Pjaca trefzeker bij basisdebuut; geen warm welkom voor Goretzka

Zondag, 21 januari 2018 om

Schalke 04 heeft een overwinning op Hannover 96 uit handen gegeven. De ploeg van Domenico Tedesco kwam op voorsprong via Juventus-huurling Marko Pjaca, maar incasseerde vlak voor tijd de gelijkmaker. Schalke stijgt weliswaar van plek zes naar plek drie, maar is een van de vier ploegen met 31 punten. Met een overwinning had de club de tweede plek alleen bezet.

Leon Goretzka kreeg bepaald geen warm welkom in de Veltins-Arena. De middenvelder stapt na dit seizoen transfervrij over naar Schalke 04, werd deze week bekend, en kon een levensgroot spandoek lezen met de tekst: 'Geld noch prijzen zijn meer waard dan onze club! Wie dat niet kan waarderen, kan direct oprotten!' Pjaca maakte zich een stuk geliefder, door zijn eerste thuiswedstrijd bij Schalke op te luisteren met een doelpunt. Na goed voorbereidend werk van Amine Harit nam Pjaca de bal aan in het strafschopgebied en vond hij de ruimte voor een schot, dat via keeper Philipp Tschauner en de paal tot een doelpunt leidde.

Op dit spandoek van @s04 staat: ‘geld noch prijzen zijn meer waard dan onze club! Wie dat niet kan waarderen, kan direct oprotten!’ Gericht aan @leon_goretzka, zoveel is duidelijk. #goretzka #schalke04 #bayern #fcbm #bundesliga

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

Harit was een van de grote uitblinkers op het veld en leidde direct na rust ook een kans in voor Alessandro Schöpf. Even later werd Pjaca naar de kant gehaald. Hannover zocht naar de gelijkmaker en testte Ralf Fährmann, die een tegendoelpunt met zijn voet voorkwam. Vier minuten voor tijd, kort na een invalbeurt van Charlison Benschop, kwamen de bezoekers alsnog langszij. Niclas Füllkrug nam een voorzet van Felix Klaus aan en schoot raak in de korte hoek. Schalke liet daardoor na om de tweede plek in handen te nemen.


Poll

Eindigt Schalke 04 dit seizoen bij de bovenste drie in de Bundesliga?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door webo)

Pjaca is een heerlijke speler en zeker voor Schalke. Gewoon super! Hoopte dat hij naar Ajax kwam, maar hij was al snel onhaalbaar geworden voor Ajax. Hopelijk herpakt hij zich in Duitsland, maar daar heb ik alle vertrouwen in.

Ik begrijp het niet. Kan iemand mij uitleggen wat dat hele ding met Goretzka is en waarom etc?

21 januari 2018 om 20:09

Goretzka heeft vorig jaar gezegd dat hij zijn contract ging verlengen, maar toen kwam de confed. Cup en wilde hij wachten met verlengen en kijken hoe de sportieve prestaties waren. Die waren zeer goed met plek 2 en doorbij rivaal bayern te tekenen houd hij en zich niet aan zijm woord en voor geen geld maakt hij de gevoelige overstap.

21 januari 2018 om 20:16

Klopt, dat speelt zeker mee. De manager heeft zelf naar buiten gebracht dat er een akkoord was en dat zijn contract klaar lag en alles verder geregeld was. Het hoefde alleen nog ondertekend te worden. Er was zelfs al een video gemaakt door de club om zijn contractverlenging te vieren.

Dan komt meneer terug en geeft als smoes aan de sportieve prestaties af te wachten (die gewoon goed zijn nu in de winter). Hij zal op de Confed Cup vast en zeker met Joachim Löw gesproken hebben die hem aangeraden heeft naar Bayern te vertrekken. Zal ook in zijn voordeel werken als het op Die Mannschaft aankomt.

21 januari 2018 om 20:28

Het probleem zat hem ook in dat iedereen die dichtbij Goretzka zat hem Bayern heeft aangeraden. Zijn vader, een vroegere coach van hem die nu bij Bayern zit en zijn zaakwaarnemer die vorig jaar gezien werd.

21 januari 2018 om 20:09

Goretzka gaf in mei 2017 aan dat het wel goed zou komen met zijn contract, hij was akkoord met de voorwaarden. In mei heeft zijn zaakwaarnemer ook contact gehad met Bayern (wat eigenlijk pas per 1 januari jongstleden had gemogen. Vervolgens heeft hij de hele club tot afgelopen week in spanning laten zitten en loopt hij gratis weg. Daar zit de frustratie.

21 januari 2018 om 20:09

Goretzka kon de groot verdiener worden als hij deed bij tekenen bij S04 maar hij koos in plaats daarvan voor Bayern de harde kern is daarom boos op hem even in het kort

21 januari 2018 om 20:10

Schalke en Bayern waren voorheen de 2e grootste clubs van Duitsland en de concurrentie was moordend. Beetje zoals Ajax Feyenoord. En als je dus van de een naar de ander gaat dan pleeg je een beetje hoogverraad. Ook omdat Schalke geen transfersom krijgt zullen de supporters wel boos zijn. Maar ik vind dat Goretzka zijn goed recht.

21 januari 2018 om 20:10

Hij stap in de zomer transvrij over naar Bayer München

21 januari 2018 om 20:11

Een overstap van een dragende speler naar Bayern München ligt bij de fans altijd gevoelig. Verder zijn er nog wat details rondom zijn mogelijke contractverlenging naar buiten gekomen waar men hem persoonlijk op afrekent.

Jammer dat Schalke in de 2e helft veelal het initiatief uit handen gaf. Dat de gelijkmaker viel was dan ook geen verassing. Op deze manier gaan we niet lang meer genieten van Harit. Pjaca lijkt ook een hele goede aanwinst te zijn.

21 januari 2018 om 20:51

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar ben wel benieuwd hoe Harit het deed. Kan jij mij dat vertellen?

21 januari 2018 om 21:03

Goede assist. Veel goede acties. Er gaat erg veel dreiging van hem uit. Speelde veel mannetjes voorbij en er waren veel overtredingen nodig op hem.

21 januari 2018 om 21:05

Zoals ik Harit ken! Dankjewel voor jouw reactie. Hopelijk blijft ie ontwikkelen bij Schalke en maakt hij ze kampioen ( het zijn maar dromen he haha).

Het leek wel weer een standaard thuiswedstrijd van Schalke: op voorsprong komen, vervolgens te passief worden en de tegenstander te veel laten komen, zelf de vele counters niet afmaken en uiteindelijk nog de gelijkmaker vangen. Het geeft ook wel de matige bezetting in de aanval aan. Harit is de enige die er duidelijk bovenuit springt. Hij moet alleen nog leren ballen eerder af te spelen. Pjaca had ook een aantal goede acties naast zijn goal, alleen zijn wissel begreep ik niet. Embolo lijkt helaas nog maar een schim van zichzelf na zijn zware blessure, het zal moeilijk worden voor hem.

Verder vond ik wel dat je merkte dat het hele theater om Goretzka invloed had op het team en de supporters. Er was nauwelijks sfeer in het stadion. Goretzka zelf was nogal afwezig op het veld vond ik, al had hij toch nog een paar goede acties.

Domenico Tedesco...kan gaan toepasselijkere naam bedenken voor een Duits-Italiaans persoon.

Ik hoop voor Pjaca dat hij dit moment kan uitbouwen tot iets moois dit halfjaar in Duitsland. Altijd fijn om zulk vertrouwen direct te kunnen terug te betalen. Met tegenstanders van formaat genoeg in Duitsland, kan hij er zelf alleen maar beter op worden als speler.

Wat een belachelijke, kortzichtige en egocentrische reactie van die fans zeg. Geld noch prijzen zijn belangrijker? Voor hen misschien niet, maar als elke speler die dat sentiment niet deelt moet oprotten dan blijven er heeeeeel weinig spelers over in Gelsenkirchen. Het is niet alsof Goretzka een jongen van de club is of zo. Nee, hij heeft 5 jaar geleden de stap naar Schalke gemaakt omdat het een stap omhoog was, zowel financieel als sportief, en nu doet hij hetzelfde.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb een hekel aan de praktijken van Bayern dat keer op keer de concurrentie niet alleen leegkoopt maar op allerlei manieren lijkt af te zetten en daarnaast oh zo hard werkt om ervoor te zorgen dat de Europese top zo klein mogelijk blijft en clubs als City en PSG niet kunnen aansluiten. Daarnaast vind ik het ook ontzettend jammer en best smerig hoe Goretzka vertrekt naar een grote concurrent. Als hij die stap wil maken snap ik dat best, maar gun je club een transfersom door bijvoorbeeld voor 1 jaar bij te tekenen met een clausule van 25 of 30 miljoen die Bayern zonder problemen op tafel legt in juli. Dan krijg je zelf een minder grote tekenbonus maar hey, principes zijn ook wat waard.

Los daarvan is dit een typische reactie van een stel fans die hun club het belangrijkste in het universum vinden en er niet mee om kunnen gaan wanneer een ander die mening niet is toegedaan. Zij mogen hun club oh zo belangrijk vinden, maar 99,9999999999999 procent van de wereldbevolking geeft geen reet om Schalke en hebben meer met geld en\of prijzen. en als ze echt zo principieel zijn als ze nu doen voorkomen dan verkopen ze morgen nog driekwart van de selectie, want het enige verschil tussen hen en Goretzka is dat zij de aanbieding om een stap hogerop te gaan nog niet hebben zien passeren...

21 januari 2018 om 21:08

Laten we voorop stellen dat de supporters geen spelers kunnen verkopen. Daarnaast zijn de supporters juist wel trouw. Zij kunnen namelijk altijd een stap hogerop maken door supporter te worden van een andere, succesvollere club. Ze kunnen namelijk altijd supporter van een Real Madrid worden ipv Schalke, zij blijven echter S04 trouw ipv lekker makkelijk Real fan te worden. Het is inderdaad een lichtelijk overdreven reactie van de supporters. Het is alleen wel een primaire reactie die te begrijpen is.

21 januari 2018 om 21:19

Natuurlijk zijn de supporters trouw, overal ter wereld zijn de supporters de trouwste mensen bij de club. Al helemaal bij een traditieclub als Schalke. Ik kan me alleen storen aan selectieve principes als dit waar schijnbaar iedereen hetzelfde moet denken en voelen als zij of anders oprotten terwijl jij, ik en zij goed genoeg weten dat spelers als Bentaleb, Embolo, Nastasic etc etc er helemaal niet zo over denken. Nu zo reageren is hypocrisie ten top.

Nogmaals ik heb zeker begrip voor het ongenoegen en ik snap volledig dat ze willen reageren. Daar zal ik nooit schande van spreken. Het gaat mij om hoe ze reageren en wat ze eigenlijk zeggen. De reactie is begrijpelijk, de wijze waarop en de gekozen woorden duiden echter op een groot gebrek aan empathie, realiteitszin en zelfs gewoon verstand.

Als je de tijd neemt om een spandoek te plannen, te maken en uit te hangen dan kun je niet meer spreken van een primaire reactie en is het goed doordacht.

Los daarvan, denk jij dat het makkelijk was om Madrid fan te zijn tussen 2004 en 2014 en op elk front verslagen en vernederd te worden door de grote rivaal? Sloeg vies tegen

21 januari 2018 om 21:52

Dat soort spandoeken zijn in Duitsland vaak de manier voor de fans om hun vrede en/of onvrede te uiten richting het bestuur of spelers. Zo hebben er voor de winterstop regelmatig positieve berichten op dit soort spandoeken gestaan bij Schalke om Goretzka over te halen zijn contract te verlengen. Het is doeltreffender dan heel het social media vol te zetten met dit soort teksten (wat helaas nog te veel gebeurd, zul je altijd houden). Al moet ik eerlijk zeggen dat ik die teksten van vandaag niet al te sterk vond. Te veel richting de speler gericht i.p.v. Bayern. Vroeg of laat zou hij toch vertrekken, dat lag voor de hand.

Wat ik erger vind, zijn de fluitconcerten tijdens de wedstrijd als hij aan de bal is. Daar schiet het hele team niets mee op. Gelukkig was dat maar van korte duur en hopelijk blijft het daar ook bij. Mensen die tijdens het opnoemen van de opstelling fluiten bij zijn naam zul je altijd houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Schalke 04

Stand
Actuele wedstrijden

10 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 oktober
Manchester United heeft nul op het rekest gekregen van RB Leipzig. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren