‘Of hij transfervrij weg mag bij Feyenoord? Ligt puur aan de omstandigheden’

Donderdag, 11 januari 2018 om 08:40

Michiel Kramer lijkt op de weg naar de uitgang in De Kuip, maar of de spits transfervrij mag vertrekken, hangt volgens technisch directeur Martin van Geel van de situatie af. Kramer, die in de belangstelling zou staan verschillende binnen- en buitenlandse clubs, komt niet meer in de plannen van Giovanni van Bronckhorst voor en Van Geel is bereid de spits van de hand te doen.

"Dat ligt puur aan de omstandigheden en aan de club die komt", zegt Van Geel op het trainingskamp van Feyenoord in Marbella in gesprek met RTV Rijnmond. "Het is wel zo dat wij daar positief naar kijken, omdat dat voor ons kan. Michiel is in Rotterdam achtergebleven en heeft kenbaar gemaakt dat hij een nieuwe impuls aan zijn carrière wil geven." Kramer, die nu tweeënhalf jaar actief is bij Feyenoord, ligt nog tot komende zomer vast bij de regerend landskampioen.

Van Geel erkent dat het met de spits 'in het begin' behoorlijk goed ging. "Vorig jaar ook nog, al werd de rol al iets minder door de komst van Nicolai Jörgensen en dit jaar is die nog wat minder geworden." Van Geel zei tegen Feyenoord TV al dat er geen contractverlenging komt: "Hij heeft nog een half jaar contract, dat contract gaat Feyenoord niet verlengen." Kramer zou in ieder geval niet naar ADO Den Haag of Sparta Rotterdam gaan vertrekken, maar zou zijn zinnen hebben gezet op een buitenlands avontuur.

Van Geel geeft toe geen fan te zijn van de winterse transferperiode. "Ik doe daar eigenlijk het liefst zo min mogelijk in. Clubs die veel moeten doen, lopen achter de feiten aan, zijn in paniek of moeten dingen herstellen. Dat hoeven wij bij Feyenoord niet. Daarom is het rustiger. Met deze spelers willen we verder. Er gaat bij ons ook weinig gebeuren. Tenzij het exorbitant is, maar daar ga ik niet vanuit."


Poll

Verwacht jij dat Michiel Kramer deze winter vertrekt bij Feyenoord?


Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door tipptopp)

Het lijkt me niet dat een club kan bepalen of een speler wel of niet transfervrij vertrekt. Als een speler weigert bij te tekenen of te tekenen bij een nieuwe club, dan heeft de club niks te zeggen lijkt mij..

11 januari 2018 om 08:51

Hij mag in de zomer sowieso transfervrij vertrekken, daar kan Feyenoord inderdaad helemaal niets meer tegen doen, maar dit gaat om vertrek in de winterperiode. En dan is het dus wel aan Feyenoord.

11 januari 2018 om 09:22

Van Geel kan dat zolang Kramer onder contract staat wel bepalen. Gaat erom of feyenoord nu een transfersom verlangt, of ermee instemt het contracf van kramer te beeindigen. Op die laatste manier zal het gemakkelijker zijn voor Kramer een nieuwe club te vinden.. Vermoed dat Feyenoord voor Nederlandse clubs een som verlangt, voor een buitenlandse club zullen ze overwegen hem zonder som te laten gaan.

11 januari 2018 om 09:35

Hij zou deze winterse transferwindow bijvoorbeeld transfervrij kunnen vertrekken, onder de voorwaarde, dat Feyenoord een doorkooppercentage krijgt. Dat kan een ‘verkopende’ club bepalen, wanneer ze in onderhandeling zijn met een potentiële geïnteresseerde gegadigden, zolang hij onder contract staat.

11 januari 2018 om 10:54

@buitenspelval

En daarom is een vertrek van Kramer voor Feyenoord in de winter nog het enige interessante. In de zomer loopt hij gewoon gratis de deur uit. Als hij nu, desnoods gratis, naar een andere club gaat bestaat in ieder geval nog de kans dat als Kramer het redelijk doet er nog wat te verdienen is in de toekomst.

11 januari 2018 om 10:20

Eerst goed lezen Zermatt hij mag weg en is nog tot de zomer onder contract bij Feyenoord dus die mag nu bepalen of hij gratis weg mag of niet.

Snap niet helemaal waarom kramer persona non grata is bij Feyenoord. Heeft toch een belangrijk aandeel gehad in de bekerwinst en kampioenschap. Maar wordt nu als overbodig stuk vreten aan de kant geschoven. Niet echt de waardering die je verwacht.

11 januari 2018 om 08:54

Ik snap niet waar je dat vandaan haalt? Kramer wil zijn loopbaan een nieuwe impuls geven, Feyenoord denkt met hem mee. Ik vind juist dat Feyenoord zich uiterst correct opstelt door mee te denken met Kramer.

11 januari 2018 om 09:16

Laten we nou eerlijk zijn. Feyenoord wil dolgraag af van Kramer. Mag transfervrij vertrekken en Feyenoord heeft ook al aangegeven dat van de zomer het contract niet verlengd gaat worden. Ook mag hij in Nederland blijven tijdens het trainingskamp. Dat zegt toch allemaal genoeg.

11 januari 2018 om 09:23

Er is toch ook helemaal niemand die bij Feyenoord twijfel laat bestaan dat hij inderdaad weg mag en ze van hem af willen? Begrijp jouw reactie dus niet helemaal..

11 januari 2018 om 10:57

@blackpool

Klopt, het hoofdstuk Kramer in Rotterdam is over en voorbij. Maar het is toch logisch dat Feyenoord op dit moment nog probeert om die kleine kans dat er nog iets te verdienen valt (door een overgang naar een club in de winter, met de afspraak dat als Kramer in de toekomst dooprverkocht wordt Feyenoord nog een deel krijgt) onderzoekt en bekijkt?

11 januari 2018 om 11:11

Klopt Kante maar sommige mensen doen net alsof Feyenoord hem zijn vertrek gunt. Onzin. Ze willen gewoon graag van hem af. Als hij er nu 10 in had liggen was hij nu mee op trainingskamp en bedelde om zijn handtekening.

11 januari 2018 om 11:34

Natuurlijk willen ze nu "van Kramer af". Hij heeft absoluut zijn waarde gehad voor Feyenoord, waar iedereen hem zeker dankbaar voor is. Maar dit seizoen komt hij er door de ontwikkeling van Vente en zijn eigen mindere spel helemaal niet meer aan te pas. Neem daarbij dat Kramer zelf openstaat voor een (vooral) financieel avontuur en Feyenoord zijn vertrek kan veroorloven, wordt hij toch niet naar de uitgang geduwd?

11 januari 2018 om 09:46

Persona non grata is overdreven. Er wordt heus wel erkent dat hij zijn aandeel heeft gehad in de beker en kampioenschap. Maar laten we eerlijk zijn: hij heeft het afgelopen jaar nogal eens wat acties die gewoon niet passen in een topsportklimaat. Zijn motivatie lijkt gewoon al tijden ver te zoeken en hij is overduidelijk ontevreden over zijn rol binnen de club. Dan is het voor beide partijen simpelweg het beste om afscheid te nemen.

11 januari 2018 om 10:49

Kramer is toch altijd al een overbodig stuk vreten geweest XD. Feyenoord heeft het alleen nu pas door.

11 januari 2018 om 12:48

Mentalist, het broodje kroket was de druppel. Michiel wilde vorig seizoen al niet trainen een dag na de wedstrijd waardoor hij door de club geschorst is. Dit zijn alleen twee zaken die in de media komen. Ga er maar vanuit d at er meer intern is voorgevallen et voila: zo word je persona non grata.

Tuurlijk mag hij transfervrij vertrekken, als de club die voor hem komt (en waar hij heen wil) niet bereid is iets te betalen. De besparing op salariskosten en de negatieve invloed die Kramer heeft op de selectie alleen al zijn voldoende reden om zo snel mogelijk afscheid van hem te willen nemen.

Dat Kramer zijn carriere een nieuwe impuls wil geven, geloof ik best, die is namelijk behoorlijk op dood spoor terecht gekomen. En zijn mentaliteit lijkt me nog een behoorlijke belemmering voor clubs om met hem in zee te gaan.

“. Clubs die veel moeten doen, lopen achter de feiten aan, zijn in paniek of moeten dingen herstellen. Dat hoeven wij bij Feyenoord niet”.....aldus de man welke hoofdverantwoordelijk is voor de samenstelling van de selectie van de regerend kampioen welke met de winterstop min of meer is uitgeschakeld voor de titel en volledig is uitgeschakeld voor Europees voetbal.

11 januari 2018 om 09:20

Precies dit..... Feyenoord zou zich moeten versterken, zeker achterin

11 januari 2018 om 09:30

Minst gepasseerde verdediging vd Eredivisie dit seizoen. En dat met de blessures van Haps, Botteghin, vdHeijden en Nieuwkoop. Oftewel je gehele achterste linie. Verdedigend staat het prima nu. Enige wat Feyenoord in sommige wedstrijden mist is een creatieve middenvelder.

11 januari 2018 om 09:33

Als je elke wedstrijd moeten loos rond tikt ( nota benen van de links back naar rechts voor en die weer terug naar de rechtsback) dan scoort de tegenstander inderdaad niet

11 januari 2018 om 09:50

leuk statistiek hoor dat van die minste tegendoelpunten..maar wat heb je eraan als je meer dan 10 punten achterstaat? precies...niks.

volledig met je eens dat feyenoord een creatieve middenvelder mist en daar doelde ik dus ook oa op...maar de td van feyenoord slaat zichzelf en de organisatie op de borst dat ze het zo goed voor elkaar hebben en niet hoeven te handelen in deze winter transferperiode en dat is dus gewoon onbegrijpelijk voor mij.

van geel is gewoon een matige td wat mij betreft welke vrijwel altijd voor standaard en zonder veel risico aankopen gaat,maar vaak zijn dit niet de spelers welke feyenoord meteen beter maken.

11 januari 2018 om 10:25

Van Geel een matige TD? Meen je dit nu serieus? Van Geel heeft wonderen verricht bij Feyenoord man. Als je kijkt naar waar Feyenoord stond in de jaren dat hij kwam en wat voor voltreffers hij toen heeft aangetrokken (guidetti, Pelle, Janmaat, vd Heijden, Botteghin, Jones en zo kun je nog wel een hele riedel opnoemen. Hele goeie verkopen gedaan. (fer, Wijnaldum, Pelle, de Vrij, Karsdorp, Kongolo etc).

Het is voor een groot deel op zijn conto te schrijven dat de club EN weer uit de financiele zorgen is EN vorig jaar kampioen is geworden.

Nee dat Van Geel een matige TD is is gewoon feitelijk onjuist en de grootste onzin.

11 januari 2018 om 10:48

Ja het IS een matige(ok redelijke) TD en niets meer.

Uiteraard heeft hij succesvolle aankopen gedaan, maar de meeste waren toch echt redelijk voor de hand liggend zoals dit seizoen ook weer met Amrabat en Larsson.

Afgezien van Pelle, Janmaat, en wellicht in de toekomst Jorgensen heeft hij toch maar weinig aankopen succesvol verkocht met een mooie winstmarge.

De transfers van de jeugdspelers Fer,wijnaldum, de Vrij, Kongolo en BMI hadden jij en ik ook wel kunnen doen en hij heeft bij Geen van deze transfers nu echt een Boven verwachting hoge prijs ontvangen.

Brands en Overmars genereren tranfersbedragen voor spelers welke boven marktwaarde zijn EN doen aankopen waar wellicht een iets hoger risico aan vast zitten maar deze spelers zijn wel van enorme sportieve en financiele meerwaarde....van Geel doet dat zelden.

11 januari 2018 om 11:42

Van Geel heeft moeten werken met een praktisch lege portemonnee Czech.. Die verkopen van Fer, Wijnaldum, etc. zijn juist een grote verdienste van van Geel, omdat wij financieel helemaal niets konden en dus op verkoop over moesten gaan. Dat hij voor de meesten dus nog 5 tot 7 miljoen per speler kreeg, terwijl ze een 1-jarig contract hadden, was (zeker toen nog) veel geld. Dat hij "voor de hand liggende" aankopen doet heeft ook alles te maken met risicovermindering. Feyenoord heeft pas sinds deze zomer een grote portemonnee gehad. Dan kan je je dus minder risico veroorloven dan een Lozano van 10+ miljoen. Ondertussen heeft de beste man ook nog eens een team samengesteld dat kampioen is geworden voor het eerst in 18 jaar. Mede door zijn creativiteit (Elia slim contracteren, Berghuis halen, vd Heijden bleek succesvol, Jens schoot pannen van het dak). Leuk dat Overmars en Brands zo heilig voor je zijn, Maar die werken ook met andere portemonnees en meer financiële zekerheid.

11 januari 2018 om 12:53

Wat hij in het verleden ook heeft gedaan, de sneer die hij hier uitgeeft is in en in triest. Zelf eigenlijk wel iets moeten/willen (bv. een creatieve middenvelder) maar niet doen omdat je niet wilt of de middelen niet hebt maar vervolgens snel ff populistische praat er uit gooien om andere te beschadigen die het wel kunnen en (zoals Overmars) zelfs al met volgend jaar bezig zijn. Erg goedkoop, dit soort kleine vervelende trekjes heeft hij wel vaker. Naar mijn mening dus niet echt een toffe peer.

11 januari 2018 om 19:39

Een portemonnee die ze zelf hebben gevuld door verkoop. Van Geel heeft 26 miljoen uitgegeven van de 30 miljoen wat afgelopen zomer is binnengekomen. Zonde van het geld.

11 januari 2018 om 10:17

Daar is natuurlijk wel een kleine kanttekening bij te plaatsen. Het is juist uitermate knap dat Feyenoord vorig jaar kampioen is geworden, na jaren van ellende en een heel diep dal waar ze uitgeklommen zijn. Dan zou he heel onverstandig zijn om maar weer lukraak geld uit te geven om weer kampioen te worden. Gewoon doorgaan op de weg die is ingeslagen. Vantevoren was toch we al duidelijk dat Feyenoord dat kunstje niet ging herhalen dit jaar? Met het huidige beleid zul je langzaam aan moeten toewerken naar het structureel meedoen om de titel. Daar is nu oa de begroting en de randvoorwaarden nog niet aan toe. Dat ze het vorig jaar wel gehaald hebben is fantastisch en leuk voor de supporters en iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt, maar je moet je ogen niet sluiten voor de realiteit.

11 januari 2018 om 10:52

Tsja...mijn inziens kun je de meeste aankopen welke van Geel heeft gedaan voor dit seizoen vanuit het perspectief van sportieve en financiele meerwaarde(transfer met winst in toekomst) OOK als lukraak geld uitgeven typeren:

St Juste
Larsson
Amrabat

Tevens heeft Feyenoord gewoon de 3e begroting van NL dus altijd maar de financiele problemen uit het verleden als drogreden geven...

11 januari 2018 om 13:48

Wat had jij liever gezien dan? Je raakt met Kuyt en Elisa 2 pijlers van je kampioenschap kwijt. Sterker nog: ik denk dat Kuyt het verschil geweest is tussen wel/niet kampioen. Dat opvangen met jeugdspelers? Van geel heeft daar wat mij betreft goed op ingespeeld door bovenstaande spelers te halen. Wellicht dat St juste een seizoen te vroeg kwam, maar daar speelt weer mee dat hij, wanneer hij een dijk van een jaar speelt bij Heerenveen, heel wat meer gaat kosten. Feyenoord heeft de 3e begroting van Nederland met een straatlengte achterstand op PSV en Ajax. Dus in dat opzicht is het niet zo gek dat je die strijd niet jaarlijks aan kunt gaan. Dat het nu niet loopt heeft ook te maken met wat pech. Een Jorgensen die geblesseerd is, verdediging met veel blessures. Je kunt niet alles voorzien en opvangen. Maar de financiële problemen hit het verleden wegen wel degelijk mee. Je hebt nog geen keihard eigen vermogen om dikke transfers te doen of structureel het niveau omhoog he gooien. Dan zijn juist de transfers van spelers als Larsson en amrabat prima, relatief gezien kosten ze niet belachelijk veel geld en het zijn beide meerwaarden voor Feyenoord. De supporters moeten gewoon even een pas op de plaats nemen en de verwachtingen wat terugschroeven. Als je dan de komende 6/7 jaar 3x meespeelt om de titel, lijkt me dat meer dan prima. Door gaan waar je mee bezig bent en dan is je fundament over 6:7 jaar zo sterke dat je je jaarlijks kunt meten.

11 januari 2018 om 11:36

Och och, makkelijk gezegd natuurlijk. Als we niet zo bizar veel blessures hadden, was er minder aan de hand geweest. Op papier is de selectie gewoon erg sterk en heeft van Geel het dus gewoon goed gedaan.

11 januari 2018 om 11:52

OK. En waar is de creatieve middenvelder met zo'n 8-12 doelpunten per seizoen?

Waar is de Feyenoord waardige RB?

Kramer is 1 van de grootse miskopen ! Deze man kan weinig heeft geluk dat ie lang is zodat er nog is een bal tegen z'n hoofd komt ! Maar verder zowel technische als tactische niveau 1 ste divisie en dan moet ik t nog zien !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

137 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord laat ‘zeer talentvolle speler’ rijpen in Keuken Kampioen Divisie

Emil Hansson zal dit seizoen te bewonderen zijn in de Keuken Kampioen Divisie. RKC Waalwijk communiceert via de officiële kanalen dat men de twintigjarige aanvallende middenvelder op huurbasis overneemt van Feyenoord....Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Barcelona lijkt toch geen genoegen te nemen met de helft van zijn transferclausule van zestig miljoen euro voor Jasper Cillessen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren