Tandeloos Barcelona morst voor tweede keer op rij in LaLiga

Zondag, 11 februari 2018 om

Barcelona is voor de tweede wedstrijd op rij tegen puntverlies aangelopen in LaLiga. De koploper remiseerde vorige week tegen Espanyol en kwam zondag niet voorbij Getafe: 0-0. Daardoor bedraagt de voorsprong op nummer twee Atlético Madrid nog 'maar' zeven punten. Barcelona speelde een zwakke wedstrijd en wist Getafe te weinig onder druk te zetten.

Barcelona trad aan met een relatief onervaren verdedigingsduo, bestaande uit Yerry Mina en Lucas Digne. Dat was mede het gevolg van de schorsing van Samuel Umtiti en de blessure van Thomas Vermaelen; Gerard Piqué zat op de bank, maar was niet volledig fit. Zoals gebruikelijk nam Marc-André ter Stegen de plek onder de lat weer over van Jasper Cillessen, nadat de Nederlander midweeks in actie kwam in het bekertoernooi. In de openingsfase kreeg geen van beide ploegen voet aan de grond. Barcelona oogde voorzichtig met de nieuwe achterhoede en zocht naar het juiste ritme.

De frustratie nam gaandeweg de eerste helft toe bij Barcelona. De thuisploeg kwam er niet vaak uit; vlak voor rust scoorde Barça wel, maar dat doelpunt werd afgekeurd. Na een briljante vrije trap van Lionel Messi, bezig aan zijn driehonderdste officiële wedstrijd in Camp Nou, maakte Luis Suárez het stijlvol af. De Uruguayaan werd echter in buitenspelpositie bediend en dus ging het feest niet door. De beste kans van de eerste helft was voor Getafe: een van richting veranderd schot van Ángel zeilde rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

In het tweede bedrijf kreeg Suárez een goede mogelijkheid om Barcelona op voorsprong te zetten. Hij reageerde op voorbereidend werk van Paco Alcácer, maar schoot van dichtbij naast. Een geplaatste inzet van Philippe Coutinho was evenmin succesvol; aan de overzijde wist Gaku Shibasaki niet te profiteren toen Ter Stegen ver voor de doellijn stond. Een afstandsschot van Messi vloog over; Mina kreeg twee kopkansen op aangeven van Messi en invaller Ousmane Dembélé. Hij was niet fortuinlijk in de afronding en hetzelfde gold in de blessuretijd voor Suárez, dus bleef Getafe overeind.


Poll

Verdiende Barcelona meer dan een punt?


Gerelateerd

103 reacties (laatste reactie door blaublancgrana)

Lol. Wat is Dembele nep. En dat 100 miljoen. Next Gomes, zag Messi geen een x op em spelen, die heeft genoeg gezien. Yerri Mina speelde geweldig!

11 februari 2018 om 18:09

Lol je zeikt over dembele? Jonge komt net terug van een blussure? Heeft nog niet eens 5 wedstrijden gespeeld. Maarja jij zeikt sws alles wat te maken heeft met barca

11 februari 2018 om 18:11

Wees maar beetje eerlijl Dembele is echt niks en het wordt ook niks met hem. Zulke mafkezen denkem alleen maar aan zich zelf. Je staat 0-0 en dan op zo een manier faan voetballen. Wat een shit speler is hij echt. Ik heb het vanaf eerste sag geroepen. Die man denkt ik ben 160 miljoen waard en ik ben meteen de beste.

11 februari 2018 om 18:12

Wat is dit nou voor een domme reactie. Hij heeft een handvol wedstrijden gespeeld en de meeste waren niet eens toen hij fit was en je komt al met zulke comments.

11 februari 2018 om 18:13

Eehm. Is de op 2 na duurste speler aller tijden. Leuk dat hij net terug is van een blessure, heeft dat iets te maken over een pass over 5 meter dan? Zullen we em anders een jaar im Barca B laten spelen? Is gewoon een snelle buitenspeler en geschikt voor een counterteam. Totaal geen Neymar type. En dat voor 120 (?) miljoen. Ben een Barca fan, maar sommige transfers van het bestuur.....

11 februari 2018 om 18:14

En dan? Mogen we niets verwachten van de op 3 na speler ooit? Vind die Pulisic bijv al misschien beter bij het spel van Barca passen...

11 februari 2018 om 18:15

Dit is letterlijk de eerste wedstrijd die hij slecht heeft gespeeld in de handje vol wedstrijden die hij heeft kunnen spelen. Hij is 20 jaar en is langdurig geblesseerd geweest. Je bent echt een grap als je dat wetende dit soort conclusies trekt.

11 februari 2018 om 18:21

En jij kan deze conclusie al trekken van 240 minuten? Dat zijn niet eens 3 volle wedstrijden, en hij was toen niet eens fit. Ga is ergens anders trollen.

11 februari 2018 om 18:29

Laten we positief beginnen. Digne speelde goed als laatste man. Yerry Mina was ook behoorlijk, alleen ze handelingsnelheid moet nog iets omhoog maar dat komt vanzelf goed. Busquets zoals altijd een baas op het middenveld. Wat mij vooral opvalt is dat sergi Roberto (geweldige speler) nooit de achterlijn opzoekt maar continue terug draait. Hierdoor gaat steeds de snelheid uit het spel en is het niet verrassend genoeg. Messi zakte vandaag echt te vaak in en had wat vaker de diepte moeten zoeken om de verdediging te verassen. Zo konden ze als een blok blijven staan en was Barça makkelijker te verdedigen. Dan coutinho en dembele. Coutinho is duidelijk op zoek naar zijn plekje in dit team. Van lb naar rb en dan weer op het middenveld. Valverde geef deze jongen voorlopig 1 plek om te wennen aan dit team en de speelstijl. Laat geweldige dingen zien maar loopt een beetje rond als kip zonder kop. Dembele lijkt bang om weer geblesseerd te raken. Speelt paniekerig en heeft duidelijk vertrouwen en speelminuten nodig. Dat mensen hier hem afmaken na 1 wedstrijd slaat werkelijk nergens op. Kijk even op YouTube naar dembele bij Dortmund of france en je zal zien dat het echt wel goed gaat komen. Hij is jong, voor dik 100mil gekocht en 2keer geblesseerd geraakt. Geef hem even de tijd. Als laatst nog Valverde.. geweldige trainer en tacticus maar na een super begin gaat het nu wat rommelen. Normaal gesproken speelt hij met een krachtig middenveld en miste vandaag ook de power van bijvoorbeeld paulinho. Waarom beginnen in een 4-2-4 als je steeds wint met 4-4-2. Waarom alcacer op het middenveld? Geef suarez dan rust en zet dam paulinho of Roberto op het middenveld. Het lijkt of hij Getafe onderschatten. Begin met je sterkste 11 en geef daarna speler rust. Nu moesten ze juist 90min tot het gaatje gaan met uiteindelijk dus een 0-0

11 februari 2018 om 18:30

Rachid16 hou aub je mond want je maakt je zelf belachelijk. Jij begint hier dembele uit te maken voor shit terwijl hij net uit blessure komt. Jij hebt waarschijnlijk nooit zelf gevoetbald om te weten dat je even tijd en ritme nodig hebt om er terug in te komen. Dembele is nog maar 20 en kan zeker groeien tot een topspeler. Jij bent het type dat 20 minuten kijkt naar een match en dan al oordelen trekt. Als je de wedstrijden voor zijn blessure zag, zag je al dat hij mooie dingen kan.

11 februari 2018 om 18:33

Is niks en wordt ook niks...

Ventje heeft dit seizoen 243 minuten gespeeld en vaker met pijntjes dan fit. Hij komt vandaag voor het eerst terug uit blessure. Daarnaast is hij nog maar 20 jaar.

Wat een idiote reactie, geen andere woorden voor

11 februari 2018 om 19:00

Met alle respect maar Pulisic komt echt niet in de buurt van Dembele. Ousmane is gwn 2 klassen beter. Hem nu al afschrijven is een beetje belachelijk. Moet gewoon zijn draai nog vinden

11 februari 2018 om 20:25

Veel mensen gebruiken zijn blessures...maar daar heb jk het niet eens over. Ik heb het over dat hij niet past en dat hij alleen maar probeert te dribbelen en de bal verliest. Dat heeft hij al meerdere malen gedaan ook in het begin. Jij ben een idioot als je niet kan zien dat Suarez en Messi hem overslaan omdat hij toch in het belang van het team voetbalt. Je staat 0-0 en je gaat maar dribbelen en de bal tekens verliezen. Plus een pas niet kunnen geven op afstand van 3 m. Je zal zien dat hij niet met Messi en suarez gaan spelen. Ik verwacht vanaf volgende jaar Coutinho meer op zijn plek. Als Neymar en zelfs Messi past en in het belang voetbalt wie is hij om niet te passen. Vorige keer stond Suarez alleen voor het doel en hij ging voor onmogelijke. Wat zie je daarna. DEmbele stond ook vrij en Suarez dacht nu ga ik ook voor onmogelijke. Die man moet echt op zijn plek gezet worden of door Messi of door het bestuur. Punt

11 februari 2018 om 23:23

De blessures van Dembele worden gebruikt, omdat zulke langdurige blessures een groot effect kunnen hebben op de verdere ontwikkeling van een speler in die fase van zijn carriëre. Beginnen bij je droomclub als 'the next big thing' en dan een aantal maanden eruit liggen kan aan het zelfvertrouwen gaan knagen. Ik denk dat dit te zien is in zijn optreden vandaag. Hij wilde met zijn acties belangrijk zijn voor het team, maar ook aan zijn zelfvertrouwen werken. 100m hangen aan het hoofd jongen hoor je niet te doen; hij is niet verantwoordelijk voor zijn transfersom. Verder is het onzin wat je zegt dat hij op zn plek gezet moet worden of dat hij een speler is die altijd voor eigen succes gaat. Hij staat juist bekend om zijn assists en niet zijn doelpunten. Waarom moet hij op zn plek gezet worden? Omdat hij met zijn kwaliteiten iets probeert te forceren wanneer het de rest van het team niet lukt met getik? Co mplete onzin. Hij en Iniesta zijn juist het veld ingebracht om iets te forceren met hun individuele kwaliteiten, want dit Getafe kon je er gewoon niet uittikken met de motivatie die ze hadden. Dat het niet lukte bij Dembele is begrijpelijk en als je dat niet inziet, ben je een deel van het probleem en niet de oplossing.

11 februari 2018 om 18:11

Hahaha jij hebt dus ook genoeg gezien.

Geef die jongen gewoon tijd. Vandaag was zijn spel frustrerend, maar dat wil niet zeggen dat hij 1 2 een miskoop is.

11 februari 2018 om 18:15

Kom op. 2 x een bal over 5 meter haha. Leek wel een debutant van 18 met spanning in zijn benen. Maar laat me graag verrassen.

11 februari 2018 om 18:17

Heb dat zelfs van Messi gezien vandaag! Ook meteen verkopen?

11 februari 2018 om 18:22

Ja, volgens de logica van rachid wel en die weet écht waar die het over heeft. Ook een veel betere cv dan de clowns bij Barca; reguliere reageerder op een gerenomineerde voetbalsite.

11 februari 2018 om 18:11

Gomes speelde vandaag niet eens.

11 februari 2018 om 18:16

Bedoelde dat hij de Next Gomes is haha. Die wordt ook genegeerd door Messi merk ik

11 februari 2018 om 18:39

Staat ‘16’ voor je leeftijd of je iq? On: slechte wedstrijd van Barca. Schouders ophalen en door naar de volgende. Eibar-uit moet wel echt gewonnen worden. De champions League begint ook weer deze maand..

Wedstrijd ritme missen is 1 ding, maar de simpelste ballen komen geen eens aan. Geen vertrouwen in dembele...
Yerri Mina beste man vandaag, zegt genoeg.

11 februari 2018 om 18:15

Lekker chapsel! Barca fans zijn gewoon te veel verwend. Laat die jongen lekker een paar wedstrijden inkomen.

11 februari 2018 om 18:22

Klopt. Mina speelde heerlijk. Alsof hij al jaren bij Barca speelt. En dat bij zijn debuut in de basis. Umtiti Mina komende jaren wordt een muur!!

12 februari 2018 om 01:34

Die jongen is zenuwachtig ,ik heb er wel vertrouwen in ,dembele heeft wel meer techniek dan gomes en is veel sneller . Neymar zijn eerste jaar was ook niet veel

Dembele wat een drama, simpele passen van 5 meter zijn veel te hard en slordig, ongelooflijk voor iemand die met zo'n spelers kan trainen. Dat wordt nog een serieus proces om geen miskoop te worden.

Schande altijd in februari verpest Barcelona alles straks met een onzeker gevoel de CL in ook al voelt Chelsea het ook zo aan het zal ze veel goed wetende dat Barça ook uit vorm is. Zonde.

11 februari 2018 om 18:10

Barca heeft donderdag een zware wedstrijden tegen valencia er op zitten? Beetje naïef om meteen na een 0-0 te gaan zeuren dat het seizoen naar de klote gaat

11 februari 2018 om 18:14

Dit gebeurt haast iedere februari. Altijd hetzelfde liedje er is zeker nog genoeg kans op prijzen maar dit moet erin hakken vrees ik.

11 februari 2018 om 18:14

Ergens begrijp ik hem wel, want vaak begint Barcelona juist sterk aan het seizoen en merk je dat ze beetje opraken rond januari-februari. Nog geen reden voor paniek, maar ze moeten nu uitkijken dat Atletico niet nog dichterbij komt.

11 februari 2018 om 18:16

Ik snap het best. Alleen dit zegt echt nog niks. Je hebt je net geplaatst voor een finale. Als barca volgende week en de wedstrijd tegen chelsea verliest dan mogen we als fans zo praten

11 februari 2018 om 18:21

Precies Dit! Maak me grote zorgen.

11 februari 2018 om 18:23

Atletico is inderdaad stiekem bezig haha. Jammer voor hen dat ze nog naar Bernabeu en Camp Nou moeten.

11 februari 2018 om 18:16

Hoezo met een onzeker gevoel de CL in dit soort wedstrijden zitten er bij

11 februari 2018 om 18:23

Dat klopt helemaal maar dit zal ook opbeurend zijn voor Chelsea.

11 februari 2018 om 18:38

Ja dat jantje van watford ook

11 februari 2018 om 18:28

Alsof Chelsea in goede vorm steekt. Barca heeft op donderdag een zware wedstrijd achter de rug gehad en hoopte op 50% kracht deze wedstrijd te winnen. Dat is niet gelukt. Dit is dus een leermoment voor Valverde en we gaan weer door naar de aankomende wedstrijd. Dit soort paniekuitingen vind ik te ver gaan. Sta achter je club en wees niet de reden voor het paniek.

11 februari 2018 om 18:38

Goed gezegd en zo is het dit soort wedstrijden heb je nu eenmaal al zijn ze vreselijk frustrerend op naar de volgende en dan gewoon weer 3 punten

Wat een kansen zeg. Dembele deed me denken aan bambi. Ik heb het idee dat Coutinho het niet gaat maken bij Barca. Hij moet het mannetje zijn, maar dat kan hij bij barca niet zijn natuurlijk. Ik denk dat je in zulke wedstrijden piqué must voor op de opbouw. Niemand kan dat beter dan hem

11 februari 2018 om 18:11

Coutinho het mannetje? Is juist solidaire speler. Ook mooi lang afstandsschot. Kan Barca gebruiken.

11 februari 2018 om 18:19

Hij moet de ruimte krijgen om te ballen, maar die krijgt hij van Messi niet

11 februari 2018 om 18:33

Messi heeft hem deze wedstrijd vaak genoeg laten doen wat hij kan. Coutinho speelde vandaag niet eens als een middenvelder, speelde meer als een 4e bal, elke keer als Barcelona in balbezit kwam ging hij meteen diep lopen om ruimte te creeeren. Sloeg Alba vaak over om een kansloze pass naar Messi of Suarez te forceren.

Toen Iniesta erin kwam hadden we eindelijk weer een 3 man middenveld, maar doordat Mina elke keer met de bal ging dribbelen moest Rakitic of Busquets steeds naar achteren om zijn plek in te nemen.

11 februari 2018 om 18:51

Je zegt het zelf al Perspectief

Erg lastige wedstrijd tegen een gedisciplineerd Getafe. Hier en daar hadden we zeker de kansen om de overwinning naar ons toe te slepen, maar helaas zat het ook niet echt mee..

Dembele en Coutinho moeten nog duidelijk wennen aan de speelstijl van Barcelona, maar de potentie in beide is zeer zeker te zien.

De laatste pass (veel te harde)van Dembele stond een beetje symbool voor de wedstrijd: onnauwkeurig, gehaast en (ontzettend veel) balverlies

Wat een chaotische spel zeg. Nooit barca op deze manier gezien man. MINA die alleen maar aan het kloten was en niet meer wist wat zijn taken zijn. Dembele wat een mafkees is die man. Past totaal niet bij het spel van Barca. Denk totaal niet in het belang van een team alleem maar aan zich zelf. Als het zo door gaat dan verspelt Barcelona nog meer punten.

11 februari 2018 om 18:20

Je loopt letterlijk elke aankoop door het slijk te halen na een paar wedstrijden. Dembele heeft dit jaar nog nauwelijks kunnen spelen. Wat verwacht je van hem?

Dembele is overigens iemand die bekend staat om het leveren van assists. Waar baseer jij op dat hij voor zichzelf staat te spelen?

11 februari 2018 om 18:23

Jij hebt dus zoooooo geen kijk op voetbal! Mina aan het kloten? Welke wedstrijd heb jij gekeken dan? Hij was samen met digne de enige die een voldoende scoorde! En dembele nu al afschrijven nadat hij weer (!) terug komt van een blessure zegt genoeg over wat voor onzin fan jij bent!

11 februari 2018 om 18:31

Ik ben het met hem eens Mina was de eerste helft aan het klote...al moet gezegd worden dat hij met Digne naast hem ook geen fatsoenlijke verdediger naast hem had staan...het tempo en het opbouwend vermogen is toch zwaar beperkt...ook vaker de bal achter de man spelen dan voor de man..maar het is zijn eerste wedstrijd en gezien niemand bij Barcelona goed speelde lijkt het al gauw dat Mina een prima wedstrijd speelde en dat geeft toch totaal geen goed beeld...

Geef hem wel de tijd net als Umtitti en kijken of hij zich door kan ontwikkelen zag er vaak toch erg traag en risivovol uit....

11 februari 2018 om 18:36

Mina aan het kloten, Dembele een mafkees...

Samen hebben deze 2 jongens er 370 minuten opzitten bij Barca. Misschien nog commentaar op Coutinho ook?

Man man heb jij ooit eerder een transfer meegemaakt? Spelers moeten de tijd krijgen om zich in te passen. Met fans als jij heeft Barca geen haters meer nodig

11 februari 2018 om 20:34

Jij begrijpt niet eens waar ik het over heb en dan als een kip zonder kop op mij reageren. Heb je wel eens de wedstrijd wel gekeken of ben je gewoon een Real fan die mijn naam ziet en blind en gefrustreerd reageert. Ik heb het over deze wedstrijd en Mina was erg slecht. Om te beginnen balverlies waardoor bij een tegen goal kwam. Plus hij was vaak te vinden in de aanval waardoor Busquets zijn plek moest aanvullen. Daan gaat alles tenkoste van kwaliteit in de aanval. MINA is geen Pique die aan de aanval bijdraagt. Dembele is een speler die veel balverliest lijdt door zijn koppig spel. Niet passrn en allern maar aan zich zelf denken. Let op zijn spel en Messi die zich zwaar ergert aan Dembele. Die wil zich bewijzen nu Coutinho er bij is. Maar denkt totaal aan zich zelf en niet aan het team..

Zwakke wedstrijd van Barca, vooral de 1ste helft. Misschien maar goed ook dat ze punten verspelen, zullen de volgende wedstrijen scherper zijn.

Het zwakste wat ik in lange tijd heb gezien. Inspiratieloos, Getafe pakt dik verdiend een punt.

Het is een serieus probleem dat je zoveel kwaliteit inboet als er wordt geroteerd. Er komen nog genoeg midweek matchen aan en net als vorige keren tegen Alaves en Espanyol leek het weer nergens naar. 80min werkelijk niets laten zien. Dan verdien je niets. Voor eens en altijd: Paco en Vidal hebben niets te zoeken in een Barcelona shirt.

11 februari 2018 om 18:13

Paco speelt niet zwak, Paco speelt gewoon niet op de positie waar hij thuishoort. Hoe haal je het in je hoofd om hem op rechtsmidden/rechtsbuiten te zetten. Dan vraag je als Valverde toch zelf om de problemen?

11 februari 2018 om 18:17

Paco is een aanvaller. Ook al ben je dan van nature een diepe spits, je mag toch iets verwachten aan de bal? Alles gaat achteruit en hij getuigd ook geen voetbalverstand te hebben. Loopt maar wat te wandelen, moest er aan de rust altijd af. Vanaf Iniesta erop kwam, kwam er weer iets of wat lijn in het spel van Barcelona.

Ik vind vooral dat Valverde tactisch in de fout gaat. Rakitic en Busquets haalden zo wat elke bal uit de voeten van de centrale verdedigers. Zo kan je geen tempo maken. Getafe is 75min lang niet onder druk gezet. Dan pakken ze gewoon dik verdiend een punt.

Daarnaast leek de match van donderdag nog in de benen te zitten bij sommige spelers. Vooral Alba, Suarez en Messi gaven mij een vermoeide indruk.

11 februari 2018 om 18:24

Zeer met je eens over Rakitic en Busquets, ik erger me daar ook vaak aan. Dan pakken ze de bal uit de voeten, gaan ze 5 seconden wandelen en dan geven ze een pass over vijf meter.

Maar goed, over Alcacer: tuurlijk mag je iets verwachten, maar waarom zou je hem daar neerzetten? Heeft hij ooit eerder op die positie gespeeld? Naar mijn weten niet namelijk. Bij Vidal snap ik het, want die speelde bij Sevilla al vaker als een rechtsbuiten.

Waarom in gods naam haal je coutinho eruit...was de gevaarlijkste man van barca en dan haal je hem eruit ?😣

Valverde nam grote risico met zijn opstelling en met oog op Chelsea was het wel begrijpelijk om basisspelers rust te geven, maar helaas pakte dat vandaag verkeerd uit. Erg knap hoe Getafe zo compact wist te spelen en zelfs aardig paar kansen wist te creëren.

Dembele moet duidelijk nog wennen aan het spel, want tot zover heb ik hem nog niet de helft van zijn prijskaartje waard zien maken, maar goed hij is ook pas net terug en moet zijn tijd krijgen.

Yerry speelde erg sterk overigens en dat was mooi om te zien. Ook erg sterk in de lucht, dus hopelijk zien we hem vroeg of laat op de scorebord tijdens spelhervattingen.

Geen reden voor paniek, maar wel zonde, want dit zijn juist de wedstrijden die je normaal makkelijk hoort te winnen maar we moeten Getafe ook niet te kort doen. Getafe toonde lef en heeft verdiend een punt hier gepakt.

Tjsa, en dan laat je weer twee punten liggen in een wedstrijd waarin je ook nauwelijks iets creëert. Suarez lijkt wel de nieuwe Van Persie door constant buitenspel te lopen. Wat een drama was dat zeg. Het irriteert me vervolgens ook enorm dat ie continu loopt te zeiken op zijn ploeggenoten. Verder werden Coutinho en Paco nauwelijks in het spel betrokken, dus daar kwam ook niks vanaf helaas.

Mooi trouwens dat iedereen Dembele afschrijft. Die jongen is lang geblesseerd geweest en speelt vandaag weer zijn eerste wedstrijd na een aantal weken. Hier kun je hem gewoonweg niet op afrekenen. Die jongen moet nog steeds wennen aan ons spel, en dat is ook niet gek als je zo weinig mee hebt gespeeld tot op heden.

Nog een positief iets: ik vond Mina prima debuteren. Liet ook zien van toegevoegde waarde te zijn in de lucht, daar hij een aantal keren gevaarlijk werd.

11 februari 2018 om 18:17

Ik vind dat soms zo lullig voor Paco, want hij krijgt het vertrouwen van zijn teamgenoten amper. Ik snap dat hij niet de beste man is die rondloopt, maar soms heb ik het idee dat zijn medespelers niks in hem zien ofzo..vervolgens krijg je een wissel en gaat hij met klote gevoel naar de kant. Ik hoop dat hij dat mentaal wel aankan en gewoon zich opnieuw blijft bewijzen tot het goedkomt.

11 februari 2018 om 18:26

Ik snap ook echt niet waarom hij altijd als rechtsbuiten moet aantreden. Dat is niet zijn positie, en op die manier kan hij zich nooit volledig bewijzen als stand-in voor Suarez. Plaats hem gewoon een keer in de spits denk ik dan. Suarez heeft ook zo nu en dan rust nodig.

Het collectief was vandaag niet fris en creatief genoeg. Getafe speelde tactisch goed en creerde ook nog eens de beste kansen.

De aankopen van Barcelona dan: Coutinho zijn inbreng was wederom onvoldoende. Hij lijkt erg te moeten wennen aan de verdedigers die minder passief, lomp en traag zijn. Zijn creativiteit is nog niet in het spel van Barcelona terug te vinden. Hij lijkt zijn rol naast Messi en de andere sterren te zoeken en de rest van de ploeg weet ook nog niet precies wat ze met Coutinho moeten. Mina liet denk ik precies zien wat hij in huis heeft: voorwaarts verdedigend is hij erg sterk. Hij heeft vertrouwen bij het drukzetten en instappen, heeft uitschuifbenen en blijft rustig aan bal in de opbouw. Echter moet hij nog werken aan zijn achteruit verdedigen. Als hij 1 op 1 wordt opgezocht lijkt hij nog wat onzeker. Dembele kende zwakke invalbeurt. Hij oogde niet fit en was ongelukkig, slordig en doorzichtig in zijn acties.

Een specifiek punt dat ik nu nog even wil aanstippen: ik word gek van hoe belachelijk vaak Suarez dit seizoen buitenspel staat. Het slaat werkelijk nergens op. Een aantal keer is hij onterecht teruggefloten maar vaak ligt het aan hem. Hij moet hij zijn loopactie een kwart seconde ophouden en dan is hij telkens 1 op 1. Op deze manier kost hij zijn team telkens balbezit en minuten.

Tandeloos? Zelfs met Suarez?

Een dramatische alcacer gezien in de eerste helft die gelijk vandaag al weg mag wat mij betreft. Dan digne als CV is ook geen succes extreem onzeker in duels en verloor bijna al zijn belangrijke duels. Dembele mist echt vertrouwen dat zie je aan alles wat die doet, ondanks dat dit een mindere wedstrijd was van hem wat aardige voorzetten. Dat zie ik wel goed komen. Yeri Mini wat een beest en kopsterk geweldig! Tot slot een vreemde opstelling om te starten.

Deze reacties hier zijn ook niet serieus te nemen. Ik lees na 1 slechte match al 'dembele miskoop' 'coutinho gaat het niet maken bij Barca' .

11 februari 2018 om 18:17

Exact, Dembele heeft net tien wedstrijden gespeeld dit jaar. Zeker na zo'n lange blessure is het logisch dat hij moet wennen/in vorm moet komen.

11 februari 2018 om 18:23

10 wedstrijden verspreid over 241 minuten, dat zijn niet eens 3 volle wedstrijden.

11 februari 2018 om 18:19

Jap. Het gaat erg snel wat betreft kritiek uitten op spelers als het even niet lekker loopt. Hij viel misschien niet goed in, wat betreft Dembele maar nu al in paniek raken en het een miskoop noemen is overdreven.

11 februari 2018 om 18:21

Ja joh man wa een onzin reacties zeg geef Dembele de tijd hij is nog super jong en heeft nog amper gespeeld dit seizoen

ik vond dembele niet slecht invallen. je zag ook toen hij en iniesta erin kwamen dat getafe niet meer durfde te voetballen. dembele was nog wat onwennig maar dat was bij neymar of alexis sanchez suarez niet anders. Het os voor nieuwe spelers gewoon moeilijk omdat barca zo een aparte speelstijl heeft en de enige die echt de ruimte krijgt om vrijte bewegen is messi, de rest moet zich toch deels opofferen en in zijn dienst spelen. Maar verwacht dat dembele een hele grote gaat worden.

11 februari 2018 om 18:20

Eindelijk iemand met een zinloze reactie. Vond dembele ook niet slecht was voor mij de enigste die een actie durfde te maken. Die voorzet naar suarez was de beste kans van barca dus ik snap niet waarom iedereen kritiek geeft. Suarez was heel de wedstrijd offside maar over hem lees ik niets bij de comments

Dit is niet de maatstaf maar zoals ik al vaker heb gezegd....ze hadden beter 100 miljoen kunnen investeren in Eriksen dan in Dembele..mina is net zo'n slungel al speelde hij verdienstelijk...maar hij en Digne zijn wel voor Barcelona pure middelmaat...leuk om erbij te hebben maar opbouwend heb je er geen reet aan....ook in de omschakeling kwam Getafe er toch geregeld gevaarlijk uit of in ieder geval in de laatste fase...dit zou met Pique en Umtitti toch niet gebeuyren.

Al met al een grote frustratie wedstrijd voor de fans en vooral voor de komende belangrijke wedstrijden die Barcelona moet gaan spelen...iedereen denkt dat Barcelona al door is vs Chelsea maar dat gaat misschien al direct de tegenstander worden waar ze zich op stuk lopen.

Benieuwd ook hoe Real de komende wedstrijden gaat spelen....kijken of ze het beste aanvalstrio (meest creatieve trio) weten af te stoppen en of ze dat gaat lukken.

11 februari 2018 om 18:19

Neymar (een winger) was vertrokken en jij had dat ze liever een middenvelder kochten?

11 februari 2018 om 18:26

Jaa want Barcelona speelt hun belangrijkste wedstrijden in een 442 dit jaar..dan had je een Eriksen heel goed kunnen gebruiken...of een Hazard als Winger voor 100 Miljoen ipv Dembele..maargoed het lag niet aan dembele vandaag.

11 februari 2018 om 18:29

En dat was al bekend voordat Dembele werd gekocht? Als Dembele niet geblesseerd was geraakt speelde we wellicht nooit in een 442 maar in een 433. Dit is heel makkelijk praten achteraf.

11 februari 2018 om 18:32

@perspectief

Wellicht??? Allicht...met zulke optredens zou Valverde zijn tactiek echt wel omgooien.

11 februari 2018 om 18:27

Nee dembele heeft tot nu toe erg veel pech met blessures en is nog jong maar als hij fit kan blijven denk ik dat hij erg belangrijk gaat worden.je kan ericksen in de plaats van coutinho halen maar is een totaal andere speler dan dembele. Dembele moet de diepgang brengen die verdwenen is met het vertrek van neymar en is gewoon een van de beste talenten ter wereld.

Eriksen is een goeie middenvelder net als coutinho maar ik vind beide wel erg offensief ingesteld. coutinho is in balbezit een goeie speler maar zonder bal zie je dat barca verdedigend kwetsbaarder wordDembele kon vandaag twee assisten hebben en dan zouden deze smerige reacties hem nu ophemelen.

Getafe speelde zeer gedisciplineerd en georganiseerd, gaven Barcelona geen enkele kans in de 1e helft. Er begonnen scheurtjes te komen in de tweede, maar het was niet voldoende. Digne en Yerry deden het wel solide, Roberto speelde weer goed imo. Iniesta, wat een speler, viel later in maar liet het meeste zien op het veld op Busi en Rakitic na. Die twee speelde best goed, de rest was matig. Had liever gehad dat Getafe niet zo ging tijdrekken, maar wat moet je tegen Barcelona die dit seizoen in de league ongeslagen is, geef ze gelijk ook.

11 februari 2018 om 18:23

'Smerige reacties' nog wel. Niet iedereen heeft het geduld voor zo een jochie die een vertrek forceert door kinderachtig te doen tegen zijn oude club. De beste man heeft zelf gekozen voor deze stap dus dan mag hij op zn minst spelers in de voeten passen.

11 februari 2018 om 18:28

Ja, leuk deze kansloze in kopper. Moeten we nu ook de rest van FC Barcelona verkopen omdat ze collectief gefaald hebben. Hij heeft bovendien een passing accuracy van 88.9% in La Liga.

Mooi basisdebuut van Yerry Mina. Toegegeven, ik ben geen fan van Digne, maar speelde vandaag prima. Niet spectaculair, maar beter dan als hij LB staat. Wellicht is dit een positie die hem beter ligt. Verder een matige wedstrijd van Barca, snel vergeten maar.

Waar is de Dembele van Dortmund gebleven? Toen was hij een geweldige tweebenige speler die gewoon niet te stoppen was. Nu lukt er opeens niks meer hij hem. Hij komt natuurlijk net terug van een blessure dus afschrijven doe ik niet meteen maar dit begin is niet hoopgevend. Zijn er trouwens nog Real Madrid fans die hoop hebben in een titel? Ik heb het rare gevoel dat het misschien nog een soort van spannend gaat worden. Ik ga er natuurlijk niet vanuit als ik logisch nadenk enzo maar mijn onderbuik zegt toch iets anders.

11 februari 2018 om 18:28

De Dembele van Dortmund is tweemaal geblesseerd geraakt. De Dembele van Dortmund speelt thans in een compleet ander team waarin hij niet eens drie volle wedstrijden heeft mee kunnen draaien. Kortom, de Dembele van Dortmund moet zich nog aanpassen en dat is ook niet gek. Neymar was in zijn eerste seizoen bij Barca ook niet van een hoog niveau.

11 februari 2018 om 18:38

Daarnaast was Neymar niet 90% van zijn errste seizoen geblesseerd haha

11 februari 2018 om 22:21

Dan moet het wel heel gek lopen om het nog spannend te maken. Als we even naar de stand kijken dan zien we dat Barca nog steeds een voorsprong van 17 punten heeft op Real met nog maar 15 wedstrijden te gaan. Tot nu toe heeft Barca nog geen enkele keer verloren en zowat alle moeilijke uitwedstrijden al gehad. Dus er even vanuitgaande dat ze nog punten gaan laten liggen, maar niet verliezen betekent dat ze dus nog alleen maar 6 wedstrijden mogen winnen van de 15 en Real alle voor hun te spelen 16 wedstrijden moeten winnen. Gezien het verloop tot nu acht ik de kans bijzonder, maar dan bijzonder klein.

Het is wat het is... Je kan niet altijd winnen en Getafe verdiende gewoon een punt. Vermoeidheid speelt ook een rol... Ik bedoel Barca speelde elke donderdag een wedstrijd sinds 4 januari... Dat is niet normaal .. En tja beter dat je nu punten verspeeld dan bijvoorbeeld tegen een Chelsea of later tegen Atleti... Dit kan gewoon gebeuren! Op naar Eibar

Laten we positief beginnen. Digne speelde goed als laatste man. Yerry Mina was ook behoorlijk, alleen ze handelingsnelheid moet nog iets omhoog maar dat komt vanzelf goed. Busquets zoals altijd een baas op het middenveld. Wat mij vooral opvalt is dat sergi Roberto (geweldige speler) nooit de achterlijn opzoekt maar continue terug draait. Hierdoor gaat steeds de snelheid uit het spel en is het niet verrassend genoeg. Messi zakte vandaag echt te vaak in en had wat vaker de diepte moeten zoeken om de verdediging te verassen. Zo konden ze als een blok blijven staan en was Barça makkelijker te verdedigen. Dan coutinho en dembele. Coutinho is duidelijk op zoek naar zijn plekje in dit team. Van lb naar rb en dan weer op het middenveld. Valverde geef deze jongen voorlopig 1 plek om te wennen aan dit team en de speelstijl. Laat geweldige dingen zien maar loopt een beetje rond als kip zonder kop. Dembele lijkt bang om weer geblesseerd te raken. Speelt paniekerig en heeft duidelijk vertrouwen en speelminuten nodig. Dat mensen hier hem afmaken na 1 wedstrijd slaat werkelijk nergens op. Kijk even op YouTube naar dembele bij Dortmund of france en je zal zien dat het echt wel goed gaat komen. Hij is jong, voor dik 100mil gekocht en 2keer geblesseerd geraakt. Geef hem even de tijd. Als laatst nog Valverde.. geweldige trainer en tacticus maar na een super begin gaat het nu wat rommelen. Normaal gesproken speelt hij met een krachtig middenveld en miste vandaag ook de power van bijvoorbeeld paulinho. Waarom beginnen in een 4-2-4 als je steeds wint met 4-4-2. Waarom alcacer op het middenveld? Geef suarez dan rust en zet dam paulinho of Roberto op het middenveld. Het lijkt of hij Getafe onderschatten. Begin met je sterkste 11 en geef daarna speler rust. Nu moesten ze juist 90min tot het gaatje gaan met uiteindelijk dus een 0-0

De naweeen van de copa waren goed zichtbaar. Vanaf 3 janauri al elke week 2 wedstrijden gaat zn tol eisen. Nu weekje rust en de wereld ziet volgende week weer heel anders uit..

Is dit nou toevallig of wat? Barcelona is de laatste jaren vaak in februari/maart uit vorm en dat terwijl de belangrijke wedstrijden dan pas komen.

Ik lees dat mensen Coutinho afbreken lol. Die jongen ademt voetbalt is een ras echte voetballer geef hem gewoon de kans en tijd je kan hem pas oordelen volgend winterstop. Ik denk wanneer hij een vaste positie krijgt en de tijd en vertrouwen krijgt dat Coutinho nooit kan falen bij Barcelona.

Dembele is een ander verhaal daar heb ik weinig vertrouwen in. Ook daar barst het talent maar hij is nog maar 20 (!) en moet even meedoen op het tempo van Suarez en Messi dat is bijna onmogelijk. Hij heeft maar 1 goed seizoen gespeeld bij Dortmund en nu verwachten men dat hij even op het niveau van Messi en Suarez gaat spelen.. Ik vind zijn stap naar Barcelona te vroeg kon eerst een tussenstap gebruiken bij Liverpool bijvoorbeeld.

Pfff jammer van het puntvelies.getafe heeft goed voor elkaar gekregen.ik hoop niet dat dit de welbekende februari dip voor barca is.elk seizoen is het weer hetzelfde liedje.hopelijk weet valverde een oplossing te vinden voor ploegen met een super verdediging.die dubbele bus voor het doel is nog steeds de beste methode om barca van het score af te houden.

Ik zie dat veel mensen dembele nu al afschrijven en hem nu al een flop noemen.sorry maar die jongen heeft niet eens fatsoenlijk drie wedstrijden achter elkaar heeft gespeeld zonder een onderbreking van een blessure.hij is nog wat onwennig,jong en moet nog een klik vinden met zijn teamgenoten.

Ik denk dat veel mensen vergeten dat wereldtoppers als neymar en een modric beide een slechte eerste seizoen hadden.neymar was zo slecht in het begin.hij bleef maar vallen en kon niets een normaal voetballen.hetzelfde met modric die een bizar slechte eerste seizoen had met real.je moet gewoon geduld hebben met sommige spelers.zeker als ze ook nog eens jong en supergetalenteerd zijn.

Ongelooflijk dit. Barca speelt 2 zwakke potjes op rij met tweemaal puntverlies en er zitten hier fans tussen die bijna elke speler afbranden.

Ondertussen staan ze nog steeds ongeslagen 7 punten los met de kwalitatief grootste concurrent zelfs op 17 punten. Barca heeft altijd een dipje in februari, niets aan de hand verder. De cl komt er dan wel aan maar Chelsea is momenteel zo zwak dat ik Barca alsnog met twee vingers in de neus door zie gaan.

11 februari 2018 om 19:14

Inderdaad, Barca fans moeten zich niet druk maken. Kan gebeuren dat je in eigen huis punten morst tegen een Getafe dat erg goed stond moet ik zeggen. Ze hebben nog altijd die gigantische voorsprong op Real. Het zou wel grappig zijn als Atletico het ze nog moeilijk gaan maken in de strijd om de titel, maar ik verwacht het niet. Atletico kan niet iedere wedstrijd met 1-0 winnen, die gaan ook genoeg punten laten liggen.

Stiekem had je wel in twee weken 4 punten kunnen inlopen op Barca, met nog een inhaalwedstrijd te goed. Al is het maar achter Barca eindigen met niet zo gigantische achterstand.

Ik zie dit Barca wel moeiteloos doorgaan in de CL. Chelsea is echt dramatisch uitvorm, en Conte is de weg helemaal kwijt daar.

11 februari 2018 om 22:59

Gek dat Real-fans er positiever dan Barca in staan

11 februari 2018 om 23:01

Barca-fans*

12 februari 2018 om 08:17

Dat zijn de VZ huistrollen die zo reageren.

Heb adil-10 en vooral rachid16 (die regelmatig aan het provoceren is in vooral Real topics)
nog nooit op een normale reactie kunnen betrappen

Zie net dat rachid16 zijn account niet meer actief is.
Zou hij dan eindelijk permanent gebanned zijn?

Tjah, wat valt er te zeggen over Getafe.. spelen altijd goed tegen sterkere teams, maar schieten vaak te kort tegen mindere/gelijkwaardige teams. Al met al wel een verdiende punt meegenomen uit het Camp Nou.

11 februari 2018 om 19:33

Gefeliciteerd, meen ik oprecht!

11 februari 2018 om 20:31

Had meer ingezeten vandaag voor getafe, goed resultaat

Weinig kansen gecreëerd vandaag. Mina speelde verdedigend goed, maar aanvallend moet hij nog wennen aan het dribbelen met de bal en spelers aanspelen, maar al met al een goede debuut. Dembele is duidelijk nog onwennig, maar ik ben ervan overtuigd dat het goed komt met die jongen. Hetzelfde geldt voor Coutinho. Nu heeft Barcelona eindelijk even een klein weekje rust. Dat zal ze hopelijk goed doen.

vandaag was voor mij de eerste keer dat ik barca niet veel vond. het oogde allemaal inspiratieloos.
desondanks ben ik niet teleurgesteld als je weet dat ze donderdag nog flink aan de bak moesten tegen valencia. daarbij is het tegen getafe moeilijk scoren gezien hun aantal tegendoelpunten.. alleen barca en atletico hebben minder tegendoelpunten !!!
ik zal niet gauw kritiek hebben op barca omdat ik volop verwend ben door hun sinds ik ze volg. vanaf 1992 volg ik ze intensief en eigenlijk was de periode 1999-2002 met al die nederlandse spelers (uitgezonderd cocu en kluivert) de enige klote periode tot nu toe!
als ik dan al die gastjes van nu zie die nieuwe spelers zo afbranden denk ik waar ben je mee bezig man ?
ook ik vind het nog niet super wat coutinho dembele hebben laten zien maar geef ze de tijd!

Heb de wedstrijd niet gezien, maar dit is wel mooi voor Atletico. Wellicht wordt het toch nog spannend in La Liga. Met de Champions League wedstrijden op het programma voor Barcelona hoop ik dat ze punten gaan verliezen. Tegen Alaves wankelde ze al en vandaag verliezen ze punten in eigen huis. Gaat niet best momenteel..

11 februari 2018 om 21:56

Hangt er wat vanaf denk ik wat Atletico met de Europa League gaat doen. Als ze die serieus nemen, gaan ze ongetwijfeld ook met vermoeide spelers te maken krijgen en gaat puntenverlies in la liga niet uitblijven imo. Als ze vol voor la liga gaan en Barcelona ver komt in de CL, zie ik Atletico daarentegen wel genoeg kansen krijgen om dichterbij te komen.
Maar het is natuurlijk ook niet dat Atletico nu al heel veel over heeft in la liga. Ze hebben het toch ook erg lastig om matchen op 70% te winnen en scoren blijft niet evident.

Maar uiteraard kunnen we Atletico niet afschrijven, denk gewoon persoonlijk dat het eerder niet dan wel gaat gebeuren. Atletico zit hoe dan ook in een positieve spiraal, dus we zullen zien. Dit weekend tegen Bilbao ben ik benieuwd nadat ze het eerder tegen Kopenhagen gaan opgenomen hebben.

Wat een reacties hier. Je stond 21 punten voor op Real en 9 op Atleti dat n kleine kern heeft, je hebt net de finale gehaald van de copa en nu primeert even de voorbereiding op Chelsea.. mag het Ja? Pique en Vermaelen geblesseerd en Umtiti geschorst. Ok achteraf gezien kon je beter Paulinho of Aleix laten starten op Paco zn positie, of Semedo en Sergi doorschuiven maar dat is niet gebeurd. De tegenstander ging vol voor een 0-0 meer is er niet aan de hand.. En Dembélé moet leren de juiste noppen te gebruiken. Klaar - op naar de treble

Wat een verschrikkelijke klote wedstrijd was dat om aan te zien zeg. Ik ben een Barcelona fan maar dan gaan ze als gewoonlijk de arbitrage weer de schuld geven wat volstrekt onterecht is. Die grens vlagde wel 2x wat geen buitenspel maar voor de rest deden ze het goed. En nou moeten ze is stoppen met de arbitrage de schuld te geven en zorgen dat je verdomme die kansen benut en die pot met 4-0 wint. Waar hebben we het over het is Getafe? Dus Barcelona verdiende niet eens een punt. Eigenlijk hadden alle punten naar Getafe moeten gaan klaar. Dit was nou een goed voorbeeld van scheidbakkerig voetbal. Niet om aan te gluren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4866 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona1211
5.Getafe72
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1012 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 4 3 0 0
2017/2018 Barcelona 33 25 9 0
2016/2017 Barcelona 35 29 8 0
2015/2016 Barcelona 35 40 6 0
2014/2015 Barcelona 27 16 4 0
Laatste voetbalnieuws

PSV loopt in slotfase tegen ruime nederlaag aan in het Camp Nou

PSV is er dinsdagavond op bezoek bij Barcelona tijdens zijn openingswedstrijd van het nieuwe Champions League-seizoen niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen. De koploper van de Eredivisie mocht...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Het is aannemelijk dat Lucas Paqueta in januari de oversteek naar Europa gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren