Uitblinker Batshuayi helpt BVB met twee goals langs hekkensluiter

Vrijdag, 2 februari 2018 om 22:23Tim Siekman

Borussia Dortmund heeft vrijdagavond weten te winnen op bezoek bij 1. FC Köln. De ploeg van Peter Stöger, die na het afscheid van Pierre-Emerick Aubameyang snel heeft gehandeld met het aantrekken van Michy Batshuayi, was de dominante partij en dat kwam uiteindelijk tot uitdrukking in de score, mede door twee goals van de debuterende Batshuayi: 2-3.

Dortmund had het lastig tegen Köln, dat in eerste instantie kranig weerstand bood. Die Borussen kregen enkele kansen op de voorsprong, maar de ploeg moest ruim een halfuur wachten tot de score werd geopend. Jeremy Toljan snelde iedereen voorbij en gaf een perfecte voorzet op de vrijgelopen Batshuayi, die binnenknalde. BVB ging met een minieme voorsprong rusten en moest op het uur tóch een tegentreffer incasseren.

Michy Batshuayi is gelijk trefzeker bij Borussia Dortmund! 🔥🔥🔥

Posted by voetbalzone on Friday, February 2, 2018

Simon Zoller kon simpel binnenkoppen nadat Roman Bürki halfslachtig ingreep bij een afstandsschot die gemakkelijk te pareren leek. Batshuayi deed echter vlak daarna van zich spreken door goed te anticiperen op een steekpass van Christian Pulisic en de uitkomende doelman Timo Horn te verschalken. Dortmund leek op rozen te zetten, maar Jorge Meré besloot anders en kopte de 2-2 binnen.

Dortmund kreeg in de loop van de wedstrijd genoeg kansen om tot scoren te komen tegen de hekkensluiter van de Bundesliga, maar Horn hield bij tijd en wijle zijn doel knap schoon. Uiteindelijk moest de sluitpost toch zijn hoofd buigen, nadat André Schürrle, met goed voorbereidend werk van Batshuayi, de beslissende 2-3 wist te produceren. Door de zege stijgt Dortmund naar de tweede plek, maar moet de concurrentie dit weekend nog in actie komen.


Poll

Verwacht jij dat Borussia Dortmund tweede gaat eindigen in de Bundesliga?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door schop1989)

Zo dikke neus naar Chelsea, ben benieuwd hoelang hij dit kan volhouden, ik hoop het hele seizoen, Aubameyang is wel beter en gevaarlijker maar Batshuayi is zeker net zo getalenteerd!!

2 februari 2018 om 22:30

Persoonlijk vind ik batshuayi veel getalenteerder, alleen aubameyang is zo gruwelijk behendig en snel. Voetballend gaat mijn voorkeur toch echt naar onze Belgische vriend

3 februari 2018 om 00:10

Dikke neus? Dit is pas zijn eerste wedstrijd. Wacht het rustig af hoe hij daar een aantal jaren doet. In de Premier League vond ik hem overigens matig.

3 februari 2018 om 00:15

Matig goh met al het vertrouwen die hij kreeg......

3 februari 2018 om 02:07

Dikke neus? Hij is nog steeds een speler van Chelsea hoor. Dus Chelsea is blij dat hij minuten maakt en scoort.

Fantastische wedstrijd gezien. Bürki bewijst maar weer eens waarom hij de beste keeper is in de wereld. Batshuayi ook een redelijke pot, maar het is lastig om op te vallen met zo’n belangrijke puntenpakker op goal.

2 februari 2018 om 22:32

Pfff kan toch echt niet die Burki he, wat een drama keeper

2 februari 2018 om 23:08

Heel eerlijk vind ik Bürki belachelijk slecht. Echt een dramatisch niveau haalt hij. Zet er dan een 16 jarig talentje neer ofzo.

3 februari 2018 om 01:24

Echt onvoorstelbaar dat BVB geen doelman heeft aangetrokken, zo is het zelfs tegen matige ploegen als de tegenstander van vandaag billenknijpen, elke week weer..

Wat een baas! 4 dagen geleden nog 2 goals voor Chelsea en nu 2 goals voor Dortmund. Vond het altijd al een ondergewaardeerde speler, hopen dat hij Dortmund weer een beetje omhoog kan helpen.

Ik ga je voorspellen dat dit een topper word voor dortmund ik was al blij dat hij naar duitsland vertrok.
Denk dat deze jongen ontzettend goed kan worden voor dortmund met al die dynamische spelers om hem heen.
Jammer genoeg word hij gehuurd ik had ergens gehoopt dat er misschien een optie tot koop was bedongen.

Dat is wel even een lekkere binnenkomer zeg; 2 goals en de beslissing met één assist. Ben wel echt benieuwd of hij weer kan opbloeien na zijn toch wel teleurstellende periode bij Chelsea (waar hij wel echt heel weinig kansen/speeltijd kreeg).

Ik snap Chelsea niet meer! Al die spelers die verstoten worden.
Ik ga al die namen niet eens noemen.
Er is iets aan de hand daar hoor!

2 februari 2018 om 22:51

Dat is al jaren zo. Chelsea koopt spelers en als ze tegenvallen (of weg willen) dan worden ze ook heel snel (voor veel geld) weer verkocht. Je zorgt op die manier dat je niet jarenlang een prutser hebt rondlopen die eindeloos vertrouwen krijgt, maar je gooit ook wel eens een topper weg. Dit beleid is misschien wat onsympathiek en haastig, maar heeft Chelsea in elk geval aardig wat prijzen opgeleverd.

Ik vind t ergens wel wat hebben, als een speler niet echt past bij de club of de spelwijze dan hou je m iig niet nodeloos lang in een slechte situatie. Dit is feitelijk een win-win-win, Chelsea krijgt bij n verkoop een bak geld om een vervanger te vinden die wel past, de speler bloeit op en de kopende club is spekkoper

2 februari 2018 om 23:34

@Hangover: Kleine kanttekening: Als een club "veel geld" of "een bak geld" moet betalen voor een speler van Chelsea zijn zij natuurlijk verre van een spekkoper. Een spekkoper ben je, wanneer je verhoudingsgewijs een lucratieve/goedkope deal kan maken. Een gewone win-win, dat dan weer wel!

3 februari 2018 om 00:16

Nou ja, De Bruyne en Lukaku bv waren duur, maar zeker hun geld waard voor Wolfsburg en Everton.

2 februari 2018 om 22:54

Hij maakt 2 goals tegen de Duitse hekkensluiter. Zullen we even zn wedstrijden tegen de Bayerns en Leverkusens afwachten voor we gaan beweren dat ie bij ons in de basis tegen Barca had moeten staan?

2 februari 2018 om 23:02

John Terry is hij verhuurd of verkocht? Want deze jonge heeft wel de talent. Jammer dat het niet zo bij Chelsea liep.

2 februari 2018 om 23:08

Had verwacht dat ze hem zouden kopen, maar hij is tot aan het einde van het seizoen van Chelsea gehuurd; Misschien als Bats het dit half jaar goed doet, dat Dortmund een poging gaat wagen om hem over te nemen van Chelsea. Vraag mij in deze dan nog wel af of Chelsea met minder dan die 39 miljoen genoegen neemt of dat ze meer gaan vragen (mochten de prestaties goed zijn).

2 februari 2018 om 23:44

Wat Mitchell zegt, hij is verhuurd tot aan het eind van dit seizoen. Tot die tijd kijk ik dan liever ook even aan hoe hij zich tegen de grote jongens staande houdt. Ik ben me prima bewust van de gevalletjes Lukaku en KdB, maar niet iedereen heeft dit in zich natuurlijk. Ik ben benieuwd.

3 februari 2018 om 02:11

En Salah!

3 februari 2018 om 10:56

Matic

3 februari 2018 om 00:14

2x scoren tegen de hekkensluiter, niet te hard van stapel gaan jij! Batshuayi heeft de potentie om een topspits te worden maar is dat nog niet. Dit seizoen heeft hij meer matige dan goede wedstrijden gespeeld. Laten we afwachten hoe hij ontwikkeld bij Dortmund.

2doelpunten en 1 assist voor Bats. Heerlijk debuut. Hoop dat hij hier bij Dortmund weer op zn oude niveau kan komen

Batsman! Hopelijk kan hij zijn zelfvertrouwen herwinnen en dan mag Martinez hem op het WK als eerste spits gebruiken. En dan mag hij een transfer maken want onder Conte heeft hij geen toekomst. La Liga lijkt me wel wat.

2 februari 2018 om 23:05

Al maakt hij er 30, zet Martinez z'n favorietje Lukaku alsnog in de spits

3 februari 2018 om 00:17

Batshuayi als eerste spits? Wat dan doen de andere aanvallers het niet goed dan bij België?

3 februari 2018 om 02:51

Neen Lukaku is vaste spits maar doet het niet goed. Al deed Batsman het de laatste keren eigenlijk ook niet goed. Mijn droom is om met Mertens als spits te spelen maar Martinez ziet helaas geen spits in hem.

3 februari 2018 om 03:13

Hoezo niet goed? 14 goals in 12 wedstrijden bij de Duivels.als er één ding goed is sinds de komst van Martinez dan is het wel dat onze diepe spits gemakkelijk scoort,iets wat onder Wilmots niet gebeurde.

3 februari 2018 om 09:08

Ach Bonjovi hou toch eens op met die Lukaku haat. Lukaku doet het gewoon prima.

Scoorde tegen Japan, twee maal tegen Mexico, scoorde het meeste in de kwalificatie waaronder 2 van de 3 doelpunten tegen Griekenland.

Batshuayi kreeg zijn kans tegen Bosnië en verkwanselde een viertal open kansen. Mertens speelde trouwens in de spits tegen Nederland en was afschuwelijk slecht.

Ik vond het vrij frappant om te zien, maar waar Batsman bij Chelsea steeds makkelijk van de bal werd gezet door verdedigers, was hij vandaag eindelijk weer eens vrij balvast. Dan zie je toch dat hij het vooral heel lastig had met het fysieke aspect in Engeland, want vandaag kon hij op kracht toch een aantal keren goed aan de bal blijven/ Scoren kan die natuurlijk nog altijd, dan moet je nog rekening houden dat hij een afgekeurde goal heeft waarbij hij maar heel nipt buitenspel stond.

wordt vaak onderschat.
heeft alles in huis om topper te worden
gewoon weg bij chelsea daar zit je niet op je plaats

Aub, niet meer deze hartaanval wedstrijden. Als je in het stadion zit valt het mee, maar achter de TV wordt je gek.

Natuurlijk super debut van de Batsman. Een heel belanden wedstrijd, omdat Stöger in december nog aan de zijlijn voor Keulen stond.

Het is te hopen dat BVB nu eindelijk verder ontwikkelt. Ik hoop zeer op Akanji, want achterin is het nog altijd drama

Ojaa nu vinden alle teletekst supporters bats ongewaardeerd, als je echt wedstrijden van Chelsea had gekeken zag je dat deze man gewoon zwaar te kort kwam voor Chelsea, hij heeft genoeg kansen gehad enger verprutst dus daar asjeblieft niet mee want dan neem ik je niet serieus. Buiten dat hoop ik dat hij mijn ongelijk bewijst en wens ik hem veel succes en plezier daar. Misschien weet hij aubameyang wel te vergeten maar nogmaals bij Chelsea kwam hij zwaar te kort

3 februari 2018 om 00:18

Dankjewel, teletekst supporters ik had het niet beter kunnen verwoorden. Ik vind Batshuayi momenteel te kort komen voor de Engelse top. Al denk ik wel dat hij bij een Dortmund zich kan ontwikkelen tot een top spits.

3 februari 2018 om 03:15

Op de manier dat Conte wil spelen, komt hij tekort. Toch een nuance. En vanaf de bank met 2 spitsen is eigenlijk zelden geprobeerd. Daar had hij denk ik een grote meerwaarde kunnen hebben. Heeft ook nooit gezeurd om zijn status. En ook punten gepakt voor het team. In belangrijke wedstrijden.

3 februari 2018 om 04:49

Genoeg kansen? Het is pas teletekst om te kijken naar het aantal wedstrijden en niet de minuten die de man gekregen heeft. Maar ach, laten we het luidst roepen wat het best bekt zeker?

4 februari 2018 om 17:03

Daar hebben we er weer 1 die duidelijk geen wedstrijden kijkt van Chelsea, en leg me geen woorden in de mond alstublieft

3 februari 2018 om 10:12

Kijk daar vind ik dat jij en vele Chelsea supports dus in de mist gaan. Die jongen barst van het talent alleen heeft een coach en een club nodig die net dat ene zetje geeft in de juiste richting.

Chelsea, de managers van Chelsea (over het algemeen) en de fans geven totaal geen aandacht aan steun voor jonge spelers, het is presteren of wieberen, terwijl wat vertrouwen en opleiding dus die spelers naar een hoger niveau kunnen tillen.

Ik ga niet zeggen zie je nou wel met Batsu, want Kevin is al een mooi bewijs en er zijn er nog wel een paar.

Dus jij noemt mensen die nu roepen "zie je nou" teletekst supporters en zelf zeg je dat Batsu genoeg kansen verprutst heeft? Best hypociet als je naar het vertrouwen en de kansen an zich keek

4 februari 2018 om 17:05

je 2e alinea kan ik al niet serieus nemen, een speler qua situatie met elkaar vergelijken is ook compleet zinloos, elke speler is anders. Ja hij heeft genoeg kansen gehad, je bent een Liverpool fan prima, dus ik geloof niet dat jij alle wedstrijden van Chelsea heb gezien. dus jij bent de enige hypocriet hier

4 februari 2018 om 21:28

En jij een Ajax, Barca fan met een plaatje van Chelsea? Ik snap dus je hypocrisy statement niet echt en vind het wel onterecht.

Je enige argument is: elke speler is anders. Ja dat is zo, maar met Salah, Kevin de Bruyne, Lukaku, cuardrado etc. ging het niet anders. Dus dan behandelen ze toch wel vaker verschillende spelers hetzelfde

Kijk je kunt discrimineren op club en er van uit gaan dat ik niet genoeg zou kijken, maar wat heeft dat met een discussie te maken? Dat zijn drogredenen waardoor je je argumenten zwakker maakt. Als je hier vaker zou reageren, zou je kunnen weten dat ik groot PL fan ben en zou je misschien die opmerkingen over het kijken niet maken haha.

Komop volgende keer wat betere argumenten en niet die persoonlijke aanvallen allemaal, dat siert je niet

Nu al zonde dat er geen optie tot koop is opgenomen in de overeenkomst..

Is Batshuayi op huurbasis of hebben ze hem gekocht?

3 februari 2018 om 01:26

Helaas voor Dortmund is er enkel sprake van een huurovereenkomst.

3 februari 2018 om 01:29

huurbasis zonder koopoptie. Dus over 6 maanden zit hij weer bij Chelsea.

Deze jongen gaat het maken bij Dortmund , top spits het is een heel goede koop geworden voor Dortmund 👍

Michy is ook gewoon een goed karakter. Zal je niet horen klagen. En voor de rest, staat hij altijd op de juiste plaats. Toch nog altijd een zeldzame kwaliteit. Een ploeg laten aansluiten is gewoon zijn specialiteit niet. Goaltjes maken, zeker wel.

Slimme keuze van Batshuayi om naar Dortmund te gaan,past ook beter bij zijn manier van spelen,dit is nog maar een begin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
J. BellinghamMiddenvelder81
A. WitselMiddenvelder80
D. MalenAanvaller80
M. ReusAanvaller72
G. KobelKeeper80
M. DahoudMiddenvelder60
M. AkanjiVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

13 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren