‘Dat valt me zo tegen, Bergwijn en Locadia zouden dan de toppers zijn…’

Dinsdag, 19 september 2017 om 17:10

Jürgen Locadia en Luuk de Jong voeren een onderlinge strijd uit wie de spitspositie bij PSV mag innemen. Phillip Cocu gaf de voorgaande seizoenen de voorkeur aan De Jong, maar tegenwoordig krijgt ook Locadia veelvuldig een basisplek bij de Eindhovenaren. Het is Kenneth Perez om het even; de Deen vindt dat beide aanvallers absoluut niet voldoen aan de eisen.

"Ze hebben echt een probleem in de spits, écht een probleem", aldus Perez bij FOX Sports over de situatie bij PSV. "Jürgen Locadia is by far geen spits van twintig goals of meer. Echt niet. Hij kan beter aan de zijkant staan, want als je daar acht goals maakt zeggen ze: 'voor een buitenspeler is dat nog redelijk'", redeneert de voormalig middenvelder van onder meer Ajax en PSV.

Perez is daarnaast niet onder de indruk van wat de jeugdopleiding van de Eindhovenaren aan kwaliteit aflevert. "De spelers die doorkomen, dat valt me zó tegen. Steven Bergwijn en Locadia zouden de toppers uit de jeugdopleiding zijn...", zegt Perez, die geen hoge pet op heeft van Bergwijn, die door Tuttosport is genomineerd voor de Golden Boy-award. "Wanneer hebben we hem dan goeie dingen zien doen? Bij Jong Oranje misschien, maar dat is jeugdvoetbal. Dat is iets heel anders."


Poll

Ben jij het eens met Kenneth Perez?


Gerelateerd

29 reacties (laatste reactie door janssen)

Bergwijn heeft inderdaad moeite om in het 1ste te overtuigen. Maar ik vind ook Kluivert weinig overtuigend spelen. Maar waar men bij Bergwijn kritisch zijn is men dit bij Kluivert veel minder.

19 september 2017 om 17:32

Bergwijn is van alle PSV spelers nu toch echt het meeste in vorm, alleen vorige wedstrijd wat minder.

19 september 2017 om 18:28

@jong Ajax: Kluivert heeft gemiddeld 2 geslaagde dribbels per 90 minuten en Bergwijn 2,4. Dan kan het er leuker uitzien bij Kluivert, Bergwijn komt vaker zijn man voorbij.
Bergwijn heeft gemiddeld 2,4 keypasses per 90 minuten en kluivert 1, Bergwijn doet er dus ook meer mee.

Enige wat Kluivert meer doet dan Bergwijn, is goede balaannames(dus van crosses etc). Daarbij heeft hij er 3,3 en Bergwijn 2,2 per 90 minuten, maar aan de andere kant verspeelt
Bergwijn1 keer per wedstrijd klungelig de bal en Kluivert 2(gemiddeld).

Cijfers komen van Whoscored.

20 september 2017 om 11:31

Ja en op stats werd Ajax vorig jaar niet kampioen, terwijl ze dat volgens veel Ajacieden wel hadden verdiend.
Voetbal is gewoon een wereld van harde cijfers, waar uiteindelijk 2 blijven staan na 90 minuten.

19 september 2017 om 17:29

Kluivert en Bergwijn zijn beide vaak dreigend maar hun doelpunten/assists blijven bij beide ook nog laag steken inderdaad.

19 september 2017 om 17:34

Kluivert is ruim 2 jaar jonger en nu al beter op elk vlak dan Bergwijn. Bergwijn zijn contract is vaker verlengd als dat hij goals heeft gemaakt. Enorm gehyped binnen PSV, maar het valt allemaal enorm tegen. Vooralsnog een speler in de marge en heel veel meer gaat het niet worden, alles op gevoel zeer weinig spelintelligentie.

19 september 2017 om 19:16

Nou Kluivert is dus niet op ieder vlak beter zoals Deentje hierboven laat zien. Wel is Kluivert nog 2 jaar jonger dan Bergwijn dus dat komt wellicht nog wel. Ikzelf vind Kluivert ook beter dan Bergwijn, misschien deels omdat ik voor Ajax ben, maar dat neemt niet weg dat óók Justin's efficiëntie eigenlijk nog te laag is, net als die van Bergwijn. Ziet er bij beiden met vlagen spectaculair uit maar het rendement kan bij beiden ook nog stevig omhoog!

19 september 2017 om 20:41

Persoonlijk denk ik dat beide niet te vergelijken zijn. Bij Bergwijn zie je de potentie er echt wel van af spatten. Het vertrouwen ontbreekt alleen. Maar hij heeft het allemaal, een goed fysiek, een goede dribbel en overzicht. Alleen zijn mentaliteit heb ik bedenkingen bij. Kluivert staat gewoon op de verkeerde plek. Dat is geen buitenspeler maar een middenvelder. Een 10 of een 8. Ook daar spat de potentie vanaf, en hij heeft wel een winnaarsmentaliteit. Dat maakt hem daarentegen wel druistig. Bij Kluivert maak ik me zorgen om zijn overzicht. Hij doet teveel dingen blind. Dat jan komen door het hogere tempo, maar inmiddels zou haar daar toch wel gewend aan moeten zijn vind ik.

19 september 2017 om 17:32

Dat is omdat kluivert een aantal jaar jonger is , en net pas bij het 1e komt kijken.

19 september 2017 om 18:52

Maar het rendement is bij Kluivert toch belachelijk laag. Het gaat toch niet om de leeftijd maar om de prestaties ?

20 september 2017 om 15:06

Onderbouwing graag

19 september 2017 om 20:54

Misschien omdat het hier over psv gaat. En kluivert laat meer zien dan bergwijn. En hij werd echt gezien als een topper.

Helemaal mee eens, ik roep dit al jaren eigenlijk. Vind Locadia absoluut geen spits die bij psv past en of psv beter maakt. Is een veel te statische spits zonder einig actie of wat dan ook. Ik zeg het al lang psv heeft een bewegelijke spits nodig met een actie. Wat er nu staat voldoet gewoon niet. Bergwijn precies het zelfde komt gewoon tekort voor psv en heeft 0 rendement.

19 september 2017 om 17:32

Toen ik hoorde dat Loca verkocht kon worden voor 12 Miljoen zei ik meteen doen. Loca is vanaf de zijkant veel beter en nuttiger voor het team. Echt een soort powertrein die de linkerkant bezich houdt. In de spits moet zijn handelingsnelheid veel hoger zijn en dat kan hij niet. Overigens kan Locadia ook niet koppen of springen, dat zag je tegen feyenoord ook. Toch wel handig voor een spits...

19 september 2017 om 18:53

Locadia is lichamelijk zo sterk. Het gekke is alleen dat je dit in de spits niet en op de buitenpositie wel ziet.

Ik weet niet wat het is met Locadia, ik kan het niet goed omschrijven maar die jongen heeft niet zo'n geweldige motoriek. Iets klopt er niet.
Ik snap dan ook niet wat PSV met zo'n spits moet.
Daarbij heeft hij wel een erg hoge dunk van zichzelf. Hij kan beter zijn voeten laten spreken, maar ik denk niet dat hem dat lukt.

19 september 2017 om 17:33

Locadia is een platvoeter. Misschien dat er daarom wat fout is met zijn motoriek? Dat zie ik ook trouwens hoor. Denk wel meerdere mensen.

19 september 2017 om 19:17

Okay, dan kan hij beter zijn platvoeten laten spreken.

Ik heb het gevoel dat Locadia veel minder mobiel is sinds zijn debuut tegen VVV. Toen dacht ik echt dit is de nieuwe spits van Oranje. Wat betreft Bergwijn, hij is precies zoals de meeste talentjes die we hier in Nederland hebben. Kan een leuk balletje trappen maar qua rendement lijkt het nergens op. Maakt een maximaal 7/8 goals, wat zwaar onder de maat is.

Ik vraag me af welke speler heeft Cocu nou beter gemaakt? Deze spelers spelen al tijden niet sterk en zie ook geen vooruitgang bij beide (en meerdere) spelers. Deze spelers zouden de talenten van PSV moeten zijn, echter komt er weinig van terecht. Er is al vaker kritiek geweest dat Cocu geen spelers beter maakt (gisteren nog bij Vi). Depay, Wijnaldum waren spelers die goed waren voordat ze onder Cocu kwamen te werken.

19 september 2017 om 18:27

Nee hoor, Depay zat voordat Cocu kwam vrijwel alleen maar op de bank onder Advocaat. Mocht telkens laatste 5 minuten invallen ofzo. Pas onder Cocu werd Depay basisspeler en brak hij door.

Andere spelers die pas (terug)kwamen toen Cocu trainer werd zijn bv Bruma, Arias, Zoet, Guardado, De Jong, Moreno, Pereiro, Propper en Lestienne. Volgens mij zijn dat allemaal spelers die het lang niet slecht gedaan hebben.
Of ligt dat nu weer aan de kwaliteiten van de speler zelf en niet aan Cocu? Het is immers nogal populair tegenwoordig om kritiek op Cocu te hebben..

Sowieso is het 'de trainer maakt een speler beter' nogal overtrokken. Er loopt een complete trainersstaf rond met een aantal assistenten en specialistische (spits/verdediger) trainers waarvan Cocu de hoofdtrainer is. Verder heb je nog video-analisten etc om spelers te helpen. Het is daarom ook wel heel populistisch om te roepen 'cocu maakt geen spelers beter' in mijn ogen...
De ene speler ontwikkelt zich anders dan de andere speler. Er zijn voldoende trainers aanwezig om hem daarbij te helpen, maar het overgrote deel staat of valt bij de kwaliteiten en mentaliteit van de speler in kwestie.

19 september 2017 om 20:34

De spelers die jij opnoemt, speelde toen in een goed draaiend elftal. Daar speelde toen iedereen goed, gedisciplineerd en vanuit een organisatie. Of dat de verdienste was van Cocu dat betwijfel ik. Vergeet niet dat Hiddink een aantal keren op "koffie" is geweest, want daarvoor lukte het niet met Cocu en pas daarna begon PSV een beetje te draaien. Sinds vorig seizoen was de chemie aan het uitwerken. O.a. Guardado, De Jong, Willems, Perreiro, Propper hadden weinig zelfvertrouwen meer en het is Cocu niet gelukt meer gelukt om deze spelers weer gemotiveerd te krijgen.

Wat de assistenten betreft heb ik nooit begrepen wat de toegevoegde waarde is van Van der Weerden en Ruud Brood. .

Eens met Perez wat betreft Locadia. Bergwijn vind ik nog wel oké. Heb hem mooie goals zien maken. Zou 'm voor nu voordeel vd twijfel geven De slechtste speler heeft Perez echter nog niet genoemd: Jorrit Hendrix. En dan te bedenken dat vorige seizoenen daar Guardado staat. Gek dat haast niemand het daar over lijkt te hebben. Volgens mij ligt daar een flinke achteruitgang in de selectie. Hendrix is echt heel slecht aan de bal. Ziet er ook gewoon niet uit, hoe hij beweegt, vel flut passes, sons wat onderscheppen, maar hij komt zooo tekort voor psv. Wegdoen dat ventje

Moreno, Guardado, Willems, Propper inruilen voor Swaab, Hendrix, Paal en Rosario is 8 klassen achteruit.

Beter Lammert opstellen en deze twee lozen... vooral locadia is drie kwart intimidatie en een kwart voetballen vermogen. . Word dat driftkikkerige gedoe van hem echt zat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

185 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 PSV 28 12 1 0
2016/2017 PSV 32 8 4 0
2015/2016 PSV 33 26 2 0
2014/2015 PSV 32 20 0 0
2013/2014 Newcastle United 12 0 0 0

In de wandelgangen

Maandag 23 juli
Denis Cheryshev kan een droomtransfer maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren