Update: Wenger moet kritiek op arbitrage bekopen met flinke schorsing

Vrijdag, 5 januari 2018 om 17:05Dominic Mostert • Laatste update: 17:11

Arsène Wenger is door de Engelse voetbalbond (FA) aangeklaagd voor wangedrag. De trainer van Arsenal reageerde zondag boos op een strafschop die West Bromwich Albion in de laatste minuut kreeg, na een lichte handsbal van Calum Chambers. Wenger zou in de kleedkamer van de wedstrijdofficials verhaal hebben gehaald. Le Professeur hangt een stadionverbod boven het hoofd, schrijven Engelse media dinsdagmiddag.

Kieran Gibbs tikte de bal tegen de hand van Chambers aan, waarna Jay Rodriguez het cadeautje van arbiter Mike Dean benutte. "Het is teleurstellend als je de beelden terugkijkt, maar wat kan je eraan doen? Je kan erover praten en praten, maar dat verandert er niets aan", reageerde Wenger na afloop. "Ik wil graag in herinnering brengen dat ik samen met David Dein (voormalig vice-voorzitter van de FA, red.) heel hard ervoor heb gevochten om scheidsrechters professioneel te laten worden, maar helaas is dat op niets uitgelopen."

"Of de beslissing honderd procent fout was? Ja, ik vind van wel. Dit is bijzonder moeilijk te accepteren. Het gaat niet alleen om deze beslissing, het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Het is het beste als we het er niet over hebben. We weten allemaal wat er aan de hand is en we zullen het moeten accepteren", zei Wenger bovendien. Zijn wedstrijdreactie, in combinatie met het incident in de kleedkamer van de wedstrijdofficials, wordt de Fransman niet in dank afgenomen door de FA.

In januari 2017 werd Wenger ook al aangeklaagd voor wangedrag, nadat hij een duw uitdeelde aan assistent-scheidsrechter Anthony Taylor. Het leverde de oefenmeester een schorsing van vier wedstrijden op. Als hij nu schuldig wordt bevonden voor dezelfde aanklacht, namelijk wangedrag, kan de straf mede vanwege de voorgeschiedenis zwaar uitvallen. Wenger zou niet alleen geschorst kunnen worden, maar kan zelfs de toegang tot het stadion worden ontzegd voor een bepaald aantal wedstrijden.

Update 5 januari 17.05 uur – Wenger moet kritiek op arbitrage bekopen met flinke schorsing
Arsène Wenger heeft zijn uitlatingen na het duel van Arsenal bij West Bromwich Albion op oudejaarsdag moeten bekopen met een flinke straf. De Engelse voetbalbond FA heeft de manager van the Gunners een schorsing van drie wedstrijden opgelegd, vanwege zijn kritiek op scheidsrechter Mike Dean. Dat melden vrijwel alle Engelse media, waaronder Sky Sports. Wenger zal daarnaast een boete van 45.000 euro moeten betalen.


Poll

Verdient Arsène Wenger een schorsing?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door ramondiaz)

Kritiek op het korps wordt keihard aangepakt, maar ondertussen mogen ze wel nog steeds dezelfde fouten maken als 10 jaar terug zonder dat ze daar enige verantwoording voor dragen. Tja....

2 januari 2018 om 15:24

Volgend jaar komt de videoref.

En dezelfde fouten maken, tsja dat hoort bij het vak, het blijven mensen. De voetballers op het veld maken ook nog steeds dezelfde inschattingsfouten als 10 jaar terug.

2 januari 2018 om 15:35

Het verschil is alleen dat wederom Mike Dean een beslissende fout maakt in het nadeel van Arsenal. Als Mike Dean een wedstrijd fluit van Arsenal winnen ze bijna nooit, hoe zou dat nou komen? Dean is een Spurs fan en benadeelt opzichtig Arsenal jaar in jaar uit zonder gevolgen. Want de FA is zelf ook een organisatie met bepaalde voorkeuren en straffen het eigen personeel waarvan ze weten dat ze fout zitten niet om zelf geen gezichtsverlies te leiden. Wat doe je dan? Dan maak je iedereen monddood en maak je van kritiek leveren een zonde die zwaar bestraft wordt.

2 januari 2018 om 15:40

Maar een stadionverbod? Serieus? Ik ben er geen fan van dat ze alles voor de camera mogen zeggen, maar zolang ze dingen als schwalbes niet (achteraf) bestraffen (en dan heb ik het niet over 1tje als schijn, maar die 10 per speelronde), vind ik het buitenproportioneel om hem meerdere wedstrijden te schorsen, laat staan een stadionverbod

2 januari 2018 om 15:47

Benadeeld Arsenal? Heb je de wedstrijd wel goed bekeken?
Ik snap de discussie ook niet, hands is hands. Hij houd zn armen niet langs zn lichaam, dus als ie dan de bal raakt is het hand en een penalty.

2 januari 2018 om 15:51

Houdt zn hand perfect tegen het lichaam. Hands is hands maar niet elke handsbal is een overtreding

2 januari 2018 om 15:53

Lekkere conclusie, heb je wel gezien hoe dichtbij het was joh wat moet ie doen zijn arm eraf hakken ? De trainer van West Brom ( Pardew ) die gaf zelfs toe dat het een te zware beslissing was ja.

2 januari 2018 om 16:04

De discussie gaat veel verder dan alleen de handsbal, bigger picture.

2 januari 2018 om 16:11

Dus als je je hand op je borst houdt en daar komt een bal tegenaan is dat ook hands? Chambers hield weliswaar niet ze hand tegen zijn borst, maar was die hand er niet zo het zonder twijfel tegen ze borst zijn aangekomen.

2 januari 2018 om 17:29

Dean is gewoon al jarenlang een heel slechte scheidsrechter, niet alleen bij Arsenal. Kan me echt 90 minuten lang kapot ergeren aan die man.

2 januari 2018 om 17:34

Hands is niet per definitie hands. Het is pas hands indien de hand naar de bal gaat. In dit geval gaat de bal naar de hand geen hands dus.

2 januari 2018 om 19:15

Zag je hoe Veltman en de Spaanse en Portugese spelers vaak doen? Armen achter de rug klaar en dat is slim.

Het filmpje zie ik dat de bal op een gebogen arm, voorzijde, is aangeraakt... De scheidsrechter kan hem geven en ik ben met de scheidsrechter ook mee eens.

2 januari 2018 om 19:50

@Opa Pirlo: het is een misverstand dat bal naar de hand per definitie geen hands is. Als jij met je armen wijd in het strafschopgebied gaat staan, dan is het gewoon een penalty als de bal naar de hand of arm gaat. Als je met je arm langs je lichaam staat en je lichaam van de bal wegdraait (en dus met je arm naar de bal gaat) dan is het geen penalty. De positie van de arm bepaalt of het een penalty is en niet hand naar bal of bal naar hand.

2 januari 2018 om 19:52

@PeterVermeulen: Ik ben het helemaal met je eens. Ik kan mij best wel voorstellen dat iemand het niet eens is met de beslissing, maar om iemand dan zo publiekelijk te kakken te zetten slaat nergens op.

Het is vrijwel onmogelijk om niet zo te reageren als je onrecht wordt aangedaan. De scheidsrechters in Engeland zijn de afgelopen weken om van de huilen. Een onterechte penalty aan Palace, geen rood op een overtreding op de Bruyne, United die geen penalty kreeg na die handsbal van Yoshida etc.

2 januari 2018 om 19:45

Vanuit andere topsporten is het duidelijk dat het gewoon een kwestie van een juiste mentaliteit is om de beslissingen die genomen worden door de scheidsrechter te accepteren. Kijk gewoon eens naar rugby en hoe daar omgegaan wordt met de scheidsrechter. Het is een kwestie van beheersing. Maak je alleen druk om zaken waar je invloed op hebt.

Ik zie parallelen tussen scheidsrechters en politie agenten. Scheidsrechters mogen de een na de ander discutabele fout maken en ze worden soort van bescherm van bovenuit. En hetzelfde met agenten. Geregeld word er iemand door ze neer-of doodgeschoten en word er verkeerd gehandeld maar het heeft zo goed als nooit gevolgen. Dat terwijl de benadeelde partij hooguit excuses krijgt. Werk verdomme met een videoref en doellijntechnologie man. Scheelt een hoop gezeik en ellende achteraf.

2 januari 2018 om 15:33

Ik zie geen paralellen tussen scheidsrechters en politie agenten. Heel veel politie agenten worden adequaat gestraft indien ze fouten begaan. Het heeft vaak genoeg gevolgen, ik denk dat je meer het nieuws omtrent bepaalde zaken moet volgen. De politie wordt namelijk vaak genoeg aangeklaagd, maar dat komt omdat de aanklager niet perse de baas over de politie is. Het probleem met de Fa en scheidsrechters is dat de FA ze zelf aanstelt en ze daarom inderdaad niet bestraft.

2 januari 2018 om 16:53

Die parallel zie ik ook maar wel op een hele andere manier namelijk in de manier waarop sommigen agenten en scheidsrechters menen te moeten kunnen bejegenen. Kennelijk denken sommigen dat het normaal is om een scheidsrechter of een agent die gewoon zijn werk uitvoert en kijkt of anderen zich aan de regels houden (verbaal en non-verbaal) aan te kunnen vallen. Natuurlijk maken agenten en scheidsrechters ook fouten maar dat doen overige burgers of die 22 voetballers op het veld ook. Dat betekent niet dat een scheidsrechter heilig is maar ook niet dat hij maar vogelvrij verklaart kan worden. Wanneer een scheidsrechter in jouw ogen een fout maakt, dan is dat heel vervelend, zeker wanneer het je punten kost maar dat is ook onderdeel va het spel. En natuurlijk mag je daar best boos of verdrietig over zijn maar je kan natuurlijk wel op een normale manier reageren en daarnaast moet je je ook realiseren dat jouw waarneming net zo goed fout kan zijn. De meeste coaches staan der mate ver van situaties af dat ze onmogelijk met 100% zekerheid kunnen zeggen dat een scheidsrechter iets fout ziet. Dus waarom dan vaak wel overdreven reageren en je afreageren op een scheidsrechter? Misschien moet Wenger zich eens ten rade gaan hoe het kan dat een club als Arsenal überhaupt punten laat liggen tegen Wba....?

En een scheidsrechter die fouten maakt wordt gewoon beoordeeld en zal dat merken in de wedstrijden die hij mag fluiten. Net als dat voor agenten geldt en zij wanneer er sprake is van het neerschieten van een verdachte onderwerp zijn van een onderzoek en zelfs vervolgd kunnen worden. Dus nee, agenten hebben zeker niet de vrije hand en staan niet boven de wet. Alleen moeten zij zich wel wapenen tegen hetgeen er in de samenleving gebeurt en helaas zijn hulpverleners maar wat vaak slachtoffer van geweld en krijg je dus ook zo nu en dan een reactie waarbij een verdachte wordt neergeschoten....

2 januari 2018 om 19:30

Ze laten punten liggen omdat er door de scheids een onterechte pingel gegeven werd. Ben je er bij?

2 januari 2018 om 20:45

Als Arsenal zijnde moet je dit soort wedstrijden natuurlijk vrij makkelijk kunnen winnen en niet tot de laatste minuten spannend laten blijven..... dat je nu in de laatste minuut gelijk speelt door een onterechte strafschop is zuur maar dat had ook een kluts kunnen zijn en je moet het simpelweg nooit zover laten komen

Tja, als de FA nou eens capabele scheidsrechters zou aanstellen was dit niet eens gebeurt. Hypocriet eigenlijk, zelf als de FA en het scheidsrechterskorps beschamend werk leveren en als er kritiek op komt hard straffen. Mike Dean staat al jaren bekend als Spurs fan en dat heeft hij vandaag weer bevestigd. Ik geef Wenger vaak ongelijk en hij zeurt overdreven veel, maar hier geef ik hem gelijk.

2 januari 2018 om 17:57

Zeker nie om te stoken maar als ze Wenger nu niet straffen hoe hypocriet is de FA dan. Mourinho is hier de laatste jaren voor gestraft terwijl hij nog niet eens de helft zei. Ik heb liever dat ze hem nu straffen dan niets doen. Op deze manier draai je de discussie wel mooi om, het gaat er hier niet om wat Dean hier fout doet maar wat Wenger heeft gezegd.

2 januari 2018 om 19:05

Ja, maar de straf is dan wel disproportioneel. Stadionverbod? Dat heb ik nog nooit gezien voor een coach eigenlijk..

Voetbal is emotie maar blijkbaar mag je dat niet meer tonen van de FA.

2 januari 2018 om 17:15

Emoties mag je tonen maar wel op een normale manier en je hoeft niet je frustratie te gaan botvieren op de scheidsrechter. Bij voetbal hoort namelijk ook het maken van fouten en dat doen spelers, trainers maar ook scheidsrechters.

2 januari 2018 om 17:58

Maar als 1 scheids week in week uit een fout maakt zonder gestraft te worden mag je er toch wat van zeggen? zeker als de fa het niet doet? Als spelers en trainers fouten maken mogen we reageren maar als de scheids het doet is het menselijk???

2 januari 2018 om 18:04

Natuurlijk mag je er wat van zeggen maar dat is toch wat anders dan iemand onheus bejegenen? Daarnaast vraag ik me af wie je nu met 'we' bedoelt? Scheidsrechters worden net als spelers bijvoorbeeld gewoon becommentarieerd in praat programma's dus het is niet zo dat die heilig zijn en alles maar kunnen doen.

Niet meer dan een begrijpelijke maatregel dit, zulke dingen doe je niet. Wenger heeft er net als Mourinho al jaren een handje van om bij verlies werkelijk waar alles en iedereen de schuld te geven behalve zelf eens in de spiegel te kijken. Altijd is het de schuld van de scheidsrechter, de grensrechter, de vierde man, het gras, de tegenstander, het stadion, noem het maar op, altijd is er een zogenaamd oneerlijke factor in het spel die zijn team benadeeld.

Je zou bijna stellen dat Arsenal eigenlijk alle mogelijke prijzen zou hebben gewonnen als men niet zo was benadeeld. Het is me ook wat.

2 januari 2018 om 17:29

@Dejan. En jij bent iemand die niet naar de situatie kijkt. Wenger zeurt inderdaad te vaak op de scheids, maar jij gaat er nu dan ook standaard van uit dat Wenger zomaar wat roept en dat het niet gegrond is wat hij roept. Zeker in het geval van Mike Dean ben ik het gewoon met Wenger eens. Mike Dean heeft namelijk openlijk aangegeven dat hij een Spurs fan is en dat hij ook net zoals elke Spurs fan tegen Arsenal is. Dat zou nog niet zo erg zijn, als dat niet zichtbaar zou zijn in elke wedstrijd die hij van Arsenal fluit. In elke wedstrijd die hij van ons fluit benadeeld hij Arsenal namelijk minimaal 1 keer op een belangrijk moment. Daarom vind ik in dit geval Wenger zijn commentaar gewoon terecht. Mike Dean wordt namelijk nooit op zijn fouten aangesproken door de FA, of bestraft. Dat moet niet kunnen. Idem met meerdere scheidsrechters hoor, maar specifiek voor Arsenal is dat Mike Dean. Scheidsrechters zouden ook beoordeeld en "berecht" moeten worden op hun fouten.

Kan er weinig mee. Als je wederom bedroevend speelt met een klote opstelling zonder idee of tactiek krijg je dit aoort dingen. Tegen de nummer laatst moet je gewoon al ruim voorstaan, dan boeit zoiets niet. Wenger roept het gewoon over zichzelf af.

Vertrek aub.

2 januari 2018 om 16:09

Natuurlijk moeten ze al dik voor staan en had dit moment niets uit moeten maken, maar omdat dat niet zo was mag hij er dus niets over zeggen? Beetje overdreven vind je niet?

3 januari 2018 om 21:07

Ben dat gezeur van die man gewoon moe. Hij verkloot het, niet de scheids.

Zou tijd worden dat Wenger eens wordt aangepakt voor zijn stuitende gedrag langs de lijn altijd. Voor de rest kun je het als scheidsrechter nooit goed doen in deze. Als ie niet had gefloten had ie Pardew op zijn dak gehad.

Een videoref gaat bij dit soort interpretatie gevallen ook geen uitkomst bieden. Ja, een penalty was zwaar, maar enig voordeel had ie ook bij die actie. Dat gaat een videoref ook constateren om vervolgens een keuze te maken. In de Bundesliga liggen de videorefs wekelijks onder vuur, dus dat zal volgend seizoen ook in Engeland niet de oplossing zijn.

2 januari 2018 om 15:48

Nooit goed doen in deze? Wat dacht je van gewoon correct fluiten door geen penalty te geven? Zo doe je het correct. En als Wenger gepakt moet worden vanwege zijn 'stuiterende gedrag langs de lijn', kan je letterlijk alle coaches van de top 6 op wellicht Pochettino na bestraffen. Elke wedstrijd

2 januari 2018 om 16:08

Hahaha, werkelijk elke week zie ik Wenger zuur voor zich uit kijken op zijn stoel, bij voorsprong en achterstand. Dat het stuitend is dat hij niet aan het coachen is, dat klopt, maar ik schat zo in dat dat niet is wat jij bedoelt - aangezien je altijd op hem aan t zeiken bent.

Laat ik vooropstellen dat ik het geen penalty vind. Maar dat gezegd hebbende, is het niet een 100 verkeerde beslissing in mijn ogen. De bal komt tegen de arm van Chambers aan en hij had zijn arm niet echt langs zijn lichaam. Zijn arm zit in een gebogen houding en hangt iets van het lichaam af. De bal kwam van heel dichtbij, waardoor ik Chambers vrijpleit van het maken van strafbaar hands. Maar bij een 100 incorrecte beslissing denk ik er toch echt aan dat hij de bal helemaal niet geraakt heeft en dat is simpelweg onwaar.

Ik snap daarom echt wel de frustratie van Arsenalcoaches, -spelers en -supporters, maar ik vind ook dat er net alsof wordt gedaan dat Dean hier een compleet onbegrijpelijke beslissing neemt. En daar moet ik Dean (in mijn ogen wel de zwakste arbiter in de PL) dan toch in verdedigen, want ik begrijp zijn beslissing wel. Dat hij maar éã©n kans heeft om te oordelen is nu eenmaal hoe het is, en ja, daar wordt een scheidsrechter dan ook op beoordeeld. Hij zat fout, maar daar is dan alles mee gezegd wat mij betreft.

Wat Wenger betreft moet ik dan ook zeggen dat ik vind dat hij te ver gaat door de scheidsrechter op te zoeken in de kleedkamer. De reactie tijdens de wedstrijd was begrijpelijk en terecht, maar daarna heb je gewoon te leven met de beslissing van de scheidsrechter. Het is nou eenmaal niet eerlijk, zelfs met videorefs zal er nog genoeg onrecht aangedaan worden in de ogen van een hoop voetballers. Dat blijft toch wel.

De meeste mensen zitten thuis op de bank of voor hun PC te kijken met 20 herhalingen uit verschillende hoeken, dan is het altijd makkelijk oordelen. Als je op het veld staat dan heb je vaak al snel een positie van waaruit je niet altijd alles even optimaal kan zien.

Dat de FA capabele scheidsrechters moet aannemen is ook weer veel te makkelijk gezegd. Waar vind je deze mensen dan of hoe leidt je ze op dan? Het is al hun fulltime baan en van partijdigheid is echt zo goed als nooit sprake, van gebrek aan regelkennis ook niet. Misschien is het spelletje tegenwoordig wel te snel en gaat er te veel geld in om om dit fatsoenlijk door een scheidsrechter te kunnen laten leiden.

Niet voor niks dat in andere sporten hier wel op ingesprongen wordt, bv. American Football met 7 referees, challenges door coaches, video-ondersteuning bij belangrijke momenten. Als toeschouwer vraag je je echt vaak af hoe het mogelijk is dat ze bepaalde dingen hebben kunnen zien.

Dus misschien moeten we eens niet roepen dat scheidsrechters er niks van kunnen maar moeten we eens gaan nadenken waarom in deze miljarden-business nog altijd gewerkt wordt met één scheidsrechter en een enkele lijnrechter per speelhelft terwijl het waarschijnlijk een stuk beter kan met meer mensen of met digitale ondersteuning.

Over de actie van Wenger: je hoort weg te blijven uit de kleedkamer van een scheidsrechter, ook al ben je boos.

schandalig ,dat Wenger een schorsing krijgt voor de waarheid

2 januari 2018 om 17:12

Of hij nu gelijk heeft of niet maakt niets uit: hij moet zich gewoon normaal gedragen en fatsoenlijk doen tegen de scheidsrechter.

Ik vind dit btw gewoon een penalty.
Achter hem is veel vrije ruimte met inkomende spelers van de tegenstander.
Dus terecht dat het een penalty is.

De beelden nog eens bekeken. De armen van de verdediger staan gebogen en niet strak langs het lichaam. Echter als er geen handsbal was geweest, was de bal tegen het lichaam gekomen en niet richting het doel of een vrije speler. In dat opzicht begrijp ik de kritiek op de beslissing. Vanuit de positie van de scheidsrechter snap ik diens beslissing ook. Die ziet het vanaf de zijkant en ziet de armen voor het lichaam, de bal komt tegen de armen die overduidelijk niet strak langs het lichaam worden gehouden. Ik hou het er op dat Dean niets fout doet, in de beslissing die hij in een split second moet nemen. Daarnaast volkomen belachelijk hoe Wenger reageert. De combinatie van de reactie en het opzoeken in de kleedkamer is een schorsing waard. Geen stadionverbod, hij heeft niks crimineels gedaan dat dit zou kunnen verantwoorden.

Belachelijk, de arbitrage mag zoveel fouten maken als ze willen maar als de foutief benadeelde trainer hier iets durft over te zeggen, dan krijgt hij een schorsing. Ze zouden beter wat doen aan de scheidsrechters zelf, want zo'n fouten kunnen ploegen wel eens een top 4 plek kosten waardoor ze een smak geld mislopen.

5 januari 2018 om 17:22

Juist ja, het zijn vooral de scheidsrechters die Arsenal een vierde plek zouden ontnemen. Kom op zeg..

5 januari 2018 om 18:15

Natuurlijk niet, maar het zijn wel gewoon beslissingen die wedstrijden beïnvloeden waar geen enkel gevolg voor is. Wenger wordt nu geschorst, maar Mike Dean krijgt niks te horen. Vooral dit seizoen wordt er elke speelronde in wel minimaal 1 wedstrijd een grove fout gemaakt door de scheidsrechters, maar zij worden hier nooit op aangesproken door de FA of ondervinden er nooit consequenties van. Kijk naar Mike Dean, die stapelt fout op fout en dat jaar in jaar uit.. Het gaat er gewoon om dat de FA een lachertje is die alle scheidsrechters de hand boven het hoofd houdt. Dat is het grote probleem in Engeland. "Kom op zeg..."

5 januari 2018 om 19:28

Ik heb het niet over Arsenal, ik zou hetzelfde argument kunnen maken dat een club gedegradeerd wordt door een fout van de arbitrage. Het gaat gewoon om heel veel geld, en als je dan ziet wat voor fouten er soms gemaakt worden door de scheidsrechters dan mag je je toch vragen stellen.

En Mourinho dan? Die loopt ook alleen maar te zeiken

5 januari 2018 om 17:42

Die heeft zich niet misdragen na afloop van de wedstrijd West Bromwhich - Arsenal.

Serieus!!!!!!!!!!!!

Gebeurt dit in een land van Europa???
Dan zeggen mensen dat men in europa vrijheidsmeningsuiting hebben.

Dit doet me echt denken aan jaren 40 toen men geen kritiek mag uiten op de leiders.

Wat wil England. alleen coaches die ja knikken.
Waarom mag men niks zeggen als een scheidsrechter fout heeft gemaakt.

Wat een schande.
Als het van een derdewereld land was dan zou ik het begrijpen. Maar zogenaamd van een democratische land...waar je zogenaamd alles mag zeggen!!! triest gewoon.

Nu pas begrijp ik Mourinho wanneer hij een keer op de persconferentie aanwezig was en de hele tijd geen antwoorden gaf.

belachelijk. mee eens dat je scheidsrechters niet mag aanraken of ze helemaal verrot schelden als ze tegenover je staan. maar je moet kunnen zeggen dat je het er niet mee eens bent. zeker na de wedstrijd in een interview. lijkt me doodnormaal. dat is een mening en je bent vrij om je mening te geven. en als die mening nog strookt met de waarheid, ben je helemaal zuur.

wat vindt die scheids er zelf van dan? zou wat zijn als hij zijn fouten toegeeft en zegt dat hij zijn dag bv niet had, haha.

5 januari 2018 om 18:25

Voor zover ik weet is het in Engeland niet toegestaan dat scheidsrechters interviews geven na een wedstrijd, zoals je dat in Nederland wel vaak ziet.

Meer dan terecht! Hoop dat ie ook nog aangepakt worden over die uitspraak met betrekking tot zelfmoord.

Het begint wel op te vallen dat Arsenal nu wel een aantal keer achter elkaar is benadeeld dit scheelt toch een aantal punten, als je ook eens wat in je voordeel terug krijgt dan zou je nog kunnen zeggen you win some you lose some maar dat is dit seizoen bij Arsenal niet het geval.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
K. HeinKeeper
B. LenoKeeper
T. SmithKeeper
Cédric SoaresVerdediger
BellerínVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

Frankrijk
378 fans
Coach, 71 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 juli
Real Madrid hoopt dat Martin Ödegaard tot inkeer komt en toch wil blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren