PSV rekent op ontketende De Jong op weg naar nieuw clubrecord

Woensdag, 7 februari 2018 om

PSV rekende afgelopen zaterdag af met PEC Zwolle (4-0) en krijgt woensdagavond bezoek van Excelsior. Het duel met de Kralingers is de volgende horde voor de ploeg van trainer Phillip Cocu op weg naar het kampioenschap. Excelsior kan weinig vertrouwen putten uit de recente ontmoetingen met de Eindhovenaren en staan dan ook voor een loodzware uitdaging in het Philps Stadion.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Hoe eindigt PSV - Excelsior?


Gerelateerd

61 reacties (laatste reactie door constant kante)

PSV heeft echt geweldig gehandeld door 17 miljoen euro te krijgen voor een overbodige speler als Locadia! Luuk de Jong heeft z'n vorm te pakken en met Romeiro of Lammers heeft PSV een ideale 2e spits in huis! Toch denk ik dat PSV het kampioenschap gaat weggeven. Ajax speelt momenteel veel beter voetbal en heeft ook een betere selectie met betere voetballers. PSV moet nog zware wedstrijden spelen tegen AZ en Feyenoord uit, terwijl Ajax alleen nog maar uit tegen PSV moet als zware tegenstander. Ajax zie ik als favoriet tegen Psv, omdat zij thuis ook al PSV hebben weggespeeld. Dan wordt het gat al verkleint naar 4 punten. PSV zal sowieso nog punten verspelen tegen een middenmoter uit de Eredivisie. En de kans is ook levensgroot dat PSV niet wint van Feyenoord en AZ. Om die reden zal Ajax inlopen en PSV voorbij streven en naar mijn mening ook kampioen worden. Ondanks de resultaten, is PSV gewoon vrij matig team. Ik snap dan ook echt niet dat ze bij Voetbal Inside denken dat het kampioenschap al gespeeld is..

6 februari 2018 om 10:59

Misschien op basis van een thuiswedstrijd tegen Nac?

6 februari 2018 om 10:59

Interessante theorie. Begrijpelijk dat je na de zoveelste glansrijke walk-over tegen NAC in eigen huis van afgelopen zondag rekent op een eenvoudig resterend programma. 7 punten achterstand, wat is dat nou eigenlijk hè?

6 februari 2018 om 11:00

Ten eerste vond ik locadia ala psv supporter niet overbodig. Er kwam veel dreiging vanuit locadia. Hij scoorde er ook op los voor zn blessure dus vind et zeker jammer dat ie weg is. Daarnaast je hebt et over dat psv nog punten gaat verspelen enso. Maar ajax gaat dus volgens jou alles winnen?

6 februari 2018 om 11:00

Erg veel tegenstrijdigheid in jou bericht. Kampioenschap is nog lang niet gespeeld. Ik ben voor Ajax maar die kunnen ook makkelijk tegen de kleine clubs punten verspelen helemaal hoe ze nu spelen.

6 februari 2018 om 11:02

Heb jij na de winterstop de wedstrijden van Ajx niet gezien? Ajax heeft kwalitatief gezien absoluut de beste selectie en zou op basis hiervan zeker kampioen moeten worden. Maar de wedstrijden na de winsterstop zijn niet om aan te gluren. Ik durf zelfs te zeggen dat de laatste wedstrijden voor de winterstop een stuk beter waren.

PSV is het hele seizoen al niet om over naar huis te schrijven maar ze winnen en daar gaat het om in voetbal.

7 februari 2018 om 12:20

Individuele kwaliteit bepaald gewoonweg niet de kwaliteit van je team. Zo hebben we ook ooit eens een hele periode met het Nederlands Elftal gekend. Het is een hele kunst om goede spelers ook als een goed team te laten spelen. Daarin is PSV gewoon verder dan Ajax.

6 februari 2018 om 11:08

Zowel Ajax als PSV spelen de sterren niet van de hemel. Ik ben het met je eens dat het kampioenschap nog niet beslist is, maar het is mij een raadsel waarom je zoveel meer vertrouwen in Ajax dan in PSV hebt. De ranglijst laat nochtans het hele seizoen iets anders zien.

6 februari 2018 om 11:10

Even los van het feit dat geen enkele wedstrijd zomaar gewonnen is, heeft Ajax nog Zwolle uit, PSV uit en Vitesse uit. Wat ik alle drie onder lastige uitwedstrijden schakel.

6 februari 2018 om 11:11

Gaat goed he Zermatt_person? Eerst een korte reactie plaatsen en daarna een boekwerk toevoegen, maar dan heb je wél de eerste reactie. Chapeau!

Maar Ajax gaat dus alles winnen? Waarop is dat gebaseerd, de glansrijke wedstrijd tegen Nac? Het aanvallend vrij onmachtige Ajax tegen Utrecht?

Ik zeg niet dat PSV alles gaat winnen, maar vanaf dit moment zal geen enkele club meer alles winnen en 7 punten maak je niet zomaar goed. Waarom zou Ajax geen punten verspelen tegen een middenmoter?

6 februari 2018 om 11:17

"Ajax speelt momenteel veel beter voetbal en heeft ook een betere selectie met betere voetballers." Het eerste ben ik niet met je eens. Hoe kun je dit beweren na de zaadpotten tegen Utrecht en NAC? Ze spelen momenteel niet beter dan PSV vind ik. Het tweede ben ik wel met je eens. Ajax heeft inderdaad over het algemeen een sterkere selectie voornamelijk omdat er meer geld in is gestopt. Daarnaast zorgt de jeugdopleiding altijd voor een kwalitatief goede jeugdspeler die op termijn de aansluiting met het eerste weet te vinden.

6 februari 2018 om 12:05

Kom op zeg hoe kun je nu toegeven dat Ajax een betere selectie heeft. Daar ben ik het namelijk totaal niet mee eens. In de breedte zijn wij sterker dan Ajax. Wij hebben momenteel meer talent klaar staan om wedstrijden te beslissen dan zij. Neres, Kluivert daarna houdt het op voor Ajax en wordt de spoeling vrij dun. Het enige waar ik jaloers op ben bij Ajax is misschien de linksback. Alhoewel ook wordt overdreven hoe slecht Brenet is. Verder is de linksback positie ook niet bepaald een sleutelpositiei in een elftal.

6 februari 2018 om 12:38

Ben ik het echt niet mee eens. In de verdediging is de selectie van PSV echt flinterdun, en het is ook niet zo dat er voor het middenveld/aanval veel goede spelers op de bank zitten. Romero verwacht ik veel van en er zijn een paar goede talenten als Malen, Gudmundsson en Mauro, maar verder is het niet veel.

Ajax heeft op de bank Dolber, Wober, de Jong, Younes, Viergever, Sinkgraven. Allemaal spelers die echt wat kunnen toevoegen. En ze hebben natuurlijk nog een aantal talenten.

6 februari 2018 om 13:04

Volgens mij zitten Dolberg, viergever en Sinkgraven voorlopig nog niet op de bank. En met de huidige vorm van Huntelaar en de afwezigheid van Dolberg hebben ze een spitsen probleem. Maar het is wel opvallend dat psv vooral (gekochte) jeugdspelers op de bank heeft zitten terwijl er bij Ajax vooral gekochte oudere spelers op de bank zitten. Dit zou eigenlijk wel een verschil moeten kunnen maken, echter vallen de spelers bij Ajax dit seizoen zelden goed in.

6 februari 2018 om 13:32

Die verdediging valt echt reuze mee hoe dun die is. We hebben gewoon 3 cv's die voor de Eredivisie gewoon voldoen. Vergeet ook niet dat Isimat en Schwaab zich gewoon hebben bewezen in de CL tegen Atletico 2 jaar geleden. Met Obispo er bij hebben we zelfs nog een vierde cv talentvolle cv trouwens. En Brenet voldoet ook bij het gros van de wedstrijden als linksback. Alleen tegen Feyenoord en Ajax viel hij door de mand. Maar kan me ook van vorig jaar herinneren dat Brenet toen thuis tegen Ajax een hele sterke wedstrijd speelde als linksback. Scoorde toen in de slotfase nog bijna na een solo langs een stuk of 3 man.
En Arias hoeven we natuurlijk niet eens over te beginnen die is de beste rechtsback van de eredivisie.

Middenveld is wat magertjes ja qua bezetting maar aanvallend hebben we echt veel goede mogelijkheden hoor. Linksbuiten Lozano, Bergwijn en Malen. Rechtsbuiten Bergwijn, Lozano, Gudmundsson (die zou ik ook wel eens als 10 willen zien trouwens) en Mauro en in de spits de Jong, Lammers, Romero en Malen. Dat vind ik echt zeer breed en multifunctioneel.

6 februari 2018 om 23:01

Als je die wedstrijd bedoelt in de knockout fase, van 15 maart 2016, vergis je jezelf. Toen stond Moreno, Isimat en Bruma in de basis. Schwaab is pas later gekomen.

6 februari 2018 om 23:33

Koenpsv, 13-9-2016 en 23-11-2016 stond schwaab er wel degelijk in tegen Atletico.

6 februari 2018 om 11:25

Ajax speelt ook niet fantastisch, ik vind op dit moment geen Eredivisie team die het nu verdiend om kampioen te worden. Want het mooie voetbal laat mij echt de wensen over en dan bedoel ik voornamelijk de top 3 van Nederland (psv - Ajax - Feyenoord). Al is nu PSV veruit de effectiefste van deze 3 clubs.

Ik denk misschien heel kortzichtig, maar ik denk toch dat PSV met de kampioenschap aan de haal gaat. Ik heb geen voorkeur wie het word ik ben vrij neutraal qua Nederlandse clubs. Want ook Ajax heeft een aantal uitwedstrijden te gaan die ook nog gewonnen moeten worden. Al geld dit voor PSV hetzelfde die moeten ook blijven winnen, om 7 punten los te blijven.

6 februari 2018 om 11:25

@zermatt_person:

"psv moet nog zware wedstrijden spelen tegen AZ en Feyenoord uit, terwijl Ajax alleen nog maar uit tegen PSV moet als zware tegenstander."

Nu ga je er even vanuit dat elke wedstrijd die Ajax tegen een "kleinere" club speelt een zekerheidje is. Maar was het je al opgevallen dat Ajax tot nu toe juist alleen punten heeft laten liggen bij ploegen van buiten de top 5?

6 februari 2018 om 13:06

Je zag het vorige ronde ook bij az tegen Roda, als het niet goed valt kan ook az thuis punten tegen roda verliezen.

6 februari 2018 om 11:46

"en de kans is ook levensgroot dat PSV niet wint van Feyenoord en Az."

De kans bestaat dat PSV daar niet wint. AZ - PSV is nu overigens wel al drie keer op rij geeindigd in 2-4, dus op zich lijkt AZ-uit PSV wel goed te liggen.

"ajax zie ik als favoriet tegen Psv, omdat zij thuis ook al PSV hebben weggespeeld."

Ajax - PSV zegt niets over PSV - Ajax. De toppers zijn altijd wedstrijden die op zichzelf staan. Denk bijvoorbeeld aan 2010-2011. PSV won thuis met 10-0 van Feyenoord en verloor vervolgens in Rotterdam. In 2008-2009 werd Ajax - PSV 4-1, terwijl PSV - Ajax 6-2 werd. Voorbeelden genoeg.

6 februari 2018 om 11:55

ajax uit naar Vitesse, uit naar Pec Zwolle, uit naar Psv, thuis tegen AZ. Daarnaast heeft Ajax ook nog niet laten zien sprankelend te voetballen na de winterstop. Tegen Utrecht was het niks, afgelopen zondag was het drama. Dus allemaal onzin wat je hebt getypt. Jammer man, al dat werk voor niks.

6 februari 2018 om 12:59

Maar zoals perez ook al zei: er was veel kritiek dat er tegen utrecht niet gewisseld werd maar welke speler had het verschil moeten maken ? Zo spectaculair is de bank van Ajax ook niet.

6 februari 2018 om 13:32

@janssen:

Maar de spelers op de bank waren wel allemaal nog fit en uitgerust. Zeker op zo'n zwaar te bespelen veld had dat een verschil kunnen maken.

6 februari 2018 om 19:46

En ajax gaat alles winnen omdat ze tegen nac zo goed speelde dus word ajax kampioen of wat denk je.

Zermatt_Person: wat een hoogmoed toch weer, of eerder valse hoop die meerdere keren per seizoen bij Ajax supporters opduikt. Waar komt dat toch vandaan??? Wat een onzin zeg je ook...PSV heeft zware uitwedstrijden zeg je, terwijl Ajax alleen nog naar PSV moet. Om in jouw woorden te spreken, de kans is levensgroot dat je dan op 10 punten staat. Misschien tijd voor een nieuwe revolutie bij je cluppie?

6 februari 2018 om 11:20

Ik ben geen een favoriete club uit de Eredivisie. Ik kijk alleen elke zondag Studio Sport. That's it. Als je op mijn profiel kijkt, zie je ook geen een Eredivisie club staan bij mijn favoriete clubs. Het enige wat ik doe, is gewoon mijn voorspelling zeggen voor dit seizoen en gezien het spel beeld, denk ik dat Ajax kampioen wordt en PSV 2e wordt.

6 februari 2018 om 11:23

Je kijkt iedere zondag naar studio sport maar je komt wel op basis van de samenvattingen die ze laten zien tot de conclusie dat Ajax beter speelt dan PSV?

6 februari 2018 om 11:24

Gezien het spelbeeld dat je in 5 minuten samenvatting bij NOS studio sport meekrijgt dus, geeft een uitstekend beeld!

6 februari 2018 om 11:26

Als je afgelopen zondag inschakelde voor Studio Sport, was het eerste dat je over PSV hoorde: ' Het zat PSV weer eens mee'.
Lijkt me verstandiger om je mening te baseren op volledige wedstrijden en niet op knip- en plakwerk van Studio Sport.

6 februari 2018 om 11:27

Niet alleen Studio Sport. Ook analyses van Studio Voetbal, Rondo en Voetbal Inside komen bij mij tot conclusies dat Ajax beter speelt dan Psv. Misschien niet na de winterstop, maar wel daarvoor. Vooral de wedstrijd Ajax - PSV is het bewijs ervan.

6 februari 2018 om 11:33

Lekker blijven kijken... dan zie vooral de kansen van Ajax en de effectiviteit van PSV .

6 februari 2018 om 11:34

Gelukkig staan Studio Voetbal, Rondo en Voetbal Inside erom bekend altijd objectief te analyseren.

Je zegt: Ajax speelt beter voetbal dan Psv, voornamelijk voor de winterstop.

Gelukkig hadden ze toen een andere trainer, dus volgens mij roep je maar iets om maar een mening te hebben. Net zoals in je eerste reactie, waarbij je zegt dat Locadia een overbodige speler is. Als je je mening baseert op Studio Sport en bijvoorbeeld Studio Voetbal zie je die jongen alleen maar goals maken en assists leveren, dus ik heb geen flauw idee waar jij al je meningen op baseert.

6 februari 2018 om 11:39

@zermatt_person:

Grappig. Je zegt nu dat je je mening dat Ajax kampioen gaat worden baseert op uitsluitend samenvattingen en de analyses van Studio Sport, Rondo en Voetbal Inside. Terwijl je zojuist nog schreef:
"ik snap dan ook echt niet dat ze bij Voetbal Inside denken dat het kampioenschap al gespeeld is.."

En daarbij: je kunt echt geen goede inschatting maken van hoe een wedstrijd verlopen is alleen op basis van een samenvatting en wat analyses. Dan mis je echt veel te veel context.

6 februari 2018 om 12:49

@zermat probeer Studio Sport op zondag eens te bekijken met een glaasje water ipv een glas wodka. Je ontkracht de hele tijd je eigen mening. Zou az trouwens niet een grotere kans hebben op plek 1? Die spelen al helemaal ‘leuk voetbal’ en staan ook niet zo ver achter op ajax?

6 februari 2018 om 11:52

Hier wordt je toch moe van.. Vorig jaar gooiden jullie PSV'ers allemaal in de winterstop al de handdoek in de ring? Ohnee, natuurlijk niet. Je houdt vertrouwen in je club en blijft ze steunen (zeker met nog 13 duels te gaan waarvan 1 onderlinge). Als mensen zoals jij nou eens kappen met dat als 'valse hoop die steeds weer opduikt bij Ajacieden' te omschrijven, wat een kwats man. Dat werkt zo bij ieder team, ook bij jouw PSV vriend. Als mensen hun team blijven steunen en blijven hopen op de schaal is dat bij iedereen prachtig, behalve als Ajacieden het doen: dan is het hoogmoed of arrogantie. Om moe van te worden is het..

Mooi voor Luuk de Jong. Genoeg stront over zich heen gekregen en lijkt zichzelf nu weer gevonden te hebben. Gun het die jongen van harte. PSV staat 7 punten los met een vooraf afgeschreven selectie. Knappe prestaties!

6 februari 2018 om 12:14

Je roept ook eens wa, maar dan sla je wel de spijker op zijn kop. Het is Luuk ( in elk geval door de PSV 'ers ) van harte gegund, naast dat het ook gewoon broodnodig was en het de club helpt, is het fijn voor de persoon Luuk de Jong. Hij bleef zwoegen, hard werken en bikkelen met de afgelopen wedstrijd als beloning.

Dat PSV 7 punten losstaat mag ook een verrassing heten, voorafgaand aan het seizoen werden ze door velen afgeschreven en plek 3 of 4 toebedeeld, onder bijvoorbeeld Vitesse of Utrecht. Een scorende Luuk de Jong kan zomaar het verschil gaan maken.

6 februari 2018 om 12:58

"een scorende Luuk de Jong kan zomaar het verschil gaan maken."

Ik hoop het. Het was op zich al een klein wonder dat PSV bleef winnen ondanks dat het regelmatig speelde met twee aanvallers met een te laag rendement (bergwijn en De Jong). Maar als De Jong nu weer de oude wordt (met 6 goals uit de laatste 5 wedstrijden lijkt hij op weg), dan is dat wel reden tot optimisme.

6 februari 2018 om 13:06

' We ' zijn vorig jaar derde geworden met 68 doelpunten voor, ofwel 2 goals per wedstrijd, waarbij onze topscorer 10 (!) doelpunten had.

Op dit moment staan we op 57 goals in 21 wedstrijden, goed voor gemiddeld 2,7 goals per wedstrijd, waarbij Lozano er al 12 heeft en van Ginkel 10.

Het is cruciaal dat er een scorende voorhoede staat en nu Locadia weg is, is het fijn dat de Jong weer lijkt te gaan scoren, want dat maakt simpelweg het verschil.

Bij Voetbal Inside zeiden ze het ook al, het is dus niet zo moeilijk. Dit zijn de 3 belangrijkste redenen waardoor PSV kampioen wordt: 1. PSV heeft de topscoorder en beste speler van de Eredivisie in huis: Lozano. 2. Centrumspits Luuk de Jong scoort de laatste tijd ook weer veel en daarmee is en blijft hij een zeer belangrijke speler voor Psv; zelfs als hij zelf niet scoort, dan laat hij anderen scoren door zijn enorme kopkracht (voorbeeld: de late winst van PSV uit bij PEC Zwolle kwam door een kopbal van Luuk de Jong). 3. PSV heeft nog maar 6 uit-wedstrijden en thuis heeft PSV al 21 wedstrijden op rij gewonnen. Conclusie: PSV wordt kampioen... simpel toch..

6 februari 2018 om 14:39

.....
4. PSV heeft bovenmatig veel geluk gehad bij arbitrale beslissingen. Waarbij ik aanteken dat PSV ook een aantal onterechte penalties tegen gekregen heeft (en bijvoorbeeld die corner die geen corner was tegen Feyenoord). Maar zelfs als je die twee tegen elkaar af zou zetten, blijkt toch dat PSV gemiddeld gezien heel erg veel geluk heeft gehad. Opvallend is ook hoe vaak PSV op dood spoor de hulp kreeg door een rode kaart bij de tegenstander.

6 februari 2018 om 14:56

Zou je dit kunnen onderbouwen met objectieve bronnen?

' Zelfs als je die twee tegen elkaar af zou zetten, blijkt toch dat PSV gemiddeld gezien heel erg veel geluk heeft gehad. '

Dit vind ik namelijk nogal een uitspraak die je niet zomaar kan doen, zonder gebruik van degelijke en objectieve bronnen.

' Opvallend is ook hoe vaak PSV op dood spoor de hulp kreeg door een rode kaart bij de tegenstander. '

Maar krijgt PSV hulp van de tegenstander, of creeëren ze zelf situaties waarbij de tegenstander (al dan niet per ongeluk) genoodzaakt ziet om deze onschadelijk te maken, met een rode kaart tot gevolg? Ik vind namelijk dat als de keeper van Zwolle de doorgebroken Lozano omver kegelt, dat dat gewoon een verdienste is van PSV doordat zij Lozano 1 tegen 1 krijgen.

6 februari 2018 om 15:29

Welke wedstrijden heeft de tegenstander rode kaarten gehad dan? Vvv, fey en pec? Bij vvv kregen ze idd hulp bij die rode kaart, maar ze zaten juist totaal niet op een dood spoor, omdat pereiro kort daarvoor de 2-2 scoorde. Verder werd psv in die wedstrijd een zuivere penal ontnomen. Waar vvv een discutabelere wel kreeg. Feyenoord, een domme rode kaart inderdaad. Psv zat daar juist niet op een dood spoor, maar raakte meer op een dood spoor daardoor, wat wel slecht is. En pec speelde psv inderdaad onzettend slecht en kregen ze hulp door de rode kaart, maar als lozano niet onderuit was gehaald, was de kans groot dat hij had gescoord. En ik vond dat dit pec te weinig kwaliteit had om het psv echt lastig te maken.

6 februari 2018 om 16:01

@constant kante:

"opvallend is ook hoe vaak PSV op dood spoor de hulp kreeg door een rode kaart bij de tegenstander."

Van der Hart heeft Ajax in 2015 een keer een overwinning cadeau gegeven (schopte als keeper van Go Ahead finaal over een terugspeelbal heen), dus dit hadden we nog van hem tegoed...

6 februari 2018 om 20:03

@constant kante

Maar wat maakt het allemaal uit? De kans is heel groot dat PSV kampioen wordt en hoe ze het doen is niet meer relevant. De kampioen heeft elk seizoen 'kampioensgeluk'. Dat hoort er nou eenmaal bij. Het is ook niet zo dat de top dicht bij elkaar staat en dat de concurrentie niets weggeeft. PSV is kwetsbaar, maar Ajax en Feyenoord zijn nog veel kwetsbaarder gebleken tot nog toe.

6 februari 2018 om 23:32

Savedbythebell

Zoals beloofd zou k nog terugkomen op je vraag. Belofte maakt schuld.

Mijn kernpunt is dat PSV dit seizoen niet zozeer het geluk heeft van de koploper/kampioen, maar dat PSV dit seizoen echt significant meer en vaker geluk heeft en dat het PSV dit seizoen echt meer dan gemiddeld meezit. Dát is voor mij echt een veel grotere verklaring voor de resultaten van PSV van dit seizoen dan wat je dan ook zou kunnen bedenken. Al is het maar dat het hebben van de topscorer, op zich, echt geen enkele garantie is op wat dan ook. Met een topscorer als Kezman (31 goals in 2003-2004) werd PSV geen kampioen. Ajax wel. Topscorer bij Ajax? Ibrahimovic. 13 goals. Verder klopt het ook wel dat Luuk de Jong momenteel heel veel scoort, maar in de eerste 15 wedstrijden deed hij dat bijna niet. Dus dat lijkt mij ook geen verklaring voor het succes van PSV van dit seizoen.

En aangezien het dus ook niet zo is dat bij PSV momenteel de beste spelers van de erevdivisie lopen, en ik elke wedsrijd van PSV zie (90 minuten, niet alleen samenvattingen) kan ik best goed beoordelen hoe de zeges dit seizoen exact tot stand komen. Daarbij teken ik wel aan dat ik statistieken altijd erg interessant vind omdat die iets kunnen zeggen over kleine details in het voetbal. Maar het trekken van grote conclusies aan de hand van kleine statistiekjes (psv schiet even vaak op doel als Ajax, DUS PSV kan niet verdedigend spelen) dat gaat dus niet. De opmerking bijvoorbeeld ook dat 'psv 57 goals scoort dus je kan niet volhouden dat PSV alleen maar verdedigend speelt' is nonsens. Het aantal goals dat je scoort zegt op zichzelf echt simpelweg niets over de speelwijze waarmee je die goals gemaakt hebt. Er is, zonder nadere cijfers en inzichten, simpelweg echt geen correlatie tussen die twee zaken aan te nemen. In die zin heb ik al het hele seizoen 'mot' met Ajaxsupporters. Ik roep namelijk al het hele seizoen dat die Neres helemaal niet zo goed speelt. Dat relateer ik aan de wedstrijden van Ajax die ik zie en waarin ik een speler op rechts zie lopen die soms de meest rare dingen doet (passjes naar mensen die een totaal andere kant op lopen, passjes in vrije ruimtes waar helemaal niemand loopt dribbels tussen drie man in richting cornervlag, etc. ) en in wedstrijden soms 90% van de balbehandelingen verprutst. Maar ja, dan geeft hij toch weer een assist en dat schijnt het opeens zo te zijn dat je niet (meer) zeggen dat hij, op die assist na, eigenlijk verder nauwelijks iets goed gedaan heeft. Want, is dan de redenering, voor spitsen geldt dat alleen goals en assists tellen. Dus, als hij een assist geeft, dan kán het niet zo zijn dat hij niet goed gespeeld heeft. Dan heb ik dus kennelijk al die dingen helemaal verkeerd gezien. Nou, mooi niet dus.

En exact dit geldt gewoon voor Psv. Ik zie wedstrijden waarin PSV echt ploetert en kraakt, tegen tegenstanders waar dat niet tegen zou mogen. En waarin voor mij echt ondergrenzen bereikt worden. Als ik zie dat gedurende lange fases passes over tien meter naar ploeggenoten mislukken, dan weet je genoeg. Puur matig en beschamend gewoon, voor een ploeg als Psv.

Concreet heb ik het dan bijvoorbeeld over de wedstrijden tegen NAC (1-4) waarin PSV gewoon heel slecht speelde. NAC deed PSV echt pijn in die pot, het enige was dat NAC naliet te scoren. PSV scoorde wel, dat was echt de enige verdienste van PSV dat gewoon heel matig speelde. De wedstrijd erna, tegen Roda JC thuis was ook super matig. Sterker, het viel me echt op dat bij vlagen Roda gewoon de wil oplegde aan Psv. En dat dus in Eindhoven nota bene. Schandalig. En ja, PSV won dus met 2-0, maar nogmaals, dat je wint op zich zegt niets over hoe je gespeeld hebt. En ik maak die scheiding gewoon heel erg duidelijk.

Maar zelfs in de eerste wedstrijd van het seizoen werd wat dat betreft de toon voor dit PSV letterlijk gezet. Want AZ had gewoon een soort landdag in het Philips stadion. AZ had gewoon de bal, tikte de bal simpel en eenvoudig rond en had PSV gewoon in een ijzeren greep. Maar op de een of andere manier perste PSV drie goals uit de tegenaanvallen, wat totaal niet conform de verhoudingen van de wedstrijd was. AZ werd super zwaar tekort gedaan.

Andere wedstrijden die opvielen waren Willem II thuis (4-0 zege). Tot de rust was het 0-0. In die eerste helft had ik niet de indruk dat PSV hier een thuiswedstrijd speelde tegen een laag geklasseerde opponent, maar eerder een wedstrijd tegen een team dat een klasse hoger leek te spelen dan Psv. Staat in alle verslagen over die wedstrijd. Begin tweede helft scoort Lozano, daarna kan PSV vrij eenvoudig leunen en loopt het uit naar een ruime zege.

VVV uit was helemaal een mooi voorbeeld. PSV had het bijzonder moeilijk deze middag. En bij een gelijke stand van 2-2, terwijl PSV hard moet werken en zwoegen om overeind te blijven, krijgt Promes een rode kaart. Paar minuten later scoort PSV en loopt het uit naar een 2-5 zege. Zwaar geflatteerd ook. Die rode kaart hielp PSV echt over een dood punt.

Twente thuis was ook bijzonder gelukkig voor Psv. Niet alleen liet PSV in deze wedstrijd Twente drie keer terug komen van een voorsprong. Dat is bijzonder matig natuurlijk, al kan dat op zich altijd gebeuren. Maar vooral de manier waarop, waarbij Twente gewoon PSV in eigen stadion terug drong en de wil oplegde, dat was erg ontluisterend. Tuurlijk wint PSV in de laatste minuut, maar het zat PSV (ook) indeze wedstrijd echt enorm mee.

Over Feyenoord thuis wil ik het al helemaal niet hebben. Mooie start van PSV met die goal in minuut 1, daarna zakt het weg en neemt Feyenoord de wedstrijd over. En nadat Berghuis wordt weggestuurd met een terechte rode kaart verandert het beeld van elf tegen elf in een wedstrijd van twaalf tegehn tien. Met PSV in de rol van de 'tien' en Feyenoord met tien in de rol van de twaalf. Oftewel, Feyenoord speelt Psv, met tien man, in Eindhoven compleet en volledig van de mat! Feyenoord vergeet dat ene dingetje, het scoren, maar PSV blameert zichzelf enorm vond ik. Overigens ook aandacht voor Scheidsrechter Kuipers, die ongeveer elke beslissing die hij moet nemen in het voordeel van PSV laat uitvallen.

Daarna nog de wedstrijd in Zwolle, met die goal van isimat in de laatste trap van de wedstrijd. Hoef niet te herhalen hier denk ik dat PSV daar heel erg slecht en matig speelde en met die late goal gewoon twee extra punten steelt.

Ook Excelsior uit was weer een voorbeeld van een wedstrijd waarin een matige tegenstander PSV grote delen wegzet en wegspeelt. Jeroen Zoet houdt PSV echter in de wedstrijd en sleept ongeveer persoonlijk de zege voor PSV binnen.

Stadsgenoot Sparta had ook goede kansen tegen PSV in opnieuw een matige wedstrijd van Psv, dat weinig op geen lof oogstte voor deze zege.

Tegen Ajax uit had PSV eigenlijk gewoon beter niet op kunnen dagen. Want je weet dat als je in Amsterdam moet spelen je moet zorgen voor een goede organisatie en verdediging, maar dat je ook ervoor moet zorgen dat je, bij balverlies van Ajax, toeslaat en met veel lopende mensen de aanval moet zoeken. Dát lukte Psv, dat echt bijzonder slecht voor de dag kwam, op geen enkel moment. Sterker, PSV bakte er gewoon helemaal niks van. Had het ong PSV gestuurd, dan had dit PSV nog kans gehad, maar als je zo speelt uiteraard nooit. Ergste van alles was ook nog dat Ajax op die dag zelf ook absoluut matig speelde. Maar dat was voldoende om een super zwak PSv eenvoudig op te rollen.

Groningen uit liet PSV zich ook al piepelen door een enthousiast en opportunistisch spelend Groningen. Dit keer viel de gelijkmaker van Groningen heel laat.

Heracles uit was ook al een matige beurt van PSV met alweer een treffer met de laatste trap van de wedstrijd. Mede te danken aan een domme spits (hoezo nog steekballetjes geven als je gewoon de bal in je ploeg kunt houden door de rechtsback aan te spelen die gewoon vijftien meter achter je staat???) waarna Heracles compleet verkeerd staat en PSV kan counteren in de 93e minuut (???). Ook dit is natuurlijk gewoon 'lucky'. Normaal houden ploegen de tent dan echt wel gesloten natuurlijk en zijn ze niet gek.

Tegen Twente uit speelt PSV alweer bijzonder matig en onsamenhangend, maar lijkt het nog heel wat omdat er na een snelle voorsprong lekker geleund kan worden op de defensie. Maar er is weer een goede pot van Jeroen Zoet nodig om de drie punten binnen te harken.

Zijn er dan alleen maar zaadpotten gespeeld door Psv? Nee. Tegen Utrecht uit, Vitesse uit en ADO thuis was het spel goed en acceptabel voor de norm waar PSV aan behoort te voldoen. Bij de rest van de wedstrijden was het niveau van PSV gewoon abominabel. En ja, er werd gewonnen, maar dat was dus eerder aan mazzel, als niet de scheidsrechter meehielp dan wel door het gelukkige scoreverloop, dan aan wat dan ook te wijten. Nogmaals, als er fases zijn dat er constant balverlies geleden wordt, er geen drie passes aankomen bij ploeggenoten en zelfs degradatiekandidaten in Eindhoven de dienst uitmaken, dan is dat echt buitengewoon slecht en PSV onwaardig.

En jazeker, houdt je dit vol dan win je gewoon de titel. En daar zullen de meeste PSV fans echt complete maling aan hebben. En gelijk hebben ze! Punten halen is punten halen. Maar dit houdt je gewoon niet vol. En vertel mij alsjeblief niet dat PSV niet slecht peelt. Want dat doen ze dus wél! Heel erg slecht zelfs. En ik zei het al veel vaker hier, dit is het slechtste PSV dat ik zag sinds 1993. Het is armetierig en dat mag natuurlijk gewoon gezegd worden. En ja, zonder geluk is nog geen enkel team ooit kampioen geworden. Maar wat PSV dit seizoen heeft, dat is wel heel erg veel geluk. Echt veel meer dan dat Feyenoord afgelopen seizoen had. Normaal gesproken heb je dat soort geluk gemiddeld vier tot zes keer. PSV heeft dit seizoen vier tot zes keer acceptabel en PSV waardig gespeeld. Dát is het verschil.

7 februari 2018 om 00:53

@constant kante zit de frustratie hoog ventje? Een heel boekdeel geschreven. Als je alles onderaan de streep zet valt dat reuze mee. Een doelpunt in de laatste minuut is geen geluk als je genoeg kansen hebt gecreeerd. Of je het mooi voetbal vind is anders maar feit is dat de rest van de ploegen nog belabberder speelt dan psv anders hadden zij wel meer punten vergaard. De beknopte samenvatting van ‘ja wij hebben ook een paar mindere wedstrijden gespeeld’ kan ik ook uitvergroten in de grote van de gehele Harry Potter reeks. Ofwel zo’n hele lap tekst kan ik over de zaadwestrijden van ajax schrijven, en die halen niet eens de punten, helemaal tenenkrommend. Tweede helft van het seizoen zou anders kunnen lopen maar mocht psv doorgaan waar ze mee bezig waren pak dan gewoon je verlies en kom niet met al die smoesjes.

7 februari 2018 om 11:03

Kevin

Over welke 'frustratie' heb jij het eigenlijk beste kerel? Verklaar jij jezelf eens rustig nader over waar je het precies over hebt, want ik snap niet wat je bedoelt.

Los daarvan, als je lappen tekst vervelend vind, gewoon lekker niet lezen voortaan!

Toegegeven, ik heb alleen de samenvatting gezien. Maar de Jong scoorde de intikkers, maar had nog twee of drie prima kansen die wat moeilijker waren. Die gingen allemaal mis. De drie goals in de context van de wedstrijd stemmen mij niet tot veel optimisme.

6 februari 2018 om 19:10

De Jong scoort een hattrick maar dat stemt GL niet optimistisch? Drie goals en geen optimisme, dan moet GL (= Groen Links??) wel een erg depressief persoon zijn, haha

6 februari 2018 om 19:59

@coolcat Ehv

Ik kan me goed voorstellen dat iemand vraagtekens zet bij de term 'ontketend' als de betreffende speler slechts drie intikkers scoort. In de Eredivisie kan elke aanvaller een hattrick maken onder aardige omstandigheden en vooral als je bij de nummer 1 speelt. We moeten niet ineens gaan doen alsof het een topprestatie is.

7 februari 2018 om 12:24

Nou, De Jong heeft een hele periode ook de “intikkers” niet weten te scoren. Er zit dus zeker een goede lijn in en dat stemt mij zeker tot optimisme. Zeker ook gezien het feit dat de mensen om hem heen ook kunnen scoren.

En vergeet niet dat Ajax ook nog uit moet naar het altijd onvoorspelbare en lastige FC Groningen

Laten we niet doen alsof de lek boven is bij De Jong. Tegen 10 man en 3e keeper van Zwolle, zou iedereen wel kunnen scoren. Zelfs Brenet heeft dat gedaan. Laat De Jong nu wekelijks scoren en de kansen afmaken die hij krijgt, dan wordt PSV fluitend kampioen.

7 februari 2018 om 19:36

Helemaal mee eens. Stelt niets voor, drie intikkers van De Jong. Eigenlijk heeft hij dus pas vijf goals gemaakt.

Laten we ook even hetzelfde doen met Donny van de Beek. Die scoorde tot nu toe ook acht keer. Maar daarvan waren er vier tegen Nac. Dat is een super zwakke tegenstander, daar scoort iedereen tegen. Blijft over: vier goals dit seizoen. Ja, zo gaat het best rap allemaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

185 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 5 3 0 0
2017/2018 PSV 28 12 1 0
2016/2017 PSV 32 8 4 0
2015/2016 PSV 33 26 2 0
2014/2015 PSV 32 20 0 0
Laatste voetbalnieuws

Hendrix: ‘De volgende keer zou ik misschien een overtreding maken’

PSV kwam dinsdagavond in zijn eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen tegen Barcelona in de eerste helft via een vrije trap van Lionel Messi op achterstand en bleef daarna lang binnen...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Het is aannemelijk dat Lucas Paqueta in januari de oversteek naar Europa gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren