wk2018

PEC Zwolle wil selectie intact houden en wijst ‘miljoenenbod’ van AZ af

Zondag, 7 januari 2018 om 13:51

PEC Zwolle heeft een 'miljoenenbod' op Philippe Sandler afgeslagen, zo meldt de Stentor zondagmiddag. AZ meldde zich vorige maand in Zwolle en liet weten een bedrag van naar verluidt twee miljoen euro te willen neertellen voor de talentvolle verdediger. De Alkmaarders waren ook bereid om spelers in de deal te betrekken, maar PEC hield voet bij stuk.

De clubleiding en de technische staf van PEC hebben de 'vurige wens' om de selectie volledig intact te houden. De Blauwvingers hebben een ijzersterke eerste seizoenshelft achter de rug en staan vierde in de Eredivisie. PEC wil niet dat er wordt getornd aan de succesploeg, maar het valt desondanks niet uit te sluiten dat AZ zich opnieuw gaat melden voor Sandler.

Inmiddels is PEC in gesprek met de twintigjarige Amsterdammer over het openbreken van zijn contract. Sandler begon dit seizoen als basisspeler, maar miste de laatste zes competitiewedstrijden vanwege een gebroken sleutelbeen. Dat liep hij op na een duel met Hirving Lozano van PSV. Het huidige contract van Sandler loopt door tot medio 2019.


Poll

Heeft PEC Zwolle er goed aan gedaan het bod op Philippe Sandler af te slaan?


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door orwell)

Deze snap ik. AZ zoekt altijd naar jonge talenten die zich bij AZ verder kunnen ontwikkelen en AZ heeft in het centrum een betere verdediger als Wuytens nodig (een omgeschoolde middenvelder). Pierie van Heerenveen is ook zo’n optie. AZ is voor talentvolle spelers een mooie opstap naar het grote werk - top 3 - of een buitenlandse middenmoter. De club speelt bijna elk jaar Europees en is daarom aantrekkelijk voor deze spelers.

7 januari 2018 om 15:20

Pieri is niet te betalen voor AZ lijkt me, heeft net verlengd en Heerenveen zal de hoofdprijs willen voor wellicht wel zijn grootste talent.

Als Pieri vertrekt dan zal dat naar een topclub zijn in Nederland of direct naar het buitenland.

7 januari 2018 om 15:47

AZ kan Pieri makkelijk betalen. Ik zie AZ het alleen niet doen.

7 januari 2018 om 16:15

Ik denk niet dat Heerenveen die jongen voor minder dan 6 miljoen laat gaan en dat gaat AZ echt niet betalen.

Toen ik dit las dacht ik direct aan Ryan Thomas. Dat is pas een goede speler! Sandler maakt nog niet zo'n indruk op me om eerlijk te zijn. Komt ook omdat hij dit seizoen vaak met blessures aan de kant stond, waardoor hij minder dan 10 duels heeft gespeeld.

7 januari 2018 om 14:06

Voor z’n blessure speelden Sandler erg goed. Was een van de smaakmakers.

7 januari 2018 om 14:13

@a28zesletters: bedankt voor de informatie. Hoop dat hij dan nog lang bij jullie blijft. Altijd leuk als Overijsselse ploegen het goed doen in de Eredivisie.

7 januari 2018 om 15:35

Ik moet eerlijk zeggen dat ik Sandler alleen tegen psv heb zien spelen, maar wat een geweldige speler is dit! Zeer solide verdediger. Ik denk dat hij zelfs isimat met gemak zou kunnen vervangen bij psv.

7 januari 2018 om 14:08

Ik denk dat jij dan niet veel hele wedstrijden van PEC gezien hebt. In de wedstrijden waarin Sandler meedeed maakte hij een ijzersterke indruk. Staat altijd goed opgesteld, verdedigend heel sterk, en een goede drive naar voren. Ik snap AZ wel.

7 januari 2018 om 14:20

@fczw: we zullen zien in welke vorm hij na zijn blessure steekt. Doorgaans kijk ik liever naar de lange termijn. Een paar leuke wedstrijden spelen betekent vooralsnog weinig. Daarentegen wist ik inderdaad niet dat hij zo'n geweldige indruk maakte, maar laat me graag verrassen. Mooi voor jullie dat het zo goed gaat!

7 januari 2018 om 14:58

Mee eens, ik had al langer verwacht dat Ryan Thomas interesse opgewekt zou hebben van een grotere club in binnen of buitenland. Gaat altijd veel dreiging vanuit. Leuke speler om te zien. Zou wel eens willen zien of hij het kan redden op een hoger niveau.

Trots dat PEC het aanbod heeft afgewezen! Hopelijk blijft Sandler zo spelen als voor z’n blessure.

7 januari 2018 om 15:29

Zijn contract loopt nu nog 1,5 jaar door. Als Zwolle hem nu niet wil verkopen voor 2 miljoen euro, doen ze er verstandig aan om te proberen zijn contract open te breken, want anders gaat hij straks voor een veel lager bedrag weg.

7 januari 2018 om 15:33

En zoals in het artikel vermeld staat zijn ze daar mee bezig 😉

7 januari 2018 om 16:17

Daar heb jij helemaal gelijk in. Heb ik overheen gelezen.

7 januari 2018 om 17:19

Dat zou dan weer helemaal mooi zijn! Hopen dat het nu een beetje mee zit.

7 januari 2018 om 20:01

Aardige gok dus, straks verlengd die jongen niet en aast hij op een transfer naar subtop az of hoger naar top 3... want van de zomer nog 1 jaar contract is aantrekkelijk

Graag of niet ik vind twee miljoen voor een talent met weinig wedstrijden in de benen meer dan zat..Huiberts niet meer bieden a.u.b. Geef anders die gasten van jong de kans centraal achterin.
Je weet hoe het gaat met die gleuperige zaakwaarnemer van een mino die wil er ook zijn slaatje uit slaan.

Hij heeft verdorie nog geen 20 wedstrijden gespeeld maar snap PEC haar standpunt ook wel maar twee miljoen is een hoop centen voor die club (voor AZ ook)

7 januari 2018 om 14:22

Twee miljoen is heel veel geld voor een club als Pec, toch wil de club een volgende stap maken in het verkopen van spelers. Kuwas van Heracles is bijvoorbeeld al te duur voor de subtop van Nederland (vragen een miljoen of 4). Waarom zou PEC dan daar ver onder gaan zitten voor de smaakmakers die ze bezitten? Trots op mn club, overigens is dit ook nodig om een stabiele Eredivisie club te worden.

7 januari 2018 om 15:05

Zolang financieel alles op orde is in Zwolle snap ik ze volkomen.

7 januari 2018 om 15:10

Met die 4 miljoen schiet Heracles niks op. Want ze komen gewoon niet van hem af. Clubs als Groningen en Heracles vragen voor spelers als Mahi en Kuwas zo veel dat in Nederland niemand ze wil en daarnaast is de kwaliteit ook niet goed genoeg voor de top. 2 miljoen had ik als Pec zijnde geaccepteerd zulke bedragen ontvangen ze zelden voor een speler. Ik denk niet dat er nog zo snel iemand zo'n hoog bedrag biedt.

7 januari 2018 om 15:24

We hebben het gezien bij Larsson als je voet bij stuk houdt, dan krijg je dus dat clubs afhaken en je blijft zitten met een ontevreden speler en je uiteindelijk voor een pak minder hem van de hand doet.

Realisme zal ik eerder bezigen bij dit soort ploegen, 2 miljoen is inderdaad voor PEC een mooi bedrag en als AZ dit biedt en ze kunnen nog bepaalde bonussen er aan toevoegen en een doorverkooppercentage is dat gewoon een hele goeie deal. Moeten nou ook niet doen of Sandler de potentie heeft om de nieuwe van Dijk te worden, met deze hoeveelheid wedstrijden en lengte van zijn contract is dat gewoon een prima bedrag.

7 januari 2018 om 15:59

Waarom zou je uberhaupt in de winter verkopen als het contract nog doorloopt na dit seizoen en er geen waardige vervanger voor het grijpen is?
In de zomer is hij nog steeds 2 miljoen euro waard hoor, wss zelfs meer en aangezien PEC hem de kans heeft gegeven in het profvoetbal voorzie ik nog wel een contractverlenging.

Larsson was overigens al een 2 tal jaar goed bezig in de Eredivisie en was ook kwa leeftijd echt toe aan die stap. Sandler moet het eerst maar eens een heel seizoen laten zien (het talent is iig aanwezig).

7 januari 2018 om 16:13

Sandler is in de zomer inderdaad nog 2 miljoen waard of meer wanneer hij zijn niveau van voor ziin blessure weet te halen. Haalt hij dat niet, dan heeft Pec geen pressie middel om die vraagprijs te kunnen vragen. Hoop dus coor Pec dat Sandler weer terug op niveau komt.

7 januari 2018 om 18:35

Als het echt 2 miljoen cash was had men wel geaccepteerd, waarschijnlijk 2miljoen waarvan bonussen

Heeft zich bij PEC goed ontwikkeld, want toen ie debuteerde was het niet best. Zou nu nog niet de stap maken als ik hem was. Op zijn vroegst in de zomer pas.

Zeer goed nieuws dat PEC in staat is om zo'n bod af te slaan op dit moment. Sandler is (denk ik) samen met Thomas en Saymak de beste speler van PEC dit seizoen. Met hem gaat het opbouwend zo ontzettend veel beter dat het vrij cruciaal is dat hij blijft voor het aanvallende spel van Pec. Op wilskracht (en dankzij Saymak) hebben we heel wat puntjes gepakt zonder hem maar dit ging wel zonder goed voetbal.

Ik zag deze jongen eigenlijk voor het eerst spelen in de wedstrijd tegen PSV. Hij viel me wel heel erg op. Leek een echte strijder en een leider in het veld. Ook wel een bikkel. Luuk de Jong werd helemaal gek van hem. Ik vond het meteen al een goede speler en dacht dit is een interessante speler om te volgen. Dat AZ nu belangstelling toont en er meteen 2 miljoen voor over heeft bewijst dat dit gewoon een hele goede verdediger is. Ik zie hem daarom graag bij AZ of Utrecht.

Met Zwollenaren Slot en Huibers in staf winkelt AZ net even iets te vaak in Zwolle .
Reynders al uit de jeugd geplukt , nu de belangstelling voor Sandler en in het verleden moisander, rienstea en ook Van der Linden al was ik over die laatste niet erg rouwig.

7 januari 2018 om 14:38

Nouja nu weten ze in alkmaar ook dat de spelers niet zomaar op te halen zijn

7 januari 2018 om 14:47

Van der Linden kwam van GAE toch? En bij Reijnders had Zwolle toch te lang gewacht met nieuw contract?

7 januari 2018 om 14:59

Dat vind ik nog wel meevallen. AZ is gewoon een ploeg die financieel meer te bieden heeft dan PEC en dan is het logisch dat zij als een geschikte volgende stap worden gezien. Moisander ging niet meteen naar Ajax omdat die stap toen nog te groot was en Rienstra had al connecties met AZ in het recente verleden. Het is nog geen FC Twente dat al jaren als een aasgier boven Zwolle lijkt te zweven.

Moet wel worden gezegd dat ik het laten gaan van Arne Slot één van de grootste misstanden van Nijkamp vind. Hij had zoveel voor ons kunnen betekenen als hij in het team van Van 't Schip zou kunnen zitten. Hopelijk heeft hij nog sentimenten voor ons en verwelkomen wij hem ooit nog in Zwolle.

7 januari 2018 om 19:02

Vd linden was go ahead.. moisander is 10 jaar terug joh

7 januari 2018 om 19:37

Vd Linden had al getekend in Zwolle. Is geloof ik voor 2 ton van PEC naar Az gegaan zonder ook maar een wedstrijd gespeeld te hebben.

Hopelijk is dit de eerste serieuze stap waarin PEC duidelijk maakt dat er vanaf heden ook betaalt moet worden voor kwaliteit. In het recente verleden zijn er te vaak spelers gratis de deur uit gelopen of voor een habbekrats vertrokken omdat de club dat hen "gunden". Deze houding lijkt vanaf heden veranderd en dat is een goede ontwikkeling. Dat geldt ook voor de contracten die steeds eerder worden opengebroken. Vroeger was het vrij normaal dat pas rond het trainingskamp met nog een aflopend contract de speler werd benaderd voor onderhandelingen. Die houding lijkt ook voorbij. Wat nu moet gebeuren is verfijning creëren in je scouting, want gerichte aankopen waar geld mee bemoeid zijn zijn nog niet echt een succes gebleken. Zie hierin Achahbar, Israelsson en Karagounis die te samen een slordige miljoen hebben gekost. Hierin moet PEC zien te groeien, maar het is al positief dat er grenzen kunnen worden gesteld door de club.

Ik zeg Thomas en Sandler ophalen PSV! Zijn zeker jongens met potentie en toevoegingen voor onze selectie.

Een mooie reactie van PEC om te laten zien aan de buitenwereld dat er ook voor hun talenten flink betaald moet gaan worden. Het lijkt me toch dat 2 miljoen voor Zwolle ook veel geld is, maar toch in staat zijn om dit bod van tafel te vegen.

7 januari 2018 om 22:05

Voor 1,5 jaar contract, flinke gok. Als hij niets wil verlengen is hij Vd zomer minder waard

Wat ontwikkeling maakt die jongen dit seizoen door. En dan te bedenken dat hij uit de A2 van Ajax is opgehaald omdat hij daar mocht vertrekken, dikke pluim voor de scouting. Genot om te zien dat PEC nu blijkbaar in staat is zelfs dit soort biedingen te weigeren.

7 januari 2018 om 22:04

Geloof jij de Stentor wel? Het bod lijkt namelijk wel erg hoog voor zo een speler idd

10 januari 2018 om 06:56

De Stentor zit heel vaak goed met de berichtgeving, en als je de reactie van Gerard Nijkamp hoort denk ik wel echt dat AZ bereid was flink te lappen. Het kan uiteraard ook om een deal met totale waarde van 2 miljoen gaan, en dat Bel Hassani en Van Eijden een groot deel van die twee miljoen moeten vertegenwoordigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.PEC Zwolle44-12
11.Excelsior40-15
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dirk MarcellisVerdediger11
Philippe SandlerVerdediger10
Bram van PolenVerdediger11
Tijani ReijndersMiddenvelder10
Mustafa SaymakMiddenvelder11
Erik IsraelssonMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

2 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Marcel Brands staat op het punt om Malcolm naar Everton te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren