatievoetbal.

17 april 2018 om 13:14

Zo’n geweldige coach is dat nu ook weer niet, totaal geflopt bij Roma en bij Barca geluk gehad met een sublieme aanval MSN.

Bij Real werd hij weggewerkt door Ramos en Ronaldo anders zou hij ook wel resultaten hebben behaald met deze kern. Iedereen vergeet hier dat hij met Valencia 2 keer de titel heeft gepakt en met Liverpool de Champions league gewonnen. Ben er zeker van dat ie Arsenal terug in de top 4 krijgt en wie weet zelfs de titel als ze zich achteraan goed versterken.

Blijf Rafa Benitez toch wel een van de meeste aparte trainers ter wereld vinden. Ik denk dat hij ook een van de trainers is die altijd moet omgaan met twijfels en harde kritiek van de buitenwereld. Bij Inter, Real en Chelsea mag de beste man volgens mij niet meer komen, maar bij Liverpool, Newcastle en Valencia is die een van de grotere helden.

Al met al kan het een goede trainer zijn voor Arsenal, maar het is altijd afwachten hoe het uitpakt. Arsenal zal onder Rafa de gehele filosofie moeten aanpassen en de Arsenal supporters zullen zich er dan ook bij neer moeten leggen dat het misschien net even wat minder sprankelend is. Als Arsenal zich aanpast en de spelers de manier van coachen accepteren van Rafa kan het een succes worden. Als ze dat niet doet heeft Rafa een probleem,want ik krijg het idee dat Rafa zich voor niemand aanpast.

17 april 2018 om 13:15

En waarom bij Chelsea niet? Heeft er 3 maanden gewerkt en de europa league gewonnen

17 april 2018 om 18:41

Bij Chelsea was hij weinig geliefd, omdat men hem vooral zag als een Liverpool-man.

Er moet gewoon sowieso iemand anders komen, of het nu Benitez is of iemand anders. Ik heb het idee dat de spelers van Arsenal niet echt meer hun best doen en niet meer luisteren naar Wenger. Er moet iemand nieuw komen die weer op 0 begint en ze op hun flikker geeft. Door op 0 te beginnen moeten ze zich weer bewijzen en daardoor beter gaan spelen. Kan alleen maar beter dan de afgelopen seizoenen.

Arsenal moet voor een trainer als Ralph Hasenhüttl gaan die met Leipzig mooi voetbal speelt en Arsenal houd ook veel van balbezit, dus is deze man de iedeale trainer en geen Benitez.

Deze man krijgt echt nooit de credits hij heeft meer bereikt dan Wenger. Arsenal fans mogen hier echt niet verwaand gaan doen, misschien ziet hij er niet uit als een ''coole coach'' of een ''gentlemen'', maar zijn prijzenkast is wel degelijk beter dan die van Wenger. Zou hem direct aanstellen

Benitez? Alsjeblieft niet zeg. Zowel bij Inter als Chelsea smeedde hij teams die geen schim meer waren van de CL-winnaars die ze het seizoen ervoor waren. Zal me nog altijd heugen dat ik Twente een goede kans gaf in de CL destijds tegen Inter. Meest overschatte coach aller tijden. Zelfs in zijn succesvolle periode bij Liverpool was het niet om aan te gluren, maar werd hij altijd gered door opvliegingen van spelers als Gerrard. En dan nog is dat jaaaaren terug.

Bij Napoli erfde hij een team dat net tweede was gewonnen maar faalde hij in wat echt belangrijk was: kwalificeren voor de CL. Die Coppa Italia hadden ze het seizoen ervoor ook al gewonnen (en daarnaast ontweek Napoli Juve). Over Madrid hoef ik het niet eens te hebben.

17 april 2018 om 18:43

Bij Liverpool werd hij echt niet ‘gered’ door de geweldige spelers daar, google voor de grap eens tegen welk Milan elftal ze toen speelden in de CL finale.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
6.Arsenal6323
7.Burnley 54-3
8.Everton49-14
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Petr CechKeeper10
Rob HoldingVerdediger10
Sead KolasinacVerdediger10
Héctor BellerínVerdediger10
Nacho MonrealVerdediger10
Mesut ÖzilMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

376 fans
Coach, 68 jaar
SeizoenClub
1996-2018 Arsenal
1995-1996 Nagoya Grampus
1987-1995 AS Monaco
1984-1987 AS Nancy

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Als Alphonse Aréola vertrekt, brengt Mino Raiola Gianluigi Donnarumma mogelijk naar Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren