Update: Barcelona heeft aankoop van 105 miljoen na 108 dagen terug

Dinsdag, 2 januari 2018 om

Ousmane Dembélé komt dit kalenderjaar niet meer in actie voor Barcelona. De aankoop van 105 miljoen euro raakte zaterdag geblesseerd in de competitiewedstrijd tegen Getafe (1-2 winst). Zondag maakt de club bekend dat de Franse aanvaller zeker drieënhalf tot vier maanden nodig heeft om volledig te herstellen van zijn zware hamstringblessure.

Dembélé raakte zaterdag al na 24 minuten geblesseerd. Al snel werd duidelijk dat het een serieuze blessure betrof. Zondag maakt Barcelona via de officiële kanalen bekend dat de aanvaller dit kalenderjaar niet meer in actie komt door een scheur in zijn hamstring. Dembélé wordt nog deze week geopereerd in Finland en mist vervolgens belangrijke wedstrijden in de Champions League en de competitieduels met onder meer Real Madrid en Atlético Madrid.

Dembélé werd de afgelopen transferperiode voor 105 miljoen euro overgenomen van Borussia Dortmund. In Camp Nou moest hij Neymar doen vergeten. De Braziliaanse aanvaller verkaste voor 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain.

Update 7 november 21.20 uur – Dembélé mogelijk in december inzetbaar bij El Clásico
Ousmane Dembélé is mogelijk tegen Real Madrid weer van de partij. De aanvaller van Barcelona kampt met een hamstringblessure, maar zijn dokter Sakari Orava zegt bij Cadena SER dat de Fransman wellicht op 23 december inzetbaar is bij El Clásico. Orava zegt dat de revalidatie voorspoedig gaat, maar geeft aan geen risico's te willen nemen met Dembélé.

Update 2 januari 20.05 uur – Barcelona heeft aankoop van 105 miljoen na 108 dagen terug
Ousmane Dembélé is volledig hersteld van zijn hamstringblessure, zo meldt Barcelona dinsdagavond via de officiële kanalen. Drieënhalve maand nadat de Franse aanvaller zijn hamstringblessure opliep in de wedstrijd tegen Getafe, is hij weer fit genoeg om wedstrijden te spelen. Dembélé werd geopereerd in Finland en werkte sindsdien aan zijn herstel. Donderdag 4 januari wacht in de Copa del Rey het duel met Celta de Vigo.Gerelateerd

144 reacties (laatste reactie door rode duivels)

domper voor barcelona hoe gaan ze dit oplossen ?

17 september 2017 om 14:27

Ik denk toch dat er andere speler op zijn positie komt..

17 september 2017 om 14:47

ja dat sowieso , maar geen dembele kwaliteit barcelona heeft alleen nog maar B spelers over

17 september 2017 om 14:49

Waarschijnlijk is dit een direct gevolg van zijn staking. Hij heeft nauwelijks getraind en dan krijg je dit soort spierblessures. Vind het erg sneu voor hem maar als hij zich gewoon had gedragen bij Dortmund was dit hoogstwaarschijnlijk niet gebeurd. Pure vorm van karma wel. Toch beterschap gewenst.

17 september 2017 om 15:46

Deulofeu gaat nu op zijn positie spelen. Dat is een prima alternatief! Als Barca-fan vind ik het mooi dat een jeugdproduct nu zijn waarde kan tonen

2 januari 2018 om 21:05

Achteraf toch goed opgelost 😂

Wauw, dat was van korte duur

Jemig! Sterke Ousmane, wens je niemand toe dit.

17 september 2017 om 15:27

Een individuele speler wens je dit inderdaad nooit toe. Maar een club als Barcelona wel. Die zijn wat mij betreft afgezakt van een respectabele club naar een stelletje zeikerds eerste klas. En dan meer dan 100 miljoen betalen voor dit soort spelers. Dan kan ik niet zeggen dat ik het heel sneu voor de club vindt. Wel voor de speler, zoals ik al zei. Erg sneu.

17 september 2017 om 16:18

Volgens mij kan je alles in zijn perspectief plaatsen. Als Neymar niet was verkocht (wat Barca wilde) hadden ze nooit zoveel voor Dembele hoeven te betalen. Dortmund hield (volledig terecht) de poot stijf omdat ze wisten dat Barca net 222 miljoen had gevangen. En terecht dat ze moeite hebben met de sjeiks die het voetbal echt verpesten. Ja, Barca is zeker niet schoon. Maar zoals jij Barca wegzet, is mijn inziens veel te bekrompen en lijk jij je ogen te sluiten voor de belachelijke acties uit het midden oosten.

17 september 2017 om 14:41

Dat ook alweer niet, zie hem dan gewoon liever slecht spelen. Maar goed, ook dit is iets waar clubs van kunnen leren. Hoeveel je ook betaald, op blessures staat geen prijs.

Lekker hoor zo'n aankoop van 105 miljoen....

Wow, dat is een serieuze hamstring blessure zeg. Aderlating voor Barca want zijn vervanger(s) zijn matig,

Zo he, dat is een domper!

Heb je al zo'n dramatische transferperiode gehad, gebeurd er dit met je topaankoop. Man man man

Daar gaat je topaankoop. Je betaalt ruim 100 miljoen voor hem en hij raakt geblesseerd naar een maand

Ik denk niet dat Barcelona hem enorm zal missen, maar toch lullig als je grote aankoop vrijwel meteen geblesseerd raakt.

Wat is dit een teleurstelling zeg pfffff.....keek er naar uit om hem te zien schitteren voor barca en dan dit.....

Met Deulofeu 4 maanden voetballen. Nou Barca fans bereid je maar voor op een slechte reeks😒

17 september 2017 om 14:08

Tegen kleine teams is dat prima maar tegen grote teams ga je de mist in. Suarez is nu ook al een hele tijd uitvorm dus alles moet van Messi komen dit wordt zwaar voor Barcelona.

17 september 2017 om 14:12

Messi is wel in bloedvorm helaas. Ik hoop maar dat ze keihard de mist in gaan komende wedstrijden

17 september 2017 om 14:16

Hoezo, en Arda Turan kan opeens niet goed voetballen? Heeft bij afwezigheid van Neymar het toch behoorlijk gedaan.

17 september 2017 om 14:56

Klopt. Ga zijn 4 goals in een CL wedstrijd nooit vergeten. Ik denk dat Valverde het niet in hem ziet zitten, is toch wel wat traag met het tempo. Dembele had niet hoeven te beginnen had al 70 minuten gespeeld tegen Juventus.

17 september 2017 om 15:32

Bet is te overdreven allemaal.over arda. Of ze begrijpen er geen val van. Of ze zijn blind.

Ai ai wat een slechte keuze van Valverde om hem op te stellen nadat hij nog zo weinig heeft getraind. Met Deulofeu ga je het niet redden in grote wedstrijden dit is een aderlating voor Barcelona.

17 september 2017 om 14:14

Dit dus idd, je hebt groot gelijk en eindelijk eens een zinnige comment uit het rivaliserende kamp. Tegen Juve was het al duidelijk dat hij niet volledig wedstrijdfit was en hem dus enkele dagen opnieuw in de basis droppen, was een kapitale fout. Je weet natuurlijk niet wat zich achter de schermen heeft afgespeeld. Wou Dembélé het te graag of had de medische staf voorzichtiger moeten zijn? Denk niet dat dit volledig juist is om Valverde met de vinger te wijzen.

Balen voor Dembele en Barcelona, begon sterk.

Zonde zeg! Gun je zo'n jongen niet. Maar las vanochtend nog dat het 2 maanden is niet 3 a 4, dus weet niet in hoeverre dit waar is?

Gisteravond werd de ernst van de blessure nog relatief laag ingeschat door Alfredo Martinez. Hij gaf aan dat we moesten denken aan drie weken en dat er vandaag nieuwe tests plaats zouden vinden. Had niet gedacht dat zijn hamstringblessure zo erg zou zijn. De aankoop van 105 miljoen euro zijn we dus na een paar wedstrijden meteen voor drie tot vier maanden kwijt. Pfoe, dat is meteen een aderlating voor Ernesto Valverde zeg! Denk trouwens dat we ook een gedeelte van de schuld mogen leggen bij Valverde zelf. Wie laat er dan ook een speler die lange tijd niet heeft getraind meteen twee wedstrijden achter elkaar spelen? Maar goed, nu is het tijd voor Gerard Deulofeu en Denis Suárez om hun waarde te bewijzen.

17 september 2017 om 14:17

Dat is inderdaad ook lomp van Valverde. Internationale top en dan zo een fout maken. Domper voor Barca

17 september 2017 om 15:35

Guan. Volgens mij hebben die twee die jij opnoemt meer kans gehad om.zich te bewijzen. Nu is het tijd voor suarez en deulofeu. Nou heb ik.eerlijk gezegd ook.geen drol gezien van die twee. Mksschien over paar jqar ..maar ceep drwaming. Over paar jaar zijn ze ook weg

17 september 2017 om 15:38

Aan de ene kant geef ik je gelijk maar aan de andere kant heb je natuurlijk ook nog een medische staf en natuurlijk de speler zelf. Als de medische staf die speler fit verklaard dan heeft Valverde geen reden om hem niet op te stellen.

18 september 2017 om 17:10

Deulofeu en Denis Suarez doen het in ieder geval even goed naar mijn mening. Ousmane Dembele is natuurlijk nog een stuk jonger maar moet zich ook nog aanpassen. Ik ben er van overtuigd dat Denis Suarez en Deulofeu ook nog veel potentieel hebben en ze die 4 maanden nu moeten gebruiken om een stempel te zetten en bij de comeback van Dembele het voor de trainer lastig zullen maken wie dan de voorkeur krijgt om naast Suarez en Messi te spelen. Wat Barcelona nu nodig heeft is een Suarez in bloedvorm zoals we de afgelopen seizoenen verwend waren van hem, voorlopig is hij de pedalen kwijt maar gelukkig maakt dat (nu nog) niet veel uit doordat buiten het verlies van de Supercopa Barcelona nog geen punten heeft verloren in La Liga en Champions League.

Waarom speelt hij dan ook als hij nog niet helemaal fit was!!!!!! Je had de Jonge gewoon rustig moeten brengen in plaats van gelijk alles laten spelen

17 september 2017 om 15:23

Idd. Hij moest rustig gebracht worden. Was te voorkomen dit.

Zo dat is balen. Ik zag hem ook als een paniekaankoop. Veel te veel betaald. Dit gaat de geschiedenis in als de grootste miskoop. Bij Dortmund heerst nu krokodillentranen. Barca had voor Hazard moeten gaan als opvolger Neymar. Die heeft zich genoeg bewezen. Wel rot voor die jochie.

17 september 2017 om 14:53

Hahhaaha grootste miskoop ooit?
Die jongen is nu even geblesseerd, z'n potentie verdwijnt daar niet door hoor. Zal waarschijnlijk nog steeds een van de beste spelers in de wereld worden

17 september 2017 om 15:26

Hoe snel mensen vergeten dat Ronaldo in zijn eerste jaar bij Real ook 3 maanden geblesseerd was..

Oeh dit moet pijnlijk zijn voor Barcelona/Barcelona-fans €105miljoen en meteen al 4 maanden out...

Ik blijf gewoon hopen dat hij alsnog eerder kan spelen heel veel sterkte Dembele

Deze jongen heeft geen goede voorbereiding achter de rug en daar moet je als trainer toch rekening mee houden, ben geen Barca fan maar zoiets wens je niemand toe, sterkte gozer.

Hoe zuur is dit zeg.. was zo benieuwd naar hem bij Barca. Nu Deulofeu.. dat wordt afzien.

17 september 2017 om 14:19

Zonde.. heb de schurft aan Barça maar hoop toch wel dat Madrid Barça op volle kracht sloopt ipv met een half lamme aanval

Dit is een vervelende blessure voor Barcelona en Dembele. 4 maanden uit... En het ergste is dat je moet bedenken dat dit een paniekaankoop was die in mijn ogen veel te duur was. Ze hebben daar wel een probleem nu want ik ben niet zo gecharmeerd van Deulofeu. We zullen zien hoe dit zal uitpakken voor Barcelona.

Jammer, Ousmane sterkte

Deulofeu gaat iedereen verrassen, mark my words. Hij gaat zich keihard bewijzen, deze kans laat hij niet liggen. Er zit zoveel potentie in die jongen het moet er alleen nog uitkomen.

Van een heel duur salaris, naar een seizoen die snel klaar is...

Grote kans dat dit soort blessures bij deze jongen een chronisch karakter zullen krijgen. Zo dan, ben je lekker klaar mee. Dag 150 miljoen euro.

Dit is weer een prachtig bericht voor velen om te laten zien hoe labiel, misgunnend, agressief en misselijkmakend we kunnen zijn. Velen gunnen hem de blessure en degenen die het daar niet mee eens zijn gunnen diegene weer het ergste. Las er zojuist een;" ik hoop dat je moeder morgen onder de trein ligt". Als reactie op iemand die Dembele z'n blessure gunt. Wie van de twee is het meest labiel? En dan vreemd opkijken als er zoveel ellende is in de wereld als we om dit soort mini dingen al zo reageren.

Het is heel treurig dat mensen het terecht vinden dat deze speler een blessure oploopt......wat een jammer volk!!

Dat gaat zwaar worden voor barcelona met die deulofeu op de vleugel dat is echt een drama hoop dat dembele goed terug komt is toch wel een geweldige speler

Brute pech, wat kan je anders zeggen. Ik zag meteen dat het een langdurige blessure ging worden. Dat zijn gevoelige operaties op het lichaam, voelt aan alsof je in brand staat. Maar goed, laten we hopen dat ie snel revalideert.

Nu moeten Denis en Deulofeu hun kans en verantwoordelijkheid nemen. Als dat niet gebeurt zal ook Turan zijn kansen krijgen. Denk dat Valverde in grote wedstrijden gaat spelen in de 4-2-3-1 met Paulinho en Busquets als controleurs, Denis/Iniesta Messi Rakitic aanvallend en Suarez in de spits.

17 september 2017 om 15:11

Met rakitic op de rechtervleugel? Hou uberhaupt aub op met 4-2-3-1, dit is Barcelona....

17 september 2017 om 21:34

Ik ben het helemaal met je eens. Ik zie het ook absoluut liever niet gebeuren aangezien je dan je grootste gevaar (messi) niet optimaal benut. Echter heeft Valverde een geschiedenis met en kennelijk voorkeur voor dit systeem.

17 september 2017 om 16:28

Sorry maar als je dan 4-2-3-1 gaat spelen kan je beter met Suarez in de spits Messi op tien Iniesta op links Deulofeu rechts en Busquets en Paulinho als controleurs. Alba Umtiti Pique Semedo Ter Stegen achterin.

Laten we maar hopen dat hij een mooie comeback kan maken, dit gun je natuurlijk niemand.

Arme jongen, de 150m paniek aankoop van Barcelona moet 4 maanden toekijken. Ze hadden hem rustig moeten brengen Wat een chaos daar in Barcelona.

17 september 2017 om 16:07

150mil? Denk dat die bonussen nu wel zullen meevallen..

18 september 2017 om 17:03

105 miljoen en na 50 gespeelde wedstrijden komt er zeker 10 miljoen bij, dat geld zal nu zeker pas gestort worden in de zomer van 2019.
Het is natuurlijk wel mogelijk dat het overige bonusgeld van 30 of 32 miljoen nu wel een pak lager zal uitvallen. Hoe dan ook ligt de totale transfersom tussen de 115 en 147 miljoen, reken maar op 130 miljoen wat gewoon te veel is. Dan had ik nog liever een poging van 130 miljoen voor Verratti of Dybala willen zien, daar hadden ze meer zekerheid mee. En als ze 130 miljoen hadden geboden voor de transfer van Neymar hadden ze volgens mij een grote kans.

17 september 2017 om 16:30

Achja die Vaverde is gwn een schoothondje van bet bestuur.. die moest hem waarschijnlijk wel blijven opstellen.. Deulofeu en Deniz vielen gister goed in bij een slecht draaiend Barca, hopelijk kunnen hun nu opstaan!

8 november 2017 om 08:37

En chaos ,nog geen een keer verloren deze seizoen, we staan 8 punten loss van Madrid .en hi noemt en chaos ,stelletje mee praters

Vind demebele echt een goese aankoop. Jammer dit. Met zulke.jonkies moet barca opletten. Dit is een grote fout van valverde als je het bekijkt op werelklasse niveua. Ik denk zelf dat valverde niks extras kan toevoegen aan barcastyle voetbal. Maargoed

Ben bang dat dit geen gelukkig huwelijk gaat worden. Paniek aankoop na gedwongen verkoop Neymar... Voelt allemaal niet goed. Dembele gaat zijn transferwaarde denk nooit waard zijn. Hij heeft ook geen hoge marketing waarde. Waar die van Neymar natuurlijk torenhoog was.

7 november 2017 om 22:20

Nee joh, geen paniek aankoop. Misschien we uit teveel paniek een blessure opgelopen. Teveel spelen achter elkaar te weinig getraind. Maar we gefocust op Barca. Deze jongen is pas 20 jaar. Hij gaat ze tijd toch echt wel krijgen en pakken. Beter dan Neymar dat weet je nog niet want het is een talent. Maar ik hoop we dat hij veel beter word, ik vind Dembéle echt een topper.

Ik ben een barcelona fan maar met dit bestuur en met deze transferperiode als hoogtepunt voelt dit toch als een boontje komt om zn loontje. Voor hemzelf natuurlijk vervelend maar was wel te verwachten met de druk en slechte voorbereiding op mentaal en fysiek gebied. Voor dit soort trajecten moet je de speler langzaam brengen en pas na min. 1 maand weer beginnen met hele wedstrijden

Ik hoop dat ze het niet gaan overhaasten. Dembele lijkt me ook niet de meest stevige speler om het maar zo te zeggen, al heeft deze blessure daar wellicht weinig mee te maken.

Wauw wat ben ik blij dat hij nog dit seizoen in actie kan komen. We gaan van hem genieten hoop ik. Met de kerst op de taart de Clasicò. Hij is wat Barca nodig heeft. Hoop dat hij er sterker terug komt!

Barca doet het tot nu toe goed zonder dembele,en hopelijk is die terug voor elclassico dan kan barca alleen maar beter worden .visca barca

Ik was hem bijna vergeten. Goed om te horen dat hij weer kan spelen. Invallen tegen Celta de Vigo moet wel lukken. Hopelijk laat hij weer zien waarom hij 1 van de beste talenten ter wereld is.

2 januari 2018 om 20:27

Sportieve reactie, mag gezegd worden!

2 januari 2018 om 23:44

respect idd! Football is all about respect!

Welkom terug Dembele!!!!! ik verheug me op het moment dat je weer kan spelen

Leuke speler en hopelijk blijft hij nu fit, zodat we hem gauw weer in actie kunnen zien! Door zijn snelheid verwacht ik dat Barcelona ook wel wat beter zal gaan counteren!

Ik vind dit nog steeds een onbegrijpelijke aankoop van Barca! 105 miljoen euro voor deze jonge knul? Het is en blijft waanzin. Vrees dat hij het nooit zal waarmaken. Barca was inderdaad in paniek na het vertrek van Neymar en wegblijven van Coutinho. Triest.

3 januari 2018 om 11:36

Ben ik het niet mee eens.
Over Neymar en Suarez dachten de mensen destijds hetzelfde. Kan mij over de eerste nog genoeg opmerkingen herinneren in de vorm van ''belachelijk geld voor een youtubevoetballer, die gaat het niet maken.''.
Ousmane heeft vorig seizoen bij Dortmund laten zien dat hij klaar was voor deze stap. Hij heeft de kwaliteiten om te slagen bij Barcelona, al is niets een zekerheid en moet het eerst bewijzen.

Hij zal iedereen gaan verbazen. Mark my words

Zijn terugkomst kan nog wel eens heel belangrijk worden voor Barcelona. Hij moet zich wel echt goed ontwikkelen om aan de hoge verwachtingen te voldoen. Hopen dat Barcelona nu weer naar een 4-3-3 gaat met Dembele, Suarez en Messi voorin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4871 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona4333
3.Sevilla3311
5.Alavés323
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

31 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 18 7 1 0
2017/2018 Barcelona 17 3 2 0
2017/2018 Borussia Dortmund 0 0 0 0
2016/2017 Borussia Dortmund 32 6 7 0
2015/2016 Stade Rennes II 4 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘United probeert recordaankoop van Barcelona te ‘verleiden’’

Barcelona betaalde een jaar geleden een bedrag van naar verluidt 120 miljoen euro, dat door een aantal bonussen met nog eens 40 miljoen op kan lopen, voor Philippe Coutinho. De van...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren