Slutsky onthult: ‘Chigirinsky is niet de eigenaar van Vitesse’

Woensdag, 14 maart 2018 om

Aleksandr Chigirinsky nam in oktober 2013 de aandelen van Merab Jordania over bij Vitesse, maar volgens Leonid Slutsky is de 55-jarige Rus de jure niet de baas bij de club uit Arnhem. “Ik heb met Chigirinsky gesproken, maar hij is niet de mede-eigenaar van Vitesse, zoals velen hebben geschreven. Want dat is iemand anders.”

Wie volgens de voormalig bondscoach van Rusland en ex-trainer van onder meer CSKA Moskou wél de eindverantwoordelijke is in GelreDome, dat wil Slutsky niet zeggen: “De eigenaar is wel een landgenoot van ons. Verder is er een raad van bestuur waar Nederlanders in zitten”, aldus de 46-jarige Slutsky in een interview met de krant Sport-Express.

Toen hij de kat?? van de buren redde, viel hij uit de boom en moest hij zijn loopbaan als doelman opgeven. Dit is het...

Geplaatst door voetbalzone op dinsdag 27 februari 2018

Of Slutsky zijn goede vriend Roman Abramovich als feitelijke eigenaar van Vitesse beschouwt, is onduidelijk, maar hij stelt wel dat de samenwerking met Chelsea een vervolg zal krijgen: “De laatste jaren zijn er spelers van Chelsea naar Vitesse gegaan. We hebben hier nog niet verder over gesproken, maar ik denk dat deze trend zich zal doorzetten.”

De supporters hoeven overigens niet op veel Russische spelers te rekenen, vertelt Slutsky. “De salarisverschillen tussen Vitesse en de topclubs in de Premjer Liga zijn erg groot. Dus ik denk dat het onwaarschijnlijk is dat er Russische spelers worden gehaald.” Slutsky vertelt verder met veel clubs te hebben onderhandeld, maar dat hij ‘de versie van Vitesse’ het meest aantrekkelijk vond. De oud-doelman tekende maandag voor twee seizoenen.

Algemeen directeur Joost de Wit laat aan De Gelderlander overigens weten dat hij uitgaat van ‘een denkfout’ bij Slutsky: “Ik denk dat Slutsky niet alles helemaal goed heeft meegekregen, want Chigirinsky is toch echt de baas. De stichting is voor één procent eigenaar. De overige 99 procent van de aandelen is in handen van Aleksandr Chigirinsky. Ik kan het niet anders brengen”, reageert de bestuurder.Gerelateerd

57 reacties (laatste reactie door vitessa1)

Hij is er nog niet en zorgt nu al dat de PR op volle toeren draait haha..kijken hoe ze zich hier weer uit proberen te kletsen

14 maart 2018 om 09:16

Dit is geen PR, maar een PR debacle!

Iedereen en zijn moeder weet dat Abramovich de man achter Vitesse is, ook Jordania was een zetbaas, maar dat moet geheim blijven voor het geval Vitesse ooit samen met Chelsea in een Europees toernooi uit gaat komen.

Waarschijnlijk had Slutsky te vroeg en te veel aan de wodka gelurkt....

14 maart 2018 om 09:25

Precies wat je zegt, natuurlijk is Abramovich de baas, maar vanwege Fifa en Uefa regeltjes mag je geen twee clubs bezitten.
Joost mag het weten en moet alles wat krom is, weer recht praten.
Zodirect gaat Joost ons ook nog vertellen dat alle bananen recht zijn.

Dit was wel al wat ik dacht, vond het te opvallend allemaal. Kan best een goede coach zijn, maar met vriendjespolitiek aangesteld. Waarschijnlijk met het oog op het ontwikkelen van Chelsea talent. We moeten het nog zien, maar nadat Vitesse het zo goed doet (beker, dit seizoen ajax en ons verslaan met goed voetbal) denk ik dat Vitesse nog meer een 'chelsea-slaaf' gaat worden dan dat de club al was. Ik kan het ook totaal fout hebben, het is nu alleen maar speculeren. Maar geen goed ondebuikgevoel.

14 maart 2018 om 09:18

Vitesse is al een slaaf van Chelsea. Ik snap niet dat de Fifa hier niet op in grijpt. Er komt zo steeds meer belangen verstrengeling en de clubs verliezen hun eigen identiteit. Er zou een limiet moeten komen op het aantal spelers dat een club mag verhuren. Hiermee zorg je ervoor dat spelers 4 jaar onder contract staan bij City of Chelsea zonder er ook een minuut in Engeland te hebben gespeeld.

14 maart 2018 om 09:25

hoeveel spelers huurt vitesse dan van Chelsea?
Ik ben daar wel benieuwd naar.

14 maart 2018 om 09:31

Absoluut met je eens! ik ben al een tijd van mening dat dit een van de grootste problemen is in het moderne voetbal. Dat clubs als City, United, Bayern, Barca en Real veel meer geld verdienen omdat ze populairder zijn en zo spelers van 100 miljoen kunnen kopen, mits ze financieel gezond zijn, is iets waar we niet veel aan kunnen doen vrees ik. Maar dat de hele transferwereld in elkaar zakt voor 'normale' clubs zoals in NL, Belgie etc doordat clubs alles kopen wat kan ademen en 3x een bal heeft geraakt om vervolgens continue te verhuren in de hoop ooit een van die spelers voor een paar miljoen te verkopen is echt een drama én wel op te lossen met goede regels. Tuurlijk profiteren NLse clubs dmv huur van goede spelers of verkoop zoals Sandler van Pec. Maar op de lange termijn zouden we veel beter af zijn als elke club max 33 spelers onder contract mag hebben staan.

14 maart 2018 om 09:36

Dat willen die spelers zelf toch? Wat is het probleem? Als jij een contract tekent wordt echt wel gezegt wat ze bij Chelsea in je zien en hoe ze je willen begeleiden en opleiden. Daar wordt vast wel gezegt dat je verhuurd kan worden zo niet gaat worden. Die spelers kiezen er zelf voor en ik heb er niks tegen. Al worden ze 4x verhuurd. Ze leren zich aanpassen aan het spel en andere culturen dus niks mis mee lijkt me. Maar ze mogen van mij wel het aantal contract spelers limiteren. Maar zou onzin zijn als de FIFA zich hiermee bezig gaat houden. Kunnen ze beter eens de FFP aanpakken!

14 maart 2018 om 09:49

@dennis, puur hypothetisch: Stel dat Vitesse in de CL terechtkomt en tegen Chelsea komt te spelen. Of stel dat NAC met 5 spelers van City tegen Twente speelt met ook 5 spelers van City en dat Twente nog een paar punten nodig heeft om zich te plaatsen voor de playoffs. Dan is er pure belangen verstrengeling.
Er zijn genoeg redenen waarom de Fifa hier naar zou moeten kijken.
Het is leuk om spelers als Manu Garcia, Agelino en Mount in de Eredivisie te zien. Maar het zijn veredelde opleidingsclubs voor de Engelse grootmachten geworden, de ziel verdwijnt langzaam. De prioriteit van een club als Vitesse zijn niet de sportive prestaties van het collectief maar de individuele progressie van de talenten. Ze zullen dit natuurlijk nooit zo uitspreken maar het is wel zo. Trainers als Slutsky denken niet in het belang van Vitesse maar in het belang van Chelsea. Het is niet voor niets dat Fraser er bijvoorbeeld moeite mee heeft momenteel.

14 maart 2018 om 10:52

Ben het voor het grootste gedeelte met je eens. Maar als het zo is dat de individuele progressie belangrijker is dan het collectief waarom zit een groot gedeelte van de chelsea huurlingen op de bank "weg te rotten".

14 maart 2018 om 10:54

3 en totaal 4 huurspelers(castaignos). Dus het aantal huurspelers valt reuze mee. Maar wel 3 van chelsea die vaste krachten zijn.

14 maart 2018 om 11:42

@viljin, tuurlijk is het niet zo zwart wit dat alle huurspelers meteen een basisplaats krijgen. Ze moeten zich natuurlijk wel bewijzen. Maar ze krijgen denk ik wel een streepje voor tov aankopen.

14 maart 2018 om 12:14

Want Vitesse huurt alleen maar spelers? We zijn NAC niet! Er spelen momenteel we opgeteld twee huurlingen van Chelsea, en beide zouden zelfs voor clubs boven ons een aanwinst zijn!

14 maart 2018 om 13:19

@cf granada, 3. Dabo, Miazga en Mount.

Lekker om als nieuwe trainer meteen maar uit de school te klappen. Wat er ook van waar is...

Op sportief vlak; topspelers uit Rusland hoeven we dus niet te verwachten, logisch ook. Maar wie weet, kan hij wel enkele talenten voor onze club vanuit Rusland strikken.

En wat de band met Chelsea betreft; hopelijk weet Slutsky enkele goede talenten à la Mount, Atsu, Traoré, Baker, Kalas te strikken. Spelers als Dabo, Cuevas en Mc Eachran zitten we niet te wachten...

14 maart 2018 om 09:07

Dat zijn de sub talenten. Als Vitesse drgrootste talenten Scott, Taylor Crossdale, Hudson Odoi, Ampudu en Maddox. Deze mannen zijn stuk voor stuk grote talenten! En zouden de ED naar een hoger niveau tillen!

Het zal Abramovitch wel zijn die via stromannen de club uit Londen kan runnen. Red Bull en de sjeiks van de City hebben ook minimaal twee ploegen. De FIFA laat deze lui hun gang gaan, maar aangezien de wereldbond ook corrupt is sta ik nergens meer van te kijken.

Onbestaanbaar dat het niet duidelijk zou zijn bij de knvb wie eigenaar van vitesse is. Wanneer er tegenstrijdige belangen hierdoor in de voetbalsport dreigen te ontstaan dan direct actie ondernemen... * en werd toen wakker *

14 maart 2018 om 09:01

Bij de Knvb is het gewoon duidelijk dat Chigrinskiy de eigenaar is voor 99% en de stichting voor 1%.

14 maart 2018 om 09:06

Op papier ja... Dekmantel? Schimmige BVtjes? Mafia praktijken?

14 maart 2018 om 10:42

Daar is dus geen enkel bewijs van en op papier klopt het allemaal wel. Vandaar dat de Knvb niet elk sensatie/clickbait-nieuwsitem als excuus gebruikt voor een onderzoek.

14 maart 2018 om 13:21

@ecke. Bronnen? Feiten?

14 maart 2018 om 15:31

Ene Joop had het op papier ook jaren kloppend!

14 maart 2018 om 11:10

Misschien dat de KNVB even net zo fel er op kan duiken als destijds bij Twente?

14 maart 2018 om 11:49

Idd Twente werd op d3 vingers getikt omdat zij zaken deden met Doyen en mogelijk een drugskartel.. in geval van Vitesse hebben ze helemaal geen idee waar het geld vandaan komt...

14 maart 2018 om 12:20

Misschien dat die situaties niet vergelijkbaar zijn? Vitesse is op papier gewoon eigendom van Chygirinsky. Mocht dat daadwerkelijk een nepconstructie zijn en Abramovich de echte eigenaar is dat nog steeds niet verboden, mits ze maar niet in dezelfde competitie als Chelsea spelen. Bij Twente was er daarentegen sprake van 3e partijen die spelers in eigendom hadden en leningen verstrekten, en dat is niet toegestaan door de UEFA en dus terecht aangepakt. Helaas niet hard genoeg overigens...

14 maart 2018 om 15:11

Ook jij kunt mij dus niet vertellen wie nu de eigenaar van je club is.. Je gaat er voor het gemak maar even van uit dat dit net zo goed abramovich zou kunnen zijn.. enkel aannames! Waarom zoudens ze trouwens schermen met een andere naam als dit (volgens jou) toch geen consequenties heeft.. Het is toch te gek voor woorden dat de KNVB niet zeker weet waar het geld (en hoe zuiver..) vandaan komt dat er in Vitesse wordt gepompt!

Jong Chelsea in de Eredivisie dus! Doordacht beleid van Chelsea. Zo kunnen ze hun contract spelers met eigen trainers en filosofie, op het hoogste niveau in Nederland en hopelijk Europa League, laten wennen en ontwikkelen, en dan aansluiten bij de eerste selectie.

14 maart 2018 om 09:40

Het klinkt alsof je dit soort constructies toejuicht? Lang leve de teloorgang van het voetbal. Laat de uefa zo snel mogelijk komen met regelgeving mbt Max. Contractspelers aub.

14 maart 2018 om 13:43

@eCKe. Dan schort er toch wat aan dat o zo doordachte beleid, want alleen matic heeft uiteindelijk, via een omweg, het 1e van Chelsea gehaald

Hij zegt niet wie wel....
Blijft toch van de zotte dat niemand nu eigenlijk weet wie de eindbaas van Vitesse is.
Kan wat mij betreft zo in het potje bizarre verhalen.

Trust contractje tussen werkelijke eigenaar en chygrinki opstellen en klaar is Kees . Op papier is dan chigrynsky de baas maar in feite is dat toch iemand anders.
Zo moeilijk is dat toch niet ? Is meneer algemeen directie van Vitesse echt zo naïef of denk hij dat we allemaal achterlijk zijn ?

Dit wordt echt lachen aankomend seizoen. Kijk er nu al naar uit.

Wat een schimmige bende. Zo'n club zou niet in de eredivisie actief mogen zijn. Zo'n Joost de Wit die de boel weer probeert te sussen om gedoe met de Knvb te krijgen door te zeggen: "de stichting is voor één procent eigenaar. De overige 99 procent van de aandelen is in handen van Aleksandr Chigirinsky." Ik geloof heus wel dat op papier die Chigirinsky de aandeelhouder is maar dat is gewoon een ordinaire stroman. Die houdt de aandelen voor Abramovich of een andere onduidelijke Russische oligarch. Ook veelzeggend is de uitspraak van Slutsky dat hij "de 'versie van Vitesse’ het meest aantrekkelijk vond". Dat betekent dat er dus nog meer door Chelsea/ambramovich gecontroleerde clubs zijn waar ze hem hadden willen stallen. Arme Vitesse-supporters.

14 maart 2018 om 10:57

Je hoeft met ons geen medelijden te hebben hoor. Die onzin dat de club eigen identiteit verliest is allemaal mooie praatjes, maar dat hebben toch echt alleen de Vitessesupporters in de hand. Ik voel me 100% Vitessefan en ga graag elke twee weken naar het GelreDome. Ook nu Slutsky de trainer wordt, ben ik niet ineens minder fan of identificeer ik me minder met de club.

14 maart 2018 om 11:15

Nou het is anders best zielig dat iemand een mooi trainingscomplex bouwt voor ons arme clubje, de tekorten in de begroting dichtte tot de club weer zelfstandig kon functioneren en dat de club ineens spelers als Nakamba, Bony en Rashica naar Arnhem kon halen. Poe, wat een armoede. Ik ben er kapot van.

14 maart 2018 om 10:58

Maar wat is nu je probleem? Dat een of andere rus eigenaar is? Dat iemand eigenaar is van Vitesse die niks om de club geeft? De samenwerking met chelsea? Want dat begrijp ik niet helemaal.

14 maart 2018 om 12:21

Op grond waarvan? Op papier klopt alles...

Wat maakt het allemaal uit wie wat of waar. Als we gewoon van het spelletje kunnen genieten. Lekker belangerijk allemaal wie of wat er financieel gebeurd .zolang de clubs niet financieel in de problemen komen en er lekker gevoetbald word is alles best...

14 maart 2018 om 09:42

Ik denk niet het meer te maken heeft met waar het geld vandaan komt dan wie de eigenaar is.
Stel dat het drugsgeld is? Zou je dat geassocieert willen zien met een voetbal vlub als vitesse?
Aan de andere kant, wie zijn wij om over dit topic te oordelen.
Nederland was groot geworden dankzij slavernij, piraten ( noemen we handel) en tegenwoordig van brievenbus firma’s , belasting voordeel aan Mnc’s, softdrugs ( noemen we ook slimhandels geest).
Zijn wij dan zoveel beter?

Ik mis een beetje de Vitesse supporters hier die komen melden dat Slutsky natuurlijk nergens verstand van heeft, helemaal niet op de hoogte is van hoe het is, alleen maar stemming aan het maken is en niet moet denken dat hij weet hoe het (echt) zit.

Maar even zonder dollen, die link tussen Abramovic en Tsjigirinski is natuurlijk allang bekend en dit wat Slutsky zegt is dus alles behalve nieuw of explosief. En wat maakt het uit, de ene Rus of de andere Rus? Dat er bij Vitesse zelf in ieder geval geen mensen zitten die ook maar enige eindverantwoordelijkheid dragen, dat weten we allang!

14 maart 2018 om 09:48

Haha je bent me net voor. Je bent supporter van een club waarvan je niet weet hoe het inelkaar zit.

14 maart 2018 om 09:58

Je geeft zelf al antwoord waarom wij supporters niet hoeven te reageren: wat maakt het uit? Heerlijk toch die commotie bij ons FC Hollywood aan de Rijn. Iedereen weet het al, dus we hoeven het niet te discussiëren

14 maart 2018 om 10:26

Waar maken supporters van andere clubs zich druk over ?

De voetbalwereld is aan het internationaliseren, alleen sommigen doen daar nog bekrompen over. De Chinezen, de Arabieren, de Amerikanen en Russen rukken massaal op. Dit is niet meer tegen te houden. Alleen wij willen nog graag in het oud Hollandse blijven. Dat bij PSv allemaal mensen met een AZ-verleden zitten, is geen probleem. Maar zodra ze van buiten de landsgrenzen komen, gaan we ze met grote argusogen volgen.

Vele mensen hebben het over het grote aantal huurlingen van Vitesse. Dan hebben we het over Dabo, Miazga en Mount. Dan hebben we het over wel geteld 3 spelers (toevallig van 1 club). Kijk eens naar Nac, Fc Twente. En daarbij volgens mij had PSv vorig seizoen ook 3 huurlingen rondlopen.

Anyway, als je eenmaal de schijn tegen je hebt, dan blijft dat doorsudderen...

14 maart 2018 om 10:36

Nufc_u2

Ik maak me nergens 'druk' om aangaande wat er gebeurt in Arnhem. In mijn ogen was de keuze een Russische overname of failliet. Nou, dan snap ik dat een Rus als eigenaar beter is. En of dat Tsjigirinski, Abramovic, clown Popov of voor mijn part Poetin zelf is, het zal mij echt mijn reet roesten.

Want huurlingen of niet, so what?

Maar als je goed leest is het punt dat ik maak dat de realiteit jarenlang is ontkend door Vitesse aanhangers. Terwijl er al diverse uitstekende publicaties bestonden waarin het voorgaande al genadeloos was blootgelegd waren er Vitesse supporters die het allemaal ontkenden en nogal mfel van leer trokken tegen mensen die zich wél goed hadden ingelezen in de materie. Ik zeg niet dat jij er daar één van bent trouwens. Maar je snapt denk ik wel welke fans ik bedoel.

En meer is het niet.

14 maart 2018 om 10:59

Ik zou het toch wel vreselijk stoer vinden als Putin de baas van Vitesse blijkt te zijn. Russisch volkslied bij goals?

14 maart 2018 om 13:12

@constant kante

Volgens mij valt het met dat ontkennen wel mee hoor.
De meeste fans van Vitesse weten al jaren dat Abramovich in theorie de eigenaar van Vitesse is en dat Vitesse er alleen is om Chelsea spelers op te leiden. Waar men metname fel op was is de uitspraak dat niemand binnen Vitesse iets te zeggen heeft. Dat is namelijk onzin naar mijn mening. We hebben de afgelopen jaren allerlei verschillende Nederlandse trainers gehad (vd Brom, Rutten, Bosz, Maas, Fraser). Die trainers zijn gewoon door het bestuur van Vitesse gekozen en echt niet door Chelsea. Daarnaast heeft een groot deel van de Chelsea-huurlingen lang niet altijd gespeeld. Er zijn zelfs huurlingen geweest die 0 wedstrijden in de Eredivisie hebben gemaakt. De trainer mag bij Vitesse dus gewoon de opstelling maken.

Kortom: Chelsea is in Arnhem de eigenaar, en dat vinden de meeste fans prima. Het maakt mij ook echt niet uit of Maasbert Schouten de eigenaar is, of één of andere Rus. Wij zien over het algemeen een leuke selectie met goede spelers en redelijke trainers en zijn daarom tevreden. Als ik nu zou moeten kiezen tussen doorgaan met een Russische eigenaar of een Nederlandse eigenaar, dan koos ik toch echt het eerste. Want een Vitesse dat tegen degradatie strijdt heb ik geen zin in.

14 maart 2018 om 11:00

Er is er zelfs 1 die altijd loopt te verkondigen dat FC Twente moet degraderen en zodat het weer opnieuw kan beginnen (dat is nou niet bepaald te weerleggen met argumenten betreft de toekomst van de club, al valt er wel wat voor te zeggen betreft de zaken in het verleden), terwijl z'n eigen club een eigenaar heeft zonder gezicht.

14 maart 2018 om 11:41

Sirius

Elke site heeft zijn eigen Marcus Portius.

".....en overigens vind ik dat Carthago vernietigd moet worden!", aan het einde van iedere redevoering.

Ach, ook dat hoort erbij.

14 maart 2018 om 12:26

Ik gok dat je op mij doelt sirius? Je verdraaid mijn woorden weer mooi. Ik heb niet gezegd dat Twente moet degraderen om opnieuw te beginnen. Ik heb gezegd dat Twente door hun oplichtingspraktijken en beleid daarna degradatie verdiend, iets wat je moeilijk zult kunnern ontkennen en vrijwel elke fan van alle andere clubs met me eens zal zijn...Verder is wat op papier staat leidend. Vitesse breekt geen regels en dus kan ik daar geen negatief oordeel over geven.

14 maart 2018 om 12:55

@yatsemata

Nee ik doel niet op jou, aangezien ik jou met "...en zodat het weer opnieuw kan beginnen" eigenlijk al uitsluit. Over het algemeen heb je altijd argumenten voor wat je zegt.

Hahahah heerlijk hoe die Joost de wit hier even in zijn hemd gezet word. En het vervolgens nog probeert recht te praten.

Allemaal nepnieuws vanuit Arnhem;-))). Wel leuk om te lezen dat er blijkbaar geen gedeelde duidelijkheid bestaat bij Vitesse. Maar ja, als de 1 Russisch spreekt, en de ander Koeterwaals, heb je natuurlijk wel een probleem. Wordt vervolgd....

Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat Maasbert Schouten nog steeds de eigenaar is. Die heeft tijdelijk zijn zwager Merab de boel laten runnen. Merab komt gewoon uit Hengelo. Dat kwam goed uit, gezien dat dialect sterk lijkt op Oost-Georgisch.
Toen Merab geen succes bleek heeft Don Maasbert zijn oude knikkervriend (st)roman A. aan het roer gezet, in ruil voor korting op gas in zijn vakantiewoning in Siberie. Tsjigirinsky bestaat helemaal niet. De naam is bij toeval ontstaan door het spastische neefje van Maasbert die een toetsenbord in handen kreeg. De man die twee keer in het stadion is geweest is de acteur Dustin Hoffman, die binnenkort een Oscar nominatie krijgt voor deze rol. Tenslotte, Joost de Wit is in werkelijkheid Joost de Bruin. Deze fout is ontstaan vanwege de kleurenblindheid van de HR-adviseur van Vitesse.
Zo, ben blij dat het allemaal even duidelijk is gemaakt hoe het echt zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4952
2.Ajax4752
3.Feyenoord3613
4.Vitesse297
5.AZ287
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

2 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2018- Vitesse
2017-2017 Hull City
2015-2016 Rusland
2009-2016 CSKA Moskou
Laatste voetbalnieuws

‘We kijken naar spelers die we kunnen huren bij topclubs, niet bij Chelsea’

Leonid Slutsky kan de tweede seizoenshelft gewoon rekenen op Alexander Büttner, die niet naar Fortuna Düsseldorf wil verkassen en zijn aflopende contract met Vitesse wil verlengen. De oefenmeester moest Khalid Karami...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Militao heeft zijn jawoord gegeven aan Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren