‘Coutinho laat Liverpool weten niet meer voor de club te willen spelen’

Dinsdag, 2 januari 2018 om

Philippe Coutinho wordt al geruime tijd in verband gebracht met een overstap naar Barcelona en de Catalanen moeten volgens de laatste geruchten maar liefst 150 miljoen euro betalen om het contract van de spelmaker bij Liverpool af te kopen. De Braziliaan zelf zou er ondanks deze torenhoge prijs vertrouwen in hebben dat het goed komt, want hij heeft the Reds volgens SPORT laten weten voorlopig niet meer te willen spelen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Philippe Coutinho deze week nog naar Barcelona gaat?


Gerelateerd

131 reacties (laatste reactie door busi)

Tja.... zat er al aan te komen. Welke echt topspeler wilt er nu nog voor Liverpool of Arsenal spelen? Het is logisch dat als je om de prijzen kan meespelen naar city, Chelsea, united of Spanje gaat.

Snap ook niet waarom van Dijk naar Liverpool is gegaan. Is een subtopper in Engeland en gaat gewoon niet meer meedoen met de prijzen.

2 januari 2018 om 13:45

Niet iedereen kan naar Man City/United of Chelsea he. Liverpool en Arsenal blijven mooie clubs. Ze hebben tenminste geen sjeik of oliemagnaat.

Daarnaast vind ik Barcelona echt een schijnheilige club, janken bij de transfer van neymar naar psg, maar zelf maken ze de hoofd dol van coutinho..

2 januari 2018 om 13:48

Wat ushmanov dan bij arsenal?
En tom hicks en gillet bij liverpool?
Ik weet niet of hun nu nog de eigenaren zijn maar dan hebben ze het verkocht aan andere.

2 januari 2018 om 13:51

Zij zijn aandeelhouders en geen eigenaars. Dat is wel een een groot verschil.

2 januari 2018 om 13:54

Usmanov is eigenaar van een minderheid aan aandelen in Arsenal (circa 30), hij heeft de club gekapitaliseerd maar dat betekent niet dat hij het spekt zoals Abramovich bij Chelsea, Qatar bij Psg, en de Verenigde Arabische Emiraten bij City.

Kroenke is groot aandeelhouder en laat de club functioneren op eigen vermogen en eigen schuld (stadion). Vooralsnog zit hij op een lekker dividend en collateral.

2 januari 2018 om 13:56

Usmanov is aandeelhouder, wat is je punt?

2 januari 2018 om 14:10

Tja....kan wel heel veel woorden vuil maken over Barcelona, maar dan ben ik een paar dagen niet op dit forum te zien.

Nee dat klopt, Arsenal en Liverpool blijven mooie clubs. Ik heb het alleen niet over de eigenaren of sjeiks, ik heb het over meedoen in de prijzen en succes boeken met je team.

Virgil had ook naar City kunnen gaan en met Pep gaan trainen. Dit had ik 1000x uit de 1000x gekozen ipv Liverpool. Ja Liverpool is een mooie club met een goud randje, maar dat was Nottingham Forrest ook 40 jaar geleden, net zoals Ajax dat was.

2 januari 2018 om 14:15

Bij City is het niet zeker dat hij meteen gaat spelen. Snap hem wel, plus dat hij zijn zinnen in de zomer al op Liverpool had gezet.

2 januari 2018 om 14:26

Doe mij maar liever Abramovich dan Kroenke bij arsenal.

2 januari 2018 om 14:41

Wie zegt dat van Dijk ook daadwerkelijk een aanbieding van een City op zak had?spelen om de prijzen wordt ook overgewaardeerd trouwens. Jarenlang indruk maken op een trouwe supportersschare is op de lange termijn net zoveel waard.

2 januari 2018 om 15:00

Misschien wel, maar als je een topsporter bent wil je toch kans maken op prijzen en medailles in je kastje hebben?

2 januari 2018 om 15:10

Doorsnee barcelona speler heeft meer prijzen dan Totti, maar zal nooit zijn status krijgen..

2 januari 2018 om 15:17

Wie zegt dat van Dijk ook geen subtopper is?

2 januari 2018 om 15:58

Quar3sma: Tuurlijk wel. Genoeg voorbeelden: Messi, Iniesta, Ronaldinho, Xavi, Puyol enz .enz. Wat maakt dat Totti een "betere" status heeft dan één van deze spelers? Hij heeft nota bene meer rode kaarten dan de eerste opstelling van Barça bij elkaar ooit gehad heeft (geloof je me niet, dan mag je het natellen )!!! Sterker nog, er zijn genoeg mensen (zoals ik, ja), die hem heel overschat vinden en overgewardeerd, terwijl bijvoorbeeld "een doorsnee barcelona speler" die niet krijgt.

2 januari 2018 om 17:59

Als jij Totti overschat vind, moet je echr softbal ofz0 volgen en geen voetbal.

2 januari 2018 om 13:47

Mane, Salah, Ozil om er zo even 3 te noemen.

2 januari 2018 om 16:06

Mane en Salah waren nog geen wereldtop toen ze kwamen en Ozil lijkt ook nog geen aanstalten te maken om langer te blijven.

2 januari 2018 om 16:13

Zijn nu ook nog geen wereldtop, maar wilden wel naar Liverpool komen terwijl ze ook betere opties hadden. Ozil was dat wel en wilde ook voor Arsenal spelen.

2 januari 2018 om 16:22

Ik vind het ook (nog) geen wereldtop, maar aangezien jij hun naam noemde als reactie op "welke echt topspeler wilt er nu nog voor Liverpool of Arsenal spelen?" ging ik ervan uit dat jij dat wel vond.

En dat is eigenlijk het punt dat gemaakt werd. Echte top komt niet snel naar Liverpool of Arsenal. Sanchez en Ozil kwamen wel, omdat ze verwachtten dat er meer zouden volgen. Nu blijkt dat echter niet het geval en gaan ze dus ook weer weg. Spelers als Mane, Salah of Lacazette (dus spelers die nog onder de top zitten) zijn nog wel haalbaar, maar zodra ze uitgroeien tot wereldtop willen ze waarschijnlijk ook weer weg.

2 januari 2018 om 13:49

Deze subtopper heeft toch mooi 16 opeenvolgende wedstrijden niet meer verloren en draait toch mooi mee in de top 4. Daarnaast heeft deze subtopper ook nog een van de beste aankopen van 2017 in huis met 17 BPL goals. maarja zo'n opmerking van Professor Oak moet ik ook niet al te serieus nemen.

2 januari 2018 om 14:26

Onder Niet zo zuur, Lfc was ooit een grootmacht maar is dat al lang niet meer.

2 januari 2018 om 14:37

Sorry man ben het niet met je eens, City en Chelsea zijn momenteel de baas in Engeland maar dat wilt niet zeggen dat Liverpool geen grootmacht is.

2 januari 2018 om 15:02

City is de baas in Engeland. De rest huppelt er achter aan.

2 januari 2018 om 15:10

Nou wat een feest, ze doen het even goed. Het gaat toch uiteindelijk om de prijzen die wint. Er zijn 3 prijzen te verdelen in Engeland en twee in Europa, wanneer was het laatst dat Liverpool een van deze won? Ik kan het mij niet herinneren.

Chelsea, Utd en City zijn gewoon oppermachtig in Engeland en hebben een veel betere, completer en sterkere selectie. Face it.

2 januari 2018 om 15:19

Dat zijn dus ongeveer 45 basisspelers. De rest moet volgens jou maar stoppen met voetballen? Een transfer naar Liverpool lijkt mij voor een speler als van Dijk prima.

2 januari 2018 om 13:56

Toch heeft Arsenal afgelopen zomer Lacazette en Kolasinac weten aan te trekken. Toch is het Lvierpool gelukt (imo beste middenvelder van Bundesliga) Keita en (beste cv van de bpl) van dijk weten aan te trekken.

Liverpool is een groeiend project en binnenkort weer op volledige oologsterkte. Arsenal is een slapende reus die in een overgangs periode zit. Qua geld, faceliteiten en selectie zijn misschien enkel de Manchester clubs beter. Arsenal heeft gewoon goed bestuur en 2 topaankopen nodig.

Het is onzin deze clubs af te schrijven. Verder wordt je niet kampioen met 11 echte topspelers, maar met 11 echte teamspelers. Dit heeft Barca keer op keer laten zien mbt Galacticos en nu andersom barca vs het real van zidane.

Ik durf zelfs zover te gaan dat volgend seizoen Liverpool kampioen wordt...

2 januari 2018 om 14:00

Zou mooi zijn, coutinhio is een leuke speler maar ze hebben hem niet perse nodig. Ze kunnen van dat geld een leuke vervanging halen en ook nog een andere versterking aantrekken

2 januari 2018 om 14:12

Dat Liverpool binnenkort op volle kracht is wordt letterlijk elke winter sinds 2011 gezegd. Eerst zien dan geloven. Waar Liverpool groeit, groeit de rest minstens zo hard

2 januari 2018 om 14:17

Sorry maar sinds wanneer is van Dijk de beste cv van de PL?

2 januari 2018 om 14:30

Van Dijk is de meest overhyped verdediger van de Premier League ja. Dat Liverpool daar 84 miljoen voor betaald..

2 januari 2018 om 14:41

De prijs voor meest overhypte verdediger van de BPL mag toch echt naar David Luiz hoor.

Wel grappig dat een jaar geleden Van Dijk zogenaamd de meest complete verdediger van de PL was, en dat Liverpool dramatisch beleid voerde door hem steeds maar niet te kopen, en nu dat hij gekocht wordt is hij meteen weer overhyped en overrated.

2 januari 2018 om 16:24

'arsenal heeft gewoon goed bestuur en 2 topaankopen nodig.' - dit zei iedereen ook voor Özil en Sanchez kwamen. Arsenal is gewoon voor 90% middelmaat. na dit seizoen hebben ze enkel nog Bellerin en Lacazette, en Cech natuurlijk, met enige waarde, de rest zou bij elke club in de top10 van de BPL op de bank zitten of nog niet eens. veel zijn altijd geblesseerd, nooit hun 'talent status' waargemaakt, al jaren uit vorm of zo oud en traag dat iedereen ze voorbijloopt. letterlijk en figuurlijk. dus ipv 2 spelers van goed niveau, heeft arsenal er ongeveer 27 nodig om niet te hoeven kijken naar plek 11 ipv 1. wat dat betreft is Liverpool de laatste jaren een stuk beter bezig, die doen tenminste aan doorselecteren. Wenger is alleen te bang dat een van zijn ruwe diamantjes ergens anders gepolijst gaat worden, maar zijn eigen polijst is al 10 jaar op, waardoor die ruwheid vast gaat zitten in wat ooit een diamant kon zijn.

2 januari 2018 om 14:03

Daarmee doe je clubs als Liverpool en Arsenal wel tekort. Wat niet is kan nog komen. Liverpool en Arsenal hebben toch een aantal behoorlijk goede spelers die makkelijk mee zouden kunnen bij City, Chelsea of United. Bovendien mag je United dan ook wel in dat rijtje scharen. Dat is de laatste jaren ook gewoon een subtopper qua resultaten en heeft nauwelijks iets gepresteerd na het vertrek van Ferguson.

Juist met aankopen als Van Dijk, Ozil, Mane, Salah, Sanchez, Lacazette, Firmino enzovoort kun je de aansluiting richting de top weer vinden. Met nog 2 of 3 gerichte aankopen is vooral Liverpool een hele gevaarlijke ploeg. De selectie is momenteel wat te dun om echt mee te kunnen doen en ze missen teveel kansen. Bovendien heeft een club als Liverpool ook erg veel geld, waardoor het tij daar erg snel kan keren. United is daar een goed voorbeeld van.

2 januari 2018 om 15:04

Lekker Sanchez en Ozil opnoemen maar vergeten dat ze over paar maanden gratis de deur uit gaan en Arsenal weer op 0 begint. Liverpool is al jaren een wisselvallige club.

2 januari 2018 om 15:10

Ik noem ook enkel voorbeelden van spelers die wel degelijk een ploeg kampioen kunnen maken. Waar ze volgend jaar spelen, doet daar weinig aan af. Bovendien heb ik het over het heden en daarin voetballen ze nog steeds voor Arsenal.

2 januari 2018 om 14:07

Sinds wanneer is united beter dan Arsenal en Liverpool? Alleen omdat ze een paar punten meer hebben? Snap wel dat je liever naar Chelsea of city gaat.

2 januari 2018 om 14:16

United is sinds 2005 beter dan Arsenal. Dat hnited laatste jaren niet meer top is, zegt niet dat Arsenal beter is. Want Arsenal is echt minder goed dan united. Liverpool speelt de laatste jaren wel steeds meer rond hetzelfde niveau dan united. Dit jaar vind ik Chelsea ook niet beter spelen dan de rest. Alleen city springt er boven uit. United is daarnaast in alles groter dan Arsenal. Dus dat zijn nog eens redenen om voor united te kiezen. Liverpool heeft Atm alleen een historie die vergelijkbaar is met die van united. Alleen eindigt die ongeveer jn de jaren 90

2 januari 2018 om 14:27

Hahah, zo kan ik ook wel beredeneren. Omdat Utd niet top is en dus onder Arsenal geëindigd is de afgelopen jaren wil dat nog niet zeggen dat Arsenal beter is. Really?

2 januari 2018 om 14:47

Samcro wat zijn jouw redenen om te vinden dat Arsenal beter is dan? Sinds 2015 won United 17x van Arsenal en arsenal slechts 8x van United. United is 8x boven Arsenal geëindigd en Arsenal maar 5x boven United. De beste speler van Arsenal ging naar United terwijl een speler als Welbeck de weg de andere kant op bewandelde. qua allure, status en geschiedenis is United groter. qua Fanbase en omzet ook. Dus ik ben benieuwd waarom jij Arsenal beter vindt.

2 januari 2018 om 15:06

Qua status, geschiedenis, fanbase en omzet is United ook groter dan City, maar wat is je punt? City is nu veel verder dan United.

Bovendien bevinden Arsenal en United zich in dezelfde bootje, allebei matig.

2 januari 2018 om 15:09

je reactie had waarde gehad als ik status, geschiedenis, fanbase en omzet als enige argumenten had genoemd. de rest van mijn reactie negeer je maar waar het uitkomt voor je.

En is city structureel echt verder? er staat nu inderdaad een beter team en ze hebben een betere coach. Maar trainers en spelers zijn passanten. Als de Arabier de stekker eruit trekt dan stort city in. de toekomst van United hangt niet af van de Glazer family.

2 januari 2018 om 15:12

Ik zeg niet dat Arsenal beter is, ik reageer op jouw beredenering...op die manier kan je alles wel in je voordeel beslechten. Arsenal was de afgelopen jaren simpelweg beter dan Utd en nu is Utd beter dan Arsenal. Alleen jij wilt blijkbaar beweren dat Utd tijdens de jaren van Moyes en Louis ook altijd beter was dan Arsenal? Want dan zou ik een gewone bril aanschaffen ipv die rode met duiveltjes op de zijkant.

City stort niet in als die arabier de stekker eruit trekt. Waarom onderwijst niemand zichzelf meer... City heeft een geoliede machine neergezet, Guardiola is als een soort laatste puzzelstukje. City heeft zich -welliswaar kunstmatig- gemeld in de top van Engeland en zal daar niet snel meer uit verdwijnen. Ze zijn zelfvoorzienend, er komt jaarlijks een bom duiten binnen waar die arabier nog van schrikt als hij het kwijt raakt en ze hebben nu een zeer sterke selectie die nog wel even vooruit kan.

2 januari 2018 om 15:16

Hoezo zou City nu instorten? Ze hebben al een van de beste jeugd academie's opgezet, en hebben een relatief jong team die jaren meegaat. Ze hebben ook genoeg inkomsten om het draaiend te houden zonder die oliesheikh, en volgens mij was City al onafhankelijk van hem sinds 2012.

Ik negeerde de rest van je comment omdat we hebben over het huidige niveau van United en Arsenal, wat er pakweg 10 jaar geleden gebeurt boeit niemand. Het gaat nu erom dat ze van gelijkwaardige niveau zijn, al is misschien United ietsjes verder. Al zegt de rankingstlist sinds SAF weg is wat anders.

2 januari 2018 om 14:52

Voor Van Dijk is dit wel een gunstige situatie - het draait nu zo matig achterin, dat elke verbetering op naam zal worden geschreven van hem. Voorin is Liverpool ook zonder Coutinho ijzersterk, dus volgend jaar kan het best eens klikken.

2 januari 2018 om 15:09

Is puur persoonlijk. Zelf zou ik liever voor een club als Arsenal of Liverpool willen spelen dan voor een club als Barcelona of een club waar ze met types als Mourinho werken. Gevoel speelt ook mee bij een speler.

Daar gaan we weer. Ik zou zijn komst enorm toejuichen maar vind deze hele soap belachelijk. Al die spelers van Barcelona (en andere mensen die met de club verbonden zijn) die over hem praten alsof hij al zo goed als voor de club speelt.

Overigens zou zijn komst betekenen dat het Barcelona van nu net zo handelt als het Real van vroeger: elk transferseizoen weer met de miljoenen smijten in plaats van doorselecteren vanuit de jeugd. Erg jammer want er loopt en liep echt veel talent rond in de jeugd. Jongens als Pedro en Busquets kregen ook tijd om zich te ontwikkelen maar dat zit er tegenwoordig gewoon niet meer in.

Als Barcelona Gomes, Rakitic en Rafinha/denis (verhuur) weet weg te sturen dan komt er ruimte vrij op het middenveld voor Coutinho zonder jongens als Roberto nog verder in de weg te lopen.

2 januari 2018 om 13:52

Jongens als Busquets en Iniesta lopen niet in elke generatie rond. Jongens als Sergi Roberto, Munir enzovoort voetballen zo nu en dan leuk mee, maar zijn in potentie niet beter dan een jongen als Coutinho die veel meer talent heeft. Dan heeft het geen zin om die jongens te pushen, terwijl ze gewoon niet het gewenste niveau hebben.

2 januari 2018 om 14:28

@sirius

Dank u wel , je zegt exact wat ik ook denk. Het is een beetje te romantisch dat la Masia, niet iedereen wordt een Busquets of een Iniesta zoals je zegt.

2 januari 2018 om 15:09

Het gaat mij erom dat je Munir, Roberto, Samper etc. kon houden ipv middelmaat als Gomes, Paulinho, Paco, Digne etc. te kopen, dat zijn eigen jeugdspelers die het niet minder of zelfs beter zouden doen. Dan had je zelf al 100+ miljoen bespaard, en nu Coutinho kopen voor 150+- miljoen terwijl je nog 6/7 andere middenvelders hebt die het salarisbudget opeten. Bovendien kan het middenveld Iniesta, Busquets en Sergi Roberto/rakitic tegen elke middenveld op.

2 januari 2018 om 15:42

Maar nu hebben we het over miskopen en daar blinkt Barcelona inderdaad in uit de afgelopen jaren. Dat neemt niet weg dat Sergi Roberto, Samper, Munir e.d. ook tekort komen voor Barcelona. Die jongens voetballen natuurlijk ook niet gratis.

2 januari 2018 om 16:27

@ Perspectief: Ik ben het 100 met je eens. Ik vind het zelfs schandalig dat jongens als Roberto elk jaar worden gedisrespecteerd doordat er weer een middelmatige aankoop wordt gedaan waarmee zij voor minuten moeten strijden. Alena moest terug naar Barcelona B, Samper is verhuurd en dat terwijl Gomes, Paco, Digne en Paulinho veel minuten mogen maken. Je had zo veel geld kunnen besparen (en zo veel bespotting vanuit het publiek) als je gewoon bij spelers uit je eigen jeugd was gebleven...

Bojan, Jeffren, Cuenca en enkele anderen hebben in het verleden bewezen nuttig te kunnen zijn in hun rol als back-up als ze worden omgeven door de sterren van het eerste team.

2 januari 2018 om 16:34

@ Sirius

Er lopen wel degelijk talentvolle spelers rond in de jeugd maar krijgen te weinig kansen om zich te bewijzen omdat ze moeten strijden met miskopen om minuten. Ze worden dan verhuurd aan mindere teams waar hun kwaliteiten minder tot expressie komt dan wanneer ze omgeven zijn door de sterren van Barcelona. Tevens zijn de afgelopen veel talenten uit de jeugd van Barcelona vertrokken omdat ze zelf geen perspectief meer zagen (omdat ze zo weinig minuten zouden krijgen in het eerste) of omdat ze zijn weggekocht.

2 januari 2018 om 17:37

@paaschkaal

Sorry, maar een Jeffren en een Cuenca kan je absoluut geen Barça-niveau noemen. Jeffren was zelfs nutteloos bij Eupen (de laatste nota bene in België). Cuenca ook niets meer laten zien na Ajax, Bojan speelt bij Stoke(?).

Samper gaat helaas zijn talent denk ik niet waarmaken, zit bij Las Palmas zelfs op de bank, waar Paco Jemez een heel aanvallende speelstijl hanteerd. Guaporta hoopte zelfs dat hij bij Paco Jemez terechtkwam en zelfs daar komt hij niet aan de bak. Roberto heeft zich voor mij voldoende bewezen en maakt ook gewoon enorm veel minuten nu, dus daar is geen discussie over.

Munir ook gewoon te zwak.

2 januari 2018 om 18:26

Zo goed als volledig met je eens! Een stel Barca fans romantiseren La Masia teveel en denken dat spelers als Samper, Bojan en zelfs Denis Suarez goed genoeg zijn voor Barca. Een vergelijking maken met Busquets, die al jaren de beste vm ter wereld is, is van der zotte. Vergelijken met Paulinho is ook zoiets, die vent is gewoon al jarenlang de enige stabiele factor van het Braziliaanse elftal. Samper, Bojan, Cuenca missen kwaliteit en dat vind ik tevens ook van Denis Suarez, Rafinha, Digne en Alcacer. Goede spelers voor Napoli, Valencia en Schalke maar niet voor Barca. Kom op zeg!

Munir vind ik een speler die wel over genoeg kwaliteiten beschikt voor de bank. Zie hem liever als Duelofeu

2 januari 2018 om 14:27

@paaschkaal

Jammer genoeg loopt er geen Pedro of Busquets meer rond in de jeugd. De enige die momenteel kans maken zijn Arnaiz, Aleña, Oriol Busquets en Cucurella. Digne zou je kunnen vervangen door Cucurella, Oriol Busquets gwn doorschuiven als back-up voor Sergio Busquets , Arnaiz op linksvoor doorschuiven. Aleña wordt moeilijk, maar er is nu eenmaal een opvolger van Iniesta nodig. Die is er voorlopig even niet in de jeugd, Aleña moet nog veel groeien.

Ik snap niet waarom je Rakitic constant weg wil, die jongen speelt in de toppers gewoon meer dan aardig.

Gomes is jong en krijgt van mij nog 1 seizoen, als ie volgend jaar niet beter presteert dan mag hij inderdaad ook verkocht worden, Rafinha nog verhuren en Denis ook.

2 januari 2018 om 16:32

Arnaiz, Alena, Busquets en Cucurella zouden inderdaad zeker meermaals minuten mogen (en eigenlijk moeten) maken dit seizoen. Echter waren er wel degelijk meerdere talentvolle spelers in de jeugd die de afgelopen jaren bewust zijn vertrokken omdat ze te weinig perspectief zagen op speelminuten of omdat ze zijn weggekocht.

Rakitic was 2 jaar geleden echt geweldig. Nu komt hij creatief en simpelweg kwalitatief tekort. Hij is niet meer zo snel, zijn passing en schot zijn minder en hij is gewoon geen dragende speler meer. Waar hij de rol van harde werker achter Messi goed vervulde, is hij nu al anderhalf jaar niet meer van het niveau dat een basisspeler op het middenveld van Barcelona nodig heeft. Daarnaast is hij niet meer de jongste dus als Barcelona nog iets aan hem wil verdienen moeten ze hem nu verkopen. Het middenveld is overvol en zeker met het oog op de toekomst zou ik Rakitic daarom verkopen. Ik geef dan liever Rafinha en Denis meer kansen.

2 januari 2018 om 17:00

@paaschkaal

Ik respecteer je mening , en ik ben het eens met je dat er in het verleden spelers zijn weggegaan die niet weg hadden moeten gaan (thiago, Grimaldo, Bellerin..). Echter ben ik niet van mening dat de talenten die er nu staan, hetzelfde niveau hebben als bovengenoemde spelers. Grimaldo is trouwens pas gegroeid als speler van Benfica. Aleña is naar mijn mening niet het niveau dat Thiago destijds had, Cucurella en Grimaldo vind ik wel gelijkaardig. Arnaiz vind ik ook dat hij absoluut een kans verdiend.

Over Rakitic ben ik het deels eens , deels oneens. Rakitic is inderdaad niet meer van de snelste, is geen Xavi noch Iniesta, maar heeft bepaalde kwaliteiten die een andere dimensie aan Barça geven. Net zoals Paulinho die heeft, hebben we nu 2 middenvelders die ook kunnen bikkelen, sleuren en fysieke strijd aankunnen. Rakitic en Paulinho passen in dat opzicht wel in dat verhaal. Ik ben al fan sinds tijden van Ronaldinho en ik vond dat we op een gegeven moment teveel middenvelders hadden die aardig met de bal omweg kunnen, maar fysiek telkens werden afgetroefd als er een wedstrijd tegen bvb Chelsea of destijds United moest gespeeld worden.

2 januari 2018 om 16:12

Klopt, het doet pijn hoe veel waarden en normen verleden tijd zijn.

Coutinho is van harte welkom. Een voordeel is dat met zijn komt een extra aanvaller niet meer nodig is. Hij kan zo nodig dan op flank spelen.

2 januari 2018 om 16:24

Ja dat klopt helemaal. De club is helemaal niet meer te vergelijken met de club waar ik zo trots op was. Over een paar jaar, als Piqué, Alba, Iniesta, Busquets en Messi zijn gestopt, is er denk ik helemaal niks meer over van dat mooie Barcelona omdat jongens als Roberto, Alena, Samper en vele andere uit de eigen jeugd geen kans meer krijgen.

Coutinho is inderdaad op meerdere plekken inzetbaar. Iniesta heeft ook vaak op de flank voorin gespeeld maar ik acht Coutinho daar gevaarlijker in. Zie hem het liefst als creatief brein achter de voorhoede (wat hij bij Liverpool ook sterk doet) in een Iniesta rol. Busquets en Roberto dan om de balans te geven en verdedigend werk te verrichten en dan heb je echt een mooi (en nog deels Catalaans) middenveld.

Tja...wat zou er dit keer waar zijn van het verhaal?
Ik begrijp het echt niet als Barca zoveel betaalt voor hem, maar als Liverpool zijnde zou ik het geld meteen aanpakken. Voor minder dan de helft kunnen ze al een waardige vervanger halen en dan kan je de laatste linie + keeper verder aanpakken...liefst deze winter nog. Kampioen word je toch niet -dat is de doelstelling vlgs mij ook niet- en als je defensief beter wordt kan je de kans op top 4 ook vergroten. Ik zou het wel weten, voor de doelpunten hebben ze hem niet per se nodig, want er lopen 3-4 anderen die makkelijk scoren.

2 januari 2018 om 13:57

Ze hebben Coutinho dan ook meer als spelmaker/aangever. In die rol is hij wel van doorslaggevend belang voor Liverpool.

2 januari 2018 om 14:09

Maar zeker niet onvervangbaar, helemaal niet als je een budget hebt van 200 (begin seizoen) - 85 (van Dijk) + 150 (coutinho) = 265 miljoen.

2 januari 2018 om 14:26

Daar gaan kosten voor salah en aoc af. Dan hou je 185 miljoen over. Vind maar een gelijkwaardige vervanger voor courinho die hier in past. Clubs weten dan Liverpool geld heeft en de prijs van coutinho wordt zo de norm voor goede cam’s

2 januari 2018 om 14:30

Nee, goed lezen. Die 200 is van begin dit seizoen, dus na de aankopen van de zomer. Het zal eerder hoger zijn, maar dat kunnen Liverpool fans je vast beter vertellen dan ik.

Voor de helft heb je al een waardige vervanger. Wellicht niet zo goed als Coutinho nu, maar wel iemand die net zo goed in het spel past.

2 januari 2018 om 14:31

Lemar lijkt mij de enige vervanger. Maar Monaco zal hem niet laten gaan in de winter. En tijdens het WK zal die alleen maar duurder worden.

2 januari 2018 om 14:35

Eens, ik zou hem ook verkopen. Maar feit is dat je als club zelfs bij zulke bedragen niet meteen ja moet zeggen maar het onderste uit de kan moet halen. Het blijft zakendoen ongeacht de hoogte van het bedrag.

Dan ook geen salaris of bonussen uitkeren aan deze jongen. Door dit soort trekjes krijg ik altijd een naar gevoel, hoe goed zo'n speler ook is. De gun-factor is bij mij dan wel weg, mocht dit verhaal waar zijn. Normaal zou ik dan zeggen; op de tribune met zo'n jongen, maar Liverpool heeft niet de luxe om dat te doen bij Coutinho.

2 januari 2018 om 13:56

Ben het met je eens. Vind ook dat het tijd wordt dat Fifa/uefa in gaat grijpen bij dit soort acties. Steeds meer spelers beginnen te weigeren om te spelen, wanneer ze een transfer willen maken. Dat je weg wilt is prima, maar tot die tijd moet je gewoon je werk doen. De club moet zijn belachelijk
hoge salaris wel blijven betalen, maar meneertje hoeft er niks voor te doen. Sinds Payet lijkt het wel een trend te zijn geworden en vrees dat het alleen maar erger zal worden.

2 januari 2018 om 14:10

Dat je weg wilt is prima, maar tot die tijd moet je gewoon je werk doen.

En dat is precies wat Coutinho de afgelopen maanden netjes heeft gedaan.

2 januari 2018 om 14:13

Dat hij het de afgelopen maanden netjes heeft gedaan betekent niet dat hij er nu mee mag kappen. Ook nu hoort hij te spelen wanneer de coach besluit om hem op te stellen.

2 januari 2018 om 14:19

Dat is er vanuit gaande dat dit bericht klopt en daar zou ik wel wat vraagtekens bij zetten.

2 januari 2018 om 14:45

Ik kan mij ook gewoon niet voorstellen dat dit in de lijn van de afspraken ligt. Als Liverpool zijnde zou je Coutinho en zijn etourage aan het begin van het seizoen een duidelijk statement moeten maken. En dat is als Liverpool nog in de CL zit en meespeelt voor de top4 aan het begin van 2018 dan wordt de eerst volgende mogelijkheid op een transfer in de zomer.

2 januari 2018 om 15:00

Dat is niet nieuw, de broertjes De Boer deden dit 20 jaar geleden ook al. Maar het is ook wel logisch, voor zowel de speler als Liverpool is het zinnig om hem blessurevrij te houden. Bovendien, met Van Dijk ging het precies zo, het zou een beetje raar zijn als Liverpool nu moeilijk doet over zo’n opstelling, ze moedigen dit zelf aan.

Gewoon niet laten gaan en voet bij stuk houden. Je tekent met je volle verstand een langlopend contract dus de club beslist uiteindelijk of ze je nodig hebben of niet. Liverpool doet volop mee voor een plek in de top 4. Om die reden zouden ze hem dit seizoen niet moeten laten gaan. En daarnaast kan hij ook niet voor Barca uit komen in de CL. Clubs moeten maar eens statements gaan maken richting spelers die jankend het niet meer kunnen opbrengen om voor hun werkgever te spelen.

2 januari 2018 om 14:36

Dat kan je niet zeggen als je de verantwoordelijkheid van de club draagt. Daarvoor is het veel te veel geld en wat win je er als club mee?

2 januari 2018 om 15:26

Als de clubs voet bij stuk houden dan win je er duidelijkheid mee. Als spelers tot aan het eind van het contract gewoon mogen blijven spelen ipv weg te rotten op de bank of tribune moeten spelers gewoon blijven spelen als de club ze niet wil verkopen.

2 januari 2018 om 16:33

Je creeert wel duidelijkheid ja als club, maar geloof me dat de nadelen niet opwegen tegen het feit dat je je als club vasthoudt aan principes. Anders hadden clubs dit natuurlijk allang gedaan. Naast het feit dat je met een ontevreden speler zit tot einde contract werkt dit ook door in de toekomst als je dit als club structureel zou toepassen. Spelers die een aanbod van de principiele club krijgen zullen wel 3x nadenken voor ze tekenen en als ze tekenen zullen dit nooit langdurige contracten zijn. Funest dus voor clubs die veel inkomen genereren met transfersommen, maar die zullen er niet meer zijn omdat spelers alleen nog maar korte contracten aan gaan en dan gratis de deur uitlopen.

Afgelopen zomer leken er twee 'waarheden' te bestaan. De Catalaanse kranten rapporteerden dat de komst van Coutinho 'zo goed als zeker' was, terwijl de Engelse bronnen rondom Liverpool een stuk kritischer waren. In de maanden die op de zomerse transferperiode volgden werden mailwisselingen gelekt richting de media waarin duidelijk bleek dat de Engelse bronnen het bij het juiste eind hadden en zelfs president Bartomeu glashard heeft lopen liegen tegen de fans. Denk dus dat we pas iets meer hoop mogen krijgen dat Coutinho daadwerkelijk naar Barcelona komt op het moment dat de betrouwbare bronnen rondom Liverpool met meer informatie komen.

2 januari 2018 om 14:48

Ja dit klopt wat jij zegt. Je zegt met nette woorden dat je bloed eigen club een walgelijk beleid voert en meer leugens dan waarheden verspreidt mbt deze transfer. Ik hoop dat hier met Coutinho en zijn zaakwaarnemer goede afspraken over zijn gemaakt. Want hij is gewoon belangrijk voor het behalen van onze doeleinden dit jaar.

2 januari 2018 om 16:06

Begrijp niet helemaal dat er zoveel verbazing is over het gedrag van dit bestuur. Heeft het algemene publiek niet meegekregen wat dit bestuur in het verleden al heeft gedaan? Veroordeeld voor belastingfraude? Het schandelijke afscheid van spelers als Eric Abidal en Marc Muniesa? De onrust rondom Dani Alves en Neymar? Het uitpuilende salarishuis? Het verwaarlozen van La Masía? Ik kan nog wel even doorgaan, maar het gedrag rondom de transfer van Coutinho is verre van het enige waar ik me over op kan winden als het gaat om dit bestuur.

2 januari 2018 om 14:57

Dat de deal uiteindelijk niet door ging betekent toch niet dat ze er niet heel dicht bij waren?

2 januari 2018 om 15:06

Barcelona was nooit dicht bij een deal.

2 januari 2018 om 16:09

Ze waren er niet dichtbij. Liverpool heeft vanaf het eerste moment aangegeven dat ze hem niet willen verkopen. De dag na het aflopen van de transferperiode gaf Bartomeu aan dat Liverpool 200 miljoen wilde hebben, wat vrij snel ontkracht werd door Liverpool en zelfs via mail werd verzocht om geen leugens meer te verspreiden. Barcelona heeft het geprobeerd, met het hoogste bod van 85 miljoen plus 40 miljoen aan variabelen, maar Liverpool heeft nooit haar prijs genoemd. Dus nee, Barcelona is tot nu toe niet dichtbij geweest.

2 januari 2018 om 16:54

Melissa Reddy meld in Goal dat Liverpool alleen een outrageous offer accept. Zij is vaak wel goed geïnformeerd. Kan dus nog steeds alle kanten op, want outrageous kan ook op 100 manieren geïnterpreteerd worden.

2 januari 2018 om 17:15

Precies. Naar mijn mening was de geboden 85 miljoen euro plus 40 miljoen euro aan variabelen al 'outrageous' voor een speler van het niveau Philippe Coutinho. Maar goed, Liverpool weet waarschijnlijk ook dat Barcelona geen enkel probleem zou moeten hebben om een nog veel hogere transfersom op tafel te leggen wanneer ze een speler echt willen. Althans, het huidige bestuur is daartoe ongetwijfeld in staat. De financiële problemen liggen namelijk enkel op gebied van restricties in het salarishuis. Het vertrek van Neymar heeft al het nodige budget vrijgemaakt, maar het enorme salaris van Mascherano zal straks ook een hoop schelen.

150 miljoen is veel te veel. Begrijp me niet verkeerd, het is een goede voetballer maar wel een voetballer met veel blessure leed.

Als Liverpool zijnde moet je nu ook volwassen reageren hierop. Coutinho heeft zich fantastisch opgesteld de afgelopen maande en heel erg goed gespeeld, geen spoor te bekennen van iemand die weg wil, en heeft ook geen tramalant opgezocht.

2 januari 2018 om 14:51

Coutinho heeft zich helemaal niet fantastisch opgesteld. 1 dag voor de start van het seizoen een transferrequest indienen terwijl er nog gekwalificeerd moest worden voor de CL, geblesseerd zijn maar wel ineens voor de nationale ploeg kunnen spelen? Om vervolgens met de staart tussen de benen terug te komen bij de club die zijn carrière heeft gemaakt. Daarna heeft die het inderdaad prima op gepakt. Maar als dit verhaal waar is(waar ik overigens niet van uit ga) dan vind ik dit echt een zwaktebod vanuit het kamp Coutinho

2 januari 2018 om 22:00

‘Niet waar. Coutinho heeft idd gespeeld met toestemming van Liverpool omdat hij toen fit werd verklaard. Drm werd hij ook vroegtijdig naar de kant gehaald omdat ze hem niet wilden forceren. Daarna heeft ie gewoon weer voor liverpool gespeeld.

2 januari 2018 om 15:37

Ik hoop dat Liverpool zich volwassen opstelt en Coutinho gewoon vertelt dat ie een contract heeft en dat beide partijen samen bepalen of iemand weg wil. Maar dat zal wel goed komen.

Mocht het zo zijn moet Liverpool hem gewoon laten gaan, het heeft dit seizoen bewezen ook zonder Coutinho uit de voeten te kunnen. Blijf niet krampachtig vasthouden aan een speler die weg wil.

Leuke foto lijkt net alsof ze de salsa gaan dansen.

On: Dit zei hij vorige transfer window ook. Echt een klote mentaliteit vind ik dit, zelfde als wat van Dijk toen deed.

2 januari 2018 om 16:30

Dat zei hij helemaal niet, dat werd door een aantal kranten gesuggereerd. Coutinho zelf heeft zich juist van zijn beste kant laten zien door hard te werken en uitstekend te spelen voor de club.

2 januari 2018 om 17:14

Alsnog een k*t mentaliteit om dit alsnog zo te doen.

2 januari 2018 om 18:01

Wie zegt dat hij dit doet dan? Dezelfde kranten die dat afgelopen zomer ook riepen waarna Coutinho nog een halfjaar uitblonk bij Liverpool?

Ik begrijp dat Coutinho teleurgesteld is en graag naar Barcelona wil transfereren, maar je kan Liverpool niet de rug toe keren als je daar nog gewoon netjes onder contract staat.

Wel is het zo dat deze soap al heel lang bezig is. Naar wat het schijnt zou Barcelona hem voor tussen de 100 en 149 miljoen euro overnemen van Liverpool. Nu heeft Nike een foutje gemaakt en vragen ze plots nog meer. Alsof 100 miljoen niet veel te veel is voor deze speler? Daarom kan ik ook wel weer begrijpen dat Coutinho nu eens opstaat, er zijn ook grenzen hoe je met een speler om kan/moet gaan.

2 januari 2018 om 14:01

Hoe je met een speler om kan/moet gaan? Het is niet alsof hij voor een hongerloontje 20 uur per dag verschrikkelijk werk moet doen.

2 januari 2018 om 15:39

Er zijn grenzen maar Liverpool doet hier helemaal niets fout. En als Coutinho gewoon blijft spelen is er niets aan de hand.

Volgens Sport was de transfer afgelopen zomer ook al drie keer afgerond, dus wacht wel op een meer betrouwbare bron. Snap niet dat Barcelona niet zou wachten tot de zomer. In de CL mag hij niet uitkomen voor Barca en de strijd om het landskampioenschap lijkt al beslist. De vele tientallen miljoenen die een winterse transfer meer zou kosten, is het niet waard voor Barcelona.

Volgens de Spaanse krant... en toen stopte ik al met lezen. 2 januari en de heksenjacht gaat weer van start.. Waarom nu? Barça is al zo goed als kampioen en hij mag niet meer in de CL uitkomen. Lekker wachten tot de zomer en dan vertrekken voor minimaal 170 mln euro.

Gaat nog een lastige maand voor hem worden als Liverpool hun poot stijf houdt. Zie hem graag komen. Maar kom op zeg. Voor meer dan 125 miljoen is te veel van het goede! Dan beter Hazard of Lemar ofzo. Anders haal desnoods Sanchez terug!

Eerst Nike, nu Sport... Benieuwd welke tactiek Barcelona als volgende uit de mouw schudt, zal wel weer een (ex-)speler zijn die zich uitlaat over hoe goed Coutinho bij Barcelona zou passen.

Liverpool moet hem gewoon houden tot het einde van dit seizoen, en hem dan die transfer gunnen.

2 januari 2018 om 15:27

Waarom zou Nike het toestaan dat Barcelona hun imago gaat schaden? Dit is gewoon een verlies=verlies voor beide.

Naar clubje is dat Barcelona. En daarmee bedoel ik het bestuur, als vertegenwoordigers van de club. Op de een of andere manier worden veel spelers alvast in een Barcelona-shirt gepositioneerd om met een glimlach en een kiekje een transfer te krijgen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan Arthur Melo. Of met de 'fout' van Nike aangaande Coutinho. Dat kan allemaal wel en de hoofden van de spelers gek maken vinden ze prima.
Totdat er een club aan hun spelers trekt. Dan gaan ze ineens jammeren en dwars liggen zoals bij Neymar. Bah. Bah. bah. Heel jammer dat het beschaafde Barcelona van Xavi zo teniet wordt gedaan.

2 januari 2018 om 14:20

En wat kan Barca eraan doen dat nike een fout maakt?

2 januari 2018 om 14:43

@leithhalawani: Geloof er weinig van dat het een fout was. Het huidige Barcelona zet vaker kranten, televisiestations, eigen spelers en ex-spelers in om transferdoelwitten over te halen voor Barcelona te kiezen. Een sponsor kan er dan prima bij. Ook omdat er in de zomer verhalen gingen dat Nike mee zou betalen aan Coutinho. Natuurlijk, andere clubs gebruiken ook zulke middelen. Toch valt het nergens zoveel op als bij Barcelona.

2 januari 2018 om 15:51

Dat was geen fout van Nike. Wel heel toevallig dat een speler die een club graag wil hebben opeens per ongeluk bij Nike verschijnt. Dat kan niet anders dan een bewuste actie zijn.

Mooi. Dan kan Lozano voor 80 miljoen naar Liverpool.

Zo zie je maar dat niet alleen de clubs de dupe zijn van het opblazen van de markt. Een Coutinho en Dembélé zijn daar al goede voorbeelden van...

Werkweigering. Of verkoop hem aan een Chinese club met een anti doorverkoop clausule of doorverkooppercentage van 90% (wordt hij nooit snel verkocht want dan leiden ze verlies) of klaag Coutinho aan wegen werkweigering wat een eikel. Hij heeft alles waar hij nu staat aan Liverpool te danken dan ga je toch niet zo met de club om. Toen hij een contract tekende was hij er met volle verstand bij.

2 januari 2018 om 14:43

Ik ben bij dit soort uitspraken altijd benieuwd of men er altijd zo in staat. Dacht je er bij bijvoorbeeld Van Dijk ook zo over? Of nog gevoeliger wellicht; Bij Suarez van FC Groningen naar je cluppie?

2 januari 2018 om 14:48

De vraag stellen is hem beantwoorden bij eem Ajacied he. Bedankt Juicher 😂🤗

2 januari 2018 om 14:47

De club is toch net zo slecht voor hem. Hij heeft een wens maar Liverpool probeert Barca net als Dortmund met Dembele uit te wringen. Dat is misschiem handig voor de kassa maar niet fair richting de speler. Dus Coutinho moet ook iets, als het dan toch ieder voor zich is tegenwoordig..

2 januari 2018 om 14:52

Vind het logisch dat clubs zich zo opstellen richting Barcelona, ze maken zelf spelers gek om voor hun te kiezen

2 januari 2018 om 15:12

@busi: Je kan ook andersom redeneren. Liverpool heeft in de vorige transferwindow naar buiten gebracht dat hij niet wordt verkocht. Is het dan fair van Barca en de speler zelf om toch nog steeds een overstap te willen? Uiteindelijk is alles te koop, maar dan moet je er meer voor betalen.
Toch is de hele houding en machtspositie van de speler tegenwoordig ziek en verrot. Normale werknemers kan je ontslaan bij werkweigering, maar bij voetbalspelers loop je dan een kapitaal aan geld mis. Laat een prof zich alsjeblieft eens professioneel gedragen. Als je baas jou eigenlijk niet wil verkopen, dan heb je dat maar te accepteren.

Wanneer we het over Van Dijk hebben: Dat Liverpool eerst met Van Dijk praat vind ik niet zo vreemd (je moet namelijk weten of de speler interesse heeft in een overstap). Elke andere stap, zonder de clubleiding van de andere vereniging in te lichten, gaat te ver.

2 januari 2018 om 16:08

Ja dat is fair want de speler wil dat. Als de speler dat wil moet het toch kunnen? Of zeg ik iets geks nu?

2 januari 2018 om 17:09

@busi: jij benoemt nu juist waar de schoen wringt. De speler heeft teveel invloed in de hedendaagse markt.
Het komt krom over als de club 'niet fair' is wanneer ze niet meewerkt aan een transfer (oftewel: als de club haar zin doordrijft = niet fair), maar de speler wel fair omdat hij 'weg wil' (dus: wanneer de speler zijn zin doordrijft = fair).
Beide partijen hebben een contract getekend. Dat contract dient gerespecteerd te worden.

3 januari 2018 om 12:06

Zeker waar, als het om het contract gaat heb je helemaal gelijk. Daar hoort hij zich aan te houden en niet spelen is ook echt niet de juiste beslissing. Dat zul je mij niet horen zeggen. Bedoel meer dat ik het nog steeds gewoon fair vind als Coutinho en Barca een transfer blijven willen, want dat is wat je allereerst aangaf.

En geen enkele berichtgeving hierover in de Engelse media.
Zegt genoeg...wat een tactieken gebruiken die Spanjaarden?
Wat een circus,laten we het erover eens zijn dat Coutinho einde seizoen vertrekt!
Oh ja,gaat voor heeeeeeeel veel geld en de voetbalwereld is helemaal losgeslagen,dan hebben we dit alvast weer vermeld!

Die wil naar barca maar op het veld zie je dat niet ze. Hoe die afgelopen half jaar gespeeld heeft. Fenomenaal!!! Ik zou zeggen Liverpool sta deze jongen niets in de weg en laat hem naar Barcelona gaan.

Afgelopen zomer stond Liverpool niet open voor een vertrek van Coutinho en hebben dus ook elk bod afgewezen, maar volgens de Spaanse kranten was het al 80x rond. Ik geloof dus helemaal niets meer van elke berichtgeving van deze Spaanse kranten. Insiders weten niets over een werkweigering van Coutinho en melden dat er nog geen bod is geweest deze winter. Insiders zeggen wel dat Liverpool meer open staat voor een vertrek van Coutinho dan afgelopen zomer, maar alleen bij een bod dat niet te weigeren is. Ik ben benieuwd of dit echt een blessure is van Coutinho, maar tot nu toe zijn er geen signalen dat hij niet meer wil spelen voor Liverpool.

2 januari 2018 om 22:02

Catalaanse kranten beter gezegd. Zo willen ze ook genoemd worden.
Het zal me niet verbazen dat Barca Sport betaald om druk uittevoeren.

Jemig wat kinderachtig zeg.. je kan toch niet zomaar zeggen dat je niet meer komt werken/spelen voor je huidige club om je club aan te zetten tot een transfer? Altijd een sympathie gehad voor Coutinho, maar dit haalt dat wel weg als dit verhaal waar zou zijn...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea1510
4.Watford125
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Joël MatipVerdediger10
Trent ArnoldVerdediger10
Dejan LovrenVerdediger10
Alberto MorenoVerdediger10
Joseph GomezVerdediger10
Emre CanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

173 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 4 1 0 0
2017/2018 Barcelona 18 8 1 0
2017/2018 Liverpool 14 7 0 0
2016/2017 Liverpool 31 13 2 0
2015/2016 Liverpool 26 8 3 1
Laatste voetbalnieuws

Barcelona - PSV: live-uitzending, blessures en vermoedelijke opstellingen

De groepsfase van de Champions League gaat vanavond van start voor PSV en voor de ploeg van trainer Mark van Bommel had het miljardenbal niet zwaarder kunnen beginnen. De regerend landskampioen...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Het is aannemelijk dat Lucas Paqueta in januari de oversteek naar Europa gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren