Titel lijkt PSV niet meer te kunnen ontgaan na comeback tegen AZ

Zaterdag, 7 april 2018 om

Weinig lijkt het 24e kampioenschap van PSV in de Eredivisie meer in de weg te kunnen staan. De koploper won zaterdagavond na een 2-0 achterstand met 2-3 bij AZ en heeft daardoor weer een gat van tien punten geslagen met achtervolger Ajax. Alle doelpunten vielen in de tweede helft in Alkmaar. Ajax komt later dit weekeinde weliswaar nog in actie tegen Heracles Almelo, maar het verschil lijkt met nog vier speelrondes voor de boeg niet meer te overbruggen.

AZ hield dit seizoen nog geen punten over aan de vijf competitiewedstrijden die het speelde tegen de traditionele top drie en dat deed trainer John van den Brom ertoe besluiten een tactische wijziging door te voeren voor het bezoek van PSV. Oussama Idrissi moest in de basiself plaatsmaken voor Ron Vlaar, waardoor AZ bij balverlies met vijf verdedigers kwam te staan. Dat sorteerde in de openingsfase het beoogde effect: PSV werd flink onder druk gezet en moest in de eerste tien minuten behalve vijf hoekschoppen ook een enorme kans weggeven: een poging van Teun Koopmeiners werd op de doellijn echter onschadelijk gemaakt door Daniel Schwaab.

De thuisploeg slaagde er niet in het overwicht uit te drukken in een voorsprong en moest langzaam maar zeker toezien hoe PSV, waar Gastón Pereiro vanwege het ontbreken van de geschorste Steven Bergwijn kon rekenen op een basisplaats, beter in de wedstrijd kwam. Luuk de Jong leek na ruim een kwartier voetballen de score te openen namens de koploper, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Vlak daarvoor had Bart Ramselaar overgeschoten na goed voorbereidend werk van De Jong. De aanvalsleider van PSV was acht minuten voor rust opnieuw dicht bij een treffer, maar had dit keer de pech dat zijn poging op de paal belandde.

De ploeg van Phillip Cocu kwam na de onderbreking aanvankelijk sterk uit de kleedkamer. Een doelpunt van De Jong werd opnieuw afgekeurd vanwege buitenspel, terwijl een schot van Marco van Ginkel rakelings naast het doel van Marco Bizot scheerde. AZ had het in de eerste minuten na rust lastig, maar hield stand en sloeg vervolgens aan de overzijde via Wout Weghorst in een tijdsbestek van slechts acht minuten tweemaal toe. De spits opende in de 53e minuut de score uit een rebound, nadat Guus Til in eerste instantie nog op Jeroen Zoet was gestuit, en tekende kort daarna ook voor de 2-0, door na een prachtige voorzet van Alireza Jahanbakhsh binnen te koppen.

PSV weigerde echter de handdoek in de ring te werpen. De Eindhovenaren voerden de druk richting het doel van Bizot flink op en produceerden een kwartier voor tijd de meer dan verdiende aansluitingstreffer. Pereiro controleerde een voorzet van Hirving Lozano fraai en schoot vervolgens beheerst binnen. PSV pakte daarna meteen door, al kreeg het daarbij wel de hulp van AZ. De 2-2 kwam tot stand doordat Bizot zich na een simpele terugspeelbal liet verrassen door Lozano, waarna een benutte strafschop van Van Ginkel elf minuten voor tijd uiteindelijk het slotstuk betekende van de comeback. AZ eindigde het duel uiteindelijk met tien man, nadat Vlaar de doorgebroken Lozano had neergehaald. Een doelpunt van Ricardo van Rhijn werd in de slotfase nog afgekeurd door scheidsrechter Kevin Blom vanwege buitenspel.


Poll

Een verdiende zege voor PSV


Gerelateerd

Meer sportnieuws

379 reacties (laatste reactie door gaudi)
7 april 2018 om 22:45

Kampioen van de armoede, de minst slechte wordt kampioen. Al met al is PSV wel gewoon constant zonder te overtuigen qua spel. Maarja Ajax speelt ook slecht en laten meer punten liggen. AZ speelt leuk maar zijn gewoon minder dan de top en Feyenoord heeft een drama seizoen

7 april 2018 om 22:11

Ach, man. Op het moment dat Lozano viel, raakte Vlaar 'm hooguit aan met z'n buik. Op dat moment stak hij zijn handen al ten hemel en raakte hij 'm niet met z'n voeten. Dus mijn reet dat die kaart terecht was.

7 april 2018 om 22:33

Haha. Ga weg man, hij pakt ‘m eerst aan het shirt met rechterarm en raakt ‘m tijdens het kruizen. Simpel. Beeld vanuit az kant niet gezien?

We hebben de aanstaande kampioen aan het werk gezien. 😬

Maar als Az een goede keeper had gehad, in plaats van die vliegenvanger! Dan had Az wellicht eindelijk drie punten gepakt tegen een topclub en waren ze van dat gel*l af. Wat een immens teleurstellende 2e helft..🙄😕

7 april 2018 om 21:37

Haha had Friday die bal erin geschoten tegen Ajax, was het al beslist geweest. Ik snap het door je voorkeur hoor, maar hoe kan je nou spreken over een teleurstellende 2e helft. Beste helft voetbal die ik dit seizoen gezien heb hoor !

7 april 2018 om 21:39

Dat zegt ook wat over de eredivisie dit jaar, want het niveau is echt belachelijk. Maar qua spanning top natuurlijk, je denkt dat t bij 2-0 over is en dan wordt het 2-3. Voor Az wel echt bizar hoe het constant niet lukt tegen topclubs.

7 april 2018 om 21:40

Teleurstellend dat AZ dit weggeeft waarschijnlijk, niet qua vermaak. En erg raar om alleen een kans van Friday er bij te pakken. Ik herriner me nog een schwalbe van Bergwijn tegen Twente. Ik herinner me nog een eigen goal van een excelsior verdediger in de laatste minuut. Of die pot uit tegen PEC.

7 april 2018 om 21:40

Teleurstellend dat AZ dit weggeeft waarschijnlijk, niet qua vermaak. En erg raar om alleen een kans van Friday er bij te pakken. Ik herriner me nog een schwalbe van Bergwijn tegen Twente. Ik herinner me nog een eigen goal van een excelsior verdediger in de laatste minuut. Of die pot uit tegen PEC.

7 april 2018 om 22:12

Als, als, als, als me tante een pikkie had was het me ook geweest 😉

7 april 2018 om 23:27

En dan 3 duimpjes????

8 april 2018 om 00:49

Gio, ik doelde op de uitslag natuurlijk. Maanden geleden had ik de handdoek al in de ring gegooid, omdat ik een realistische Ajacied ben. Maar verlies voor Psv had ik heerlijk gevonden, en dat heeft weer met mijn voorkeur te maken.. 😉

8 april 2018 om 01:18

Schar, dat klinkt verdacht veel... 😏 Of dat je dat ook echt had gewild.. 😉

7 april 2018 om 22:32

Als vorige week de grens opgelet had dan had Groningen misschien wel gewonnen. Als, als, als. Als telt niet ijn topsport.

8 april 2018 om 02:06

Sulejmanii je lacht als een boer met kies pijn😂😂😂

8 april 2018 om 02:46

Weiss85, nee hoor! Waarom zou ik? Ons lot heb ik al maanden geleden geaccepteerd, realisme is mij namelijk niet vreemd. 😉

Jongens! Wat een wedstrijd. Volgende week klaren we de klus:

Psv: Kampioenen!

Ook gefeliciteerd aan onze Amsterdamse vrienden. Toeterende auto's in Amsterdam nadat hun naaste belager AZ op een ongelofelijke manier de winst weggaf. Als wederdienstje een erehaag volgende week

Even serieus. Dit is geen team dat overloopt van de kwaliteit.
Maar ze doen het met zijn allen.
Ze willen met zijn allen.
Ze vechten met zijn allen.
Ze winnen met zijn allen.
Wij worden kampioen met zijn allen!

Gefeliciteerd mede-PSV'ers!

7 april 2018 om 21:39

Héérlijk! Wat een wedstrijd was dit. Ik ben mentaal echt kapot na deze wedstrijd. Een van de betere wedstrijden dit seizoen. :-)

7 april 2018 om 21:40

'dit seizoen plus onvermijdelijke feest gaat ons allemaal 5 jaar van ons leven kosten. En het is het waard. Zo heerlijk dat ik uitgerekend volgende week weer in Nederland ben. Weer in het stadion. Op het stadhuisplein!

7 april 2018 om 21:40

De erehaag maak je pas als een club al landskampioen is, dat is nog niet het geval. Maar dit is veel erger; nu moet ik eerst 90 minuten mezelf ergeren en met keiharde pijn kijken, daarna gaat PSV feestvieren. Ik had liever die erehaag gezien. Nog liever had ik AZ gewoon normaal zien doen, maar dat is teveel gevraagd.

Gefeliciteerd in ieder geval, al heb je de titel natuurlijk al lang binnen, al een paar maanden. Het was meer schijnspanning dan echte spanning lijkt mij, maar goed, dat is misschien de blik vanuit de achtervolger. In mijn mening heeft Ajax nooit meegedaan in een titelstrijd.

7 april 2018 om 21:50

Alleen niet dankzij het uitvak... die waren stil en huilend na de 2-0... die begonnen pas weer wat te laten horen na de 2-1

7 april 2018 om 23:20

Ga ff lekker luisteren naar je eigen aanhang. Als je de 750 man in het uitval hoort in vergelijk met de harde kern van AZ, dan mag je als AZ-supporter gerust de ballen uit je broek schamen.

8 april 2018 om 00:13

Het uitvak waar ik in zou staan zong vorige week heel de wedstrijd ondanks het armzaligespel en de onverdiende overwinning

7 april 2018 om 22:10

Je hebt gelijk hoor, maar Pereiro had vandaag echt wat momenten die je alleen in de echte top ziet. Paar momenten echt om je vingers bij af te likken.

7 april 2018 om 22:40

Gefeliciteerd PSV! Ajax waarschijnlijk weer geen prijzen, begint toch een pijnlijke situatie te worden zo als je nog steeds denkt dat je de beste bent... volgend seizoen weer nieuwe kansen voor Ajax met hopelijk een nieuwe trainer?!

7 april 2018 om 22:49

Ach jongen, als Ajax niet zou zijn en doen zoals ze zijn, zou je ze nog verschrikkelijk gaan missen. Alleen hele zwakke jochies hebben daar last van en reageren daar constant op. Zij zijn groot en ik ben klein haha.

7 april 2018 om 22:49

Ach jongen, als Ajax niet zou zijn en doen zoals ze zijn, zou je ze nog verschrikkelijk gaan missen. Alleen hele zwakke jochies hebben daar last van en reageren daar constant op. Zij zijn groot en ik ben klein haha.

8 april 2018 om 01:16

Nee ik zou ze niet gaan missen, maar eerlijk is eerlijk het begint een pijnlijke situatie te worden als ik jou zo hoor .

Wat-een-wedstrijd zeg ! In de laatste 20/25 minuten hebben we de verdiende kampioen aan het werk gezien zeg ! Wat een prestatie. In een minuut of 5 zo van geslagen positie en titelstrijd open naar de titel naar je hand zetten. Ik neem er nog eentje, Chapeau !

7 april 2018 om 21:38

Kampioenschap van de mentaliteit en doorzettingsvermogen. Al heel het seizoen gaan ze tot het gaatje en blijven ze geloven. De druk was na de 2-0 immens en toch flikken ze het.

8 april 2018 om 11:37

En van blom

7 april 2018 om 22:24

Rode kaart is volledig volgens de regels. Lozano is sneller en zo slim voor langs te kruizen. De kans dat je als verdediger hem dan raakt is bijna 100 %. Aangezien het een doorgebroken speler is Isa een rode kaart terecht.

8 april 2018 om 01:21

Janssen, had je het zelfde gezegd als het om Veltman ging in een identieke situatie.. ? Daar heb ik je toch met een andere toon over horen babbelen.. 😉

Ongekend dit... Titel is na 34 wedstrijden altijd verdiend maar toch, de hoeveelheid geluk van PSV is buitengewoon.

7 april 2018 om 21:36

Geluk dwing je af. En op Zwolle na was elke overwinning terecht. Ook deze van vandaag.

7 april 2018 om 21:38

Psv krijgt gwn teveel met een overwinning hoor. Zeg nou niet dat het terecht is.

7 april 2018 om 21:40

Az kreeg ook teveel na rust met de twee goals hoor. Op dat moment was PSV gewoon de betere ploeg en was het wachten op 0-1 en ineens waren daar de twee snelle goals van Az.

7 april 2018 om 21:41

Ik begrijp helemaal dat je gefrustreerd bent. Maar Az heeft niks klaargespeeld. Doe die bril af, die 2 goals waren de 1e kansen. PSV heeft veerkracht getoond en dit is niet de eerste keer. Az zou beter moeten weten dan achterover leunen en denken dat het wel goedkomt, zeer naief..

7 april 2018 om 21:41

Uiteindelijk is de uitslag van een wedstrijd altijd terecht. Alleen een arbitrale beslissing dat van doorslaggevende invloed is op de uitslag kan men onterecht noemen. We moeten echt af van het idee dat wanneer een team meer kansen heeft gecreëerd maar heeft verloren de uitslag onterecht zou zijn. Het is toch het team dat uiteindelijk verzuimde de kansen af te maken?

7 april 2018 om 21:42

Het is natuurlijk subjectief hoor maar ik vind dat 1 van de slechtste uitspraken ooit. Geluk heb je geen invloed op, en dat afdwingen zou dus geen geluk meer zijn. En ik vind persoonlijk nou niet dat het afgedwongen is.

7 april 2018 om 21:48

Ah doe je AZ tekort mee hoor, die hadden zeker een gelijkspel verdiend

7 april 2018 om 22:06

De 1e kansen van de tweede helft bedoel je? Want in de eerste helft heeft AZ, net als psv overigens, grote kansen

7 april 2018 om 22:13

Deels Mee eens. Tis gewoon kinderachtig altijd.Dat ' Onterecht' winnen. Als je als verliezende partij de goals niet maakt , na t betere van het spel te hebben moet je bij jezelf ten rade gaan.

Maar een uitslag is niet áltijd terecht. T kan gelijk op gaan en een team krijgt een onterechte penal tegen. Als je daaruit verliest is dat niet echt terecht.
Imo dan😉

7 april 2018 om 23:11

Helemaal mee eens. Bij foute beslissingen van de scheidsrechters zijn er alleen maar verliezers, de concurrent is terecht boos en zelf voelt het ook niet lekker. Verder is psv geen wereldteam maar halen er bijna elke wedstrijd het maximale uit, nac en vvv ook trouwens. Psv speelde vandaag prima en als er 1 moest winnen, was het psv. Alleen jammer van de hele goedkope penalties/rode kaart laatste 3 wedstrijden. Zo krijgt het kampioenschap toch een klein smetje. Ajax moet verder is naar zichzelf gaan kijken, het is daar gewoon zo vaak een puinhoop door verschillende belangen binnen de club. Ze hebben de laatste 25 jaar 2 hele goede periodes gehad onder frank de boer en van gaal. Maar verder is het bijna elk jaar niks uiteindelijk.

7 april 2018 om 23:14

Mooi om te lezen dat veel Noord-Hollanders na deze wedstrijd "tijdelijk" op 1 lijn lijken te zitten op VZ. Normaliter is dit anders. Amsterdam had gehoopt, waardoor inhoudelijk zeer beperkte reacties. Alkmaar dacht eindelijk weer eens te winnen in Brabant, helaas voor hen spreken ondanks het balbezit, de statistieken boekdelen, en dat heeft niets te maken met geluk. Jammer dat men blijkbaar te beperkt is om dat in te zien.
De misgunning is groot. Kampioen ben je over alle wedstrijden. Jammer dat de scheids nu schijnbaar de oorzaak is. Ook jammer dat een professionele ogende coach als van de Brom dit benadrukt..... de voorkeur voor Snoecks (commentator) zich ook zo laat gaan, omdat hij stuk gaat en weet dat PSV kampioen gaat worden....

8 april 2018 om 00:07

Op Zwolle na was elke overwinning terecht????
Hahahaha, die moet ik onthouden.

En geluk dwing je af? Bepaald soort geluk misschien ja. Niet het geluk a la eigen goals, plotseling blunderende keepers en hilarische penalties

8 april 2018 om 00:28

@timmothy Over hilarische penalty’s gesproken, zegt Twente thuis jou iets? Streep deze 2 penaltys tegen elkaar weg, en PSV staat nog steeds 10 punten (of 7 als ajax morgen wint) voor. En dan heb ik het nog niet gehad over Groningen, waar een 100% geldig goal afgekeurd werd.

8 april 2018 om 00:39

Dan heb je de eerste helft zeker zonder bril gekeken. De eerste grote kans was voor AZ met 2 x een redding van Schwaab.

8 april 2018 om 00:54

Die van Ajax-Twente weet ik wel ja als je daar op doelt. Daar kreeg Ajax inderdaad een onterechte penalty en ik ben de eerste om dat toe te geven. Maar het gaat nu toch om de penalty van Psv? Waarom kan je dan ook niet gewoon benoemen dat die onterecht is en je zeer fortuinlijk wegkomt, ipv direct 'ja maar Ajax kreeg er ook eentje een paar maanden geleden'.

Of bedoelde je anders Twente thuis in de zin van PSV - Twente? Daar kreeg PSV inderdaad ook een hilarische penalty ja, dus weet niet echt welk punt je nou wilt maken?

Groningen uit werd PSV benadeeld? Dat klopt ja, maar dat was een van de weinige. Over het algemeen zijn er enorm veel meer dubieuze arbitrale beslissingen op cruciale momenten in het voordeel van PSV uitgepakt.
Veeeeel meer dan Ajax overigens.
Ik kan wel een lijstje opnoemen als je wilt.

8 april 2018 om 01:25

Marcow, was het niet saai alleen in het Philips stadion? De rest van je supporters met een stadionkaartje, waren toch echt in Alkmaar..🤭

7 april 2018 om 21:49

Als ze alles krijgen dan word het ook wel erg erg makkelijk.. Die penalty vond ik wel heel erg zwaar maar we weten allemaal dat als meneer de Jong een vlieg op zijn rug krijg dat die gaat spartelen binnen de 16. Jammer dat de scheidsrechters er nogsteeds in trappen gelukkig heeft die iedergeval een betere wederhelft die wel kan voetballen en niet hoeft te liggen om te winnen

7 april 2018 om 22:34

Er waren zelfs 2 spelers die hem in de rug duwden. Hoe stom kun je zijn. En natuurlijk gaat de jong dan makkelijk liggen. Noem mij 1 speler die dit niet doet.

7 april 2018 om 22:53

Heb jij de wedstrijd wel gezien. De jong moet gewoon geel krijgen voor een swalbe, het zal wat worden als er een videoref volgend jaar mee kijkt. Dan wint de top 3 een stuk minder .

7 april 2018 om 23:17

@rogier072

Dan zou ik je toch aanraden om de beelden nog ff goed te bekijken. De strafschop is gewoon terecht.
De rode kaart is meer discutabel.

En met een videoref had hij hier ook gewoon op de stip gegaan.

7 april 2018 om 23:24

Ja, De Jong gaat makkelijk liggen. Maar een slimme en ervaren speler snapt toch ook wel dat die hand op de rug, terwijl je hem voorbij loopt ontzettend dom is. Als Schwaab dat zou doen, was Weghorst ookgaan liggen. Dan hadden Az en Ajax supporters het professioneel gevonden. Het ligt maar net aan je voorkeur.

7 april 2018 om 23:24

Ja, De Jong gaat makkelijk liggen. Maar een slimme en ervaren speler snapt toch ook wel dat die hand op de rug, terwijl je hem voorbij loopt ontzettend dom is. Als Schwaab dat zou doen, was Weghorst ookgaan liggen. Dan hadden Az en Ajax supporters het professioneel gevonden. Het ligt maar net aan je voorkeur.

Met de hakken over de sloot maar ik heb genoten. Isimat was echt de slechtste van het veld. Volgende week worden we kampioen💪💪💪💪

Wat was deze lekker zeg. Na een 2-0 achterstand met 2-3 terugkomen.

Volgende week thuis afmaken tegen Ajax!

7 april 2018 om 22:32

Ajax gaat PSV volgende week hopelijk zoekspelen en met 1-4 winnen. Ik heb er vertrouwen in dat Huntelaar volgende week zijn waarde gaat bewijzen voor Ajax en een hattrick gaat maken. Volgende week is het verschil tussen PSV en Ajax weer 4 punten en ik hou er vertrouwen in dat Ajax op 6 mei tegen Excelsior de 34ste titel wint en die opdraagt aan de eeuwige nummer 34 Nouri.

7 april 2018 om 23:19

Blijf dromen vriend ik geloof er niet meer in helaas

Oh wauw. Wat een heerlijke comeback en wedstrijd. Had er geen vertrouwen meer in na de 2-0 maar wat laat PSV hier karakter zien echt ongelofelijk. Prima wedstrijd van Blom, dubieuze penalty maar 3 terecht afgekeurde goals en een terechte rode kaart. Nu kan het kampioenschap ons echt niet meer ontgaan. Boeruhhhhh!!!!

7 april 2018 om 21:40

Rode kaart vond ik niet terecht hoor. Je wist dat lozano vlaar ging opzoeken en er gebeurde wel heel weinig.

7 april 2018 om 22:03

Ja daar was ook weinig aan de hand, maar de rode kaart sloeg echt helemaal nergens op.

7 april 2018 om 22:06

PSV heeft Blom vaak genoeg ook tegen gekregen. Blom is en blijft gewoon een zeer inconsequente scheidsrechter

7 april 2018 om 22:28

Lozano kruist en wordt geraakt door vlaar. Vlaar is de achterste verdediger en lozano kan anders volledig vrij door lopen. Volgens de regels een 100 rode kaart.

7 april 2018 om 23:46

@Janssen, Lozano wordt niet geraakt. Vroeger hete dit soort acties van Lozano en en theatrale gebuitel in het strafschopgebied van de Jong matenaaien tegenwoordig heet het slim....

7 april 2018 om 21:43

Gefeliciteerd met het kampioenschap alvast.

Ik vond het zelf wel een onterechte penalty, de rode kaart dubieus maar misschien niet meer belangrijk. Voor de rest heeft Blom goed gefloten denk ik. Wel jammer want nu is de spanning er wel uit. Zag PSV het ook niet meer weggeven al hadden ze hier gelijk gespeeld. Maar op deze manier is wel lelijk eigenlijk.

7 april 2018 om 22:18

2 cruciale dingen verkeerd, maar voor de rest goed gefloten. Jezus man, lees 't nou zelf nog eens terug voor je op' versturen' klikt

7 april 2018 om 22:23

Bedankt mag nu echt niet meer weggegeven worden. Volgende week tegen jullie de genadeklap hopelijk.

7 april 2018 om 22:38

Als je dit lelijk vindt, doe mij dan elke week maar lelijk. Topwedstrijd gezien. Zelfs toen we 2-0 achter stonden zei ik tegen een maat van me dat ik de wedstrijd goed vond. Dat is dit seizoen niet vaak gebeurd.

Wauw wat een pot. Gefeliciteerd psv, knap terug gekomen helaas. Wat heeft az eigenlijk een leuk team. Behalve bizot dan, wat een kneus.

Zeker geen onterechte uitslag. Belangrijk is dat Psv geen punten heeft laten liggen en geen spelers onnodige gele kaart heeft gepakt. Bij winst is Psv kampioen volgend week.

Bizotje, why? Gefeliciteerd PSV'ers met deze knappe comeback. Zuur voor ons maar het is niet anders.. Hopelijk kunnen we het feestje toch nog even uitstellen volgende week maar alvast gefeliciteerd met de titel

7 april 2018 om 22:39

En vermoeden van, want je hebt geen bewijs .

8 april 2018 om 00:55

Nee helemaal niet hahah, ik feliciteer jullie netjes. Blundertje, kan gebeuren, alleen extreem zuur dat het nu gebeurd want Bizot keept een prima seizoen.

Leuke pot en een verdiende overwinning voor Psv. Jammer dat Bizot zo matig was. Volgend jaar beter.

Ik dacht echt niet meer dat het ging gebeuren, maar wat een veerkracht. Jongens, mijn hartslag.

Eendracht maakt macht 3

Tot volgende week, Ajax!

Boeren!! Heerlijke wedstrijd was dit. Het had alles. Kansen, passie en een wedstrijd wat kansloos leek maar alsnog werd gewonnen! Héérlijk! PSV toonde veerkracht zoals United dat deed tegen City vandaag met dezelfde uitslag uiteindelijk!

7 april 2018 om 22:07

1 verschil, de scheidsrechter beloonde valpartijen op een andere manier in engeland, maatja schijnt ook een kwaliteit te zijn,

Ongelovelijk. Dit was gewoon de verwezenlijking van 'kampioensgeluk'. Anders kun je dit echt niet omschrijven. Die eerste goal van Pereiro was gewoon mooi. Toegegeven. Maar die 2-2... allemensen; hoe vaak lukt het een speler om een uittrap van de keepee om te toveren tot goal? Juist: zelden. Wat is dít zuur...

Deze wedstrijd is eigenlijk het seizoen van PSV in een wedstrijd. Hoewel aan het einde van de rit het kampioenschap wel terecht is, zit dit seizoen alles mee. Enerzijds heb je veerkracht als je zo terugkomt. Anderzijds is het aantal punten dat gepakt is door mazzeltjes zoals bij PEC of hulp van de scheids echt ongekend. Als je kijkt naar PSV dit seizoen, dan had je met een beetje pech ook gewoon minstens 10 punten minder kunnen hebben.

7 april 2018 om 21:56

Ja en Ajax 10 meer. Dan waren ze misschien met 3 puntjes verschil kampioen. Misschien is niks

7 april 2018 om 23:10

Ajax zit het niet tegen, maar ook niet mee. Bij Ajax is het puntenaantal een mooie weerspiegeling van dit wisselende seizoen. PSV heeft in mijn ogen meer punten gepakt dan waar het recht op had.

7 april 2018 om 22:39

Welke wedstrijden hebben ze nog meer onverdiend gewonnen ? Sommige wedstrijden wonnen ze pas laat (Zoals tegen Twente) maar was de overwinning wel terecht. Volgens mij heeft Ajax minstens met zoveel wedstrijden onverdiend gewonnen (neem al vorige week wat ze door een dwaling van de grens winnen).

7 april 2018 om 23:08

Begrijpend lezen. Ik sprak nergens over al dan niet verdiende overwinningen. Maar goed, je kunt ook beter zijn dan de tegenstander, maar winnen met 1-0 door een onterechte penalty. Win je dan terecht? In mijn ogen niet. Heb je dan mazzel? Ja absoluut. De rol van Ajax is verder irrelevant. Mijn constatering ging over PSV.

Dit noemen ze een kampioensploeg? Blom krijgt nu zeker volgende week de topper voor zijn goede prestatie! Gefeliciteerd zielig clupje

7 april 2018 om 23:13

Haha, droeftoeter.

Je zal op een dag als deze maar supporter zijn van Man United en PSV. Heerlijk dit! Twee fenomenale wedstrijden gezien die ik niet snel zal vergeten...

Zozo, die gingen lekker op het laatst.. Weghorst is geniaal en gek tegelijk. Wat een frustatie altijd bij die jongen

Had AZ niet beter Padt kunnen halen dan die prutser op doel. Hoe heeft hij ooit het NLS elftal gehaald? Wisselt goeie momenten af met domme blunders. Man man tja Van den Brom blijf je het lachtertje tegen de top 3.

Niet normaal zeg. Waarom vraagt Blom het zich af waarom ze nooit winnen, je verdedigd niet bij de 2-1, je keeper is een giga schlemiel die al 3 keer bijna te langzaam was met Lozano en dan ook een hele onterechte penalty (al die spelers bij PSV liggen zo snel op de grond) verder doet het er niet meer toe, wij zouden het ook niet verdienen. Gefeliciteerd Psv, AZ ga je schamen je in 8 minuten zo gek laten maken.

Die grensrechter heeft 3 keer terecht een doelpunt afgevlagd en drie keer had die het bij het juiste eind. Je moet er de ballen maar voor hebben.

Gefeliciteerd Psvers. Mooie comeback. Kan niet meer misgaan. Volgend jaar beter voor ons maar denk dat het weer een paar magere jaren gaan worden voor Ajax

In 6 minuten een 2-0 achterstand omzetten naar een 2-3. Daar kun je alleen maar respect voor opbrengen.

PSV fans gefeliciteerd met het kampioenschap, dit kan nu echt niet meer mis. Over een heel seizoen de terechte kampioen, want jullie hebben aan het einde van de rit de meeste punten. Maar vandaag hebben jullie de zege niet op eigen kracht behaald. Het was te danken aan AZ (en vooral Bizot) wat het achterin uit het niets begint te prutsen. En de strafschop is gewoon lachwekkend, maar goed dat Kevin Blom niet echt op dreef is zagen we vorige week ook al. Uiteindelijk is een seizoen langer dan een wedstrijd en daarom gefeliciteerd, ook al is het niet officieel.

Ga jullie feestje vieren, niet volgende week want dan komen wij dwars liggen, en geniet van het kampioenschap.

7 april 2018 om 21:43

ik ben met de 2-2 oneens lozano loopt en dwingt daarmee gewoon een fout af. dat is kwaliteit als je niet loopt scoor je ook niet. de penalty daarintegen is gewoon lachwekkend.

7 april 2018 om 21:55

Dat is geen kwaliteit, in principe lopen spitsen bij een achterstand standaard door op de keeper omdat hij anders teveel tijd neemt. Dit soort momenten zijn er vele malen per wedstrijd. Er zijn in 306 wedstrijden slechts enkele keepers die het voor elkaar krijgen zo stom te zijn te treuzelen, onzinnig te kappen of de bal verkeerd aan te nemen. In dit geval had hij hem ook gewoon naar de buitenkant kunnen schieten over de zijlijn. Omdat hij ondanks zijn aanname toch wil plaatsen schiet hij hem keihard tegen Lozano aan.

Ik vind dat we een goede speler als Lozano ook tekort doen als we dit als kwaliteit moeten gaan benoemen. Zo diep zijn we in Nederland hopelijk niet gezonken.

7 april 2018 om 22:43

Ik ben het ermee eens dat het geen kwaliteit is, maar in tegenstelling tot veel andere spelers die inlopen heb ik bij Lozano wel het gevoel dat het met volle overtuiging gebeurd. Dit is wel een groot verschil. Hij gaat echt voor de bal terwijl veel anderen het de keeper alleen lastiger willen maken.

7 april 2018 om 21:43

ik ben met de 2-2 oneens lozano loopt en dwingt daarmee gewoon een fout af. dat is kwaliteit als je niet loopt scoor je ook niet. de penalty daarintegen is gewoon lachwekkend.

7 april 2018 om 21:44

1e helft had PSV toch ook gewoon een penalty moeten hebben met schwaab

PSV gaat gewoon de verdiende kampioen worden. Wel goed voetbal, geen goed voetbal. Ik snap dat de fans in Eindhoven daar geen maling aan hebben. Ajax kan ook geen vuist maken na de winterstop en laat vaak zeer slecht voetbal zien. AZ heeft weer aangetoond dat ze gewoon niet kunnen winnen van de top3. Wat zegt dat over hun?

Vermakelijk potje. Hoog tempo zeker voor eredivisie begrippen. AZ en topwedstrijden blijft een ongelukkige combinatie. De strafschop die PSV krijgt is een erg makkelijk gegeven strafschop. Dat soort overtredingkjes zie je aan de lopende band in de 16 meter zonder dat er voor gefloten wordt. Een kerel van het postuur van de Jong valt natuurlijk niet om van zulk minimaal contact. Al met al wint PSV wat gelukkig maar wel terecht.

Gewoon domme overtreding in de 16, met 2 man in de rug van de Jong duwen/trekken en dan afvragen waarom je een Penal tegen krijgt, en ja blunder van Bizot.

Vermakelijk potje. Hoog tempo zeker voor eredivisie begrippen. AZ en topwedstrijden blijft een ongelukkige combinatie. De strafschop die PSV krijgt is een erg makkelijk gegeven strafschop. Dat soort overtredingkjes zie je aan de lopende band in de 16 meter zonder dat er voor gefloten wordt. Een kerel van het postuur van de Jong valt natuurlijk niet om van zulk minimaal contact. Al met al wint PSV wat gelukkig maar wel terecht.

Buiten de onterechte penalty om snap ik niet waarmee tijd bijgehouden word; In de tweede helft; 4 wissels 5 doelpunten Rode kaart Penalty En toch maar 3 minuten blessuretijd

Weghorst haha Jahanbaks haha als je zo juicht als weghorst en niet juicht zoals jahanbaks bij die tweede goal en het daarna zo weggeeft sjonge jonge.

PSV was al lang kampioen natuurlijk, daar is vandaag geen verandering in gekomen. Ajax heeft nooit meegedaan in de titelstrijd. Ik hoop dat wij volgende week het feestje kunnen uitstellen, want als PSV kampioen wordt tegen ons is dat het meest vernederende wat ik heb meegemaakt als Ajacied. (En ik was aanwezig bij de 5-1 tegen Pec). Heb er alleen 0,0 vertrouwen in. Ajax moet morgen maar eens winnen, dat wordt helaas al lastig zat. Deze mentale tik zal niet helpen, en Ajax is dit seizoen al zo waardeloos.

Ach, ik kan niets anders dan de Psv'ers feliciteren. Volgende week doe ik het niet namelijk, ik ben slim genoeg om dan VZ even te vermijden. Dan gaan de felicitaties alleen naar de Psv'ers die ik persoonlijk ken. Terecht kampioen, kan niet anders zeggen. En die eeuwige discussie over geluk, elke kampioen heeft geluk nodig. Ajax heeft ook genoeg geluk en pech gehad, net als Psv.

Dus nogmaals: Gefeliciteerd Psv'ers.

Jeetje wat een wedstrijd. Zie je niet vaak zo'n comeback maar ze doen het. Doelpunten gemaakt uit een vrije trap, penalty en de keeper. Typisch voor dit seizoen maar op die manier kan het blijkbaar ook een heel seizoen lang. Volgende week wordt madness. Ik hoop dat het lukt

Ja zo gaat het. Geweldige wedstrijd. Als AZ had gewonnen hadden de ajacieden hier de zaak op zitten kloten. Nu doen wij PSV'ers het bij een heerlijke overwinning.

Ben er ziek van als een kind dat gezakt is voor z’n zwemdiploma maar hats of voor Psv. Knap gedaan. Met straatlengtes verschil de verdiende kampioen. Wat hoop ik voor m’n eigen humeur dat het volgende week niet gebeurt.

7 april 2018 om 22:16

Ik ga ervan uit dat het volgende week ook niet gaat gebeuren. Ajax gaat alles of niets spelen terwijl ppsv wel laconiek zal gaan denken.

7 april 2018 om 22:46

Ik ga er van uit dat het wel gebeurt. Vraag me ook af of ik ga kijken (kinderachtig inderdaad). Maar sowieso oprechte felicitaties. Van dat no-nonsens voetbal van PSV kan Ajax nog veel leren. Nogmaals: PSV wordt de verdiende kampioen. Het is niet anders.

Az en vooral Bizot heeft het natuurlijk weggegeven. Maar hoe haalt blom het in zijn hoofd een penalty te geven!? Er was NIKS aan de hand... en dan ook nog die rode kaart waar ook NIKS aan de hand was. Blom mag echt nooit meer fluiten in de 'ere'divisie...

7 april 2018 om 22:47

Er duwen 2 mensen opzichtig in de rug van de jong. Je kunt daar voor fluiten. Lozano kruist bij vlaar en hierdoor wordt hij geraakt. Zwaar gestraft maar volgens de regels rood. Ik snap echt het probleem niet. Of wíl jij zeggen dat er niet geduwd werd ?

7 april 2018 om 23:51

Beide acties van zowel Lozano als de Jong zijn buitelpartijen waar de honden geen brood van lusten. Vooral de rode kaart van Vlaar is belachelijk er is namelijk nagenoeg geen contact. Vlaar haakt Lozano niet houdt hem niet vast hij raakt hem hoogstens heel minimaal met de borst, voetbal is een contact sport het is niet verboden contact te maken....

Die Blom denk na een wedstrijdje als 6e scheids bij Barca ook dat hij allemaal weet. Die penalty sloeg netgens op en die 2e kaart van Vlaar zag hii ook niet goed. En dan zijn reactie pfff

Tweede helft gezien omdat ik dacht dat AZ wel een keer van topper zou gaan winnen, maar het mocht weer niet zo zijn. PSV speelde voor hun doen een aardige wedstrijd. Ze creã«erden aardig wat kansen en ik had verwacht dat ze bij de 2-0 nog wel een goal zouden maken, maar zeker geen drie. Wat natuurlijk compleet aan AZ ligt. In Nederland kunnen wij blijkbaar geen wedstrijd dood spelen. In plaats van de wedstrijd verdedigend rustig uit te spelen, laten ze PSV vrij gemakkelijk terug komen. Verdedigend stond het niet best bij de 2-1.

De 2-2 was echt lachwekkend. De bal gaat van de 20 van meter de goal van PSV helemaal terug naar Bizot. Natuurlijk is het een blunder van die keeper, maar waarom gaat de bal uberhaupt terug naar hem. Als hij zo goed kon voetballen was hij vast geen keeper geworden.

Na de 2-2 wist je dat PSV net zoals zo vaak, de wedstrijd naar zich toe zou gaan treken. Blom, een van de slechtste scheidsrechters in de Eredivisie, wil dan ook graag een handje meehelpen en geeft PSV een gratis penalty die nergens opslaat.

7 april 2018 om 22:32

Als hij PSV echt had willen helpen dan had hij dat de 1e helft gedaan toen Schwaab er echt recht op had.

Wat een fantastische wedstrijd! Eerste 25 min het beeld wat ik vaker heb gezien van dit Psv; afwachtend en wachten op de fouten van de ander. Na 25 minuten eindelijk eens wat tegengas van Psv. Complimenten voor AZ vanwege de strijdwijze maar ook vanwege de speelwijze. Na de 2-0 dacht ik, dat gaat gaat hem niet meer worden ...pereiro met de 2-1 gaf me weer hoop. Een domme actie van de keeper en een sublieme actie van Lozano maakte me weer enigszins hoopvol. De 3-2 was (helaas voor de hoopgevenden) buitenspel. Het penaltymoment was niet eens discutabel maar eerder ontzettend dom van Vlaar! Wat een oliebol met zijn ervaring. Je weet dat een scheids hem kan geven.de rode haart...tja, ik denk een lichte overtreding , mss zelfs wel niks, maar ook daar weer kán je ervoor fluiten. Een gelijkspel zou ik terecht gevonden hebben gezien het spelbeeld. Petje af voor PSV dat ze dit door doorzettingsvermogen nog om hebben weten te draaien.

Ik moest deze wedstrijd helaas missen in verband met een voetbalreisje richting Duitsland dus heb de beelden niet gezien maar wat was het toch spannend. Hopelijk kunnen we het volgende week af maken tegen ajax. Met een gelijkspel kan ik ook leven maar winnen zou echt een droom zijn. Wat is Radio commentaar geweldig trouwens. Mag ook weleens gezegd worden.

Hoe meer herhalingen je ziet van de rode kaart van Vlaar hoe belachelijker het is. Het is niet eens een overtreding. Heeft verder geen invloed op de wedstrijd verder maar Blommetje had een vies brilletje.

Een buitenstaander denkt hier direct aan matchfixing. Maar nee hoor, een blunderende keeper en een scheids die de weg volledig kwijt was. PSV wordt terecht kampioen, maar ik geloof niet dat er dit seizoen ook maar een blaadje als hindernis op de weg heeft gelegen. Daarbij ook nog eens geholpen door de zelfdestructieve neigingen van de enige concurrent. Maar ik zie PSV - noch Ajax - de groepsfase CL halen. De soort tegenstanders die je daarnaar op weg treft heten niet Az......

Wat een wedstrijd zeg ...en wat jammer dat je het dan vooral over de beslissingen van de scheidsrechter moet hebben. Het wordt tijd dat de videoreferee bij elke wedstrijd aanwezig is, zodat het gewoon over de mooie wedstrijd kan gaan.

Wat een blamage. Na met mijn engelse buren de Utd, City wedstrijd te hebben gekeken, zetten we psv nog even aan. Los van het beschamende nivo ven ik vanavond letterlijk uitgelachen om dat doelpunt van lozano, de penalty, de rode kaart en het afgekeurde doelpunt. Ik kan ze niet eens ongelijk geven, wat een beschamende vertoning. Ojja, vallen is natuurlijk ook een kwaliteit. Echt vervelend man, sta gewoon voor ... hier tegenover die engelsen,

7 april 2018 om 22:04

Waarom was dat terecht afgekeurde doelpunt lachwekkend? buitenspel is buitenspel.

7 april 2018 om 23:19

Ik heb geen herhaling verder gezien en als dat zo is, is dat zo en heb je zeker gelijk. Wat wij zagen en wat wij hoorden op Bein, was dat het zeer twijfelachtig is en dan zou volgens mij het voordeel naar de aanvaller moeten gaan.

Maar wat vond je van Luuk, heb ik ook nog geen herhaling van gezien maar die heeft toch wel wat last van zijn evenwichtsgevoel de laatste tijd toch?

7 april 2018 om 23:59

Schaam jij je vooral verder, geniet ik nog even na. Dik verdiend gewonnen. Je schamen voor zo'n spannende pot. Lekkere fan. Tenzij je geen fan bent, maar dan snap k niet dat je wordt uitgelachen.

Help je Ajax om de tweede plaats zekerder te stellen zitten ze nog te zeuren.
Is ook nooit goed.
En weer het zoveelste gezeur PSV scheids mee, tegenstander mee.
En maar ontkennen dat ze zelf nooit mee hebben.
Nee het is echt lachen om de reacties te zien. Dat maakt de vreugde alleen maar meer.
PSV heeft terecht gewonnen weer gezien de kansen.
Alleen begin van de wedstrijd had PSV het moeilijk.
Tweede helft begonnen ze sterk en krijgen uit het niets de 1-0.
Daarna buigen ze het om in 2-3. Sterk gespeeld. Klasse!
Weer een stap dichterbij de titel. Come on boys!!!

8 april 2018 om 00:29

Die eerste zin is echt klasse van jou. Goede observatie. Ajax moe(s)t naar beneden kijken en niet omhoog.

Waar heb ik in vredesnaam naar zitten kijken. Dit gebeurd ook alleen in de eredivisie. Niks aan de hand voor AZ en die 2-1 kan inderdaad gewoon vallen. Wat die keeper daarna doet slaat werkelijk alles. Aan de ene kant is het leuk voor de neutrale toeschouwer, maar je maakt je toch wel druk als we volgend jaar met dit soort ballen gehakt europees voetbal moeten gaan spelen.

Respect voor hoe PSV hier zich terug heeft geknokt in de wedstrijd, alleen beetje jammer dat dat ook gebeurt met het nodige geluk. Ik blijf het ongelooflijk vinden hoe makkelijk Luuk De Jong penalty's meekrijgt wanneer hij vaak lichtjes word vastgehouden of iets dergelijks. Een gelijkspel was denk ik gezien het spelbeeld de meest terechte uitslag geweest.

Heb overigens niet alles kunnen volgen, waren de afgekeurde goals van PSV onterecht of niet?

7 april 2018 om 22:07

Ja beide buitenspel. Die van AZ ook.

7 april 2018 om 22:08

De eerste in ieder geval, over de tweede heb ik niks gehoord/gelezen. Maar wat maakt mij dat uit

7 april 2018 om 22:13

Ga feesten gast! Was gewoon benieuwd :D

2-3 is gezien de kansenverhouding best een logische uitslag. Deze wedstrijd was interessant voor alle kijkers. Dat PSV een achterstand ombuigt is veerkracht en het verdienste van het team. Als PSV gaat jagen gebeuren er gekke dingen bij tegenstanders wat zich uit in strafschoppen en rode kaarten. Dat is omdat PSV gevaarlijk is nabij het doel. PSV verdient wel wat meer respect maar is niet geweldig net als de concurrentie dit ook niet is. Alleen een wonder kan een bijna zeker kampioenschap nog voorkomen. Die is PSV gegund want zij laten deze prestaties bijna het volledige seizoen zien.

8 april 2018 om 00:09

Klopt. Andere ploegen spelen veel beter en verdienen het kampioenschap meer.

Ajax heeft het aan zichzelf te danken dat PSV kampioen wordt... psv wint 9 van de 10 x als ze achter staan..

Wat een sneue reacties van iedereen en dan vooral van van den brom. Ga er vanuit dat hij schorsing krijgt. Het was een penalty (2 man die de Jong duwen) het was rood en het was buitenspel. Blom heeft gewoon enorm goed gefloten.

Ik las net dat bayern kampioen is geworden maar PSV heeft nog niks toch, behalve vCL? Laten we nog even wachten tot het 100% zeker is...

Vamoooooooooos!!!!!! Ben zo blij de jongens hebben veerkracht getoond. Sterk staaltje karakterstiek. Verdiend die winning geclaimd. It aint over till the fat ladies ding Forza psv!!!!!!!

Gefeliciteerd PSV met het kampioenschap. Aan de ene kant had ik AZ willen zien winnen, maar Ajax kennende dit seizoen zouden we er toch niks mee doen.

Dus zo lijkt onze 2e plaats toch dan wel haalbaar. Het is niet anders. Nu niet tegen ons kampioen worden he

Ik zal het maar bekennen. Ik heb de scheidsrechter omgekocht. Omdat ik voetbal haat. Hopelijk besluiten een paar liefhebbers vanavond definitief te stoppen met van dit spelletje te houden. Afgaande op de reacties is de kans het grootst bij verstokte Ajax fans. Mijn avond kan niet meer stuk.

Wouw, mijn hartslag is kapot, mijn adem doorweekt en mn longen kapot. Wat. Een. Avond. zoals PSV tweette op Twitter. Niks kan deze wedstrijd minder glans geven dan dat het was. AZ komt 2-0, 30 minuten te gaan, je gaat stiekem al met de kopjes naar beneden maar dan komt onze favoriete uruguyaan (sorry als ik het verkeerd spel) met een geweldige aanname en een rustige, kille schot in de rechter onderhoek. En dan komt die hoop, en dan gebeurt het, Wuytens met alweer zijn zoveelste pass terug naar Bizot en dan, Chucky Ferrari La Speedo Lozano! uit het niets met zijn snelheid, de keeper dacht hey laat ik is schieten en een keer knipperen met zijn ogen en hij ligt erin. En dan die penalty, daar ga ik nu niet over discussieren want dat is gewoon onzin inplaats daarvan ga ik genieten van onze penaltykiller gehuurd van Chelsea. Ik weet nog goed dat PSV heel veel problemen had met penalty's erin knallen vorig jaar maar ik wist gewoon al dat deze erin ging. En toen gebeurde het, Van Ginkel schoot hem in het netje en ik schreeuwde als een malle, de laatste keer dat ik zo te keer ging was tegen CSKA toen Pröpper die alles beslissende goal tegen de russen maakte. Maar dit overwon al die emoties. En toen de fluitsignaal was geklonken was het eindelijk een feit, het gene waar ik zo op hoopte is nu gewoon komende zondag mogelijk. PSV - Ajax, thuis tegen onze aartsrivaal, het is alsof Barcelona tegen Real Madrid gaat spelen voor het kampioenschap. Dat alles zo mooi is uitgekiend dat we uiteindelijk nu tegenover onze grootste aartsrivaal de laatste klap kunnen uitdelen is een droom die waar kan gaan worden. Iniedergeval wil ik heel het team bedanken voor hun geweldige gevecht die ze vandaag hebben geleverd. En voor alle ajacieden wij wensen jullie volgende week zondag een goede wedstrijd toe en veel succes en moge de beste winnen.

Wat een slecht niveau weer. Spektakel zat, maar AZ mag toch helemaal geen 2-0 weggeven. Blom heeft wel erg zijn best gedaan om de wedstrijd te laten kantelen. Ging ook net zo lang door totdat PSV op voorsprong kwam. Denk dat ie zich schuldig voelde dat PSV met 2-0 achter stond. AZ kan het zichzelf niet eens aanrekenen, met een neutrale scheidsrechter was PSV zwaar over de knie gegaan. Maar gefeliciteerd PSV met de landstitel. Zal wel lekker voelen om die te pakken na zo'n wedstrijd 😂

Mooi lesmateriaal vandaag. Man. City, AZ en Blom hebben hebben laten zien hoe je wedstrijden kunt weggeven. Al mag je VVV daar misschien ook wel aan toevoegen. Ook moest ik even denken aan het selecteren van Bizot als keeper bij Oranje door Koeman. Daar verbaasde ik mij hogelijk over en nu weet iedereen het. Een heel onzekere keeper die je vaker punten kost dan dat hij die voor je pakt. Dus leuk voetbal is geen garantie voor alleen maar kwaliteit. En ook Blom even een tijdje stallen bij de gemankeerden.....

Schandalig! John van de Brom vindt zichzelf en AZ zo geweldig, maar dit is wat het het is. Ook v.w.b. de AZ-jeugd. Allemaal hosanna, maar valt best tegen, Zeker niet het beste wat Nederland te bieden heeft. Sterker nog zeer teleurstellend.

Walgelijke overwinning! Meen ik oprecht. AZ verdiende meer en PSV krijgt een penalty cadeau (schwalbe Luuk). Daarnaast wordt de goal van AZ onterecht afgekeurd (de scheids gokt dat Van Rhijn buitenspel stond maar kon dat onmogelijk zien). En Vlaar krijgt onterecht rood. Echt een walgelijke overwinning, de zoveelste dit seizoen van PSV! Wat een armoedige kampioen wordt dit zeg! Tjonge jonge! En wat een triest niveau heeft deze competitie en zo’n dweil als Blom!

8 april 2018 om 00:53

Armoedige kampioen word je als je zelf heel veel punten morst en toch kampioen wordt. PSV verspeeld heel weinig punten....dus de terechte kampioen. De rest morst punten....kan PSV niks aan doen...dus als je iets te klagen hebt, dan over je eigen AZ wat zoveel punten verspeeld. Enne...ik weet niet wat jij vanavond hebt gekeken, maar het doelpunt van Van Rhijn wordt terecht afgekeurd door de grensrechter. Je hebt teveel een AZ bril op vriend.....
En Vlaar is niet zo slim als hij een doorgebroken speler aanraakt en deze gaat slim liggen....

8 april 2018 om 00:57

Wat een ge wel di ge overwinning!
PSV was zelf prima, maar AZ gaf ook aardig wat weg. Maar nergens staat in de regels dat je daar geen gebruik van mag maken, dus niet piepen nu.

Pereiro, heel knappe goal, maar stond niet heel scherp gedekt.
Tweede goal: megablunder van de keeper.
Derde goal/pingel: volledig terecht. De hele wedstrijd hangen ze aan de Jong en Blom fluit er maar een (1!) keer voor. Daar heeft AZ nog geluk mee gehad.

Al die azijnpissers hier zullen het nooit snappen.
Hoe harder je huilt, hoe harder je moppert en hoe meer gefrustreerd je raakt, des te meer lol hebben wij om ons Psv.

Het is nogal niet wat om van 2-0 naar 2-3 te komen. Is volledig terecht en zeer knap bovendien.
Pereiro, heel knappe goal, maar stond niet heel scherp gedekt.
Tweede goal: megablunder van de keeper.
Derde goal/pingel: volledig terecht. De hele wedstrijd hangen ze aan de Jong en hij fluit er maar een (1!) keer voor. Daar heeft AZ nog geluk mee gehad.
Kortom: ze hebben het aan zichzelf en een prima spelend PSV te danken dat ze hebben verloren. En dus niet aan Blom. Of stond ie soms in de weg van de keeper bij die blunder? Enz enz enz

Eindhoven is en blijft de voetbalhoofdstad van Nederland!! Amsterdam is de mediahoofdstad van Nederland maar die kunnen niet voetballen, haha

Heel het seizoen hetzelfde scenario. Voor de wedstrijd zeggen alle ploegen dat ze kans maken tegen Psv, ze sluiten een verrassing niet uit enz, enz,
Negen van de tien verliezen dan dus gewoon van Psv, maar dan ligt het natuurlijk nooit aan hen.
Een overtreding van PSV niet gezien door de scheids en die wordt dan bepalend gemaakt.
De scheids heeft het eigenlijk altijd fout gedaan.
PSV wordt aangevallen over hun tactiek. Hoe zo eigenlijk? Best arrogant om je tegenstander een andere tactiek aan te willen praten en de huidige af te branden. Hoe lang het nog duurt weet ik niet, maar tot nu toe is Nederland een vrij land en is het ED ploegen toegestaan om hun eigen speelwijze te hebben. Lekker toch?
Elke overwinning van De Onzen wordt gedownplayed, maar als het De Onzen lukt om de schaal definitief omhoog te mogen houden, dan maakt al dat gezeur ons feest nog mooier maken.

En een fijn weekend allemaal!

Psv verdiend de kampioen. Als ze volgende week van mijn cluppie winnen dan hebben ze gewoon een heel mooi seizoen gedraaid. Ajax wist bij voorhand al dat dit seizoen het niet ging worden. Het Nouri verhaal deed de start van de competitie geen goed. Psv blijft zijn wedstrijden netjes winnen, al is het vaak met veel geluk. Geluk dwing je alleen af. Toen het 2-1 werd wist je al genoeg. Was helaas te laat om goed in te zetten op PSV anders had ik nog rijk kunnen worden. Psv fans gefeliciteerd met jullie komende kampioenschap en ik hoop dat Ajax volgend jaar het ook weer eens mag worden.

PSV krijgt wel absurd veel penaliies. Dit was al de 9e. Luuk de Jong is er zo’n beetje de hele wedstrijd mee bezig met het versieren van oenalties. Gaat echt 5 keer per wedstrijd schreeuwend naar de grond als hij maar iets voelt om dan wilde gebaren naar de scheids te maken als hij hem niet krijgt. Net zo lang totdat hik er eentje heeft versiert. Bah, echt heel smerig om naar te kijken.

8 april 2018 om 09:52

Weet je ook hoeveel pingels PSV tegen heeft gehad?

Als PSV’er sprong ik al een gat in de lucht bij de 2-2. Wat een spectaculair laatste kwartier! Kampioensgeluk bestaat officieel. PSV mist wel een spelverdeler zoals Guardado in zijn eerste PSV-seizoen op het middenveld. Hendrix doet een poging maar kan niet die rust en spelverdeling brengen zoals jet zou moeten. Al met al een zeer belangrijke overwinning! Forza PSV!

8 april 2018 om 04:51

Hendrix is met alle respect gewoon matig ! leuk dat hij ballen kan veroveren maar dan houdt het ook wel op. Iemand moet hem heel gauw vertellen dat hij de bal gewoon moet inleveren bij iemand met hetzelfde shirt en dat hij niet de beslissende pass moet geven want dat kan hij gewoon niet. Nu levert hij ooit zo makkelijk ballen in dat je denkt wat is dit!

Ja dat klopt Met zulke fluittiste mag je gewoon niet verliezen belachelijke penalty en rode kaart

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

190 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Sevilla 8 1 1 0
2018/2019 PSV 34 28 3 0
2017/2018 PSV 28 12 1 0
2016/2017 PSV 32 8 4 0
2015/2016 PSV 33 26 2 0
Laatste voetbalnieuws

Luuk de Jong van ‘schurk naar held’: ‘Dit was de poëtische gerechtigheid’

Sevilla won zondagavond in eigen stadion met 1-0 van Levante. De winnende treffer voor los Rojiblancos werd in minuut 86 aangetekend door Luuk de Jong, die daarmee zijn eerste doelpunt in...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Dani Ceballos heeft in het geheim een gesprek gevoerd met Florentino Pérez, de voorzitter van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren