Update: Ajax krijgt definitief nul op rekest: ‘We hebben hem nodig’

Maandag, 29 januari 2018 om 20:06

Ajax versterkte zich onlangs voor het aankomende seizoen al met Perr Schuurs en Hassane Bandé, maar de Amsterdammers lijken onlangs een poging te hebben gedaan om de Burkinees eerder naar de Johan Cruijff ArenA te halen. Het Laatste Nieuws meldt woensdagochtend namelijk dat KV Mechelen een verzoek van directeur spelersbeleid naast zich neer heeft gelegd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij dat Ajax Hassane Bandé eerder naar Amsterdam wilde halen?


Gerelateerd

82 reacties (laatste reactie door infodesk)

Ik hoop dat ze er vooralsnog uit gaan komen. Zeker als Younes vertrekt.

25 januari 2018 om 08:56

ik lees hier net deze bericht KV Mechelen heeft opnieuw ‘nee’ gezegd tegen een vervroegde transfer van Hassane Bandé, zo melden Het Nieuwsblad en De Telegraaf.

Dus Ajax moet wachten tot na juli, dan kan hij pas wennen aan Ajax,wat jammer is. Als ie nu al bij Ajax kon zijn zou het beter zijn voor volgende seizoen. Nu heb je de kans dat ie dan niet meteen in de basis kan omdat hij het systeem van Ajax nog leren moet,en verhuizen en dergelijke. Jammer.

25 januari 2018 om 09:57

Ergens logisch ook want na gisteren staat KV helemaal onderaan en het laatste wat ze willen is degraderen natuurlijk.. Daarvoor kunnen ze deze Bandé maar al te goed gebruiken.

25 januari 2018 om 13:28

Lossen we het toch anders op. Wij Bandé want we moeten dubbel bezet zijn. Zij Cassiera (counterspits die omgeturnd wordt/is naar Ajax spits) en andere speler die ze kunnen gebruiken (waarschijnlijk aanvallend, aangezien ze doelpunten nodig hebben) voor een half seizoen die kant uit.

29 januari 2018 om 20:29

Ik snap niet waarom ze niet aan assaidi denken. Hij kan heel goed voor kluivert en die johnson zijn, het zijn beetje zelfde type spelers. Assaidi kan op links en rechts. Hij heeft ervaring.en rechts achter nerres heeft ajax niet echt iemand.kijk schone is gehaald ook op zo n leeftijd, en is heel belangrijk voor dit ajax in de afgelopen jaren geweest.

29 januari 2018 om 17:51

Dat is voor Ajax zeker te hopen.
Misschien dat de trainer dan ook een keertje wisselt, anders heeft het nog geen zin natuurlijk

Maar zonder gekheid, ik denk dat nu ze younes hebben laten gaan, dat ze er zeker goed aan doen om nog een volwaardige flank speler op te nemen in de selectie. Johnson, Kluivert en Neres is misschien wel te weinig.

Weet niet of er anders nog een goede optie voor ze zit in het 2e / O19 ? Anders is het niet goed genoeg denk ik. In dat geval hebben ze er fout aan gedaan om te verkopen.

Cerny en Sinkgraven zijn er voorlopig nog niet bij als opties toch?

29 januari 2018 om 18:14

Is er geen jeugd meer?? Waar zijn die goede oude tijden dat Ajax met 8 jeugdspelers speelde

29 januari 2018 om 19:50

Die tijden zijn er nooit geweest. CL 1995 Reiziger, Rijkaard, F. De Boer, Davids, Seedorf en R. De Boer als basisspeler. Dat zijn er 6. Vaak kregen Finidi en Overmars boven Kluivert de voorkeur. Nu heb je er met De Ligt, Veltman, Van de Beek en J. Kluivert 4. Als Van der Sar mee telt (op zijn 18de) dan zou het wel zo eerlijk zijn om Frenkie, Onana en Dolberg mee te tellen, dus dan kom je er op 7 in beide elftallen. Overigens had Ajax een paar goede aanvallers in de jeugd, maarja peeters (Real verhuurd aan almere), malen, (Arsenal nu psv), Dilrosun (City), Redan en Famillia-Castillio (beide Chelsea) gingen liever voor het geld naar het buitenland. Anders hadden ze nu een kans kregen.

29 januari 2018 om 20:25

Cerny richt zich op volgend seizoen. Bijzonder sneu natuurlijk voor die jongen. Hoop nog steeds dat het er gewoon uitkomt.

29 januari 2018 om 22:27

Gewoon uit nieuwschierigheid hoeveel van die spelers heeft Ajax zelf bij een Bvo weg gehaald?

Jammer was mooi geweest. Aangezien younes weg wil

Met betrekking tot de blessures bij Ajax snap ik heel goed dat ze hem eerder willen hebben. Maar voor een half miljoen zou ik hem, als Mechelen zijnde, ook niet laten gaan.

10 januari 2018 om 10:17

Een half miljoen is voor Mechelen echt wel veel geld. Ik verwacht dat als ajax richting de miljoen zou gaan, het wel in orde komt.

10 januari 2018 om 10:50

Een vervanger nog gaan halen in deze periode komt waarschijnlijk ook duurder uit dan in de zomer. Ze kunnen beter nog een half jaartje verder doen met iemand die de ploeg en competitie al een beetje kent. Ze hebben de punten trouwens nodig.

10 januari 2018 om 11:04

Lezen, en je ziet dat het een half miljoen "extra" is. bovenop de 8,25 miljoen al reeds geboden. Daarnaast schiet deze jongen er aardig veel in, dus als Dolberg 50 miljoen moet opleveren, kan je voor deze knul ook wel 20+ miljoen vragen.

25 januari 2018 om 08:55

Klopt daarom onderhandelen voor 1 a 1.5 meer.

Ik zou toch graag dan wel wat meer van Johnson willen zien, die jongen kan mij wel bekoren als ik hem zie spelen bij jong ajax.

25 januari 2018 om 10:03

Wacht nog maar ff hij komt er wel maar zit al een aantal weken in een vreselijke dip. Weet niet of je jong Ajax echt volgt of alleen de samenvatting ?

Logisch ook, Ajax heeft kwalitatief goede opties nodig op de vleugels. Kluivert is nog jong en kan een terugval krijgen, Johnson is talentvol maar ook geen zekerheid en Younes heeft te weinig rendement. Doe mij dan ook maar Bande erbij, zeker nu Dolberg ook er even uit ligt is een extra optie voorin geen overbodige luxe. Als ik Ajax was zou ik er trouwens wel meer geld voor over hebben. PSV deed hetzelfde met Romero. Als je een groot talent aantrekt, moet je die zo snel mogelijk bij je club halen. Daarnaast denk ik dat Bande de tijd ook echt nodig heeft. Bij Neres had ik er gelijk vertrouwen in op basis van beelden bij Brazilië en zijn club, maar bij Bande heb ik twijfels. Het is niet mijn type speler voor op de flanken en ik betwijfel of hij in onze speelstijl goed uit de verf gaat komen. Ik betwijfel of hij technisch goed genoeg is en ook twijfel ik aan zijn spelinzicht. Aan de bal komt hij gewoon niet zeker over, maar hij oogt wel erg doelgericht en rustig voor de goal.

25 januari 2018 om 09:18

Je vindt de schifting te dun en zegt dat er met Kluivert en Johnsen te weinig zekerheden zijn en Ajax kwalitatieve opties nodig heeft. Vervolgens zou jij dus meer betalen voor een speler aan wie je in jouw woorden twijfelt, niet het juiste type is, die tijd nodig zal hebben, de verkeerde speelstijl heeft, technisch niet goed genoeg is, gebrek heeft aan spelinzicht en onzeker is aan de bal. Tegenstrijdiger wordt het niet.

29 januari 2018 om 17:42

Ja, maar ik heb liever een optie erbij die we toch al gekocht hebben dan dat er weer geld aan een nieuwe speler wordt uitgegeven... En daarbij wordt de kans dat je een speler hebt die het niveau haalt groter als je meer spelers hebt, ondanks dat ze stuk voor stuk wisselvallig kunnen zijn.

29 januari 2018 om 19:22

In wedstrijden als gisteren tegen Utrecht heeft Kluivert ook verdomt weinig rendement. In wedstrijden als thuis tegen willem2 waar je ruimte krijgt, levert het nog wel wat op. Maar vind hem toch te licht. Waarom moet Ajax toch altijd met een pingelaarster spelen op links en rechts buiten? Ik vind het jammer dat Labyad niet is gekomen wat tevens de wens van Ten Hag was. Ook met het oog op een vertrek van Ziyech volgend jaar (al vind ik hem daar nog niet klaar voor)

Begrijpelijk, KV Mechelen speelt vooralsnog een strijd tegen degradatievoetbal dit seizoen. Ze zullen Bandé dan ook nodig hebben om zich veilig te spelen. Verder hebben ze wel al 3 of 4 inkomende wintertransfers gedaan, dus ik neem aan dat ze er wel in blijven.

10 januari 2018 om 10:12

Wij Bande, hun Cassierra huren? Win-win situatie misschien. Al zou ik als Ajax zijnde Cassierra ook liever in Amsterdam hebben.

10 januari 2018 om 10:21

Moet je als ajax zijnde niet doen. Cassiera gaat voorlopig een prima spits voor ajax zijn. Dit doe je een jongen die zo hard in het 2e is blijven werken ook gewoon niet aan. Bandé heeft op een leuke eerste seizoenshelft nog niks bewezen. Laten we eerst uitgaan van onze eigen spelers

10 januari 2018 om 10:31

Ajax heeft Cassierra ook gewoon nodig hij is nu 2e spits omdat Dolberg eruit ligt. En Klaas Jan heeft ook wel is last van een pijntje.

10 januari 2018 om 10:39

Inderdaad, die jongen heeft het dubbel en dwars verdiend. Laat goede dingen zien in Jong Ajax en doet dit zonder klagen.

10 januari 2018 om 12:09

Amai, als dit gebeurt hebben ze bij KV Mechelen ineens een van de betere spitsen in de competitie lopen!

Dit is alleen verklaarbaar wanneer er een uitgaande transfer op handen is (Youness misschien?). Anders is het handelen van Ajax zeer bijzonder te noemen aangezien ze enkele maanden geleden deze deal hebben gesloten en bewust gekozen hebben voor een langer verblijf in Mechelen.

Dat Bandé toch maar gewoon het seizoen uitdoet bij ons. Het is helaas niet zo dat wij in de luxepositie zitten om één van onze betere spelers te laten vertrekken en gelukkig zijn we ook niet financieel afhankelijk van extra geld. Al weet je met ons huidig bestuur nooit dezer dagen.

10 januari 2018 om 12:10

Hoe dat? KV Mechelen staat toch bekend als een vrij stabiele club? Het bestuur levert daar toch vrij goed werk?

10 januari 2018 om 12:23

Bestuur levert zeker wel degelijk werk, probleem ligt vooral bij een zeer onbekwame nieuwe technisch directeur. Als je kijkt naar wat hij heeft binnengehaald... Ganvoula verkozen boven Perbet, Drazic aangekocht op basis van youtube filmpjes,... . Verdier eerst wegsturen om hem deze winter terug te halen, een zeer blessuregevoelige Pedersen terug aantrekken. Jankovic terug aanstellen... Het oogt allemaal zeer amateuristisch en dat is het eigenlijk ook wel. Ook het feit dat we nu Tomecak laten gaan naar Club Brugge, één van de weinige lichtpunten dit seizoen, voor een bedrag dat we eigenlijk niet per sé nodig hebben.

10 januari 2018 om 12:52

Verdier wegsturen had ik inderdaad niet begrepen, daarnaast geef ik je volledig gelijk over de rest. Nu wel goede spelers binnengehaald met Tainmont en Mera die denk ik wel een meerwaarde zullen zijn voor Kvm.

10 januari 2018 om 13:28

@stamnummer25 Hoe goed is bande werkelijk? Leek het vooral de eerste wedstrijden op zn heupen te hebben maar staat nu wel weer een aardig tijdje droog van wat ik zag.

10 januari 2018 om 13:48

Was uitstekend begonnen, maar is na zijn transfer naar Ajax inderdaad weggezakt. Of het daar iets mee te maken heeft, is moeilijk te zeggen. Ik denk persoonlijk dat onder andere het uitvallen van Matthys een grote factor was, aangezien die in vele doelpunten van Bandé een voet had. Voorst was Bandé één van de weinige lichtpunten in ons seizoen so far, aangezien ons team maar niet lijkt te werken. Misschien daarmee vind ik het nog straffer wat die gedaan heeft. Ik denk wel dat hij mits hard werken een serieuze kans op slagen heeft bij Ajax. Ajax speelt ook veel dominanter dan Mechelen, dus verwacht ik een best wel hoog rendement. Kan zowel op de flank, spits als halve 9 spelen. Vooral niet vergeten dat hij nog een heel jonge speler is en je hem waarschijnlijk ruimte zal moeten geven om zich verder te ontwikkelen. Een belangrijke factor dat zal meespelen bij deze jongen is vooral hoe de verstandhouding met de trainer zal zijn, wat dat heeft die echt nog nodig. Ik denk dus wel dat Ajax een goede zaak heeft gedaan, net als Mechelen trouwens.

25 januari 2018 om 13:12

Dankjewel! 🙄

Begint een beetje zielig worden deze koopwoede. Of toch Labyad? Ajax wordt dit jaar kampioen of tenminste, Ajax moet nu kampioen worden. De druk op zowel van der Sar en Overmars is maximaal. Met het oorspronkelijk idee van Cruijff en de jeugd heeft het helemaa niets te maken. Niet goed voor het NL voetbal.

25 januari 2018 om 09:38

Zielig nog wel.. een beetje gefrustreerd?

Koopwoede? Zoals je kan lezen in de tekst, is Bande al aangekocht door Ajax, alleen proberen ze hem vervroegd naar Amsterdam te halen.

Die druk leg jij Ajax op, maar ik denk dat waaronder ik, en met mij vele andere daar toch anders over denken. Ja, een kampioenschap zou zeer gewenst zijn, maar je hebt het niet meer in eigen hand. De aankopen van de afgelopen maand zijn dan ook merendeels bedoeld voor volgend seizoen. Alleen Nico is tot nu toe gehaald als directe versterking.

25 januari 2018 om 11:14

Boos ben ik wel nog steeds over het ontslag van keizer. Het moment, de manier waarop en de situatie waarin het team zat na het drama vind ik schandalig. Ajax wordt geleid door een autistische voorzitter en een snoeiharde zakenman die over lijken gaat. Geen stijl en klasse. We zullen het zien, ons veeleisende legioen heeft recht op een prijs.

25 januari 2018 om 13:14

Keizer had een andere plek binnen Ajax moeten krijgen, maar het is niet vreemd dat hij geen trainer meer is. Wat Keizer nooit had moeten worden, wat jij zelf al wist de nodige bagage had hij gewoon nog niet. Maar Bergkamp wilde een vriend en kneedbare trekpop.

25 januari 2018 om 14:34

Keizer heeft helemaal de kans niet gekregen. Toen het ging lopen werd hij aan de dijk gezet. Trekpop van Bergkamp, dat is het eerste wat ik Johan Derksen hoorde zeggen over Keizer. Dan is het ook eenvoudig. Maar als je dan de keuze voor Keizer maakt, geef hem dan ook de kans. Nu blijkt dat al in september besloten is neit door te gaan, contact met Ten Hag te zoeken en wachten op het moment dat Keizer eruit gegooid kon worden. Ik vind het nogal wat, zeker als je weet wat de spelers van Ajax en de trainer hebben meegemaakt. Alleen daarom al had je Keizer moeten laten zitten. Een kwestie van ruggegraat en fatsoen.

25 januari 2018 om 11:45

Ach willempie het valt reuze mee met de jeugd. Op dit moment staan er met veltman, de ligt, vd beek en Kluivert 4 eigen jeugd spelers in de basis!! Daarnaast heb je dan nog de semi opgeleide spelers als onana, dolberg etc. Versterkingen moeten gehaald worden daar waar de jeugd het gat niet kan opvullen.

25 januari 2018 om 11:54

Uitstekend zelfs voor het Nederlands voetbal gezien de ontwikkelingen in het Internationale voetbal. Het idee van Cruyff is deels achterhaald door die vernietigende transferssysteem, een verandering die Cruyff 6/7 jaren geleden niet had kunnen voorzien en zonder twijfel zijn beleid heeft moeten aanpassen conform de huidige intern.wetten.

Nog meer voor deze spelers? Valt zelfs bij Mechelen niet meer op, al kan dit ook aan het team liggen. Als ik KV was zou ik akkoord gaat mits men enkele spelers voor 1,5 wil verhuren aan hen (eiting, Johnson, Sierhuis, Dijks,...) mits deze spelers dit zelf willen....

25 januari 2018 om 14:35

Ik denk het voor de jongelingen heel goed kan zijn om zich in de kijker te spelen. Kansen bij Ajax worden er niet groter op.

Wel te begrijpen nu Younes een andere bestemming lijkt te hebben gevonden.

Ze hebben blijkbaar wel erg weinig vertrouwen in Johnsson. Terwijl die bijna wekelijks tot de uitblinkers behoort. Vreemd

29 januari 2018 om 19:47

Johnssen hoort helemaal niet wekelijks tot de uitblinkers. Begon sterk, maar is flink teruggevallen.

Ze hebben natuurlijk in johnson nog een jeugdspeler die er zou kunnen staan. Eventueel een keer dolberg hangend op links. Eigenlijk vraag ik.me af of hoe de aanval eruit gaat zien volgens jaar. Lijkt me en dure speler om achter Kluivert te gaan zetten.

Snap dat Ajax hem vervroegd willen laten komen, mede omdat Johnson ook nog niet echt indruk op de vleugels maakt. Aan de andere kant vond ik de filmpjes die ik over Bandé zag ook niet indrukwekkend.
Vond dat hij vooral voor z'n eigen acties gaat en niet echt oog heeft voor vrijstaande medespelers. Mogelijk dat die filmpjes het beeld vertekenen. Afwachten!

Ben het heel erg met Overmars eens. Je kunt beter iets meer geld betalen (wat mij betreft 1 of 2 miljoen) zodat hij nu alvast kan wennen aan de club en als stand-in voor Kluivert kan fungeren. Dit heeft met Neres vorig jaar ook duidelijk z'n vruchten afgeworpen. Anders heb je een kans dat hij volgend seizoen nog een half jaar moet wennen en er dus pas in januari echt kan staan. Als je toch al zoveel geld investeert in een speler kun je het maar beter goed doen!

Ik zou die jongen laten gaan. Sinds hij getekend heeft presteerde hij amper. Maar het heeft ook te maken met Mechelen. Man wat zijn die slecht deze seizoen. Maar je kan deze jongen niet kwalijk nemen dat hij met zijn hoofd in Amsterdam zit. Als je weet van waar die kom.

Ik denk dat Ajax hem zeker wel in de winterstop krijgt. Onderhandelingen vind ik wel een sterk punt bij Overmars. Het is dat Mechelen gewoon nog wat meer geld wil zien. Geef ze gewoon max 1Mtje zou ik zeggen.

Ze hebben nog wel iemand nodig. Johnsen is denk ik nog niet klaar voor het eerste. Dan heb je alleen nog Kluivert.

Toch wel zielig hoor dat een club als Ajax zichzelf een opleidingsclub noemt en alleen maar aan het kopen is, zelfs verdedigers. Had daar toch meer van verwacht.

29 januari 2018 om 18:02

Hou toch eens op man met dit geneuzel! Er staan 5 tot 6 jeugdspelers in de basis er zitten er nog 3 op de bank heel jong Ajax is zelf opgeleid. Er is geen club in de eredivisie die geen speler in selectie heeft die is opgeleid door Ajax of uit de jeugdopleing komt. Er is geen club in NL die dat na kan doen. Dat ze gericht aankopen is niet vreemd, eerst zat iedereen te zeuren dat ze niet aankopen nu doen ze dat gericht is hrt ook nirt goed! Leer eens na te denken voordat je wat roept.

29 januari 2018 om 18:10

@ajax33. Ik heb net de basis tegen Utrecht nagekeken, maar met Veltman, De Ligt, vd. Beek en Kluivert kom ik maar tot 4 zelf opgeleide spelers. Daarnaast zaten er met Zeefuik en Eiting maar 2 zelf opgeleide spelers op de bank (waarbij je bij Zeefuik af moet vragen of hij wel opgeleid is). Dus van de 19 spelers op papier zijn er 13 gekocht. Waarbij je bij Siem de jong nog kunt twijfelen omdat Siem al op relatief jonge leeftijd bij de Graafschap weg is gehaald.

29 januari 2018 om 19:27

Frenkie de jong moet je er denk ik ook bij rekenen al is dat natuurlijk de vraag vanaf welke leeftijd iemand zelf opgeleid is maar het is natuurlijk niet mogelijk om allemaal jongen vanaf hun 8ste bij Ajax te laten spelen want de persoonlijke ontwikkeling en het karakter is nog niet waarneembaar op die leeftijd

29 januari 2018 om 18:02

Tenzij Ajax de enigste "opleidingsclub" is ben ik benieuwd welke clubs allemaal eigen jeugdspelers in de verdediging heeft staan.

29 januari 2018 om 18:08

2 verdedigers die in de basis staan zijn allebei jeugd, waarvan 1 een groeibriljant is. Verder zit er nog een talent aan te komen. Verder zijn er op dit moment 4 basisspelers van Ajax die je zelfs volgens de ergste critici gewoon Jeugdspelers kunt noemen aangevuld met 2 spelers die uit de jeugd komen maar redelijk laat pas zijn ingestroomd bij ajax. En dan heb je nog eens een speler of 5 die bij de eerste selectie die uit de jeugd doorgestroomd zijn. In dat opzicht doet Ajax het gewoon goed, het is onmogelijk om op elke positie 2 top talenten te hebben die uit de eigen jeugd komen en die worden dus gekocht. Ben alleen maar blij met dit beleid.

29 januari 2018 om 18:16

Zoals ik hierboven al schreef zie ik in de selectie van afgelopen zondag maar 6 zelf opgeleide spelers op de lijst staan en 12 gekochte, en daarnaast Siem de Jong. Relatief jong bij de Graafschap weggehaald en nu weer vanuit engeland gekocht. Maar ik ben benieuwd naar welke spelers jij allemaal niet als jeugd ziet. En kom aub niet met Dolberg aan, want hij was bijna 18 toen hij naar ajax ging en heeft 1 jaar in de A gespeeld. Dit noem ik niet opleiden.

29 januari 2018 om 18:41

Ajax heeft volgens mij rond de 30 spelers in de selectie zitten. Daarvan zijn Alblas, de Ligt, Veltman, Zeefuik, Eiting, V/d Beek, J Kluivert, Bergsma, Dijks en Mazraoui Spelers die toch uit de eigen jeugd doorgestroomd zijn. Nouri had ik hier anders ook bij gerekend maar dat verhaal is helaas bekend. Verder kan je over Cerny en Siem de Jong discussiëren. Een aantal spelers zal niet gaan slagen maar goed dat is niet het punt van discussie.

Ajax bestaat inderdaad niet alleen uit zelf opgeleide spelers maar er stromen meer dan zat spelers door en Ajax geeft ze ook wel degelijk de kans om door te breken. Het kan beter dat ben ik met je eens al ben ik niet ontevreden. Ik zie er in een aantal toch wel toekomstig topspelers en er komen ook weer hele leuke talenten aan. Je moet ook niet vergeten dat er een aantal toptalenten zijn weggekocht en ajax dus zelf talent moest kopen om deze gaten op te vullen.

29 januari 2018 om 19:05

Het lijkt mij sterk dat de selectie van het 1ste met 30 man traint. En als je naar de wedstrijd selectie kijkt is de verhouding jeugdspelers met gekochte spelers lager dan jouw opsomming. En daar gaat het om. Een aantal door jouw genoemde jeugdspelers komt echt te kort (zoals Alblas en Zeefuik)

29 januari 2018 om 19:20

Zoals jij nu redeneert is elke club dan een koopclub. En dat slaat gewoon nergens op. Zelfs matige spelers zoals Dijks en Zeefuik hebben hun kans gehad in het eerste. Ruim 1/3 van de selectie bestaat uit eigen jeugd vergelijk dat eens met andere topclubs. Ajax is geen Chelsea of City waar ze 90 spelers hebben waarvan de helft uitgeleend en puur gebruikt als handelswaar. En als je het eens in eigen land bekijkt naar een club zoals Psv waar amper iets doorbreekt uit de jeugd. Dan mag je toch stellen dat het bij Ajax in dat opzicht prima in orde is. Er is altijd ruimte voor verbetering maar om ajax een koopclub te noemen gaat mij te ver.

Edit: spelfout

29 januari 2018 om 20:15

@janssen Deze discussie valt niet met jou te voeren. Ik zie je regelmatig onder psv topics zeggen dat locadia, bergwijn, zoet, brenet, rosario, malen, mauro en gudmondsson jeugd is die de kans krijgt bij psv. Maar als het over Ajax gaat dan mag je Dolberg niet noemen, want die was 17 en is gekocht. Nouja vind jou vrij hypocriet en subjectief over "jeugd". Waarom bij psv wel de gasten mee tellen die van andere bvo's kwamen en bij Ajax niet? Daarnaast zou ik is even een lijstje opzoeken wie er allemaal vertrokken zijn naar het buitenland. Fosu-Mensah, (jeugdspeler van psv) malen, Redan, Famillia-Castillo, Aberkane, peeters en Dilrosun. Daarnaast ook Nouri op ongelukkige wijze niet. In principe hebben Dolberg, Frenkie, Johnsen en Onana gewoon hier de kans gekregen om door te breken op het hoogste niveau mede gehaald door een grote leegloop van jeugdspelers naar Engeland.

29 januari 2018 om 21:19

Ik heb nooit gezegd dat een mauro of malen door psv opgeleid zijn. En ik weet dat er talenten bij Ajax vertrokken zijn. Ik heb er moeite mee dat veel Ajax supporters daar veel schande over spreken maar day Ajax precies hetzelfde doet. Zo heeft Ajax ook menig talent uit de opleiding van mijn clubje (de graafschap) gehaald. Daarnaast vind ik het gezeur over het opstellen van eigen talenten zo'n onzin. De beste moeten spelen.

Klaar met deze onzin! Gewoon Labyad halen die goedkoper is en multi inzetbaar.

29 januari 2018 om 18:01

Deze speler kost al 8 miljoen. Dus liever Bande dan twee wissels voor 1 positie en 13 miljoen kwijt.

29 januari 2018 om 18:56

Wat boeit het ons fans eigenlijk? Het is onze portemonnee niet. Zolang er maar goede spelers komen en je veel keus hebt.

29 januari 2018 om 18:04

En dan volgend seizoen ? Dan heb je voor de vleugels, Bande, Kluivert, Neres, Johnson, Cerny en Labyad. Dat is zelfs te veel voor 2 teams. Dus op zich is het logisch dat ze hem nu al willen halen. Ik vraag me af of ze nog vertrouwen in Johnson hebben.

29 januari 2018 om 19:21

Bande is rechtsbuiten toch? Daarnaast wordt cerny verhuurd en wordt Johnson rustig gebracht. 4 spelers op 2 posities moet bij een club als Ajax.

29 januari 2018 om 19:41

Johnson is erg wisselvallig momenteel en Cerny zal het hoogstwaarschijnlijk nooit gaan halen. Neres zou zomaar voor de hoofdprijs gekocht kunnen worden door een grote club en Kluivert is momenteel erg wisselvallig (vrij normaal op zijn leeftijd) en zit bovendien ook nog eens bij Raiola. Ik ben niet echt voor of tegen de komst van Labyad maar onze vleugels zijn dramatisch bezet momenteel. Als je als club zijnde wilt doorgroeien zal je fatsoenlijke concurrentie moeten hebben op de meeste posities en beide vleugels hebben 0 concurrentie.

Buiten dat deze transfer afketst toch wel een nare smaak in de mond van de handel en wandel bij Ajax. Nu ineens word er wel geïnvesteerd en alles wat los en vast staat.( beetje overdreven ). Ajax ging toch uit monde van de grote schreeuwers voor eigen jeugd aangevuld met een enkele aankoop. Nee sorry maar van beleid is daar in Mokum allang geen sprake. Benieuwd welk relletje op hoog niveau er binnenkort weer naar buiten komt. Ellebogen werk op topniveau.

29 januari 2018 om 20:21

Het beleid is toch vrij duidelijk? Ajax leid spelers op maar daar waar er gaten vallen, kopen ze spelers aan. Zowel voor de opleiding als voor het eerste elftal. Daarmee wordt op termijn de selectie steeds sterker en wordt de weg naar de EL subtop definitief ingezet.

Per jaar vertrekken er drie tot vier spelers uit het eerste elftal. Die kan je nimmer elk jaar vervangen door zelf opgeleidde spelers.uiteindelijk gaat het om een mix van zelf opgeleide spelers, voor jong Ajax aangetrokken spelers en directe versterkingen voor het eerste elftal.

29 januari 2018 om 20:25

Je reactie komt bijhoorlijk jaloers over. Volgens mij mag Ajax prima zelf weten waar ze hun zelf verdiende geld aan uitgeven. In de selectie zit nog genoeg talent maak je daar maar niet druk over. Ik juich dit alleen maar toe dat er elk jaar geïnvesteerd blijft worden in de selectie. De concurrenten staan ook niet stil. Met alleen eigen jeugd red je het blijkbaar niet. Het liefst zie ik ook 25 zelf opgeleide spelers maja wat moet Ajax dan met al dat geld..

Duidelijke taal van KV Mechelen.

Waarschijnlijk zullen nu de jonkies de backup-plaatsen achter Kluivert/neres moeten invullen; Johnsen, Mees de Wit (wellicht), Nunnely en die nieuwe Duitser.

Prima, talent hebben die gasten ook. Beter, dan nu weer een dure paniekaankoop a la Labyad gaan halen.

Zoveel moeite voor een speler die niet eens zo goed is kan je net zo goed Labyad halen

29 januari 2018 om 21:22

En jij weet dat hoe? Volg je de Belgische competitie of baseet je het op Fifa ratings?

Tsja, ontzettend dom van die Belgen maar daar komen ze wel achter nog. Die jongen gaat nu 6 maanden een beetje aanmodderen, kan je nu al zeggen.

Snap niet dat KV hem nodig heeft,deze man is zo slecht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

1 fan
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 KV Mechelen 25 11 2 1
Laatste voetbalnieuws

Ajax moet miljoenenaankoop zeker tot winterstop missen

Ajax verzekerde zich in de winterstop voor ruim acht miljoen euro voor Hassane Bandé, die zich onlangs in de voorbereiding op het aankomende seizoen aansloot bij zijn nieuwe werkgever. Het zal...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
AC Milan en Atlético Madrid zijn akkoord over Nikola Kalinic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren