‘Ajacied speelt zich in kijker bij zoekend Internazionale’

Vrijdag, 15 september 2017 om 12:57Gijs Freriks • Laatste update: 14:39

Borja Valero is dit seizoen de meest vooruitgeschoven middenvelder bij Internazionale, maar is alweer 32 jaar oud en dus zijn i Nerazzurri achter de schermen bezig met een eventuele opvolger voor de Spanjaard. Voor die vacature is onder anderen Donny van de Beek van Ajax een optie.

Tuttosport meldt dat de technische leiding van Internazionale gecharmeerd is geraakt van de twintigjarige Van de Beek, al is het de vraag in hoeverre hij haalbaar is. Van de Beek heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2020 en heeft niet te kennen gegeven dat hij openstaat voor een transfer.

Van de Beek speelde tot dusverre vijftig wedstrijden voor Ajax en daarin was hij goed voor vier doelpunten en vijf assists. Naast Van de Beek zijn overigens ook Thiago Maia van Santos en Santiago Ascacibar van VfB Stuttgart voor Internazionale kandidaten om Borja op te volgen.


Poll

Zou Internazionale een geschikte club zijn voor Donny van de Beek?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door mayarood)
15 september 2017 om 13:10

Eerder 25, ja

15 september 2017 om 13:17

Gelukkig is er zoiets als "internet" en kan je het in ongeveer 10 seconden opzoeken. Probeer het eens, is een mooie uitvinding.

Hij heeft 49 wedstrijden gespeeld.

15 september 2017 om 14:29

Kun je zijn speelminuten ook opzoeken? Zijn het er bij elkaar denk ik wel ongeveer 25 . Maar dat doet niet ter zake. Normaal gesproken begint iedere jonge speler met invalbeurten, dus niet meer dan logisch. Ik kan me alleen maar voorstellen dat hij wordt zou worden gehaald met het oog op verhuur. Iemand die net een basisplaats heeft bij Ajax heeft nog niks te zoeken bij Inter. Laat hem eerst maar eens een volwassen voetballer worden.

15 september 2017 om 13:58

Dit gaat vooral om invalbeurten, hij heeft tot vorig jaar natuurlijk nog niet zoveel basisplekken gehad, maar hij heeft zijn debuut wel al in 2015 gemaakt.

Ja om nu naar Inter te gaan zou net zo dom zijn als dat Uncle Frank dat deed. Rijp maar lekker in Nederland, zijn genoeg persoonlijke uitdagingen voor je!

Het lijkt me verstandig dat Inter even de video van Atalanta tegen Everton bekijkt. Daar speelde de voorganger van Donny van de Beek een half uurtje mee: Davy Klaassen (30 miljoen). Dan weten we meteen wat voor niveau dat op Europees terrein is. Wat een hulpeloze vertoning was dat zeg.

15 september 2017 om 13:05

Klaassen speelde voor zijn blessure gewoon veel in de voorbereiding en de voorrondes. Die komt wel weer in de basis hoor.

15 september 2017 om 13:11

Gaat niet om wel of geen basisplaats hebben, maar om het feit dat Klaassen al tegen Atalanta zwaar tekort kwam. Net als heel Everton.
Dat Donny van de Beek, die nog lang niet zover als Klaassen, dan de stap maakt naar Inter wordt in twijfel getrokken. Terecht want als Inter weer keer CL wil halen is Van der Beek momenteel lachwekkend.

15 september 2017 om 13:20

Dus omdat Everton gisteren slecht was en omdat Klaassen daarin speelde en Van de Beek zijn opvolger is, is het terecht om te concluderen dat Van de Beek een slechte aankoop zou zijn?

Met die redenering moet De Roon nu naar Paris St Germain. Want hij was veel beter dan Klaassen, die van Lyon heeft gewonnen, dus dan kan De Roon moeiteloos naar de topclub in Frankrijk.

15 september 2017 om 13:52

Klaassen stond afgelopen weekend ook in de basis bij Everton, maar speelde zo slecht dat hij al in de rust werd gewisseld voor Davies.

Vooralsnog maakt Klaassen weinig indruk. Als hij zo door gaat dan zal Davies hem snel in de pikorde voorbijstreven.

Uiteraard kan je er nog niet heel veel van zeggen, aangezien het goed kan dat Klaassen gewoon een periode van aanpassing nodig heeft om te wennen. Sommige spelers hebben dat wel nodig, anderen niet. Tijd zal het leren.

Overigens zie ik niet in waarom je 'zelfs tegen Atalanta' zegt Jarno. Dat is gewoon een heel aardige club. Dat is gewoon een hele leuke ploeg die komend seizoen weer in de subtop mee zal draaien in de Serie A.

15 september 2017 om 17:53

Ik dacht eerder dat Klaassen gewisseld werd omdat hij van een blessure terugkwam. Heel Everton was slecht, vooral de verdediging. Voor zijn blessure was Klaasen wel goed en bij veel goals betrokken.

15 september 2017 om 13:10

In diezelfde video zie je ook een oud speler van Heerenveen en oud speler van degradant Middlesbrough een zeer sterke pot spelen. Wat zegt dat over het niveau?

15 september 2017 om 13:13

Ten eerste ander type spelers. Ten tweede mag je wel stellen dat De Roon betere vorm heeft dan Klaasen en Van der Beek.

15 september 2017 om 13:19

De Roon is veel gegroeid in Italie.

15 september 2017 om 13:38

Andere type speler doet niet echt ter zake in deze discussie lijkt me. Het gaat hier over het niveau wat een Eredivisie speler zou hebben die naar het buitenland gaat. Dat je vorm erbij haalt is me niet echt duidelijk.

15 september 2017 om 13:39

Wie zegt dat Van de Beek dat niet zou doen in Italie? Dit alles staat overigens los van wat ik vind van Donny van de Beek bij Inter, want ik denk ook niet dat hij er klaar voor is. Waar ik op inhaak is dat Klaassen keihard afgeserveerd wordt hier.

15 september 2017 om 13:13

En vorig jaar stond die vervanger in de finale van de EL? Goed verhaal man.

15 september 2017 om 13:55

Van De Beek is veel technischer en is een betere spelverdeler daarom geef ik hem meer kans om wel in het buitenland te slagen. Dat Klaassen het moeilijk bij Everton kreeg dat had ik ook wel gedacht want het is geen speler die het van zijn techniek en inzicht moet hebben. Het is een harde werker die in de 16 erg gevaarlijk kan zijn maar met alle respect voor de eredivisie hier gaat dat gewoon iets te makkelijk. Vergelijkbare spelers zijn ook niet helemaal geslaagd in het buitenland zoals een Toivonen, Siem de Jong, Bakkal, van Ginkel etc. Nou moet ik wel toegeven dat Klaassen van deze spelers wel de beste is hoor.

15 september 2017 om 14:18

Dan had die geweldige Nederlandse trainer die het daar voor het zeggen heb hem lekker bij Ajax moeten laten, had ik niet erg gevonden. Naar de flop Clasie had hij het kunnen weten dat het niveau verschil nogal een dingetje is.

15 september 2017 om 14:46

Geweldige logica! Het is nu wachten op de topclub die Nick Viergever gaat halen als Sanchez het straks goed doet in Engeland. Viergever vervangt hem immers achterin? Dan moet het wel hetzelfde niveau zijn. Het schijnt ook dat Eric Botteghin binnenkort een klapper naar Italie maakt. Als vervanger van Stefan de Vrij gaat hij 100 procent zeker slagen.

Nederlanders en Inter zijn niet echt een succesverhaal te noemen. Sneijder heeft daar 2 jaar de kar getrokken om vervolgens opzij geschoven te worden als een oude boterham. De recentere afservering van F.de Boer en het gebrek aan kansen voor Castaignos (niet dat hij goed genoeg was maar toch) doet menig Nederlander toch 4x nadenken voordat hij naar het blauwe deel van milaan verkast.

15 september 2017 om 13:24

Helemaal mee eens. Het is geen club voor zo'n belangrijke stap zo vroeg in je carriere. Je weet dan bijna zeker dat je geen basisplaats kan veroveren. Je ziet gelukkig steeds meer jonge spelers die niet bij de eerste de beste kans naar een topclub gaan, maar kiezen voor een geleidelijke weg omhoog. Hopelijk doet Vd Beek dat ook.

kijk eens aan zeg, dat wordt weer cashen. lekker hoor. lekker flink spekken onze bankrekening. by far de rijkste in Nederland. WZAWZDR!!

thiago maia speelt sinds dit jaar bij lile.. dus dat gaat niet werken..

15 september 2017 om 14:11

En Ascacibar sinds dit jaar bij Stuttgart, dus ook dat gaat niet werken

Het lijkt mij beter voor van de Beek om eerst nog een paar jaar in de basis bij Ajax te spelen, maar volgens mij is van de Beek ook wel een type speler dat niet eventjes goed wilt presteren, maar juist ´n paar jaar achter elkaar en als je dat doet, dan kom je ook beter en anders binnen bij je nieuwe club.

Klaassen is een echte clubvoetballer en die vallen door de mand elders ben nooit gecharmeerd van hem
Geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1029 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan8638
3.Napoli7943
4.Juventus7020
5.Lazio6419
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
M. FarrisUnknown
A. CordazKeeper
I. RaduKeeper
W. RovidaKeeper
A. BastoniVerdediger
F. CortinovisVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

75 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren