Ook Leeuwinnen eisen betere voorwaarden: ‘Hoeven geen schoothondje te zijn’

Dinsdag, 24 oktober 2017 om

In steeds meer landen komen voetbalsters in opstand om een betere financiële vergoeding af te dwingen. De Deense vrouwen staakten zelfs een tijd en brachten daarmee deelname aan het WK van 2019 in gevaar. Ook de Oranje Leeuwinnen hopen op meer waardering van de KNVB en starten deze week de onderhandelingen over betere arbeidsvoorwaarden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat mannen en vrouwen gelijk betaald moeten worden in het voetbal?


Gerelateerd

74 reacties (laatste reactie door broersebroeder)

Ze mogen absoluut in onderhandeling. Ze mogen namelijk absoluut evenveel als de mannen verdienen. Marktwerking speelt hierin ook een rol, damesvoetbal boeit mij niks en betaal ik niet voor. Daar mogen ze best een zelfde percentage van hebben als wat ik bereid ben voor mannenvoetbal te betalen.

24 oktober 2017 om 10:25

Je hebt het over evenveel verdienen en daarna over marktwerking. Als je snapt hoe de markt werkt, dan snap je ook dat vrouwen een heeeeeeeel stuk minder horen te verdienen.

24 oktober 2017 om 10:53

Ik ben het helemaal eens. Ik heb niets tegen vrouwenvoetbal, iedereen moet lekker een sport doen die hij of zij wil.
Maar ik wordt zo moe van al die mensen die vinden dat ze net zoveel moeten verdienen. Niets ervan onzin. Dan hoorde je vorig jaar het geklaag dat Lieke Martens zoveel minder gaat verdienen dan Messi. Gaat Lieke dan ook net zo veel televisie inkomsten genereren voor Barca? Gaat zij net zoveel reclame/sponsor inkomsten genereren voor Barcelona? Gaat zij net zoveel shirtje, petjes, mokken etc verkopen voor Barcelona? Denk het niet.

Zodra dat exact gelijk is, mogen ze exact hetzelfde verdienen.
Daarnaast is het (met alle respect) niveau lik mn vestje. Het Nederlands dames team zou keihard laatste eindigen in de 2e divisie. Een ploeg als Excelsior Maassluis verslaat hun met dikke cijfers.
Met andere woorden, waarom moeten ze uberhaupt meer verdienen dan de semi-profs?

Vergelijkingen met andere sporten moet je ook niet willen maken. Zo is Tennis een individuele sport net als Schaatsen en qua Hockey zijn de Nederlandse dames populairder dan de heren. En zelfs in deze takken kunnen winstpremies nog weleens verschillen.

Dat de meisjes lekker tegen mekaar willen voetballen, helemaal goed. Maar verder slaat dat onzinnige gelul natuurlijk nergens op.

24 oktober 2017 om 11:04

Dat je nu het niveau van vrouwenvoetbal vergelijkt met het mannenvoetbal slaat nergens op. Fysiek steken mannen gewoon beter in elkaar, en het is niet voor niets dat mannen en vrouwen niet tegen elkaar spelen in sporten. Dit kan nooit gelijk worden door een andere bouw van het lichaam. En omdat er veel meer geld in het mannenvoetbal wordt geã¯nvesteerd hebben zij ook veel meer mogelijkheid om zich optimaal te ontwikkelen. Dat hebben de vrouwen niet. In de vrouwen eredivisie zijn er vrouwen die naast het voetballen nog gewoon moeten werken om genoeg te verdienen. Als je daarin investeert gaat het niveau ook omhoog. Het hoeft ook niet evenveel te zijn als bij de mannen, want het is inderdaad wat minder aantrekkelijk om naar te kijken, dus met tv inkomsten kan je dat verschil sowieso niet maken. Al mogen de mannen wel een voorbeeld nemen aan de vrouwen met hun schwalbes en ander vervelend gedrag. Daar wordt tenminste normaal sportief gespeeld. En technisch is het ook gewoon heel goed in de top. Ik vind dat de vrouwen wel meer verdienen. Vooral gezien het feit dat zij een stuk beter presteren dan de mannen in het Nederlandse voetbal

24 oktober 2017 om 11:07

Evenveel verdienen kan in absolute en relatieve zin. Ze mogen van mij in relatieve zin gelijk behandeld worden, dat de uitkomst vervolgens in absolute zin anders is is logisch dat is namelijk marktwerking.
Hetzelfde geldt voor Fierljeppen, ook commercieel weinig interessant maar dat betekent niet dat je mensen niet gelijk kunt behandelen.

Wat jij zegt is precies wat ik zeg

Ik ben bereid 0 euro voor vrouwenvoetbal te betalen per jaar daar mogen de vrouwen best 50% van hebben.
Ik ben bereid 100 euro voor mannenvoetbal te betalen per jaar daar mogen de mannen best 50% van hebben.

Gelijkheid

24 oktober 2017 om 11:24

Net als de semi-profs bedoel je? Geef ze meer geld en ze kunnen zich 100% focussen op voetbal. Die schwalbes en ander vervelend gedrag kan je heel makkelijk oplossen door 1 regeltje bij de uefa aan te passen. Ik weet niet hoeveel de vrouwen verdienen maar ik ga er van uit dat Lieke en de rest van het NLV elftal wel boven de 3000 in de maand verdient, kan je toch prima van leven?

24 oktober 2017 om 11:25

@sch14fcb

Dan heb jij nooit naar het korfbal of dressuur rijden gekeken maat
Enof men tegen mekaar speelt.

Denksporten, estafette zwemmen, mixed dubbel tennis, beachvolleybal etc. etc. De vergelijking wordt vaak gemaakt en ze worden tegen mekaar getest.
Maar ik snap je punt verder wel hoor.

Maar dat is tegelijk een van mijn punten. Waarom zouden die vrouwen met deze kwaliteiten evenveel moeten verdienen?

Ik ben heel erg voor eerlijke behandelinjg. Maar aangezien dit dames team een flater zou slaan in de 2e divisie, gaan de semi-profs daar straks zeggen dat zij net zoveel als de dames willen verdienen of eigenlijk meer omdat ze beter zijn,

Snap je mijn punjt? Het slaat kant nog wal om gelijke financiele rechten te eisen. Heb je uitzonderlijk talent zoals Lieke Martens, dan breng je ook geld in het laadje, dan heb je merchandise en sponsoren etc. Dan mag je idd meer verdienen. Of zoals Anouk Hoogendijk die al in haar actieve cariere veel televisie en commercial dingetjes kreeg en een echt gezicht werd. Tuurlijk dan kan je meer verdienen. Maar zolang je niet beter bent of wat ook, dan behoor je ook niet meer te verdienen puur en alleen omdat je een vrouw bent. Beoordeel mensen op kwaliteiten, niet op geslacht, handicap, geloof, huidskleur, seksualiteit of wat dan ook.

Net als in de politiek. Ik word daar zo moe van van die onzinnige discussies. Kies gewoon de beste ministers. Wat mij betreft zijn alle ministers lesbische moslima's met een getinte huidskleur en een dwarslaesie. Zolang ze maar de beste voor de desbetreffende functie zijn toch?

DAT noem ik gelijkheid.

Gelijkheid is niet meer verdienen of een bepaalde baan krijgen puur op basis van discriminatie.

24 oktober 2017 om 10:31

Oké jij wou gewoon de eerste reactie vgm want dit slaat echt nergens op.. Even economie uit klas 4 havo weer erbij pakken misschien. Zelf vind ik dat het heel logisch is dat de mannen meer verdienen, met alle respect, maar zelf zou ik nooit zomaar een vrouwen wedstrijd gaan kijken. In tegenstelling tot veel andere sporten waar ik het niveau bij de vrouwen wel wat hoger ligt en het ook een stuk leuker is om te kijken imo. Vrouwenvoetbal is enorm groeiende, en ik denk dat ze zelf betere salarissen moeten afdwingen door het niveau omhoog te krijgen, ipv geforceerd tegen marktwerking in te gaan. Een situatie zoals de donatie van die Deense mannen juich ik echter volledig toe!

24 oktober 2017 om 11:09

Je hebt verdienen in absolute en relatieve zin; ze willen gelijk verdienen. Dat kan; ze kunnen hetzelfde percentage krijgen als de mannen van de pot die door hen gecreeerd wordt. Dat dit bij vrouwen een veel minder is dat is dan hun probleem.

24 oktober 2017 om 10:39

Je zegt het leuk maar toch is het publiek niet bereid om dezelfde toegangsprijzen te betalen als voor de mannen. Ook betalen sponsoren niet dezelfde bedragen als bij de mannen. Dus wordt het lastig voor de Knvb om de vrouwen goed te betalen, zonder zelf verlies te leiden.

26 oktober 2017 om 07:07

Mee eens. Mogen best betere voorwaarden krijgen (veel beter) maar absoluut niet hetzelfde als de mannen

Ben ik de enige die dit gewoon onzin vind? Ik snap best dat ze meer geld willen verdienen hoor, maar ze mogen in principe niet in de buurt komen van het salaris van de mannen. Veel meer commerciële waarde en een extreem veel hoger niveau. Even normaal blijven doen dames😜

24 oktober 2017 om 10:31

Het gaat niet on saladis, het gaat om de vergoeding om Oranje te vertefenwoordigen tijdens interlands. Een vergoedivgg die bij de mannen p.p. misschien een paar ton is, wie weet een miljoen. De knvb zou de vrouwen idd gowd mm ogen belonen,maar kjnne dat geld beter steken in de ontwikkeling van vrouwenvoetbal.

24 oktober 2017 om 11:05

Extreem veel hoger niveau??... 😂😂 zonder Robben is het 'grote' oranje niet meer dan een middelmatig hoopje spelers, vrouwenvoetbal is op komst, mogen van mij best wat meer waardering krijgen,

24 oktober 2017 om 11:24

Inderdaad een extreem hoger niveau. De Oranjemannen zouden de Oranjevrouwen met 45-0 verslaan en dat zonder Robben. En dan overdrijf ik denk ik niet eens. Dus ja, een extreem hoger niveau.

24 oktober 2017 om 11:26

Zou wel een extreem leuke oefenwedstrijd zijn of niet? Net als de jongens tegen de meisjes op de basischool.

24 oktober 2017 om 13:41

Jongens tegen de meisjes op de basisschool ligt puur aan welke leeftijd, in de lagere klassen is er namelijk helemaal geen verschil in kracht, snelheid en wat nog meer. Dat heeft alles te maken met ontwikkeling, maar die snelle rechtsbuiten van de jongens kan gewoon uit de wedstrijd gebeukt worden door de centrumverdediger van de meisjes (indien ze beide voetbal leuk vinden en net zo ver zijn in ontwikkeling).

Zo rond begin pubertijd worden de verschillen in raptempo groot op fysiek gebied, maar daarvoor zou het je wel eens kunnen verbazen.

24 oktober 2017 om 16:26

De jeugd van FC Dallas, een onder de 15 team, won met 5-2 van het Amerikaanse vrouwenelftal. Een team dat in het vrouwenvoetbal wereldtop is. Dan weet je al genoeg.

24 oktober 2017 om 13:14

Ik heb meer genoten van de vrouwen op het ek dan de mannen de laatste jaren dus van mij mogen ze meer verdienen

Kunnen ze niet een regeling treffen dat de internationals betaald krijgen op basis van prestaties. Ik weet niet in hoeverre dit al geberud, maar ik zou zeggen dat ze beide hetzelfde basissalaris krijgen, en dan bonussen bij het halen van epaalde doelstellingen

24 oktober 2017 om 10:32

Ik denk dat dat juist geen goed idee is, want dat basissalaris zal dan waarschijnlijk niet genoeg zijn om van rond te komen. Dat zal niet bijdragen aan een professionele competitie

24 oktober 2017 om 10:41

Als je wilt dat internationals meewerken aan de commerciele activiteiten, dan moet je ze daarvoor betalen. Voetbal is geen amateur sport, het is een prof sport. De Knvb verdiend heel goed aan de mannen en moet daarom het mannen team ook navernant betalen.

Aan de vrouwen verdiend de Knvb geen geld, dus zal de Knvb er geld op toe moeten leggen als ze beter betaald willen worden.

Dan is Noorwegen mooi doorgeslagen in het gelijk trekken van het vrouwenvoetbal! Als de vrouwen nu sportief gezien ook hun gelijke waren aan de mannen dan was dat prima geweest.
Maar het niveau van de vrouwen is gewoon slecht. Het Nederlands vrouwenelftal zou niet eens winnen van een 3e klasser amateur.

24 oktober 2017 om 10:29

In de sport gaat het niet per se om het niveau, maar vooral om het commerciële gedeelte. Vrouwenvoetbal is minder commercieel dus wordt er minder geld aan verdiend en dus verdienen de vrouwen minder.

24 oktober 2017 om 10:40

Als je het zo stelt dan hoef je Twente ook geen TV geld etc. meer te geven. Want dat niveau is ook niet meer om tegen aan te gluren.

24 oktober 2017 om 10:49

Atletico,

De vrouwen krijgen toch al betaald door de Knvb? Ik zeg toch niet dat ze geen geld hoeven te krijgen? In Noorwegen zijn ze gewoon knettergek geworden met dit feministisch overtrokken vrouwen-zijn-gelijk-aan-mannen-gedoe.

Daarbij zou Twente elk nationaal vrouwenvoetbalelftal compleet van de mat vegen ondanks hun slechte niveau. Maar dan ook compleet, he.

24 oktober 2017 om 11:32

Is toch logisch. Daphne Schippers zou bij de mannen niet in de finale staan. Irene Wust zou bij de mannen geen deuk in een pakje boter schaatsen. Onze wielrensters zouden bij de mannen buiten de tijdslimiet binnen komen en zo kunnen we nog wel even door gaan. Sinds wanneer vergelijken we mannen en vrouwensporten met elkaar? Voetballers worden betaald door hun club. Zowel de mannen als vrouwen. Waar het hier om gaat is de vergoeding die ze krijgen als International. Als je de prestaties van het Nederlands dameselftal in hun vakgebied afzet tegen de prestaties van het Nederlands mannen elftal in hun vakgebied, dan staat het momenteel in een heel andere verhouding. Wanneer de Knvb het vrouwenvoetbal beter op de kaart wilt zetten, en ervoor wilt zorgen dat de Nederlandse Vrouwencompetitie wel groter en beter wordt, dan zullen ze hierin moeten investeren. Want met het mannenvoetbal zijn we zover af gegleden, daar gaan we voorlopig niks meer winnen. PSV wint niet van de nr. 4 van Kroatie, Ajax kan niet winnen van een Noors team, Vitesse wint niet van een Belgische subtopper. Feyenoord figureert in de Champions League. We halen met Nederland geen EK en geen WK. En als je dan kijkt naar de EK finale bij de vrouwen.... een puur open wedstrijd, 6 doelpunten, sfeer. Een genot om daar bij te zijn. Dit is ook de tijd om de ticket prijzen omhoog te gooien bijvoorbeeld. Het is toch van de zotte dat je zo'n wedstrijd kunt bezoeken voor €. 10,-, en als groep voor €. 6,- per persoon. En dan zit je nog lange zijde ook. Een gemiddeld Eredivisie potje wat pijn doet aan de ogen bezoek je (los kaartje) voor zo'n €. 25,- en dat is dan de goedkoopste plaats. Als de Knvb hier niet in mee gaat, zal de Eredivisie voor vrouwen nooit groeien, en de opleiding snel weer minder en minder worden. Gevolg, het niveau nationaal komt op het zelfde niveau als de mannen nu.

24 oktober 2017 om 11:55

Je vraagt je af sinds wanneer we mannensporten met vrouwensporten vergelijken. Sinds ze in Noorwegen de vrouwen net zoveel betalen als de mannen.

Dit is de tijd om de prijzen omhoog te gooien? Het is dat het vrouwen-ek in Nederland was, anders hadden ze vast niet zoveel aandacht gekregen als deze zomer.
Jij vindt een tientje hartstikke goedkoop. Maar ik, en velen met mij denk ik, zouden nog geen stuiver uitgeven om een dameswedstrijd te gaan bekijken.

24 oktober 2017 om 12:15

Je hoeft ook niet te gaan kijken. Maar waardering zou op zijn plaats zijn. Dat hebben ze ook gewoon verdient met de geleverde prestaties. In Noorwegen heeft het voetbal bij de mannen ook nooit wat voorgesteld, is er nimmer iets gepresteerd. Terwijl dat bij de vrouwen wel het geval is. Logisch dat ze daar ook waardering willen zien. En dat velen er geen stuiver aan uit willen geven, het is maar net waar je interesses liggen. Er zijn ook miljoenen Nederlanders die sowieso geen stuiver over hebben voor voetbal in het algemeen. Maar dat er voor de EK finale vrouwen, honderden euro's voor kaartjes zijn betaald zegt genoeg, toen was de Grolsch Veste wel uitverkocht! Al voor de halve finale werd gespeeld. Ook nu spelen ze weer voor uitverkochte tribunes tijdens de kwalificaties. Er zijn er dus ook velen die er wel wat voor over hebben om te gaan kijken. Ik heb nog geen euro over om naar een wedstrijd van fc Twente te gaan. Who cares.

24 oktober 2017 om 12:24

Maar de basketbal vrouwen in amerika verdien daar toch ook een stuk minder. Als de sport nu net zo populair is als bij de mannen komt alles vanzelf: volle stadions met dute kaarten, sponsoren die veel geld over hebben en daarna gaan de salarissen vanzelf omhoog.

24 oktober 2017 om 13:39

Dus als ik je goed begrijp, wil je de toegangsprijzen en salarissen bij het damesvoetbalelftal koppelen aan de geleverde prestaties?

Maar denk jij dat de EK-finale en halve finale uitverkocht was als de Oranjedames in de eerste ronde gestrand waren?
En zou het feit dat het uitverkocht is nu tijdens de kwalificaties niet te maken hebben met het feit dat de kaartjes goedkoop zijn én dat de dames nu in de spotlights staan?

Ik waardeer enorm wat de dames gepresteerd hebben. Want het ek winnen is natuurlijk geweldig maar ik vind niet dat ze nu opeens significant meer moeten gaan verdienen.

En er zijn miljoenen Nederlanders die er geen stuiver voor over hebben om naar Twente te gaan. Maar de mensen die wél gaan betalen daar liever veel meer voor dan dat ze naar een wedstrijd van de Oranjedames gaan.
Elke wedstrijd die Twente speelt zal meer opleveren qua kaartverkoop dan bij de Oranjedames.

24 oktober 2017 om 10:54

Nee slaat echt nergens op. Het gaat niet om het niveau maar om het geld wat erin omgaat. Mannen voetbal is veel groter dan vrouwen waardoor ze voorlopig niet in de buurt komen van die vergoedingen...

En over het niveau dat mag je voor jezelf zeggen want er is op enkele uitzonderingen na geen ene sport waar vrouwen beter in zijn dan mannen, dus het is gewoon amusement, dan kan je wel meerdere sportenvrouwen naar beneden praten.

Investeer dat geld liever in normaal gras voor de eredivisie. Het enige dat meer pijn doet aan mijn ogen dan kunstgras is damesvoetbal.

24 oktober 2017 om 12:29

En toch zeker het hele EK gekeken? Nou ik vind het best leuk om te kijken, het is misschien een foutenfestival maar er gebeurt veel meer. Ik kijk toch liever naar Oranje Dames tegen Noorwegen, dan dat ik op de bank ga zitten en de degradatiekrakertjes helemaal af ga kijken.

Is alles willen se gelijk behandeld worden terwijl het niveau gewoon een stuk lager is dan bij de mannen. Geen hond zit op vrouwenvoetbal te wachten op de ouders en opa en oma van de speelsters na. Maarja emancipathie he. Zet dat dames team tegen een willekeurig Heren B elftal en ze verliezen. Ik vind het leuk voor ze dat ze een podium krijgen om hun kunsten te laten zien, maar het boeit gewoon veel minder mensen dan mannen voetbal. En kom nou niet met dat zij wel wat presteren, want naar mijn mening zijn ze gewoon de beste van slechtste.

24 oktober 2017 om 13:50

Dat is een beetje het hele probleem geworden met die gelijke behandeling. Vrouwen gelijk aan mannen, maar er wordt al snel raar gekeken als de vrouw de hoofdkostwinner is en de man part time gaat werken (al wordt dat minder, vooral in Scandinavische landen), is het eerste wat aangeleerd wordt voor een vrouw moet je de deur open houden, is het een grof schandaal als een vrouw door haar echtgenoot mishandeld wordt, maar is een man die door zijn echtgenote mishandeld wordt zo ongeveer het grootste taboe en ga zo maar door.

Nu ook weer wij willen beter betaald krijgen omdat de mannen meer krijgen en dat moet gelijker, het is niet wij willen beter betaald krijgen omdat we echt iets gepresteerd hebben, commercieel aantrekkelijker zijn geworden en dat ook terug willen zien in salaris.

Wij zijn niet meer het schoothondje (weer een vergelijking naar de mannen), terwijl het dan moet zijn de vergoeding staat in geen enkele verhouding tot onze prestaties en wat wij bijdrage aan inkomsten....

Of zijn de niet in vergelijking met mannen argumenten niet aanwezig....

In het 'normale' leven moeten vrouwen net zo veel als mannen krijgen is mijn mening (als ze even productief zijn). In de sport wereld werkt dit uiteraard anders, omdat het hierin ook te maken heeft met de inkomsten die een sport binnenharkt. Vrouwenvoetbal wordt nou eenmaal minder gekeken en dus komt er daar minder geld binnen. Al ben ik het er mee eens dat ze niet het schoothondje hoeven te zijn.

Ze mogen wmb ook meer verdienen. Zij waren immers een groot inkomstenbron voor vele bedrijven, sponsors ed. afgelopen zomer. Als je ziet waar hun naam en foto overal voor worden gebruikt, denk ik dat er ook een behoorlijk deel portretrechten erbij zitten.

24 oktober 2017 om 10:42

Als dat zo is, dan kunnen ze net zoals het bij de mannen geregeld is met de marketing poule ook zo bij de vrouwen regelen. Na aftrek van de kosten wordt de opbrengst uit de marketing poule verdeeld tussen de Knvb en de spelers.

24 oktober 2017 om 13:52

heel goed argument, maar ik vermoed dat dit niet het geval is.....

Wat een nonsens. De heren van het Nederlands elftal opereren op een veel grotere podium wat niet te vergelijken is met de dames. Over de hele wereld is de vraag naar mannenvoetbal eenmaal vele malen hoger dan het damesvoetbal. Tuurlijk mogen ze onderhandelen, maar dat bijvoorbeeld het Noorse dameselftal evenveel verdient als het mannenelftal is vreemd. Typische feministisch geneuzel

Och och och, die dames denken na dat ze 1 WK goed gespeeld hebben gelijk miljoenen te kunnen bijschrijven. Not. Eerst even consistent zijn in jullie prestaties en bewijzen dat het vrouwenvoetbal echt wat waard is, want ik ben zeker niet overtuigd van dat amateurvoetbal dat er nu op de mat wordt gelegd.

Nou, ga lekker staken dan, manmanman, oh nee wacht, vrouwvrouwvrouw, wat een overtrokken gedoe weer, ik haak af bij deze en door deze. Bij de oranje heren verwacht ik ook een belangeloze inzet gebasseerd op trots, als die dames in oranje klaarblijkelijk voor de knaken spelen sla ik echt hard over. Geld verdienen doe je maar bij je club.

Mij lijkt dat de Knvb prima een standaard basisvergoeding geven + bonus op basis van prestatie en de rest afhankelijk laten zijn van de markt. Als er meer mensen naar het mannenvoetbal kijken is het logisch dat daar meer verdiend wordt dan in het vrouwenvoetbal. Enige probleem met dat laatste is dat het ook een zichzelf versterkende werking heeft. Immers meer geld staat gelijk aan meer mogelijkheden voor de sport, wat uiteindelijk resulteert in meer interesse van de markt. Een markt die achterloopt door oude gebruiken dus de Knvb mag van mij daar ook een kleine extra investering in doen los van salaris.
Uiteindelijk moet iedereen echter wel begrijpen dat het niet gaat om dezelfde kantoor baan, maar puur vermaak zoals een cabaretier of een circus artiest waarbij kijkcijfers nou eenmaal van belang zijn.

Dan mogen de dames zorgen voor een hogere marketing waarde en dan kan het salaris en bonus huis omhoog. Zorg eerst zelf voor goede sponsor deal. Ik zie Lieke Martens nog wel in een Andrelon reclame. Vd Sanden oogschaduw. Spitse in een off road auto...

24 oktober 2017 om 10:37

Ow ja.... en speel de Kuip en Arena vol. Jong Oranje krijgt toch ook niet even veel als het 1e.

24 oktober 2017 om 10:42

Heerenveen stadion krijgen ze met gemak vol. Jong Oranje krijgt de Graafschap nog niet eens uitverkocht.

24 oktober 2017 om 10:43

Maar niet voor dezelfde toegangsprijzen als bij de mannen. De recette opbrengst is echt veel en veel lager als bij de mannen. Daarnaast is de sponsering ook vele malen lager, er zit niet zoveel geld in de marketing poule.

Zolang er niet even veel mensen kijken zullen sponsoren het niet even interessant vinden en er niet even veel geld insteken waardoor er niet even veel media-aandacht voor komt, etc etc etc

Kapitalisme heet dat.

"de Noorse vrouwen kregen het al voor elkaar om evenveel betaald te krijgen als hun mannelijke collega’s."

Zolang de vrouwen niet dezelfde kijkcijfers en toeschouwersaantallen hebben als de mannen, lijkt me dat toch niet terecht.

Ik zou in eerste instantie dan wel willen weten wat ze als vergoeding krijgen per duel etc. Miedema noemt zichzelf het schoothondje van de Knvb. Waar moeten wij dan aan denken? Een aa' tje en een broodje kroket na afloop? Of 1000 euro per duel? Kom met de cijfers en toon dan aan wat er aan mankeert. Dit zo roepen komt over als een beetje zeuren.

24 oktober 2017 om 10:46

Ik ben bang dat ze bedoelen dat ze willen dat er geld van de mannen overgeheveld wordt naar de vrouwen. Ik zie niet hoe ze het voor elkaar gaan krijgen dat ook bij hun de toegangsprijzen absurd hoog worden zoals dat bnij de mannen het geval is. Daarnaast is de sponsoring ook stukken minder, ik zie oook niet hoe ze die willen gaan verhogen. zeker wanneer een toernooi in het buitenland is, zie ik geen Oranje koorts onstaan bij de vrouwen. Dus komt er ook weinig geld binnen.

Nu de mannen niet naar het WK gaan, heeft de knvb al geen geld meer over van de mannen. Dus ik ben benieuwd hoe ze dit gaan oplossen.

24 oktober 2017 om 11:28

Precies Speedy! het geld bij de Knvb begint op te raken en nu willen de vrouwen meer geld terwijl ze dik boven het gemiddelde verdienen. Voel je geprezen dat je een EK gewonnen hebt.

24 oktober 2017 om 10:48

Eigenlijk heb je wel gelijk.
Stel idd dat ze na afloop een aa'tje krijgen en een frikandel, is dat gewoon schandalig.
Echter als ze bijv. per wedstrijd 1500 krijgen, denk ik dat ze nog redelijk betaald krijgen voor een wedstrijd. Schat namelijk in dat de Knvb per wedstrijd niet meer een ton binnen haalt bij de dames, dan is 37,5% van de inkomsten voor de dames niets verkeerd lijkt me....

Ik zie niet in waarom de vrouwen even veel betaald moeten krijgen als de mannen.
Brengen ze evenveel geld in het laatje? Hebben ze een zelfde exposure als de mannen??
Zo niet, zie ik niet in waarom ze dan wel evenveel betaald moeten krijgen. Ze zetten ook niet dezelfde exposure en inkomsten tegenover......

Volgens mij verdienen de jongens van Jong Oranje ook minder dan de Oranje mannen.
Waarom? Ze zorgen voor minder exposure en inkomsten.

Dat de vrouwen meer mogen verdienen, dat staat denk ik wel buiten kijf....
Als je ziet hoe erg het voetbal bij vrouwen groeit en de sponsering en dergelijke daar omtrent, dien je de vrouwen daarvoor ook te belonen. Echter, niet zoveel als de mannen gezien ze niet hetzelfde er tegenover zetten. Makkelijk zat......

Wat een onzin. Het is heel simpel. Wordt er veel geld verdiend aan vrouwen voetbal dan verdienen ze veel, wordt er weinig verdiend dan verdienen ze weinig. Het tweede is het geval dus niet zo gaan zeuren en geniet er gewoon van dat je op het voetbalveld mag staan.

De vrouwen kregen 2 a 3 jaar geleden ongeveer 300 euro per maand aan vergoeding van de KNVB. De vrouwen daarvan die bij een Nederlandse profclub spelen krijgen over het algemeen nog geen 1000€ per maand voor hun verdienste. Dat betekent dat zij er over het algemeen niet eens van rond kunnen komen en een bijbaan moeten hebben terwijl ze wel Full-prof zijn. Rond een groot toernooi zal de vergoeding van de KNVB absoluut hoger liggen, plus de commerciële activiteiten voor bedrijven, maar alsnog redelijk zot voor worden. De vrouwen die in NL spelen en regelmatig bij het NL elftal zitten, trainen daarnaast ook nog eens iedere woensdag samen in Zeist. Ik denk dat de vrouwen absoluut geen miljoenen eisen van de KNVB, maar een salaris waar van zij rond kunnen komen. Lijkt me niet meer dan gek. Tuurlijk heb je te maken met commerciële belangen en belangstelling, maar uiteindelijk vertegenwoordig je allebei je land voor dezelfde organisatie, waarbij de vrouwen op dit moment zelfs beter presteren. Ik vind het niet zo gek dat ze wat meer geld willen zien. Daarnaast in Noorwegen is het vrouwenvoetbal minstens even populair en misschien nog wel populairder dan het mannenvoetbal. Dus ook qua sponsoring, bezoekers e.d. Lijkt me normaal dat ze in de basis even veel verdienen dan. Ik probeer hier niet een heel betoog voor vrouwenrechten te plaatsen, maar een beetje perspectief tussen deze blaaskaak reacties over miljoenen lijkt me wel op zn plaats. De mannen horen absoluut meer te verdienen, maar dat de vrouwen rond willen kunnen komen van hun werk, lijkt me ook normaal.

24 oktober 2017 om 11:14

Eerste normale reactie die hier tussen staat. Wanneer de focus voor 100% op sport gelegd kan worden door ervoor te zorgen dat je ervan kan rondkomen, gaat het niveau ook omhoog. En als het niveau omhoog gaat, stijgt ook de marktwaarde. Maar ik merk dat dit bericht een uitlaatklep is voor de vele mannen die wel voor gelijkheid zijn maar dat de vrouwen niet rond mogen komen van hun sport. Het zijn echt geen PSG-maandsalarissen zoals bij de mannen.

24 oktober 2017 om 14:02

Alleen je laatste stuk snijdt hout. Als vrouwen voetbal daar net zo polulair is of populairder dan en dus net zo veel in het laadje brengt, dan zouden ze ook gewoon recht hebben op het zelfde bedrag als de mannen.

De rest van je betoog is echt een jammer maar helaas verhaal. Ze krijgen niet genoeg om full prof te worden, tja er zijn genoeg sporten waar toppers niet genoeg verdienden om full prof te worden, terwijl echt hele matige voetballers in de eredivisie makkelijk rond kunnen komen van het salaris. Moeten die mensen dan ook meer krijgen???

24 oktober 2017 om 16:29

Natuurlijk moeten/willen die meer krijgen, zodat ze zich 100% op hun sport kunnen toeleggen en dus beter worden en in ons geval NL beter kunnen vertegenwoordigen. Daarom bestaan er ook vakbonden en verschillende programma’s zoals het NOCNSF waar geld uit komt. Hoeveel geld dit is en hoe dit verdeeld wordt is in constante onderhandeling en afhankelijk van de vraag en hoe populair een sport is. De dames zijn nu hot en happening en bovendien speelt dit vraagstuk nu in meerdere landen, ideaal moment om meer geld te vragen. Of ze het krijgen, hoe veel en of dit achteraf terecht blijkt zal je moeten afwachten.

De vergoeding voor de dames kan best omhoog. Er blijft de komende jaren geld over aangezien er geen premie betaald hoeft te worden voor de mannen. Dat talentloze half kreupele over het paard getilde zooitje plaatst zich de komende toernooien toch niet dus kunnen de dames best wat extra krijgen.

Och jeetje toch, straks gaan ze staken... Zou een klap voor het Nederlandse voetbal zijn!
Laat ze lekker staken zou ik zeggen. Geen haan die ernaar kraait en wij blijven verschoond van gehypte vrouwen die tegen een bal trappen. Vind het al heel wat dat er een camera bij deze wedstrijden draait en ze krijgen er bij gratie Gods nog voor betaald ook! De bezoekersaantallen in de vrouweneredivisie zijn ook niet om over naar huis te schrijven. De hoempahoempa supporters van het EK blijven massaal thuis en roeptoeteren maar wat op Sociale Media.
Daarbij, we mochten vrouwenvoetbal toch nooit vergelijken met mannenvoetbal? Of mag dit alleen als het de dames zo uitkomt?

Het zijn topsportsters en mogen dus heus wel wat meer verdienen, ben ik het mee eens, maar hoeveel meer? De mannen verdienen overdreven veel, maar vrouwenvoetbal is nog niet op 10% van het mannenvoetbal. Ze verdienen minder omdat ze nog veel minder ver zijn ontwikkeld als sport. Niet zeuren, gewoon spelen. Alsof een Miedema met 20.000 euro netto per jaar moet leven.. kom op zeg

Wat een onzin. Omdat het EK hier heeft plaatsgevonden waren er veel toeschouwers als Oranje speelde. De rest van de wedstrijden werd slecht bezocht.
Het niveau van het damesvoetbal ligt niet hoger dan een tweedeklasser bij de amateurs (mannen uiteraard).
Het voetbal is eigenlijk niet om aan te zien. Stel voor dat ze (wat mij betreft de wereldkampioen) eens oefenen tegen een hoofdklasser. Als de hoofdklasser serieus speelt winnen ze met dubbele cijfers.
Tegen de O16 van Ajax krijgen ze ook een pak slaag.
De dames hebben het wat hoog in de bol na afgelopen zomer.
En dan willen ze (meer) geld. Lachwekkend.
Het is niet voor niks dat de TV weinig aandacht voor de landelijke competitie heeft. Daar kijkt niemand naar. De familie en vrienden bezoeken de wedstrijden wel live (voor 200 toeschouwers).
Ik kijk altijd naar Ajax TV omdat het mijn club is, maar als ze een samenvatting van een wedstrijd van de dames laten zien zap ik weg.
Het geld dat Ajax daarin pompt kunnen ze beter aan de jeugdopleiding geven.
Daar zie je wel goed voetbal.
Ik zou zeggen, dames veel plezier met jullie hobby maar ga niet om (meer) geld vragen. Twee consumptiebonnen per wedstrijd en jaarlijks een feestavond is wel genoeg.

"VoetbalMannen in noorwegen, geven deel salaris af aan voetbalvrouwen" Wtf? Het is toch geen liefdadigheid instelling? Volgens mij verdien je in noorwegen max 1 mil per jaar? En dat voor de "toppers" Ik zou er teminste niet mee akkoord gaan

Het is spelen voor je land en daar is het wel dat je gewoon een gelijk percentage moet krijgen (man of vrouw) en eventueel een bonus bij goede prestaties in een eindronde, dat zal dan voor mannen hoger zijn omdat je daarbij meer winstpremie zal krijgen bij goede prestaties op een eindronde dan bij de dames (lijkt me).

Waar moet het geld vandaan komen dan? Voor wedstrijden buiten Nederland komen nog niet eens 1000 mensen koekeloeren en de grotere sponsoren zullen logischerwijs altijd meer zien in het mannenvoetbal. Het geld moet vooral binnenkomen op basis van liefdadigheid of betaald voetbalverenigingen die hun mannenteam natuurlijk ook als prioriteit zien. Een leuk streven, maar vanuit de marktwerking vrij naïef gedacht.

De dames verdienen zeker een hoger bedrag. Maar hoeveel dat is ieder een raadsel. Wel kunnen we concluderen dat vrouwenvoetbal in de lift zit. Daarnaast is het niveau wat de vrouwen laten zien op hun toernooi hoger dan dat de mannen laten zien op dat van hun. Dus verdienen ze meer, Ja maar de vraag is wat is meer?! Ik kijk geen Nederlandse. Mannen meer. Vrouwen daar integen wel. Die strijden voor elke bal. De mannen voor hun ego

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 17
2187 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
6 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Arsenal 2 4 1 0
2017/2018 Arsenal 11 4 1 0
2016/2017 Bayern München 22 14 2 0
2015/2016 Bayern München 22 14 1 0
2014/2015 Bayern München 17 7 1 0
Laatste voetbalnieuws

Update: Ontketende Miedema produceert tweede hattrick in acht dagen

Vivianne Miedema is zondag voortvarend begonnen aan de competitie voor vrouwen in Engeland. De spits van Arsenal was tegen Liverpool goed voor drie doelpunten en twee assists. Daarmee had ze een...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Paris Saint-Germain overweegt om Thiago Silva volgende zomer van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren