wk2018

Onana: ‘Het is lastig wanneer je iets bespreekt en je later iets anders hoort’

Dinsdag, 14 november 2017 om 15:50

André Onana is door bondscoach Hugo Broos niet opgeroepen voor de nationale ploeg van Kameroen en dat kan de keeper van Ajax moeilijk begrijpen. De sluitpost denkt dat er een misverstand is ontstaan over zijn beschikbaarheid voor het nationale team. Onana ontkent dat hij ooit heeft bedankt voor Kameroen.

"Ik heb nooit gezegd dat ik niet opgeroepen wil worden voor de nationale ploeg!", reageert de Ajacied fel tegenover Kameroense media. “Het ligt ingewikkeld, want ik krijg allemaal dingen te horen van mensen rond de nationale ploeg. Ik heb met de bondscoach gesproken, hij zei tegen me dat hij mij niet ging oproepen. Maar later zei hij tijdens een persconferentie weer iets anders.”

Onana, die tot dusverre tot twee interlands kwam, is niet blij met de situatie bij de nationale ploeg. “Het is lastig wanneer je iets bespreekt en later hoor je iets anders. Ik heb het nooit gezegd, simpel. Kameroen is mijn land. Ik heb drie jaar lang bij de nationale ploeg gezeten en ik speelde eigenlijk nooit, waarom zou ik er nu over gaan klagen?"Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door edo)

Deze jongen moet niet janken. Hij koos ervoor des tijds om niet mee tedoen aan de Afrika Cup , omdat hij Ajax belangrijker was. Dat is zijn goed recht , maar denk je echt dat zonder gevolgen is. Zo iemand moet je nooit meer oproepen spelen voor je land is een eer.

14 november 2017 om 16:03

Dus om die reden moet hij onwaarheden accepteren over zijn persoon verkondigt worden, hahaha geweldige reden!

14 november 2017 om 16:06

Ik kan hem wel begrijpen, hij zou toen, volgens berichtgeving, meegaan als derde doelman. Hij had bij ajax net zijn basisplek veroverd. Dan kan ik goed begrijpen dat hij op dat moment kiest voor zijn 1e positie bij Ajax.

14 november 2017 om 16:18

Nou ja, De Afrika Cup is wel hetzelfde als het EK hè. Het zijn geen oefeninterlands.

14 november 2017 om 17:08

Dag zegt Khalid toch ook? Die keuze is zijn goed recht.

Maar je kan dan wel zien aankomen dat de bondscoach daar ook consequenties aan verbindt. Dat is dan weer zijn goede recht.

Ik snap alleen niet dat Onana hier mee naar buiten komt. Als je denkt dat er een misverstand is, los dat dan samen op. Nu zet je de boel op scherp door de media te zoeken.

14 november 2017 om 16:15

Dat ben ik wel met je eens ja. 100 of niets. Ik begreep die keuze ook niet. Overigens leefde Renard ook in onmin met Ziyech rond die periode, maar gelukkig voor Marokko is dat uitgesproken. Ziyech is toch echt een meerwaarde voor Marokko.

14 november 2017 om 16:29

Geef hem een Nederlands paspoort en we hebben een nieuwe topkeeper. De 2 internationale wedstrijden die hij heeft gespeeld waren toch oefenpotjes.

14 november 2017 om 16:48

Spelen voor je land is inderdaad een eer; als derde doelman meegaan terwijl je net bij je club basisspeler bent en dan je plek kwijt raakt en dus je ontwikkeling in de weg zit, is niet bepaald eervol. De bondscoach zou juist respect en begrip moeten opbrengen voor zo'n verstandige keuze. Waren er in Nederland maar wat meer talenten die zo verstandig zijn als Onana. Hier gaan we echter het liefst zo snel mogelijk naar het buitenland en boeit alleen het geld; niet de ontwikkeling en daarmee ook de carriere.

14 november 2017 om 17:14

Mooi betoog, jammer dat het nu zo uit pakt.

14 november 2017 om 18:46

Grappenmaker..als je niet weet waarover je praat dan kan je beter je mond houden! Die jongen zou de 3e keeper zijn tijdens dat toernooi,daar zal niemand zijn basisplaats bij zn club voor opgeven! Helemaal niet in dw fase waarin hik borig seizoen met Ajax zat

Inderdaad net wat ik wou zeggen laat ze land in de steek tijdens de Afrika Cup moet nu niet zeuren vind ik. Vind Ajax belangrijker dan het uitkomen voor ze land en ze land willen helpen om een prijs te winnen. Moet hij zelf weten natuurlijk maar moet nu niet lopen klagen dat menneer gepasseerd word eigen schuld dikke bult.

14 november 2017 om 16:06

Wat een kortzichtige reactie van jou en je boven buurman. Onana was geen eens eerste keus bij Kameroen. Ik snapte hem wel dat hij destijds voor Ajax en zijn eigen carriere koos. Had zich net een half jaar in de basis gespeeld, had zomaar die plek kunnen verliezen als hij op de bank was gaan zitten bij de Afrika Cup.

14 november 2017 om 17:54

@adiltaabert stel je voor dat je promotie op werk maakt en vervolgens daarnaast een kans krijgt om mee te werken aan een project, waarbij je enkel mee kan doen voor de ervaring zonder van toegevoegde waarde te zijn. Hierbij loop je wel de kans je promotie kwijt te raken en weer op 0 te moeten beginnen. Welke keuze maak je dan? Ga je voor de promotie of vind je de ervaring belangrijker? Beetje een kromme vergelijking maar alsnog benieuwd naar je reactie.

14 november 2017 om 18:50

Jij zou je basisplek bij je club opgeven door als 3e keeper mee te gaan? Lul toch niet zo stom joh,wat een ontzettend kortzichtige reactie!!

14 november 2017 om 18:52

De reservekeeper van Sevilla B was dat toernooi 1e keus,ik snapte de keus van Onana dan ook goed. Zou me in die situ ook afmelden

@ Teckelaar dus omdat hij geen eerste keus was moet hij zijn land in de steek laten tijdens de Afrika Cup. Beetje domme reactie van je als Zoet niet was meegegaan omdat hij tweede keus was zou jij hem dat ook niet in dank hebben aangenomen. Uitkomen voor je land is een eer zo zie ik dat je land in de steek laten. Om deze reden is gewoon misplaats wie denkt hij wel niet dat hij is zo zie ik dat en niet anders. Velen met mij denken er net zo over het feit dat je je land kan helpen moet al een eer zijn voor je.

14 november 2017 om 16:50

Maar hoe help je je land door als derde doelman mee te gaan? Die plek kan zelfs de materiaalman invullen, aangezien de derde doelman nutteloos is. Daarnaast denkt Onana aan zijn ontwikkeling en daarmee indirect ook aan Kameroen. Hij is een groot talent met blijkbaar ook nog eens verstand. Was hij zijn basisplaats kwijtgeraakt door de plek als derde doelman in te nemen, stond hij stil in zijn ontwikkeling terwijl hij nu alleen maar beter wordt; iets waar Kameroen ook van kan profiteren.

14 november 2017 om 17:54

Ondoa is van hetzelfde niveau als onana. En kijk maar naar de situatie van zoet. Die ontwikkelt zich ook bij psv maar zit op de bank bij NL. Dan kan je wel 2 goed ontwikkelde keepers hebben er zal maar eentje spelen.

14 november 2017 om 18:53

Vind je ja?de reservekeeper van Sevilla B is net zo sterk als Onana? Grap van de dag zeker??

14 november 2017 om 18:53

Tussen 2e en 3e keus zit een groot verschil. Ga alsjeblieft geen discussie aan want je zet jezelf voor schut met je rare onderbouwingen!

Het spelen voor je land zou een eer moeten zijn.. ok begrijp ik.. feit is natuurlijk dat de Africa Cup op een ongelukkig moment wordt gespeeld. Ik begrijp hem wel, had een geweldig seizoen, speelde nog voor het kampioenschap en ook nog actief in de Europa Leaugue. Hij laat hier weten dat er onwaarheden zijn gezegd.. zijn tijd komt wel het WK wordt alleen gespeeld met de beste daar behoort hij bij.. komt wel goed

@ Michael072 niet meer onder deze bondscoach vrees ik voor hem en denk dat de bevolking in Kameroen het hem ook kwalijk neemt.

14 november 2017 om 16:53

Je bent wel een mannetje van algemene uitspraken en aannames he? Kan je ook nog iets onderbouwen? 'Het spelen voor je land is een eer en met mij denken nog vele anderen er zo over'.. Uhm, welke vele anderen? Prove it. 'Ik denk dat de bevolking van Kameroen het hem ook kwalijk neemt'.. Uhm, net vraag je je af wie Onana denkt dat hij is met deze antwoorden tijdens een interview, maar wie ben jij dan dat je soort van kan spreken voor het volk van Kameroen?

14 november 2017 om 18:56

Smk88.. Laat AdilTaarabt aub lekker dom lullen..kan er wel lachen om die supersterke onderbouwingen van hem. Kerel snapt er echt niets van!

Hoezo gaan sommigen beginnen over consequenties van het niet deelnemen aan de afrika cup? Als dat dé reden zou zijn, dan mag broos ook beargumenteren waarom onana wel mee mocht naar de confed cup in de zomer dit jaar...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Kameroen

FIFA ranking: 49
9 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Sébastien SianiMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Kameroen.

39 fans
Keeper, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 17 juli
Real Madrid is dicht bij de komst van Thibaut Courtois, die ‘op korte termijn’ afgerond kan worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren