Liverpool vernedert Quincy Promes en consorten compleet op Anfield

Woensdag, 6 december 2017 om

Liverpool heeft zich in stijl voor de achtste finales van de Champions League geplaatst. Het team van Jürgen Klopp was in eigen huis veel te sterk voor Spartak Moskou, dat juist gebaat was bij een overwinning op Anfield. Liverpool eindigt als eerste in Groep E, met drie punten meer dan Sevilla: twaalf om acht. De Andalusiërs remiseerden bij het al geëlimineerde NK Maribor, maar waren sowieso al zeker van de volgende ronde als Spartak niet zou winnen. De Russen eindigen met zes punten als derde, met één punt meer dan Maribor, en gaan door in de Europa League.

Liverpool - Spartak Moskou 7-0
Na achttien minuten was het duel op Anfield reeds gespeeld. Liverpool combineerde heerlijk voetbal met efficiëntie voor het doel van Aleksandr Selikhov en stond zodoende binnen een mum van tijd met 3-0 voor. In de vierde minuut benutte Philippe Coutinho een strafschop, na een overtreding op Mohamed Salah. De 2-0 van the Reds mocht er zijn: een heerlijke aanval over diverse schijven eindigde met een tegendraads schot van opnieuw Coutinho. Gestuntel in de Moskouse defensie leidde niet veel later de 3-0 van Roberto Firmino in. Spartak, met Quincy Promes in de basis, maakte in het restant van de eerste helft een betere indruk, maar kon de nadelige marge niet verkleinen. Domper op de goede eerste helft van Liverpool was het uitvallen van Alberto Moreno.

Liverpool drukte na rust goed door en kwam al snel op 4-0. Na een pass van James Milner vanaf links zorgde Sadio Mané met een heerlijke en krachtige volley voor de vierde treffer van de avond. Niet veel later completeerde Coutinho zijn geweldige optreden met doelpunt nummer drie, een van richting veranderd schot. Dertien minuten voor tijd verscheen de 6-0 op het scorebord: na voorbereidend werk van Salah en Daniel Sturridge maakte Mané zijn tweede. De gifbeker was ook in de slotminuten nog niet leeg voor Spartak: vier minuten voor tijd pakte ook Salah zijn doelpunt mee. Hij controleerde een bal van Milner en zorgde voor een jubelstemming op de tribunes.

NK Maribor - Sevilla 1-1
De eerste aanval van de Slovenen, na negen minuten spelen, was ook meteen raak. Na een voorzet van Gregor Bajde kopte Marcos Tavares binnen: 1-0. Sevilla speelde een zeer slappe eerste helft, met veel balbezit en weinig creativiteit, en bood het hoe dan ook defensief spelende Maribor daardoor de gelegenheid om de voorsprong verder uit te breiden. Dat leverde echter niet meer doelpunten op. Sevilla zocht in de tweede helft met man en macht naar een gelijkmaker, maar Jasmin Handanovic hield Maribor enkele malen op de been. Een kwartier voor tijd was het toch raak. Handanovic vergiste zich in de stuit van een schot van Ganso en moest de bal uit zijn doel rapen. Dat was tevens de eindstand, al hadden de Andalusiërs nog enkele mogelijkheden op de 1-2.


Poll

Denk jij dat Liverpool de Champions League gaat winnen?


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door samcro)

Salah, Firmino, Mané en Coutinho. Zijn zo perfect op elkaar ingespeeld. 7-0! Heerlijke overwinning en nu hopen op een makkelijke loting.

6 december 2017 om 23:42

Vooral Salah & Coutinho zijn wereldklasse! Als Liverpool De Vrij en of Van Dijk erbij kan halen dan zie ik Liverpool zomaar stunten met een kwart of halve finale plek in de CL mits ze een gunstige loting krijgen

7 december 2017 om 02:10

Wordt règne PSG of Real Madrid, en vooral tegen Madrid voel ik dat gewoon

7 december 2017 om 07:27

Ze kunnen niet tegen PSG loten

7 december 2017 om 07:50

Hoezo niet? PSG eerste en Real tweede in de groep en niet uit hetzelfde land.

7 december 2017 om 07:52

Het is 1 tegen 2. Liverpool is eerste in de poule en PSG is ook eerste in de poule.

Spartak zeer slecht gespeeld. Met name achterin was het echt een enorme gatenkaas en daar zal in de winterstop echt iets aan gedaan moeten worden. Bovendien is dit zeer nadelig voor CSKA want Spartak zal nu gebrand zijn om het in derby goed te maken voor eigen publiek.

6 december 2017 om 22:49

Spartak moest winnen en liet de verdediging open staan, ja dat schiet tegen Liverpool totaal niet op, die maken er gehakt van.

6 december 2017 om 23:02

Klopt, maar van jongens zoals Tasci en Bocchetti mag je toch verwachten dat ze weten hoe je goed moet verdedigen. Daar zal dan toch nog iemand bij moeten met wat meer Europese ervaring.

6 december 2017 om 23:16

Tis erg lastig verdedigen als je complete middenveld constant ver over de middellijn staat en niet terugkomt. Ik neem wel aan dat ze wat minder kamikaze in de competitie spelen?

7 december 2017 om 00:27

Ze proberen altijd te voetballen en volop gas te geven wat ze in Rusland vaak lukt. Tegen Liverpool is dat inderdaad vrij naïef.

7 december 2017 om 11:51

Ben benieuwd hoe ver CSKA Moskou en Spartak Moskou kunnen komen in de Europa League. Ook Zenit erbij, Rusland is sterk vertegenwoordigd in de Europa League

7 december 2017 om 18:15

Als het mee zit met de lotingen kunnen ze inderdaad ver komen, maar het is altijd afwachten hoe sterk ze uit de winterstop komen. Andere clubs zijn dan al ingespeeld.

6 december 2017 om 22:47

Als de verdediging zo een 5 klasses beter was zou het mogelijk kunnen zijn. Blijft toch jammer genoeg de zwakste punt van Liverpool, in tegensteling tot de aanval; vind het ook op dit moment een van de beste.

6 december 2017 om 23:19

eventjes shoppen bij het nederlands elftal en gewoon gaan voor van Dijk en de Vrij. De backs hebben niet zozeer een upgrade nodig vergeleken met het centrum. en volgend seizoen heb je een keita erbij op het middenveld dus ja. En als ze echt goed bij nederland willen shoppen mogen ze ook gelijk Cillessen ophalen, dan heb je gelijk een op elkaar ingespeelde achterhoede voor het NL elftal

6 december 2017 om 23:27

Ja want Nederland liet ook deze kwalificatie weer zien achterin de zaakjes op orde te hebben... nee even zonder dollen. Goede opties natuurlijk, maar het zijn wel echt gokjes. Kan top uitpakken, maar ook een drama worden.

7 december 2017 om 07:54

Buffier79...jij hebt gesproken! Van Dijk, de Vrij en Cilissen zou echt van Liverpool een absolute topclub maken. Ik gun t ze echt. Als Coutinho weggaat dan hoop ik pas in de zomer. Zijn creativiteit moet ook vervangen worden.

6 december 2017 om 22:47

De mensen die ''klopp out'' waren, waren nooit echt serieus te nemen. Klopp is de beste trainer Liverpool had kunnen krijgen!

6 december 2017 om 22:59

Dit roepen de echte fans ook al sinds zijn aanstelling. Al vind ik wel dat er wat meer balans mag komen dus 1 of 2 centrale verdedigers. Een echte stofzuiger op 6 en een keeper zou geen overbodige luxe zijn.

6 december 2017 om 23:15

Tja, wat kan ik eraan toevoegen. Precies wat ik dacht! Het is wel de vraag wie een goeie nummer 6 zou zijn die we kunnen halen....

6 december 2017 om 23:21

Wat een onzin allemaal over die ''echte fans''. Sommige mensen hebben nou eenmaal een andere voorkeur, dat wil niet zeggen dat ze neppe fans zijn. Als je ziet dat Klopp al jaren niks aan die achterhoede en keeper doet, dat snap ik heel goed dat hij niet bij iedereen geliefd is.

6 december 2017 om 23:23

Keita komt toch?

6 december 2017 om 23:35

Hij is geen verdedigende middenvelder. Maar hij komt wel

6 december 2017 om 23:27

Nou nou, die van City of Psg?

Wel heerlijk dit om naar te kijken zeg. Moest net m'n kwijl slabbetje om doen bij de samenvatting

6 december 2017 om 23:30

De aanval is echt ziek van Liverpool ja. Hoop dat ze Coutinho kunnen behouden en gewoon zelf kunnej doorgroeien als team. Vind het jammer dat ze al zon achterstand hebben in de pl, want met een betere verdediging zouden ze het City best wel eens lastig kunnen maken. Zie Liverpool ook wel als grote outsider voor het winnen van de cl!

6 december 2017 om 23:53

Coutinho gaat na dit seizoen ws gewoon naar barca .. die is absoluut niet meer tegen te houden

7 december 2017 om 00:09

Wel voor veel geld... En dan wordt hopelijk Lemar gehaald. Prima vervanger. Ik zie zelf hem ook volgende zomer weg gaan.. Maar goed, je weet het maar nooit

7 december 2017 om 05:06

Effe serieus..., loot een serieuze ploeg en jullie liggen er uit. Realiteit.
Geen gevaarlijker aanval dan jou 4 heertjes, hou toch op: tegen Bayern, psg, Real, Barca vliegen jullie er op elke dag van de week uit.

7 december 2017 om 07:29

Liverpool kan op elke dag van de week gewoon van die 4 clubs winnen.

Oh oh denk dat sommige spelers van Spartak toch stiekem seks hebben gehad.

6 december 2017 om 23:01

Of ze waren bang dat als ze nu zouden winnen, ze het helemaal niet meer zouden mogen

Wauw, wat is hier gebeurd? Spartak is echt geen slechte ploeg, maar een dergelijke monsterscore ligt altijd meer aan de verliezer dan aan de winnaar.

7 december 2017 om 00:29

Spartak moest winnen, ging gezellig aanvallen, liet de verdediging open, krijgt direct drie goals om de oren van een ijzersterk Liverpool, en dan heeft niemand er meer zin in, in een uitwedstrijd ver weg.

7 december 2017 om 00:36

Ze probeerden te voetballen en achterin was het daarom continu open. Ik weet niet of het te maken heeft met naïviteit of arrogantie(want daarin is Spartak net zoals Ajax), maar ik vermoed dat ze vooraf wel dachten dat ze wel even op Anfield gingen laten zien waarom zij in hun ogen de beste van Rusland zijn, maar ze zijn dus keihard op hun plek gezet door Liverpool.

We have to be more sexy? Was dat niet een uitspraak van Klopp? Mijn God wat een sexy wedstrijd was dit. Aanvallend van wereldklasse. De normaliter zo kwetsbare defensie heeft geen klap te doen gehad dankzij de heren in de voorste linie. Echt een fenomenale wedstrijd van Liverpool. Ze laten zien een zeer hoog niveau te kunnen halen. Nu hopen dat er stabiliteit in de ploeg komt waardoor ze niet steeds zo wisselvallig blijven presteren. Dit leek op het Dortmund van Klopp, defensief degelijk en aanvallend frivool en dodelijk. Een avondje Anfield, heerlijk!

Wat een heerlijke aanval heeft Liverpool momenteel zeg! Genieten geblazen .. ik kan serieus niet wachten tot Coutinho volgend seizoen naar barca komt .. die is iig niet meer tegen te houden voor volgend seizoen .. zelf al aangegeven om graag bij barca te voetballen dus dat is kwestie van tijd !

7 december 2017 om 07:30

Coutinho is vandaag weer 25 miljoen duurder geworden.

Toch maar weer seks voor de wedstrijd, als je dan met 7-0 verliest heb je in elk geval nog ergens plezier gehad. Maar man man man, wat een voorhoede is het eigenlijk ook, genieten!

Ondanks een absolute demonstratie toch een aantal zure reacties hierboven.
Waar was jullie clubje gisteren?

Wat een monsterscore zeg! Baal dat ik de wedstrijd niet gezien heb, maar wat een klasse prestatie van Liverpool! Spartak is toch echt geen kleine club!
Maar 7-0 is een enorme afdroog partij zeg.

Oh jee... Liverpool is weer de topfavoriet voor de CL en Klopp de beste trainer van de wereld. Sommige Kopites zullen het ook echt nooit leren! Geniet van een overwinning, doe dat zeker, maar laat teksten als 'we gaan de finale halen' of 'beste aanval van de wereld' lekker achterwege tot het een hele periode achter elkaar zo blijft. Jullie kwalificeren je voor het eerst in tijden weer eens voor de knock-out van de CL dus ik zou lekker afwachten wat er allemaal gaat gebeuren.

7 december 2017 om 16:07

De echte test is inderdaad een topteam verslaan, maar in de Premier League laten ze toch zien dat ze dit wel kunnen.

Juist tegen aanvallende ploegen waar Liverpool lekker kan counteren met hun hardwerkende middenveld en razendsnelle voorhoede zijn ze gevaarlijk, en op een goede dag kunnen ze echt wel van een City of Bayern winnen. En ach, mogen de fans eens een keer optimistisch zijn?

8 december 2017 om 13:07

Natuurlijk mogen ze eens een keer optimistisch zijn. Helaas zijn ze dat na elk miniscuul lichtpuntje....en dan niet met mate, maar all the way. Dan komt er weer een tegenvaller en staan ze met beiden benen op de grond om bij de volgende uitschieter weer helemaal lyrisch te worden. Ze dwingen zichzelf elke keer die emotionele rollercoaster in. Ik ben slechts een simpel persoon die ze daarvoor wil behoeden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea1510
4.Watford125
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Joël MatipVerdediger10
Trent ArnoldVerdediger10
Dejan LovrenVerdediger10
Alberto MorenoVerdediger10
Joseph GomezVerdediger10
Emre CanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

267 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

Sadio Mané kan zaterdag in voetsporen van Drogba en Adebayor treden

Na de midweekse Champions League-ontmoeting met Paris Saint-Germain staat zaterdag voor Liverpool de thuiswedstrijd tegen Southampton op het programma. De nog ongeslagen Reds staan op doelsaldo op de tweede plaats achter...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 20 september
José Mourinho is fan van Frenkie de Jong en wil hem komende winter naar Manchester United halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren