AZ moet pas op de plaats maken in titelrace na heuse thriller

Dinsdag, 12 december 2017 om 22:34

AZ heeft dinsdagavond een pas op de plaats moeten maken in de titelrace. De succesformatie van John van den Brom kwam op bezoek bij PEC Zwolle niet verder dan een gelijkspel: 1-1. AZ kwam met de puntendeling nog goed weg, want Bram van Polen miste in de absolute slotfase nog een strafschop namens de thuisploeg. AZ behoudt zijn tweede plaats in de Eredivisie, maar kan woensdag op zeven punten gezet worden door koploper PSV.

AZ was in blakende vorm afgereisd naar Zwolle, maar wist dat het voor een loodzware opgave stond. PEC bleef ongeslagen in zeven van zijn laatste acht wedstrijden voor eigen publiek en maakte in een uiterst vermakelijke eerste helft opnieuw grote indruk. De ploeg van John van ’t Schip bood de nummer twee van de Eredivisie prima weerstand en nam na ruim een half uur voetballen ook de leiding in het het MAC³PARK stadion.

Nadat Ryan Thomas en Kingsley Ehizibue eerder nog goede kansen hadden gemist, wist Terell Ondaan wel te scoren. Marco Bizot redde in eerste instantie nog wel op een fraaie poging van Younes Namli, maar moest in de rebound alsnog capituleren. AZ beleefde zo een teleurstellende start, maar trok de stand vrijwel onmiddellijk weer gelijk via Alireza Jahanbakhsh. De Iraans international kroop bij een hoekschop van Teun Koopmeiners voor zijn directe tegenstander en gaf Diederik Boer het nakijken met een kopbal. Ondaan trof in de slotminuut van de eerste helft nog de lat.

AZ had het ook na de onderbreking lastig. De ploeg van Van den Brom zocht weliswaar naar een doelpunt, maar ontsnapte op het uur aan een nieuwe achterstand. Wout Weghorst voorkwam op de doellijn een treffer van Thomas en daarna dwong Mustafa Saymak Bizot tot een redding. Even later kon de doelman een kopbal van Youness Mokhtar plukken. Daarna vloeiden de krachten langzaam weg bij de thuisploeg, wat zowaar nog resulteerde in een slotoffensief voor AZ.

Mats Seuntjens was een kwartier voor tijd bijzonder dicht bij de 1-2 met een poging van een meter of veertig. De middenvelder zag doelman Boer iets te ver voor zijn doel staan en lepelde de bal vervolgens op de binnenkant van de paal. Daarna kopte Weghorst nog naast en redde Boer op een tegendraads schot van Jahanbakhsh. Daarmee leek de koek wel op, maar Van Polen kreeg twee minuten voor tijd toch nog een uitgelezen mogelijkheid om PEC de zege te schenken. Hij schoot vanaf elf meter echter hoog over.Gerelateerd

86 reacties (laatste reactie door laurens e)

Echt een leuke wedstrijd, het ging de hele pot op en neer. Vooral de eerste helft. 2 voetballende teams, die er echt een leuke pot van wilden maken. En snap ook dat pec zo hoog staat, wat hebben die toch leuke voetballers, vooral Thomas, die speelt met zoveel flair. Baal wel echt van het resultaat, ondanks dat we nog geluk hadden dat de penalty misging (wat ik overig verre van terecht vond). Ajax kan nu weer over az heen, Maar dat kunnen we zondag weer herstellen. Qua spel een aardige generale repetitie voor de wedstrijd van het jaar!

12 december 2017 om 22:59

Ik denk dat er zondag niets hersteld word. AZ geeft nooit thuis tegen topclubs en tegen Ajax al helemaal nooit.

12 december 2017 om 23:12

Vorig jaar nog gelijk gespeeld tegen Ajax.

12 december 2017 om 23:23

Thuis toch ook kansloos verloren van PSV dit seizoen?

12 december 2017 om 23:24

Ohnee feyenoord

Ben wel tevreden met het resultaat, PEC uit is gewoon een lastige wedstrijd, complimenten aan van het Schip, die het uitstekend voor elkaar had. Higgler slechtste man van het veld, maar wel twee kanten op.

Jammer Bram! Volgende keer beter.

13 december 2017 om 00:28

Zo hoort het! Mooi om te lezen.

12 december 2017 om 23:31

Hij heeft gelijk. 6 gele kaarten voor az terwijl zwolle evenzware onbestrafte ovettredingen mocht maken. Ook weghorst werd de eerste helft vastgehouden en hier stond higler 1 meter bij vandaan. Is psv zijn favoriete club?

12 december 2017 om 23:40

Denk jij nou echt dat AZ een concurrent is voor Psv. Met alle respect maar AZ heeft gewoon een team dat niet goed genoeg is voor de titel en de selectie is niet breed genoeg. Daarnaast kost die keeper AZ op een seizoen gewoon veel te veel punten die eerste goal van PEC mag hij nooit zo verwerken. De scheids floot niet heel sterk maar het was niet doorslaggevend naar mijn mening.

12 december 2017 om 23:47

Kijk jij überhaupt naar AZ of roep je maar wat? Dat we geen kampioenskandidaat zijn, oké daar heb je gelijk in. Kom dan wel met argumenten die waar zijn aub. Bizot heeft ons al veel wedstrijden van tegendoelpunten afgehouden hoor, die keept erg sterk dit seizoen, op zn eerste 3 wedstrijden na. Daarnaast, hoezo geen brede selectie? Blessures van Vlaar, Vejinovic en Stengs zijn moeiteloos opgevangen, terwijl de schorsing van Wuytens werd opgevangen door van Rhijn. Je kan veel zeggen, maar dat AZ geen brede selectie heeft is echt onzin.

12 december 2017 om 23:53

Ik ben het met je eens hoor azrsenal, maar ik denk dat het een 'blessing in disguise' is geweest dat Vlaar en vejinivoc geblesseerd zijn geraakt. Niet lullig naar die spelers toe bedoeld, maar ik denk dat AZ er niet zo mooi op had gestaan als deze twee spelers steevast in de basis hadden gestaan.

13 december 2017 om 00:06

Ik kijk vaak naar AZ en die Bizot is gewoon een matige doelman die ze al een aantal keer punten heeft gekost zoals vandaag. Voorin heeft AZ gewoon weinig opties als Weghorst of zeker Jahanbaksh wegvalt dan hebben ze gewoon een probleem. Daarnaast vind ik jongens als Seuntjens, Bel Hassani, Dos Santos, Friday en Garcia nou geen geweldige wissels.

13 december 2017 om 06:40

Az heeft van de laatste 8 wedstrijden er nu is eentje gelijk gespeeld....mag dat ook eens een keertje. Verder draait Az gewoon een topseizoen tot nu toe. Alles wat je hier opsomt kan je over elk team heen leggen.

13 december 2017 om 09:46

Ik ben het met je eens, Frietmet. De blessures van Vlaar en Vejinovic kwamen AZ gewoon erg goed uit. Vejinovic was erg goed, maar Midtsjo is nog veel beter. Inderdaad het klinkt lullig, maar ik ben enigzins blij dat het zo gelopen is. Natuurlijk gun ik het die mannen niet, maar zo voelt het wel.

13 december 2017 om 09:54

Bijzonder, Bizot heeft anders volgens Transfermarkt wel de meeste clean sheets van de Eredivisie na bijna een half seizoen. Daarnaast hebben we punten verspeeld tegen Groningen, Psv, Feyenoord en Zwolle. Zoals ik al zei, in het begin van t seizoen tegen Psv was hij inderdaad matig en hebben we door hem verloren. Feyenoord verloren we 4-0, zonder Bizot hadden we dus waarschijnlijk ook wel verloren. En gelijkspelen tegen Groningen en Zwolle kan gewoon een keer gebeuren. Zoals hierboven al aangegeven, AZ draait goed, wint bijna alles en nu gaan we opeens negatief lopen doen? Overigens speelt Weghorst de laatste wedstrijden helemaal niet zo goed.

13 december 2017 om 10:13

En Excelsior thuis (0-2), dat was de enige échte misstap van AZ tot nu toe.. Oke toegegeven, de nederlaag tegen Feyenoord had wat milder gemogen, toen speelden ze ook echt niet best. Verder echt een keurig seizoen inderdaad!

13 december 2017 om 14:12

Tegen Excelsior was het inderdaad ontzettend slecht, maar ik meen dat we toen al binnen 10 minuten een penalty tegen hadden gekregen. Dat kan je Bizot ook niet echt aanrekenen.

Heerlijke wedstrijd gezien. Strijd,passie en goed voetbal. Maar van Polen....een penalty kan je missen.. maar deze bal ligt ergens op de snelweg!

12 december 2017 om 22:41

Volgende keer maar door Erik Bakker laten nemen

12 december 2017 om 22:48

Helaas was Bakker net van het veld..

Zonde van de gemiste penalty, maar een punt is zeker geen schande tegen dit AZ. Goede, leuke ploeg. Gaan nog lang mee doen in de top 3!

Higler floot echt dramatisch vanavond. Hij maakte werkelijk waar ongelooflijk veel fouten. Echt een schande! Verder een leuke wedstrijd gezien tussen twee ploegen die wilde winnen. Jammer van het puntverlies maar je had net zo goed deze kunnen verliezen

13 december 2017 om 01:25

Dat die vent weer zo'n beladen wedstijd mag fluiten.. belangen waren voor beide ploegen hoog. Ik vind het echt bizar. Verder een zeer leuke pot met twee teams die beschikken over de juiste mentaliteit en zowaar nog een beetje kunnen ballen ook. Ik hoop wel dat de subtot de komende jaren steeds dichter tegen de traditionele top drie kruipt, want er is te weinig weerstand. Neem als voobeeld de atmosfeer, ambiance en vechtlust bij Stoke uit, in vergelijking met Grun uit. Dat is

Die Higler is wel echt een drama hoor .. niet te filmen gewoon .. hij mist alleen zijn clownspakkie..

Leuke wedstrijd. Had verwacht dat we zouden verliezen vandaag maar 1-1 was wel terrecht denk ik.

Higler was niet heel consequent , maar in het live forum werd dit wel heel erg overdreven.

Penalty van bram was echt verschrikkelijk , maar winnen was misschien teveel van het goedeWel lekker die reactie achteraf. Lekker nuchter

12 december 2017 om 22:45

Haha heerlijke reactie van Bram

12 december 2017 om 23:05

Nog een paar mooie vloeken en dat hij een domme lul was. Nuchter/realistisch op zijn eigen penalty.

AZ komt langzaam weer met de voetjes op aarde. Ja, ze spelen leuk, maar ook weer niet 'zó leuk of goed. Zeker niet om ze als titelkandidaat te bombarderen.

Tijdje boven hun stand geleefd, en dat is alleen maar mooi, maar AZ gaat minimaal 12 punten achter PSV en Ajax eindigen.

12 december 2017 om 22:44

Nou AZ speelde leuk voetbal hoor. 7x winnen en nu gelijkspelen tegen PEC en zeggen dat we langzaam met onze voetjes op aarde komen. Beetje raar.

12 december 2017 om 22:48

Oh AZ speelt zeker leuk! Maar is - net als PSV eigenlijk - al behoorlijk vaak door het oog van de naald gekropen. Dat lijkt vergeten te worden, omdat AZ 'de verrassing' is. Het was echt niet altijd zo goed. Net als PSV eigenlijk.

12 december 2017 om 23:06

AZ dat meedoet bovenin is toch geen "de verrassing"?
Ik verwacht dat ze elk jaar meedoen bovenin. Kampioen zou een verrassing zijn, maar dat kun je pas na 34 wedstrijden weten. PEC is "de verrassing" en een verademing. Die doen vaak goed bij de start maar zakken altijd weer weg hoe verder we in het seizoen zitten. Dit jaar lijken ze eindelijk eens hun positie vast te houden.

13 december 2017 om 00:32

Echt hè, geen fan van beide of iets hoor, maar AZ en Utrecht behoren wat mij betreft tegenwoordig tot de top 5. Gevolgd door Vitesse en misschien wel PEC hedendaags.

12 december 2017 om 22:53

Denk dat AZ gewoon staat waar het hoort hoor. Die spelen leuk voetbal, de selectie is goed. En ik zie alleen PSV zo ver voor ze komen omdat ze al aardig wat punten voorlopen.

Zou echt geen ploeg kunnen noemen die tijdens deze competitie boven AZ hoort te staan op Ajax en PSV na. AZ hoort gewon de laatste jaren stabiel bij de top 4 te zitten.

12 december 2017 om 23:50

Az wordt gewoon 4e.. schrijf Feyenoord niet te snel af..

13 december 2017 om 20:56

Dat is nog steeds top 4. Maar voor ik dat zal zeggen moet Feyenoord toch echt beter gaan spelen. Want nu zullen moeite hebben om bij de top 5 te zitten.

12 december 2017 om 23:32

Heb jij zo'n glazen bol?

13 december 2017 om 06:41

Heb je een glazen bol nodig om te denken dat een Az 4de wordt? Ik denk dat Ajax zondag wint in Alkmaar, heb ik nu ook een glazen bol?

13 december 2017 om 07:13

Vergeet niet dat Zwolle uit dit jaar een hele opgave is (op dit moment), PSV had hier een paar weken geleden zelfs moeten verliezen, en nam hier onterecht 3 punten mee, Dus zo slecht is deze uitslag niet.

Zo met beide voetjes weer op de vloer. Wat een drama spelers Wuytens en Weghorst. Zondag wordt een slachtpartij als we zo gaan spelen.

12 december 2017 om 23:03

Ik vind je wel heel negatief! Oké, met Weghorst winnen we de oorlog niet mee en ik zie liever ook Van Rijn dan Wuytens, maar verder mogen we in onze handen klappen met deze selectie. Zitten aantal pareltjes in de ploeg waar we genoeg plezier aan gaan beleven.

12 december 2017 om 23:03

Inderdaad, misschien juist wel even goed dat we nu niet nog in de hemel zijn voordat we tegen Ajax gaan voetballen. Ik merkte alweer dat de club een beetje begon te zweven, dat is een slecht teken. Weghorst is inderdaad een ramp, veel te traag voor AZ. Tijd voor een nieuwe spits.

12 december 2017 om 23:35

Ajax heeft ook hele matige wedstrijden gespeeld voor Psv, eerste helft Roda, Twente etc..

Ik moet het allemaal nog maar zien, ik hoop dat ze de stijgende lijn vasthouden en dat we ''gewoon'' winnen in Alkmaar.

Een vermakelijke wedstrijd, met een naar mijn idee terechte uitslag.
Wat ongelooflijk sportief is die Bram van Polen zeg, een onterechte penalty even netjes naast schieten. Dat zie je niet vaak meer. Enige smet op deze wedstrijd is het slechte optreden van op nieuw wonder boven wonder Highler.

Waarom moet AZ een pas op de plaats maken voor de titel race?
Als PSV en Ajax verliezen lopen ze gewoon een punt in en uit.

12 december 2017 om 22:58

Vind dat mensen wel overdrijven dat alle scheidsrechter slecht zijn in Nederland. Zo nu en dan maken de andere scheidsen veel fouten, de één meer dan de ander. Maar niet zoals Highler die elke wedstrijd zoveel cruciale fouten maakt. Die hoort gewoon even een maand of twee, drie aan de kant gezet worden of op de amateur velden laten fluiten. Want wil hem ook niet in de eerste, tweede, derde of vierde divisie zien fluiten.

12 december 2017 om 23:01

Dat was toch gewoon een penalty

12 december 2017 om 23:34

Er wordt bijna nooit een strafschop voor zulke momenten gegeven, maar eigenlijk is het er wel gewoon een.

12 december 2017 om 23:35

In de eerste helft bij weghorst identiek.

Ik mag hopen dat Higler en zijn medescheidsrechters morgen hun ontslagbrief inleveren in Zeist. Man man man. Een penalty voor Van Overheem niet geven maar een klein duwtje van Hatzidiakos direct een penalty voor geven. Bizarre vertoning. Voor de rest vond ik de wedstrijd behoorlijk uitgebalanceerd. Weghorst had in mijn ogen geel moeten krijgen voor de overtreding op Marcellis, we mogen blij zijn dat ie er zondag bij is.

12 december 2017 om 23:01

Van Overeem was mijn inziens ook geen penalty hoor. Maar het is gewoon niet zo goed wat higler laat zien, beetje inconsequent. Ook bij nac-twente een scheidsrechter gezien die de fluit in de mond neemt, je denkt hij gaat fluiten en vervolgens zegt hij dat de bal gespeeld wordt. Het niveau van de scheidsrechters was vanavond niet al te best. Maar van de wedstrijden heb ik zeker genoten, allebei leuk om naar te kijken.

12 december 2017 om 23:36

Hij kwam volgas aanlopen. Weghorst kon hem niet zien aankomen.

Hele vage penalty, als je ziet hoe hij naar die bal loopt en dan zo schiet met zn lichaam achteruit. Lijkt wel express. Hij mist normaal ook nooit

Die gele kaart voor Til bij die schouderduw was echt van de zotte. Daarna nog twee keer AZ afgefloten voor een schouderduw, echt bizar. Daarna fluit die prutser af wanneer een Zwolle speler wegglijdt en v Overeem alleen riching keeper kan. Daarna bij die crosspass van Alireza op v overeem wordt v Overeem met zo een zelfde schouderduw aan de kant geknald, niks aan de hand.. en vervolgens wel weer zo makkelijk een penalty geven aan Zwolle.. man man

Wellicht een beetje vreemd als Groninger, maar ik kijk dit seizoen met veel plezier naar Zwolle. Az op een gelijkspel weten te houden is gewoon goed gedaan.

En Thomas zijn we na vanavond definitief kwijt. Zelfs de scouts die alleen de interviewa hebben gezien weten wat ze moeten doen..

13 december 2017 om 19:00

Pak je dan wel de absolute hoofdprijs voor

Mooie uitslag en ook wel terecht gezien het wedstrijdbeeld. Vandaag in tegenstelling tot afgelopen zondag wel een topper gezien.
Die penalty was wel dramatisch.
AZ nu ook 7 verliespunten meer dan Psv. Gunstig wanneer PSV morgen wint in Groningen.

Sorry hoor, maar die penalty? Een ontzettend rustige aanloop, de bal plaatsen (binnenkant voet) en dan zo extreem hoog over? Ik roep niet snel matchfixing, maar dit slaat echt alles? Ik vind het heel erg moeilijk te geloven dat een ervaren profvoetballer dit voor elkaar krijgt. Het is dat het Bram van Polen is, want dat is wel de laatste die ik zou verdenken van matchfixing...

12 december 2017 om 23:28

Matchfixing? Kom op zeg, wat simpel en laag om het zover te zoeken.

12 december 2017 om 23:51

Gelukkig zeg ik ook dat ik eigenlijk niet denk dat het matchfixing is, omdat ik Bram van Polen daar niet voor aan zie. Maar jeetje, het is moeilijker om die bal zo ver over te schieten dan gewoon strak in het hoekje.

12 december 2017 om 23:55

Om trouwens nog even terug te komen op wat jij zegt. Los van deze wedstrijd, is het natuurlijk enorm naïef om te denken dat matchfixing niet voorkomt in de Eredivisie. Op het moment dat er veel geld in het spel is trekt dat criminelen aan. Als bepaalde spelers dan onder druk worden gezet (lees bedreigt) kunnen ze echt wel toegeven aan matchfixing. Dit zou ik ze niet eens kwalijk nemen. Ik denk dat in het internationale voetbal matchfixing op grote schaal voorkomt. Al zou dat misschien een stuk minder opvallend gebeuren dan met penalties en eigen goals. Nogmaals, staat compleet los van deze wedstrijd, gewoon even mijn gedachte over het onderwerp matchfixing.

13 december 2017 om 00:11

Hier ben ik het helemaal mee eens maar het heeft denk ik weinig zin om individuele spelers te beoordelen als eventuele fraudeur.

13 december 2017 om 00:26

Je hebt gelijk. Sneu voor van Polen. Komt over als een sympathieke kerel, jammer dat die de penalty dan zo mist. Levert wel een mooi nuchter interview op na afloop, dat dan weer wel.

12 december 2017 om 23:36

Zo neemt hij ze altijd. Kijk zijn strafschop uit tegen Go Ahead Eagles vorig jaar maar terug. Dan weet je ook meteen hoe hij hem vanavond probeerde te maken.

Ryan Thomas, wat een genot was het weer vanavond om jou live aan het werk te zien. Staat niet voor niets op nummer 1 in het VI klassement, een van de betere spelers in de competitie op dit moment. Verder een mooie wedstrijd gezien tussen twee voetballende ploegen met een terecht resultaat, jammer dat Bram de penal niet maakte maar dat was misschien ook iets teveel van het goede geweest.

12 december 2017 om 23:57

Lees/hoor dit seizoen enorm veel positiefs over Thomas! Mooi dat hij zich doorontwikkeld, heb nauwelijks wedstrijden van PEC gezien dit seizoen, dus kan er zelf niet echt over oordelen. Wat zou voor Thomas een goede vervolgstap zijn, los van waar jij hem als PEC fan graag naartoe ziet gaan.

13 december 2017 om 00:15

Ik zie hem wel slagen bij Feyenoord, zeker na dit seizoen als Vilhena bijvoorbeeld een vervolgstap wil maken in zijn carriere. Hij doet op dit moment iig niet zo veel onder voor Vilhena, Toornstra of Amrabat. Ik vind hem zelfs beter, en aangezien vele journalisten lyrisch over hem schrijven komt dat niet alleen door mijn blauw witte bril

13 december 2017 om 00:27

Zou samen met Labyad dan maar naar Feyenoord moeten gaan, als vervangers van Toornstra en Vilhena. Twijfel zelf een beetje aan het fysiek van Thomas (ook qua aggresie in zijn spel). Maar goed, zoals ik al zei kijk ik niet veel wedstrijden van PEC, dus dat is gebaseerd op vorige seizoenen.

Goede wedstrijd en terecht gelijkspel. Higler is wel een puntje aan het worden dit jaar. Maar los van hem, twee leuke teams gezien. AZ gewoon goed een punt in Zwolle. Hopelijk dat we zondag het geluk iet smeer hebben maar ach het geluk had ook aan de andere kant kunnen zijn. Ik denk dat beide tevreden zijn, hoewel van Polen daar net iets anders over zal denken..(druk?)

Och och, higler floot weer erg slecht. Bij Twente Ajax maakte hij het al bond en ook vanavond vergat hij kaarten te geven, echt onbegrijpelijk. Hoe kan het dat de KNVB niet ingrijpt?

Higler zal nooit een echte topscheids worden maar zo slecht was hij niet hoor. Wellicht een of twee dubieuze beslissingen een keer waarbij volgens mij Janhan door kon lopen richting doel maar ook pec had dat een keer dus beide kanten op benadeeld voor de rest geen slechte pot van de scheids

Prima avondje voetbal. Waarom zo'n wedstrijd overigens op dinsdag om 20.45 uur moet beginnen is belachelijk. Daarmee ontneem je veel jonge supporters de wedstrijd!
Puntendeling is terecht, maar als je dan toch een penalty krijgt dan mag die er wel in. Een tikkie te arrogant afgehandeld door Van Polen. Verder vond ik het jammer dat Dekker opgeofferd werd en teruggezet naar de verdediging. Hij is een veel betere middenvelder. Zijn vervanger Bakker was zeer matig en komt op alle fronten tekort om eredivisievoetbal te spelen.
Natuurlijk is iedereen tevreden over Van 't Schip. Die doet het natuurlijk boven verwachting goed. Wel moet ik zeggen dat ik me vreselijk stoor aan zijn wisselbeleid. Bakker hebben we zojuist al beschreven en was al veel eerder dan de 85e minuut rijp om gewisseld te worden. Dat zelfde geldt overigens ook voor Ondaan. Weliswaar gescoord, maar na een uur was een kopsterkere spits logisch geweest. DAt je die dan alsnog brengt in de 91 minuut vindt ik nogal stuitend. Ik durf zelfs te beweren dat de onrust langs de lijn in de gehele tweede helft van een gaan en komen van wisselspelers misschien prettig is tegen de kou, maar ik vind het een portie respectloos om spelers 5 en 1 minuut speeltijd te geven. Niet meer doen Van 't Schip! dit slaat nergens op!
Verder complimenten aan het hele team! Wel een extra compliment voor de geweldige Thomas. Die is PEC echt aan het ontgroeien. Ik hoop dat Feijenoord en PSV niet zitten te pitten! En dan heb ik het nog maar niet over Kingsley!

Komop zeg, AZ is toch echt geen kanshebber voor de titel!! Leuk ploegje dat met Feyenoord kan strijden om de 3e plek, maar meer niet. De titel gaat natuurlijk naar PSV of Ajax...

Die pingel he, vd Brom riep keihard: “Schandalig!!”. Nou toen Den Haag tegen AZ speelde en Kanon met twee keer geel en een onterechte strafschop werd weggestuurd stond je nog te lachen ook. Vieze vent die vd Brom. Gun hem ook helemaal niks meer!

Wat een ongelooflijk slechte scheidsrechter die Higler, een scheids als Bjorn Kuipers op 10 procent is zelfs 500 keer beter dan deze man en hij zou daar eens een voorbeeld aan moeten nemen en dan is dit niet de allereerste keer dat dit gebeurt want ruim anderhalve week geleden was het ook huilen met de pet op toen hij stond te stuntelen bij beide teams tussen Ajax en Twente... Gelijk maar even vervroegd kerst vieren samen met die grensrechters erbij en dan kijken of het na de winterstop wel wilt lukken en anders maar lekker ontslaan en een baantje nemen bij de plaatselijke bakker want dit is om van te huilen met een hoofdletter H.

Wat kunnen hier boven toch een hoop mensen zeuren deze twee ploegen laten zien waar voetbal voor bedoeld is, aanvallend en fris.en natuurlijk worden deze twee geen kampioen van Nederland .maar als je deze wedstrijd gezien hebt was het publiek toch de winnaar twee ploegen die wilde voetballenhelaas een een dramatische scheidsrechter maar dat weten we onder tussen in Nederland en dan dat kunstgras!!!even terugkomend op de Keeper noem eens een goede keeper in Nederland?? En dan even over de top, de begroting van Ajax en PSV en de paniek aankopen die ze deze winter gaan doen terwijl hier in Nederland leuke aankomende talenten rondlopen doe daar eens wat meer mee zie bij PEC en AZ leuke frisse talenten lopen gelukkig hoeven ze allebei niet te verkopen het zijn gezonde clubs!!!!

Leuke topper, beide teams zijn dit seizoen verassend goed bezig. Erg knap vooral van Zwolle gezien hun bescheiden budget / begroting. Geld bepaalt dus (gelukkig) niet alles in het moderne voetbal. Hopelijk blijven beide teams lang meedoen boven in, maakt het alleen maar spannender.

Een heerlijke wedstrijd waarin je kon zien dat er twee ploegen stonden die echt goed konden voetballen. Het doet mij goed om te zien dat PEC mentaal zo is gegroeid vergeleken met de voorgaande jaren. Na de gelijkmaker begon de ploeg steeds beter te voetballen en dan zou de strafschop het gewenste eindstation kunnen zijn. Dat Bram hem in de spreekwoordelijke derde ring schiet is jammerlijk, maar een gelijkspel was achteraf ook wel meer een betere afspiegeling van de wedstrijd. Wie echt dramatisch floot was team Higler. Ik heb deze man nooit echt goed zien fluiten, maar gisteren maakte hij een aantal radicaal foute beslissingen. Hoezo fluit je voor buitenspel voor een speler van AZ die van zijn eigen helft vandaan kwam en 3 meter achter zijn directe tegenstander stond. Dan ben je ook niet goed bezig. Dit punt mag je koesteren en dit spel mag je meenemen naar Tilburg waar ik wel kansen zie als deze ploeg in deze vorm blijft verkeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

17 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 23 juli
Denis Cheryshev kan een droomtransfer maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren